-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Αλλωστε αυτος που μπορει να εχει μια 911, πιθανοτατα μπορει να εχει και ενα ΕVΟ για τις δυσκολες αποστολες! >
Νομίζω ότι αυτή η νοοτροπία, που έχουμε μόνο εδώ στην Ελλάδα, είναι τελείως λάθος. Από πού και ως πού κάποιος που έχει 911 μπορεί να έχει και EVO; Έχω βαρεθεί να διαβάζω στα περιοδικά π.χ. ότι η υπερβολική κατανάλωση δεν είναι πρόβλημα γιατί όσοι αγοράζουν αυτά τα αυτοκίνητα έχουν πολλά λεφτά. Αν εγώ αγοράσω σε 2-3 ένα STi του 2002 με 20.000Ε, πάει να πει ότι είμαι πλούσιος; Κι όμως, δε θα μπορώ να υποστώ τα 15+ λίτρα με νορμάλ οδήγηση και τα 20+ με βαρύ πόδι. Σούπερ αμόλυβδης παρακαλώ. Το παράδειγμα δεν είναι τυχαίο και αποτελεί μία πρώτης τάξης απόδειξη για τα γραφόμενά μου
Aγαπητε αναφερομαι σε αυτους που εχουν την ανεση να παρουν μια 911, και οχι σε αυτους που παρνουν ενα ακριβο αυτοκινητο και βαζουν 800 δοσεις για να το ξεπληρωσουν, ενω ταυτοχρονα δεν εχουν λεφτα για βενζινη και μενουν στο νοικι.
Αυτος λοιπον που εχει την ανεση να αγορασει μια 911, πιθανοτατα μπορει να αποκτησει και ενα ΕVΟ. Που ειναι το παραξενο? -
Γιατί είναι απαραίτητο κάποιος να έχει τα άπειρα φράγκα για να αγοράσει ένα αυτοκίνητο ακριβότερο από το μέσο όρο; Δε σημαίνει ότι κάποιος είναι βαθύπλουτος αν κυκλοφορεί με ένα όχημα των 120.000Ε και ότι μπορεί να αγοράσει ό,τι του κάνει κέφι. Το παράδειγμα με το STi δε σου έκανε καθόλου εντύπωση; Δε λέω πως δεν υπάρχουν λεφτάδες που μπορούν να έχουν όσα αμάξια θέλουν (π.χ. Βουλιαγμενιώτης εργένης με 360, 911 ανοιχτή και Χ5 - bastard). Γιατί πρέπει να θεωρούμε ότι όσοι έχουν 911 μπορούν να αγοράσουν μια 911 για να μούρη και ταξίδια ΚΑΙ ένα EVO για επαρχιακούς δρόμους;
-
Εγω δεν ειπα οτι πρεπει καποιος να παρει οτιδηποτε. και ουτε οτι πρεπει να εχεις τρελα λεφτα για να αγορασεις ενα ακριβο αυτοκινητο. Ουτε οτι πρεπει να εχει 3-4 αυτοκινητα αναγκαστικα οποιος εχει πολλα λεφτα.
Εγω ομως αν ειχα, πιθανον να ειχα μια 911 + ΕVΟ. Κακο ειναι??? Και επειδη ετσι και αλλιως ονειρο ειναι, θα το κανω F430 + ΕVΟ !!!
-
Εγώ ψήφισα F1 γιατί φτιάχτηκε μια εποχή όπου στηην κυριολεξία διέλυσε τον ανταγωνισμό. Επιπλέον, το σχήμα της μέσα έξω, η υλοποίηση, το τελικό αποτέλεσμα, οι επιδόσεις σε αγώνες και η ΔΙΑΡΚΕΙΑ της σε εμένα υπεραρκούν για να σβήσει 959 και άλλα. Μόνο την F40 θα έβαζα σε ανάλογο επίπεδο. Η 911 φανταστική αλλά όχι supercar όπως τα υπόλοιπα.
Και μιας και λέμε διάφορα έχει οδηγήσει κανείς τίποτε ή έστω συνοδηγήσει έτσι για να μάθουμε τίποτε και οι φτωχοί; Εγώ μέχρι 928 ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ (!!!) έχω οδηγήσει και έχω συνοδηγήσει σε Viper.
Στράτη για πες τίποτε παρελειπόμενα -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Εγω δεν ειπα οτι πρεπει καποιος να παρει οτιδηποτε. και ουτε οτι πρεπει να εχεις τρελα λεφτα για να αγορασεις ενα ακριβο αυτοκινητο. Ουτε οτι πρεπει να εχει 3-4 αυτοκινητα αναγκαστικα οποιος εχει πολλα λεφτα.Εγω ομως αν ειχα, πιθανον να ειχα μια 911 + ΕVΟ. Κακο ειναι??? Και επειδη ετσι και αλλιως ονειρο ειναι, θα το κανω F430 + ΕVΟ !!!
Να το κοιτάξεις Σπύρο!!!
F1 ψήφισα...αν και δεν το έχω οδηγήσει (ούτε πρόκειται)!
Ενα supercar που κατασκευάστηκε αποκλειστικά για αυτόν τον λόγο!Και πέτυχε κιόλας!Και βασικά.....μ' αρέσει πολύ!!! -
Οι Εγγλέζοι έχουν σκεφτεί εδώ και πολλά χρόνια ότι δεν είναι απαραίτητο να πληρώσεις μια περιουσία για να έχεις οδηγική απόλαυση, εκρηκτικές επιδόσεις αλλά και ξεχωριστή εμφάνιση, ούτε να είσαι αναγκασμένος να τα βρίσκεις όλα αυτά σε κάτι που μοιάζει με ταξί ( EVO ). Ετσι έχουν αμέτρητες μικρές και μεγαλύτερες βιοτεχνίες που κατασκευάζουν πανάλαφρους πυραύλους σε σχετικά προσιτή τιμή (πχ Catterham) η ρεπλίκες υπεραυτοκινήτων από συνθετικά υλικά που χρησιμοποιούν κινητήρες φτηνούς αλλά πολύ ισχυρούς παλαιότερων εποχών .
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Μέχρι τότε επιτρέψτε μου. Κορυφαίο σπορ αυτοκίνητο όλων των εποχών είναι για μένα η 911. Μιά οποιαδήποτε. Από τις 1ες της 10ετίας του 70 (2,2 ή 2,4) και εκείνες οι φοβερες καρερα 2,7 μέχρι τις σημερινές είτε οι απλές (?) 997 είτε η GT3-GT2 και 4S...
Kύριε Στράτη κορυφαίο σπορ η 911 θα συμφωνήσω. Ταιριάζει όμως στην 911 ο χαρακτηρισμός 'supercar' με τη στενή έννοια που έχουμε μάθει να τον αντιλαμβανόμαστε? πχ. συγκρίνεται η Hayabusa με την R1?
Σπύρος
Aυτό ακριβώς, άλλος ο χαρακτηρισμός supercar και άλλο sport!
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Μέχρι τότε επιτρέψτε μου. Κορυφαίο σπορ αυτοκίνητο όλων των εποχών είναι για μένα η 911. Μιά οποιαδήποτε. Από τις 1ες της 10ετίας του 70 (2,2 ή 2,4) και εκείνες οι φοβερες καρερα 2,7 μέχρι τις σημερινές είτε οι απλές (?) 997 είτε η GT3-GT2 και 4S...
Kύριε Στράτη κορυφαίο σπορ η 911 θα συμφωνήσω. Ταιριάζει όμως στην 911 ο χαρακτηρισμός 'supercar' με τη στενή έννοια που έχουμε μάθει να τον αντιλαμβανόμαστε? πχ. συγκρίνεται η Hayabusa με την R1?
Σπύρος
Aυτό ακριβώς, άλλος ο χαρακτηρισμός supercar και άλλο sport!
Εδώ βέβαια έχουμε την 959...
-
Καλησπέρα παίδες...
ΔΕν θέλω να κάνω τον έξυπνο...
απλά είναι διαφορετικό να ζήσεις με ένα από δαύτα από το να τα δοκιμάσεις ευκαιριακά ακόμα και για τη δουλειά σου... Συνήθως ένα super car το οδηγείς στην παρουσίαση κάτω από περιορισμούς, ενώ έχεις τη δυνατότητα να βάλεις στο χέρι μία φτερούγα και να τη σκίσεις...
Πέρα λοιπόν και από τη διαφορά στις ηλικίες είναι σημαντικό να ζήσεις με δαύτα και να αποφασίσεις. Η ποιότητα κύλισης της 911 είναι αλλού. Εκανα σκάρτα 1.10 με 7αρι στα Μέγαρα και 1.10.5 με τη GT3 και περίπου το ίδιο με τη θηριώδη GT2. Καμία σχέση όμως μέσα και έξω από την πίστα. Κακώς τα συγκρίνοιυμε! Η Μ3 με τις φτερούγες, ναι! Εκεί μπορούμε να πούμε ότι δεν αξίζει τη διαφορά της τιμής. Η 911, α΄λλη περ΄'ιπτωση... Μεγάλη ιστορία.
Tα ξαναλέμε!
και θπόσχομαι... το Μάιο να κάνουμε κάτι καλό ώστε όσοι πιστοί και σίγουρα όσοι συμμετέχουμε σε αυτή τη κουβέντα να ζείσετε ζωντανά ορισμένα από δαύτα στο Μέγαρο εκ δεξιών καθήμενοι...
Καλό σαβ-κυρ
Στρατισινο -
Ο χρήστης sx έγραψε:
[...]
Η 911, α΄λλη περ΄'ιπτωση... Μεγάλη ιστορία.
[...]Μας αρέσουν οι μεγάλες ιστορίες...
-
Ο χρήστης sx έγραψε:
... Εκανα σκάρτα 1.10 με 7αρι στα Μέγαρα και 1.10.5 με τη GT3 και περίπου το ίδιο με τη θηριώδη GT2. Καμία σχέση όμως μέσα και έξω από την πίστα. Κακώς τα συγκρίνοιυμε! Η Μ3 με τις φτερούγες, ναι! Εκεί μπορούμε να πούμε ότι δεν αξίζει τη διαφορά της τιμής. Η 911, α΄λλη περ΄'ιπτωση... Μεγάλη ιστορία.Κάτσε αρχηγέ, μισό λεπτό.
Η διαφορά τιμής δεν περιορίζεται στην πίστα. Πληρώνεις όνομα, κύρος, χλιδή, τεχνολογία (και ήχο) κινητήρα και κιβωτίου και άλλα. Και φυσικά άλλο πράγμα η πίσω κίνηση, έτσι δεν είναι;
Καλές, χρυσές οι φτερούγες αλλά περιορίζεσαι σε αγωνιστικού τύπου οδήγηση. Με το Μ3 τα πράγματα είναι αλλιώς.
Άλλωστε, η Κ6 με τρίτη στο κιβώτιο και γυρισμένος από πριν την είσοδο μέχρι μετά την έξοδο προσφέρει χαμόγελα όπως τίποτα άλλο. Σύ (ο ίδιος) είπας. Και μην μου πεις ότι δεν τα έχω οδηγήσεικαι υπόσχομαι... το Μάιο να κάνουμε κάτι καλό ώστε όσοι πιστοί και σίγουρα όσοι συμμετέχουμε σε αυτή τη κουβέντα να ζείσετε ζωντανά ορισμένα από δαύτα στο Μέγαρο εκ δεξιών καθήμενοι...
Καλό σαβ-κυρ
ΣτρατισινοΕεπ! Η μία δεξιά θέση είναι ήδη κλεισμένη. Με την Μ3 βεβαίως, βεβαίως. Αφήνω τα 1.10 σκάρτα με τις φτερούγες, στους άλλους
-
Ο χρήστης sx έγραψε:
Καλησπέρα παίδες...
Καμία σχέση όμως μέσα και έξω από την πίστα. Κακώς τα συγκρίνοιυμε! Η Μ3 με τις φτερούγες, ναι! Εκεί μπορούμε να πούμε ότι δεν αξίζει τη διαφορά της τιμής. Η 911, α΄λλη περ΄'ιπτωση... Μεγάλη ιστορία.Φυσικά, η πίστα σε προδιαθέτει για άλλα, θέλεις το απόλυτο με τη σιγουριά που προσφέρει. Ένα αυτοκίνητο όμως, έστω και supercar, είναι για τον δρόμο, που το απόλυτο είναι απαγορευτικό. Είναι να νοιώσεις αυτό το κάτι που με ένα καλό καθημερινο αυτοκίνητο δεν το μπορείς,,,
και θπόσχομαι... το Μάιο να κάνουμε κάτι καλό ώστε όσοι πιστοί και σίγουρα όσοι συμμετέχουμε σε αυτή τη κουβέντα να ζείσετε ζωντανά ορισμένα από δαύτα στο Μέγαρο εκ δεξιών καθήμενοι...
Καλό σαβ-κυρ
ΣτρατισινοΕίναι παλιά ιδέα αυτή, μπράβο. Τις υποσχέσεις αρχηγέ δεν τις ξεχνάμε .
YΓ Επίσης πολύ καλό που σε βλέπουμε ξανα πιο ενεργό στο φόρουμ! Την έχουμε ανάγκη την γνώμη από μία πένα του επιπέδου σου!
Κώστας
-
Ο χρήστης sx έγραψε:
...και υπόσχομαι... το Μάιο να κάνουμε κάτι καλό ώστε όσοι πιστοί και σίγουρα όσοι συμμετέχουμε σε αυτή τη κουβέντα να ζείσετε ζωντανά ορισμένα από δαύτα στο Μέγαρο εκ δεξιών καθήμενοι...
Καλό σαβ-κυρ
ΣτρατισινοΈκλεισε
-
Μέχρι το Μάιο, ποιος ζει και ποιος πεθαίνει; Γιατί πρέπει να περιμένουμε τόσο πολύ; Αφήστε που πρέπει να πάμε οπωσδήποτε χειμώνα για να βγάλουν τα ρημάδια κάνα άλογο παραπάνω
-
Μια θέση στην Μ3 κι εγώ παρακαλώ
Καλύτερο SUPERCAR όλων των εποχών