-
Ο Χρήστος σας έγραψε την αλήθεια με τον πλέον κόσμιο τρόπο για να μην ξεκινήσει πόλεμος...εγώ όμως θα τα γράψω όπως πρέπει.
Ναι, ο euroncap είναι κατευθυνόμενος από γερμανικούς παράγοντες και για μένα διαβλητός. Αναφέρατε το παράδειγμα των ceed-i30...σας θυμίζω σε ποια χώρα βρίσκεται το ευρωπαϊκό κέντρο εξέλιξης των παραπάνω εταιριών...
Σας επαναλαμβάνω ότι δεν θα τολμούσε ποτέ να βγάλει το γκολφ 4στερο ακόμα και αν ήταν τέτοιο. Στην χειρότερη των περιπτώσεων θα το έβγαζε 5στερο με μικρή διαφορά από το κορυφαίο δηλαδή ένα από τα κορυφαία!
Να προσθέσω και κάτι άλλο...πως γίνεται το σενταν χοντα σιβικ στην αμερική να έχει καλύτερες επιδόσεις στον τομέα παθητικής ασφάλειας από το αντίστοιχο τζετα;
Μήπως λαδώνει η χόντα τους Αμερικανούς;
Δεν θα ισοπεδώσω τελείως τον euroncap...σίγουρα η ύπαρξη του συνετέλεσε στην παραγωγή περισσότερο ασφαλών αυτοκινήτων τα οποία απολαμβάνουμε όλοι μας. Όμως από την στιγμή που αυτό έγινε καραμέλα στα τμήματα μάρκετινγκ που προσπάθησαν ψευδώς να μας πείσουν για την ...τεράστια διαφορά των 4,4 και των 4,6 αστεριών νομίζω ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές στην αρχική ιδέα.
Για αποφυγή παρεξηγήσεων σε αυτό το επίπεδο σας αναφέρω ότι η αναφορά στο γκολφ γίνεται επειδή το τελευταίο αποτελεί το πρώτο σε πωλήσεις μικρομεσαίο αυτοκίνητο της Ευρώπης. -
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Για να απαντήσω περί αξιοπιστίας του Euroncap.
Η ασφάλεια για μένα και ίσως για τους περισσότερους είναι κυρίως η ενεργητική. Τι να κάνω τις ζώνες παραμόρφωσης αν το όχημα έχει επικίνδυνη οδική συμπεριφορά στο όριο και έχει ρεπρίζ που μετριούνται σε γεωλογικές περιόδους.
Συγγνώμη αγαπητέ που θα σε στεναχωρήσω, και με όλο το σεβασμό, αλλά αν για εσένα είχε μεγαλύτερη σημασία η ενεργητική ασφάλεια, και δεν ήθελες αυτοκίνητο με ρεπρίζ αιώνων, δεν θα είχες επιλέξει το ΙΜΑ.
Συγνώμη που θα σε στεναχωρήσω αγαπητέ αλλά σε ρεπρίζ το ΙΜΑ είναι επαρκέστατο. Διάβασε τις πολλές αναφορές μου στο θέμα και θα το δεις. Κάτι ο ηλεκτροκινητήρας κάτι το CVT πράγματα standard και πατώντας το γκάζι το όχημα ολοκληρώνει την προσπέραση σε χρόνο αντίστοιχο κάποιων καλών 1600. Δεν είναι GT ή TSi (με τη σωστή σχέση στο κιβώτιο) αλλά από τον παππού που πατά στο TSi του το γκάζι με 1500 στροφές και τελική σχέση στο κιβώτιο για να περάσει στην ανηφόρα τη νταλίκα έχω καλύτερο αποτέλεσμα με το IMA.
Μα γιατί τέτοια μανία να συγκρίνονται όλα με το Golf;
Σύγκριση ρεπρίζ Civic 1.4 vs Civic IMA:
http://library.techlink.gr/4t/article.asp?mag=1&issue=333&article=9604Eδώ, φαίνεται καθαρά ότι το IMA είναι ανταγωνιστικό μόνο στις χαμηλές στροφές λειτουργίας
-χάρη στην υποβοήθηση που προσφέρει ο ηλεκτροκινητήρας-, αλλά από κει και πέρα η
«συμβατική» έκδοση αποκτά ξεκάθαρα το προβάδισμα. Eνδεικτικές είναι οι τιμές για τα 30-50
και 80-110 χλμ./ώρα με 3η (4,2/4,5 και 13,9/7,0 δλ. για τα Civic IMA και 1.4, αντίστοιχα)
και για τα 40-60 και 120-140 με 4η (6,3/6,0 και 17,5/8,4 δλ.), που για ακόμα μια φορά
επιβεβαιώνουν την αδυναμία του IMA στον τομέα των επιδόσεων. Bέβαια, θα πρέπει να
τονίσουμε και τη διαφoρά βάρους των δύο αυτοκινήτων, που φυσικά είναι προς όφελος της
«συμβατικής» έκδοσης 1.4, η οποία ζυγίζει 1.087 κιλά (αναλογία κιλών/ίππο: 12,08) έναντι
1.207 κιλών (13,41 κιλά/ίππο). -
Το τεύχος που παραθέτεις είναι του Μαρτίου 2004 και αφορά τα σιβικ προηγούμενης γενιάς!
Υπάρχουν βελτιώσεις στο υβριδικό έκτοτε -
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Ο Χρήστος σας έγραψε την αλήθεια με τον πλέον κόσμιο τρόπο για να μην ξεκινήσει πόλεμος...εγώ όμως θα τα γράψω όπως πρέπει.
Ναι, ο euroncap είναι κατευθυνόμενος από γερμανικούς παράγοντες και για μένα διαβλητός. Αναφέρατε το παράδειγμα των ceed-i30...σας θυμίζω σε ποια χώρα βρίσκεται το ευρωπαϊκό κέντρο εξέλιξης των παραπάνω εταιριών...
Σας επαναλαμβάνω ότι δεν θα τολμούσε ποτέ να βγάλει το γκολφ 4στερο ακόμα και αν ήταν τέτοιο. Στην χειρότερη των περιπτώσεων θα το έβγαζε 5στερο με μικρή διαφορά από το κορυφαίο δηλαδή ένα από τα κορυφαία!
Να προσθέσω και κάτι άλλο...πως γίνεται το σενταν χοντα σιβικ στην αμερική να έχει καλύτερες επιδόσεις στον τομέα παθητικής ασφάλειας από το αντίστοιχο τζετα;
Μήπως λαδώνει η χόντα τους Αμερικανούς;
Δεν θα ισοπεδώσω τελείως τον euroncap...σίγουρα η ύπαρξη του συνετέλεσε στην παραγωγή περισσότερο ασφαλών αυτοκινήτων τα οποία απολαμβάνουμε όλοι μας. Όμως από την στιγμή που αυτό έγινε καραμέλα στα τμήματα μάρκετινγκ που προσπάθησαν ψευδώς να μας πείσουν για την ...τεράστια διαφορά των 4,4 και των 4,6 αστεριών νομίζω ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές στην αρχική ιδέα.
Για αποφυγή παρεξηγήσεων σε αυτό το επίπεδο σας αναφέρω ότι η αναφορά στο γκολφ γίνεται επειδή το τελευταίο αποτελεί το πρώτο σε πωλήσεις μικρομεσαίο αυτοκίνητο της Ευρώπης.Ναι τα σκάσαν οι Γερμανοί για το Golf και τσιγκουνεύτηκαν να κάνουν το ίδιο και για το A3.
Αλήθεια πως εξηγείς το γεγονός ότι το Α3 έχει 4 αστέρια;
H Renault πως γίνεται να έχει το μεγαλύτερο αριθμό μοντέλων με 5 αστέρια; Μήπως κατευθύνει και εκείνη τις δοκιμές του euroncap;
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Το τεύχος που παραθέτεις είναι του Μαρτίου 2004 και αφορά τα σιβικ προηγούμενης γενιάς!
Υπάρχουν βελτιώσεις στο υβριδικό έκτοτεΚαι πάλι. Εδώ δεν φτάνει το ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟ Civic 1.4 σε ρεπριζ, υποστηρίζεις πως μπορεί να συγκριθεί με υπερτροφοδοτούμενα μοτερ που έχουν σημαντικά μεγαλύτερη ροπή;
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Υπάρχουν βελτιώσεις στο υβριδικό έκτοτεΚαι πάλι. Εδώ δεν φτάνει το ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟ Civic 1.4 σε ρεπριζ, υποστηρίζεις πως μπορεί να συγκριθεί με υπερτροφοδοτούμενα μοτερ που έχουν σημαντικά μεγαλύτερη ροπή;
Με εξαίρεση το γκρουπ VAG όλοι οι υπόλοιποι έχουν συντριπτικά περισσότερες πωλήσεις με τα ατμοσφαιρικά τους μοντέλα. Η αίσθηση που μου δίνει το ΙΜΑ είναι ενός ψυχομένου σχετικά 1600αριού και για τη δουλειά που το πήρα κάνει καλά τη δουλειά του.
ΥΓ. Μεταξύ του ΙΜΑ Ι και του ΙΜΑ ΙΙ έχουμε 7 ίππους παραπάνω στον ηλεκτροκινητήρα και βέβαια περί τα 100 κιλά. Μπορεί το ΙΜΑ στο 0-100 να τα κάνει θάλασσα (στολάρει) αλλά στις εν κινήσει επιταχύνσεις δεν υστερεί.
-
[quote]πως γίνεται το σενταν χοντα σιβικ στην αμερική να έχει καλύτερες επιδόσεις στον τομέα παθητικής ασφάλειας από το αντίστοιχο τζετα;
[quote]Σε ποιές δοκιμές, εμπρόσθιας, πλαινής ή οπίσθιας σύγκρουσης αναφέρεσαι, και από ποιόν, τον ιδιωτικό IIHS ή τον κρατικό NHTSA? Και γιατί εκπλήσσεσαι από την ανακοίνωση αυτή?
Να διευκρινήσω ότι ο πρώτος κάνει τις δοκιμές εμπρόσθιας σύγκρουσης με παραμορφώσιμο εμπόδιο και ταχύτητα 40 μαω, ενώ ο δεύτερος με ακλόνητο εμπόδιο (τοίχος) και με 35 μαω. Η κάθε δοκιμή δεν υποκαθιστά την άλλη, αλλά την συμπληρώνει αφού εξάγονται διαφορετικά συμπεράσματα τα οποία αξιολογούνται ξεχωριστά.
Εδώ να συμπληρώσω επίσης ότι μετρέται και δημοσιεύεται και το Head Injury Criterion που δείχνει την δύναμη (πίεση?) που δέχεται το κρανίο των επιβατών, το ποιό ευαίσθητο σημείο δηλαδή του ανθρώπου δηλαδή και σημαντικό κριτήριο του αν κάποιος θα επιζήσει μιας σύγκρουσης ή όχι, αν και όχι το μόνο φυσικά.
Το HIC πρωτοεμφανίστηκε στην ευρώπη πριν από καμμιά 20αριά χρόνια στις ιδιωτικές δοκιμές του περιοδικού AutoMoto und Sport και της ADAC αλλά όχι στο μετέπειτα συσταθέν Euroncap. Το οποίο Euroncap χωρίζοντας τα αυτοκίνητα σε κατηγορίες, και βαθμολογώντας με αστέρια χωρίς να δημοσιεύει άλλα στοιχεία όπως HIC, υποχώρησης καμπίνας και δαπέδου κ.α. και μη επιτρέποντας σύγκριση αποτελεσμάτων μεταξύ διαφορετικών κατηγοριών, ''πέτυχε'' όλα σχεδόν τα αυτοκίνητα να είναι πλέον 5άστερα και οι ιδιοκτήτες τους να είναι χαζοχαρούμενοι ότι είναι ασφαλείς ενώ είναι απλά κατά τι ασφαλέστεροι από τα λιγοστά πλέον 4άστερα που υπάρχουν. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
....AutoMoto und Sport και της ADAC ...Και θυμωμαστε ολοι ποσο αμεροληπτα ηταν τα αποτελεσματα του...οπως και ολα τα τεστ που δημοσιευει!
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
θες δε θες τα ευρωπαικα θα βγαινουν καλυτερα,ειναι,δεν ειναι καλα,ειναι δεν ειναι υπερτροφοδοτουμενα...στην ευρωπαικη ενωση ειμαστε,δες τι συμφερει εδω περα να πουλησει,αλλο να κλεινει η' να πα8αινει οικονομικη ζημια μια ιαπωνικη εταιρια και αλλο ευρωπαικη,τοσο κοσμο ταιζουν...π.χ οταν σου βγαζουν το sciroco αμαξαρα,που ειναι σαν να μπαινεις σε λαγουμι, με πλασιο γκολφ 2005 και κινητηρα ιδιο καταλαβαινουμε τι εννοω.to civic 1.4 ειναι κορυφη,σε πολλα και βλεπουμε που το εχουν,παλια ειχαμε την φημη της λαμαρινας οτι τα ευρωπαικα ξεχωριζουν,τωρα αφου βγήκαμε offside πάμε στα υπερτροφοδοτουμενα ευρωπαικα που ξεχωριζουν απο τα ιαπωνικΑ...σας μαθαμε αλανια πλεον
-
Η προσφορα για το ασημι ισχυει ακομα ....χθες ρωτησα για το Ταπερ και το plus σ ε ασημι βγαινει στα 26.800€ .........
-
Ο χρήστης Madness έγραψε:
Η προσφορα για το ασημι ισχυει ακομα ....χθες ρωτησα για το Ταπερ και το plus σ ε ασημι βγαινει στα 26.800€ .........το typer θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον άλλα 2000 ευρώ κάτω λόγω της μείωσης του ΕΤΤ. Εφόσον η τιμή δεν αλλάζει σημαίνει ότι ο Σ τα τσέπωσε τα μπικικίνια. Ας τον αφήσουμε λοιπόν με το ασημί typeR του και ας περιμένει μέχρι τον Αύγουστο που θα τα πουλήσει γύρω στα 25k.
-
απολυτη εμπορικη αποτυχια το type-r στην ελλαδα,αλλα εγω παλι type-r θα ξαναεπερνα
-
Τελικά άλλαξα αμορτισέρ σήμερα στην ΕΞΤΡΑ στην Αθηνών, 53k χλμ, περάστηκαν στην εγγύηση (!)
Συνολικό κόστος: Μηδέν Ευρώ
-
Ο χρήστης WinMik έγραψε:
Τελικά άλλαξα αμορτισέρ σήμερα στην ΕΞΤΡΑ στην Αθηνών, 53k χλμ, περάστηκαν στην εγγύηση (!)Συνολικό κόστος: Μηδέν Ευρώ
δεν μας λες και εμάς το μαγικό???
-
Δεν υπάρχει μαγικό, μόνοι τους μου το είπαν!
(κανονικά το κόστος ήταν 650...)
-
εντυπωσιακη τοτε η χοντα να αλλαζει αμορτισερ χωρις να χρειαζεται να πληρωσεις..σπευσατε!
-
παιδια με την ρυθμιση των βαλβιδων στα service των civic καθε 40.000χλμ οπως μου ειπανε τι γινεται?
Κανονικα δεν θα επρεπε να ειναι στην εγγυηση αν εχουν προβλημα οι βαλβιδες,ή το κανουν προληπτικα και καλουμαι εγω να πληρωσω 100€+ για την 'προληψη'?
Παντως πρωτη φορα ακουω για τετοια προγραμματισμενη εργασια στο service -
Ο χρήστης pipikikinos έγραψε:
παιδια με την ρυθμιση των βαλβιδων στα service των civic καθε 40.000χλμ οπως μου ειπανε τι γινεται?
Κανονικα δεν θα επρεπε να ειναι στην εγγυηση αν εχουν προβλημα οι βαλβιδες,ή το κανουν προληπτικα και καλουμαι εγω να πληρωσω 100€+ για την 'προληψη'?
Παντως πρωτη φορα ακουω για τετοια προγραμματισμενη εργασια στο serviceΗ ρύθμιση των βαλβίδων είναι μέσα στο πακέτο της συντήρησης σε κάθε σχεδόν αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Παντως πρωτη φορα ακουω για τετοια προγραμματισμενη εργασια στο serviceΗ ρύθμιση των βαλβίδων είναι μέσα στο πακέτο της συντήρησης σε κάθε σχεδόν αυτοκίνητο.
Οχι για τα αμαξια που εχουν κινητηρες με υδραυλικα ρυθμιζομενες βαλβιδες ,πρεπει να ειναι η πλειοψηφία πλεον .
-
Πολύ περίεργο να θέλει ρύθμιση κάθε 40.000 χλμ
Ηonda Civic 2005