-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
το civic 1.8 που έχει τον κόφτη? φαντάζομαι σαν γνήσιο Honda γύρω στις 7500 ? .
Τις αλλαγές που συμφέρει να τις κάνετε, στον κόφτη ή αρκετά πιο πριν δλδ τραβάει άνετα μέχρι τον κόφτη ή όχι?
στον κόφτη
λίγα σου καίει τότε, τι γκρινιάζεις;
Να σου πώ δεν έχετε καταλάβει ότι είμαι ο πιο οικονομικός οδηγός....
Το 1,4 μου καίει 11,5 σε μία δοκιμή που έκανα και ειλικρινά δεν έκανα τίποτα κακό....
Εφαγα την πορεία στη μαπα όμως....
Μόλις βγαίνω στην Αττική με ένα φίλο μου έκαψε 6,1 στα 110...Οι πορείες μου φταίνε...
Τωρα ... ε που και που στον κόφτη δε πειράζει, πειράζει?
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Τωρα ... ε που και που στον κόφτη δε πειράζει, πειράζει?Μόνο η φασολάδα πειράζει
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Μόνο η φασολάδα πειράζει
...υπό προϋποθέσεις
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Μόνο η φασολάδα πειράζει
...υπό προϋποθέσεις
cabrio?
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Στο αυτόματο δουλεύει (με διακοπές) ο συμπιεστής του a/c ακόμα και το χειμώνα - μόνο όταν έχει μείον δεν ανάβει για τη προστασία του συμπιεστή. Αν δεν έχεις πρόβλημα με τζάμια που θολώνουν και δεν ζεσταίνεσαι, είναι καλύτερα να βάζεις το a/c off. Έχεις λιγότερες φθορές και οικονομία στο καύσιμο.αν έχεις δίκιο έκανα τα πρώτα σχεδόν 500 χιλιόμετρα με το α/c ανοιχτό και μέση 7,8... Δηλαδή είναι ακόμα ποιο οικονομικό;
Με βλέπω να κάνω ταξίδι με 6 μέση...ρε παιδιά παραείναι λίγο για 1.8. Είμαι ενθουσιασμένος από την οικονομία του...το τούρμπο μου συγκριτικά έκαιγε τα διπλά!!! -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Μόνο η φασολάδα πειράζει
...υπό προϋποθέσεις
cabrio?
ας πούμε καλός εξαερισμός...
-
-
Μετά από 500 χιλιόμετρα με το χόντα...- Κατανάλωση 7,8 και δεν έχει ανάψει ακόμα λαμπάκι...
- Αναρτήσεις...στα λιμανάκια κατάλαβα πόσο τρένο είναι...σφιχτό όμως σε λακούβες.
3)Ηχομόνωση...δεν ξέρω τι να σου πω...κάτω από τις 4000 δεν ακούγεται...μετά στο λίγο που ανέβηκε...κελαηδούσε...(μην ξεχνάς ότι στην χόντα μελέτησαν επίτηδες την χροιά του R18a)
Λοιπόν μετά από βόλτα στο Σούνιο...
Ακριβώς αυτό που λέει ο Σπύρος για την ηχομόνωση. Μέχρι τις 4.000 (ακριβώς) στροφές δεν ακούγεται τίποτα. Ούτε από αεροδυναμική ούτε από κινητήρα, απλώς τίποτα.
Από τις 4.000 και μετά όμως να 'ταν κι άλλο τόσος !
Η αλλαγή στον κόφτη είναι απλώςΣτο πήγαινε με τακτικά 'σκισίματα' και πολύ κίνηση σε όλη τη Βουλιαγμένης έγραψε 9.5
Στο γυρισμό ήρεμα (περί των 3.500 στροφών) και με λίγη κίνηση στην πόλη οριακά 7.5.Κρατήματα απίστευτα. Και ούτε καν που ένιωσα το όριο -ο συνοδηγός είχε άλλη άποψη -. Φοβήθηκα σε κάποιο σημείο με τα χιλιόμετρα και το γεγονός οτι ακόμα κατ΄ ουσία δεν το έχω μάθει. Είχε και μια σχετική ροή από το άλλο ρεύμα (δεν έχει πουθενά διαχωριστικό διάζωμα) και αν έκανα καμιά μλκία πέραν από εμένα θα την πλήρωναν κι άλλοι. Πέτυχα και 2-3 φάτσα κάρτα στο ρεύμα μου σε έξοδο από στροφή, γιατί 'ίσιωναν τις στροφές', και κάπου είπα να μην το παραπιέσω.
Περί του κλιματισμού :
Όταν δεν γράφει τπτ, τότε νομίζω πως λειτουργεί το a/c ad hoc, αναλόγως εσωτερικής, εξωτερικής και επιλεγμένης θερμοκρασίας.
Γενικώς όντως αν δεν το χρειάζεσαι καλό είναι να το έχεις στο off.
Πάντως ακόμα και χειμώνα καλό είναι να το θέτεις για λίγο σε λειτουργία τακτικά (κάθε βδομάδα π.χ.) Κυκλοφορούν τα υγρά και λιπαίνονται τα 'τσιμουχάκια', 'λαστιχάκια' και λοιπά '-άκια' και προστατεύονται καλύτερα. -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Σπύρο και οι άλλοι κάτοχοιΑν ανοίξετε τον αερα και δε γράφει τίποτα στην οθόνη, παίρνει μπροστά το AC?
Δε μιλάω για την περίπτωση που γράφει AC ON ή AC-OFF που είναι κατανοητό
Μιλάω τι γίνεται αν δε γράφει τίποτα και απλώς πατήσει κάποιος να βγάλει λίγο αέρα....
Αν από τελείως κλειστό εξαερισμό, πατήσεις να 'βγάλει αέρα', τότε by deafult μπαίνει σε auto / a/c on. Πρέπει να πατήσεις το a/c off για να μη λειτουργήσει σε καμία περίπτωση το a/c.
Τη ρύθμιση a/c off, την κρατάει αν σβήνοντας τον κινητήρα έχεις τον εξαερισμό να λειτουργεί με a/c off.
-
Πάντως πολύ ωραία γκάτζετ τα αυτόματα φώτα και οι αυτόματοι υαλοκαθαριστήρες...μας κακομαθαίνετε κύριε πρέσβη...θα καταλάβετε εν καιρώ...υπομονή...ε ναι λοιπόν. Παρατάς και τα δύο στο AUTO, και δεν πρόκειται να ασχοληθείς ποτέ πια με τέτοιες λεπτομέρειες. Μη απαραίτητο μεν, αλλά πραγματικά ΠΟΛΥ βολικό.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Πάντως ακόμα και χειμώνα καλό είναι να το θέτεις για λίγο σε λειτουργία τακτικά (κάθε βδομάδα π.χ.) Κυκλοφορούν τα υγρά και λιπαίνονται τα 'τσιμουχάκια', 'λαστιχάκια' και λοιπά '-άκια' και προστατεύονται καλύτερα.+1
Στεγνώνει και χαλάει πιο γρήγορα (αν το αφήνεις όλο το χειμώνα κλειστό) η τσιμούχα του συμπιεστή, εκεί που παίρνει κίνηση (πίσω από τον ηλεκτρομαγνητικό συμπλέκτη). -
Στο αυτόματο δουλεύει (με διακοπές) ο συμπιεστής του a/c ακόμα και το χειμώνα - μόνο όταν έχει μείον δεν ανάβει για τη προστασία του συμπιεστή. Αν δεν έχεις πρόβλημα με τζάμια που θολώνουν και δεν ζεσταίνεσαι, είναι καλύτερα να βάζεις το a/c off. Έχεις λιγότερες φθορές και οικονομία στο καύσιμο.
αν έχεις δίκιο έκανα τα πρώτα σχεδόν 500 χιλιόμετρα με το α/c ανοιχτό και μέση 7,8... Δηλαδή είναι ακόμα ποιο οικονομικό;
Με βλέπω να κάνω ταξίδι με 6 μέση...ρε παιδιά παραείναι λίγο για 1.8. Είμαι ενθουσιασμένος από την οικονομία του...το τούρμπο μου συγκριτικά έκαιγε τα διπλά!!!οντως πολυ οικονομικο σπανια μου ανεβενη πανω απο 7.5 μεση την στιγμη που με το golf 1.6 8v που ειχα δεν κατεβενε κατω απο 9 !καλα για το punto gt δεν μιλαω καθολου ποτε κατω απο 11+
-
Στο αυτόματο δουλεύει (με διακοπές) ο συμπιεστής του a/c ακόμα και το χειμώνα - μόνο όταν έχει μείον δεν ανάβει για τη προστασία του συμπιεστή. Αν δεν έχεις πρόβλημα με τζάμια που θολώνουν και δεν ζεσταίνεσαι, είναι καλύτερα να βάζεις το a/c off. Έχεις λιγότερες φθορές και οικονομία στο καύσιμο.
αν έχεις δίκιο έκανα τα πρώτα σχεδόν 500 χιλιόμετρα με το α/c ανοιχτό και μέση 7,8... Δηλαδή είναι ακόμα ποιο οικονομικό;
Με βλέπω να κάνω ταξίδι με 6 μέση...ρε παιδιά παραείναι λίγο για 1.8. Είμαι ενθουσιασμένος από την οικονομία του...το τούρμπο μου συγκριτικά έκαιγε τα διπλά!!!αν σου φαινεται πολυ χαμηλη η καταναλωση, εχε υποψην σου οτι μπορει να οφειλεται σε 'αισιοδοξο' υπολογιστη ταξιδιου. Παρε μετρησεις με τον κλασικο τροπο μετρησης για να δεις τι ισχυει.
-
Δεν μπορώ να αποκλείσω αυτό που λες Σπύρο...Σίγουρα ο υπολογιστής ταξιδιού σε κάθε αυτοκίνητο είναι ρυθμισμένος μάλλον αισιόδοξα. Ευκαιρία να δω και την πραγματική του απόκλιση. Αυτό δεν αναιρεί την οικονομία του κινητήρα...καίει λιγότερο από το κλιο 1.4 16v της αδερφής μου...(σύμφωνα με τους υπολογιστές ταξιδιού και των 2...)
Όταν κάνω ταξίδι θα δούμε τι γίνεται και θα ανεβάσω και φώτο από το κινητό για τους δύσπιστους. -
Δεν μπορώ να αποκλείσω αυτό που λες Σπύρο...Σίγουρα ο υπολογιστής ταξιδιού σε κάθε αυτοκίνητο είναι ρυθμισμένος μάλλον αισιόδοξα. Ευκαιρία να δω και την πραγματική του απόκλιση. Αυτό δεν αναιρεί την οικονομία του κινητήρα...καίει λιγότερο από το κλιο 1.4 16v της αδερφής μου...(σύμφωνα με τους υπολογιστές ταξιδιού και των 2...)
Όταν κάνω ταξίδι θα δούμε τι γίνεται και θα ανεβάσω και φώτο από το κινητό για τους δύσπιστους.μαλλον ειναι αναλογα το αυτοκινητο.
ο δικος μου πχ για μεγαλα διαστηματα μετρησης (πχ >2-3Κ χλμ) βγαζει μεση τα 7,6-7,8. Το ιδιο φαινεται να δειχνουν και οι μετρησεις με το spritmonitor που εχω στη υπογραφη.δοκιμασε το (το spritmonitor), ειναι ευκολος και πρακτικος τροπος για να υπολογιζεις ολα τα εξοδα του αυτοκινητου σου.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Πάντως ακόμα και χειμώνα καλό είναι να το θέτεις για λίγο σε λειτουργία τακτικά (κάθε βδομάδα π.χ.) Κυκλοφορούν τα υγρά και λιπαίνονται τα 'τσιμουχάκια', 'λαστιχάκια' και λοιπά '-άκια' και προστατεύονται καλύτερα.
+1
Στεγνώνει και χαλάει πιο γρήγορα (αν το αφήνεις όλο το χειμώνα κλειστό) η τσιμούχα του συμπιεστή, εκεί που παίρνει κίνηση (πίσω από τον ηλεκτρομαγνητικό συμπλέκτη).+1000
Είχα να λειτουργήσω a/c και ανεμιστήρα πάνω απο 6μηνο, δεν μπορείτε να φανταστείτε τη βρώμα που πιάνει (σκόνη κ.λ.π.)...
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Πάντως ακόμα και χειμώνα καλό είναι να το θέτεις για λίγο σε λειτουργία τακτικά (κάθε βδομάδα π.χ.) Κυκλοφορούν τα υγρά και λιπαίνονται τα 'τσιμουχάκια', 'λαστιχάκια' και λοιπά '-άκια' και προστατεύονται καλύτερα.
+1
Στεγνώνει και χαλάει πιο γρήγορα (αν το αφήνεις όλο το χειμώνα κλειστό) η τσιμούχα του συμπιεστή, εκεί που παίρνει κίνηση (πίσω από τον ηλεκτρομαγνητικό συμπλέκτη).+1000
Είχα να λειτουργήσω a/c και ανεμιστήρα πάνω απο 6μηνο, δεν μπορείτε να φανταστείτε τη βρώμα που πιάνει (σκόνη κ.λ.π.)...
Το ουσιαστικό πρόβλημα δεν είναι μόνο η σκόνη. Αν ξεραθούν τα μέρη που περιέγραψε ο leonp, θα επιτρέπουν τη διαρροή των υγρών με αποτέλεσμα να πρέπει να πας για αλλαγή και αναγόμωση. Και απ' όσο θυμάμαι το φρεον με τα τελευταία περιβαλλοντικά specifications δεν έχει μηδαμινό κόστος. Και το κόστος να μην σου είναι δυσβάσταχτο, σίγουρα θα έχει τρέξιμο και χρόνο χαμένο.
-
Πώς το είπατε εκείνο το αυτοκίνητο που είχε εντυπωσιακό εσωτερικό; Golf;;;
Back to the future...(Που να το είχα και καθαρό...)
-
Πανεμορφο Σπυρο και καλοριζικο αν δεν στο εχω πει πιο πισω
-
βγάλτο και από την αλλη για να φαίνεται το μαξιλαράκι που έχει για το πόδι του οδηγού (για να το ξεκουράζει)
Ηonda Civic 2005