-
Πηγαινα προ ισαγγελεα στην Αττικη με 150χλμ..... εβλεπα πισω μου κατι να αναβωσβηνει πολυ μακρια μου τα φωτα του.........ξαφνικα ειδα διπλα μου κα με στραπιαια ταχυτητα να φευγει μπροστα μου να σφινιαζει τους μπροστινους και να χανεται εαν Type R μαυρο!!!και διπλα μου απο δεξια να περνα ενα μαλλον RX8 COSMO κοκκινο το οποιο μπορω να πω οτι με τρομαξε και λιγο...γιατι δεν ξερω και γω με ποσα........και παει καπνος.....λοιπον TYPE R και εγω γιατι το αυτοκινητο εχει στησιμο για MONTE CARLO!!!
-
ωραιος λογος για να επιλεξεις αυτοκινητο δε λεω!!!
-
Στους 4Τ που κυκλοφόρησαν ...... φωτιά στα χαρακώματα .... λύνουν τις διαφορές τους
GTi vs CTR -
Συνοπτικά: 'αγωνιστικό' το Type-R, όμως για να πάει γρήγορα θέλει εμπειρία, γνώση δρόμου και αυτοκινήτου και συγκέντρωση, λίγο αργότερο αλλά πιο 'πολιτισμένο' και 'άνετο' το GTi, πάντως φέρει επάξια το χαρακτηρισμό.
Αναμενόμενα τα συμπεράσματα...
ΥΓ: Φίλοι των 4Τ, είστε σίγουροι πως το Type-R έχει μπλοκέ ? Οντως έχει μια τέτοια συμπεριφορά να 'βάζει μέσα τη μούρη' σε καλό οδόστρωμα, αλλά ευθύνεται η γεωμετρία για αυτό. Απ΄ όσο γνωρίζω, μόνο το 'Ιαπωνικό' με τα 215 άλογα έχει, όχι το Ευρωπαϊκό
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
ΥΓ: Φίλοι των 4Τ, είστε σίγουροι πως το Type-R έχει μπλοκέ ? Οντως έχει μια τέτοια συμπεριφορά να 'βάζει μέσα τη μούρη' σε καλό οδόστρωμα, αλλά ευθύνεται η γεωμετρία για αυτό. Απ΄ όσο γνωρίζω, μόνο το 'Ιαπωνικό' με τα 215 άλογα έχει, όχι το Ευρωπαϊκό
Kαι στο Drive το έγραψαν αυτό. Kάτι παίζει με το ανανεωμένο TypeR.
Τελικά είναι χριστουγεννιάτικο δώρο, ή όχι; όπως έγραψε o pavlos23 στο forum του Drive. -
Νομίζω κάνουν αμφότεροι λάθος. Πλην αυτής της τάσης για κλείσιμο της τροχιάς, δεν έχει καμία ένδειξη ύπαρξης μπλοκέ (πχ. αντιδράσεις στο τιμόνι).
Την επόμενη φορά που θα το σηκώσω στο αναβατόριο θα δω...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Συνοπτικά: 'αγωνιστικό' το Type-R, όμως για να πάει γρήγορα θέλει εμπειρία, γνώση δρόμου και αυτοκινήτου και συγκέντρωση, λίγο αργότερο αλλά πιο 'πολιτισμένο' και 'άνετο' το GTi, πάντως φέρει επάξια το χαρακτηρισμό.Αναμενόμενα τα συμπεράσματα...
Οντως αναμενόμενα τα συμπεράσματα ...
ΥΓ : Δεν ξέρω για το καινούργιο αλλά το προηγούμενο σίγουρα δεν έχει ... το δοκίμαζα* επί τούτου *
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Νομίζω κάνουν αμφότεροι λάθος. Πλην αυτής της τάσης για κλείσιμο της τροχιάς, δεν έχει καμία ένδειξη ύπαρξης μπλοκέ (πχ. αντιδράσεις στο τιμόνι).Την επόμενη φορά που θα το σηκώσω στο αναβατόριο θα δω...
Το κλείσιμο της τροχιάς δεν λέει τίποτα. Μέχρι και στο golf μου συμβαίνει μερικές φορές. Πιστεύω ότι, στη δική μου περίπτωση τουλάχιστον, οφείλεται στο γεγονός ότι υποτιμώ την ποιότητα της ασφάλτου και εκεί που πατάω με δύναμη το γκάζι και περιμένω υποστροφή, προς μεγάλη μου έκπληξη, μαζεύεται η μούρη μέσα και το πίσω μέρος, λόγω αδράνειας, ανοίγει την τροχιά του.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Kαι στο Drive το έγραψαν αυτό. Kάτι παίζει με το ανανεωμένο TypeR.
Τελικά είναι χριστουγεννιάτικο δώρο, ή όχι; όπως έγραψε o pavlos23 στο forum του Drive.Έλα ντε,να μας τρελάνουν θέλουν; Το προηγούμενο είχε γρανιτένιο πλαίσιο και για αυτό έστριβε έτσι χωρίς μπλοκέ μας έγραφαν. Με το ανανεωμένο ξαφνικά απέκτησε και μάλιστα στα συγκριτικά; Στη πρώτη δοκιμή δεν είχε; Επίσης ο τρόπος που το γράφουν έχει ενδιαφέρον,το αναφέρουν λες και το ξέραμε χρόνια.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Το αγγλικο Evo (που φημιζεται για τις οδηγικες του ανησυχιες...) δοκιμασε σε συγκριτικο τα δυο αυτοκινητα και ειπε οτι αν και πιο αργο, το Golf V gti στριβει ΚΑΛΥΤΕΡΑ απο το TypeR...Οπως και ειπαν οτι το V δεν εχει καμμια απολυτως σχεση με το IV στο θεμα 'στριβω', γιατι ολοι ξερουμε οτι το IV απλα δεν εστριβε.
ΥΓ Αμα μου το ελεγε καποιος (οτι το Golf στριβει) θα γελαγα. Ελα ομως...
Καλα αν κατσεις και διαβασεις το evo βγαζει και το Κλιο καλυτερο απο το Type-R.....
Μετα το συγκριτικο στους 4Τροχους τι εχεις να πεις? 1.14.10 το Type-R εναντι 1.15.65 του Golf GTI
1.55sec στο γυρο στα Mεγαρα ειναι μεγαλη διαφορα.Επισης το Κλιο εχει 1m16sec+ απ'οτι θυμαμαι στα Μεγαρα.
Bye Bye Golf GTI
Type-R Forever -
Ξαναδιάβασε το τεστ και τις λοιπές αναφορές προτού το χαιρετήσεις!
Δεν είναι όλα θέμα αριθμών..
Το Type-R είναι μοναδικό 'εργαλείο',το GTI όμως είναι καλύτερο αυτοκίνητο συνολικά.
Τουλάχιστον έτσι το μετέφρασα εγώ το άρθρο.. -
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Αυτή είναι η μεταφορά από το press kit της HONDA Ιαπωνίας
και είναι για το γιαπωνέζικο ...... αφού μέσα στο κείμενο αναφέρει 215 ίππους για τον κινητήραEngine
Employs a high revving, high-output 2.0-liter DOHC i-VTEC engine that combines VTEC, which adjusts intake / exhaust valve timing and lift at high engine speeds, and VTC (Variable Timing Control), which continuously varies the intake valve timing phase in accordance with engine load. The result is a maximum power output of 158kW (215PS) and maximum torque of 202N/m (20.6kg/m).
Όντως του Ιαπωνικού είναι, αλλά με δεδομένο ότι όλα κατασκευάζονται στην Αγγλία, μου φαίνεται πιο πιθανή η διαφοροποίηση της ισχύος του ιαπωνικού λόγω ρύπων, παρά η 'αφαίρεση' του μπλοκέ.
Το μυστήριο του 2005
Υ.Γ: το μετέφερα εδώ από το άλλο τόπικ
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Γιατί είσαι πεισμένος πως θα κάνει 30000 ? Πότε είχε η VW ανταγωνιστική πολιτική τιμών στο Golf V (και σε όλα τα Golf εδώ και πολλά χρόνια) για να ισχύει το ίδιο και για το GTi, τη στιγμή μάλιστα που ο πραγματικός (λαμβάνοντας υπόψη τα μεγέθη της αγοράς) ανταγωνισμός, δηλ. το Megane αλλά και το Leon, κοστίζουν 32000 το ένα και 35000 το άλλο ?Και πάλι όμως, ας περιμένουμε και βλέπουμε. Οι προβλέψεις μου είναι: 33000 τιμή, +1 δευτερόλεπτο στα Μέγαρα από το TypeR (1:13:85)
Μάλλον έπεσες έξω και στην τιμή (30Κ λένε) και στο χρόνο (1,5 δλ.)
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Όντως του Ιαπωνικού είναι, αλλά με δεδομένο ότι όλα κατασκευάζονται στην Αγγλία, μου φαίνεται πιο πιθανή η διαφοροποίηση της ισχύος του ιαπωνικού λόγω ρύπων, παρά η 'αφαίρεση' του μπλοκέ.Ρε με αυτό το μπλοκέ. Δεν έχει το EDM μπλοκέ !!!
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Γιατί είσαι πεισμένος πως θα κάνει 30000 ? Πότε είχε η VW ανταγωνιστική πολιτική τιμών στο Golf V (και σε όλα τα Golf εδώ και πολλά χρόνια) για να ισχύει το ίδιο και για το GTi, τη στιγμή μάλιστα που ο πραγματικός (λαμβάνοντας υπόψη τα μεγέθη της αγοράς) ανταγωνισμός, δηλ. το Megane αλλά και το Leon, κοστίζουν 32000 το ένα και 35000 το άλλο ?
Και πάλι όμως, ας περιμένουμε και βλέπουμε. Οι προβλέψεις μου είναι: 33000 τιμή, +1 δευτερόλεπτο στα Μέγαρα από το TypeR (1:13:85)
Μάλλον έπεσες έξω και στην τιμή (30Κ λένε) και στο χρόνο (1,5 δλ.)
Για την τιμή, ας περιμένουμε. Δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα...
-
Ο χρήστης panos7 έγραψε:
Μετα το συγκριτικο στους 4Τροχους τι εχεις να πεις? 1.14.10 το Type-R εναντι 1.15.65 του Golf GTI
1.55sec στο γυρο στα Mεγαρα ειναι μεγαλη διαφορα.Nαι αλλά με το DSG που στην πίστα τους προβλημάτισε. Με το χειροκίνητο η διαφορά θα είναι μικρότερη και σαν αυτοκίνητα δεν συγκρίνονται καθόλου.
Το ένα είναι μόνο για στρίψιμο και το άλλο τα κάνει όλα.
Από όλους εσάς που έχετε ψηφίσει το Type R είμαι σίγουρος ότι ούτε το 1/10 δεν θα αγοράζε το TypeR αν είχε τα χρήματα. 'Όποιος είναι έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρει', λέει μια παροιμία και μάλλον είναι σωστή.
Καλή Χρονιά για άλλη μια φορά!!!!! -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Nαι αλλά με το DSG που στην πίστα τους προβλημάτισε. Με το χειροκίνητο η διαφορά θα είναι μικρότερη και σαν αυτοκίνητα δεν συγκρίνονται καθόλου.Οχι, με το χειροκίνητο έγιναν όλες οι δοκιμές.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Από όλους εσάς που έχετε ψηφίσει το Type R είμαι σίγουρος ότι ούτε το 1/10 δεν θα αγοράζε το TypeR αν είχε τα χρήματα.
Συμφωνώ, εκτός αν έχουν άλλο αυτοκίνητο για όλες τις υπόλοιπες δουλειές. Πάντως πρώτη φορά ψήφισα υπέρ του Golf.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Από όλους εσάς που έχετε ψηφίσει το Type R είμαι σίγουρος ότι ούτε το 1/10 δεν θα αγοράζε το TypeR αν είχε τα χρήματα. 'Όποιος είναι έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρει', λέει μια παροιμία και μάλλον είναι σωστή.Εγώ πάλι είμαι σίγουρος πως, απ΄ όσους εκφέρουν άποψη για τα αυτοκίνητα αυτά, ούτε το 1/10 δεν τα έχει οδηγήσει
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Εγώ πάλι είμαι σίγουρος πως, απ΄ όσους εκφέρουν άποψη για τα αυτοκίνητα αυτά, ούτε το 1/10 δεν τα έχει οδηγήσειΝα σου πω, εγώ ούτε Lada έχω οδηγήσει, όμως μπορώ βάσει όσων διαβάζω (κρίσεις, τεστ, τεχνικά χαρακτηριστικά) να πω ότι είναι χειρότερο πχ από το Accent.
Έτσι όταν μου δίνονται μετρήσιμα χαρακτηριστικά ενός αυτοκινήτου (επιτάχυνση, ροπή, ύψος θορύβου, χρόνο σε πίστα, αριθμό και τύπο ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας και άνεσης, χώρους κλπ) σε συνδυασμό με δημοσιευμένα τεστ, νομίζω ότι μπορώ να έχω μια αρκετά ασφαλή άποψη.
GOLF GTI vs CIVIC Type-R......