-
για αποφυγή παρεξηγήσεων δεν λέγομαι Σπύρος
το spiroz δεν εχει σχέση με το Σπυρος -
Ο χρήστης Michelle έγραψε:
Sorry, αλλα καμια σχεση! Ειδικά ο TFSi, που με η χωρις προγραμμα ροπιαζει απο το 'μηδεν'. Αν το οδηγησεις θα καταλαβεις.
Η ομαδα Rallycross της Citroen εριχνε 600-650 αλογα στη haldex-based τετρακινηση της χωρις ποτε να υπαρξει προβλημα. Ξερω επισης καποια S3 και ΤΤ φορτωμενα με 400+ αλογατα (και 350lb/ft ροπης, γιατι αυτο 'κουραζει' τη μεταδοση) που επισης δεν ιδρωνουν.
Δεν μιλάω για μαμά κινητήρες. Εννοείται πως ο ΤFSI τραβάει από χαμηλά.
Ήταν haldex based όπως λες.
Εννοείται ότι τον ταλαιπωρεί η ροπή. Από που θα βγούν τα άλογα όμως αν δεν ανέβει και αυτή??? Έλεος!!!!
Για τα S3 και τα ΤΤ που λες τώρα εγώ ξέρω ότι το haldex με υπερβολικές ιπποδυνάμεις (συγγνώμη ροπές) τα 'φτύνει'. Όχι από την πρώτη μέρα βέβαια, αλλά με το καιρό βγαίνει off... Eσύ λες ότι ξέρεις ότι δεν τρέχει τίποτα. Τι να σου πω?
Δεν θα έλεγα κάτι αν δεν το είχα τσεκάρει πρώτα. Έχω ακούσει και για μετατροπές που τον παρακάμπτουν επίτηδες για να μην καεί.
Για το χρόνο στα Μέγαρα έχεις δίκιο. Είναι σημαντική η διαφορά. Νόμιζα πως είναι μικρότερη. -
Την διαφορα θα την χαρακτηριζα περισσοτερη απο σημαντικη...1.5δευτ. στην πιστα των Μεγαρων ειναι διαφορα που δεν μπορει να καλυψει ουτε το Golf GTi mtm...
Αυτο που πραγματικα δεν γνωριζω ειναι σε πραγματικες συνθηκες, σε ενα επαρχιακο δρομο με μετριο στροφιλικι εαν το typeR θα μπορει να φυγει απ'το GTi...οι ρεπριζ του GTi ειναι πολυ καλες και το καθιστουν δυνατο αντιπαλο...
-
Ο χρήστης VW16v έγραψε:
Την διαφορα θα την χαρακτηριζα περισσοτερη απο σημαντικη...1.5δευτ. στην πιστα των Μεγαρων ειναι διαφορα που δεν μπορει να καλυψει ουτε το Golf GTi mtm...χμμμ....
περιμενε να ψαξω λιγο και θα σου πω!edit
δε βρηκα ακριβως αυτο που ηθελα, αλλα....
στη Γερμανια που δοκιμαστηκαν καποια βελτιωμενα GTI, το πιο αργο εκανε στη πιστα τους 1:54:57 (Digit-Power) ενω το ταχυτερο εκανε 1:52:58 (MTM).
αρα αφου το MTM κερδιζει 2'' (στα 94'') απο ενα αλλο επισης βελτιωμενο (που ειναι προφανως πιο αργο απο το 'μαμα'), υποθετω οτι σε εκεινη τη πιστα, θα ριχνει στο 'μαμα' 3 - 4,5''.
Αρα μαλλον ευκολα καλυπτει το 1,5'' στα Μεγαρα.
-
Ο χρήστης VW16v έγραψε:
Την διαφορα θα την χαρακτηριζα περισσοτερη απο σημαντικη...1.5δευτ. στην πιστα των Μεγαρων ειναι διαφορα που δεν μπορει να καλυψει ουτε το Golf GTi mtm...Αυτο που πραγματικα δεν γνωριζω ειναι σε πραγματικες συνθηκες, σε ενα επαρχιακο δρομο με μετριο στροφιλικι εαν το typeR θα μπορει να φυγει απ'το GTi...οι ρεπριζ του GTi ειναι πολυ καλες και το καθιστουν δυνατο αντιπαλο...
Εγώ πιστεύω ότι στην κατηφόρα δεν μπορεί να το πιάσει με τίποτα.
Στην ανηφόρα υπάρχει περίπτωση, αλλά και πάλι είναι δύσκολο γιατί το ΤypeR έχει καλό πάτημα. Αν είναι πάντως ανάβαση με ανοικτές (πατημένες) καμπες/στροφές εκεί έχει ελπίδες το golf.
Σε πιο κλειστές πάλι σκέφτεσαι ότι με τη δύναμη το golf θα εξαφανίζεται από φουρκέτα σε φουρκέτα αλλά πιθανόν να σπινάρει πολύ οπότε και να μένει πίσω τελικά.
Όλα παίζουν πάντως και δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα (εκτος από την κατηφόρα)... -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Την διαφορα θα την χαρακτηριζα περισσοτερη απο σημαντικη...1.5δευτ. στην πιστα των Μεγαρων ειναι διαφορα που δεν μπορει να καλυψει ουτε το Golf GTi mtm...
χμμμ....
περιμενε να ψαξω λιγο και θα σου πω!edit
δε βρηκα ακριβως αυτο που ηθελα, αλλα....
στη Γερμανια που δοκιμαστηκαν καποια βελτιωμενα GTI, το πιο αργο εκανε στη πιστα τους 1:54:57 (Digit-Power) ενω το ταχυτερο εκανε 1:52:58 (MTM).
αρα αφου το MTM κερδιζει 2'' (στα 94'') απο ενα αλλο επισης βελτιωμενο (που ειναι προφανως πιο αργο απο το 'μαμα'), υποθετω οτι σε εκεινη τη πιστα, θα ριχνει στο 'μαμα' 3 - 4,5''.
Αρα μαλλον ευκολα καλυπτει το 1,5'' στα Μεγαρα.
αυτό είναι ΠΟΛΥ σχετικό Σπύρο! Τα Μέγαρα είναι εξαιρετικά κλειστή πίστα ή τουλάχιστον αρκετά διαφορετική από την πίστα όπου έγιναν οι μετρήσεις που διάβασες, και δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα 'ανάγοντας' το γερμανικό τεστ στα δικά μας δεδομένα
-
προφανως και δεν μπορω, ειναι ομως μια καλη ενδειξη.
αλλωστε, η Γερμανικη πιστα ειναι πολυ πιο αντιπροσωπευτικη για τις δυνατοτητες τετοιων αυτοκινητων απο οτι τα 'κλειστα' Μεγαρα!
-
Ο χρήστης spiroz έγραψε:
Michelle έγραψε:
Λυσε μου μια απορια ρε spyroz. Πριν απο ουτε 1 μηνα (19.9.05) εγραφες οτι 'εδω και λιγες μερες ειμαι κατοχος του GTi'. Ποτε προλαβες βρε παιδι μου και του φορτωσες 'πανω απο 4000 χλμ' (με τα μισα περιπου, οπως λες, στην ΕΟ και τα αλλα μισα στο κεντρο της πολης);;;;;!!!!!Michelle ελα αν θες να τσεκάρεις χλμ και άδεια του αυτοκινήτου(16/9).
πάντως τα χλμ δεν έγιναν για να τεστάρω το car, αλλά σίγουρα τα 3
πραγματάκια που γράφω γι αυτό είναι πολυ περισότερο κοντά στην αλήθεια
απο διάφορα απίθανα που γράφονται.Δεν τιθεται θεμα αξιοπιστιας, αλοιμονο!!
Απλα μου εκανε εντυπωση ποσο γρηγορα εγραψες τοσα χιλιομετρα, και μαλιστα με τα μισα να εχουν γινει στο κεντρο της πολης, οπως εγραψες.φιλικα,
Μισελ -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Sorry, αλλα καμια σχεση! Ειδικά ο TFSi, που **με η χωρις προγραμμα **ροπιαζει απο το 'μηδεν'. Αν το οδηγησεις θα καταλαβεις.
Η ομαδα Rallycross της Citroen εριχνε 600-650 αλογα στη haldex-based τετρακινηση της χωρις ποτε να υπαρξει προβλημα. Ξερω επισης καποια S3 και ΤΤ φορτωμενα με 400+ αλογατα (και 350lb/ft ροπης, γιατι αυτο 'κουραζει' τη μεταδοση) που επισης δεν ιδρωνουν.
Δεν μιλάω για μαμά κινητήρες. Εννοείται πως ο ΤFSI τραβάει από χαμηλά.
Ναι, αλλα εγω εγραψα 'με η χωρις προγραμμα'. Δηλαδη ειτε 'μαμα' ειτε 'φτιαγμενο'. Η ροπη που εχει χαμηλα ο TFSi δεν πεφτει με το προγραμμα. Αντιθετως, φουσκωνει ολη η καμπυλη, απο τις 2000 που ηδη αγγιζει τη μεγιστη τιμη της. Μεσα στην πολη μπορεις να κινεισαι ανετα χωρις ποτε να χρειαζεται να ξεπερασεις τις 3000.
Έχω ακούσει και για μετατροπές που τον παρακάμπτουν επίτηδες για να μην καεί.
Για το χρόνο στα Μέγαρα έχεις δίκιο. Είναι σημαντική η διαφορά. Νόμιζα πως είναι μικρότερη.ΟΚ!
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
και να και το οριστικο τελος της αντιπαραθεσης αυτου του τοπικ...
(απο την εκθεση auto exelixi)nothelle (επισημος γερμανικος οικος του ομιλου)
τουρμπινοπολλαπλη, προγραμμα και φουλ εξατμιση διατηρωντας τους μαμα καταλυτες. 275ps (tuv, => δηλαδη στα 'εγχωρια' δυναμομετρα βαλτε +10-20-30+ps) και καμια 40τοσα κιλα ροπακλας.επισης η nothelle δινει και μια αλλη τουρμπινα για τους πολυ τρελλους, για 310 ps (παλι tuv)
αντιπροσωπος της nothelle στο greece ειναι η smbros. οσοι πιστοι αντε να δειτε. εχει και φυλλαδια..
Βρε παλικάρι μου, γιατί επιμένεις να συγκρίνεις βελτιωμένα αυτοκίνητα ? (και μάλιστα με αλλαγές που σε καμία περίπτωση δεν είναι τετριμμένες, όπως άλλο Turbo)
Δηλαδή αν παρουσιάσω ένα TypeR με τετραπετάλουδο, συμπίεση 13:1 και εκκεντροφόρους καννίβαλους που βγάζει 300 άλογα (άνετα), τι ουσία θα προσθέσω στο topic ? (πάντως 'οριστικό τέλος της αντιπαράθεσης' δεν βλέπω... )
Ή μήπως η ουσία είναι στο 'διατηρώντας τους μαμά καταλύτες' ? (γιατί και το 300άρι TypeR καυσαέρια θα περνάει, ίσως όχι με μαμά καταλύτη αλλά με αγωνιστικό σίγουρα)
βρε παλληκαρι μου εσυ....
ΤΙ ΣΧΕΣΗ εχει μια μετατροπη σαν αυτη που λες εσυ στο CTR που θα ανοιξεις καπακι μηχανης και θα τα κανεις ολα βιδες-καρμποναρα και θα τα ξαναστησεις απο την αρχη,
με την μετατροπη που απλα αλλαζεις δυο περιφεριακα και ΔΕΝ ΑΓΓΙΖΕΙΣ ΜΟΤΕΡ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ, παρα το αφηνεις με τα κερια του απανω οπως ητανε οταν βγηκε απο το εργοστασιο?
και μαλιστα οταν αυτα τα περιφεριακα ειναι απο επισημο οικο με ολες τις εγγυησεις και πιστοποιητικα tuv.τι σχεση εχει το ουσιαστικα ανακατασκευασμενο μοτερ με το καθαρα εργοστασιακο και αγγιχτο?
αλλα ακομα κι ετσι....
βαλε διπλα-διπλα να δουλευουνε ρελαντι ενα ctr στα 300 αλογα που λες -οπως λες- και ενα gti με αλλη τουρμπινα-εξατμιση-προγραμμα (επισης 300 αλογα)...
συνηδειτοποιεις ποια ειναι η διαφορα?????
ή οχι ακομα?το ενα (gti) παραμενει ουσιαστικα 'μαμα' σε συμπεριφορα, που ομως θα σε καρφωσει πισω με 40 κιλα ροπης αμα το σανιδωσεις (και ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ),
ενω το αλλο (ctr) απο αγωνιαρικο γινεται καθαρα πολεμικο περιορισμενης χρησης..αλλο το ενα, και αλλο το αλλο λοιπον...
μη συγκρινουμε την λουτσα με την βουρτσα..
εγω δεν εχω αναφερει ποτε σε αυτα που προτεινω να ανοιξεις καπακι σε 1.8τ ή σε 2.0 fsit..
παντα μιλαω για περιφεριακααν βεβαια μιλησουμε για τετοιου ειδους επεμβασεις ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΟΤΕΡ (ροικες, συμπιεσεις, μπιελοπιστονα, μεταλα, εκκεντροφορους κλπ (επισης γνωστο και ως τριτο σταδιο για τους μη γνωριζοντες )), τοτε θα δεις οτι ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΟΡΙΟ ΣΤΗΝ ΙΠΠΟΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΟΧΗ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚ (~550ps)
επαναλαμβανω λοιπον πως ολα αυτα τα αλογα της nothelle στον FSI TURBO, ερχονται ΜΟΝΟ ΜΕ 2 ΠΕ-ΡΙ-ΦΕ-ΡΙΑ-ΚΑ!!!
ΜΕ εργοστασιακη εγγυηση, με τα καυσαερια κανονικα (euro4), με τροπο λειτουργειας 100% πολιτισμενο, κλπ κλπ κλπ
καταλαβαινεις λοιπον που ειναι οι διαφορες ή οχι??
αμα ξαφνικα εξισωνονται αυτες οι δυο μετατροπες στα ματια καποιου που εχει τις στοιχειωδεις γνωσεις, τοτε μαλλον εγω εχω πολυ μα παρα πολυ πυρετο...
YΓ.
οσο για αυτο το 'μη-τετριμμενες αλλαγες' που γραφεις, αν κανεις ΚΛΙΚ στην φωτο απο το τουρμπινακι που παραθεσα,
ισως να διαπιστωσεις κι εσυ οτι ειναι της ιδιας κατασκευαστριας εταιρειας (ΚΚK - borg wagner) που κατασκευαζει και την 'μαμα' τουρμπινα..
αρα, ΚΑΡΑ-ΤΕΤΡΙΜΜΕΝΗ και οχι ΜΗ-ΤΕΤΡΙΜΜΕΝΗ -
Πως οριζεται (και απο που) το '1ο σταδιο'; Με βαση την 'πολυπλοκοτητα' της μετατροπης; Με βαση τα χρηματα; Τι σημαινει 1ο σταδιο σε Type-R και τι σε GTi;
Ασχετο, αλλα ο Ξανθακος τι σταδιο 'φοραει'; To Παναθηναϊκο μηπως;...
μισελ καποια στιγμη θα κατσω να γραψω αναλυτικα τι ειναι τα σταδια βελτιωσης, ποσο κοστιζουν, σε ποιους απευθυνονται και πως αυτα διαχωριζονται..
με δυο λογια:
ΦΠΕ: φιλτρο - προγραμμα - εξατμιση
α' σταδιο: ΦΠΕ συν επιμερους περιφερειακες βελτιωσεις (φρενα, αναρτησεις, σωληναρια και κολαρα και καννα ιντερκουλερ (αν μιλαμε για τουρμπο) κλπ κλπ)
β' σταδιο: 'καλυτερο' α σταδιο + επιπλεον περιφεριακες βελτιωσεις, δισκοπλατωβολαν, σαζμαν, αλλαγη τουρμπο κλπ κλπ
γ' σταδιο: ο θεος να βαλει το χερι του γιατι ανοιγουμε μοτερ..απο εδω και μπρος τα κοστη ειναι τρελα ή η αξιοπιστια ειναι για τρελλους...
αυτα χοντρικα και σε πολυ γενικες γραμμες...
ΥΠ'ΟΨΗΝ οτι ενα αυτοκινητο μπορει να χαντακωθει ή και να καταστραφει ακομα και με ενα λαθος ΦΠΕ...
-
Petro
H syzitisi me tis metatropes den telionei POTE.
An balei kai Supercharger o Honda tha paei 2000 aloga kai paei legontas...Symfono oti ta turbo moter anebazoun aloga eukola, alla for the sake of the argument miliste me std moter.
-
το προγραμμα στα τουρμπο δεν μπορω να το θεωρησω μετατροπη.
οταν ο αλλος αντιπαραθετει χτισιμο μοτερ για να σταθει διπλα, τοτε κανονικα η ιστορια τελειωνει εκει.
ομως εδω για καποιο περιεργο λογο..συνεχιζεται...
εγω εδω και 65 σελιδες εχω πει οτι ειναι αδικο για τα ατμοσφαιρικα να συγκρινονται με τουρμπο παρομοιου κυβισμου...
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
το προγραμμα στα τουρμπο δεν μπορω να το θεωρησω μετατροπη.οταν ο αλλος αντιπαραθετει χτισιμο μοτερ για να σταθει διπλα, τοτε κανονικα η ιστορια τελειωνει εκει.
εγω εδω και 65 σελιδες εχω πει οτι ειναι αδικο για τα ατμοσφαιρικα να συγκρινονται με τουρμπο παρομοιου κυβισμου...
Γι'αυτο και αν δεν κανω λαθος, ο κυβισμος των τουρμπο κινητηρων πολλαπλασιαζεται επι 1.4 (συντελεστης) στους αγωνες (αναβασεις - ραλλι), για να καταταξουν τα αυτοκινητα στην κατηγορια τους...ελπιζω να μην ειμαι λαθος...
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
το προγραμμα στα τουρμπο δεν μπορω να το θεωρησω μετατροπη.οταν ο αλλος αντιπαραθετει χτισιμο μοτερ για να σταθει διπλα, τοτε κανονικα η ιστορια τελειωνει εκει.
και τι είναι το πρόγραμμα στο turbo;
-
IMHO ειναι μετατροπη παντως......
-
Ναι, αλλα εγω εγραψα 'με η χωρις προγραμμα'. Δηλαδη ειτε 'μαμα' ειτε 'φτιαγμενο'. Η ροπη που εχει χαμηλα ο TFSi δεν πεφτει με το προγραμμα. Αντιθετως, φουσκωνει ολη η καμπυλη, απο τις 2000 που ηδη αγγιζει τη μεγιστη τιμη της. Μεσα στην πολη μπορεις να κινεισαι ανετα χωρις ποτε να χρειαζεται να ξεπερασεις τις 3000.
Nαι δεν πέφτει με ένα απλό πρόγραμμα, αλλά όταν ανεβαίνεις σε υπερβολικές ιπποδυνάμεις 300 ή 400 άλογα που έγραψες πιο πάνω, η αλλαγή της τουρμπίνας με μεγαλύτερη και το ρίξιμο της συμπίεσης για να διατηρηθεί μία σχετικη αξιοπίστία στον κινητήρα, κάνουν το κινητήρα πολύ πιο αδύναμο χαμηλά...
-
ΧΜΜΜ
celica ts 1.8 ατμοσφαιρα απειραχτη
ibiza fr 1.8 τουρμπο 150hp απειραχτο
ibiza cupra 1.8 τουρμπο 180hp με προγραμμα
ibiza fr 1.8 210hpκαι στις 3 περιπτωσεις το ιβιζα μενει πισω...εκτος απο το 210 που παει κοπια...
αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι προς τι η αντιπαρα8εση...υπαρχει ποτε περιπτωση να βγει ακρη;
οταν πριν 3-4 χρονια sto TFRC ειχε ανοιχτει τοπικ Japan vs the rest of the world ειχε γινει της κακομοιρας με 100 αδες συμμετοχες στην κουβεντα οπου και παλι δεν βγηκε και ουτε προκειται να βγει μια ακρη....ο κα8ενας αγοραζει αυτο βασει των κριτηριων και των χρηματων που διαθετει....το υποστηριζει και το αγαπα οπως την γκομενα του και ακομα παραπανω...
στο δρομο αν δει μια καλυτερη πιο ωραια γκομενα παλι την δικη του 8α κρατησει γιατι ξερει τα χουγια της του κανει τα χατηρια χερει να τον γκαβλωνει του φερεται τρυφερα και αναζητα την σιγουρια και την ζεστασια.....αδικα νομιζεται οτι εχει βγει το ρητο το αμαξι ειναι σαν την γομενα;ΑΡΑ ΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ;
στην προσπαθεια αυτη εντωμεταξυ ακουγονται και καποιες ανακριβειες λες και προσπαθει καποιος να πεισει τον εαυατο του...γιατι το σιγουρο ειναι οτι τους αλλους δεν τους πειθει
αλλος θελει ατμοσφαιρα για να το σκιζει καθε μερα απο την στιγμη που θα βαλει μπρος μεχρι να το σβησει και θα αντεξει και 200.000κμ
και αλλος θελει τουρμπο για να το σκιζει δεκαφορες λιγοτερο και να κολλαει στο καθισμα και να κανει επισκευη τουρμπινας και μοτερ στα 100.000κμ και να περναει τα ατμοσφαιρικα αντιστοιχου κυβισμου και να τρεχει στις ευθειες
απο την αλλη ο ατμοσφαιρας ζηλευει τα τουρμπο γιατι ξερει ποσο ευκολα και φτηνα βγαζουν πολλα αλογα ενω αυτος πρεπει να δωσει τα 3πλα χρηματα για να δει τα ιδια αλογα....αλλα παλι γουσταρει να ακουει pure power και οχι ντοπαρισμενη...παρολο που ωρες ωρες 8α γουσταρε μια ντοπα....ο τουρμπισιος γουσταρει που με ενα κατσαβιδακι η ενα controller ανεβαζει 30-40 αλογα με ελαχιστο κοστος και παταει στην ευθεια ατμοσφαιρικα μεγαλυτερου κυβισμου (οχι παντα) αλλα ζηλευει τhn ανοθευτη δύναμη για να μπορει να το σκιζει συνεχεια...να ακουει τις 9αρες...να τελικιαζει χωρις να λαχανιαζει κλπ κλπ
ο καθενας κανει τις επιλογες του....
ας μη προσπαθει ομως να πεισει ο ενας τον αλλο....γιατι κατανταει κουραστικο...
-
Ο χρήστης lotusnick έγραψε:
PetroH syzitisi me tis metatropes den telionei POTE.
An balei kai Supercharger o Honda tha paei 2000 aloga kai paei legontas...Symfono oti ta turbo moter anebazoun aloga eukola, alla for the sake of the argument miliste me std moter.
Ακριβώς. Αυτό λέω στον PetRaN και εκείνος νομίζει πως συγκρίνω το ένα με το άλλο (αν είναι δυνατόν να συγκρίνεται η βελτιωσιμότητα (και η σχέση τιμής / απόδοση ) του Turbo με αυτή της ατμόσφαιρας). Το αναφέρω μόνο και για να δείξω πως η συζήτηση για βελτιωμένα αυτοκίνητα δεν έχει νόημα και, όπως λες, δεν τελειώνει ποτέ. Είπε εκείνος 'τέρμα η αντιπαράθεση, βγήκε το kit της Nothelle' και αμέσως του έφερα ένα παράδειγμα που δεν δείχνει τίποτε άλλο παρά μόνο αυτό, πως η αντιπαράθεση δεν έχει τέλος.
Και μια και λες PetRaN ότι το Turbo είναι 'τετριμμένη' βελτίωση μια και δεν ανοίγεις μοτέρ, αν βάλεις ένα low pressure supercharger σε ένα καλό ατμοσφαιρικό (πχ. Honda ή BMW ή Toyota (τώρα τελευταία και με τη βούλα του εργοστασίου -βλ. 'ΤΤΕ')) είναι και αυτό τετριμμένη βελτίωση, αφού πάλι δεν ανοίγεις μοτέρ ? (300 άλογα εύκολα σε S2000 με Greddy supercharger) Μην απαντήσεις, ρητορική ερώτηση
ΙΜΗΟ οτιδήποτε πέρα από τα κλασσικά ΦΠΕ δεν είναι τετριμμένη βελτίωση λόγω (α) κόστους (β) αλλαγής βασικών μερών (BTW: το Turbo ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ, είναι βασικό μέρος του κινητήρα και όλος ο κινητήρας είναι σχεδιασμένος να δουλεύει με το συγκεκριμένο Turbo -για βάλε καμία T3 σε ένα TFSI να δούμε αν θα δουλέψει ) (γ) ανάγκης υποστήριξης από πολύ σοβαρούς οίκους (το οποίο συνδέεται με το (α)) πχ. εγώ το πρόγραμμα στο δικό μου το έφτιαξα με ένα φίλο γνώστη, τον οποίο όμως δεν θα εμπιστευόμουν για να βάλω ή να αλλάξω Turbo.
-
Ο χρήστης VW16v έγραψε:
το προγραμμα στα τουρμπο δεν μπορω να το θεωρησω μετατροπη.
οταν ο αλλος αντιπαραθετει χτισιμο μοτερ για να σταθει διπλα, τοτε κανονικα η ιστορια τελειωνει εκει.
Γι'αυτο και αν δεν κανω λαθος, ο κυβισμος των τουρμπο κινητηρων πολλαπλασιαζεται επι 1.4 (συντελεστης) στους αγωνες (αναβασεις - ραλλι), για να καταταξουν τα αυτοκινητα στην κατηγορια τους...ελπιζω να μην ειμαι λαθος...
Επί 1,7 στα βενζινοκίνητα και επί 1,5 στα diesel.
GOLF GTI vs CIVIC Type-R......