-
Ρώτησα 2 αντιπροσωπείες για τιμή του service στα 20.000km. Η μια μου είπε 200
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
δεν κατάλαβα τι λες?Λέω για αυτά τα απλά πράγματα, όπως λάδια, φίλτρα service και λοιπά.
Πάντως δεν υπάρχει σκέψη ειρωνείας, πλάκα κάνω. -
[quote='varkon']Ρώτησα 2 αντιπροσωπείες για τιμή του service στα 20.000km. Η μια μου είπε 200
-
Τόσα παίρνουν. Σερβις 200 λάδια 100 (μαχ)
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Καλα της HONDA δεν ειναι.Καποιος αλλος τα φτιαχνει και τα βαζει σε συσκευασια με το ονομα της HONDA.Σιγουρα καποιος αλλος φτιαχνει τα λαδια οπως και τα ανταλακτικα της Χοντα,αλλα εχουν τις προδιαγραφες που θελει η Χοντα. Τα αλλα λαδια τι προδιαγραφες εχουν ??? Ημιτασιον ανταλακτικα γιατι δε βαζουμε στο χοντα μας??? Γιατι δεν εχουν τις καταλληλες προδιαγραφες. ΑΡΑ Γιατι κολαμε στα λαδια βρε παιδια???
-
Δυστυχως η castrol δεν βγαζει το καλο της το λαδακι (Edge) σε 5w 40.Σε mobil τι λετε?
-
Ο χρήστης jimpa έγραψε:
Καλα της HONDA δεν ειναι.Καποιος αλλος τα φτιαχνει και τα βαζει σε συσκευασια με το ονομα της HONDA.
Σιγουρα καποιος αλλος φτιαχνει τα λαδια οπως και τα ανταλακτικα της Χοντα,αλλα εχουν τις προδιαγραφες που θελει η Χοντα. Τα αλλα λαδια τι προδιαγραφες εχουν ??? Ημιτασιον ανταλακτικα γιατι δε βαζουμε στο χοντα μας??? Γιατι δεν εχουν τις καταλληλες προδιαγραφες. ΑΡΑ Γιατι κολαμε στα λαδια βρε παιδια???
Δε 'κολλαω' στα λαδια.Απλα ειπα οτι τα λαδια δεν ειναι της Χοντα.
Νομιζω οτι αμα ψαξεις θα βρεις λαδια που να καλυπτουν τις προδιαγραφες της Χοντα.
Το παραδειγμα σου με τα 'ημιτασιον' ανταλλακτικα ειναι λιγο αστοχο... -
Καλημέρα. Περίμενα τη λυπητερή πρώτα για να γράψω τα σχετικά. Με τράκαραν τη Δευτέρα το πρωί σε διασταύρωση στου Γκύζη, με 50 χλμ δικά του και το πολύ με 10 χλμ δικά μου. Το χτύπημα ήταν στην μπροστά γωνία του οδηγού και σχεδόν τα διέλυσε όλα. Φτερό, φανάρι, καπώ, μάσκα, μρτώπη, και υπάρχει περίπτωση να κατέβει και η μηχανή. Η ζημιά τουλάχιστον 3000 €. Ευτυχώς υπαιτιότητα του άλλου και δεν έδωσα μεγάλη σημασία στο οικονομικό (αν δηλαδή είναι πολλά ή λίγα).
-
Επειδή μέρη του αυτοκινήτου δεν θα αλλαχθούν (θα επισκευασθούν) και όταν το πουλήσεις θα φαίνεται τρακαρισμένο και θα έχει μικρότερη μεταπώληση, να ζητήσεις από την ασφαλιστική ΚΑΙ μείωση αξίας (εκτός από την επισκευή).
-
Ποια μέρη θα επισκευασθούν; Γιατί όπως το είδα μάλλον για αλλαγή πάνε όλα. Στο καπώ έχει πάρει νεύρο.
-
αυτά φοβάμαι και έχω κάνει μεικτή ασφάλεια...
Ευτυχώς για τον φίλο μας που θ' αποζημιωθεί. -
Ο χρήστης artist710 έγραψε:
Καλημέρα. Περίμενα τη λυπητερή πρώτα για να γράψω τα σχετικά. Με τράκαραν τη Δευτέρα το πρωί σε διασταύρωση στου Γκύζη, με 50 χλμ δικά του και το πολύ με 10 χλμ δικά μου. Το χτύπημα ήταν στην μπροστά γωνία του οδηγού και σχεδόν τα διέλυσε όλα. Φτερό, φανάρι, καπώ, μάσκα, μρτώπη, και υπάρχει περίπτωση να κατέβει και η μηχανή. Η ζημιά τουλάχιστον 3000 €. Ευτυχώς υπαιτιότητα του άλλου και δεν έδωσα μεγάλη σημασία στο οικονομικό (αν δηλαδή είναι πολλά ή λίγα).Δεν νομίζω ότι ο υπαίτιος να έπεσε με πάνω από 20~25 χιλιόμετρα γιατί το κόστος που λες είναι πολύ μικρό.
Πέρα από αυτό όμως κρίμα.
Υ.Σ. Περί μεικτής. Αν και το κόστος είναι σχετικά μικρό την αποφεύγω. Περισσότερο για το φόβο του ατρόμητου πιτσιρικά, που όλοι κρύβουμε μέσα μας, που γνωρίζει ότι και να στουκάρει δεν θα το πληρώσει από την τσέπη του. Είναι πάντως θέμα φιλοσοφίας....
-
και εγω δεν εχω.... αλλά σκέφτομαι να πάρω πιο ακριβο αμάξι και να κάνω
-
[quote='christos.dimou'][quote='artist710']Καλημέρα. Περίμενα τη λυπητερή πρώτα για να γράψω τα σχετικά. Με τράκαραν τη Δευτέρα το πρωί σε διασταύρωση στου Γκύζη, με 50 χλμ δικά του και το πολύ με 10 χλμ δικά μου. Το χτύπημα ήταν στην μπροστά γωνία του οδηγού και σχεδόν τα διέλυσε όλα. Φτερό, φανάρι, καπώ, μάσκα, μρτώπη, και υπάρχει περίπτωση να κατέβει και η μηχανή. Η ζημιά τουλάχιστον 3000
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Καλα της HONDA δεν ειναι.Καποιος αλλος τα φτιαχνει και τα βαζει σε συσκευασια με το ονομα της HONDA.
Σιγουρα καποιος αλλος φτιαχνει τα λαδια οπως και τα ανταλακτικα της Χοντα,αλλα εχουν τις προδιαγραφες που θελει η Χοντα. Τα αλλα λαδια τι προδιαγραφες εχουν ??? Ημιτασιον ανταλακτικα γιατι δε βαζουμε στο χοντα μας??? Γιατι δεν εχουν τις καταλληλες προδιαγραφες. ΑΡΑ Γιατι κολαμε στα λαδια βρε παιδια???
Δε 'κολλαω' στα λαδια.Απλα ειπα οτι τα λαδια δεν ειναι της Χοντα.
Νομιζω οτι αμα ψαξεις θα βρεις λαδια που να καλυπτουν τις προδιαγραφες της Χοντα.
Το παραδειγμα σου με τα 'ημιτασιον' ανταλλακτικα ειναι λιγο αστοχο...Δηλαδη εσυ θα ψαξεις να βρεις φιλτρο λαδιου,βενζινης,αερος ημιτασιον για να γλυτωσεις καποια χρηματα??? Τα φιλτρα αυτα εισαι σιγουρος οτι θα ειναι ενταξει το αμαξι σου??? Το εγραψα και στο civinfo ,το μοτερ μας χρησιμοποιει σε καποια σημεια τριβης εξελιγμενα υλικα. Τα λαδια που προτεινεται εχουν τα σωστα αντιτριβικα συστατικα για τα συγκεκριμενα υλικα που χρησιμοποιει η χοντα για να πετυχει την οικονομια και τη μακροζωια του κινητηρα μας ??? 20 ευρω ειναι περιπου η διαφορα στα 4λιτρα λαδι. Αξιζει να το ρισκαρουμε??? Και αν μετα απο 5 με 6 χρονια καψει λαδια το μοτερ, η υπαρξει καποια αστοχια,καποια φθορα, θα μας ικανοποιησουν με την εγγυηση ??? Η θα μας πουν φατε την με τα λαδια που μου εφερνες να σου βαζω !!!! Δε σε φτιαχνω τιποτα στην εγγυηση !!!!
-
δεν υπαρχουν ειδικα λαδια* για κανεναν κατασκευαστη.-
απλα ο κατασκευαστης ζηταει να καλυπτουν καποιες προδιαγραφες.
εαν εσυ βρεις λαδια που καλυπτουν τις προδιαγραφες του κατασκευαστη, μπορεις να τα βαλεις αφοβα.-
- ακομη και αν υπηρχαν, θα ηταν πανακριβα και σιγουρα δε θα προοριζοταν για αυτοκινητα των 20-30Κ ευρω
-
Ακριβώς. Στο manual θα βρείς ακριβώς ποιες είναι οι προδιαγραφές που πρέπει να καλύπτει το λάδι (και όχι μόνο το λάδι, αλλά οποιοδήποτε ανταλλακτικό κλπ που δεν είναι κατασκευασμένο από την Honda). Αν υπήρχε/χρειαζόταν κάποιο 'ειδικό', να είσαι σίγουρος πως θα το έγραφε. ΑΚόμα και η VW ή η ΜΒ για παράδειγμα, που από τα φυσιολογικά αυτοκίνητα έχουν δικές τους προδιαγραφές για λάδια -ώστε να πεις ότι υπάρχουν πιο εξειδικευμένα- δεν είναι σε καμία περίπτωση τόσο αυστηρές ώστε να υπάρχει μια και μοναδική μάρκα που να τις καλύπτει. Σου γράφουν προδιαγραφή και βάζεις οποιοδήποτε προϊόν την καλύπτει (της Honda για τα λάδια είναι τελείως γενική API SM που πάνω κάτω την καλύπτουν οποιαδήποτε μη γτπ λάδια.)
Ιμιτασιόν ανταλλακτικά δεν υφίστανται ως έννοια για ανταλλακτικά που δεν παράγονται ως 'μέρη' του αυτοκινήτου (δλδ πόρτες φτερά καπώ κλπ). Δεν υπάρχουν ιμιτασιόν φώτα, λάστιχα, μπαταρίες κ.ο.κ.
-
[quote='varkon']Ρώτησα 2 αντιπροσωπείες για τιμή του service στα 20.000km. Η μια μου είπε 200
-
Ο χρήστης jimpa έγραψε:
Δηλαδη εσυ θα ψαξεις να βρεις φιλτρο λαδιου,βενζινης,αερος ημιτασιον για να γλυτωσεις καποια χρηματα??? Τα φιλτρα αυτα εισαι σιγουρος οτι θα ειναι ενταξει το αμαξι σου??? Το εγραψα και στο civinfo ,το μοτερ μας χρησιμοποιει σε καποια σημεια τριβης εξελιγμενα υλικα. Τα λαδια που προτεινεται εχουν τα σωστα αντιτριβικα συστατικα για τα συγκεκριμενα υλικα που χρησιμοποιει η χοντα για να πετυχει την οικονομια και τη μακροζωια του κινητηρα μας ??? 20 ευρω ειναι περιπου η διαφορα στα 4λιτρα λαδι. Αξιζει να το ρισκαρουμε??? Και αν μετα απο 5 με 6 χρονια καψει λαδια το μοτερ, η υπαρξει καποια αστοχια,καποια φθορα, θα μας ικανοποιησουν με την εγγυηση ??? Η θα μας πουν φατε την με τα λαδια που μου εφερνες να σου βαζω !!!! Δε σε φτιαχνω τιποτα στην εγγυηση !!!!Ρε φιλε τι σημαινει ημιτασιον?Εχεις την εντυπωση οτι το φιλτρο αερος που σου πουλαει η HONDA οτι το κατασκευαζει η ιδια???Καποια αλλη εταιρεια το φτιαχνει και το πουλαει στη Honda η οποια το μεταπωλει σε σενα αφου το εχει βαλει σε δικια της συσκευασια.
Το ιδιο ακριβως φιλτρο η εταιρεια που το κατασκευασε το πουλαει και με το δικο της σημα σε φθηνοτερη τιμη.Με τα λαδια ειναι ακομα πιο απλα τα πραγματα.Ο καθε κατασκευαστης θετει ορισμενες προδιαγραφες,τις οποιες τις καλυπτουν πολλα λαδια.Οποιο απο αυτα και να βαλεις εισαι οκ.Ορισμενοι κατασκευαστες αγοραζουν λαδια απο διαφορες εταιρειες και τα βαζουν σε δικιες τους συσκευασιες πωλωντας τα ακριβοτερα.
Δεν εχει και τοσο εξωτικο κινητηρα το CIVIC,χαλαρωσε λιγο.Εδω σε υπεραυτοκινητα και βαζουν λαδια του εμποριου ...
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
αυτά φοβάμαι και έχω κάνει μεικτή ασφάλεια...
Ευτυχώς για τον φίλο μας που θ' αποζημιωθεί.Ποσο πληρωνεις μεικτη; Ειχα ρωτησει κι εγω αλλα εβγαινε κοντα στο χιλιαρικο.Δηλαδη διπλη τιμη + απο την απλη. Με παραπανω κοστος περιπου 500 ευρω το χρονο πιστευεις πως αξιζει;
Ηonda Civic 2005