-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
ξαναμπήκαμε σε εποχή 'το δικό μου είναι πιο μεγάλο!' ??????
άσχετο ποστ φίλε μου...απλά παραθέτουμε απόψεις και αυτή την φορά συμφωνούμε.
Κοιτάξτε ένα τυχαίο βίντεο για το σιβικ 1.4 που επιβεβαιώνει όσα έλεγα αν και ο ιδιοκτήτης είναι σαφώς λιγότερο ...μετριοπαθής από εμένα
το σωστό βίντεο
Youtube Video -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Μπήκατε μέσα τα κοπανήσατε τα πλαστικά?Ελέγξατε τη συναρμολόγηση?
ενδελεχώς
Μάλλον τα έχεις δεί μόνο στα περιοδικά!!!!!
-
[quote]Φίλε kostis20 σήμερα πήγα στην αντιπροσωπεία γιατί ήταν αναμένο το λαμπάκι του κινητήρα για μια ολόκληρη ημέρα.
Διάγνωση πρόβλημα στον αισθητήρα λ (λάμδα) (βρίσκεται ακριβώς μπροστά στη μηχανή και ελέγχει το μίγμα βενζίνης αέρα αν κατάλαβα καλά)
Ο μηχανικός είπε να κάνω καμιά 200ρια χιλιόμετρα και αν ξανανάψει να τον αλλάξει. Κόστος περίπου 200 -
[quote='paliotomaros'][quote]Φίλε kostis20 σήμερα πήγα στην αντιπροσωπεία γιατί ήταν αναμένο το λαμπάκι του κινητήρα για μια ολόκληρη ημέρα.
Διάγνωση πρόβλημα στον αισθητήρα λ (λάμδα) (βρίσκεται ακριβώς μπροστά στη μηχανή και ελέγχει το μίγμα βενζίνης αέρα αν κατάλαβα καλά)
Ο μηχανικός είπε να κάνω καμιά 200ρια χιλιόμετρα και αν ξανανάψει να τον αλλάξει. Κόστος περίπου 200 -
Ο χρήστης GIANNIS-R έγραψε:
ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΡΙΑ ΕΧΟΥΜΕ,ΤΟ KAINOYΡΓΙΟ HONDA CIVIC 1,8 ΦΙΛΟΥ ΜΟΥ,ΟΠΩΣ ΚΟΙΤΑΓΑΜΕ ΤΟ ΚΑΠΟ,ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑΜΕ ΤΟ ΕΞΗΣ¨!!!ΤΑ ΚΕΝΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΠΟ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟ-ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΦΤΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ,ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΚΕΝΟ ΣΤΟ ΔΕΞΙΟ ΦΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ.....ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΤΡΑΚΑΡΕΙ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΤΟΥ.
ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟ ΛΑΘΟΣ,ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ CIVIC EINAI ΣΥΜΜΕΤΡΙΚΑ,ΙΔΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΟ ΔΕΞΙ ΦΤΕΡΟ ΜΕ ΤΟ ΚΑΠΟ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΦΤΕΡΟ ΜΕ ΤΟ ΚΑΠΟ....
ΕΓΙΝΕ ΛΑΘΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ?ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΣΕ ΑΜΑΞΙ ΑΥΤΟ
Αν σηκώσεις το φτερό με δύναμη μπορεί να αλλάξει αυτό το κενό. Όλα τα αμάξια είναι πολύ μαλακά, ούτε πρέπει να κάθεσαι/ακουμπάς στο φτερό γιατί μπορεί να κατέβει προς τα κάτω και να αυξηθεί το κενό.
Μη προσπαθήσεις να ισιώσεις το κενό σηκώνοντας το φτερό, θέλει έμπειρο λαμαρινά που ξέρει ΠΟΥ και ΠΟΣΟ χρειάζεται - το πιθανότερο είναι να το κάνεις χειρότερο.
-
Ο χρήστης GIANNIS-R έγραψε:
ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΡΙΑ ΕΧΟΥΜΕ,ΤΟ KAINOYΡΓΙΟ HONDA CIVIC 1,8 ΦΙΛΟΥ ΜΟΥ,ΟΠΩΣ ΚΟΙΤΑΓΑΜΕ ΤΟ ΚΑΠΟ,ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑΜΕ ΤΟ ΕΞΗΣ¨!!!ΤΑ ΚΕΝΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΠΟ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟ-ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΦΤΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ,ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΚΕΝΟ ΣΤΟ ΔΕΞΙΟ ΦΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ.....ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΤΡΑΚΑΡΕΙ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΤΟΥ.
ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟ ΛΑΘΟΣ,ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ CIVIC EINAI ΣΥΜΜΕΤΡΙΚΑ,ΙΔΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΟ ΔΕΞΙ ΦΤΕΡΟ ΜΕ ΤΟ ΚΑΠΟ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΦΤΕΡΟ ΜΕ ΤΟ ΚΑΠΟ....
αυτο συμβαινει σε ολα τα αυτοκινητα,κανενα μα κανενα δεν εχει ιδιους αρμους και ας ειναι ιδιο μοντελο.δεν σημαινει οτι ειναι προβλήμα!μην ανυσηχεις.
-
Ο χρήστης borbos έγραψε:
ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΡΙΑ ΕΧΟΥΜΕ,ΤΟ KAINOYΡΓΙΟ HONDA CIVIC 1,8 ΦΙΛΟΥ ΜΟΥ,ΟΠΩΣ ΚΟΙΤΑΓΑΜΕ ΤΟ ΚΑΠΟ,ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑΜΕ ΤΟ ΕΞΗΣ¨!!!
ΤΑ ΚΕΝΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΠΟ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟ-ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΦΤΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ,ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΚΕΝΟ ΣΤΟ ΔΕΞΙΟ ΦΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ.....ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΤΡΑΚΑΡΕΙ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΤΟΥ.
αυτο συμβαινει σε ολα τα αυτοκινητα,κανενα μα κανενα δεν εχει ιδιους αρμους και ας ειναι ιδιο μοντελο.δεν σημαινει οτι ειναι προβλήμα!μην ανυσηχεις.
Φτερά κλπ ρυθμίζονται απο την μέσα πλευρά στα σημεία που βιδώνουν στο αμάξωμα, αν θέλει κανείς και έχει όρεξη και μεράκι μπορεί να ρυθμίσει τέλεια τους αρμούς.
Υπάρχει πάντα μια απόκλιση (εντός ορίων βέβαια) οταν τα αμάξια βγαίνουν απ το εργοστάσιο.
Δεν θα το χαρακτήριζα κατασκευαστικό λάθος...
-
Ελαστικά Pilot Sport
Παπαφλωράτος 650 -
όχι...μόνο άμα το φορτώσεις πολύ πίσω... τουλάχιστον έτσι γράφει στην πόρτα.Κανονικά 30 παντού.
Πολύ καλά λόγια άκουσα και για τα continental premium contact 3...απλά δεν ξέρω αν τα συγκεκριμένα χειροτερεύουν την ήδη μέτρια άνεση ή θορυβούν περισσότερο.
Το δικό σου πάντως είναι από τα πρώτα (πριν το 07) που έρχονταν με pilot sport. Τα δικά μας έχουν pilot primacy που είναι πιο άνετα (λένε...) αλλά λιγότερο καλά σε οδικά χαρακτηριστικά. Το 650 πάντως είναι καλή τιμή για την διάσταση μας. -
[quote='gxaral']Ελαστικά Pilot Sport
Παπαφλωράτος 650 -
ρε συ ο gxaral το έχει λιώσει στα χιλιόμετρα....μακράν τα περισσότερα απ' όλους μας...νομίζω ότι έχει πάνω από 50000χλμ.
-
ΕΙΝΑΙ ΓΚΑΖΑΚΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΚΑΖΑΚΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΚΑΖΑΚΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΚΑΖΑΚΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΚΑΖΑΚΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΚΑΖΑΚΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΚΑΖΑΚΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΚΑΖΑΚΙΑΣ
-
ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟΦΑΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟΦΑΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟΦΑΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟΦΑΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟΦΑΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟΦΑΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟΦΑΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟΦΑΓΟΣ
(είναι αυτό που λέμε δυο γαϊ.... μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα )
-
Τι πίνεις να μας δώσεις κι εμάς?
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟΦΑΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟΦΑΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟΦΑΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟΦΑΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟΦΑΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟΦΑΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟΦΑΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟΦΑΓΟΣ(είναι αυτό που λέμε δυο γαϊ.... μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα )
ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ 62000 και ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΓΚΑΖΑΚΙΑΣ
-
gxaral
Χαρά στις αντοχές σου. Για τα Michelin έχω ακούσει τα καλύτερα και τα χειρότερα συνάμα. Όλα τα site του δίνουν καλές κριτικές και ειδικά στην πρόσφυση στο στεγνό.
Το ίδιο καλό στο σύνολο (καλύτερο στο βρεγμένο και φρενάρισμα αλλά αντέχει λίγο) είναι το Pirelli P ZERO ROSSO Asimmetrico.
Πολύ καλά και τα Toyo PROXES T1-R.
Πιο πίσω τα Continental SportContact 2 και Continental SportContact 3 καθώς και τα Dunlop SP SPORT MAXX.
Σχεδόν όλοι οι αντίπαλοι είναι φθηνότεροι των Γάλλων. Για τα Toyo είναι ειδική επιλογή. Το Dunlop είναι και πάλι ειδική επιλογή.
ΙΜΗΟ αν είσαι γκαζάκιας θα ευχαριστηθείς τα Pirelli περισσότερο από τα Michelin αλλά να είσαι έτοιμος του χρόνου και πάλι να τα αλλάξεις.
-
Χρήστο υπάρχει μια ιδιομορφία στο δικό μας αυτοκίνητο την οποία πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν πριν επιλέξουμε νέο ελαστικό. Δεν φτάνει απλά να ζυγίζουμε την καλύτερη επιλογή ανάμεσα στο κράτημα, το φρενάρισμα και την διάρκεια στο χρόνο αλλά και τα επίπεδα του θορύβου, το χρόνο που θέλουν για να ζεσταθούν και φυσικά της προσφερόμενης άνεσης από αυτά κυρίως λόγω της σκληρής ανάρτησης και του μεγάλου πέλματος των ελαστικών. Ίσως κάποιο λάστιχο από αυτά που απορρίπτουμε λόγω άγνοιας να ταιριάζει καλύτερα στο πεντάθυρο σιβικ.
Να ένα ενδιαφέρον site -
Spyro
Η επιλογή μου ΙΜΗΟ θα πρέπει να είναι πάντα βάσει των κριτηρίων ασφάλειας. Το να κάνει θόρυβο προσωπικά θα το εξέταζα μόνον αν ταυτόχρονα είναι ισοδύναμο με τα υπόλοιπα ελαστικά σε θέματα ασφαλείας και στην περίπτωση αυτή θα επέλεγα και το πιο ήσυχο ελαστικό. Επουδενί όμως δεν θα επέλεγα ένα ελαστικό που γνωρίζω ότι είναι χειρότερο (πάντα για το όχημα που οδηγώ) σε θέματα ασφαλείας (κράτημα, φρενάρισμα) γιατί είναι πιο άνετο.
Έτσι και αλλιώς με το metal από τα ηχεία ο ήχος των ελαστικών είναι το τελευταίο που θα με (σε) (την/τον) καίει....
Το asymmetrico στο tyretest έχει καλές κριτικές και για το θόρυβο πάντως.
(προσοχή ακολουθεί Δημιάδα...)
Υ.Σ. Το θέμα του θορύβου στα ελαστικά ξεκίνησε κάπου στα μέσα του 90. Βασικό πρόβλημα ήταν με τα directional ελαστικά τα οποία σε επαφή με το οδόστρωμα παρήγαγαν έναν ήχο κάπου στο μέσον των συχνοτήτων της ομιλίας ο οποίος και ήταν ιδιαίτερα ενοχλητικός. Σήμερα οι εταιρείες για να αποφύγουν τον συντονισμό του ελαστικού παίζει ελαφρά με το μέγεθος των τακουνιών (μικρότερα μεγαλύτερα) ώστε να μειώσουν την πιθανότητα ανάπτυξης έντονων κυμματομορφών στις συχνότητες όπου το ανθρώπινο αυτί παρουσιάζει ιδιαίτερη ευαισθησία. Αυτό βέβαια έχει κάποια πρόστιμα (καθώς ο ήχος απλά μεταφέρεται σε άλλες συχνότητες η ενέργεια δεν μπορεί να χαθεί) στις χαμηλόσυχνες και υψίσυχνες συχνότητες. Πάντως σήμερα με την προσεγμένη αεροδυναμική των οχημάτων δεν πρέπει να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τον αέρα και το πρόβλημα εστιάζεται κυρίως στην επαφή του ελαστικού με το οδόστρωμα και τον παλμό των τακουνιών.
Υ.Σ. (2) Στην ΠΑΘΕ υπάρχουν οδοστρώματα στα οποία τα Dunlop θορυβούν ως και 2~3 decibel. Έχω πιάσει τον ευατό μου στο ύψος του Κάστρου και της Χαλκίδας να κόβει δεξιά για να αποφύγει τον θόρυβο. Το να βρούμε ελαστικό που να μην θορυβεί στο Ελληνικό μωσαϊκό οδοστρωμάτων ο Μαστρό-Μήτσος είναι κυνήγι μάγισσας ΙΜΗΟ too....
Υ.Σ. (3) Μέσα στο πακέτο που παρουσιάζεται με το αρκτικόλεξο NVH (Noise Vibration Harsness ήτοι Θόρυβος, Δονήσεις και Σκληρότητα) και ασχολείται και με την ηχητική ρύπανση (άλλο σοβαρό θέμα πχ. είναι να μην υπάρχουν αρμονικές από την ανάρτηση στις συχνότητες των 3 Hz πχ όπου και συντονίζονται τα εσωτερικά μας σπλάχνα με αποτέλεσμα να μας πιάνει ναυτία με τα γνωστά αποτελέσματα). Στο πακέτο αυτό οι εταιρείες συνεργάζονται και με τις εταιρείες ελαστικών. Συνήθως δε, οι επιλογές των εταιρειών στα ελαστικά 1ης επιλογής είναι και οι καλύτεροι δυνατοί συμβιβασμοί που λαμβάνουν υπόψη και την ποιότητα κύλισης (αυτό που προσπαθεί να εξασφαλίσει το NVH).
-
Σ' ευχαριστώ για τις πληροφορίες όμως δεν κατάλαβες επακριβώς το πνεύμα του ποστ μου. Η καθημερινή συμβίωση με το 5θυρο με κάνει να είμαι διατεθειμένος να πάρω ένα λιγότερο καλό ελαστικό (άλλωστε οι διαφορές ανάμεσα στα κορυφαία δεν είναι τραγικές) αρκεί αυτό να ζεσταίνεται ευκολότερα, να είναι περισσότερο άνετο (σε καμία περίπτωση λιγότερο) ακόμα και αν διαρκεί λιγότερο. Έχω την εντύπωση ότι η αλλαγή από τα pilot sport στα pilot primacy από το εργοστάσιο στα μοντέλα 2007 δεν έχει να κάνει σε θέματα κόστους όπως πίστευα τότε αλλά σε μία προσπάθεια να γίνει το αυτοκίνητο πιο άνετο, πιο οικογενειακό. Δεν είναι τυχαίο ότι στα type-s τοποθετεί τα σπορτ διότι εκεί επιδιώκεται ο σπορ χαρακτήρας.
Για το θέμα πάντως του θορύβου συμφωνώ με την αύξηση της έντασης του rcd είτε ακούς μέταλ είτε τσάμικα... Το θέμα είναι ότι συνήθως δεν ταξιδεύεις μόνος. Άρα η λύση της αύξησης της έντασης δεν είναι πάντα εφαρμόσιμη διότι δυσανασχετούν οι συνεπιβάτες... και καλά να δυσανασχετούν οι φίλοι, η κοπέλα σου, η γυναίκα σου, τα παιδιά σου...αν κουβαλάς και την πεθερά σαν τον coyote τι κάνεις;;; -
συμφωνω κι εγω που άλλαξα τα τελειως σπορ με sallon ελαστικά. Ετσι εχω λίγο κλίση παραπάνω (δηλαδή ανάρτηση από το ελαστικό) αλλά τρομερή άνεση... (αναλογικά πάντα) και λίγο θόρυβο...
Α... και μην ξεχάσω... τωρα ανεβάζουν και θερμοκρασία
Ηonda Civic 2005