-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Χθες με τη φοβερή βροχή θάμπωναν τα τζάμια εσωτερικά από τους υδρατμούς και ξεθάμπωναν με τη λειτουργία του (αυτόματου) κλιματισμού. Κάποια στιγμή είπα να κλείσω τον κλιματισμό και να χρησιμοποιήσω αποκλειστικά καλοριφέρ. ΔΕΝ ΞΕΘΑΜΠΩΝΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ, ακόμα και με εξωτερικό αέρα. Είναι λογικό αυτό; Γιατί ο εξωτερικός αέρας που ζεσταίνεται εκτός του κυκλώματος του κλιματισμού δεν κάνει δουλειά ενώ με τον κλιματισμό ξεθαμπώνουν τα τζάμια;Στο ζεστό το καλοριφέρ και πάνω είναι θέμα δευτερολέπτων να ξεθαμπώσουν και να μην ξαναθαμπώσουν ξανά.
-
Μάνο, το εχω πάθει κι εγω.
Αυτό που κατάλαβα είναι οτι απαιτείται κάποιο διάστημα για να μπορέσει ο ζεστός -πλέον- αέρας να μπορέσει να ξεθαμπώσει, αφου υπάρχει τόσο διαφορά θερμοκρασίας μέσα/έξω αλλά και ζέσταμα του τζαμιού που μέχρι τότε ηταν κρύο.
Βεβαια ο κρύος αέρας του A/C δεν έχει και υγρασία.
Δοκίμασε να αφήσεις το καλοριφέρ να δουλέψει λίγο και θα δεις οτι ξεθαμπώνει.
-
Όχι, όχι. Είχα το A/C στο ζεστό (25 βαθμούς - είχα φάει βρόχα και πάγωνα) και δεν είχα πρόβλημα. Όταν αρκετή ώρα αργότερα το γύρισα στο καλοριφέρ απενεργοποιώντας το A/C, τα πάντα θάμπωσαν. Το δούλεψα στο ζεστό, να χτυπάει κυρίως στο παρμπρίζ και στη μεγαλύτερη σκάλα (7) αλλά ίσα που ξεθάμπωνε λιγάκι το κάτω μέρος. Δοκίμασα με εξωτερικό και εσωτερικό αέρα. Μάλλον παίζει κάτι με την απαγωγή της υγρασίας από το A/C.
-
Όσο δουλεύει το a/c, το στοιχείο (εξατμιστής) είναι υγρό. Μόλις το σβήσεις για λίγη ώρα βγάζει πολύ υγρασία και θολώνει περισσότερο τα τζάμια μέχρι να στεγνώσει και μετά αρχίζει σιγά σιγά να ξεθολώνει.
(Ο αέρας περνάει πρώτα από τον εξατμιστή του a/c όπου κρυώνει και μετά από το ψυγείο του καλοριφέρ όπου ζεσταίνεται.)
-
Μιας και μιλάμε για το a/c, έχω να παραθέσω το εξής πρόβλημα (;): Το καλοκαίρι, όταν έθετα σε λειτουργία το a/c και μετά από κανένα μισάωρο, **άκουγα τον κινητήρα να 'γουργουρίζει' περισσότερο **και ανάλογα με το πόσο πατούσα το γκάζι. Έκανε δηλαδή έναν παραπάνω ήχο. Αυτό διαρκούσε όσο είχα ανοιχτό το a/c. Μόλις το έκλεινα ή έβαζα τη λειτουργία eco, αυτός ο ήχος εξαφανιζόταν. Και δεν εννοώ τον ήχο του ανεμιστήρα. Από την Opel μου είπαν ότι είναι φυσιολογικό και να μην ανησυχώ. Έκανα μάλιστα και τον καλοκαιρινό έλεγχο αλλά και σέρβις πρόσφατα και δεν βρήκαν κάτι. Εγώ, όμως, ξέρω ότι αυτόν τον ήχο δεν τον έκανε την πρώτη χρονιά που πήρα το αμάξι (έχει κλείσει τα δύο χρόνια, Astra H 5d). Έχει παρατηρήσει κανείς σας τέτοιου είδους ήχο;
-
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΝΑ OPEL ASTRA GTC1600 STH ΒΑΣΚΗ ΕΚΔΟΣΗ 18300Ε (ΜΕ ΖΑΝΤΕΣ,ΧΩΡΙΣ ΤΟ KOYMΠI SPORT).ΣΤΗ ΣΠΟΡ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ 19000Ε
- Η ΚΟΝΣΟΛΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΓΚΡΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΝΙΚΕΛΙΟΥ.ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΝΙΚΕΛΙΟΥ? (ΚΟΣΤΟΣ?)
2)ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΕΧΕΙ ΚΟΥΜΠΙΑ ΓΙΑ ΤΟ CD-PLAYER ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ?
ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΠΟΡ ΕΚΔΟΣΗ?
3)ΤΑ ΦΩΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΜΟΡΦΑ ΜΕ ΤΑ ΧΕΝΟΝ Η ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ?
4)ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΒΟΛΕΩΝ ΟΜΙΧΛΗΣ?
5)ΤΕΛΙΚΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΘΟΡΥΒΟΣ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΛΑΚΟΥΒΕΣ?
6)ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΝΗΚΕ Η ΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΓΚΑΖΙΟΥ ΣΤΑ 1600? ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ GOLF?
- Η ΚΟΝΣΟΛΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΓΚΡΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΝΙΚΕΛΙΟΥ.ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΝΙΚΕΛΙΟΥ? (ΚΟΣΤΟΣ?)
-
Οι ερωτήσεις 1, 2, 4 μπορούν να απαντηθούν σε κάποια αντιπροσωπεία, προφανώς.
Για τα 3, 4,5 δεν έχω άποψη καθώς δεν έχω οδηγήσει το αυτοκίνητο και ούτε το έχω δει ποτέ με xenon.
Πάντως συνήθως τοποθετούμε xenon για την αρκετά μεγάλη διαφορά που έχουν στην ορατότητα το βράδυ, παρά για την εμφάνισή τους.
Γράφε με μικρά γιατί με τα κεφαλαία είναι σα να φωνάζεις.
-
Ο χρήστης poploul έγραψε:
Το καλοκαίρι, όταν έθετα σε λειτουργία το a/c και μετά από κανένα μισάωρο, **άκουγα τον κινητήρα να 'γουργουρίζει' περισσότερο **και ανάλογα με το πόσο πατούσα το γκάζι.Έλεγχο στο a/c, μπορεί να είναι χαμηλή η στάθμη του ψυκτικού υγρού (R134a). Πρόσεξε να μη το παραγεμίσουν.
Αν είναι σχεδόν άδειο, μπορεί να έχει ρουφήξει αέρα στο σύστημα. ΚΕΝΟ για μισή ώρα (να προλάβει να εξατμιστεί τυχόν υγρασία) και μετά γέμισμα.
-
μετά από 8.500χλμ χωρίς πρόβλημα, έκανε την εμφάνισή του ένα το οποίο δε δείχνει να είναι σημαντικό και διορθώθηκε.
Συγκεκριμένα, το πρωί γυρίζω το κλειδί (πριν την ανάφλεξη του κινητήρα) και άρχισε να αναβοσβήνει το κίτρινο λαμπάκι (αυτό που έχει σαν σχέδιο το αυτοκίνητο και ένα κλειδί πάνω του - νομίζω είναι το λαμπάκι του imobilizer). Δε δοκίμασα να το βάλω μπροστά και έφυγα για μια δουλειά. Στο γυρισμό δοκίμασα το εφεδρικό κλειδί το πήγα στη ανάφλεξη (δεν αναβόσβηνε αλλά έμενε αναμένο). Μετά την ανάφλεξη το λαμπάκι έσβηνε.
Τέλος πάντων το πάω στη αντιπροσωπεία (στην αρχή μου είπαν για επαναπρογραμματισμό κλειδιού). Όταν ήρθε ο μηχανικός για να κάνει έλεγχο στον εγκέφαλο κάτι είδε και με ρώτησε αν το αμάξι έχει τουμπάρει (!!). λολ, του λέω όχι. Δε βρήκε την αιτία που έκανε την εμφάνισή της αυτή η βλάβη αλλά μου είπε πως πιθανόν να έχει χτυπηθεί το κλειδί (αφού δεν είχε τουμπάρει ;p) αν και είμαι σίγουρος πως το κλειδί δεν έχει χτυπηθεί...
Τέλος έκανε την εμφάνισή του ένα τρίξιμο στο παράθυρο (δεξιά) με το που κλείνει κάνει ένα θόρυβο σαν τρίξιμο και μετά από λίγο χρόνο σταματάει. Μου είπε ότι μάλλον θέλει λίπανση και να το κάνω στο 1ο σέρβις... κοιτάει βλέπει 8.500χλμ και μου λέει σε 1500 χλμ δηλαδή (!) 10.000χλμ.... εγώ γιατί ξέρω ότι το 1ο σέρβις είναι ή στα 15.000 ή στο 1ο χρόνο??....
Αυτά..
-
Στα 30000 χλμ ή 2 έτη ή την ηλεκτρονική ένδειξη InSp.... είναι (δηλ. πόσα χλμ δείξει αυτή ότι υπολείπονται μέχρι το service), όποιο από τα 3 ανωτέρω εμφανιστεί νωρίτερα...Η ηλεκτρονική ένδειξη υπολογίζει σταθμισμένα ώρες λειτουργίας κ συνθήκες λειτουργίας κινητήρα σε συνδυασμό με τα ήδη διανυθέντα χλμ για να συνυπολογίσει στην τυπική χιλιομετρική διάνυση ή στο χρόνο λειτουργίας του αυτοκινήτου παράγοντες που δεν ποσοτικοποιούνται άμεσα αλλά επηρεάζουν την ανάγκη του οχήματος για έλεγχο-service.
Εγώ που έχω το αμάξι μου 13,5 μήνες με 17000χλμ, έκανα στο έτος πάνω μόνο αλλαγή λαδιών στο εξουσιοδοτημένο service που το πήγα (Καλτσούνης). -
Ο χρήστης mschumacher έγραψε:
κάτι είδε και με ρώτησε αν το αμάξι έχει τουμπάρει (!!). λολ, του λέω όχι.Μπερδεύεται ο εγκέφαλος αν γυρίσει ανάποδα το αμάξι;
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
κάτι είδε και με ρώτησε αν το αμάξι έχει τουμπάρει (!!). λολ, του λέω όχι.
Μπερδεύεται ο εγκέφαλος αν γυρίσει ανάποδα το αμάξι;
έλα ντε
-
Καλησπερα σε ολους!
Αισιως εφτασα τα **3.000km **με το OPC! (στρωσιμο 1.000km..αν και μου ειπαν οτι δεν χρειαζεται..)
Μετα απο μια περιπετεια για την παραδοση του αυτοκινητου (επεσα μεσα στο 15αυγουστο.. ) και την αδιαφορια της Dynamotors εδω στην Πατρα ...το πηρα στα χερια μου τελη Αυγουστου!
Κανοντας ενα ταξιδι μεχρι Πυργο μερια, ολα καλα...ησυχο,τραβηγμα απο χαμηλα κλπ κλπ.Κανοντας τα πρωτα χιλιομετρα μεσα στην πολη ακουω χτυπημα πισω και αριστερα!Αρκετα εντονο!
Πριν παθω το εγκεφαλικο σιγουρευτηκα οτι ηταν απο το τελικο καζανακι της εξατμισης...και μετα απο 1 ημερα το πηγα Πατρα να το δουν!Επισης ελειπαν τα ασημενια καπακια απο τις βαλβιδες στη δεξια μερια του αυτοκινητου..
Αφου με εβαλαν να περιμενω περιπου 2μιση ωρες ολους τους αλλους που εκαναν service μπηκε και το δικο μου...Λαθος τοποθετηση εξατμισης απο το εργοστασιο απεφανθη ο μηχανικος και εσφιξε 2 βιδες (2' εκανε περιπου) και ημουν ετοιμος!
Τους ειπα οτι ελειπαν και τα καπακια απο τις δεξιες ροδες...αλλα ματαια..καθως τους εχουν ξανατυχει λεει τετοια περιστατικα απο τη δεξια μερια..(απο την αριστερη δεν κλεβουν ποτε..)
Δεν ειχα ορεξη να (ξανα)ξανα-ξανα-τσακωθουμε οποτε εφυγα ετσι...Οσον αφορα την ποιοτητα ειναι πολυ καλη (το τιμονι ειναι κορυφαιο!) Αυτος ο γ@μ#%$ λεβιες ειναι αθλιος!Σαν σχημα ειναι φοβερα αβολος!Σε αλλαγη απο 1η σε 2α χτυπαει ο αγκωνας σου στο πλαινο του μπακετ! Ελεος!
Το κινητο μετα απο γρηγορη βολτα το παρνεις τηλεφωνο για να το βρεις..
Υπαρχουν τριξιματα απο τις πισω θεσεις αρκετα εντονα σε ανωμαλιες του δρομου..
Επισης για να μπεις και να βγεις απο αυτα τα μπακετ σου βγαινει η π@ν@γι@!Τελειως αβολα!(φοβερα σε στηριξη ομως.. )Κατα τα αλλα, ολα ΟΚ!Μεση καταναλωση 10.9lt/100km..
Απο επιδοσεις αρκετα γρηγορο(προσοχη οταν βρεχει και προσπερνας με 3η γιατι σπιναρει!)..αλλα αυτη η 4η γιατι ειναι τοοοοοσο μακρυα?? Δεν υπαρχει λογος νομιζω...Η **οδικη συμπεριφορα **του ειναι ΟΚ σε δρομο με στροφες (το ESP ειναι λιγακι εκνευριστικο ειναι η αληθεια..) σε αντιθεση με ο,τι διαβαζα στα περιοδικα...
Με το sport πατημενο το γκαζι ειναι υπερβολικα αμεσο (σε σχεση με πριν τουλαχιστον) η αναρτηση σκληραινει αισθητα..αλλα απο το τιμονι δεν βλεπω καποια ιδιαιτερη αλλαγη...!
Με τα ηλεκτρονικα εκτος, κανεις burnout μεχρι να τελειωσει η βενζινη!(πως διαολο μετρησαν το 0-100 στα περιοδικα?.. )Τα φρενα δεν σου εμπνεουν σιγουρια αρχικα, αλλα μολις τα πατησεις γερα ειναι ΟΚ!
Τα **bi-xenon **ειναι τελεια!Η μεγαλη σκαλα κανει τη νυχτα μερα!Το AFL δεν ειδα να κανει και τιποτε το ιδιαιτερο...
Επισης δεν βλεπω που ειναι το προβλημα με την ''πολυπλοκοτητα'' του κλιματισμου (αν δεν τον ανοιγοκλεινεις συνεχως)Σκεφτομαι να αλλαξω τα πρωτα λαδια κατα τις 5.000km (αν και μου ειπαν οτι δεν χρειαζεται..) και να κανω το πρωτο service στα 30.000km (αν και μου ξαναειπαν οτι δεν χρειαζεται..)
Αραγε χρειαζεται η οχι?Αυτα!
-
Που χάθηκες εσύ;
Καλοτάξιδο και καλά χιλιόμετρα!
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Που χάθηκες εσύ;Καλοτάξιδο και καλά χιλιόμετρα!
Χεχε...σε ευχαριστω πολυ Χαρη!! Να εισαι καλα!
Χαθηκα λογω διακοπης DSL και μεταφορας σε αλλο πακετο, καλοκαιρι εκει που ημουν δεν ειχα internet...οποτε...με την ενεργοποιηση της συνδεσης σημερα επανηλθα!!
-
Καλοτάξιδο φίλε Amott!
-
Να τα διορθώσουν στην αντιπροσωπεία 100%. Μήπως προέρχονται από τις πόρτες;
Το πρόβλημα με τα μπάκετ και το μοχλό ταχυτήτων δεν το καταλαβαίνω κρίνοντας (όσο μπορώ) από το δικό μου που έχει 'τύπου μπάκετ'. Τί ύψος έχεις; Μήπως ρυθμίζεις το κάθισμα πολύ μπροστά;
Για τα καπάκια στις ρόδες ρώτα τον χρήστη ililias εκ Πύργου μήπως ξέρει κάτι.
Καλοτάξιδο. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το πρόβλημα με τα μπάκετ και το μοχλό ταχυτήτων δεν το καταλαβαίνω κρίνοντας (όσο μπορώ) από το δικό μου που έχει 'τύπου μπάκετ'. Τί ύψος έχεις; Μήπως ρυθμίζεις το κάθισμα πολύ μπροστά;
Καλοτάξιδο.αλήθεια ο Ililias δεν περίμενε και αυτός κάτι σε OPC? μήπως φτιάχνει το στοκ του?
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Καλοτάξιδο φίλε Amott!Ευχαριστω πολυ!Να 'σαι καλα!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Καλοτάξιδο.Οχι δεν ειναι απο τις πορτες..πρεπει να το εχω εντοπισει..αλλα δεν μπορω να ειμαι καια σιγουρος!ειναι απο εκει που εχει τους ''μοχλους'' για να πεφτουν τα καθισματα..θα το παω να το δουν!
Το προβλημα ειναι οτι το δεξι μερος του μπακετ ερχεται πολυ μπροστα..ο μοχλος εχει σχημα ''κατα μηκος'' του αυτοκινητου και ο αγκωνας μου δεν χωραει!
Το εχω αρκετα μπροστα το καθισμα ειναι η αληθεια..αλλα μεχρι τεντωνοντας το ποδι να τερματιζει ο συμπλεκτης..τιποτε το ιδιαιτερο δηλαδη (υψος 1.75 )..Λοιπον..αν αποδειχθει οτι ο ililias εχει 6 καπακια για τις βαλβιδες του..τον εφαγα!!Ατιμε ililias!!Εσυ μου πηρες τα καπακια!!
Φταιω να παω απο το σπιτι του να του τα βουτηξω??
Αποκλειστική συζήτηση για το Opel Astra III. (Opel Astra H)