-
Εγινε παρουσίαση?
Eδω λέμε ότι έγινε τη Δευτέρα. Ετσι λένε τα άλλα site.Είναι που στηρίζουμε τα υβριδικά....
Πηγα χτες και είδα ένα στο παρκινγκ στα κεντρικά
Το βάζεις μπροστά και δεν ακους τίποτα
Εχει ενδείξεις για την μπαταρία και βλέπεις δεξιά της ταχύτητας την κατανάλωση (ωστε να τσεκάρεις συνέχεια)
Κατα τα άλλα δε καταλαβαίνεις ότι είναι υβριδικό από έξω
Αυτό που μου έκανε εντυπωση είναι ότι οι ζάντες που εχει στη φωτογραφία είναι αλουμινίου ειδικές για το ΙΜΑ
Στην αρχή νόμιζα ότι είναι τασια -
Είναι ειδικές αλουμινίου με μικρή αεροδυναμική αντίσταση.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Είναι ειδικές αλουμινίου με μικρή αεροδυναμική αντίσταση.αυτό
-
θέλω !! κι εγώ τέτοιες !!!!
-
δε μπαίνουν σε σένα, έχεις 98αρι καρέ
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Åßíáé ðïõ óôçñßæïõìå ôá õâñéäéêÜ....Êé åäù åñ÷üìáóôå óôçí ïõóßá. Ï Ôýðïò ôá ÊÁÑÁóíïìðÜñåé.Ãéáôß; Ìá ðïëõ áðëá äéïôé ïé åäþ áõôïêéíçôïâéïìç÷áíßåò Ý÷ïõí ñßîåé ôï âÜñïò óôá diesel êáé óíïìðÜñïõí ôá õâñéäéêÜ.
Êáé ñùôÜù ãíùñßæåôå êÜôé ãéá ôï Highlander ç ôï GS450h;
ÌÞðùò ãíùñßæåôå êÜôé ãéá ôéò ìðáôáñßåò Li-On;
ÌÞðùò ãíùñßæåôå ðþò ëåéôïõñãåß ôï Prius;
ÌÞðùò ãíùñßæåôå ôß ôÜóç Ý÷åé ç ìðáôáñßá ôïõ Prius;
ÌÞðùò ãíùñßæåôå ãéáôß óôï Prius 68hp+78hp = 110 hp;
ÌÞðùò ãíùñßæåôå ìå ðïéüí Üëëï ôñüðï åêôüò ôïõ ìåôáó÷çìáôéóôÞ ìðïñïýìå íá áíåâÜóïõìå ôçí ôÜóç ôïõ ñåýìáôïò;ÌéëÜìå ãéá óêïôÜäé...
ÄçëáäÞ ðñÝðåé íá ðåñéìÝíù, ðüôå ç Merc èá ìðïñÝóåé êáé Üí íá âãÜëåé õâñéäéêü ãéá íá ìÜèáßíù ôßò åîåëßîåéò;
-
καταρχήν σε αυτά που λες και ενδιαφέρουν την αυτοκίνηση να συμπληρώσω ότι οι 2 εταιρίες εργάζονται σε διαφορετικές κατευθύνσεις....
O κινητηρας της honda είναι επικουρικός (βοηθητικός) αλλά υπαρχει και μέσα στην πόλη και έξω... (δηλαδή στην εθνική είναι παρών όταν χρειάζεσαι τα 110 άλογα), σου δινει το κάτι παραπάνω
Της τογιοτα νομίζω ότι δεν λειτουργεί εκτός ΄πόλης (διορθώστε με)???
-
Σε διορθώνω
Και στις δύο περιπτώσεις οι 2 κινητήρες (ΜΕΚ & ηλεκτροκινητήρας) λειτουργούν σε συνάρτηση πολλών παραγόντων, στην πράξη ενεργοποιούνται ανα πάσα στιγμή και οι 2 και δουλεύουν σαν ένα σύστημα. Θα ήταν υπεραπλούστευση να λέγαμε πως ο ένας είναι ο 'κύριος' και ο άλλος ο βοηθητικός.
-
Οι τιμές ελλάδας-αγγλίας έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.
Προσέξτε:
S2000 50.000-40.000
CTR 27.000-25.000
Civic 23.000-22.000
CivicIMA 21.000-25.000!!!Αν όντως έρθει σε τόσο χαμηλή τιμή αξίζει και με το παραπάνω.
Με 15.000χλμ/έτος σε σχέση με το 1.8 κερδίζει κανείς πάνω από €4.000 σε επτά χρόνια χρήσης.Ετοιμάζονται και Jazz-Crv με ΙΜΑ, άντε να βάλει και στο S2K IMA η Honda μπας και μπορέσουμε να το ψωνίσουμε και εδώ
-
αφου έχει έρθει ρε παιδιά σε αυτή την τιμή
Ανακοίνωση δεν είναι αυτή που διαβάζουμε? -
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Σε διορθώνωΚαι στις δύο περιπτώσεις οι 2 κινητήρες (ΜΕΚ & ηλεκτροκινητήρας) λειτουργούν σε συνάρτηση πολλών παραγόντων, στην πράξη ενεργοποιούνται ανα πάσα στιγμή και οι 2 και δουλεύουν σαν ένα σύστημα. Θα ήταν υπεραπλούστευση να λέγαμε πως ο ένας είναι ο 'κύριος' και ο άλλος ο βοηθητικός.
Στη honda είναι σίγουρα επικουρικός
Μπορεί μεσα στην πόλη σε ελαφρά κατηφόρα να δουλεύει μόνο αυτός.... (σβήνει την βενζίνη)Στην εθνική δουλεύει η βενζίνη και εκεί που τα χώνεις σου δίνει τα επιπλέον άλογα τσάμπα .... (πάνω από τα 90 άλογα). Δεν είμαι ειδικός αλλά απλά καταλαβαίνω ότι μπορεις να έχεις την κατανάλωση του 1,3 αλλα στα γκάζι αυτή να μην αυξάνει λόγω ότι τα επιπλέον άλογα έρχονται από το ρευμα
Αυτή είναι η 2000ιοστη δημοσιευση από εμένα
Αυτό σημαίνει οτι σας τα ε...ξα 2000 φορές τουλάχιστον -
Άντε να τα 10.000άσεις
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το φθηνότερο υβριδικό. Έχει 95 ίππους μεν (όχι τόσο χάλια όσο ο απλός 1400άρης του νέου Civic), αλλά αφού βγάζει τη ροπή τόσο χαμηλά το θεωρώ μανούλα για την πόλη. Ας βάλουν τον κινητήρα σε jazz και το πήρα χθες.Το υβριδικό Jazz (aka Fit) θα έχει 1.0 βενζινοκινητήρα.
Μόλις έκανα post εδώ για το Jazz: http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... 389#590389
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Óå äéïñèþíùÊáé óôéò äýï ðåñéðôþóåéò ïé 2 êéíçôÞñåò (ÌÅÊ & çëåêôñïêéíçôÞñáò) ëåéôïõñãïýí óå óõíÜñôçóç ðïëëþí ðáñáãüíôùí, óôçí ðñÜîç åíåñãïðïéïýíôáé áíá ðÜóá óôéãìÞ êáé ïé 2 êáé äïõëåýïõí óáí Ýíá óýóôçìá. Èá Þôáí õðåñáðëïýóôåõóç íá ëÝãáìå ðùò ï Ýíáò åßíáé ï 'êýñéïò' êáé ï Üëëïò ï âïçèçôéêüò.
Ôï HSD ôçò Toyota åßíáé óåéñéáêü/ðáñÜëëçëï, åíù ôçò Honda óêÝôï ðáñÜëëçëï.
Ï çëåêôñïêéíçôÞñáò óôï prius äïõëåýåé ðÜíôïôå. Ôï Prius åßíáé ó÷åäéáóìÝíï íá åßíáé ðëÞñùò çëåêôñéêü.Ïìùò åðåéäÞ ç ìðáôáñßá Ý÷åé áäõíáìßåò, êáëåßôáé ï âåíæïêéíçôÞñáò íá êáëýøåé ôçí åëëåéøç äýíáìçò êé åíÝñãåéáò:- Íá öïñôßæåé ôçí ìðáôáñßá 2. Íá ðáñÝ÷åé ñåýìá óôïí çëåêôñïêéíçôÞñá, 3. Íá êéíåé ôïõò ôñï÷ïýò.
Ç ìðáôáñßá Ni-Mh ôïõ Prius áðïäßäåé 32 Üëïãá êáé ìðïñåß íá ðáñÝ÷åé ( stealth mode = ëåéôïõñãåß ìüíï ï çëåêôñïêéíçôÞñáò) ìå÷ñé ôá 68 km/h êáé ãéá äýï ðåñßðïõ ÷éëéüìåôñá. Áðï êåß êáé ðÝñá ç ìðáôáñßá öïñôßæåôáé ãéá 10 ðåñßðïõ ëåðôá, üìùò ï çëåêôñïêéíçôÞñáò óõíå÷ßæåé íá ðáñÝ÷åé ôçí èçñéþäç ñïðÞ ôïõ, ìåéþíïíôáò ðáñÜëëçëá ôçí êáôáíÜëùóç ôïõ ICE, áöïý ðáßñíåé åíÝñãåéá áðï ôçí ãåííÞôñéá ôïõ PSD.O çëåêôñïêéíçôÞñáò ôïõ prius áðïäßäåé 68 Üëïãá êáé 40 êéëÜ ñïðÞò.
Óôï åðüìåíï prius, oé ìðáôáñßåò Li-on èá åêìåôáëåýïíôáé ðëÞñùò ôçí éó÷ý ôïõ çëåêôñïêéíçôÞñá(68 hp) , åëðßæù stealth mode üóï ç ôåëéêÞ åíüò 1.0 yaris), åíþ ìéëÜíå ãéá çëåêôñéêÞ áõôïíïìßá 14 ÷éëéüìåôñá.
H Toshiba åðáíáöïñôßæåé ôçí Li-on (ðùëÞóåéò ôÝëïò 2006) ôçò 80-0% óå 1 ëåðôü
http://www.toshiba.co.jp/about/press/2005_03/pr2901.htmÅÜí Ýìðáéíå ôï 2006 óôï õâñéäéêü prius èá áðáéôïýíôáí ï ìéóüò ÷ñüíïò. (80-40% SOC.)
ÄçëáäÞ 30 sec. Åíþ èá Ýäéíå åîáðëÜóéá áõôïíïìßá óôï prius.
Ïìùò Þäç ç Fuji åîåëßóåé ìðáôáñßá ìå êáëýôåñá ÷áñáêôçñéóôéêÜ!!! Êé üëá áõôÜ ÷ùñßò íá õðïëïãßæïõìå ôïí îåíïäü÷ï, ôçí Ôoyota (ìå ôéò ôåñÜóôéåò åðåíäýóåéò óôá õâñéäéêÜ)...ÕÃ
ÌÝ÷ñé ôï 2008 ðïéüò îÝñåé, ßóùò ðáôþíôáò ìéá öïñÜ ôï öñÝíï íá öïñôßæåôáé ðëÞñùò ç ìðáôáñßá, êáèéóôþíôáò ôá õâñéäéêÜ áõôüíïìá åíåñãåéáêÜ ìÝ÷ñé ôá 140 ÷ëì/ù!!! -
πολύ ωραία τα νουμεράκια αλλά στην πράξη είναι διαφορετικά,
όλα αυτά έχουν τριβές και για την εναλλαγή μεταξύ διάφορων τύπων ενεργειών (χημική-ηλεκτρική-μηχανική) έχουμε απώλειες.
Νομίζω οτι η Honda είναι σε σωστότερο δρόμο με το IMA, μια απλή υποβοήθηση στον κινητήρα δηλαδή... -
Ο χρήστης Pakos M έγραψε:
ðïëý ùñáßá ôá íïõìåñÜêéá áëëÜ óôçí ðñÜîç åßíáé äéáöïñåôéêÜ,
üëá áõôÜ Ý÷ïõí ôñéâÝò êáé ãéá ôçí åíáëëáãÞ ìåôáîý äéÜöïñùí ôýðùí åíåñãåéþí (÷çìéêÞ-çëåêôñéêÞ-ìç÷áíéêÞ) Ý÷ïõìå áðþëåéåò.
Íïìßæù ïôé ç Honda åßíáé óå óùóôüôåñï äñüìï ìå ôï IMA, ìéá áðëÞ õðïâïÞèçóç óôïí êéíçôÞñá äçëáäÞ...Áðïäåéêíýåôáé óôçí ðñÜîç ïôé ôo õâñéäéêü óýóôçìá ôïõ Civic åßíáé êáëýôåñï ôïõ Prius; Åðéäüóåéò êáé êáôáíÜëùóç;
-
αν δε το παρεις στα χερια σου δε θα μαθεις
Επειδη όμως ειναι τετραθέσιο ΤΟΤΕ καιει παραπάνω το prius καθώς δε κάνει για νορμαλ οικογενεια. (που θα βάλω τη γιαγιά οέο?)
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
áí äå ôï ðáñåéò óôá ÷åñéá óïõ äå èá ìáèåéòÅðåéäç üìùò åéíáé ôåôñáèÝóéï ÔÏÔÅ êáéåé ðáñáðÜíù ôï prius êáèþò äå êÜíåé ãéá íïñìáë ïéêïãåíåéá. (ðïõ èá âÜëù ôç ãéáãéÜ ïÝï?)
Ôï ãåãïíüò ïôé ï êéíçôÞñáò ôïõ Prius åßíáé Atkinson ôï ðáñáãíùñßæåôå ìïõ öáßíåôáé... ÎÝñåôå ôé èá ðåß áõôü;
ÄÝí ëÝù ôï õâñéäéêü ôçò honda ùñáßï (ìéëÜù ãéá ôï 2006 ðïõ áðåíåñãïðïéåß ôïõò êõëßíäñïõò). Ï÷é üìùò êáé êáëýôåñï ôïõ prius...
-
Εγω δε ξέρω τι σημαίνει αυτό
Απλως λέω ότι 4 θεσεις είναι πρόβλημα -
Μια χαρά είναι το Prius...Το Insight σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει είναι ένα βήμα πίσω, ακόμα και σε σχέση με το Prius I.
Solar Energy, μια χαρά τη βρίσκω την πληροφόρηση για το Prius...πολύ ενημερωμένα τα περιοδικά και τα παρουσιάζουν και αρκετά στρωτά όλα. Εγώ που δεν είμαι μηχανικός, καταλαβαίνω μπόλικα από την τεχνολογική του ανάλυση...
Ηonda Civic 2005