-
Έχει γεμίσει πάντως η Αθήνα με picanto, 1000 φορές καλύτερα απ΄τα κακάσχημα atos
-
Παιδιά 3 ερωτησεις (sos)
Άυριο ίσως κλείσω το Picanto 1.1 EX FULL για τη γυναίκα μου...
-
Τελικά λάδια κάθε 5.000χλμ και service κάθε 10.000 όπως
γράφει στο περιοδικό? ή λάδια 10.000χλμ, service 15.000 όπως
μου είπαν εκεί ? - ξέρει κάποιος που το έχει την αλήθεια? -
Δίνουν δώρο (!!!) το δερμάτινο σαλόνι (το περνάνε εδώ στην
connoly). Φοβάμαι ότι θα φαίνεται περίεργο τόσο μικρό αυτοκίνητο
με δερμάτινο σαλόνι, άσε που θα καίγεται ο κ@λ@ς μας το καλοκαίρι.
Η connoly κάνει καλή δουλειά?
thx
-
-
Για το 2 απλώς προτίμησε ανοιχτόχρωμο σαλόνι και θα είσαι οκ, καλύτερα ίσως και απο υφασμάτινο για καλοκαίρι.
-
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
Παιδιά 3 ερωτησεις (sos)Άυριο ίσως κλείσω το Picanto 1.1 EX FULL για τη γυναίκα μου...
....
2) Δίνουν δώρο (!!!) το δερμάτινο σαλόνι (το περνάνε εδώ στην
connoly). Φοβάμαι ότι θα φαίνεται περίεργο τόσο μικρό αυτοκίνητο
με δερμάτινο σαλόνι, άσε που θα καίγεται ο κ@λ@ς μας το καλοκαίρι.
Η connoly κάνει καλή δουλειά?thx
Εγω που εχω μπεζ δερματινο σαλονι δεν εχω τετοια προβληματα.... ουτε καιγεσαι ουτε ιδρωνεις..... με μαυρο ισως!
-
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
Παιδιά 3 ερωτησεις (sos)Άυριο ίσως κλείσω το Picanto 1.1 EX FULL για τη γυναίκα μου...
thxΜε το καλό.Ενημέρωσε μας αν θέλεις μετά από λίγο καιρό με λεπτομέρειες για τ' αυτοκίνητο γιατί ψάχνουμε κι εμείς για μικρό(αποκλειστικά για πόλη) και παίζουν και τα τρίδυμα(Aygo,C1,107).
-
Ο χρήστης athanasios έγραψε:
Παιδιά 3 ερωτησεις (sos)
Άυριο ίσως κλείσω το Picanto 1.1 EX FULL για τη γυναίκα μου... thxΜε το καλό.Ενημέρωσε μας αν θέλεις μετά από λίγο καιρό με λεπτομέρειες
για τ' αυτοκίνητο γιατί ψάχνουμε κι εμείς για μικρό (αποκλειστικά για πόλη)
και παίζουν και τα τρίδυμα (Aygo, C1, 107).Παίδες το έκλεισα, η σύζυγος είναι χαρούμενη.
Picanto 1.1 EX FULL (2 a/b, υδραυλικό, ηλεκτρ. παράθυρα μπρός/πίσω, όλα στο χρώμα του
αμάξώματος (δηλ: χερούλια, προφυλακτήρες, μπάρες κλπ), δερμάτινο σαλόνι 2 χρωμάτων,
radioCD sony 2ηχεία (έχει χώρο για 4, θα βάλω μόνος μου πίσω), 3 χρόνια εγγύηση.Τιμή με το συναγερμό ογκομετρικό συνδεδεμένο στο κεντρικό κλείδωμα, τέλη κλπ: 10020Ε
Τest drive
To αυτοκίνητο από μέσα δεν καταλαβαίνεις ότι είναι μικρό. Έχει άριστους χώρους μπροστά,
πίσω αξιοπρεπές (ΑΝΕΤΑ 4 ενήλικες αλλά όχι πάνω από 1.80 πίσω), πολύ εύθυμο στα χρώματα
και έχει αρκετή ροπή για να φύγεις στο φανάρι πρώτος (το εννοώ). Στην πόλη δεν ακούγεται,
στην περιφερειακή εννοείτε ότι ακούγεται και θέλει μουσική.Συγκρίσεις
Τί δεν μου άρεσε:
- Το πορτ μπαγκαζ είναι μικρό, μικρότερο από atos/matiz.
- Το CD δεν λειτουργεί με κλειστή τη μηχανή.
- Δεν έχει ηλεκτρικό καθρεύτη (τουλάχιστο αριστερά), ούτε ο ανταγωνισμός δυστυχώς έχει.
Το atos μοιάζει με κουβά (το έδιναν πολύ φθηνότερα, χωρίς radiocd και συναγερμό, αλλά
ξαναλέω χωρίς αυτά κάνει -1000Ε).Το matiz τελικά (εκτός του 800cc) είναι ακριβότερο γιατί δεν δίνουν τίποτε μαζί.
Στο Aygo δεν μπορείς να ανοίξεις το παράθυρο του συνοδηγού, τα πλαστικά φαίνονται κάπως...
Το C1 το είδα αλλά δεν θέλω να εκφέρω γνώμη ως γαλλόφιλος.
Το 1007 υπάρχει?
-
Επειδή είμαι και εγώ κάτοχος Picanto. Πρόσεχε με το συναγερμό γιατί δεν κάνουν σωστή δουλειά τουλάχιστον στη Kia στην Αχαρνών.
Όσο για το CD γίνεται να να στο κάνουν να λειτουργεί χωρίς να είναι αναμμένη η μηχανή. Και τέλος εγώ είμαι 1,93 και το οδηγώ αρκετά άνετα και λίγο ζόρικα κάθετε άλλο ένα άτομο άνω του 1.90 πίσω. -
deleted (double post)
-
Ο χρήστης n1k05 έγραψε:
Επειδή είμαι και εγώ κάτοχος Picanto. Πρόσεχε με το συναγερμό γιατί δεν κάνουν σωστή δουλειά τουλάχιστον στη Kia στην Αχαρνών.
Όσο για το CD γίνεται να να στο κάνουν να λειτουργεί χωρίς να είναι αναμμένη η μηχανή. Και τέλος εγώ είμαι 1,93 και το οδηγώ αρκετά άνετα και λίγο ζόρικα κάθετε άλλο ένα άτομο άνω του 1.90 πίσω.Ευχαριστώ. To CD το σκεφτόμουν και εγώ, πρόσεξα στο test drive ότι
δεν λειτουργεί χωρίς τη μηχανή (ούτε στο yaris, ούτε στο focus άραγε
γιατί στο δικό μου ZX λειτουργεί)?H γυναίκα μου είναι 1.52 και φαντάζομαι θα φτάνει να καθήσει κάποιος
2.15 πίσω -
Έχω να κάνω την εξής ερώτηση πήρα το συλλέκτικό τεύχος των 4τροχών που έχει συγκριτικό του Picanto με Aygo, Matiz και Panda. Έχει στα αρνητικά του την ελκτική πρόσφυση, μήπως μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι ενοοεί;
Αν καταλαβαίνω καλά κάτι έχει σχέση με τα αλλάστικά του αυτοκινήτου. Μήπως και αυτός είναι ο λόγος που τα ακούω και σφυρίζουν αν και τα έχω ένα χρόνο και έχω κάνει 16.000 χλμ. Και αν είναι αυτό μπορούμε να το βελτιώσουμε? -
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
Παιδιά 3 ερωτησεις)- Τελικά λάδια κάθε 5.000χλμ και service κάθε 10.000 όπως
μου είπαν εκεί ? - ξέρει κάποιος που το έχει την αλήθεια?
Service στα 10.000χλμ μου φαίνεται υπερβολικό. Το βιβλιαράκι φαντάζομαι θα γράφει κάθε 20.000. Μπορείς να μας πείς τώρα που το αγόρασες;
- Τελικά λάδια κάθε 5.000χλμ και service κάθε 10.000 όπως
-
Ο χρήστης n1k05 έγραψε:
Έχω να κάνω την εξής ερώτηση πήρα το συλλέκτικό τεύχος των 4τροχών που έχει συγκριτικό του Picanto με Aygo, Matiz και Panda. Έχει στα αρνητικά του την ελκτική πρόσφυση, μήπως μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι ενοοεί;
Αν καταλαβαίνω καλά κάτι έχει σχέση με τα αλλάστικά του αυτοκινήτου. Μήπως και αυτός είναι ο λόγος που τα ακούω και σφυρίζουν αν και τα έχω ένα χρόνο και έχω κάνει 16.000 χλμ. Και αν είναι αυτό μπορούμε να το βελτιώσουμε?Μακαρι να ηξεραν και οι ίδιοι τι εννοούν.
Προκειμένου να γράψουν κατι αρνητικό που τους 'έλειπε', κάποιος σοφίστηκε αυτό.
Ελκτική πρόσφυση έχει όντως να κάνει με τα λάστιχα αλλα και με αλλα πραγματα,όπως δεν εχει νοημα να το αναλυσουμε για την συγκεκριμένη περίπτωση.Εγω ξαναλεω:ο χωρος των αποσκευων ειναι το μοναδικο μειονέκτημα του,πρόκειται για πολυ καλο αυτοκίνητο (χωρίς αυτό να σημαίνει οτι ο ανταγωνισμός είναι χιλιόμετρα πίσω).Και οταν λεω καλο,δεν βγάζω απεξω την αξιοπιστία,εχω δει κατι νοικιάρικα σε νησια που δεν εχουν καταλάβει χριστό.Τωρα αν στην δεκαετία διαλυθουν,δεν το ξερω.
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Μπορείς να μας πείς τώρα που το αγόρασες;Από την Autopoint (θεσ/νίκη), θα έρθει 28 Γενάρη
Ας το ξαναδιαφημίσω:
Picanto EX 1.1 FULL με A/C, υδραυλικό, ηλεκτρικά μπρός/πίσω , 2 αερόσακους,
δερμάτινο σαλόνι (δίχρωμο άρα δερματίνη), Sony RCD, συναγερμό (τόνισα ογκομετρικό
και στο κεντρικό κλείδωμα).Όσοι ενδιαφέρεστε για 'μικρά' να σας ξαναπώ τί είδα στον ανταγωνισμό:
-
το ATOS ήταν σημαντικά φθηνότερο (το έδιναν 'γυμνό' αλλά ότι κι αν πρόσθετες
ήταν 800E φθηνότερο). -
Το MATIZ καλό αλλά μόνο το 800cc είναι πρακτικά φθηνότερο. Πάλι το έδιναν
χωρίς RCD και χωρίς 2ο αερόσακο (κακό). ΠΡΟΣΕΞΤΕ ότι το πίσω κάθισμα διαιρείται
50/50 και όχι 60/40 οπότε δεν μπορείς να βάλεις 2 παιδιά και κάποιο αντικείμενο.
Σημειωτέον: ότι atos, matiz δεν έχουν τιμόνι ρυθμιζόμενο στο ύψος (είναι σημαντικό
αν αυτή που θα το οδηγήσει είναι 1.52).- Το Citroen C1 1.0 Style (5πορτο) κάνει 500E περισσότερο (χωρίς συναγερμό,
χωρίς ηλεκτρικά παράθυρα πίσω ούτε δερμάτινο σαλόνι). Έχει όμως 4 αερόσακους.
Άλλο κακό τα 2 χρόνια εγγύηση (3 οι άλλοι)...
Πάντως ίσως το προτιμούσα αν δεν ήθελα να κάνω ένα 'διάλλειμα'
από την citroen.
ΚΑΝΕΝΑ (ούτε το picanto) δεν έχει ηλεκτρικούς καθρεύτες σ' αυτή την έκδοση.
-
-
Διαβάζοντας την ετήσια έκδοση του περιοδικού 4Τροχοί και το συγκριτικό μεταξύ του Picanto και των Aygo,Matiz,Panda. Διαπίστωσα ότι ενώ στα περισσότερα σημεία κερδίζει το ΚΙΑ σαν καλύτερο επιλέγουν το TOYOTA μόνο και μόνο του ονόματος της Ιαπωνικής εταιρίας. Και θέλω να επισημάνω τα σημεία στα οποία διαπιστώνει πως το Picanto είναι καλύτερο.
- 'Το KIA πείθει από την πρώτη ματιά για την ποιότητα κατασκευής και συναρμολόγησης του εσωτερικού του'
Σημ. Λογικό είναι να σε πείσει αφου το Aygo έχει τζάμια 3-θυρου σε 5-θυρο αυτοκίνητο λόγω λιτότητας.Και δύο ακόμα σημεία είναι ότι έχει 'ψεύτικους' διακόπτες(μάλλον θα είναι για μελλοντική τοποθέτηση του Apexi) και δεύτερον έχει έναν αεραγωγό που κοιτά προς τα πάνω. - 'Το Picanto σκίζει στις περισσότερες ρεπρίζ, λόγω των κοντών σχέσεων'
- 'Το Picanto αριστεύει στα φρένα.....ενώ το Aygo είναι ανεπίτρεπτο'
- 'To Aygo αριστεύει με τα 157 χλμ/ωρα.....αλλά πατώνει λόγω τις επιπρόσθετης ηχητικής χροιάς του 3κύλινδρου κινητήρα'
- Για την ανάρτηση 'Το Picanto δίνει μια συμπαγεί και ποιοτική αίσθηση σε οδηγό και επιβαίνοντες'
Συμπέρασμα όλων αυτών είναι ότι το Aygo είναι πρώτο γιατί είναι ποιο φρέσκο και κάνει τα πάντα από καλά εώς πολύ καλά(με εξαίρεση την απτή ποιότητα του εσωτερικού και την απόσταση ακινητοποιήσης). Ενώ στη συνέχεια αναρωτιούνται αν το Picanto θα είναι δεύτερο ή τρίτο μετά το Panda.
Θέλω να δω σχόλια και από άλλους που έχουν διαβάσει το τεύχος.
Σημ. Και το χειρότερο όλων είναι η κατανάλωση βενζίνης το Picanto ανακυρήχθηκε το ποιο οικονομικό αυτοκίνητο της Ευρώπης 2005 μπροστά από Panda και Matiz και στο συγκριτικό το βγάζουν τελευταίο.
- 'Το KIA πείθει από την πρώτη ματιά για την ποιότητα κατασκευής και συναρμολόγησης του εσωτερικού του'
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Παιδιά 3 ερωτησεις)
Service στα 10.000χλμ μου φαίνεται υπερβολικό. Το βιβλιαράκι φαντάζομαι θα γράφει κάθε 20.000. Μπορείς να μας πείς τώρα που το αγόρασες;
Όσο αναφορά τα λάδια του είναι εξευτελιστικό να μιλάμε κάθε πότε θα αλλάζει λάδια αφου εκτός ότι στοιχίζουν 15 ευρω τα 3 λίτρα. Είναι καλό για το αυτοκίνητο να τα αλλάζεις όσο ποιο συχνα γίνεται ειδικά αν είσαι και στην Αθήνα. Πάντως το καλύτερο είναι αλλάζεις κάθε 7,500 χλμ όπως προτείνει και κατασκευαστής στο βιβλίο χρήσης. Και καλύτερα να τους λές να σου βάζουν συνθετικά όχι απλά.
-
Ο χρήστης n1k05 έγραψε:
Παιδιά 3 ερωτησεις)
Όσο αναφορά τα λάδια του είναι εξευτελιστικό να μιλάμε κάθε πότε θα αλλάζει λάδια αφου εκτός ότι στοιχίζουν 15 ευρω τα 3 λίτρα. Είναι καλό για το αυτοκίνητο να τα αλλάζεις όσο ποιο συχνα γίνεται ειδικά αν είσαι και στην Αθήνα. Πάντως το καλύτερο είναι αλλάζεις κάθε 7,500 χλμ όπως προτείνει και κατασκευαστής στο βιβλίο χρήσης. Και καλύτερα να τους λές να σου βάζουν συνθετικά όχι απλά.
Με 7,5Κ και συνθετικά γίνεσαι συνέταιρος στις εταιρείες λιπαντικών
-
Ο χρήστης n1k05 έγραψε:
Θέλω να δω σχόλια και από άλλους που έχουν διαβάσει το τεύχος.
Ε, τι σχόλιο να κάνουμε; Μόνοι τους το έκαναν το σχόλιο, στη σελίδα 52 του τελευταίου τεύχους, όπου ο ΣΧ αναφέρει τα Aygo & σία στις απογοητεύσεις της χρονιάς!
-
Α δεν το έχω διαβάσει πάντως ευτυχώς που το κατάλαβαν και μόνοι τους.
Για τον Ikar τα λάδια είναι το σημαντικότερο σε ένα αυτοκίνητο προτιμό να αλλάζω λάδια καθε 7,5 παρά να πάρω το μοτέρ στο χέρι μια ώρα νωρίτερα
-
Ο χρήστης n1k05 έγραψε:
Α δεν το έχω διαβάσει πάντως ευτυχώς που το κατάλαβαν και μόνοι τους.Περίεργο, πάντως, τόσο έμπειροι δημοσιογράφοι και τους πήρε έξι μήνες να το καταλάβουν;
Άντε μετά να εμπιστευτείς τα συγκριτικά...
-
Α, με 157 χλμ το Aygo είναι λογικό να βγαίνει μπροστά από το Picanto. Δεν πειράζει που είναι ημίγυμνο από πλευράς εξοπλισμού, αρκεί να πατάς στις κόντρες τα υπόλοιπα αυτοκίνητα πόλης.
KIA PICANTO, ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ!!!