-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
STi απο αισθητική άποψη.Η σύζυγος συμφωνεί: 'αν έπαιρνες το Sub δεν θα σου ξαναμιλούσα, άν έπαιρνες το Mitsubishi θα σε χώριζα' !
Κατα τ'άλλα (επιδόσεις, κτλ.), δεν μπορώ να έχω προσωπική γνώμη. Ο ειδικός τύπος νομίζω ότι κλίνει πρός διαμάντι-μεριά, λατρεύοντας πάντα τον γαλαξία.
ξέρεις τι να κάνεις αν βαρεθείς το 'Ζ' (κι όχι μόνο)
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
STi απο αισθητική άποψη.
Η σύζυγος συμφωνεί: 'αν έπαιρνες το Sub δεν θα σου ξαναμιλούσα, άν έπαιρνες το Mitsubishi θα σε χώριζα' !
Κατα τ'άλλα (επιδόσεις, κτλ.), δεν μπορώ να έχω προσωπική γνώμη. Ο ειδικός τύπος νομίζω ότι κλίνει πρός διαμάντι-μεριά, λατρεύοντας πάντα τον γαλαξία.
Υπονοείς όταν θέλω να αλλάξω γυναίκα (αν δεν με αλλάξει πρώτα εκείνη)? Εχεις δίκαιο, θα πάρω το Εβο. Τουλάχιστον, θα έχω μια παρηγοριά .
-
STi απο αισθητική άποψη.
Η σύζυγος συμφωνεί: 'αν έπαιρνες το Sub δεν θα σου ξαναμιλούσα, άν έπαιρνες το Mitsubishi θα σε χώριζα' !
Υπονοείς όταν θέλω να αλλάξω γυναίκα (αν δεν με αλλάξει πρώτα εκείνη)? Εχεις δίκαιο, θα πάρω το Εβο. Τουλάχιστον, θα έχω μια παρηγοριά .
κι αφού είπε ότι θα σε χωρίσει, είναι κι εγκατάλειψη συζύγου
πότε πάς με το 'Ζ' στον 'Σ';
-
Ο χρήστης nasos/156ti έγραψε:
Γιατι ρε παλλικαρια ποτε περασε Celica (μαμα) WRX (επισης μαμα) και που, σε στριφτερο δρομο, σε επιταχυνση η σε ρεπριζ;
Αν εχετε καποια τετοια φερτε την και θα σας φερω (ναι υπαρχει τετοιο πραγμα) μαμα WRX για αποδειξη των λεγομενων μου γιατι στα λογια ολοι ειμαστε πρωθυπουργοι, ιδου η ροδος ιδου και το πηδημα!που πα ρε μεγαλε με την μπανιερα σου?ε..?
τσακο αυτο!
http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic. ... ht=#510021φοβερό!
παιδιά, μην τρελαθούμε..
celica ts έχει ένας πολύ καλός μου φίλος και την έχω οδηγήσει ουκ ολίγες φορές..
το αμάξι σε κάθε στροφή με γεμίζει ανασφάλεια και κρύος ιδρώτας λούζει το κορμί μου ( πςςςς.. καλά ε, ποιος είμαι ρε π#$%; )
O φίλος μου -που είναι λιγότερο ανασφαλής από μένα, κατάφερε να την τουμπάρει
Δεν είναι το αμάξι, μην τρελαθούμε.. με το μιατα μου μπαίνω με πιο πολλά στις στροφές
Άλλο αν είναι πιο σπορ απο κάποιο ευρωπαϊκό μοντέλο που δε θα πω τώρα γιατί θα πέσει φωτιά να με κάψει
αυτό δε σημαίνει ότι στρίβει κιόλας ( πόσο μάλλον να πλησιάζει τα 4κίνητα θηρία, εκτός αν όλοι στην παρέα μου είμαστε κουλάδια - που δεν το αποκλείω )
μια μοτερούκλα έχει που Λυσσάει ( το σωστό να λέγεται ), ωραία εμφάνιση απο μπροστά (πίσω κλάφτα..) και εδώ τελειώνουν τα + για μένα.. -
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Προχτές το βράδυ είχα μια εξώκοσμη εμπειρία καθισμένος παραπλεύρως του Βασίλη-STi (μέλος του φόρουμ, αλλά με ελάχιστες δημοσιεύσεις) στο STi του. Να αναφέρω ότι το συγκεκριμένο Scooby παίζει κάπου στα 330-340 αλόγατα, φοράει τις 18άρες της Prodrive με λαστιχάκια Bridgestone RE050, ανάρτηση της Prodrive και βόσκει στα πέριξ του Ληξουρίου Κεφαλληνίας.
Να σας πω για τη δύναμη; Ατελείωτη. Για το στρίψιμο; Όταν μέσα σε ένα αυτοκίνητο αρχίζω και γελάω σα χάχας, τότε να ξέρετε ότι κινούμαστε πάρα πολύ γρήγορα. Μπράβο στο Βασίλη που το ξεζουμίζει οδηγικά, δεν το περίμενα να είναι τόσο γρήγορος, ούτε περίμενα σε στροφές με 3η και 90-100 χλμ να ακούω τα λάστιχα να ουρλιάζουν σε όλη τη διάρκεια της στροφής. Με διαφορά η ταχύτερη βόλτα που έχω πάει με STI... Δεν ξέρω πόσο διασκεδαστικό είναι, πάντως για την αποτελεσματικότητά του δε σηκώνω κουβέντα...
Το ρεκόρ του Βασίλη είναι 17 λεπτά για τη διαδρομή Ληξούρι-Αργοστόλι. Όταν μου το είπε, δεν τον πίστευα. Τώρα που είδα πώς οδηγεί, μου φαίνεται πολύ .Αυτα καθεσαι και λες, και μετα σιγα μην μπει γυναικα μεσα για βολτα....
Μονο με τις περιγραφες σου, θα βλεπουν impreza και θα αλλαζουν δρομο...
Αλλα θα σε τακτοποιησω εγω... θα πω πως το MX-5 κατα παραξενο τροπο παει συνεχεια με το πλαι... -
Ο χρήστης basilis-sti έγραψε:
Αλλα θα σε τακτοποιησω εγω... θα πω πως το MX-5 κατα παραξενο τροπο παει συνεχεια με το πλαι...
Και πού είναι το παράξενο σ'αυτό;;
σιγά το δύσκολο ( πόσο μάλλον για το δικό του που είναι το sporty αν θυμάμαι καλά ) -
Ο χρήστης nasos/156ti έγραψε:
Γιατι ρε παλλικαρια ποτε περασε Celica (μαμα) WRX (επισης μαμα) και που, σε στριφτερο δρομο, σε επιταχυνση η σε ρεπριζ;
Αν εχετε καποια τετοια φερτε την και θα σας φερω (ναι υπαρχει τετοιο πραγμα) μαμα WRX για αποδειξη των λεγομενων μου γιατι στα λογια ολοι ειμαστε πρωθυπουργοι, ιδου η ροδος ιδου και το πηδημα!που πα ρε μεγαλε με την μπανιερα σου?ε..?
τσακο αυτο!
http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic. ... ht=#510021Nasos αν και μου αρεσουν πολυ τα Alfa κι ευκολα θα αγοραζα ενα (ειδικα αυτα της τελευταιας γενιας) μου την δινει η αποψη οσων Alfisti την εχουν δει και θεωρουν πως μονο η Αλφα ξερει να βγαζει ομορφα και καλοστημενα αυτοκινητα και κανεις αλλος, προσφατα διαβαζα στο forum σας τα απαξιωτικα σχολια για τα σχιστοματικα και δη για τα Impreza!
Γι' αυτο και για να μην μενουμε στη θεωρια φερε μου ενα 'χερα' φιλο σου με οποια Celica εχει ειτε με οποια Alfa πιστευεις πως παει γρηγορα εστω σε κατηφορα και παμε σε μια γνωστη και στους δυο μας διαδρομη να αποδειξουμε τι ειναι αληθεια και τι ψεμα, ετσι απλα, χωρις περιοδικα και χωρις θεωρια, γιατι οταν διαβαζεις περιοδικα να διαβαζεις προσεχτικα εχοντας κριση κι οχι περνοντας ως αξιωμα οτι λεει το Χ περιοδικο οσο καλο κι αν ειναι (διαφορετικοι οδηγοι ειχαν τα πηδαλια στο συγκεκριμενο test αρα και διαφορετικες οι δυνατοτητες του καθενος σε καθε αυτοκινητο)!
Υποψιν εχω WRX οχι STI!
JIMPS: Οσο για το 'μπανιερα' το αντιπαρερχομαι λεγοντας σου πως ευτυχως η μπανιερα μου μπορει και θα μπορει να με 'λουζει' για πολλα ακομη χρονια εν αντιθεση με τη δικη σου που θα σε αφησει καποια στιγμη 'στα κρυα του λουτρου'!
-
EVO / STI ?
Μμπλιαχ...... μπρρρρρρρρ
-
πάντως ο JC σε επεισόδιο του 2004, κοντράρε ΑΝΕΤΑ με ενα Evo VIII (ανεβασμένο στα 400 άτια απο Mitsubishi UK) μια Lambo Murcielago και μάλιστα μετα απο μερικούς γυρους η Lambo εκανε τετάκα απο την πίεση του JC που ακολουθούσε..
4-κούνα και η Lambo και οδηγός πολύ καλύτερος απο τον JC, o περσινός πρωταθλητής Touring Cars
-
STi απο αισθητική άποψη.Η σύζυγος συμφωνεί: 'αν έπαιρνες το Sub δεν θα σου ξαναμιλούσα, άν έπαιρνες το Mitsubishi θα σε χώριζα' !
Αν και θα επρεπε να πω το αντιθετο ως κατοχος Impreza το EVO συνολικα μου αρεσει περισσοτερο εμφανισιακα καθως το πισω μερος και του νεου STI ειναι απλα απαραδεκτο - για τα γουστα μου τουλαχιστο - και παροτι η μουρη του ειναι πιο ωραια απο αυτη του EVO!
Επειδη τυχαινει να εχω οδηγησει και τα δυο καινουρια μοντελα και πανω απο μια ωρα εκαστο το συμπερασμα μου ειναι πως το EVO ειναι τρομερα ευκολο αυτοκινητο - θα ελεγα για τους κουλους - ενω το νεο STI απαιτει λιγο παραπανω επιγνωση του τι κανει καθε στιγμη ο χειριστης αλλα ειναι και λιγο πιο ευχαριστο (μονο ομως) για οσους τους αρεσουν οι πλαγιολισθησεις και γενικοτερα η θεαματικη οδηγηση/drift.
Tο Subaru εμπνεει περισσοτερη εμπιστοσυνη στα 'πατημενα' κομματια ενω το EVO ειναι καλυτερο στα 'κλειστα' κυριως πιστευω λογω των διαφορικων του που παροτι κοβουν τελειως την υποστροφικη συμπεριφορα ταυτοχρονα δεν αφηνουν ανεξελεγκτους τους 'κολους'.
Το EVO παλι λογω διαφορικων δινει την αισθηση πως εχει καλυτερο τιμονι εστω κι αν δεν κοβει το ιδιο στην πραγματικοτητα (μεγαλυτερος κυκλος στροφης) ενω το STI υπερεχει στο κιβωτιο που ειναι σαν να κινειται ο λεβιες πανω σε οδηγους!
Τελος το Mitsu ειναι αρκετα θορυβωδες και απολιτιστο οχι λογω κινητηρα αλλα λογω μεταδοσης ενω και το ετερο σχιστοματικο παραμενει αγροτικο αλλα με περισσοτερη 'μοκετα'!
Προσωπικη αποψη παντα και με την μικρη εμπειρια μου ως οδηγος.
JIM -
Ο χρήστης sokos έγραψε:
πάντως ο JC σε επεισόδιο του 2004, κοντράρε ΑΝΕΤΑ με ενα Evo VIII (ανεβασμένο στα 400 άτια απο Mitsubishi UK) μια Lambo Murcielago και μάλιστα μετα απο μερικούς γυρους η Lambo εκανε τετάκα απο την πίεση του JC που ακολουθούσε..4-κούνα και η Lambo και οδηγός πολύ καλύτερος απο τον JC, o περσινός πρωταθλητής Touring Cars
Δε μας λες όμως ότι μετά, το φοβερό και τρομερό Evo ταπεινώθηκε από ένα fiat stilo s/w(σε ρεπρίζ από χαμηλές στροφές)
-
Ο χρήστης basilis-sti έγραψε:
Αυτα καθεσαι και λες, και μετα σιγα μην μπει γυναικα μεσα για βολτα....
Μονο με τις περιγραφες σου, θα βλεπουν impreza και θα αλλαζουν δρομο...
Αλλα θα σε τακτοποιησω εγω... θα πω πως το MX-5 κατα παραξενο τροπο παει συνεχεια με το πλαι...Έχει πολλή πλάκα που κάθισα και είπα στις κοπέλες της παρέας για τα κατορθώματα του Βασίλη και τώρα καμία δεν πλησιάζει το STi σε απόσταση μικρότερη των 10 μέτρων . Πάντως 180 km/h στο δρόμο από το Ληξούρι προς τα Βλυχάτα δεν είναι και λίγο πράγμα .
-
Ο χρήστης sokos έγραψε:
πάντως ο JC σε επεισόδιο του 2004, κοντράρε ΑΝΕΤΑ με ενα Evo VIII (ανεβασμένο στα 400 άτια απο Mitsubishi UK) μια Lambo Murcielago και μάλιστα μετα απο μερικούς γυρους η Lambo εκανε τετάκα απο την πίεση του JC που ακολουθούσε..4-κούνα και η Lambo και οδηγός πολύ καλύτερος απο τον JC, o περσινός πρωταθλητής Touring Cars
Το Evo ήταν FQ400...
-
Ο χρήστης JIM THEO έγραψε:
STi απο αισθητική άποψη.
Αν και θα επρεπε να πω το αντιθετο ως κατοχος Impreza το EVO συνολικα μου αρεσει περισσοτερο εμφανισιακα καθως το πισω μερος και του νεου STI ειναι απλα απαραδεκτο - για τα γουστα μου τουλαχιστο - και παροτι η μουρη του ειναι πιο ωραια απο αυτη του EVO!
Επειδη τυχαινει να εχω οδηγησει και τα δυο καινουρια μοντελα και πανω απο μια ωρα εκαστο το συμπερασμα μου ειναι πως το EVO ειναι τρομερα ευκολο αυτοκινητο - θα ελεγα για τους κουλους - ενω το νεο STI απαιτει λιγο παραπανω επιγνωση του τι κανει καθε στιγμη ο χειριστης αλλα ειναι και λιγο πιο ευχαριστο (μονο ομως) για οσους τους αρεσουν οι πλαγιολισθησεις και γενικοτερα η θεαματικη οδηγηση/drift.
Tο Subaru εμπνεει περισσοτερη εμπιστοσυνη στα 'πατημενα' κομματια ενω το EVO ειναι καλυτερο στα 'κλειστα' κυριως πιστευω λογω των διαφορικων του που παροτι κοβουν τελειως την υποστροφικη συμπεριφορα ταυτοχρονα δεν αφηνουν ανεξελεγκτους τους 'κολους'.
Το EVO παλι λογω διαφορικων δινει την αισθηση πως εχει καλυτερο τιμονι εστω κι αν δεν κοβει το ιδιο στην πραγματικοτητα (μεγαλυτερος κυκλος στροφης) ενω το STI υπερεχει στο κιβωτιο που ειναι σαν να κινειται ο λεβιες πανω σε οδηγους!
Τελος το Mitsu ειναι αρκετα θορυβωδες και απολιτιστο οχι λογω κινητηρα αλλα λογω μεταδοσης ενω και το ετερο σχιστοματικο παραμενει αγροτικο αλλα με περισσοτερη 'μοκετα'!
Προσωπικη αποψη παντα και με την μικρη εμπειρια μου ως οδηγος.
JIMJIM THEO πολύ ωραία περιγράφη.
Μακάρι να ήταν τα άρθρα των περιοδικών σαν αυτή.
Ουσιώδη.Πώς σου φάνηκε σε απόκριση το μοτέρ του STi σε σχέση με του EVO;
-
Παλια μπαινοντας σε STI και παρολο που ειμαι οπαδος της οδηγησιμοτητας/ροπης κι οχι του στροφαρισματος στους κοφτες 'καμαρωνα' που η εταιρεια μου εχει ενα μοτερ που γυριζει σαν ατμοσφαιρικο μεχρι τον αρκετα ανεβασμενο κοφτη (7800-8000 καθως πρωτα κοβει η αναφλεξη μετα το καυσιμο)!
Τωρα λοιπον πιστευω οι οροι αντεστραφησαν και το EVO συνεπικουρουμενο απο το ΠΟΛΥ κοντο 6αρι σαζμαν δουλευει οπως το παλιο STI χωρις ομως την ελλειψη δυναμης χαμηλα και την καθυστερηση 'φουσκωματος' της τουρμπινας πραγμα που το καθιστα κατα την ταπεινη μου γνωμη το καλυτερο Μητσου στο μοτερ!
Αντιθετα το STI ειναι πιο 'ευκολο/καθημερινο' σε αυτο τον τομεα αφου και χαμηλοτερα αρπαζει και πιο ηπιο ειναι χωρις ξεσπασματα και βεβαια ευτυχως καναν σχετικα με το προηγουμενο μοντελο λιγο πιο μακριες τις σχεσεις απο 2η-6η καθως ο χαμηλοτερος κοφτης (οπως του WRX πλεον στις 7200) θα το καθιστουσε ακαταλληλο για συναγωνισμο στην κατηγορια αν και πιστευω δεν ειναι αμεσα συγκρισιμα τα δυο αυτοκινητα ασχετως που ολα τα περιοδικα ελεω των απαιτησεων του 'κοινου' τα παρουσιαζουν μαζι.
Με μια λεξη το EVO ειναι πολυ εκρηκτικο σαν μοτερ πλεον ενω το Subaru ενω απεκτησε κυβικα κι επρεπε να ειναι παντου καλυτερο εχασε πολυ απο τη σπιρταδα του ψηλα αλλα κερδισε σε φιλικοτητα αφου σε καθημερινη χρηση εγινε πιο ευκολο, βαζεις μια ταχυτητα και στριβεις σχεδον παντου.
Κατι που μου εκανε εντυπωση ειναι πως με το Μητσου εκαψα ενα κουτακι 1/4 βενζινης σε 35χλμ πηγαινοντας βεβαια σταθερα απο 200-270 'κοντερισια' και με ενδιαμεσες επιταχυνσεις (απλες δοκιμες εκανα σε ευθεια για να μην παρεξηγηθω)!
Επισης οδηγωντας δυο φορες συνεχομενα την ορεινη διαδρομη Καστανια (απο Βεροια > Κοζανη για οσους την ξερουν) με το EVO, εκτος του οτι το αυτοκινητο 'με πηγαινε' αφου ακομη κι οταν το εστιβα αυτο δεν γυριζε πολυ (αντιθετα με το STI) και διορθωνε ευκολα αν ξερεις λιγο απο 'βεσπα' , δεν προλαβαινα να αλλαζω ταχυτητες στα κοκκινα (κι ας ειμαι 'mechanical friendly' κι αποφευγω τους κοφτες) πραγμα τελικα οχι ευχαριστο καθως θεωρω πρεπει να απολαμβανεις την οδηγηση και δεν μπορεις να πας παντα σε ρυθμους WRC.Ειναι κι απο τα λιγα πραγματα που δεν μου αρεσαν στο EVO, το σαζμαν (παροτι 6αρι) και η γενικοτερη αισθηση αγροτικου, απο θορυβο μεχρι ποιοτητα κυλισης/εσωτερικο.
Συνοψιζοντας σε μια φραση το Subaru αν και πιο καθημερινο σαν αυτοκινητο κι ευκολοτερο για συμβιωση ειναι πιο ευχαριστο για ωρες παιδικης χαρας αρκει να εχεις λιγη γνωση της τεχνης, χανοντας ομως λιγο σε αποτελεσματικοτητα εκει ακριβως που υπερεχει το EVO που ειναι γενικως αν κι ευκολοτερο για το μεσο οδηγο πιο σκληροπυρηνικο τελικα!
Αν καποιος με ρωτουσε σημερα ποιο απο τα δυο θα αγοραζα θα απαντουσα κανενα καθως οι πλειαδες δεν με εντυπωσιασαν απο μοτερ για 2500 κυβικα (εν συγκριση με το παρελθον και ακομη περισσοτερο με το αντιστοιχο μοτερ του Ιαπωνικου STI Spec C που απορω γιατι δεν το χρησιμοποιουν) ενω το διαμαντι εστω και στην καλυτερη του εκδοση δεν παυει να πασχει απο κληρονομικες ασθενεις οπως αυτες που ανεφερα παραπανω κι ενω εχει τετρακινηση καλυτερη τα υπολοιπα του ειναι λιγο απολυτα για καθημερινη χρηση εκτος και εισαι ετοιμος να μπεις σε αγωνα αλλα δυστυχως μεγαλωσα και θελω και τις ανεσεις μου, και την οικονομια μου, και φυσικα μια καποια υποτυπωδη εμφανιση μεσα-εξω!
JIMPS: Ευχαριστω για τα καλα σου λογια αν και ειμαι 'μικρος' για να εκφερω αποψη για τετοια αργαλεια!
-
Jim ωραίο το Subi σου!
Μόνο κ μόνο για τον ήχο του boxer θα το αγόραζα...δεν βάζουμε τα άλλα. Αυτός ο ήχος είναι από τους πιο πορωτικούς.
Να το χαίρεσαι φίλε μου!
-
Δε θα αγόραζες κανένα από τα δύο εσύ; Ποιος θα πάει να τα αγοράσει τότε; Και τι θα έκλεβε την καρδιά σου περικαλώ;
-
Κατι σχετικο μεν αλλα λιγο ασχετο.
Σε καποιο περιοδικο αυτοκινητου σχολιαζαν το EVO.
'Αγοραστε το EVO αν εχετε αλλο ενα αυτοκινητο ή αν εχετε γυναικα με κατανοηση.' -
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Δε θα αγόραζες κανένα από τα δύο εσύ; Ποιος θα πάει να τα αγοράσει τότε; Και τι θα έκλεβε την καρδιά σου περικαλώ;Τι υπογραφή είναι αυτή, δάσκαλε;;; Από πότε έγιναν στουτγκαρδιώτες και οι Ιάπωνες?
(το σήμα της Πόρσε έχει το αλογάκι-σύμβολο της Στουτγκάρδης και τα κερατάκια της περιοχής Schwaben...) -
Έλα ντε. Είπα να σου απαντήσω ότι αν η Porsche έβγαζε ένα μοντέλο σε αυτή την κατηγορία, θα ήταν αντίστοιχο του Miata, αλλά μετά σκέφτηκα ότι θα κόστιζε 50% παραπάνω και θα σε διασκέδαζε 50% λιγότερο, γιατί θα είχε τον κινητήρα πίσω (άντε στο κέντρο στην καλύτερη). Απλώς βρήκα κάπου τη φωτογραφία και μου άρεσε, αυτό είναι όλο.
Αστειεύομαι παραπάνω ...
EVO H STi;