-
Ο χρήστης dkit42001 έγραψε:
να ρωτισα κατι συντροφοι? αν στο πενταθυρο το 1.350 μπορο να βαλω την καταληξη εξατμισης απο το 1.800? τις 2 τριγωνικες? ετσι για θεμα ομορφιαςΔεν το έχω ψάξει, αλλά φαντάζομαι ότι μπορείς.
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
μπορω να σας κανω αναλυση για το κοστος. Παραλογο δεν μου φανηκε, αν υπολογισεις το κοστος της εργατοωρας στο συνεργειο που πηγα. Η τιμη για τα λαδια (5 λιτρα παιρνει το θηριο) κρινεται λογικη.. δεν ειναι σουπερ ευκαιρια, αλλα δεν μου πιασαν και τον πισινο...
το φιλτρο αερα μου κανει 24 ευρω περιπου...τα 5 λιτρα ρε παιδια που τα βαζετε 4 λιτρα περνει το πολυ με φιτρο
-
Ο χρήστης jar76 έγραψε:
να ρωτισα κατι συντροφοι? αν στο πενταθυρο το 1.350 μπορο να βαλω την καταληξη εξατμισης απο το 1.800? τις 2 τριγωνικες? ετσι για θεμα ομορφιας
Δεν το έχω ψάξει, αλλά φαντάζομαι ότι μπορείς.
οταν πηγα να αλαξω τα λαδια ηταν εκει ενας με 14αρι και τα παρηγειλε ,γυρο στα 300 ευρω αν το καταλαβα καλα.
-
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους
Απο 27/12 είμαι πλέον και εγώ χρήστης ενός 5D Executive.
Το προηγούμενο auto ήταν ένα Golf Plus TSi Highline, οπότε μάλλον μπορώ να εκφράσω κάποια συγκριτικά σχόλια ανάμεσα στα 2 αυτοκίνητα ως χρήστης και όχι θεωρητικά!- Ας ξεκινήσουμε από την παράδοση και τον αντιπρόσωπο. Και στα δύο η παράδοση ήταν πολύ άμεση από την στιγμή της παραγγελίας, με ρεκόρ από την Honda και τον Παπρά, όπου χρειάστηκε μόνο 5 εργάσιμες (σημείωση και τα 2 αγοράστηκαν με operating leasing). Στη παράδοση και των 2 οι υπηρεσίες του αντιπροσώπου ήταν ελάχιστες, στην περίπτωση του Honda που έγινε από τον Παπρά Συγγρού (και ήταν Mitsubishi έκθεση) ο πωλητής δεν ήξερε καθόλου το auto και δεν μου παρέδωσαν ούτε manual - το πήρα μόνος μου από την έκθεση τους στη Λαμπράκη. Στο vw (Karenta Κηφισσίας) δεν είχαν κοιτάξει ούτε την πίεση στα λάστιχα (45Psi), αλλά τοποθέτησαν τις πινακίδες σε πλαίσιο και μου έδωσαν και πατάκια εργοστασιακά, ενώ στο Honda ΟΕΜ πατάκια, καθόλου πλαίσια και αν και είχαν δει την πίεση είχαν χάσει τα καπάκια από τις βαλβίδες. Aλλες εμπειρίες (service κτλ) δεν έχω καθώς το civic είναι καινούργιο και το vw δεν χρειάστηκε ούτε λάδια.
- Αρχική αίσθηση
Το Honda δίνει πιο premium αίσθηση και σίγουρα πιο hightech γεύση. Το vw δείχνει καλά κατασκευασμένο αλλά πολύ πιο συμβατικό και χάνεται στο πλήθος των hatchback που κυκλοφορούν. Η πολύ τεχνολογία όμως του civic τρομάζει στην αρχή! - Εξωτερική Εμφάνιση
Εδώ είναι το δυνατό (υποκειμενικά) σημείο του civic. Το αυτοκίνητο δείχνει σαν concept car ενώ το vw πολύ συγκρατημένο. Η αγορά του έγινε με αυτό σαν κύριο παράγοντα αφού κατά την προσωπική μου άποψη όλα τα νέα αυτοκίνητα με παραπλήσιο κόστος είναι κατ'αρχήν εξαιρετικά. - Εσωτερική εμφάνιση
Το Golf Plus (το οποίο και θεωρώ ότι έχει καλύτερο εσωτερικό απο το Golf) έχει εξαιρετικά λειτουργικό και ποιοτικό εσωτερικό. Πολλές θήκες για οτιδήποτε, πολλοί αεραγωγοί, όμορφος και ξεκούραστος νυχτερινός φωτισμός. Ομως έχει απαράδεκτο RCD και του λείπει η 'έμπνευση'. Δεν συγκρίνω τον εξοπλισμό (βλέπε έλειψη τεμπέλη - πρ.ομίχλης), καθώς το Civic Executive είναι αρκετά ακριβότερο. Το εξαιρετικό όμως Golf Plus και εδώ δεν συγκρίνεται με το civic. Το εσωτερικό του civic είναι άπαιχτο και ταυτόχρονα πολύ λειτουργικό. Νομίζω ότι διαθέτει ένα από τα κορυφαία dash σε καθημερινά αυτοκίνητα. Η γυναίκα μου που απεχθάνεται την τεχνολογία, επίσης το λάτρεψε και το λειτούργησε πολύ γρηγορότερα από το Plus! Πάντως και τα δύο δείχνουν πολύ καλά κατασκευασμένα και δεν αφήνουν περιθώρια για σκέψεις τριγμών κτλ. Το μόνο πλην στο civic είναι η ανοιχτόχρωμη ταπετσαρία που μάλλον θα λερωθεί πιο γρήγορα. Βέβαια, σε άλλη εξοπλιστική κατηγορία. το civic διαθέτει και την γυάλινη οροφή που είναι όλα τα λεφτά, το Golf δεν είχε παραγγελθεί με κάτι αντίστοιχο. - Χώροι
Το Golf Plus ήταν αρκετά ευρύχωρο και με μεγάλο χώρο αποσκευών. Πολύ έξυπνο το σύστημα με τους δύο πάτους και τα τραπεζάκια για τους πίσω επιβάτες καθώς και τα πίσω καθίσματα με την διαμήκη μετακίνηση. Χώρος μου έλειψε μόνο σε ταξίδι καλοκαιρινών διακοπών. Το civic όμως έχει ακόμη περισσότερο χώρο (αν και όχι για το κεφάλι των πίσω επιβατών) και μεγαλύτερο χώρο αποσκευών ίσο με του Plus μόνο εάν στο Plus μετακινήσεις εντελώς μποστά τα πίσω καθίσματα. Πάντως η σημαντικότερη διαφορά είναι στο πλάτος της καμπίνας. - Κινητήρας
Εδώ το TSi είναι καλύτερο. Τράβηγμα από χαμηλά, συνέχεια και χωρίς ιδιαίτερο θόρυβο. Το civic μου μοιάζει αρκετά πιο αργό αλλά και (ευχάριστα για μένα) θορυβώδες. Το Plus είναι αλλού και σε θέμα κατανάλωσης: επειδή έχουν γραφτεί πολλά για το συγκεκριμένο θέμα και από τον υπογράφοντα, παιδιά ναι, ο TSi με τον τρόπο που εγώ οδηγώ, είναι αρκετά πιο οικονομικός από ότι στο civic. Η κατανάλωση Ναύπακτος - Αθήνα που πήρα από το civic στρώνοντας το (
-
Καλοσωρίζω κι εγώ το νέο έτος και εύχομαι σε όλους ενα υγιές και καλοτάξιδο 2008.
Ιδιοκτήτης εδώ κι ένα μήνα ενός 5θ 1.8 έκανα το πρώτο ταξίδι αλλά μου φαίνεται ότι δε μου μπήκε καλά η χρόνιά με όλα αυτά που σίγουρα άκουσα τις πρώτες ώρες του νέου έτους από τους οδηγούς του απέναντι ρεύματος!Ποιό είναι το πρόβλημα;Όλοι μου 'έπαιζαν' τα φώτα παρόλο που είχα επιλέξει το -0- ως ύψος φωτών.Εννοείται ότι δεν έιχα παραπανω βάρος από έναν συνεπιβάτη και το πρόβλημα λύθηκε μόνο όταν εβαλα το ύψος στο -2-!!!
Έχει τύχει σε κανέναν άλλον?
Υπάρχει κατι άλλο που δεν έχω ρυθμίσει σωστά? -
Πήγαινε στην αντιπροσωπεία να στα ρυθμίσουν τα φώτα.
-
Ο χρήστης proctor έγραψε:
Καλοσωρίζω κι εγώ το νέο έτος και εύχομαι σε όλους ενα υγιές και καλοτάξιδο 2008.
Ιδιοκτήτης εδώ κι ένα μήνα ενός 5θ 1.8 έκανα το πρώτο ταξίδι αλλά μου φαίνεται ότι δε μου μπήκε καλά η χρόνιά με όλα αυτά που σίγουρα άκουσα τις πρώτες ώρες του νέου έτους από τους οδηγούς του απέναντι ρεύματος!Ποιό είναι το πρόβλημα;Όλοι μου 'έπαιζαν' τα φώτα παρόλο που είχα επιλέξει το -0- ως ύψος φωτών.Εννοείται ότι δεν έιχα παραπανω βάρος από έναν συνεπιβάτη και το πρόβλημα λύθηκε μόνο όταν εβαλα το ύψος στο -2-!!!
Υπάρχει κατι άλλο που δεν έχω ρυθμίσει σωστά?Τι βάρος είχες στο χώρο αποσκευών??? Μερικές βαλίτσες παραπάνω και το -2 δεν είναι εκτός πραγματικότητας. Το 0 πρακτικά δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε καμία περίπτωση. Το -1 για ΚΣ (οδηγός και μόνον) το -2 με λίγες αποσκευές και το -3 για πλήρες φορτίο.....
Στο 1ο service ζήτησε να σου ελέγξουν τη στάθμη των φώτων just in case. Αέρα στα πίσω ελαστικά είχες???
-
φίλε gatoz μου κάνει εντύπωση πως κατάφερες με το 120 κιλά βαρύτερο αμάξωμα του plus σε σχέση με το απλό γκολφ να πετύχεις μέση κατανάλωση καλύτερη από το σιβικ. Δηλαδή το απλό tsi στα χέρια σου θα έκαιγε ακόμα λιγότερο. Το αυτοκίνητο έχει εργοστασιακή μέση κατανάλωση 7,4 με 100άρα βενζίνη. Την έριξες σε δημόσιο δρόμο ένα λίτρο κάτω χωρίς να μας γράφεις τι βενζίνη έκαψες...το σιβικ ενδεικτικά έχει 6,6 με 95αρα απλή.
Αυτό που θεωρώ ότι συνέβη -δεχόμενος ως πραγματικά τα στοιχεία που μας έδωσες- είναι ότι στο δικό στυλ οδήγησης (όπως τουλάχιστον συνήθισες όσο καιρό είχες το γκολφ) το σιβικ καίει περισσότερο. Αν οδήγησες το σιβικ με 2500 στροφές και 6η θα έκαιγε περισσότερο από το πολύ πιο ροπάτο στο συγκεκριμένο φάσμα στροφών γκολφ. Ξέρεις ως ...παθών με πέρασμα από τουρμπάτο στο σιβικ πέρασε καιρός για να καταφέρω να το οδηγώ όπως πρέπει και να πετυχαίνω καταναλώσεις στην πόλη των 8,5-9 λίτρων με 'αυγό' στο πενταλ γκαζιού. Σε καλό δρόμο έχω πετύχει και 6,5 σε ιδανικές συνθήκες (λ.χ. Α.Ο. άδεια πρωινές ώρες με C.C) -
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
(λ.χ. Α.Ο. άδεια πρωινές ώρες με C.C)πάλι ξενυχτούσαμε....
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
(λ.χ. Α.Ο. άδεια πρωινές ώρες με C.C)
πάλι ξενυχτούσαμε....
φήμες...
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
φίλε gatoz μου κάνει εντύπωση πως κατάφερες με το 120 κιλά βαρύτερο αμάξωμα του plus σε σχέση με το απλό γκολφ να πετύχεις μέση κατανάλωση καλύτερη από το σιβικ. Δηλαδή το απλό tsi στα χέρια σου θα έκαιγε ακόμα λιγότερο. Το αυτοκίνητο έχει εργοστασιακή μέση κατανάλωση 7,4 με 100άρα βενζίνη. Την έριξες σε δημόσιο δρόμο ένα λίτρο κάτω χωρίς να μας γράφεις τι βενζίνη έκαψες...το σιβικ ενδεικτικά έχει 6,6 με 95αρα απλή.
Αυτό που θεωρώ ότι συνέβη -δεχόμενος ως πραγματικά τα στοιχεία που μας έδωσες- είναι ότι στο δικό στυλ οδήγησης (όπως τουλάχιστον συνήθισες όσο καιρό είχες το γκολφ) το σιβικ καίει περισσότερο. Αν οδήγησες το σιβικ με 2500 στροφές και 6η θα έκαιγε περισσότερο από το πολύ πιο ροπάτο στο συγκεκριμένο φάσμα στροφών γκολφ. Ξέρεις ως ...παθών με πέρασμα από τουρμπάτο στο σιβικ πέρασε καιρός για να καταφέρω να το οδηγώ όπως πρέπει και να πετυχαίνω καταναλώσεις στην πόλη των 8,5-9 λίτρων με 'αυγό' στο πενταλ γκαζιού. Σε καλό δρόμο έχω πετύχει και 6,5 σε ιδανικές συνθήκες (λ.χ. Α.Ο. άδεια πρωινές ώρες με C.C)Φίλε Spyros.s, η βενζίνη στο Golf+ ναι συνήθως ήταν 100αρα, στο Civic 95, δεν το ανέφερα παραπάνω από παράλειψη καθώς η εταιρία μου καλύπτει αυτό το κόστος και δεν ασχολούμαι (πληρώνω με κάρτα της εταιρίας σε ΕΚΟ). Οπως επίσης έγραψα δεν γνωρίζω την ακρίβεια του Trip Computer, αλλά οι ενδείξεις είναι αυτές που σου ανέφερα. Δεν οδηγώ με 'αυγό', αλλά όταν δεν βιάζομαι 'συγκρατημένα' και με πολύ χρήση C.C. Και βέβαια έχεις δίκιο όταν μιλάς για στυλ οδήγησης και παλιές συνήθειες. Ακόμη όμως και όταν πίεζα (σε λογικά πλαίσια), ποτέ στο Plus δεν είδα διψήφια νούμερα! Επίσης να σημειώσω, ότι πλέον τα περισσότερα autos είναι πολύ οικονομικά και δεν θεωρώ πια κριτήριο επιλογής +-0.5lt. Τα κριτήρια μου τα έγραψα παραπάνω και το γεγονός ότι δεν αγόρασα πάλι Golf Plus/Golf/Touran αλλά Civic δείχνει την προτίμηση μου!
Για την επαλήθευση των όσων λέω, αφού σε ένα ανώνυμο forum ο καθένας μπορεί να ισχυρίζεται ότι θέλει, 2 video τραβηγμένα σε αρκετή κίνηση στην ίδια διαδρομή, πρόσεξε στο τέλος του 2ου τα χλμ, την μωτ και την μέση κατανάλωση.
http://www.youtube.com/watch?v=oyBqqumVaTg
Youtube Video -
@ all καθίστε να ανοίξει λίγο το πόδι σας και τα λέμε.....
Εχθές με κομμάτια οδήγηση από Σούνιο ως Αθήνα δεν έπεσα κάτω από τα 6 λίτρα στα 100 όταν με στρωτή και χαλαρή πετύχαινα γύρω στο 5.
Μάλλον όμως φταίνε και τα ξύδια του Παπρά. Παρατηρώ μία αύξηση κατά περίπου 0.3~0.5 του λίτρου μετά το service. Πιθανά να οφείλεται στο γεγονός του ποδιού που ελευθερώθηκε.
Είχε πλάκα να βλέπεις ένα υβριδικό να περνά σφαίρα ανάμεσα σε σπορ και καγκούρια στα Λιμανάκια.....
Το VSA είχε εργασία εχθές....
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Υπάρχει κατι άλλο που δεν έχω ρυθμίσει σωστά?Τι βάρος είχες στο χώρο αποσκευών??? Μερικές βαλίτσες παραπάνω και το -2 δεν είναι εκτός πραγματικότητας. Το 0 πρακτικά δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε καμία περίπτωση. Το -1 για ΚΣ (οδηγός και μόνον) το -2 με λίγες αποσκευές και το -3 για πλήρες φορτίο.....
Στο 1ο service ζήτησε να σου ελέγξουν τη στάθμη των φώτων just in case. Αέρα στα πίσω ελαστικά είχες???
Μόνο οδηγός, συνοδηγός...ε και καμια σακούλα!Τίποτα άλλο!
Αέρα στα ελαστικά δεν έχω κοιτάξει καθόλου
από τότε που το πήρα,μ@#$%α ε;
Αλλά νομίζω θα έπρεπε να έχω μεγάλη έλλειψη για να γονατίσει πίσω το αυτοκίνητο και να τους τυφλώνω!Σωστά; -
Ο χρήστης proctor έγραψε:
Αλλά νομίζω θα έπρεπε να έχω μεγάλη έλλειψη για να γονατίσει πίσω το αυτοκίνητο και να τους τυφλώνω!Σωστά;Καλά μάλλον είναι μπαλόνια τα ελαστικά (το συνηθίζουν) οπότε δεν είναι από αυτό.
Τα 2 άτομα είναι για -1 ή -2 στο δικό μου λόγω και της μεταφοράς του Κ.Β. προς τον πίσω άξονα. Για το 5θυρο RTFM!!
Για να έχεις levelling δεν Έχεις Xenon σωστά???
-
Χθες γυρισα απο τριημερη εκδρομη απο Λιμνη Πλαστηρα,Ελάτη,Περτούλι.Μέση κατανάλωση 7.3λ. Στο πηγαινε, το πλακωσα μεχρι 174χμ στις 4500 περιπου στροφες. Χιλιομετρα στο κοντερ 3300. Στην επιστροφη μετα το νεο κομματι του Μαλιακου, με 130 περιπου χμ επεσε ο αριστερος τροχος σε μια λακουβα καπως βαθια και ακουστηκε ενας θορυβος ξερος ο οποιος ξυπνησε τον μικρο που κοιμοταν πισω. Νομιζα οτι ή θα σχιστηκε το λαστιχο ή θα εσπασε η ζαντα. Σταματησα στη βοηθητικη και επειτα σε ενα βενζιναδικο και δεν ειδα τιποτα. Η συμπεριφορα του αυτοκινητου δεν αλλαξε. Παει σα τρενο. Να παω να το κοιταξω μηπως εχει καμια κρυφη ζημια;Παντως τις λακουβες, ακομα και τις μικρες και τις ανωμαλιες της εθνικης τις 'ακουει' πολυ. Η συζυγος που μετα το συμβαν καθισε πισω και ο junior μπροστα, μου ειπε οτι πιαστηκε η μεση της .Παντως η κατασταση στην εθνικη εχει παραγινει . Σκατα οδοστρωμα κυριως απο Διοδια μεχρι Θηβα. Παντως το σιβικακι παει γ@μιωντας και απο γκαζια αλλα και κρατηματα!!! Τελικα ο θορυβος υπαρχει απο 3600 μεχρι 4300. Απο εκει και πανω ως δια μαγειας ο θορυβος εξαφανιζεται.Μιλαμε για τεραστια διαφορα!
-
Πήγαινε να δει το λάστιχο ένας λαστιχας και την ζαντα εσωτερικά. Σ'εμένα με 130 μια γάτα προκάλεσαι ραγισμα στη ζάντα και καρούμπαλο στο 2 μηνών λάστιχο.
-
Ο χρήστης civgr έγραψε:
[...]Τελικα ο θορυβος υπαρχει απο 3600 μεχρι 4300. Απο εκει και πανω ως δια μαγειας ο θορυβος εξαφανιζεται.Μιλαμε για τεραστια διαφορα!είναι ο τρόπος του για να σου πει 'ή πήγαινε χαλαρά... ή all the way'
Πάντως τελικά ισχύει και αυτό που είχαν παρατηρήσει οι Δήμου et al. Δλδ ότι με full φορτίο δεν ακούγεται αυτός ο θόρυβος/βόμβος ούτε σε αυτές τις στροφές. Μόνο αν διατηρείς αυτές τις στροφές (οπότε έχεις λιγότερο από 50% φορτίο), ή αφήνεις να κατεβαίνουν.
Επίσης τα λάδια τα κοίταξες μετά το ταξίδι; Εμένα κάπου εκεί στα 3.000, και με ομολογουμένως αρκετούς κόφτες και ένα παρόμοιο ταξίδι στις >4.500 στροφές, είχε χρειστεί συμπλήρωμα. Μετά την αλλαγή [κάπου 5.000χλμ έχουν διανυθεί] και με 5-30 λάδια πάντως δεν έχει μειωθεί η στάθμη.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Αλλά νομίζω θα έπρεπε να έχω μεγάλη έλλειψη για να γονατίσει πίσω το αυτοκίνητο και να τους τυφλώνω!Σωστά;Καλά μάλλον είναι μπαλόνια τα ελαστικά (το συνηθίζουν) οπότε δεν είναι από αυτό.
Τα 2 άτομα είναι για -1 ή -2 στο δικό μου λόγω και της μεταφοράς του Κ.Β. προς τον πίσω άξονα. Για το 5θυρο RTFM!!
Για να έχεις levelling δεν Έχεις Xenon σωστά???
Οχι δεν εχω xenon, δεν εχω άλλωστε την executive εκδοση
Το εγχειριδιο πάντως λέει ότι με δυο άτομα και χωρίς άλλο φορτίο το -0- ειναι κανόνας.Κι εγώ μόνο με το -2- κατάφερα να μην έχω προβλήματα.
Θα το προσέξω μόνο με οδηγό πλήρωμα και θα δω!
Αν και δε γνωρίζω πολλά απο μηχανολογικα.....παιζει τίποτα από αμορτισερ?
Υπόθεση κάνω! -
Ατομικό ρεκόρ οικονομίας……. 4,8 λιτ/100 για απόσταση 55 χιλιομ.
Η διαδρομή σε επαρχιακό δρόμο (Κοζάνη – Καστοριά) με στροφές και πολλές ανηφοροκατηφόρες. Η αλήθεια είναι ότι επικρατούσαν συνθήκες απόλυτης παγωνιάς (γυαλί ο δρόμος) οπότε θέλοντας και μη έπρεπε να ήσουν υπερβολικά τρυφερός με το γκάζι.
Επίσης αλλαγή ελαστικών (Χειμερινά – Καλοκαιρινά ). Τα bridgestone στην άκρη (τα θεωρώ υπερβολικά επικίνδυνα σε χαμηλές θερμοκρασίες, το VSA και ABS δούλευαν υπερωριακά με αυτά), και πλέον φοράμε Michelin Alpin. Μέχρι τώρα καλή συμπεριφορά ακόμα και στο χιόνι. -
christos.dimou
με τα -1-2-3 στην κλίμακα ουσιαστικά τι γίνεται; Κοιτάνε πιο χαμηλά τα φώτα;
δηλ συστήνεις το -1 ως στανταρ...;
Ηonda Civic 2005