-
Ερωτηση προς ειδικους: Φιλος με auris αλλα και αλλος με Mondeo, για να βαλουν μπρος τον κινητηρα, πριν γυρισουν τη μιζα, πατανε συμπλεκτη. Υπαρχει καποια λογικη σε αυτο; Ετσι τους ειπαν απο την αντιπροσωπια. Το Auris Μαλιστα, νομιζω πως αν δεν πατησεις συμπλεκτη δεν παιρνει. Μου θυμιζει κατι σκουτερακια που πριν πατησεις τη μιζα, παταγες μπροστινο φρενο.Για εξηγηστε μου καποιος.
-
Στο Auris (και σε άλλα) για περισσότερη ασφάλεια το κάνουν, για να μη ξεκινήσει με ταχύτητα και πεταχτεί μπροστά. Αλλιώς δεν παίρνει μπρος.
Επίσης, υπάρχει ακόμα ένας λόγος, η μίζα δεν χρειάζεται να γυρίζει ΚΑΙ το σασμάν (στο νεκρό είναι αλλά μέσα το σασμάν γυρίζει).
-
- Διευκολύνεις την εκκίνηση του κινητήρα επειδή η μίζα δεν έχει να περιστρέψει και τον πρωτεύονται άξονα του κιβωτίου και άρα...
- ...Αυξάνεις τη ζωή της μίζας. Αλλά το κυριότερο...
- ...δεν κινδυνεύεις να πας να βάλεις μπροστά με ταχύτητα, οπότε μπορούν να συμβούν διάφορα τραγικά, όπως να πέσεις στον μπροστινό σου
EDIT: με πρόλαβε ο leonp
-
Με ίδιο χρόνο δημοσίευσης
Πριν πολλά χρόνια είχα βάλει μπρος ένα φορτηγό και παρόλο που έπαιρνε μπρος με το συμπλέκτη πατημένο, μόλις άφηνα το συμπλέκτη (στο νεκρό εννοείται) έσβηνε. Έπρεπε να δουλέψει μερικά λεπτά για να ζεσταθεί πριν μπορέσει ο κινητήρας να γυρίσει το παγωμένο σασμάν.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Με ίδιο χρόνο δημοσίευσηςΠριν πολλά χρόνια είχα βάλει μπρος ένα φορτηγό και παρόλο που έπαιρνε μπρος με το συμπλέκτη πατημένο, μόλις άφηνα το συμπλέκτη (στο νεκρό εννοείται) έσβηνε. Έπρεπε να δουλέψει μερικά λεπτά για να ζεσταθεί πριν μπορέσει ο κινητήρας να γυρίσει το παγωμένο σασμάν.
James Bond στην Σιβηρία?
-
Θυμάμαι πάντως τα χιουντάι μέχρι το 95 δεν έπαιρναν μπροστά αν δεν πατούσες το συμπλέκτη.
-
Από όσο θυμάμαι στο Auris έχει start button οπότε αν θυμάμαι καλά πρέπει ο συμπλέκτης να είναι πατημένος.
Αν νομίζετε ότι αυτό είναι δύσκολο που να δείτε στο υβριδικό.
Εκκίνηση. Διακόπτης στο ON. Πάτημα στο πεντάλ (θέση κιβωτίου στο P) του φρένου. Ολοκλήρωση διαδικασίας (περίπου 2 δεύτερα για να φορτώσει το λειτουργικό) και εκκίνηση.
Διακοπή: Διακόπτης στο OFF. Πάτημα φρένου. Χειρόφρενο. Θέση κιβωτίου στο P αλλίως δεν βγαίνει το κλειδί. Διακοπή λειτουργίας. Αφήνουμε φρένο. Βγάζουμε κλειδί.
Με οποιαδήποτε άλλη θέση του σασμάν εκτός του P το κλειδί δεν αφαιρείται.
-
Iσχυει αυτο με το συμπλεκτη και στο civic; απ οτι θυμαμαι στο test drive δεν πατησα συμπλεκτη για να ξεκινησω
-
Όχι ρε CIv δεν ισχύει.... αλοίμονο.!
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Από όσο θυμάμαι στο Auris έχει start button οπότε αν θυμάμαι καλά πρέπει ο συμπλέκτης να είναι πατημένος.Αν νομίζετε ότι αυτό είναι δύσκολο που να δείτε στο υβριδικό.
Εκκίνηση. Διακόπτης στο ON. Πάτημα στο πεντάλ (θέση κιβωτίου στο P) του φρένου. Ολοκλήρωση διαδικασίας (περίπου 2 δεύτερα για να φορτώσει το λειτουργικό) και εκκίνηση.
Διακοπή: Διακόπτης στο OFF. Πάτημα φρένου. Χειρόφρενο. Θέση κιβωτίου στο P αλλίως δεν βγαίνει το κλειδί. Διακοπή λειτουργίας. Αφήνουμε φρένο. Βγάζουμε κλειδί.
Με οποιαδήποτε άλλη θέση του σασμάν εκτός του P το κλειδί δεν αφαιρείται.
Και στις Mercedes με αυτόματο κιβώτιο είναι έτσι. Τουλάχιστον στην προηγούμενη Ε Class. Για να 'μιζάρεις' πρέπει να πατάς φρένο, και για να το βγάλεις πρέπει στο κιβώτιο να έχεις P.
Και ναι στο 5θ civic δεν πρέπει να πατάς συμπλέκτη για να εκκινήσεις, αν και καλό είναι να το κάνεις από συνήθεια.
-
Το αμαξι τιμολογηθηκε σημερα, Τριτη με Τεταρτη μπαινει συνεργειο και Πεμπτη με Παρασκευη παραλαμβανω
Δώρο διάλεξα τους αισθητηρες με τη μικρη οθονη που δειχνει την αποσταση απο το πισω εμποδιο και μπαινει συνηθως απ οτι ειπαν στην αριστερη γωνια του ταμπλω. Τα ματια πισω θα βαφτουν στο χρωμα του αυτοκινητου. Τελικα έκλεισα και συναγερμο τον οποιο θα πληρωσω. Συνεννοηθηκα και ο συναγερμος περνιεται στο κλειδι του αυτοκινητου. Οποτε κλειδωνοντας τις πορτες με τον τηλεχειρισμο, οπλιζει και ο συναγερμος (οπως και στο c1 που εχω). ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ....που λεει και ο Λιακοπουλος -
Συγχαρητήρια! Ανέλυσε λίγο για το συναγερμό (κόστος, μάρκα και ότι άλλο)
-
και μήπως σηκώνει και τα παραθυρα?
-
Ο χρήστης karampelas έγραψε:
Να μην σηκώνει τα παράθυρα...η τοποθέτηση της πλακέτας δεν συνίσταται από την χόντα και βλέπω να σου χαλάει την εγγύηση. Έτσι λέει ο δικός μου αντιπρόσωπος. Φυσικά αναμένουμε πληροφορίες για το συναγερμό.
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Να μην σηκώνει τα παράθυρα...η τοποθέτηση της πλακέτας δεν συνίσταται από την χόντα και βλέπω να σου χαλάει την εγγύηση. Έτσι λέει ο δικός μου αντιπρόσωπος. Φυσικά αναμένουμε πληροφορίες για το συναγερμό.
ΗΜΑΡΤΟΝ ΠΙΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΑΛΑΕΙ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΣΤΑ HONDA;;;;;
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
και μην βγάλετε το Σ χαλάει την εγγύηση,,,,
Πλάκα πλάκα εμένα το Σ δε με χαλάει
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
ναι...οτιδήποτε βάζεις σε επίπεδο αντιπροσωπίας. Φυσικά υπερτιμημένο και συχνά παρωχημένης τεχνολογίας.
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
εγώ είχα προειδοποιήσει τον αντιπρόσωπο να μην μπει ποτέ το Σ. Έτσι δεν το είχε όταν το πήρα αφού είτε δεν το βάλανε ποτέ είτε το αφαίρεσε.
Εμένα μου θυμίζει λεωφορείο της ... τότε ΕΑΣ.(Πάντως πέρα από πλάκα βλέπω κάτι διαφημισούλες τελευταία για ταπερ και cr-v...λέτε κάτι ν' αλλάζει στο Σ κλαμπ και να ξυπνάνε; )
-
Κοιτάξτε να σας πω πως το βλέπω εγώ.
Αν βάλεις ένα συναγεργμό και στο χαλάσουν τα παράθυρα... Δε φταίς και εσύ που έβαλε πλακέτα που δε σου συνιστούν?
Αν βάλεις έναν συναγεργμό χωρίς παράθυρα... ΟΚ δε μπορούν να σου πουν τίποτα
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
εγώ είχα προειδοποιήσει τον αντιπρόσωπο να μην μπει ποτέ το Σ. Έτσι δεν το είχε όταν το πήρα αφού είτε δεν το βάλανε ποτέ είτε το αφαίρεσε.
Εμένα μου θυμίζει λεωφορείο της ... τότε ΕΑΣ.(Πάντως πέρα από πλάκα βλέπω κάτι διαφημισούλες τελευταία για ταπερ και cr-v...λέτε κάτι ν' αλλάζει στο Σ κλαμπ και να ξυπνάνε; )
οχι απλώς όταν έχουν αμάξια κάνουν διαφήμιση
Οταν δεν εχουν γιατί να κάνουν
Σε λίγο θα έχουν και πεντάθυρα οπότε θα κάνουν και σε αυτό διαφήμιση,,,Σε όποιο έχουν κάνουν
Ετσι εμφανίστηκε και η toyota me to RAv xtes.... Διαφημιση
Ηonda Civic 2005