-
Εγω παντως θυμαμαι VTi ανοιγμενα σε αυτα τα χιλιομετρα για ρυθμισμα στο συνεργειο που πηγαινα. 10 + χρονια πριν ομως. Μου κανει εντυπωση να ισχυει κατι τετοιο ακομα.
-
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σας κάνει τόσο πολύ εντύπωση το θέμα της ρύθμισης των βαλβίδων.
Όταν ένα μοτέρ σαν αυτά (Κ20Α) στροφάρει τόσο ψηλά, έχει και απαιτήσεις. Τέτοια αυτοκίνητα δεν είναι καθημερινά και συνηθισμένα αυτοκίνητα.
Κάθε 40.000 χμ. ενδείκνυται (περισσότερο προληπτικά) να γίνεται η ρύθμιση των βαλβίδων, επειδή αν δεν γίνει δεν θα χαλάσει το μοτέρ, αλλά θα παρατηρηθεί βαθμιαία μικρή απώλεια δύναμης σχεδόν σ' όλο το φάσμα στροφών περιστροφής του κινητήρα και ιδίως στις μεσαίες-χαμηλές (φανταστείτε μακροπρόθεσμα).
Αυτό που γίνεται, είναι ξεβίδωμα του καπακιού και απλά ρύθμιση του διακένου των βαλβίδων με το καπελώτο.
Το κόστος είναι κανονικά μηδαμινό 30-40 Ε (ουσιαστικά δεν είναι κάποια επίπονη ή πολύωρη διαδικασία-εργασία), αλλά στην αντιπροσωπεία, όπως προανέφερε κάποιος συνομιλητής, είναι 100+ Ε.
Βέβαια, όλα τα παραπάνω εξαρτώνται απ' την παιδεία και το τι ζητάει ο ιδιοκτήτης-οδηγός.
Τέλος για όσους γνωρίζουν, η διαδικασία και φιλοσοφία της ρύθμισης βαλβίδων στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι ακριβώς η ίδια με αυτή που γίνεται στα super motard και super sport.
Η δύναμη θέλει τσέπη και για μια γκαζιά θέλεις μια περιουσία ! ! ! -
Ο χρήστης GrigORIOS_ep3R έγραψε:
Τέτοια αυτοκίνητα δεν είναι καθημερινά και συνηθισμένα αυτοκίνητα.τοτε γιατι η συντηρηση τους ειναι ακριβως ιδια με ενος απλου καθημερινου αυτοκινητου?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Τέτοια αυτοκίνητα δεν είναι καθημερινά και συνηθισμένα αυτοκίνητα.
τοτε γιατι η συντηρηση τους ειναι ακριβως ιδια με ενος απλου καθημερινου αυτοκινητου?
To civic δεν ειναι καθημερινο αυτοκινητο?
-
Ο χρήστης GrigORIOS_ep3R έγραψε:
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σας κάνει τόσο πολύ εντύπωση το θέμα της ρύθμισης των βαλβίδων.
Όταν ένα μοτέρ σαν αυτά (Κ20Α) στροφάρει τόσο ψηλά, έχει και απαιτήσεις. Τέτοια αυτοκίνητα δεν είναι καθημερινά και συνηθισμένα αυτοκίνητα.
Κάθε 40.000 χμ. ενδείκνυται (περισσότερο προληπτικά) να γίνεται η ρύθμιση των βαλβίδων, επειδή αν δεν γίνει δεν θα χαλάσει το μοτέρ, αλλά θα παρατηρηθεί βαθμιαία μικρή απώλεια δύναμης σχεδόν σ' όλο το φάσμα στροφών περιστροφής του κινητήρα και ιδίως στις μεσαίες-χαμηλές (φανταστείτε μακροπρόθεσμα).
Αυτό που γίνεται, είναι ξεβίδωμα του καπακιού και απλά ρύθμιση του διακένου των βαλβίδων με το καπελώτο.
Το κόστος είναι κανονικά μηδαμινό 30-40 Ε (ουσιαστικά δεν είναι κάποια επίπονη ή πολύωρη διαδικασία-εργασία), αλλά στην αντιπροσωπεία, όπως προανέφερε κάποιος συνομιλητής, είναι 100+ Ε.
Βέβαια, όλα τα παραπάνω εξαρτώνται απ' την παιδεία και το τι ζητάει ο ιδιοκτήτης-οδηγός.
Τέλος για όσους γνωρίζουν, η διαδικασία και φιλοσοφία της ρύθμισης βαλβίδων στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι ακριβώς η ίδια με αυτή που γίνεται στα super motard και super sport.
Η δύναμη θέλει τσέπη και για μια γκαζιά θέλεις μια περιουσία ! ! !Εσυ λες για TypeR;Ο pipikikinos εχει το Type S .
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Τέτοια αυτοκίνητα δεν είναι καθημερινά και συνηθισμένα αυτοκίνητα.
τοτε γιατι η συντηρηση τους ειναι ακριβως ιδια με ενος απλου καθημερινου αυτοκινητου?
To civic δεν ειναι καθημερινο αυτοκινητο?
Το civic κι αν είναι καθημερινό αυτοκίνητο! Civic σημαίνει αστικός, ετυμολογικά απ' το ουσιαστικό άστυ που σημαίνει με τη σειρά της πόλη και άρα καθημερινό αυτοκίνητο. Συμφωνώ απόλυτα, σωστά.
Για να μη σας τρελάνω κιόλας, εγώ μιλούσα για type R. Το type S απλά είναι μια μικρογραφία του type R και συνεπώς των διαδικασιών που έχουν προαναφερθεί.
Καλό θα είναι πάντως, επειδή βρισκόμαστε στην Ελλάδα και κρατάμε συνήθως ένα αυτοκίνητό μια ζωή (αν δεν παρουσιάσει βλάβες) που αντίθετως στο εξωτερικό γίνεται συνεχής ανανέωση (βέβαια επί του παρώντος οι καιροί είναι δύσκολοι), να γίνεται αυτή η ρύθμιση των βαλβίδων. Δεν προκαλείται κάτι κακό, απεναντίας μάλιστα, αλλά όλα γίνονται για το οικονομικό του θέματος.
Κάλλιστα, θα μπορούσε κάποιος να μετατοπίσει λίγο παραπέρα την ρύθμιση αυτή, ακόμα και στα διπλά διανυθέντα χιλιόμετρα (80.000χμ.). Εξαρτάται όμως και απ' τη χρήση που γίνεται απ' τον εκάστοτε οδηγό (νορμάλ, σβέλτους ρυθμούς, σκληρούς ρυθμούς).
Κλείνοντας, υπάρχει και κάποιος οικονομικός δόλος διότι τα πάντα είναι θέμα marketing. Η αντιπροσωπεία μόνο οφέλη έχει απ' την πρόταση να γίνεται ρύθμιση βαλβίδων κάθε 40.000χμ. ,όπως : κέρδος περισσότερων χρημάτων, απαλλαγή ευθυνών σε περίπτωση καποιου σχετικού προβλήματος ισχυρίζοντας ότι ευθυνόταν η αμέλεια της ρύθμισης και αν συμβεί αυτό γλιτώνει και τα ανταλλακτικά που θ' άλλαζε αν γινόταν η ρύθμιση,κ.τ.λ.. Ου μπλέξεις μ' αυτούς! Σκέφτεσαι, την κατάσταση και εσύ αποφασίζεις - κρίνεις για το τι θα κάνεις στο αυτοκίνητό - περιουσία σου. -
Κοίταξα και το δικό μου εγχειρίδιο. Η συντήρηση των βαλβίδων είναι κάθε δύο έτη ή 40,000 χιλιόμετρα. Η εργασία διαρκεί 0.9 εργατοώρες ήτοι 45 ευρώ στον δικό μου συνεργείο (που χρεώνει 50 ευρώ την ώρα) + 10 ευρώ Φ.Π.Α. = 55 ευρώ. Τα 100 ευρώ είναι υψηλό ποσό.
Φυσικά όταν προβλέπεται κάτι τέτοιο (μεγάλο σέρβις) καλό είναι τηλέφωνο σε 3 με 4 συνεργεία και λήψη προσφορών. Καμία φορά οι διαφορές φτάνουν και τα 30 ευρώ από συνεργείο σε συνεργείο που δεν είναι και αμελητέα ποσότητα.
-
Δεν θελω να γινεται θεμα για 100 Ευρω ,(το αυτοκινητο μου κοστισε 25.000 και μου τρωει αλλα τοσα,στα χρονια που θα το κρατησω,οποτε κλαιν μαιν) απλως ρωτησα για να ξερω οτι ειναι φυσιολογικη εργασια και οχι 'ανακαλυψη' του Σαρακακη και μηπως ξερει κανεις να μου απαντησει τι βαλβιδες εχει ο κινητηρας μου-οι υδραυλικες δεν αυτορυθμιζονται?Δεν εχω το R οπως προειπε το παληκαρι αλλα το S ,και το 80% της χρησης του ,ειναι χρηση-'ταπα' .
Απο εκει και περα ομως δεν με ενοχλει το κοστος του συγκεκριμενου αυτοκινητου γιατι απλα το γουσταρω και το πληρωνω,και για εμενα αξιζει οτι του 'σταζω',απο την 100αρα μεχρι το φιλτρο αερα καθε 10.000χλμ-Ασε που τωρα γυρισε το προγ/μα συντηρησης ο Σ στον χρονο και καθε 20.000 χλμ μου κακοφανηκε -
Μη ατμοσφαιρικό Honda Γιώργο; Ποιό;
-
Στην αντιπροσωπεία για το ανανεωμένο ΙΜΑ.
Αλλαγές σε σχέση με το παλαιό και δικό μου.
Εξωτερικά.
-
Ζάντες. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Ναι είναι πιο όμορφές από τις δικές μου.
-
Εμπρός και πίσω φώτα. Εδώ οι απόψεις διίστανται.
-
Αισθητήρες παρκαρίσματος. Ενσωματωμένοι από τη μαμά. Από που παίζουν δεν είδα οπότε εκτιμώ ότι θα υπάρχει trip comp που θα κάνει τη δουλειά.
-
Νέα χρώματα. Πάλι περί ορέξεως.
Εσωτερικά.
-
Επιτέλους ευκρινή και το κυριότερο απλά γραφικά για τα φώρα ομίχλης.
-
Lane change για τα φλας. (επιτέλους)
-
Διακόπτης για ασφάλιση και απασφάλιση των θυρών. (δεν είχα καταλάβει γιατί έλειπε στο δικό μου). Καθώς δεν αφορά τη πόρτα του οδηγού δίνει τη δυνατότητα στη κανονική ασφάλεια του οδηγού να ασχολείται μόνον με τη δική του πόρτα.
-
Κλειδαριά στον εσωτερικό διακόπτη απασφάλισης του χώρου αποσκευών. Πολύ χρήσιμο στους χώρους στάθμευσης καθώς με το vallet key μπορεί κάποιος να αφήσει αντικείμενα στο πορτ-παγκάζ χωρίς να φοβάται ότι δεν θα βρει τίποτα.
Κατά τα αλλά βρήκα Accord με τιμή μόνον 1000 ευρώ πάνω από το ΙΜΑ με επιπλέον έκπτωση 3000 ευρώ. Ο ντόπιος αντιπρόσωπος μου δήλωσε ότι ο κόσμος πια παίζει με το Insight που με 22k έχει και extras όπως το φωνητικό bluetooth που δεν είναι καν διαθέσιμα στο ΙΜΑ συν το χώρο των 400 λίτρων στις αποσκευές. Σημειώσε αρνητικά το γεγονός της αύξησης της τιμής του ΙΜΑ κατά ποσό 2000 ευρώ σε δύο έτη με αποτέλεσμα να πέσουν πολύ οι πωλήσεις.
-
-
Xρίστο, είναι λογική η ύπαρξη δύο τόσο ταυτόσημων μοντέλων μέσα στην γκάμα της εταιρίας?
Δεν θα κανιβαλιστέι το ΙΜΑ -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Xρίστο, είναι λογική η ύπαρξη δύο τόσο ταυτόσημων μοντέλων μέσα στην γκάμα της εταιρίας?
Δεν θα κανιβαλιστέι το ΙΜΑΤαυτόσημα δεν είναι επ' ουδενί. Το Insight είναι βασισμένο στο Jazz και το IMA στο Civic. Το πρόβλημα ήταν ότι δεν τους έβγαιναν τα κουκιά και ήθελαν να κάνουν πιο premium το ΙΜΑ αυξάνοντας τη τιμή...
Ας καθίσουν τώρα στον άξονα των Ζ που δίνουν 1000 ευρώ έκπτωση με το καλημέρα.
-
είναι γνωστό ότι είναι άσχετοι από το πως πουλάνε αυτοκίνητα.
Τα ΙΜΑ που πουλήσανε τα είχανε παραγγείλει 2 χρόνια τώρα (τα πρωτα 1000 ήταν ειδική συμφωνία από το εργοστάσιο) για να πεσουν οι ρύποι της HONDA.
Τα καινούργια είναι οι νέες παραγγελίες και τα έχουν υπερτιμολογήσει και δε τους βγαίνουν -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
είναι γνωστό ότι είναι άσχετοι από το πως πουλάνε αυτοκίνητα.
Τα ΙΜΑ που πουλήσανε τα είχανε παραγγείλει 2 χρόνια τώρα (τα πρωτα 1000 ήταν ειδική συμφωνία από το εργοστάσιο) για να πεσουν οι ρύποι της HONDA.
Τα καινούργια είναι οι νέες παραγγελίες και τα έχουν υπερτιμολογήσει και δε τους βγαίνουνΔεν θυμάμαι κάποια ιδιαίτερη διαφορά στη τιμή μεταξύ Ελλάδος και άλλων Ευρωπαϊκών χωρών. Και μετά φευ.... όταν το ΙΜΑ στην Αμερική στοιχίζει 24k$ ήτοι 19,000 ευρώ τα 1000 ευρώ είναι που θα τους έσωζαν.
Εν πάσει περιπτώσει στα Jazz πάντως ο Σ χάνει 1000 ευρώ σε σχέση με το αρχικό κέρδος λόγω Γιέν κατά δήλωση του εκεί αντιπροσώπου.
-
εδω και χρόνια χάνει,....
-
type R γριλια εχει κανεις για το type S , γτ η δικια μου εσπασε σ ενα μικρο στουκο, κ τρα εχς παν την γυαλινη η οποια δεν με τρελαινει..
-
Καλημέρα, έχω κάποιες ερωτήσεις
ο κ20 (το μοτερ που φοράει το civic type-r ep3) έχιε ιμάντα ή καδένα?
κάθε πότε προβλέπεται σέρβις για το μοτέρ αυτό?
έχει υδραυλικά ωστήρια ή ρυθμίζει βαλβίδες και αν ναί κάθε πότε?
Ευχαριστώ...
-
Ο χρήστης dimgster έγραψε:
Καλημέρα, έχω κάποιες ερωτήσειςο κ20 (το μοτερ που φοράει το civic type-r ep3) έχιε ιμάντα ή καδένα?
κάθε πότε προβλέπεται σέρβις για το μοτέρ αυτό?
έχει υδραυλικά ωστήρια ή ρυθμίζει βαλβίδες και αν ναί κάθε πότε?
Ευχαριστώ...
Τα μοτέρ έχει καδένα και όπως όλα τα civic έχει έλεγχο των βαλβίδων κάθε δύο έτη.
Περισσότερα εδώ.
-
Γειά σας μετά από πολύ καιρό.
Καλοκαίρι ήταν και περνάει.
Έγινε service 90000 χιλ με ρύθμιση βαλβίδων κλπ. Έκαψε πάλι όπως πέρισυ 1 λτ λάδι. Τελικά το γράφει και στο manual (κάτω από ορισμένες συνθήκες μπορεί να κάψει και 1 λτ λάδι)
Αλλαγή ελαστικών υαλοκαθαριστήρων 88 €.
Στα πρώτα μοντέλλα μάλλον κάνουν ανάκλιση για να αντικατασταθεί το ελαστικό στο μπροστινό παράθυρο.
Κάποιος μου χτύπησε τον καθρέπτη του οδηγού. Αποτέλεσμα, όταν βάζεις μπροστά πάει μέχρι τέλος και κάνει κάτι κρακ-κρακ σαν να διαλύεται και πρέπει να το επαναφέρω με το χέρι. Κόστος μερικής αντικατάστασης 168 € (ολικής 360 περίπου). Καμμιά ιδέα για επιδιόρθωση? -
Ο χρήστης gxaral έγραψε:
Γειά σας μετά από πολύ καιρό.
Καλοκαίρι ήταν και περνάει.
Έγινε service 90000 χιλ με ρύθμιση βαλβίδων κλπ. Έκαψε πάλι όπως πέρισυ 1 λτ λάδι. Τελικά το γράφει και στο manual (κάτω από ορισμένες συνθήκες μπορεί να κάψει και 1 λτ λάδι)
**Αλλαγή ελαστικών υαλοκαθαριστήρων 88 €.**Στα πρώτα μοντέλλα μάλλον κάνουν ανάκλιση για να αντικατασταθεί το ελαστικό στο μπροστινό παράθυρο.
Κάποιος μου χτύπησε τον καθρέπτη του οδηγού. Αποτέλεσμα, όταν βάζεις μπροστά πάει μέχρι τέλος και κάνει κάτι κρακ-κρακ σαν να διαλύεται και πρέπει να το επαναφέρω με το χέρι. Κόστος μερικής αντικατάστασης 168 € (ολικής 360 περίπου). Καμμιά ιδέα για επιδιόρθωση?Γιατί άνθρωπέ μου; 20 Ευρώ έχει να τα αλλάξεις έξω...
Για το αλλο... αν έσπασε δύσκολο να τα γλυτώσεις τα φράγκα...
Ηonda Civic 2005