-
Ο χρήστης friedman21 έγραψε:
Παιδιά νέος εδώ καλησπέρα..έχω μια απορία . έχω το astra Η 05 μοντέλο και έχω το cd30..θέλω να το κάνω cd30 mp3 τι κάνω σε αυτήν την περίπτωση?επίσης ξέρει κανεις τιμές για προβολείς ομίχλης?ευχαριστώ πολύ εκ των προτερων!Καλως ηλθες...!!!
Το πουλας το CDC30 και βρισκεις ενα CDC30 mp3 η CDC40 opera καλυτερα κα το βαζεις επανω....το προγραμματιζεις σε μια αντιπροσωπεια και εισαι ετοιμος.Πουλιονται μερικα στο ebay και σε διαφορα φορουμ για Opel στην ελλαδα...νομιζω και ο ginogsm πουλουσε ενα CDC40 opera.α μην ξεχασω,καλο ειναι να κοιταξεις να ειναι και το ιδιο χρωμα με την κονσολα του Astra γιατι καθε εκδοση εχει αλλο χρωματισμο...
-
Ο χρήστης dgrgtc έγραψε:
Παιδιά νέος εδώ καλησπέρα..έχω μια απορία . έχω το astra Η 05 μοντέλο και έχω το cd30..θέλω να το κάνω cd30 mp3 τι κάνω σε αυτήν την περίπτωση?επίσης ξέρει κανεις τιμές για προβολείς ομίχλης?ευχαριστώ πολύ εκ των προτερων!
Καλως ηλθες...!!!
Το πουλας το CDC30 και βρισκεις ενα CDC30 mp3 η CDC40 opera καλυτερα κα το βαζεις επανω....το προγραμματιζεις σε μια αντιπροσωπεια και εισαι ετοιμος.Πουλιονται μερικα στο ebay και σε διαφορα φορουμ για Opel στην ελλαδα...νομιζω και ο ginogsm πουλουσε ενα CDC40 opera.α μην ξεχασω,καλο ειναι να κοιταξεις να ειναι και το ιδιο χρωμα με την κονσολα του Astra γιατι καθε εκδοση εχει αλλο χρωματισμο...
Κατ αρχάς σε υπέρ ευχαριστώ..το θέμα είναι ότι εγώ δεν το κατέχω να βγάλω όλη την μάσκα...Τώρα βεβαια αν το αγοράσω και το πάω στην αντιπροσωπεία θα μου πέσει λιγότερο έτσι δεν είναι?A και το opera τι διαφορες έχει?
-
Ο χρήστης friedman21 έγραψε:
Παιδιά νέος εδώ καλησπέρα..έχω μια απορία . έχω το astra Η 05 μοντέλο και έχω το cd30..θέλω να το κάνω cd30 mp3 τι κάνω σε αυτήν την περίπτωση?επίσης ξέρει κανεις τιμές για προβολείς ομίχλης?ευχαριστώ πολύ εκ των προτερων!
Καλως ηλθες...!!!
Κατ αρχάς σε υπέρ ευχαριστώ..το θέμα είναι ότι εγώ δεν το κατέχω να βγάλω όλη την μάσκα...Τώρα βεβαια αν το αγοράσω και το πάω στην αντιπροσωπεία θα μου πέσει λιγότερο έτσι δεν είναι?A και το opera τι διαφορες έχει?
To Opera έχει 6πλή Cdιέρα μέσα. Τα πρώτα μοντέλα δεν έπαιζαν ΜΡ3 τα τελευταία ( CDC40 Opera MP3 ) παίζουν.
Απλή η λύση. Στον Τακιδέλλη στην Λυκόβρυση ( Σοφοκλή Βενιζέλου 2 ) έχει πολλά CD30MP3 και CDC40 χωρίς όμως ΜΡ3 απ' ότι έχω δει. Μπορείς να βρεις μέ ότι χρώμα θες ( μαύρα δεν έχει ).
Για προβολείς ομίχλης : Εάν έχεις γραμμές , πρέπει να βρεις τα φιλέτα που μπαίνουν στον προφυλακτήρα ( θερμοκολλημένα είναι αυτά ) και να αγοράσεις τα προβολάκια. Δεν είναι εύκολο. Α! πρέπει να αλλάξεις και το διακόπτη σου. -
Μια μικρή βοήθεια απ' τους παλιούς του φόρουμ: Στα πόσα χλμ στρώσατε το Astra σας (1,6/115hp); Υπάρχει διαφορά στους διαφορετικού κυβισμού κινητήρες; Και πόσες στροφές/λεπτό maximum; Ευχαριστώ!
-
Ο χρήστης thodorisG έγραψε:
Μια μικρή βοήθεια απ' τους παλιούς του φόρουμ: Στα πόσα χλμ στρώσατε το Astra σας (1,6/115hp); Υπάρχει διαφορά στους διαφορετικού κυβισμού κινητήρες; Και πόσες στροφές/λεπτό maximum; Ευχαριστώ!Γενικά δε θέλει κάποιο ιδίατερο στρώσιμο.
Απλώς μέχρι τα 1000χλμ μην ξεπερνάς τις 4.000 στροφές. Μετά αύξανε σταδιακά.
Ποτέ όμως μη οδηγάς και με λίγες στροφές (κάτω από 2000) και να δοκιμάζεις με όλα τα στυλ
π.χ. Κάνε κανα μικρό ξέσπασμα μεχρί 4500 στην αρχή, ή ανέβασε από τα 70χλμ/ώρα με 5ή..
Ποτέ ρελαντί ακίνητο και πρόσεχε μη πατάς δυνατά τα φρένα μέχρι τα πρώτα 200χλμ. -
Ο χρήστης Dr.Evil έγραψε:
Μια μικρή βοήθεια απ' τους παλιούς του φόρουμ: Στα πόσα χλμ στρώσατε το Astra σας (1,6/115hp); Υπάρχει διαφορά στους διαφορετικού κυβισμού κινητήρες; Και πόσες στροφές/λεπτό maximum; Ευχαριστώ!
Γενικά δε θέλει κάποιο ιδίατερο στρώσιμο.
Απλώς μέχρι τα 1000χλμ μην ξεπερνάς τις 4.000 στροφές. Μετά αύξανε σταδιακά.
Ποτέ όμως μη οδηγάς και με λίγες στροφές (κάτω από 2000) και να δοκιμάζεις με όλα τα στυλ
π.χ. Κάνε κανα μικρό ξέσπασμα μεχρί 4500 στην αρχή, ή ανέβασε από τα 70χλμ/ώρα με 5ή..
Ποτέ ρελαντί ακίνητο και πρόσεχε μη πατάς δυνατά τα φρένα μέχρι τα πρώτα 200χλμ.Ευχαριστώ πολύ!
Όταν λες 'ποτέ ρελαντί ακίνητο', φαντάζομαι εννοείς για πολλή ώρα και χωρίς λόγο, γιατί στα φανάρια είναι αναπόφευκτο... -
Ε ναι, τα φανάρια είναι αναπόφευκτα. Θεωρητικά πάντα λιγο στην αρχή να κάνεις περισσότερο εκτός πόλης, αλλά και πάλι σου λέω πλέον τα άμαξια δε θέλουν ιδιαίτερο στρωσιμο οπότε μη σε αγχώνει.
-
Γεια χαρά παιδιά.
Η μητέρα μου αγόρασε πρόσφατα (2μήνες) ένα Astra 1.6 sedan. Απο την αρχή δυσκολευόταν σε ανηφορικά τμήματα ή ράμπες (με 1η ή 2α). Αρχικά το αποδώσαμε στο να συνηθίσει αλλά πρόσφατα που το οδήγησα και εγώ διαπύστωσα ότι είναι εφιάλτης να ανέβεις μι ανηφόρα ή μια ράμπα.
Στο μικρό ψάξιμο που έκανα είδα το εξής παράξενο.
Με A/C ενεργοποιημένο σταματημένος με μηχανή στο ρελαντί, πατάω γκάζι για να πιάσω σταθερές στροφές (κάπου ανάμεσα στις 900 του ρελαντί και στις 2200). Πιάνω στροφές (σταθερό πάντα γκάζι) και μετά απο 1-2 δευτερόλεπτα ακούγεται ένα ρελαί (κλίκ) μαζί με λίγο τραχύ ήχο και οι στροφές πέφτουν στις 1000 (μπορεί και χαμηλότερα) και στη συνέχεια παλινδρομούν κάπου ανάμεσα (όλα αυτά με το πόδι σταθερό).
Αυτή ακριβώς η συμπριφορά συμβαίνει μόνο με A/C. Την ονομάζω 'αστάθεια γκαζιού' και πιστεύω ότι ευθύνεται για την δυσκολία του αυτοκινήτου στις χαμηλές στροφές (κάτω απο 2500). Έχει κανείς καμιά ιδέα για τι πρόκειται?
Αν δεν απαντήσει κανείς θα έχω ενημέρωση την άλλη εβδομάδα που έκλεισα ραντεβού, αλλά δεν θα παραξενευτώ αν μας πουν '1.6 είναι τι περιμένεις' λες και τα 115 άλογα ή η ροπή του είναι λίγη. -
Και στο δικό μου Astra 1.8 125PS, 17kgm ροπής, υπάρχει ένα μικρό θέμα με τις ανηφόρες, που το αποδίδω βασικά στη νωθρή απόκριση του ηλεκτρόγκαζου (θέλει πολύ περισσότερο πάτημα από το σύνηθες και ο ρυθμός που ανεβάζει στροφές δεν είναι αρκετά ταχύς). Για μένα είναι είτε θέμα συνήθειας, είτε, όποτε μου τη βαράει, πατάω το διακόπτη σπορ που αλλάζει αρκετά την απόκριση του γκαζιού προς το ταχύτερο-ζωηρότερο.
Το αμάξι μου δουλεύει χειμώνα καλοκαίρι με το κύκλωμα του ac ενεργοποιημένο (έχω ηλεκτρονικό κλιματισμό). Ενδεχομένως στο μοτέρ 1.6 να υπάρχει κι ένα μικρό θέμα ροπής στις χαμηλές στροφές με το αιρ κοντίσιον ενεργοποιημένο, λογικά όμως επιτείνεται από τη νωθρότητα του γκαζιού.
Ίσως μια λύση να ήταν η τοποθέτηση ενός αξεσουάρ που έχει αναφερθεί και σε άλλα ποστ το οποίο βελτιώνει την απόκριση των ηλεκτρόγκαζων και από όσο θυμάμαι από εντυπώσεις χρηστών που έγραψαν στο φόρουμ, ήταν ευχαριστημένοι.. -
Re: Αποκλειστική συζήτηση για το Opel Astra III. (Opel Astra H)
Δημοσίευσηαπό Dr.Evil » 06/08/09 12:16
Ε ναι, τα φανάρια είναι αναπόφευκτα. Θεωρητικά πάντα λιγο στην αρχή να κάνεις περισσότερο εκτός πόλης, αλλά και πάλι σου λέω πλέον τα άμαξια δε θέλουν ιδιαίτερο στρωσιμο οπότε μη σε αγχώνει..
Ευχαριστώ και πάλι Doctor!
Ετοιμάζομαι για ταξίδι τις επόμενες μέρες (>1000χλμ), οπότε θα κάνω και τα εκτός πόλης χιλίομετρα... -
Παιδιά, στο δικό μου GTC 1.8 125PS MY2005, ΙDS+, με 56000 χλμ, αρχίζω και νοιώθω την ανάρτηση (αμορτισέρ), ειδικά την πίσω, ότι κοπανάει ιδιαίτερα άτσαλα και γενικά το αμάξι δεν κρατάει όπως παλιά σε στροφές με πολλά, παρότι άλλαξα σχετικά πρόσφατα ελαστικά (Bridgestone Potenza RE050A 225/45/R17 με 9000χλμ χρήσης ως τώρα), χωρίς ωστόσο σε καμία περίπτωση να το θεωρώ επικίνδυνο.
Μαθαίνοντας για το κόστος αντικατάστασης-τοποθέτησης των μαμίσιων αμορτισέρ (κάπου στα 1500-1600 ευρώ σύνολο), θεωρώ ότι συμφέρει καλύτερα η αγορά κάποιων καλών aftermarket αμορτισέρ περίπου στο μισό κόστος και η αλλαγή τους κάπως νωρίτερα παρά να τσιγκουνεύομαι το μεγάλο κόστος αλλαγής των μανίσιων και να τα κρατησω μέχρι να τα φτύσουν τελείως.
Επειδή δε θέλω χαμήλωμα του αμαξώματος, σκέφτηκα τα Bilstein Sport ή τα Koni FSD. Κόστος περί τα 700-800 ευρώ με τοποθέτηση. Η ερώτησή μου είναι, τι γίνεται με το IDS+ σε αυτή την περίπτωση;Κάπου διάβασα ότι απλά μένει αναμμένη η ένδειξη στο ταμπλό, κάπου αλλού ότι μπορεί να στη σβήσουν με το πολυόργανο Tech 2. Αν μελλοντικά θέλω να επαναφέρω το IDS+ σε ότι αφορά τα αμορτισέρ, υπάρχει κάποιο πρόβλημα; Υπόψη ότι δε θέλω να χάσω τη δυνατότητα χρήσης του σπορ διακόπτη για γκάζι και τιμόνι, αν βάλω απλά αμορτισέρ όπως αυτά που προανέφερα.
Τέλος, θα ήθελα τη γνώμη σας ως προς το θέμα επιλογής μεταξύ των 2 τύπων που ανέφερα, συνδυασμένα με τα μαμά ελατήρια που φορά τώρα. Ζητούμενά μου η διατήρηση ή ελάχιστη βελτίωση του μαμά κρατήματος (όταν ήταν καινούριο δηλαδή το αμάξι) σε συνδυασμό με μικρή (ιδανικά) βελτίωση της άνεσης (να μην είναι τόσο κούτσουρο, ειδικά ο πίσω άξονας).
Πληροφοριακά αναφέρω ότι σε πολύ πρόσφατο έλεγχο σε ΚΤΕΟ μου σημείωσαν ότι τα πίσω αμορτισέρ έχουν μια διαφορά στην απόδοση μεταξύ τους γύρω στο 20% (το ένα γύρω στο 43% και το άλλο γύρω στο 54%, άρα και πεσμένα;) αλλά τα μπροστά είναι εμφανώς σε καλύτερη κατάσταση...γύρω στο 74-75% αμφότερα. -
Σύμφωνα με ότι έχω ακούσει μπορείς να βάλεις after αναρτήσεις στο IDS+ με μόνο επακόλουθο ότι χάνεις τα σχετικά με τις αναρτήσεις χαρακτηριστικά.
Θα σου πρότεινα της Irmscher και σε αυτήν την περίπτωση.
-
Τελευταία παρατήρησα στο GTC μου (1.8 cosmo MY2005) ένα θέμα αναφορικά με την αυτόματη αναζήτηση σταθμών στο ράδιο. Ειδικότερα, μέσα στο λεκανοπέδιο και σε διάφορες περιοχές, όταν κάνω αυτόματη αναζήτηση προσπερνάει τις περισσότερες συχνότητες όπου εκπέμπεται πρόγραμμα καλής ή σχετικά καλής στάθμης (ισχύος εκπομπής) και σαν αποτέλεσμα με την αυτόματη αναζήτηση σταματάει περίπου σε 10-12 συχνότητες όλες κι όλες στα fm. Να τονίσω ότι δεν τίθεται θέμα κεραίας η οποία ανέκαθεν είναι στη θέση της στην οροφή. Επίσης όταν κάνω χειροκίνητα την αναζήτηση σταθμών, ακούω όλους πρακτικά τους σταθμούς και το ράδιο συντονίζει κανονικά...
Πρόκειται για βλάβη της αυτόματης αναζήτησης σταθμών; Έχει προκύψει σε άλλους χρήστες του αυτοκινήτου; Πιθανή λύση υπάρχει; Το ράδιο CD είναι το εργοστασιακό CD30mp3.Υπόψη ότι το πρόβλημα εμφανίζεται τόσο με το RDS ενεργοποιημένο όσο και απενεργοποιημένο. -
Μηπως εχει ρυθμιση local ή κατι παροιμιο και σταματα μονο σε σταθμους με δυνατο σημα;
-
Μάλλον έχεις πατήσει το ΤΡ και ψάχνει σε σταθμούς με traffic announcements (εχουμε τέτοιους?)
-
Ο χρήστης Dr.Evil έγραψε:
Μάλλον έχεις πατήσει το ΤΡ και ψάχνει σε σταθμούς με traffic announcements (εχουμε τέτοιους?)Πρεπει να εχει στις νεες σηραγγες στον Μαλιακο....και ισως στην Εγνατια....
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Τελευταία παρατήρησα στο GTC μου (1.8 cosmo MY2005) ένα θέμα αναφορικά με την αυτόματη αναζήτηση σταθμών στο ράδιο. Ειδικότερα, μέσα στο λεκανοπέδιο και σε διάφορες περιοχές, όταν κάνω αυτόματη αναζήτηση προσπερνάει τις περισσότερες συχνότητες όπου εκπέμπεται πρόγραμμα καλής ή σχετικά καλής στάθμης (ισχύος εκπομπής) και σαν αποτέλεσμα με την αυτόματη αναζήτηση σταματάει περίπου σε 10-12 συχνότητες όλες κι όλες στα fm. Να τονίσω ότι δεν τίθεται θέμα κεραίας η οποία ανέκαθεν είναι στη θέση της στην οροφή. Επίσης όταν κάνω χειροκίνητα την αναζήτηση σταθμών, ακούω όλους πρακτικά τους σταθμούς και το ράδιο συντονίζει κανονικά...
Πρόκειται για βλάβη της αυτόματης αναζήτησης σταθμών; Έχει προκύψει σε άλλους χρήστες του αυτοκινήτου; Πιθανή λύση υπάρχει; Το ράδιο CD είναι το εργοστασιακό CD30mp3.Υπόψη ότι το πρόβλημα εμφανίζεται τόσο με το RDS ενεργοποιημένο όσο και απενεργοποιημένο.Μάλλον το TP είναι πατημένο. Εάν όχι τότε κοίτα το REG ( regional ). Γενικά τα ηχοσυστήματα της Opel προτιμούν να σταματούν στους σταθμούς με το δυνατότερο σήμα και εάν συνεχίσεις ( μετά το πέρας των συχνοτήτων , από την αρχή δηλαδή ) τότε βγάζουν και τους πιο αδύναμους σταθμούς. Το έχω δει και με το DVD90. Επίσης προτιμούν σταθμούς με RDS.
-
Παιδες καλησπερα!
Μολις πηρα το αστρα sport 1.6, και θα ηθελα να ρωτησω κατι...υπαρχει καποιος περιορισμος στα χιλιομετρα οσο αναφορα το κουμπι sport?Δλδ μπορω να το πατησω με οσα χιλιομετρα και αν πηγαινω?Αυτο ισχυει και στο cruise control?
Σας ευχαριστω πολυ παιδες!! -
Ο χρήστης takis_ έγραψε:
Παιδες καλησπερα!
Μολις πηρα το αστρα sport 1.6, και θα ηθελα να ρωτησω κατι...υπαρχει καποιος περιορισμος στα χιλιομετρα οσο αναφορα το κουμπι sport?Δλδ μπορω να το πατησω με οσα χιλιομετρα και αν πηγαινω?Αυτο ισχυει και στο cruise control?
Σας ευχαριστω πολυ παιδες!!Το CC έχει περιορισμό. Λειτουργεί από τα 30 έως , νομίζω , τα 190 χάω.
Το sport switch δεν έχει περιορισμό. Έχει όμως η λειτουργία ESP Off όπου , στο βιβλιαράκι του δικού μου τουλάχιστον , αναφέρει ότι το ESP παρεμβαίνει έστω και εάν είναι OFF μετά τα 70χάω. Δεν το έχω επιβεβαιώσει.Καλορίζικο.
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Παιδες καλησπερα!
Σας ευχαριστω πολυ παιδες!!Το CC έχει περιορισμό. Λειτουργεί από τα 30 έως , νομίζω , τα 190 χάω.
Το sport switch δεν έχει περιορισμό. Έχει όμως η λειτουργία ESP Off όπου , στο βιβλιαράκι του δικού μου τουλάχιστον , αναφέρει ότι το ESP παρεμβαίνει έστω και εάν είναι OFF μετά τα 70χάω. Δεν το έχω επιβεβαιώσει.Καλορίζικο.
Σε ευχαριστω φιλαρακι να'σαι καλα...θα το κοιταξω και στο δικο μου βιβλιαρακι...
Ευχομαι να ειναι καλοταξιδα...
Αποκλειστική συζήτηση για το Opel Astra III. (Opel Astra H)