-
Γουστάρεις ε; Και 'γω...
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Eγώ τα μπέρδεψα; Του παιδιού του είπανε πως στα 200 αλλάζουν φίλτρο, λάδι και φίλτρο καμπίνας.
δίκιο έχεις...
το εξάμηνο είναι 79 ευρώ πάντως. Τώρα για το ετήσιο τι να πω...θα ξέρω σε 2 μήνες.Όταν εγώ ζοριζόμουν με τα service εσείς γελούσατε και το παίζατε υπεράνω.
Αλλά επειδή είμαι καλός άνθρωπος σας τα παραθέτω μαζεμένα.1o Service Λάδια 31/8/06
Shell Ultra 5B-40 4 15,71 62.84
Φίλτρο Λαδιού 1 10,60 10,60
Σύνολο 73,442ο Service 13/11/06
Shell Ultra 5B-40 4 17,17 68.68
Φίλτρο Λαδιού 1 10,90 10,90
Καθαριστικό Παρμπ 1 1,31 1,31
Shell Υγρό Μπατ 1 2,86 2,86
Φίλτρο Αέρος 1 22,48 22,48
Λάδι Σασμαν 2 9,55 19,10
125,33
Γενικό Service (Έλεγχοι) 60,00
Σύνολο 185,333o Service Λάδια 18/01/07
Shell Plus 10-40 5 11,79 58,95
Σύνολο 69,85Service 40.000 χιλ.
Ανταλλακτικά (λάδια, φίλτρα, φίλτρα Air Condition κλπ) 60 -
Καλα ολα τα αλλα στο 2ο σερβις.Αλλα αυτο το γενικος ελεγχος(60ευρω) ειναι μεγαλη κοροιδια!!
Ευχαριστω για την αναλυση και τον κοπο φιλε gxaral
-
Ο χρήστης sharkman έγραψε:
Καλα ολα τα αλλα στο 2ο σερβις.Αλλα αυτο το γενικος ελεγχος(60ευρω) ειναι μεγαλη κοροιδια!!Ευχαριστω για την αναλυση και τον κοπο φιλε gxaral
Στο βιβλίο της συντήρησης του οχήματος υπάρχουν και οι χρόνοι τους οποίους χωρίς παρέκληση πρέπει να τηρούν τα συνεργεία. Τα 65 Ευρώ που αναφέρει ο gxaral δεν είναι εκτός πραγματικότητας εφόσον μιλάμε για χρόνο γύρω στην 1 ώρα.
Στο ΠΑΠΡΑ της ΘΗΒΩΝ πχ. η εργατοώρα χρεώνεται 42 ευρώ με ΦΠΑ και αυτό αναφέρεται φάτσα κάρτα στο λογιστήριο όπου και καταθέτεις την άδεια για τη συντήρηση. Στον Σ στην Γλυφάδα το κόστος μπορεί να είναι 60 Ευρώ την ώρα (Ελεύθερη Αγορά είναι κιόλας).
Εγώ π.χ. ξέρω ότι για το 1ο σερβις (κανονικό) θα απαιτηθεί 0.9 της ώρας αλλά για το 60άρι λόγω και του CVT αλλά και του διμπούζουνου θέλω 2.2 ώρες με αντίστοιχο κόστος.
Όλα αυτά βέβαια είναι πλέον των αναλωσίμων και βέβαια εκτός οποιασδήποτε άλλης εργασίας που μπορεί να απαιτηθεί.
-
Μετά από 8750 χιλιόμετρα ας κάνω μία μικρή αντιπαράθεση του 4θυρου με το 5θυρο βάσει των όσων γνωρίζω στο ΙΜΑ και αυτών που βλέπω να γράφονται από τους ευτηχείς κατόχους του 5θυρου.
Α. ΕΜΦΑΝΙΣΗ. Σημειώσατε 2 υπέρ του 5θυρου / 3θυρου. Δεν λέω καλό το sedan αλλά οι γραμμές από AR και το εξωφρενικό design για HONDA έχουν το ειδικό τους βάρους. Ακόμα και σήμερα ρίχνω μία ματιά στα 5θυρα που βλέπω και πραγματικά ...
Β. ΧΩΡΟΙ - ΠΡΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ. Σημειώσατε και πάλι 2. Καλό το 4θυρο αλλά αν θέλεις να βάλεις πράγματα ατύχησες. Εργονομία του 80 σε σχέση με την πρακτικότητα της 5θυρας. Για το κεφάλι δε το μεγαλύτερο ύψος του 5θυρου πραγματικά δεν έχει αντίπαλο και παρόλο που το μεταξόνιο είναι κατά 6.5 εκατοστά μικρότερο ο χώρος για τα πόδια είναι και πάλι μεγαλύτερος του 4θυρου. Όχι ότι το 4θυρο είναι στενάχωρο για 4 άτομα (5ο δεν χωρά λόγω πλάτους) αλλά το 5θυρο δεν παίζεται. Στο χώρο των αποσκευών δεν υπάρχει σύγκριση και αν λάβεις υπόψη τι μπορεί κανείς να χωρέσει μέχρι την οροφή στο 5θυρο.
Γ. ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ. Εδώ και πάλι 2!! Και μάλιστα τι 2!!!! Από το Enterpize 5θυρο στο συμβατικό 4θυρο πραγματικά πολύ μεγάλη η διαφορά. Όχι ότι το 4θυρο δεν είναι σύγχρονο απλά το 5θυρο δεν έχει αντίπαλο. Και τα δύο δυσκολεύουν και θεωρώ φάουλ το διακόπτη για τα φώτα ομίχλης στο 4θυρο. Για το κλιματισμό ίσως το 4θυρο να είναι πιο εύκολο αλλά το 5θυρο μπορεί κανείς να το χειριστεί στα τυφλά όταν το μάθει. Για το πίνακα είπαμε Enterprize VS anything else....
Δ. ΘΕΣΗ ΟΔΗΓΗΣΗΣ - ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ. Το 5θυρο κερδίζει αλλά οριακά και αυτό λόγω του μεγαλύτερου ύψους. Στο 4θυρο έχω ένα μικρό πρόβλημα καθώς το τιμόνι κρύβει λίγο το κάτω μέρος των οργάνων. Αντιμετωπίζεται με το να σηκώσεις το κάθισμα αλλά χτυπάς στην οροφή βγαίνοντας. Αν κατεβάσεις το τιμόνι οι αγκώνες μου τρίβονται στα υποβραχιόνια (ένθεν και ένθεν).
Ε. ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ - ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ. Το ΙΜΑ δεν μπορεί να συγκριθεί με το 1.8 αν και δεν είναι αργό λόγω και των 100 επιπλέον κιλών του ΙΜΑ από το 5θυρο. Στο ίδιο μήκος κύματος από πλευράς κινητήρων το 4θυρο κερδίζει καθώς έχει -100 κιλά, μικρότερες αεροδυναμικές αντιστάσεις και 2 εκατοστά μικρότερα ελαστικά (μιλώ για τα 205/55/16 του κανονικού όχι τα 195/65/15 του ΙΜΑ).
ΣΤ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΥΣΙΜΟΥ. Δεν θα μιλήσω για το ΙΜΑ γιατί θα κλέβω εκκλησία και θεωρώ ότι τα οχήματα είναι ψιλοισοδύναμα αν και το 4θυρο λόγω βάρους στην πόλη και λόγω αεροδυναμικής έξω πρέπει να είναι (και είναι) all around winner. Τα ελαστικά του 5θυρου δεν βοηθούν καθώς αυξάνουν και τις αντιστάσεις κύλισης.
Ζ. ΟΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ. Εδώ τα πιο φαρδιά ελαστικά και το πιο Ευρωπαϊκό στήσιμο σε άσφαλτο χωρίς ανωμαλίες δίνει Hands Down το παιγνίδι στο 5θυρο. Σε ανώμαλη όμως άσφαλτο τα πίσω διπλά ψαλίδια δεν έχουν αντίπαλο οπότε το 4θυρο με τις πιο προοδευτικές αντιδράσεις στο όριο θα παραμένει πάντα πολύ πιο ασφαλές.
Η. ΦΡΕΝΑ. Και πάλι το 5θυρο είναι εμπρός. Και μάλιστα και με διαφορά λόγω των ελαστικών του περισσότερο και του στησίματος της ανάρτησης που δεν αφήνει το εμπρός μέρος να μπρουμιτιάζει όσο το 4θυρο.
Θ. ΑΝΕΣΗ. Εδώ το 4θυρο σχεδιασμένο κυρίως για πέρα του Ατλαντικού και Μέση Ανατολη κερδίζει καθολικά το 5θυρο.
Ι. ΚΕΦΑΛΟΓΥΡΙΣΜΑ - ΑΞΙΑ ΜΕΤΑΠΩΛΗΣΗΣ. Εδώ το 5θυρο δεν θα έχει αντίπαλο. Το 4θυρο δεν θα το αγοράζει κανείς καθώς δεν είναι εμπορεύσιμο.
Σκορ 3-6 υπέρ του 5θυρου. Ισοπαλία θεωρώ την οδική συμπεριφορά καθώς στο Ελλάντα είμαστε σαν τον ΙΑΝΟ....
Για το ΙΜΑ το σκορ είναι 2-7 καθώς χάνει στις επιδόσεις. Για την αξία μεταπώλησης και πάλι θεωρώ ότι το 5θυρο θα χάσει λιγότερο.
-
Ο χρήστης gxaral έγραψε:
Eγώ τα μπέρδεψα; Του παιδιού του είπανε πως στα 200 αλλάζουν φίλτρο, λάδι και φίλτρο καμπίνας.
δίκιο έχεις...
το εξάμηνο είναι 79 ευρώ πάντως. Τώρα για το ετήσιο τι να πω...θα ξέρω σε 2 μήνες.Όταν εγώ ζοριζόμουν με τα service εσείς γελούσατε και το παίζατε υπεράνω.
Αλλά επειδή είμαι καλός άνθρωπος σας τα παραθέτω μαζεμένα.1o Service Λάδια 31/8/06
Shell Ultra 5B-40 4 15,71 62.84
Φίλτρο Λαδιού 1 10,60 10,60
Σύνολο 73,442ο Service 13/11/06
Shell Ultra 5B-40 4 17,17 68.68
Καθαριστικό Παρμπ 1 1,31 1,31
Shell Υγρό Μπατ 1 2,86 2,86
Φίλτρο Αέρος 1 22,48 22,48
Λάδι Σασμαν 2 9,55 19,10
125,33
Γενικό Service (Έλεγχοι) 60,00
Σύνολο 185,333o Service Λάδια 18/01/07
Shell Plus 10-40 5 11,79 58,95
Σύνολο 69,85Service 40.000 χιλ.
Ανταλλακτικά (λάδια, φίλτρα, φίλτρα Air Condition κλπ) 60 -
Το ετήσιο σέρβις θα είναι και πάλι λιγότερο από 200 και θα το δεις. Θα σας δώσω τα στοιχεία του...χρόνου (μέσα Γενάρη) που θα το κάνω.
Το ετησιο θα τα ξεπερασει κατα πολυ τα 200 μιας και αν το 2ο ειναι γυρω στα 180 ευρω + τα 80ευρω του πρωτου εισαι ηδη πολυ υψηλα σε ετησιο κοστος στα σερβις.
Απο Δευτερα που θα εχω κανει το δευτερο θα σας δωσω αναλυτικη κατασταση του 2ου και φαρμακερου σερβις. -
...διαβάζοντας αυτό είπα να αλλάξω λάμπες στα φώτα...
Τελικά από το https://www.autobulbsdirect.co.uk παρρήγγειλα τις OSRAM.
ΕΕΠ Το civinfo σου δίνει και 10% έκπτωση.Σήμερα τα έστειλαν... για να δούμε....
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
@christo Dhmou:
Νομίζω ότι υποτιμάς το τετράθυρο διότι υπερέχει και σε ποιότητα κατασκευής. Αν για σένα παίζει ρόλο και το made in japan τότε έχει ακόμα ένα συν. Σε επιδόσεις υστερεί λίγο σε σχέση με το 5θυρο όμως έχει άλλη ανάρτηση και φοβερή συγκριτικά άνεση..........Συμφωνώ μαζί σου Σπύρο. Χρήστο μου έκανε εντύπωση που θεωρείς φάουλ την θέση του διακόπτη των φώτων ομίχλης του τετράθυρου. Εμένα αντιθέτως με ενοχλεί το χειρόφρενο μόνο όταν είναι σηκωμένο. Παρόλα αυτά η θέση του χειρόφρενου είναι πολύ έξυπνη καθώς έτσι εξοικονομείται αρκετός αποθηκευτικός χώρος σε πολύ βολικό σημείο.
Όσον αφορά την θέση οδήγησης βρίσκω πολύ πιο βολική αυτή του τετράθυρου και μάλιστα λόγω της χαμηλής θέσης του ταμπλό, έχεις την αίσθηση ότι οδηγείς ένα ψηλότερο όχημα (τύπου ενός όγκου) που σου επιτρέπει να δεις με άνεση τον δρόμο ακριβώς μπροστά από το όχημα.
Για τα υπόλοιπα ούτε συζήτηση. 5Θ/3Θ και ξερό ψωμί.
Χρόνια πολλά Σπύρο. -
Xρόνια πολλά Σπύρο!
Ό,τι επιθυμείς, να το πάθεις! -
Σ' ευχαριστώ Νεκτάριε! Να είσαι καλά!
-
Σπύρο, χρόνια πολλά κι από μένα, πατρίδα!
-
Χρόνια πολλά και προπαντός καλά ρε NightHawk !
με εξίσου πολλά και ευχάριστα χιλιόμετρα
-
Γρηγόρη και...Γαλαξιακέ σας ευχαριστώ για τις ευχές σας!
-
στο civinfo.co.uk ανεβηκε ενα post και εγινε μια δημοσκοπηση που αφορα προβλημα στο χειροφρενο. Μαλιστα απ οτι λεει η honda Αγγλιας εχει στειλει σχετικο γραμμα στους ιδιοκτητες. Εχει ακουσει καποιος για παρομοιο προβλημα στην Ελλαδα;
Μετα απο 2000 χλμ κανενα προβλημα. Το αμαξι ειναι κουκλι και μαμαει -
Σπύρο Χρόνια πολλά και από μένα.
Αντίστοιχα χρόνια πολλά σε όλους που εορτάζουν τις ημέρες αυτές....
Αληθές πάντως το post του χρήστη pottsy.
http://www.civinfo.com/forum/bugs-fault ... er-15.html
Είναι αλήθεια ότι το χειρόφρενο θέλει το τράβηγμα του. Στο εγχειρίδιο χρήσης του υβριδικού πάντως υπάρχει ιδιαίτερη μνεία καθώς το CVT δεν είναι μηχανικό κιβώτιο και μπορεί να προκληθεί βλάβη αν το χειρόφρενο δεν πιάσει σωστά.
Το ίδιο πρόβλημα είχα και στο COLT και στο GOLF με παντού δισκόφρενα.
-
ναι στο civinfo πολλοί έχουν γράψει γι'αυτό.
Οπότε και για όποιον δεν το συνήθιζε ήδη, πάντα ταχύτητα στο κιβώτιο (για το CVT δεν το ήξερα ότι μπορεί να προκληθεί βλάβη.)Πάντως εγώ το τραβάω ελάχιστα -πιάνει αρκετά εύκολα- και μέχρι στιγμής ποτέ δεν το έχω βρει λυμμένο. Και την ταχύτητα τη βάζω (μάλλον αφήνω το συμπλέκτη) πάντα αφού έχω αφήσει το φρένο και έχει 'κάτσει' το αμάξι. Οπότε δεν στηρίζεται στο σασμάν. Αυτό που έχω παρατηρήσει όμως είναι ότι με πατημένο το φρένο και με λίγο τράβηγμα δεν σκαλώνει (σε φανάρια το έχω διαπιτώσει) καθόλου. Ενώ με την ίδια δύναμη χωρίς να πατάω φρένο σκαλώνει.
-
προσωπικά δεν έχω καταλάβει κάποιο πρόβλημα με το χειρόφρενο αν και ποτέ δεν εμπλέκω ταχύτητα παρά μόνο και εφόσον παρκάρω σε δρόμο με έντονη κλίση...
Σας δίνω από το αρχείο μου την εικόνα που έχουν ανεβάσει σχετικά στο σιβινφο για το θέμα... -
Εξηγεί τα αυτονόητα. Πως να βάζεις χειρόφρενο.
Όταν πατάς το κουμπί στα χειρόφρενα καθώς το τραβάς, μόλις το αφήσεις υπάρχει περίπτωση να κατέβει μια σκάλα ο μηχανισμός (αμέσως ή μετά από ώρα). Δεν μπαίνει καλά το χειρόφρενο.
Το ίδιο ισχύει και στους μοχλούς των αυτόματων κιβωτίων. Δεν πρέπει να πατάς το κουμπί όταν αλλάζεις ταχύτητες. Μόνο όταν ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ο μοχλός εκεί που θέλεις πατάς το κουμπί. Οι μπούφοι που πατάνε ΠΑΝΤΑ το κουμπί, μπορεί να βάλουν κατά λάθος όπισθεν ενώ κινούνται με 100 και να σπάσουν το σασμάν.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Εξηγεί τα αυτονόητα. Πως να βάζεις χειρόφρενο.Όταν πατάς το κουμπί στα χειρόφρενα καθώς το τραβάς, μόλις το αφήσεις υπάρχει περίπτωση να κατέβει μια σκάλα ο μηχανισμός (αμέσως ή μετά από ώρα). Δεν μπαίνει καλά το χειρόφρενο.
Το ίδιο ισχύει και στους μοχλούς των αυτόματων κιβωτίων. Δεν πρέπει να πατάς το κουμπί όταν αλλάζεις ταχύτητες. Μόνο όταν ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ο μοχλός εκεί που θέλεις πατάς το κουμπί. Οι μπούφοι που πατάνε ΠΑΝΤΑ το κουμπί, μπορεί να βάλουν κατά λάθος όπισθεν ενώ κινούνται με 100 και να σπάσουν το σασμάν.
Ενώ όταν προσπαθείς να βάλεις D από S δεν υπάρχει η πιθανότητα να πάει στο Ν και να μείνεις από ισχύ?
Δεν είναι τόσο αυτονόητο leonp. Σε ανθρώπους κάποιας ηλικίας που είχαν μάθει διαφορετικά δεν είναι τόσο εύκολο να κοπεί το hobby. (Για το χειρόφρενο εννοώ....)
Ηonda Civic 2005