-
Ο χρήστης αλεξανδρος έγραψε:
Οταν το παω στη honda να το ακουσουν, φυσικα δεν κανει τιποτα!!
καμια ιδεα??To έχω ζήσει αυτό με το Polo μου. Άναβε ένα λαμπάκι στο ταμπλό και μόλις το πήγα για έλεγχο στην VW έσβησε. Λέγεται νόμος του Μέρφυ αυτό το πράγμα.
-
-
Τυχαια σημερα καταλαβα ενα θορυβο στο τιμονη. Οταν εχω στριμενο το τιμονη δεξια κατα 1/4 και το παιξω λιγο εντονα δεξια-αριστερα ακουγονται συνεχομενα (γκτουπ-γκτουπ). (Στο civinfo εχω βαλει εικονα). Εψαξα και βρηκα οτι στον αξονα του τιμονιου πανω απο το γκαζι,εκει υπαρχει και ενας σταυρος συνδεσης αλλα δε φαινετε,(το καλυβει ενα πλαστικο καλυμα), σε αυτο το σημειο λοιπον καταλαβαινω το θορυβο. Σαν να εχει καποιο τζογο σε αυτο το σημειο. Και ακουγετε πιο εντονα οταν ειναι το τιμονη στριμενο στη θεση που σας ειπα πιο πανω. Μπορειτε να ελεξετε το δικο σας αμαξι ?? το αμαξι να ειναι σταματημενο και ας ειναι και σβυστο. Με το ενα χερι παιζουμε το τιμονι και με το αλλο ακουμπαμε τον αξονα. Ετσι καταλαβα το θορυβο,απλος επρεπε να σκειψω κατω στα πενταλ. Και σκεφτομαι, μηπως ο θορυβος αυτος ειναι αυτος που ακουμε οταν πεφτει το αμαξι σε λακουβα ????????????????????????? Σπυρο μπορεις να το δεις λιγο στο δικο σου???
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Ρε παιδιά για ποιο civic μιλάτε σχετικά με τα αμορτισέρ? Ενδιαφέρομαι για το sedan. Ισχύει και γιαυτό όσα λέτε? Με αυτά που διαβάζω είμαι λίγο πριν από τη διαγραφή από τη λίστα....
Μάλλον θα εννοείς το υβριδικό ...
Στην Αλεξάνδρας όπου και είχα αγοράσει το πρώτο υβριδικό ο πωλητής μου είπε ότι τώρα πια το 70% των παραγγελιών του σε sedan είναι για το υβριδικό. Μόνον ορισμένοι που θέλουν ηλιοροφή επιλέγουν το 1.8. Τις εκδόσεις diesel της ξεχνάμε καθώς η HONDA στην επαρχία είναι πρακτικά ανύπαρκτη.
Αυτό γιατί για τον ίδιο εξοπλισμό το υβριδικό είναι κατάτι φθηνότερο (μην ξεχνάμε ότι έχει 100 ευρώ μόνον πρόσθετα έξοδα έναντι 400 του 1., κυκλοφορεί κάθε μέρα στο δακτύλιο και πληρώνει 3 ευρώ το έτος τέλη. Αν λάβει κανείς υπόψη και το κέρδος στα καύσιμα και το μεγάλο κέρδος το να μην έχεις 2 οχήματα (καθώς και του γεγονότος ότι τα 8 χρόνια για τα μέρη του υβριδικού είναι της μαμάς HONDA) δεν με ξαφνιάζει η επιλογή.
Μάλιστα φέτος ο Σ περιμένει να πουλήσει περί τα 500 υβριδικά (πρακτικά πούλησε 300 σε 7 μήνες πέρυσι) και να ξεπεράσει σε πωλήσεις το Prius. Χαρά για τους καταναλωτές καθώς η Toyota Hellas θορυβημένη ετοιμάζει κάτι κάλο για το Prius που είναι εξωφρενικά ακριβότερο στην Ευρώπη από ότι το ΙΜΑ. (ΙΜΗΟ το parity θα ήταν μία διαφορά των 1500 Ευρώ άντε 2000 όχι 4000.....).
Υ.Σ. Αν κρατήσω το ΙΜΑ 10 χρόνια θα πληρώσω περί τα 600 ευρώ παραπάνω σε service από το Prius. (60 ευρώ το έτος για το μέσο service των 6 μηνών και λαμβάνοντας υπόψη ότι το κύριο service είναι του ίδιου κόστους και στα δύο). Και πάλι με 15000 ανά έτος το Prius θα μου στοίχιζε πιο πολύ....
Οχι δεν εννοούσα το υβριδικό το κανονικό sedan εννοώ.
Αλλά τι εννοείς όταν λες σέρβις κάθε 6 μήνες? Κάθε 6 μηνες σε υποχρεώνουν να κάνεις σέρβις στα civic? Πες μου τέτοια...Δηλαδή θα πρέπει επί 10 χρόνια που ισχύει η εγγύηση να το πηγαίνεις για σέρβις κάθε 6 μηνες όταν ουσιαστικά δε χρησιμοποιώ το αμάξι σχεδόν καθόλου αφού πάω στη δουλειά με μηχανή? Κάνω περίπου 6 χιλιάδες χλμ το χρόνο με το αμάξι οπότε καταλαβάινετε....
-
Το δικο μου παντως (Type-S 6 μηνων-το 2ο στην Θεσ/νικη) και με 8.000 χλμ δεν εχει πει κιχ!Δεν ακουγεται τπτ.Ουτε τριγμοι απο ταμπλω,ουτε απο αναρτηση.Απολυτως ικανοποιημενος αποτο αυτοκινητο.
-
Ο χρήστης cctop έγραψε:
Αλλά τι εννοείς όταν λες σέρβις κάθε 6 μήνες? Κάθε 6 μηνες σε υποχρεώνουν να κάνεις σέρβις στα civic? Πες μου τέτοια...Δηλαδή θα πρέπει επί 10 χρόνια που ισχύει η εγγύηση να το πηγαίνεις για σέρβις κάθε 6 μηνες όταν ουσιαστικά δε χρησιμοποιώ το αμάξι σχεδόν καθόλου αφού πάω στη δουλειά με μηχανή? Κάνω περίπου 6 χιλιάδες χλμ το χρόνο με το αμάξι οπότε καταλαβάινετε....
Αν κάνεις μόνον 6,000 χιλιόμετρα το χρόνο τότε σε συμφέρει να χρησιμοποιείς ΤΑΞΙ για τις μετακινήσεις σου. Δεν έχεις ανάγκη αυτοκίνητο! Με κόστος μόλις 4,500 ευρώ (50% ημέρα και 50% νύχτα) το έτος έχεις και σωφέρ. Αν τα βάλεις κάτω θα δεις οτι δεν σε βολεύει η αγορά....
-
Κατά την παράδοση του αυτοκινήτου,ο αντιπρόσωπος μου έδωσε ένα κουπόνι αξίας 50 € το οποίο θα μου το εξαργύρωνε σε μετρητά(ούτε καν σε κάποια δωροεπιταγή) όταν θα του πήγαινα το ερωτηματολόγιο που θα μου έστελνε η Honda/Σαρακάκης(αυτό που μάλλον ήρθε σε όλους).
Το ερωτηματολόγιο ήρθε αλλά η Honda( όπως θα ξέρετε ήδη, οι παλοιοί) παρακάμπτει στη διαδικασία τον αντιπρόσωπο και θέλει να το λάβει η ίδια!
Εγώ είμαι καχύποπτος για την ενέργεια του αντιπροσώπου ή φταίνε οι μέρες των σκανδάλων που ζούμε????
Πείτε μου ότι σκέφτεστε κι εσείς το ίδιο και ότι δεν είμαι εγώ ο κακός Συνέβη κατι παρόμοιο σε άλλον; -
δεν νομίζω πως χρειάζεται να είσαι καχύποπτος για να το σκεφτείς
Λοιπόν, αν δεν απαντήσεις αμέσως, σου στέλνει και δεύτερη επιστολή η Honda. Μόλις λάβεις τη δεύτερη, συμπλήρωσέ τη και στείλτη. Και μετά πήγαινε την αρχική στον dealer να πάρεις τα 50
-
Και μενα μου εστειλαν την επιστολη και ειδη την εχω στειλει εκει που πρεπει.Εξαγορα δε ετυχε να μου κανουν. Πιστευω proctor πως δε θα σωθεις με 50 ε για να περιμενεις τη δευτερη επιστολη, αυτο ειναι σοβαρο και πρεπει να το αναφερεις. Για το τζογο στον αξονα που αναφερω πιο πανω και εχω βαλει φωτο στο civinfo, κοιταξε κανεις να δει αν συμβαινει και στο δικο του???
-
Να τι προβλημα εχω...
Ειναι αρθρο απ το civinfo!
Front end knock/tap when brake/accelerate/turnDiagnosis:
It's a click / tap / tick sound from the Front End whenever there is a change/increase in force. i.e. last few feet of braking to a stop and then again in the first few seconds when pulling away. It can also occur occasionally when turning at low speed and even between gear changes. The sound is definately exterior - louder with the windows open. Happens regardless of the weather or engine temp. Seems to affect Civics that have done at least a few thousand miles.
Cause:
Movement in the front sub-frame bushes.
Cure:
The only confirmed cure to this is to have the entire sub-frame renewed which will of course be done under warrenty.
Αντε τωρα να τους πεισω οτι ειναι αυτο και να μου το αλλαξουν..
-
Ο χρήστης proctor έγραψε:
Κατά την παράδοση του αυτοκινήτου,ο αντιπρόσωπος μου έδωσε ένα κουπόνι αξίας 50 € το οποίο θα μου το εξαργύρωνε σε μετρητά(ούτε καν σε κάποια δωροεπιταγή) όταν θα του πήγαινα το ερωτηματολόγιο που θα μου έστελνε η Honda/Σαρακάκης(αυτό που μάλλον ήρθε σε όλους).
Το ερωτηματολόγιο ήρθε αλλά η Honda( όπως θα ξέρετε ήδη, οι παλοιοί) παρακάμπτει στη διαδικασία τον αντιπρόσωπο και θέλει να το λάβει η ίδια!
Εγώ είμαι καχύποπτος για την ενέργεια του αντιπροσώπου ή φταίνε οι μέρες των σκανδάλων που ζούμε????
Πείτε μου ότι σκέφτεστε κι εσείς το ίδιο και ότι δεν είμαι εγώ ο κακός Συνέβη κατι παρόμοιο σε άλλον;έιναι απλό
αφου το ερωτηματολόγιο ρωτάει για τον ίδιο
Θα το έγραφε μόνος του ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ μεσα τι γαμάτος είναι -
Ωραίος ο αντιπρόσωπος
Θα φοβάται για την θέση του!!!!!
-
Ο χρήστης αλεξανδρος έγραψε:
Να τι προβλημα εχω...
Ειναι αρθρο απ το civinfo!
Front end knock/tap when brake/accelerate/turnDiagnosis:
It's a click / tap / tick sound from the Front End whenever there is a change/increase in force. i.e. last few feet of braking to a stop and then again in the first few seconds when pulling away. It can also occur occasionally when turning at low speed and even between gear changes. The sound is definately exterior - louder with the windows open. Happens regardless of the weather or engine temp. Seems to affect Civics that have done at least a few thousand miles.
Cause:
Movement in the front sub-frame bushes.
Cure:
The only confirmed cure to this is to have the entire sub-frame renewed which will of course be done under warrenty.
Αντε τωρα να τους πεισω οτι ειναι αυτο και να μου το αλλαξουν..
Alex γραψτο και στα ελληνικα,τι χτυπα και τι αλλαζουν στην εγγυηση??? Πολυ καλη επιλογη το κοκκινο χρωμα που πηρες. Να βαψεις και τα σποιλερ.......
-
Ξερει κανενας το email της SACHS ??????? Που θα το βρω???? Made in Germany γραφουν τα αμορτισερ μας. Δε ντρεπονται λιγο για τη ταλαιπωρια που εχουμε εξαιτιας τους.
-
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΟ ΦΑΝΑΡΤΖΙΔΙΚΟ ΓΙΑ ΞΥΣΙΜΑΤΑΚΙΑ ΚΤΛΠ
-
Καλησπέρα ,
SERVICE HONDA CIVIC SEDAN20.000 χλμ
Λάδια HELIX 5w-40 47.48
-
Thanks Jimpa!! Τα σποιλερ για να βαφτουν ειναι μεγαλη ιστορια? Θελουν ασταρι κτλ πριν το χρωμα για να μη ξεφτανε? Εσενα ποσο σου πηγαν?
Λοιπον αυτο που λεει το αρθρο ειναι το εξης. Το μπροστινο υποπλαισιο πανω στο οποιο δενονται τα ψαλιδια, η κρεμαργιερα κτλ συνδεεται πανω στο υπολοιπο σασι με συνδεσμους σαν συνεμπλοκακια. Αυτα παρουσιαζουν προβλημα με αποτελεσμα οταν φρεναρεις, επιταχυνεις στριβεις η πεσεις σε λακουβα, αρα ασκησεις δυναμεις στο εμπρος συστημα, αυτα να μετακινουνται ελαχιστα, δηλαδη χοντρικα ολα το υποπλαισιο μαζι με οτι ειναι βιδωμενο πανω του να 'παιζει' παραγοντας τριγμους και χτυπηματα! ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΕΤΣΙ??? Αυτο το προβλημα εχει το δικο μου απο εντελως καινουριο! Την αλλη τριτη εχω ραντεβου...να δουμε..
-
Απαραδεκτο αλεξ. Τι ειναι τουτο παλι. Στο civinfo λενε αν υπαρχει τεχνικη οδηγια γι΄αυτο το θεμα??? Καλα δε τα προσεχουν καθολου? Η μεγαλη ζητησει μου φαινεται τους εχει θαμπωσει !!! Τα σποιλερ του Type r ειναι βαμενα χωρις ασταρι. Και εγω χωρις ασταρι τα εβαψα. Δεν υπαρχει προβλημα να ξεφτησουνε. Εγω μεχρι τωρα δεν εχω. Αν θελεις να ειναι τελειος λεια η βαφη τοτε πρεπει να βαλεις ασταρι. 400 ευρω πληρωσα για βαφη και τοποθετηση στην αντιπροσωπεια στο βολο.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Αν κάνεις μόνον 6,000 χιλιόμετρα το χρόνο τότε σε συμφέρει να χρησιμοποιείς ΤΑΞΙ για τις μετακινήσεις σου. Δεν έχεις ανάγκη αυτοκίνητο! Με κόστος μόλις 4,500 ευρώ (50% ημέρα και 50% νύχτα) το έτος έχεις και σωφέρ. Αν τα βάλεις κάτω θα δεις οτι δεν σε βολεύει η αγορά....
Φίλε είναι απάντηση αυτό τώρα? Αν είναι έτσι να μην έπαιρνες και εσύ TFT τηλεόραση γιατί καίει ρεύμα 3-4 φορές περισσότερο από τις συμβατικές και βολεύεσαι με την παλιά σου tv και κρατάς και τα λεφτά σου. Μη σου πω πέτα την τηλεόραση που μας αποξενώνει και μας αποβλακώνει και πήγαινε στο γείτονα σου να βλέπεις καμιά φορά τα μάτς του ποδοσφαίρου. Και δε θα αποβλακωθείς από το χαζοκούτι έτσι και ρεύμα δε θα καίς... Αυτό ήταν το στυλ της απαντησης σου...
Εγώ ρωτώ να μάθω πληροφορίες για το αμάξι και εσύ μου κάνεις μάθημα οικονομικών! Ποιος είσαι ο Αλογοσκούφης? Ε δηλαδή ήμαρτον...
Σε ρώτησα κάθε πότε κάνει σέρβις το αμάξι γιατί αυτό που διάβασα περι εξαμήνου μία γελοιότητα και μισή είναι για να είναι πραγματικότητα. Δεν είναι τόσο θέμα οικονομικό αλλά θέμα πρακτικότητας. Απλά δε γουστάρω να πηγαίνω 2 φορές το χρόνο για σέρβις. Αλλη δουλειά δεν είχαμε δηλαδή...
-
KΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ 2 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΕΡΒΙΣ ΦΙΛΕ,ΤΑ ΛΑΔΙΑ ΟΞΥΔΟΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΑΥΤΟ,ΚΑΘΕ ΕΞΑΜΗΝΟ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΣΤΕΚΕΙ,ΕΧΕΙ ΛΟΓΙΚΗ.ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ.
Ηonda Civic 2005