-
λοιπον το picanto 1.1 LX το εχω 2.5 χρονια με 36000χλμ και μεχρι τωρα ολα ρολοι. Αυτο που μου εχει κανει εντυπωση ειναι το ποσο καλη συναρμογη εχει δε τριζει τιποτα παιδια ειλικρινα και ο κινητηρας πολυ αθορυβος για τετοιο αμαξι!!
-
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
Επιτέλους μετά από λίγο καιρό, κάνω και την τρίτη αναφορά για το picanto που ήδη
έχει κάνει 3000χλμ κυρίως πόλης. Ξεθάβω αυτό το θέμα, μια και σε λίγο καιρό μου
έρχεται το focus οπότε δεν με βλέπω να έχω χρόνο για επαν-αξιολογήσεις του picantoΜοντέλο: ΚΙΑ picanto 1.1 EX full 2AB, AC, 4ηλεκτρικά παράθυρα, ABS/EBD, 4 δισκόφρενα,
5 ζώνες 3ων σημείων, προβολείς ομίχλης μπρος/πισω, SONY RCD, immob/κεντρ. κλείδωμα.
Προσφορά ΚΙΑ: Δερμάτινο σαλόνι. Δώρο αντιπροσώπου: Συναγερμός cobra ογκομετρικός, πατάκια.Παραθέτω ΞΑΝΑ ΟΛA τα θετικά/αρνητικά, σημειώνω με bold ότι είναι 'νέα' εκτίμηση
Θετικά:
-
O dealer, αν και παραγγελία, συνεπέστατος στην παράδοση και στο τί παραδόθηκε.
-
Το δερμάτινο σαλόνι της Connoly είναι όλα τα λεφτά. Πολύ προσεγμένο, έχει τρία χρόνια
γραπτή εγγύηση και η διχρωμία σου φτιάχνει τη διάθεση. Ακόμα λάμπει και μυρίζει καινούριο -
O αερόσακος του συνοδηγού απενεργοποιείται με το κλειδί, άσχετα αν δεν το λένε στο
site (και περιέργως δεν το αναφέρει στο manual) - ίσως κάποιος κανονισμός τους το επέβαλε.
**update: Όλα τα μοντέλα '06 έχουν υποχρεωτικά απενεργοποίηση 2ου αερόσακου. ** -
Ορατότητα πολύ καλή, τζάμια μεγάλα σε σύγκριση με αρκετό απ' τον ανταγωνισμό
που φτιάχνει μεγάλες πόρτες και μικρά τζάμια. Τεράστιοι καθρέφτες. -
H ρεζέρβα είναι κανονική, o χώρος της εκτός από τα εργαλεία χώρεσε πυροσβεστήρα, φαρμακείο
τρίγωνα κλπ. Το πορτ μπαγκαζ έτσι μένει εντελώς άδειο για χρήση (αν και μικρό)
΄ -
Έχει σημείο εκκίνησης στην κλειδαριά 'ACCessories' που ενεργοποιεί 'μερικά' ηλεκτρικά
χαμηλής κατανάλωσης (πχ φώτα θέσης, όχι πορείας ούτε κλιματισμό κλπ) οπότε μπορείς να
ακούς μουσική ενώ περιμένεις στο παρκινγκ. Δεν χρειάζεται να πας στη θέση 'ΟΝ' που είναι
λιγο πρίν την εκκίνηση (βλ yaris, focus) -
Ο συναγερμός δώρο (Cobra) είναι αξιοπρεπής, οι αισθητήρες σεμνά ψηλά στα κολωνάκια και
όχι στο ταμπλώ. Αν απενεργοποιήσεις και ΔΕΝ μπείς ενεργοποιείται μόνος του μετά από λίγο! -
Στην πόλη είναι πολύ ήσυχο, ακούγεται λιγότερο από το ZX μου, το Yaris, το Focus
(τουλάχιστο αυτά μπορώ να συγκρίνω επειδή έχω πρόσβαση). Το ρελαντί δεν ακούγεται
καθόλου, νομίζεις ότι έχει.. σβήσει -
Οι υαλοκαθαριστήρες έχουν ροδέλλα ρύθμισης ταχύτητας (εκτός από τις σκάλες!). Ούτε που
το είχα παρατηρήσει, το διάβασα στο manual. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στην πόλη όταν
σιγοβρέχει, πχ τους έβαλα στη 1η σκάλα με τη ροδέλλα στο ελάχιστο και ίσα που κινιόντουσαν. -
Χωρά άνετα 3 επιβάτες πίσω λόγω πλάτους (ΚΙΑ:1595 έναντι 1525-ATOS, 1495-ΜΑΤΙΖ, 1570-PANDA)
-
Ως τώρα μέτρησα κατανάλωση 7.5lt/100χλμ MONO ΠΟΛΗ. Δεν είναι τόσο μικρή όσο
διαφημίζουν (η συμβαίνει γιατί μεταφέρω και κόσμο), ίσως καλυτερέψει μετά το στρώσιμο. -
Τα 4 δισκόφρενα είναι όλα τα λεφτά. Τα χρειάστηκα σε φρενάρισμα και έπαθα πλάκα
με το πόσο σύντομα σταματά το αυτοκίνητο, θα έλεγα ανατριχιαστικά. Παιδιά δεν παίζεται! -
Τελικά το δέρμα δεν καίει πισινούς το καλοκαίρι, όπως κάποιοι έλεγαν. Μια χαρά είναι.
-
To Α/C του με έχει εκπλήξει. Αρχίζει να ψύχει σε χρόνο DT μετά την εκκίνηση και
ψύχει άκρως ικανοποιητικά. ΔΥΣΤΥΧΩΣ δείτε όμως και παρακάτω στα 'Αρνητικά' -
Αν ανοίξει πόρτα εν κινήσει χτυπά καμπανάκι. Πάλι αυτό δεν το λένε στο manual!
Είναι τρελλοί αυτοί οι κορεάτες, βάζουν και δεν διαφημίζουν. -
Μέχρι τώρα, δεν έβγαλε βλάβες και τριγμοί μηδέν
Αρνητικά:
-
Αν είσαι κοντός οδηγός (όπως η γυναίκα μου 1.50), τα προσκέφαλα πίσω μειώνουν την
ορατότητα. update: τελικά βγαίνουν τα προσκέφαλα (το μεσαίο είναι το σπαστικό),
αλλά φαίνονται άσχημα -
Τα πατάκια πίσω έχουν πολύ μυστήριο σχήμα. Αμφιβάλλω αν μπορείς να ταιριάξεις μή
εργοστασιακά πατάκια όταν χαλάσουν -
Στο ταμπλώ δεν υπάρχει φωτεινή ένδειξη για τα φώτα πορείας, μόνο για τη μεγάλη σκάλα.
-
Στο ταμπλώ υπάρχει ένδειξη για θερμοκρασία (χαμηλή/υψηλή) αλλά όχι θερμόμετρο.
-
Το υδραυλικό τιμόνι πολύ μαλακό στις υψηλές ταχύτητες.
-
Η τάπα του ρεζερβουάρ, παρότι ανοίγει από μέσα θα προτιμούσα να κλειδώνει. Εχει και
ενα σπαστικό κορδόνι για να μη τη χάνεις, αναρωτιέμαι πόσο θα ζήσει το κορδόνι αυτό. -
Το footrest δίπλα στο συμπλέκτη είναι γκρί (όπως το πάτωμα) αλλά δεν καλύπτεται από
το πατάκι εκεί και λερώνει.
7.Όταν περνάς από νερά, τα νερά που πιτσιλάνε τους πίσω θόλους κάνουν θόρυβο που
περνά στην καμπίνα (ο θόρυβος, όχι τα νερά ). Είναι κάπως ενοχλητικό.-
Αν βγάλεις την ζώνη του οδηγού απρόσεχτα (πετώντας την δηλαδή), 'χτυπάει' στην
επένδυση της πόρτας με τέτοια δύναμη που κάνει σημαδάκια. Θέλει προσοχή. -
H 'γρύλλια' πλένεται δύσκολα η άτιμη, θέλει μυστήριο σφουγγάρι για να μπεί 'μέσα'
στις χαραμάδες. Γκρρρ. Update: σταμάτησα να την πλένω εντελώς, είναι αδύνατον -
Το Α/C όπως αναμενόταν μειώνει κατά πολύ τις επιδόσεις του αυτοκινήτου, ίσως
περισσότερο από ότι φανταζόμουν. Κυριότερα επηρρεάζει το ξεκίνημα με 1η και έχω το
1.1lt. Φαντάζομαι πόσο επηρρεάζει το 1.0lt. Καταναλώσεις με Α/C δεν μέτρησα ακόμη
αλλά υποθέτω ότι πάνε στα ύψη - θα σας πώ. -
Για την άνεση των πίσω επιβαινόντων, θυσίασαν το πορτ μπαγκάζ (120lt). Μετά
από λίγο καιρό αποδεικνύεται απελπιστικά μικρό. Δεν χωρά ούτε τις μεγάλες τσάντες
3ων παιδιών για το σχολείο. Αγοράστε το ΜΟΝΟ αν πρόκειται για 2ο αυτοκίνητο
γιατί αλλιώς θα γεμίζετε τα πίσω καθίσματα με σακούλες. -
Μην τολμήσετε να κινηθείτε σε καρόδρομο. Θα κουνηθεί το στομάχι σας μια
και όλες οι ανωμαλίες μεταφέρονται αυτούσιες στο στομαχάκι σας, λες και δεν υπάρχει
τίποτε να τις απορροφήσει. Είναι τελικά αυτοκίνητο πόλης και για μπάνια.
Δρόμους με πέτρες ξεχάστε τους -
Προσοχή στα μικρά παιδιά πίσω αν έχετε ηλεκτρικά παράθυρα (πίσω). Κανένα παράθυρο
δεν έχει bounce-back - κόβουν δάχτυλα! Παραλίγο να έχουμε ατύχημα οπότε κλειδώνω τα πίσω
παράθυρα από την κονσόλα. Γενικώς τo bounce-back θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικό
Επειδή και εγώ σκέφτομαι από το νέο έτος να πάρω για τη σύζυγο το Picanto, zardoz είσαι απλά εκπληκτικός! Η πιο αναλυτική κριτική στο Picanto που έχω δει! Αν και θα ήθελα και δυο λόγια για τη συμπεριφορά στις στροφές και τη δύναμη του κινητήρα ψηλά για τυχόν προσπέρασμα και ροπή χαμηλά!
-
-
Εχει το καλυτερο κινητηρα της κατηγοριας και το πιο αθορυβο! Σου μιλαω σαν κατοχος!!
-
Ο χρήστης dimgr έγραψε:
Αν και θα ήθελα και δυο λόγια για τη συμπεριφορά στις στροφές και τη
δύναμη του κινητήρα ψηλά για τυχόν προσπέρασμα και ροπή χαμηλά!(α) Ροπή
Οι κορεάτες έχουν κάνει πονηριά με την κλιμάκωση του κιβωτίου. Έχουν κάνει
κλιμάκωση πόλης χαμηλά όπως π.χ στο citroen C1 που ξέρω, ξεκινώντας από
1:3.5 (1η) πάει κλιμάκωση 1:1.9 (2α), αντίθετα π.χ με το fiat panda που
'κρύβει' τα ΛΙΓΑ 60 άλογα του (στα 1200cc!) ξεκικώντας από κλιμάκωση 1:4Σούμα:
-
Χαμηλά έχει πολύ καλή ροπή
-
Ψηλά (4η->5η) έχει πολύ περίεργη κλιμάκωση, είναι ΑΠΙΘΑΝΟ να προσπεράσεις με
ασφάλεια με 5η όταν έχει κλιμάκωση 1:0.7 !!! αλλά κερδίζεις σε τελική ταχύτητα
Χοντρά χοντρά σου λέω ότι μέχρι 3η είναι ΑΨΟΓΟ, 4η ικανοποιητικό αλλά με 5η
είσαι στον αέρα.Το a/c που είναι δυνατούτσικο του κόβει όπως έχω προ-πεί πολύ ισχύ.
(β) Συμπεριφορά στις στροφές
Είναι 'παιχνιδιάρικο' και ΦΤΑΙΝΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τα λάστιχα της Kumho που είναι
για τον @#@ΠΟ#ΙΠ.Υπερστρέφει εύκολα.
Εγώ που ΔΕΝ ΚΑΝΩ λαλακίες στο δρόμο, την πάτησα ούκ ολίγες φορές ειδικά
όταν αφήνα το focus και έβγαινα με το picanto στην περιφερειακή νομίζοντας
ότι θα με βγάλει αθώο στις στροφές - δεν σε βγάζει.Ξαναλέω, το ΠΡΩΤΟ πράγμα που θα αλλάξω είναι τα λάστιχα, αλλά δεν το έκανα
ακόμη γιατί το οδηγεί κυρίως η σύζυγος και πάει αργά. -
-
Ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες!! Πραγματικά, αν δεν αλλάξει κάτι στην αγορά μέχρι τον Ιανουάριο, η επιλογή μας είναι το Picanto, αφού αρέσει και στη γυναίκα μου (έχει διαλέξει και το χρώμα κιόλας, , πράσινο μεταλλικό)!!
-
-
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
Ξαναλέω, το ΠΡΩΤΟ πράγμα που θα αλλάξω είναι τα λάστιχα, αλλά δεν το έκανα
ακόμη γιατί το οδηγεί κυρίως η σύζυγος και πάει αργά.Εδώ όμως είσαι λάθος.
Τα καλά λάστιχα δεν βοηθάνε μόνο στη γρήγορη οδήγηση. Μπορούν να σε σώσουν ακόμα και σε ένα φρενάρισμα πανικού ακόμα και από μια φαινομενικά αστεία ταχύτητα των 40-60km/h. Τα καλά λάστιχα θα γραπώσουν στην άσφαλτο και θα ακινητοποιήσουν το όχημα σου σε όσο το δυνατόν μικρότερη απόσταση. Τα ψευτολάστιχα (ειδικά αν έχουν και κάμποσα χλμ) θα επιμηκύνουν την απόσταση φρεναρίσματος και θέλουν να είσαι σε εγρήγορση για να σώσεις την κατάσταση.
Έπειτα μην ξεχνάμε και τη συμπεριφορά στο βρεγμένο.
Καλό είναι τώρα το φθινόπωρο να βάλεις ένα σετ καλών ελαστικών για την ασφάλεια και της συζύγου σου.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Καλό είναι τώρα το φθινόπωρο να βάλεις ένα σετ καλών ελαστικών για την ασφάλεια και της συζύγου σου.Έχεις απόλυτο δίκιο, και βλαστημάω που κάθε φορά το αναβάλω.
Τεσπα, έρχεται φθινόπωρο και αναρωτιέμαι μια τετράδα 165/60 R14
πόσο θα μου βγεί. Πάει πολύ να βάλω pirelli P4000 ? -
εβαλα 165/65/13 bridgestone b220 170 euro. καλη τιμη πιστευω!!
-
Έχω και εγώ ένα Picanto 1.1 EX και θα ήθελα να προσθέσω λίγα πράγματα στην διαφωτιστικότατη παρουσίαση του zardoz. Η γενική μου εντύπωση είναι πολύ θετική και είναι το αυτοκίμητο της οικογενείας που προτιμάω όταν πρόκειται για μικρές και μεσαίες διαδρομές (μέχρι 100-150 λμ).
- Η μέση κατανάλωση στα πρώτα 5000 χλμ (μετά σταμάτησα να μετράω) είναι 7 l/100km.
- Δεν συμφωνώ ότι το αμάξι έχει πρόβλημα με την 5η. Φυσικά και το δυνατό του σημείο είναι η οδήγηση με χαμηλές ταχύτητες σε πόλη αλλά εγώ αισθάνομαι πολύ άνετα και στην περιφερειακή της Θεσσαλονίκης (~90 χλμ με 5η). Τα πράγματα αρχίζουν και δυσκολεύουν αν το αυτοκίνητο έχει περισσότερους από δύο επιβάτες.
- Το καλοκαίρι στις διακοπές μου νοίκιασα ένα Picanto 1.0. Αν και στα χαρτιά είναι περίπου ίδια, η διαφορά του κινητήρα στην πραγματικότητα είναι σημαντική. Νομίζω ότι αξίζει απολύτως να πληρώσει κάποιος την (μικρή) διαφορά και να πάρει το 1.1
- Το αυτοκίνητο θα ωφελούνταν πολύ από καλύτερα λάστιχα και καθρέπτες. Ειδικά για τους καθρέπτες (τα λάστιχα αναφέρθηκαν και προηγούμενα), ο αριστερός είναι οριακά αποδεκτός ενώ ο δεξιός είναι σχεδόν άχρηστος. Όταν αλλάζω λωρίδα προς τα δεξιά προσέχω πάντα πάρα πολύ γιατί η νεκρή γωνία είναι σημαντική.
- Οι χώροι για επιβάτες είναι καλοί για τόσο μικρό αμάξι (αρκεί να μην καθήσει στο μπροστά κάθισμα κάποιος πολύ μεγαλόσωμος, όπως έπαθα εγώ και χρειάσθηκε νε κάνω κόλπα για να αλλάζω ταχύτητα). Ο χώρος των αποσκευών είναι απελπιστικά μικρός. Δεν χωράει καλά-καλά ούτε τις σακκούλες από το super market. Ευτυχώς που τα πίσω καθίσματα διπλώνονται εύκολα και τότε υπάρχει μεγάλος χώρος για τη μεταφορά μεγάλων αντικειμένων.
- Το συνεργείο της αντιπροσωπείας στη Θεσσαλονίκη είναι πολύ καλό. Μπράβο τους.
- Για το A/C δεν είμαι ενθουσιασμένος. Καλούτσικο.
- Έχω οδηγήσει πολλά χιλιόμετρα με το Picanto σε καρρόδρομους. Το ταξίδι δεν είναι άνετο, οι αναρτήσεις γενικά είναι για άσφαλτο χωρίς λακούβες (εκτός αν σας αρέσουν τα 'γκντούπ') αλλά κατά τα άλλα το Picanto με έβγαλε ασπροπρόσωπο ακόμη και σε δρόμους που μου έλεγαν ότι είναι μόνο για 4 x 4.
- Τα φρένα είναι πραγματικά καταπληκτικά όσον αφορά την αποτελεσματικότητά τους, είναι όμως λίγο απότομα. Χρειάζεται χρόνος για να βρεί κάποιος την ισσοροπία και να μην κοκκαλώνει το αυτοκίνηστο σε περιπτώσεις που δεν είναι αναγκαίο.
Γενικά είναι ένα πολύ ευχάριστο αυτοκίνητο, δυασανάλογα καλό για τα λεφτά του. Αν και το design είναι θέμα γούστου και η προσωπική άποψη μπορεί να μην έχει καμμιά χρησιμότητα για κάποιον άλλο, η γυναίκα μου δεν είναι ενθουσιασμένη με τη γενικότερη εμφάνιση του αυτοκινήτου και ιδιαίτερα με τη μάσκα.
-
για το 7 κανεις λαθος το A/C ειναι παρα πολυ καλο. Αρκει να κανεις δυο κινησεις. Κλεινεις το εξωτερικο αερα και το βαζεις στην ανακυκλωση και το βαζεις για λιγο στο τερμα. Αν ειναι πολυ ωρα μεσα στον ηλιο ανοιγεις και 2 λεπτα τα παραθυρα για να φυγει η καψα απο μεσα..
-
για το 7 κανεις λαθος το A/C ειναι παρα πολυ καλο. Αρκει να κανεις δυο κινησεις. Κλεινεις το εξωτερικο αερα και το βαζεις στην ανακυκλωση και το βαζεις για λιγο στο τερμα. Αν ειναι πολυ ωρα μεσα στον ηλιο ανοιγεις και 2 λεπτα τα παραθυρα για να φυγει η καψα απο μεσα
Δεν επιμένω στο θέμα της απόδοσης του A/C γιατί πρόκειται για κάτι υποκειμενικό και οι υπόλοιποι κάτοχοι του Picanto φαίνεται να συμφωνούν σε αυτό.
-
οκ!!
-
Παιδες γεια σας κι απο εμενα..
Τελικα τι αξιζει να παρει κανεις το 1.1 ή το 1.0 ? Ειμαι ετοιμος να προχωρησω σε αγορα του και θα ηθελα τη γνωμη σας..
-
για μενα το 1100 ειναι η καλυτερη.. (κατοχος)...
-
Μην ξεχνατε οτι ερχεται και το facelift συντομα.....
-
Για το ντέρμπυ μεταξύ 1.0 - 1.1 δεν έχω κάτι να προσθέσω.
Απλά ήθελα να δώσω κι εγώ ένα θετικό πρόσημο (+) στο Picanto! Το αγόρασε η μητέρα μου με την προσφορά που είχαν στη ΔΕΘ (δωρεάν service & ανταλλακτικά π.χ λάδια, φίλτρα κλπ).
Με εξαίρεση την **άνεση **που όντως δεν είναι στα δυνατά του χαρτιά (τουλάχιστον περνά τις ανωμαλίες 'σαν ένα κομμάτι' και όχι σαν το Yaris μου που μετά από 85000Km κουδουνίζει ολοκληρο ) είναι εξαιρετικά τίμιο αυτοκινητο!
Και το facelift μου φαίνεται πιο αποδεκτό αισθητικά... -
Περίμενε όμως να συμπληρώσει και το Picanto τα 85.000 χιλιόμετρα πριν πεις για ένα κομμάτι κλπ.
Στην ερωτικότατη πόλη μας, το πήδημα είναι τόσο συχνό, που ακόμα και οι αναρτήσεις ταλαιπωρούνται...
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Περίμενε όμως να συμπληρώσει και το Picanto τα 85.000 χιλιόμετρα πριν πεις για ένα κομμάτι κλπ.Σίγουρα δε συγκρίνω το φρέσκο Picanto με το ψιλοσιτεμένο Yaris μου!
Πάντως από την ποιότητα του εσωτερικού του τελευταίου είμαι απογοητευμένος και (για να το κάνω και οn topic) αν το Yaris που κόστιζε 4μύρια στα 1.0lt είναι έτσι, το κάθε Picanto δικαιούται να συμβιβάζεται λίγο στα πλαστικά του...Στην ερωτικότατη πόλη μας, το πήδημα είναι τόσο συχνό, που ακόμα και οι αναρτήσεις ταλαιπωρούνται...
-
εγω μεχρι στιγμης εχω φτασει τα 40000χλμ και με εκπλησει η απουσια των τριγμων απο το εσωτερικο απο ενα αυτοκινητο το οποιο πηρα 9000 euro..
KIA PICANTO, ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ!!!