-
καλοριζικο φιλε μου ευχομαι να σου βγει σε καλο το γεγονος οτι...αλλαξοπιστησες
-
Ευχαριστώ για τις ευχές σας.. βέβαια σε περίπου 2 μήνες θα το έχω στα χέρια μου οπότε κάνω υπομονή..
Πάντως, και επειδή το αίμα νερό δε γίνεται, δε θα πάψω ποτέ να γουστάρω τα γιαπωνέζικα αυτοκίνητα, δε με πρόδωσαν ποτέ, και σίγουρα κάποια στιγμή στο μέλλον θα επανέλθω..ίσως με κάτι πιο οικογενειακό.. -
Καλοριζικο και....
may be the (dark) force be with you....τι λεει η αλλη(σκοτινη)πλευρα της αυτοκινητοβιομηχανιας?(θα μας πεις σε δυο μηνες)Καλα χλμ
-
'το Type R άντε και το Impreza, που όμως απευθύνεται σε λίγους, ποιο άλλο μικρομεσαίο μοντέλο τους μέχρι 2000 cc θα καλύψει κάποιον που θέλει να ανέβει σε επιδόσεις'
θα ψιλοσυμφωνησω και εγω αλλα δεν νομιζω ουτε το Type-R ουτε το Impreza(2.0R) να απευθυνονται σε λιγους.Η τιμη τους ειναι πολυ καλη και οι επιδοσεις τους επισης.Απο εκει και περα το νεο civic 1.8 καπως γεφυρωνει το χασμα των ειδοσεων σε φθηνοτερες λυσεις που ουτως η αλλως ουτε Ευρωπαικο σε αυτες τις τιμες υπαρχει (εκτος του γκολφ) που να σε καλυπτει απο επιδοσεις.
-
Ο χρήστης kostas skordos έγραψε:
Και για να εξομολογηθώ την αμαρτία μου, μετά από πολλή σκέψη έκλεισα το Golf Gt με 4 χρόνια εγγύηση.
καλά έκανες φίλε....
Αμα γουστάρεις ....
Οτι γουστάρει η τσέπη σου.
Οι άλλοι civic έτσι μη ξεχνιόμαστε...
-
Να σημειώσω απλώς ότι εκτός από το Golf, αναμένονται και άλλα ευρωπαϊκά με δυνατές επιδόσεις λόγω turbo όπως Peugeot 207, Opel corsa και ίσως Astra 1.6, Punto..
Γι αυτό είπα ότι πρέπει κάποια στιγμή να δώσουν και οι Ιάπωνες στον κόσμο παραπάνω δύναμη και σε λιγότερα από 2000 cc.
Είχα μια ελπίδα ότι η Τoyota θα εφάρμοζε την υβριδική της τεχνολογία (όπως και η Honda θα μπορούσε να το κάνει) για να κάνει το μπαμ και στα μικρομεσαία και στο θέμα των επιδόσεων (όπως έχει κάνει με τα Lexus) αλλά δεν το βλέπω να γίνεται σύντομα λόγω υψηλού κόστους.. -
φιλε μου στην χοντα εχουν αλλη φιλοσοφια...προσυλητιζουν τον πελατη ... με αλλα λογια αν παρεις μια φορα χοντα ολοι σου την ζωη θα κοιτας πρωτα εκει...αυτο το πετυχαν με την αρτιοτητα των προτασεων τους και την παροιμειωδη αξιοπιστια τους. Η χοντα δεν θα βγαλει στην παραγωγη ενα μοτερ απλα ανταγωνιστικο στα χαρτια και στα νουμερα αλλα ενα μοτερ που θα ειναι εκει για καιρο...αυτη ειναι η διαφορα της και γιαυτο βλεπεις ακομα να πουλανε honda vti του 92 σε υψηλες τιμες και να βρισκονται παντα καποιοι που να τα αγοραζουν. Παρατηρεις το ιδιο με τις εταιρειες που προανεφερες; Θα αγοραζες 15 ετων 'γρηγορο' οπελ,vw,peugeot η φιατ; Δεν ειναι τυχαιος ο σεβασμος των γερμανων αλλα και των αγγλων για τα προιοντα της honda...θελεις να σου πω μια εταιρεια που λειτουργει αναλογα στην ευρωπη;Μονο η bmw φιλε μου γιαυτο και ξεχωριζει απο τους υπολοιπους.
-
-
Θα συμφωνήσω με όσα λες και γνωρίζω κι εγώ από πρώτο χέρι ότι το ιαπωνικό αυτοκίνητο μπορείς να το έχεις για μια ζωή χωρίς προβλήματα. Το θέμα είναι ότι με την εξέλιξη που υπάρχει πλέον στην τεχνολογία, πόσοι είναι αυτοί που θα ψάξουν να πάρουν αυτοκίνητο με σκοπό να το κρατήσουν πάνω από δεκαετία..? Σε δέκα χρόνια αλλάζουν τόσο πολύ τα αυτοκίνητα που είναι πολύ δύσκολο κάποιος να αντισταθεί στον πειρασμό ενός καινούριου μοντέλου..
Και βέβαια ούτε συζήτηση για αγορά μεταχειρισμένου πέραν της δεκαετίας όταν στις μέρες μας μπορείς να βάλεις δόσεις και να πάρεις ό,τι γουστάρεις.. καινούριο -
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
φιλε μου στην χοντα εχουν αλλη φιλοσοφια...προσυλητιζουν τον πελατη ... με αλλα λογια αν παρεις μια φορα χοντα ολοι σου την ζωη θα κοιτας πρωτα εκει...αυτο το πετυχαν με την αρτιοτητα των προτασεων τους και την παροιμειωδη αξιοπιστια τους. Η χοντα δεν θα βγαλει στην παραγωγη ενα μοτερ απλα ανταγωνιστικο στα χαρτια και στα νουμερα αλλα ενα μοτερ που θα ειναι εκει για καιρο...αυτη ειναι η διαφορα της και γιαυτο βλεπεις ακομα να πουλανε honda vti του 92 σε υψηλες τιμες και να βρισκονται παντα καποιοι που να τα αγοραζουν. Παρατηρεις το ιδιο με τις εταιρειες που προανεφερες; Θα αγοραζες ** 15 ετων 'γρηγορο' οπελ,vw,peugeot η φιατ; **Δεν ειναι τυχαιος ο σεβασμος των γερμανων αλλα και των αγγλων για τα προιοντα της honda...θελεις να σου πω μια εταιρεια που λειτουργει αναλογα στην ευρωπη;Μονο η bmw φιλε μου γιαυτο και ξεχωριζει απο τους υπολοιπους.Μερικα 'παλια' γρηγορα ευρωπαϊκα που μου ερχονται πολυ προχειρα στο μυαλο:
Peugeot 205 Gti/106 Rallye, Fiat Punto GT, Audi Quattro, Alfa Romeo 33 16V/Sud Ti...Εγω παντως πιστευω οτι μπορουν ΑΝΕΤΑ να πουληθουν -αρκει ο αγοραστης τους να ξερει τι παιρνει.
Μπορει να σταθει ενα CRX/VTi ΣΥΝΟΛΙΚΑ (οχι ΜΟΝΟ στον κινητηρα) διπλα τους?
Edit: Ξεχασα και τη Delta...
-
φιλε μου αυτο λεω τοση ωρα...δεν υπαρχει αυτοκινητο σε καλη κατασταση απο αυτα που περιγραφεις.(τα 106 rallye ειναι μετα το 1993 και τα παλαιοτερα ειναι πλεον χρεπια αν οχι ολα, τα πουντο βγηκαν το 1994 και πραγματι υπαρχουν ακομα μερικα καλα κομματια κυριως τα τελευταια με τα 130 αλογα, αλλα αλφα 33 καλη αν βρεις να την βγαλεις δημοπρασια στο κριστις...θα κονομησεις πολλα λεφτα και μετα θα αγορασεις...τι αλλο... type-r)
κρινεις τα λεγομενα μου απολυτα γιαυτο επαναλαβανω την ερωτηση:'θα επαιρνες αν επρεπε μεταχειρισμενο χοντα η καποιο απο αυτα που ανεφερες;'
Την απαντηση την ξερεις...
Φυσικα δεχομαι την αποψη του κωστα για την δεκαετη 'ζωη' των αυτοκινητων ομως φιλε κωστα απαιτω απο το αυτοκινητο που πληρωνω μερικες δεκαδες χιλιαδες ευρω να μην μου βγαζει ζημιες τουλαχιστον την πρωτη 5ετια της ζωης του. Εκει στηριζω τα λεγομενα μου και γιαυτο υμνω την χοντα. Αν ειναι φιλε να πληρωνω αλλα τοσα για την συντηρηση και την επισκευη + τις χαμενες ωρες στα συνεργεια ευχαριστω δεν θα παρω...ελπιζω να σας καλυψα -
Edit: Ξεχασα και τη Delta...
παρε του καββαθα μονο το δικο του ακα εφε πρεπει να ειναι απροβληματιστο
-
Μπραβο και απο μενα στον Ιαπωνα για το νεο ταπερ!
Αντε και σουστες στην επομενη γενια -
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
φιλε μου αυτο λεω τοση ωρα...δεν υπαρχει αυτοκινητο σε καλη κατασταση απο αυτα που περιγραφεις.(τα 106 rallye ειναι μετα το 1993 και τα παλαιοτερα ειναι πλεον χρεπια αν οχι ολα, τα πουντο βγηκαν το 1994 και πραγματι υπαρχουν ακομα μερικα καλα κομματια κυριως τα τελευταια με τα 130 αλογα, αλλα αλφα 33 καλη αν βρεις να την βγαλεις δημοπρασια στο κριστις...θα κονομησεις πολλα λεφτα και μετα θα αγορασεις...τι αλλο... type-r)
κρινεις τα λεγομενα μου απολυτα γιαυτο επαναλαβανω την ερωτηση:'θα επαιρνες αν επρεπε μεταχειρισμενο χοντα η καποιο απο αυτα που ανεφερες;'
Φυσικα δεχομαι την αποψη του κωστα για την δεκαετη 'ζωη' των αυτοκινητων ομως φιλε κωστα απαιτω απο το αυτοκινητο που πληρωνω μερικες δεκαδες χιλιαδες ευρω να μην μου βγαζει ζημιες τουλαχιστον την πρωτη 5ετια της ζωης του. Εκει στηριζω τα λεγομενα μου και γιαυτο υμνω την χοντα. Αν ειναι φιλε να πληρωνω αλλα τοσα για την συντηρηση και την επισκευη + τις χαμενες ωρες στα συνεργεια ευχαριστω δεν θα παρω...ελπιζω να σας καλυψαΦιλε μου θα διαφωνησω μαζι σου.Η απαντηση μου δεν ειναι αυτη που νομιζεις οτι ξερεις . Η κατασταση ενος αυτοκινητου 15ετιας δεν εξαρταται απο την ...εθνικοτητα του αλλα απο το πως του εχει φερθει και πως το εχει συντηρησει ο ιδιοκτητης του. Ναι, ακομα και ιταλικο ή γαλλικο να ειναι. Οσο για την 33 που λες μην παιρνεις και ορκο, γιατι υπαρχουν συμφορουμιστες (βλ. Kyan) που εχουν ακομα και Alfasud σε καλη κατασταση. Φυσικα για να το διατηρησεις πρεπει να δινεις χρηματα για αυτο, αλλα αυτο δεν ισχυει παντου? Προσωπικα οδηγω συχνα-πυκνα μια 33 η οποια εχει γραψει πανω απο 300.000km και αναρωτιεμαι εαν τα συγχρονα Civic στριβουν οπως αυτη (μοντελο '91) - αλλο θεμα αυτο βεβαια.
Οπως λοιπον βεβαιως υπαρχουν Civic Vti που ειναι σε καλη κατασταση ετσι μπορουν να υπαρχουν και Ευρωπαϊκα σε αντιστοιχη κατασταση
Αρα μην εισαι τοσο απολυτος γιατι δεν ειναι ολα τα πραγματα ασπρο-μαυρο. -
Σ' αυτή τη περίπτωση είναι σχεδόν άσπρα - μαύρα. Κυκλοφορούν τα περισσότερα σιβικ (που δεν τράκαραν) και ελάχιστες 33 γιατί οι υπόλοιπες χάλασαν και τις πέταξαν. Αν σκεφτείς πόσες περισσότερες 33 πουλήθηκαν από σιβικ και την αναλογία σιβικ/33 που βλέπεις σήμερα, αυτό που γράφω επιβεβαιώνονται.
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Φυσικα δεχομαι την αποψη του κωστα για την δεκαετη 'ζωη' των αυτοκινητων ομως φιλε κωστα απαιτω απο το αυτοκινητο που πληρωνω μερικες δεκαδες χιλιαδες ευρω να μην μου βγαζει ζημιες τουλαχιστον την πρωτη 5ετια της ζωης του. Εκει στηριζω τα λεγομενα μου και γιαυτο υμνω την χοντα. Αν ειναι φιλε να πληρωνω αλλα τοσα για την συντηρηση και την επισκευη + τις χαμενες ωρες στα συνεργεια ευχαριστω δεν θα παρω...ελπιζω να σας καλυψαΦιλε μου θα διαφωνησω μαζι σου.Η απαντηση μου δεν ειναι αυτη που νομιζεις οτι ξερεις . Η κατασταση ενος αυτοκινητου 15ετιας δεν εξαρταται απο την ...εθνικοτητα του αλλα απο το πως του εχει φερθει και πως το εχει συντηρησει ο ιδιοκτητης του. Ναι, ακομα και ιταλικο ή γαλλικο να ειναι. Οσο για την 33 που λες μην παιρνεις και ορκο, γιατι υπαρχουν συμφορουμιστες (βλ. Kyan) που εχουν ακομα και Alfasud σε καλη κατασταση. Φυσικα για να το διατηρησεις πρεπει να δινεις χρηματα για αυτο, αλλα αυτο δεν ισχυει παντου? Προσωπικα οδηγω συχνα-πυκνα μια 33 η οποια εχει γραψει πανω απο 300.000km και αναρωτιεμαι εαν τα συγχρονα Civic στριβουν οπως αυτη (μοντελο '91) - αλλο θεμα αυτο βεβαια.
Οπως λοιπον βεβαιως υπαρχουν Civic Vti που ειναι σε καλη κατασταση ετσι μπορουν να υπαρχουν και Ευρωπαϊκα σε αντιστοιχη κατασταση
Αρα μην εισαι τοσο απολυτος γιατι δεν ειναι ολα τα πραγματα ασπρο-μαυρο.φιλε μου αναφερθηκα στα γρηγορα μοντελα δηλαδη στα πλεον καταπονημενα και οχι στα νορμαλ 1400.Φυσικο και λογικο ειναι ενα νορμαλ αυτοκινητο που ο ιδιοκτητης του το προσεχει να εχει περισσοτερες πιθανοτητες να διατηρηθει σε βαθος χρονου. Η εμμονη μου εχει να κανει στο οτι τα vti ακομα αγοραζονται ως μεταχειρισμενα με την δεδομενη ασχημη χρηση που εχουν υποστει ενω ειναι σχεδον αδυνατο να βρεις καλα -με αντιστοιχη χρηση- ευρωπαικα.Αναφερομαι στην αξιοπιστια τους. Για τα κρατηματα της παλιας αλφα δεν μιλω διοτι η εταιρεια στον τομεα αυτο ειναι απο τις αγαπημενες μου αλλα θεωρω αστοχο να συγκρινεις τα συγχρονα civic με τις παλιες αλφα αφου προκειται για μεγεθη ασυγκριτα. Αυτο που μαλλον θελεις να πεις ειναι οτι οι αλφα ειναι fun to drive διαχρονικα και σε αυτο δεν εχω λογο να διαφωνησω. Οσον αφορα για τα κρατηματα της 8ης σειρας civic τι να πω διαβασε οποιο περιοδικο θελεις να δεις αν γραφουν κατι κακο. Δεν θελω η κουβεντα μας να φτασει σε επιπεδο 'πολεμου ευρωπης -ιαπωνιας' απλα εχω εστιασει στην φοβερη αξιοπιστια της εταιρειας παραγοντας που για μενα πρεπει να λαμβανεται σοβαρα υποψην στις μερες μας οπου το αυτοκινητο ναι μεν αγοραζεται ευκολα αλλα συντηρειται ελεω οικονομικων δυσχεριων -στου πολλους τουλαχιστον- δυσκολα και πρεπει ΝΑ απαιτουμε να μην το πληρωνουμε διπλα.Αν αυτο για σενα ειναι ασπρο μαυρο τοτε εγω ειμαι απολυτος...
-
Civic 2005 τοπικ
-
Μπορει να σταθει ενα CRX/VTi ΣΥΝΟΛΙΚΑ (οχι ΜΟΝΟ στον κινητηρα) διπλα τους?
Eπειδη ημουνα κατοχος CRX vtec '92 μεχρι και περσι μπορω να σου πω οτι στεκεται ΠΟΛΥ καλα απεναντι και σε συνγχρονα αυτοκινητα....Αν το μοτερ και το πλαισιο σε ενα αμαξι ειναι αθικτα ολα τα υπολοιπα φτιαχνονται και ναι αυτο που ειχα βρει εγω πληρουσε τα παραπανω. ΚΑΒΛΑ αμαξακι πολυ μπροστα για την εποχη του. Αθανατο μοτερ.
Δεν ειμαι πλεον κατοχος (δυστυχως) επειδη το αμαξι μου το τρακαραν και μαλιστα δεν ημουνα καν εγω οδηγος....
OFF topic end
-
H alfa 33 μηχανικά ήταν πολύ αναξιόπιστο αυτοκίνητο.Ειδικά αυτό το μοντέλο έκανε πολύ κόσμο να απορρίψει δια παντός την επιλογή Ιταλικού αυτοκινήτου ξανά στο μέλλον.
Καλό-χρυσό στο δρόμο,αλλά έκαναν χρυσές δουλειές οι μηχανικοί με αυτό.Ειδικά ο μηχανικός που πήγαινα το fiataki μου τα θεωρούσε απαράδεκτα-' Όλο χαλάνε ' μου είχε πει.
Εντάξει,αν κάποιος προσέχει πολύ το αυτοκινητό του και ασχολείται γενικά με τα μηχανικά,μπορεί και να μην πάθει τίποτα,αλλά σε γενικές γραμμές υπήρχε πρόβλημα-και είχε πουλήσει πολύ τότε η 33.
-
τα 88 αλογα και το διπλο καρμπυλατερ ήθελαν και μεταξωτό κώλο....
Ηonda Civic 2005