-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
έβγαινε το 307 2.0 με 136 άλογα...; Γιατί από όσο ξέρω με τα 180 βγαίνει.
Ο δίλιτρος του 206 RC τοποθετήθηκε στο 307 μετά το facelift. Στην πρώτη γενιά του 307, ο δίλιτρος ήταν κοινός με το πάλαι ποτέ δίλιτρο 206 gti.
+1
-
307 xsi
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
τα φώτα πορείας ΜΑΖΙ με τα προβολάκια ομίχλης φωτίζουν την περιοχή λίγων μέτρων μπροστά από το αυτοκίνητο σαν να είναι ημέρα!!! Πολύ καλό διότι η οδήγηση τη νύχτα γίνεται πολύ πιο ξεκούραστη!!! Και χρησιμεύουν τα προβολάκια ομίχλης, ακόμα και χωρίς την ομίχλη!!
Σε πολλά αυτοκίνητα τα φώτα ομίχλης σβήνουν με τα μεγάλα φώτα για να ΜΗ φωτίζουν τη περιοχή μπροστά στο αυτοκίνητο. Φωτίζοντας μπροστά στο αμάξι κάνουν τα μακρινά αντικείμενα δυσδιάκριτα.
Όταν έχει πολύ φως μπροστά στο αμάξι ΔΕΝ βλέπεις μακριά.
Τα προβολάκια ομίχλης αποφεύγεις να τα χρησιμοποιείς όταν δεν έχει ομίχλη γιατί τυφλώνεις τους απέναντι. Έτσι είναι φτιαγμένα, για να σε βλέπουν οι απέναντι όταν έχει ομίχλη.
Οι προβολείς ομίχλης είναι έτσι φτιαγμένοι για να φωτίζουν στο κατώτερο σημείο της ασφάλτου. Όφελος ότι βλέπεις εσύ τον δρόμο σου ακριβώς μπροστά 50 εκατοστά απο το αυτοκίνητο σου και ακολουθείς τις λευκές γραμμές που δείχνουν και την πορεία σου. Και σαν φυσική συνέχεια έρχετε το ότι βλέπυν και οι άλλοι κάτι εκεί στα βάθος.
Οι προβολείς ομίχλης πάντως είναι για να βλέπει ο οδηγός τον δρόμο και όχι οι άλλοι το αυτοκίνητο σου.Τώρα αν θα πρέπει να ανάβει κάποιος τους προβολείς ομίλχης ή όχι είναι καθαρά θέμα παιδείας. Δεν νομίζω ότι υπάρχει ένας γενικός κανόνας. Αν κρίνεις ότι πρέπει να τα ανάψεις γιατί δεν βλέπεις τι γίνετε μπροστά σου σε μια ερημιά με στροφές καλό είναι να τα ανάψεις. Στην εθνική βασικά άχρηστα είναι εκτός ομίχλης.
Αυτά είχα να πώ μετά απο ατελείωτα ταξίδια σε τρίπολη, μεγαλόπολη που όταν πέφτει ομίχλη στην εθνική δεν μπορείς να πας πάνω απο 5 χλμ την ώρα. Εκεί δεν έγιναν ολυμπιακοί αγώνες βλέπετε για να φτιαχτεί και κανενας δρόμος τόσα χρόνια.
-
το ESP μπορεί να ρυθμιστεί όπως ο συναγερμός? Δηλ. να είναι πιο 'ευαίσθητος'? Μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε αντιπροσωπεία?
-
Nop φίλε μου.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Nop φίλε μου.ένας φίλος μου, έκανε τεστ drive στο 1.8 140 HP GTC και είπε πως στις στροφές όταν πίεζε το ESP έμπαινε σε λειτουργία κόβωντας κάπως τις στροφές, όταν στο δικό μου 1400 όσο και να παίζω με το τιμόνι, δε το έχω δει να ενεργοποιείται ποτέ.... σε σημείο που πιστεύω πως όταν το λαμπάκι ανάβει κατά την εκκίνηση είναι απλά διακοσμητικό.... αναρωτιέμαι λοιπόν, εφόσον δεν υπάρχει ρύθμιση ευαισθησίας.... για πιο λόγο υπάρχει αυτή η διαφορετικότητα? οφείλεται μήπως σε διαφορετική 'έκδοση' ESP από κυβισμό σε κυβισμό και από μοντέλο σε μοντέλο?
-
Άλλους τους ενοχλεί η υπερευαισθησία του ESP.
Δεν ενεργοποιείται πάντως 'παίζοντας το τιμόνι' αλλά όταν πάει να φύγει το αμάξι με τα τέσσερα, να πετάξει κώλο, να υποστρέψει. Πήγαινε σε μια αλάνα και με φουλ γκάζι με κάποια ταχύτητα κόψε τέρμα το τιμόνι, το αμάξι θα επιβραδύνει αν ενεργοποιηθεί το ESP θες δε θες. -
Ο χρήστης mschumacher έγραψε:
Nop φίλε μου.
ένας φίλος μου, έκανε τεστ drive στο 1.8 140 HP GTC και είπε πως στις στροφές όταν πίεζε το ESP έμπαινε σε λειτουργία κόβωντας κάπως τις στροφές, όταν στο δικό μου 1400 όσο και να παίζω με το τιμόνι, δε το έχω δει να ενεργοποιείται ποτέ.... σε σημείο που πιστεύω πως όταν το λαμπάκι ανάβει κατά την εκκίνηση είναι απλά διακοσμητικό.... αναρωτιέμαι λοιπόν, εφόσον δεν υπάρχει ρύθμιση ευαισθησίας.... για πιο λόγο υπάρχει αυτή η διαφορετικότητα? οφείλεται μήπως σε διαφορετική 'έκδοση' ESP από κυβισμό σε κυβισμό και από μοντέλο σε μοντέλο?
Φίλε σουμ δεν είναι θέμα ευαισθησίας του esp αλλά πόσο γρήγορα φτάνει το αυτοκίνητο στο όριο για να μπεί το esp. Και αυτό γίνετε φυσιολογικότατα πολύ περισσότερες φορές στα 140 απο τα 90 άλογα
-
Ο χρήστης interland.gr έγραψε:
Nop φίλε μου.
ένας φίλος μου, έκανε τεστ drive στο 1.8 140 HP GTC και είπε πως στις στροφές όταν πίεζε το ESP έμπαινε σε λειτουργία κόβωντας κάπως τις στροφές, όταν στο δικό μου 1400 όσο και να παίζω με το τιμόνι, δε το έχω δει να ενεργοποιείται ποτέ.... σε σημείο που πιστεύω πως όταν το λαμπάκι ανάβει κατά την εκκίνηση είναι απλά διακοσμητικό.... αναρωτιέμαι λοιπόν, εφόσον δεν υπάρχει ρύθμιση ευαισθησίας.... για πιο λόγο υπάρχει αυτή η διαφορετικότητα? οφείλεται μήπως σε διαφορετική 'έκδοση' ESP από κυβισμό σε κυβισμό και από μοντέλο σε μοντέλο?
Φίλε σουμ δεν είναι θέμα ευαισθησίας του esp αλλά πόσο γρήγορα φτάνει το αυτοκίνητο στο όριο για να μπεί το esp. Και αυτό γίνετε φυσιολογικότατα πολύ περισσότερες φορές στα 140 απο τα 90 άλογα
Η ένστασή μου ωστόσο είναι αλλού. Δηλ. πως γίνεται στο 1.8 να ενεργοποιείται το ESP χωρίς να τη παίρνει με 'πολλά', μου είχε πει ότι δε πήγαινε ιδιαίτερα γρήγορα και άλλωστε τεστ drive έκανε, σιγά μη τον άφηνε η αντιπροσωπεία να το 'λιώσει', ενώ στο δικό μου πχ, δε μπορώ να το ενεργοποιήσω με τπτ Μου έχει γλυστρήσει (πίσω) και δεν άναψε. Ένας φίλος είπε για να σιγουρευτείς ότι δουλεύει το σύστημα, κάνε το εξής απλό. Βάλε χειρόφρενο, 1η ταχύτητα στρίψε το τιμόνι προς κάποια κατεύθυνση, και επιτάχυνε απότομα για να δεις την αντίδραση. Αυτό είναι εν μέρη 'ακίνδυνο' διότι μιλάμε για μηδενικές ταχύτητες και δε πρόκειται να σου 'φύγει' ωστόσο δε ξέρω αν πρέπει να ακολουθήσω αυτό το τρόπο
-
http://video.google.com/videoplay?docid=3698720347052662167&pl=true
Video με τον Manuel Reuter και το OPC στο ring
-
Ο χρήστης mschumacher έγραψε:
Nop φίλε μου.
Η ένστασή μου ωστόσο είναι αλλού. Δηλ. πως γίνεται στο 1.8 να ενεργοποιείται το ESP χωρίς να τη παίρνει με 'πολλά', μου είχε πει ότι δε πήγαινε ιδιαίτερα γρήγορα και άλλωστε τεστ drive έκανε, σιγά μη τον άφηνε η αντιπροσωπεία να το 'λιώσει', ενώ στο δικό μου πχ, δε μπορώ να το ενεργοποιήσω με τπτ Μου έχει γλυστρήσει (πίσω) και δεν άναψε. Ένας φίλος είπε για να σιγουρευτείς ότι δουλεύει το σύστημα, κάνε το εξής απλό. Βάλε χειρόφρενο, 1η ταχύτητα στρίψε το τιμόνι προς κάποια κατεύθυνση, και επιτάχυνε απότομα για να δεις την αντίδραση. Αυτό είναι εν μέρη 'ακίνδυνο' διότι μιλάμε για μηδενικές ταχύτητες και δε πρόκειται να σου 'φύγει' ωστόσο δε ξέρω αν πρέπει να ακολουθήσω αυτό το τρόπο
Δεν νομίζω να έχεις κάποιο πρόβλημα αλλά αν πραγματι έχεις απορία περιμένεις να ακούσεις ότι μας έρθει να σου πούμε? Τράβα σε μια opel να το βάλουν στο μηχάνημα να το δούν
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
http://video.google.com/videoplay?docid=3698720347052662167&pl=trueVideo με τον Manuel Reuter και το OPC στο ring
Τρομερό video Θέμη!! Στροφόμετρο, ταχύμετρο, ένδειξη ταχύτητας, layout της πίστας και ενδείξεις με το πότε πατάει φρένο και πότε γκάζι! Λίγο μεγάλο (84mb) βέβαια αλλά αξίζει. Βάλτο και στο περι αυτοκίνησης γιατί εδώ θα το δουν λίγοι.
-
Είμαι κάτοχος ενός ASTRA GTC Σπορτ εδώ και ακριβώς 1 χρόνο. Τελευταία διαπίστωσα ένα περίεργο ήχο στο τιμόνι, που απ' ότι έμαθα από την αντιπροσοπεία 'είναι γνωστό πρόβλημα', αλλά εμένα με ενοχλεί. Ο μηχανικός μου είπε ότι μπορεί να φτοιαχθεί άλλα καλλίτερα να το αφήσω γιατί άλλο η μαμά OPEL και άλλο το ελληνικό συνεργείο και επειδή στο τιμόνι έχει πολούς ... διαόλους... μέσα, καλλίτερα να μην πειραχθεί. Ταυτόχρονα τελευταία ακούγεται και ένας ενοχλητικός θόρυβος από το λάστιχο της πόρτας του οδηγού, το οποίο είναι επίσης 'γνωστό πρόβλημα', όπως μου είπαν (και αν κατάλαβα καλά αυτό δεν έχει γιατρειά και είναι λογικό να συβαίνει...). Επίσης τελευταία έχω την αίσθηση ότι το πεντάλ του φρένου έχει υποχωρήσει κάπως και η 'νεκρή' διαδρομή του είναι αρκετά μεγάλη, δηλαδή πρέπει να πατήσεις αρκετά ώστε να αρχίσει να φρενάρει.
Κάνωντας μια αναζήτηση στην Χρυσή Ευκαιρία βρήκα ότι αρκετοί πουλάνε το GTC έχοντας κάνει χρήση του λιγότερο από χρόνο. Και εμένα αυτό μου λέει τρία πράγματα: α) είναι τρελοί και κάθε χρόνο αλλάζουν αμάξι, β) το στούκαραν σοβαρά και θέλουν να πάρουν καινούργιο, γ) εντώπισαν προβλήματα και το 'σκοτώνουν' όσο είναι καιρός.
Έχω μια εντύπωση, βάσει των όσων περιέγραψα παραπάνω, ότι το γ) έχει σοβαρές πιθανότητες.
Θα ήθελα την άποψη όποιου έχει στην κατοχή του αυτό το αυτοκίνητο ή όποιου γνωρίζει κάτι σχετικά (παρακαλώ όχι αστήριχτες απόψεις 'άκουσα', μου 'ειπαν' κτλ, χωρίς να έχω ακούσει ή όντως να μου έχουν πεί).
Ευχαριστώ θερμά. -
Αν ειναι 'γνωστο προβλημα', και σε καθε περιπτωση αφου εχεις ακομα εγγυηση, να πας σε ενα εξουσιοδοτημενο και να απαιτησεις να στο φτιαξουν. Απλα πραγματα.
-
Βαριόταν να στο φτιάξει (σε ποιο εξουσιοδοτημένο πήγες για να ξέρουμε; ).
Είναι υπόθεση 15 λεπτών. Το πρόβλημα είναι καθαρά ακουστικό, δεν σχετίζεται με τη λειτουργία του τιμονιού, δεν χρειάζεται ανταλλακτικό παρά μόνο σπρώξιμο ενός ελάσματος. Να το πας για φτιάξιμο, αλλά όχι στην ίδια αντιπροσωπεία. Αρκετές πληροφορίες για τα νέα Astra θα βρεις εδώ:
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=9681Κάποια Astra 5θυρα και GTC έχουν παρουσιάσει μικροπροβλήματα, αλλά σε καμία περίπτωση κάτι σοβαρό. Μιλάμε για κάποιο τριγμό ή για κάποια αστοχία υλικού ή σπανίως κάποιο πρόβλημα με τον εγκέφαλο που όμως έχει 6ετή εγγύηση.
-
Ε για λόγους που όλοι αντιλαμβάνεσται δεν θα πως το όνομα της αντιπροσωπείας φόρα-παρτίδα. Θα πω απλά ότι είναι στην Ελευσίνα... Δε ξέρω ρε παιδιά, αλλά έτσι όπως μιου το έθεσε εγώ φοβήθηκα στην ιδέα να το λύσουν...
-
Αφού φοβούνται να το λύσουν, τότε να αλλάξουν ολόκληρο το τιμόνι. Άκου ρε κάτι πράγματα...
Εμένα μου το έφτιαξαν 2 φορές, την πρώτη φορά χωρίς να είναι και τόσο απαραίτητο, αλλά λόγω του ότι τελειώνει η εγγύηση...καταλαβαίνεις. Έχω όμως την εντύπωση ότι με κανένα 10ρικο το ρυθμίζουν χαλαρά, δεν είναι κάτι ανησυχητικό. -
Δεν επαιρνες κανα Ιαπωνα να ξενοιασεις??Την μαμισες τωρα...θα σου πιασει τον ποπο η βιτακαρ η η οπελ..
-
Το έχει πάρει ο κολλητός μου φίλος , κ το εχει σχεδον 11 μηνες. Το αμαξι δεν του εχει παρουσιασει το παραμικρο προβλημα... Μου εκανε πολύ μεγαλη εντυπωση , που διαβασα το post σου.Μάλλον έτυχε κ σου κανει αυτα τα προβληματα, παντως στη θεση σου θα το πηγαινα σε αλλη αντιπροσωπεια... Τί τα εχεις τα 6 χρονια εγγυηση ;;; Εκμεταλλεύσου τα... Ότι άλλο χρειαστεις , εδώ είμαστε...
-
Ο χρήστης S_Mario έγραψε:
Το έχει πάρει ο κολλητός μου φίλος , κ το εχει σχεδον 11 μηνες. Το αμαξι δεν του εχει παρουσιασει το παραμικρο προβλημα... Μου εκανε πολύ μεγαλη εντυπωση , που διαβασα το post σου.Μάλλον έτυχε κ σου κανει αυτα τα προβληματα, παντως στη θεση σου θα το πηγαινα σε αλλη αντιπροσωπεια... Τί τα εχεις τα 6 χρονια εγγυηση ;;; Εκμεταλλεύσου τα... Ότι άλλο χρειαστεις , εδώ είμαστε...μάλλον έτυχε στον κολλητό σου να μην παρουσιάσει τίποτα
Αποκλειστική συζήτηση για το Opel Astra III. (Opel Astra H)