-
Civgr,
κάτι η εννεάμηνη αναμονή, κάτι το (μεγάλης διαρκείας) στρώσιμο, τελικά με το civic θα στρώσεις χαρακτήρα .
Πολλά και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα! -
Civgr, egw mia fora tou allaksa ta fwta prin ta 10.000km... afou phga gia allagh ladiwn kai to syzhthsa ekei me ta paidia, mou eipan 'ela mwre, tipota den pa8ainei'
-
Ο χρήστης civgr έγραψε:
Σας ευχαριστω ολους....Εκανα ηδη 370χλμ. Το παω μεχρι 3600 στροφες.Θα το παω ετσι μεχρι τα 2000χλμ. Απο εκει μεχρι τα 4000-5000χλμ θα το πηγαινω μεχρι 4200 στροφες. Επειτα μεχρι τα 10000 και αλλαγη λαδιων θ ανοιγω περιστασιακα μεχρι και 4800-5000 στροφες. Μετα, αλλαγη λαδιων και θα του γ@μησω τα μπιστονια. Χθες στην εθνικη με περνουσαν σχεδον ολοι Οταν επιστρεψαμε, η γυναικα μου ειπε οτι ευχαριστηθηκε την εκδρομη γιατι δεν ετρεχα οπως αλλες φορες Καιρος γαρ εγγυς που λεει και ο Λιακο
Να μην ξεχασω να αναφερω οτι τα φρενα ειναι ΦΟΒΕΡΑ σε αισθηση και αποδοση!!!!Νομίζω υπερβάλλεις προς τη λάθος κατεύθυνση. Σημασία στο στρώσιμο δεν έχουν μόνο οι στροφές αλλά και η ταχύτητα στο κιβώτιο (= φορτίο στον κινητήρα). Πχ. το πιο λάθος στρώσιμο είναι να βάλεις 5η-6η και να πας Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα με 3000 στροφές.
-
Ο χρήστης gxaral έγραψε:
Η θάλασσα μέσα μου......
Γεια, καιρό είχα να επικοινωνήσω. [...]Η πόρτα πίσω από τον οδηγό είχε μέσα νερό. Βγάλσιμο ταπών και άδειασμα. [..]Τελικά αυτό μάλλον το έχουν παρατηρήσει κι άλλοι
Σε μένα πάντως δεν δενεμφανίστηκε κάτι τέτοιο με τις τελευταίες βροχές...
-
Eγω του εχω ~5000 και του βαραω 6αρες οποτε εχω δρομο να το κανω.
Δεν νομιζω να το πιεζω αφου εκει αποδιδει ο κινητηρας του.Βεβαια μεχρι τα 1500 δεν περασα τις 4.000 και ετσι δεν μου εχει καψει σταγονα λαδιου. -
Ο χρήστης civgr έγραψε:
Σας ευχαριστω ολους....Εκανα ηδη 370χλμ. Το παω μεχρι 3600 στροφες.Θα το παω ετσι μεχρι τα 2000χλμ. Απο εκει μεχρι τα 4000-5000χλμ θα το πηγαινω μεχρι 4200 στροφες. Επειτα μεχρι τα 10000 και αλλαγη λαδιων θ ανοιγω περιστασιακα μεχρι και 4800-5000 στροφες. Μετα, αλλαγη λαδιων και θα του γ@μησω τα μπιστονια. Χθες στην εθνικη με περνουσαν σχεδον ολοι Οταν επιστρεψαμε, η γυναικα μου ειπε οτι ευχαριστηθηκε την εκδρομη γιατι δεν ετρεχα οπως αλλες φορες Καιρος γαρ εγγυς που λεει και ο Λιακο
Να μην ξεχασω να αναφερω οτι τα φρενα ειναι ΦΟΒΕΡΑ σε αισθηση και αποδοση!!!!Το σωστότερο θα ήταν στα πρώτα χιλιόμετρα να παίζεις με το CC και να έχεις τον κινητήρα να κινείται από τα 3000~4000 στροφές. Είναι λάθος σταθερή ταχύτητα.
Κάλα θα κάνεις στα πρώτα 2~3k να μην περάσεις τα 4500 (τα 4000 στα πρώτα χίλια). Όμως μετά δες το όριο να ανεβαίνει κατά 500 στροφές το χιλιάρικο (πχ. 5000 στα 4k, 5500 στα 5k και 6000 μετά τα 6Κ).
Λόγω ενός πρόσθετου στο πρώτο λάδι που προσθέτει η HONDA και σχετίζεται με την επιφάνεια των κυλίνδρων χρειάζεται να κάνεις στο 1ο εξάμηνο (ή άντε ως και 7 μήνες) τουλάχιστον 8~9 χιλιάδες χιλιόμετρα πριν αλλάξεις λάδια και τα 3~4k από αυτά χωρίς να φοβάσαι να το πάς στα ψηλά.
!!!!Καλά χιλιόμετρα!!!!
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Λόγω ενός πρόσθετου στο πρώτο λάδι που προσθέτει η HONDA και σχετίζεται με την επιφάνεια των κυλίνδρων χρειάζεται να κάνεις στο 1ο εξάμηνο (ή άντε ως και 7 μήνες) τουλάχιστον 8~9 χιλιάδες χιλιόμετρα πριν αλλάξεις λάδια και τα 3~4k από αυτά χωρίς να φοβάσαι να το πάς στα ψηλά.
Αυτό από που προκύπτει κ.Δήμου?
Έχετε πρόχειρο κάποιο link που να ενημερώνει για αυτό το πρώτο λάδι?
Ευχαριστω
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Η θάλασσα μέσα μου......
Γεια, καιρό είχα να επικοινωνήσω. [...]Η πόρτα πίσω από τον οδηγό είχε μέσα νερό. Βγάλσιμο ταπών και άδειασμα. [..]Τελικά αυτό μάλλον το έχουν παρατηρήσει κι άλλοι
Σε μένα πάντως δεν δενεμφανίστηκε κάτι τέτοιο με τις τελευταίες βροχές...
Ακριβώς τα ίδια συμπτώματα είχα και γω. Στην αρχή νόμισα ότι ήταν το καύσιμο.
Τέλος πάντων σήμερα στην HONDA Θεσσαλονίκης λύθηκε το θέμα. Είναι οι πλαστικές τάπες στο κάτω μέρος της πόρτας. Αυτές με την πάροδο του χρόνου , συγκεντρώνουν σκόνη ή οποία σε συνδυασμό με την βροχή βουλώνει τις τάπες. Θα πρέπει είτε να τις πιέσεις είτε να τις βγάλεις για να φύγει όλο το νερό. Ο τεχνικός μου πρότεινε να τις πετάξω εντελώς, δείχνοντάς μου και άλλου τύπου αυτοκίνητα τα οποία δεν είχαν τις τάπες αυτές. Από περιέργεια δοκιμάστε και εσείς, όσοι είχατε τα αυτοκίνητα από το καλοκαίρι. Βγάλτε και τις τρεις τάπες ακόμη και αν δεν ακούτε κανένα θόρυβο. Εγώ στην δοκιμή που κάναμε έβγαλα τις τάπες από όλες τις πόρτες. Στην πίσω από τον συνοδηγό πόρτα είχε συγκεντρωμένο νερό και ας μην ακούγονταν τίποτα. Ίσως για όλα να φταίει η πολλή σκόνη το καλοκαίρι (έργα φυσικού αερίου). Γιατί μέσα στον χρόνο που το έχω το έπλυνα πολλές φορές και δεν είχε εμφανιστεί καθόλου νερό.
Αυτά...
Πάει και αυτό. Το κακό μάλλον είναι ότι πλησιάζω στο service των 60.000 και ο θεός βοηθός. -
εντάξει να δεχτώ ότι μάζεψε σκόνες. Το θέμα είναι αφενός να μην επαναληφθεί και αποτελεί ρουτίνα σε κάθε πλύσιμο ή έστω μηνιαίο καθαρισμό αφετέρου να μην σχετίζεται με τα τριξίματα που έχουν συχνα πυκνά τα τζάμια των παραθύρων. Νομίζω ότι φταίνε τα λάστιχα στα παράθυρα.
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
εντάξει να δεχτώ ότι μάζεψε σκόνες. Το θέμα είναι αφενός να μην επαναληφθεί και αποτελεί ρουτίνα σε κάθε πλύσιμο ή έστω μηνιαίο καθαρισμό αφετέρου να μην σχετίζεται με τα τριξίματα που έχουν συχνα πυκνά τα τζάμια των παραθύρων. Νομίζω ότι φταίνε τα λάστιχα στα παράθυρα.Ποιά τριξίματα?
-
Τρίξιμο? Και νόμιζα ότι μόνο το δικό μου το είχε αυτό...
Αρκετά σπάνια (μια φορά το μήνα ίσως, άντε δύο) το παράθυρο του συνοδηγού (και μόνο αυτό) κάνει ένα τρίξιμο όταν ανοιγοκλείνει. Τους πρώτους μήνες νόμιζα ότι ήταν από τη σκόνη (ok, βρώμα ), αλλά μετά παρατήρησα ότι το έκανε μόνο αυτό το παράθυρο. Τώρα τελευταία έχω καιρό να το ακούσω τώρα που το σκέφτομαι...
Σε κανα δίμηνο που θα το πάω για τα 30.000χλμ θα τους πω να το κοιτάξουν αν το θυμηθώ...
-
Ο χρήστης WinMik έγραψε:
Τρίξιμο? Και νόμιζα ότι μόνο το δικό μου το είχε αυτό...Αρκετά σπάνια (μια φορά το μήνα ίσως, άντε δύο) το παράθυρο του συνοδηγού (και μόνο αυτό) κάνει ένα τρίξιμο όταν ανοιγοκλείνει. Τους πρώτους μήνες νόμιζα ότι ήταν από τη σκόνη (ok, βρώμα ), αλλά μετά παρατήρησα ότι το έκανε μόνο αυτό το παράθυρο. Τώρα τελευταία έχω καιρό να το ακούσω τώρα που το σκέφτομαι...
Σε κανα δίμηνο που θα το πάω για τα 30.000χλμ θα τους πω να το κοιτάξουν αν το θυμηθώ...
αυτά τα τριξίματα που αναφέρει ο winmik
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Τρίξιμο? Και νόμιζα ότι μόνο το δικό μου το είχε αυτό...
Αρκετά σπάνια (μια φορά το μήνα ίσως, άντε δύο) το παράθυρο του συνοδηγού (και μόνο αυτό) κάνει ένα τρίξιμο όταν ανοιγοκλείνει. Τους πρώτους μήνες νόμιζα ότι ήταν από τη σκόνη (ok, βρώμα ), αλλά μετά παρατήρησα ότι το έκανε μόνο αυτό το παράθυρο. Τώρα τελευταία έχω καιρό να το ακούσω τώρα που το σκέφτομαι...
αυτά τα τριξίματα που αναφέρει ο winmik
Ενα τριξιμο (σα να ειχε πιασει πετραδακι) το εκανε κι εμενα το παραθυρο του οδηγου, αλλα μετα απο 3-4 ανοιγοκλεισιματα σταματησε. Ο,τι και να συμβει δεν ανυσηχω γιατι με καλυπτει η εγγυηση. Να σημειωσω οτι ειχα αλλαξει το ραδιοcd του xsara μεσα στην εγγυηση και μου ξαναχαλασε στον 3ο χρονο, οποτε και δεν το αλλαξα. Ομοιως με το γρυλο του παραθυρου του οδηγου. Αλλαχτηκε εντος εγγυησης και ξαναλλαχτηκε εκτος εγγυησης οποτε και το ακριβοπληρωσα. Με τα 7 χρονια εγγυησης οπως και να 'χει κοιμασαι ησυχος.
-
Ο χρήστης endeavor έγραψε:
Ευχαριστω
Δεν ξέρω αν έχει ανακοινώσει τίποτε σχετικό το εργοστάσιο αλλά σε αναλύσεις λαδιού που έχουν κάνει διάφοροι, έχουν βρει σχετικά ψηλό πρόσθετο moly (μπορεί και άλλα). Ίσως είναι από το ροντάρισμα (φθορά στα ελατήρια) ίσως να είναι ειδικό λάδι. Πάντως ο κατασκευαστής συνιστά να κρατάς το λάδι και να μη το αλλάξεις αμέσως.
Γνωστός μου έλεγε ότι το λάδι (βυτία χωρίς σήμανση που αγοράζει το εργοστάσιο που δούλευε) για να γεμίζει τα καινούρια αμάξια (όχι honda) ήταν πιο ακριβό (άρα διαφορετικό) από το κοινό λάδι που είχαν για να αλλάζουν λάδια σε κινητήρες που δοκίμαζαν.
-
Ο χρήστης gxaral έγραψε:
[...]Ο τεχνικός μου πρότεινε να τις πετάξω εντελώς, δείχνοντάς μου και άλλου τύπου αυτοκίνητα τα οποία δεν είχαν τις τάπες αυτές. Από περιέργεια δοκιμάστε και εσείς, όσοι είχατε τα αυτοκίνητα από το καλοκαίρι. Βγάλτε και τις τρεις τάπες ακόμη και αν δεν ακούτε κανένα θόρυβο. [...]Ρε συ, βγάζοντας τις τάπες όμως, μήπως ανοίγεις το ενδεχόμενο να αρχίσει να συσσωρεύεται και σκόνη/χώμα μέσα στην πόρτα;
Για τους μηχανισμούς των παραθύρων μάλλον δεν θα είναι και πολύ καλό αυτό.Καμμιά μικρή τρύπα ή καμιά άλλη πατέντα με τις τάπες ίσως να είναι ασφαλέστερο...
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
[...]Ο τεχνικός μου πρότεινε να τις πετάξω εντελώς, δείχνοντάς μου και άλλου τύπου αυτοκίνητα τα οποία δεν είχαν τις τάπες αυτές. Από περιέργεια δοκιμάστε και εσείς, όσοι είχατε τα αυτοκίνητα από το καλοκαίρι. Βγάλτε και τις τρεις τάπες ακόμη και αν δεν ακούτε κανένα θόρυβο. [...]
Ρε συ, βγάζοντας τις τάπες όμως, μήπως ανοίγεις το ενδεχόμενο να αρχίσει να συσσωρεύεται και σκόνη/χώμα μέσα στην πόρτα;
Για τους μηχανισμούς των παραθύρων μάλλον δεν θα είναι και πολύ καλό αυτό.Καμμιά μικρή τρύπα ή καμιά άλλη πατέντα με τις τάπες ίσως να είναι ασφαλέστερο...
Δεν χρειάζονται τεράστιες τρύπες για να φεύγει το νερό. Όμως είναι πολύ σημαντικό να μη βουλώσουν (έστω και λίγο) οι υπάρχουσες, όχι γιατί θα μπούνε νερά στο αυτοκίνητο αλλά γιατί θα σκουριάσουν οι πόρτες. Αν τις προσέχεις (πχ στο σέρβις) να είναι καθαρές δεν θα υπάρξει ποτέ πρόβλημα.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
[...]Ο τεχνικός μου πρότεινε να τις πετάξω εντελώς, δείχνοντάς μου και άλλου τύπου αυτοκίνητα τα οποία δεν είχαν τις τάπες αυτές. Από περιέργεια δοκιμάστε και εσείς, όσοι είχατε τα αυτοκίνητα από το καλοκαίρι. Βγάλτε και τις τρεις τάπες ακόμη και αν δεν ακούτε κανένα θόρυβο. [...]
Ρε συ, βγάζοντας τις τάπες όμως, μήπως ανοίγεις το ενδεχόμενο να αρχίσει να συσσωρεύεται και σκόνη/χώμα μέσα στην πόρτα;
από περιέργεια μετά την δουλειά κοίταξα τις συγκεκριμένες τάπες οι οποίες σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να γίνουν αιτία να μπει νερό στο εσωτερικό αλλά φυσικά θα μπορούσαν να κατακρατούν νερό στο εσωτερικό των θυρών. Οι δικές μου δεν είχαν νερό -τουλάχιστον όσο τις κοίταξα- αλλά δεν θα τις χαρακτήριζα στεγνές. Το σίγουρο είναι ότι πλέον θα τις παρακολουθώ για να μην γίνω ομοιοπαθής με το gxaral.
Πάντως συνεχίζω να έχω καταναλώσεις γύρω στο 10-11 τελευταία, αφού κινούμαι συχνά σε δρόμους με κίνηση χωρίς να το πιέζω.
-
@CivGr Νομίζω οτι αντιλαμβάνεσαι λάθος την 7ετή εγγύηση. Αυτή καλύπτει τα πάντα για 3 χρόνια. Μετά από τα 3χρόνια καλύπτει μόνο τα σημαντικά μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου (και όχι βέβαια το γρύλλο).
Όσον αφορά τις τάπες, νομίζω οτι οι Άγγλοι είχαν πει οτι το λάθος εστιάζονταν στη λάθος τοποθέτηση με αποτέλεσμα να φράζουν τις διεξόδους (απορροές) του νερού. -
Ο χρήστης ΔΙΟΝΥΣΗΣ έγραψε:
@CivGr Νομίζω οτι αντιλαμβάνεσαι λάθος την 7ετή εγγύηση. Αυτή καλύπτει τα πάντα για 3 χρόνια. Μετά από τα 3χρόνια καλύπτει μόνο τα σημαντικά μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου (και όχι βέβαια το γρύλλο).
Όσον αφορά τις τάπες, νομίζω οτι οι Άγγλοι είχαν πει οτι το λάθος εστιάζονταν στη λάθος τοποθέτηση με αποτέλεσμα να φράζουν τις διεξόδους (απορροές) του νερού.Απ οτι ξερω το καλυπτει μηχανολογικα και ηλεκτρικα. πως μπορουμε να το επιβεβαιωσουμε;
-
Ο χρήστης endeavor έγραψε:
Ευχαριστω
To είχα διαβάσει στο Auto-Bible. Στη συνέχεια το διασταύρωσα και στο Internet. Το λάδι της HONDA περιέχει πρόσθετα (συνήθως Μολυβδαίνιο) που σκοπό έχει να κλείσει τις μικροανωμαλίες στην εσωτερική επιφάνεια του κυλίνδρου.
δες discussions εδώ
http://townhall-talk.edmunds.com/direct/view/.f0f8247
http://townhall-talk.edmunds.com/direct/view/.ef25a41
http://www.elementownersclub.com/forums ... hp?t=13683
Δεν είναι δα και κανένα φοβερό πράγμα... και άλλοι το κάνουν.
Ηonda Civic 2005