-
Ο χρήστης KingManos έγραψε:
φίλε... θα βρεθούμε μια μέρα από κοντά... και θα έρθω να σε πάρω μια βόλτα, όχι με το Citroen μου (δεν είναι Saxo) αλλά με την Porchse του πατέρα μου... θα σε πάω σε κάποια στροφή που ξέρω... όπου για άγνωστο λόγο που δεν τον ξέρω, πάντα έχει λάδια κάτω... να δεις ότι η Porchse δεν θα ξεκολλήσει από κάτω...
Δηλαδή η Porche καταργεί τους νόμους της φυσικής;!;
**Οχι υπαρχει μια περιπτωση αυτοκινητο να πεσει σε λαδια και να μη γλυστρισει.........να εχουν χυθει ''λαδια'' απο καμια εφορια **:D
Με πιάνεις...! εκπέμπουμε στο ίδιο μήκος κύματος
-
Ο χρήστης red_army7 έγραψε:
Φιλε μανο εχω οδηγησει ραλυ και πραγματικα ειναι πολυ ωραια εμπειρια να ειμαι σε μια παρατεταμενη καμπη με χ χμ και να νομιζω οτι η ουρα θα γυρισει και γενικα να νοιωθω ανασφαλεια σε αυτον τον κουβα που εχει και 0 παθητικη ασφαλεια.Αν ηθελα θα μπορουσα να παρω και 2 ραλυ.Εχω τα φραγκα.Το εχω οδηγησει και δεν με συγκινει.Μονο το τιμονι ηταν καλο.
Εχω βαρεθει να ακουω οτι το ραλυ ειναι για πραγματικου οδηγους και θελει χερια.Ολοι μου εχετε γινει χεραδες.Πως γινεται οι μισοι να εχουν σκοτωθει δεν ξερω.Αλλα ναι αυτοι ειναι ασχετοι ενω οι εσεις ειστε χεραδες.Ξερεις κανενα που να λεει οτι ειναι ασχετος?Για μενα το ραλυ ειναι απατη.Πρωτα απ'ολα αν τρακαρεις οπουδηποτε με πανω απο 20 χμ εισαι νεκρος αφου εχει 0 παθητικη ασφαλεια.Επισης το κοντο μεταξονιο του το κανει εξαιρετικα νευρικο σε παρατεταμενες καμπες.Ξερεις ποσες φορες εχω δει σαξοραλακια να κανουν 2 και 3 τετ-α-κε? Δεν περιμενω να με υποστηριξει κανεις αφου οι περισσοτεροι εχετε σαξοραλα. Για μενα δεν τιθεται συγκριση με το φιεστα 150.Ειναι πιο ακριβο αλλα πιο γρηγορο με καλυτερη ενεργητικη και κυριως παθητικη ασφαλεια και γενικα ειναι αμαξι.Το ραλυ ειναι κουβας.Δεν θα πρεπει να συγκαταλεγεται στα αυτοκινηταρε φιαλρακι εχεις καταλαβει ποσο κομπλεξικος εισαι?
δηλαδη ολα αυτα που εχουνε γραψει ολα τα περιδικα απο τους ειδικους του ειδους δεν τα δεχεσαι?
κρατας μονο οσα θελεις να κρατησεις.
ακομα και απο τον τιτλο καταλαβαινει κανεις το ποσο κομπλεξικος εισαι.
ο καθενας μπορει να λεει την αποψη του αλλα αυτο με σενα εχει παραγινει.
αφου δεν σου αρεσει τοτε αωε να ασχολεισαι μαζι του και ασε τους κατοχους του να το χαιρονται καιμεσα σ'συτους πολλοι του ιδικου τυπου που το αγωρασαν για προσοπικο τους αυτοκινητο.
ολοι δηλαδη αυτοι ειναι ζωα κι εσυ ο εξυπνος και ο γνωστης.
το να μην σου αρεσει κατι δεν ειναι κακο αλλα να θεωρεις ολους τους αλλους ασχετους κι εσενα γνωστικο ... ε παραπαει.
και μονο το οτι ασχολειται τοσο πολυ ο κοσμος με ενα αυτοκινητο του οποιου η παραγογη εχει σταματισει θα επρεπε να σε βαλει σε σκεψη, εαν ειχες εστω κι ελαχιστο μυαλο. αλλα πο τον φθονο σου για το ραλλυ δεν βλεπεις τιποτε αλλο παρα πως θα το δισφιμισεις και πως θα μας κανεις επειδγξη της οικονομικης σου καταστασης αλλα και του ανδρισου σου.
ραγματα για τα οποια δεν μας καιγεται καρφι.
ψαξου καπου βαθεια θα βρεις το προβλημα σου -
cool down Ορέστη, έχει μέρες που ηρέμησε το κλίμα, ας το κρατήσουμε ήρεμο
Σπύρος
-
Ford Fiesta ST....λοιπόν κύριοι
-
-
Σε ευχαριστω Μανε που εκατσες και ασχοληθηκες με το ατομο μου.Οντως ψαχνομαι για αμαξι και σε ολα μου τα μηνυματα εθαβα τα σαξοραλα.Ο σκοπος μου ειναι να απομυθοποιησετε επιτελους αυτους τους κουβαδες οχι γιατι εχω χασει σε καποια κοντρα.Δεν εχω καποιο προσωπικο συμφερον.Δεν μπορω πλεον να βλεπω να σκοτονωνται νεαροι που ακουγοντας τους διαφορους 'χεραδες' na λενε οτι τα σαξοραλα ειναι τρενα να πηγαινουν και na σκοτωνονται αφου φυσικα το ραλυ δεν θελει χερια αλλα τυχη.Αν π.χ εισαι σε μια στροφη και εχει κατω λαδια που δεν τα εχεις δει και πεταξει κωλο νομιζεις οτι θα σε βοηθησει το γρηγορο τιμονι?Μαλλον οχι αφου εχω φιλους που εχουν τρακαρει.Ειναι τοσο αποτομο που δεν προλαβαινεις να καταλαβεις καν τι εχει γινει.Ε βεβαια δεν σας αρεσει το esp που εχει το φιεστα γιατι μου εχετε γινει ολοι χεραδες.Μαλλον το φιεστα θα παρω τελικα αν ολα οσα ακουγονται ειναι αληθινα.Υ.Γ Αν θες Μανε να μου κανεις προσωπικη επιθεση καντο.Αλλα μην νομιζεις οτι και εγω θα αρχισω να ψαχνω τα μηνυματα σου ,γιατι πολυ απλα αδιαφορω και στην τελικη το φορουμ των 4τροχων δεν ειναι το τσιφλικι του καθενος.Αν θες να πεις κατι για μενα στειλε pm
Ρε μπας και είσαι καθηγητής συνταγματολογίας και οδηγείς ημι-αγωνιστικό ιμπίθα;
-
ελπιζω να βγει ενα driver's car παντως οπως ηταν το πουμα και το φιεστα (2.000)........
-
Η δικιά μου απορία είναι η εξής: Γιατί η peugeot σταμάτησε το Ραλί (και το 106 γενικότερα) τόσο νωρίς; Αφού το 107 ένας Θεός ξέρει πότε θα'ρθει τελικά. Και πολύ φοβάμαι ότι δε θα'ναι τόσο σπορ όσο το 106.
-
nai pg220 o xronometris eimai.Ase me re file ston pono mou.Pou ton 8umh8hkes ?
-
Red_army7 αμα εχει λαδια κατω δεν θα φταιει το οτι τα saxorala ειναι αποτομα, ουτε υπαρχει περιπτωση να σε σωσει το esp...Και τα saxorala δεν θελουν 'τυχη' αλλα γνωση και χερια παλικαρι μου.. Αλλα τι να περιμενεις απο καποιον που ελεγε οτι το Focus 1.8 χανει στα Μεγαρα απο τα saxoralla επειδη του φευγουν στην ευθεια, αλλιως στις στροφες τα περναει απο πανω...
Και επειδη εγινε και το πρωτο τεστ στο αγγλικο Evo, ιδου τα συμπερασματα:
+ομορφο
+Καλα φρενα
+Καλα καθισματα (wow)
+Καλοι χωροι και εξοπλισμος (ναι αυτο ψαχνεις σε ενα mini...)
+Ικανοποιητικο κρατημα αλλα:-Ασαφες τιμονι χωρις ιδιαιτερη αισθηση και ενημερωση του τι γινεται ('feedback')
-Αναπηδησεις σε ανωμαλιες που χαλανε την τροχια
-Σασσι χωρις ιδιαιτερη ζωντανια να σε εμπνευσει να παιξεις μαζι του
-Τραχυ μοτερΟπως βλεπετε το νεο Fiesta ST θα αφησει εποχη ως το απολυτο εργαλειο για τον οδηγο μεταξυ των μικρων αυτοκινητων και θα σβησει τα saxoralla απο την μνημη μας...
-
¨Ετσι όπως μας τα δίνει ο kacey με τα θετικά και αρνητικά, μάλλον σαν μάπα βγαίνει το καρπούζι...
-
Φιλτατε κασευ η φορντ ισχυριζεται 0-100 σε 8 δευτερα και χρονο ισαξιο με φοκους RS στην πιστα λομελ.Λες να λενε ψεμματα?Εγω τους πιστευω παντως.Λενε οτι το τιμονι θα ειναι καλυτερο και απο RS με 2.5 στροφες(νεα κρεμαγιερα)...Το Fiesta ST κάνει τον ίδιο χρόνο στη πίστα Λομελ με το Focus ST και όχι το RS. Επίσης τιμόνι σαν του RS δεν έχει (δυστυχώς).
-
To Fiesta ST το μετρησανε 0-100 σε 8.4 και τελικη 208, οσα και τα saxoralla δηλαδη...
Αοπ κει και περα χρονο ιδιο με το FocusRS δεν κανει που να χτυπιεται κατω σαν χταποδι. Οσο για το τιμονι, ειπαμε οι αγγλοι ειπαν 'ασαφες και χωρις ιδιαιτερο feedback', τωρα η Ford ας λεει οτι θελει.
Μαπα δεν ειναι σε καμμια περιπτωση, αντιθετως ειναι αρκετα καλο σε ολους τους τομεις αλλα ΟΧΙ τιποτα ιδιαιτερο η φανταστικο σε καποιον συγκεκριμενο τομεα, οπως τα saxoralla που δεν εχουν χωρους-παθητικη ασφαλεια-εξοπλισμο κλπ κλπ αλλα στο θεμα ΣΤΗΣΙΜΟ ειναι (ακομα) πολυ μπροστα...
ΥΓ Στην Αγγλια οι 'φυσικοι' αντιπαλοι του Fiesta θεωρουνται τα Mini CooperS και ειδικα το Clio 2.0lt το οποιο ειναι και το καλτυερο στην κατηγορια
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Στην Αγγλια οι 'φυσικοι' αντιπαλοι του Fiesta θεωρουνται τα Mini CooperS και ειδικα το Clio 2.0lt το οποιο ειναι και το καλτυερο στην κατηγορια
Θα έβαζα και τα Ibiza FR (επίσης 150 Bhp αλλά σηκώνει περισσότερο πείραγμα) και Peugeot 206 RC (αν και έχω την εντύπωση πως το Fiesta ST είναι πιο κοντά στο 2.0 GTi σε επιδόσεις).
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Ρε παιδιά έλεος τι λέμε τώρα?Βλέπω κάτι εκφράσεις του στυλ
Αν π.χ εισαι σε μια στροφη και εχει κατω λαδια που δεν τα εχεις δει και πεταξει κωλο νομιζεις οτι θα σε βοηθησει το γρηγορο τιμονι?Μαλλον οχι αφου εχω φιλους που εχουν τρακαρει.Ειναι τοσο αποτομο που δεν προλαβαινεις να καταλαβεις καν τι εχει γινει.Ε βεβαια δεν σας αρεσει το esp που εχει το φιεστα γιατι μου εχετε γινει ολοι χεραδες.Μαλλον το φιεστα θα παρω τελικα αν ολα οσα ακουγονται ειναι αληθινα.
Ρε αγόρι αν μπαίνεις με όσα σε μια στροφή και έχει λάδια κάτω το μόνο που θα σε σταματήσει θα είναι.....ή μπαριέρα ή κολόνα! ότι αμάξι και να έχεις! Οτι είναι απότομο, εξαρτάτε πόσα χλμ έχεις κάνει μαζί του για κάποιον που το οδηγεί πρώτη φορά ναι είναι απότομο, επίσης τιμόνι 3 στροφών το θεωρείς γρήγορο? Εσύ καλήτερα να μην πάρεις το φιέστα....αλλά ταξί για τις μετακινήσεις σου!!!!!
Δε ξερω τι λετε για το 'οταν εχει λαδια κατω δε σε σωζει κανενας', εγω ενα ξερω...σωθηκα σε αναλογη περισταση με λαδια ΛΟΓΩ του αυτοκινητου ποθ οδηγουσα...
Συγκεκριμενα στο εσακι στην κηφισιας, στην ανοδο προς κηφισια, με Chrysler Crossfire (πισωκουνα) αριστερη λωριδα με 90χμ/ω πατησα λαδια στην κορυφη της στροφης και ΛΟΓΩ ενεργητικου ESP και λογω κρατηματος αυτοκινητου βρεθηκα μεν στην δεξια λωριδα (με 10 χρονια ζωης λιγοτερα ) αλλα κοιτωντας στη σωστη μερια του δρομου και χωρις τετακα... (αυτο, οποιος θελει του εξηγω πως γινεται, τηρωντας τους 'νομους της φυσικης' και εγκυται στο γεγονος οτι απλα ειναι πολυ δυσκολο ΟΛΟΙ οι τορχοι να εχουν πατησει στα λαδια αρα και να εχουν σχεδον μηδενικο συντελεστη τριβης με την ασφαλτο)Anyway, αυτο που θελω να πω ειναι πως οσο χερας και αν εισαι, καμια φορα μονο το αυτοκινητο μπορει να σε σωσει (η οχι). Οσο για τα σαξοραλα, ωραια αμαξακια, σβελτα, με ωραιο τιμονι, με καλες αντιδρασεις, και κατ' εμε το μοναδικο που προσφερουν ειναι ενα χαμογελο ικανοποιησης στο πρωσοπο του οδηγου. Οτι ειναι επικυνδινα ειναι, δεν αλλαζει αυτο.
Οσο για το οτι ειναι θρυλος, θα διαφωνησω....θρυλος ειναι στην ωραια μας ελλαδα, οχι εξω. Και αυτο γιατι βγηκε σε μια περιοδο που ειχαμε πολυ ακριβα αυτοκινητα στην Ελλαδα οπωτε ηταν καλο 'value for money' oχι πολλα παραπανω. Τελος, στους (Ελληνικους παλι, το τονιζω) αγωνες χρησιμοποιηται κατα κορρων γιατι δεν υπαρχει αλλο αυτοκινητο που να εχει τοσο φτηνα ανταλακτικα και ειναι mass production αρα δε τειθεται θεμα σπανιοτητας ανταλακτικων η ακομα και αντικαταστατη!
Συγνωμη για το εκτεταμενο post, αλλα δεν εχω ξαναμιλησει στο συγκεκριμενο τοπικ (εσκεμενα) και απλα συνοψιζω τις αποψεις μου σε ενα ποστ.
Φιλικα,
Ενας μη χερας, αλλα κατοχος αγωνιστικης super liscence, που εχει κανει αρκετα χιλιομετρα με σαξοραλα και γενικως σπορ αυτοκινητα.Αυτα τα ολιγα
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Στην Αγγλια οι 'φυσικοι' αντιπαλοι του Fiesta θεωρουνται τα Mini CooperS και ειδικα το Clio 2.0lt το οποιο ειναι και το καλτυερο στην κατηγορια
Θα έβαζα και τα Ibiza FR (επίσης 150 Bhp αλλά σηκώνει περισσότερο πείραγμα) και Peugeot 206 RC (αν και έχω την εντύπωση πως το Fiesta ST είναι πιο κοντά στο 2.0 GTi σε επιδόσεις).
το FR δεν μπορει να συγκριθει με τα υπολοιπα για το λογο οτι δεν μπορει καλα καλα να τα βγαλει τα αλογα κατω και δεν ειναι και τοσο fun to drive.......δεν λεω μπορει να ειναι στην συγκεκριμενη κατηγορια αλλα οχι για διακριση......
-
Λιγη υπομονή ακόμα για να βγαλουμε ασφαλή συμπεράσματα όταν δοκιμαστεί στην ελληνική άσφαλτο!!
Ας μην ξεχνάμε οτι το EVO είχε βγάλει σχεδόν άχρηστο το RS όταν το είχε δοκιμάσει πρώτη φορά. Ειναι γενικά λίγο γκρινιάρηδες λόγω φιλοσοφίας περιοδικού. Οι πρώτες εντυπώσεις πάντως απο την δοκιμή Σιενα το προηγούμενο ΣΚ ειναι καλές. -
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
το FR δεν μπορει να συγκριθει με τα υπολοιπα για το λογο οτι δεν μπορει καλα καλα να τα βγαλει τα αλογα κατω και δεν ειναι και τοσο fun to drive.......δεν λεω μπορει να ειναι στην συγκεκριμενη κατηγορια αλλα οχι για διακριση......Πριν από δυό ΣΚ έτυχε να οδηγήσω και το FR και τον προκάτοχό του (το προηγούμενης γενιάς 1.8-20VT) και θα έλεγα ότι τα συναισθήματα που μου άφησαν ήταν ανάμεικτα. Δε μπορώ να κρίνω αντικειμενικά, διότι κανένα από τα δύο δεν είχε ανάρτηση 'μαμά' (το παλιό είχε σετ με koni & eibach και το νέο (FR) αμορτισέρ Bilstein sprint με τα ελατήρια της μάνας του). Επίσης το FR είχε το demo πρόγραμμα της REVO (περί τα 180 άλογα & 25 kgm ροπής) που το έκανε αρκετά πιο σβέλτο, ειδικά σε ρεπρίζ. Μειονέκτημα το απότομο σκαλοπάτι της ροπής κοντά στις 3000 σ.α.λ. και ο ημιάκαμπτος πίσω άξονας. Ίσως να το προτιμούσα για ταξίδια από άλλα της κατηγορίας του αλλά όχι και για στροφιλίκια.
Πάντως, κρίμα να πρέπει να πληρώνεις σχεδόν 400 Ευρώ το χρόνο για αυτοκόλητο (τέλη κυκλοφορίας για 2000 κ.εκ.) και να έχεις μόνο 150 άλογα και 19 kgm ροπής...
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Η δικιά μου απορία είναι η εξής: Γιατί η peugeot σταμάτησε το Ραλί (και το 106 γενικότερα) τόσο νωρίς; Αφού το 107 ένας Θεός ξέρει πότε θα'ρθει τελικά. Και πολύ φοβάμαι ότι δε θα'ναι τόσο σπορ όσο το 106.νωρις???
ποσα χρονια εβγενε το ραλλι?
απο το 96-97 το 8v και μετaτο 16v.
εεε ειανι αρρκετα θα ελεγα.
εξαλλου δεν ειναι η μοναδικη αγορα η ελληνικη. δεν εχουν ολες το ιδιο ενδιαφερο.
την ιδια απορρια ειχα κι εγω οταν η lancia σταματησε την deltona -
Ο χρήστης orestis_me έγραψε:
Η δικιά μου απορία είναι η εξής: Γιατί η peugeot σταμάτησε το Ραλί (και το 106 γενικότερα) τόσο νωρίς; Αφού το 107 ένας Θεός ξέρει πότε θα'ρθει τελικά. Και πολύ φοβάμαι ότι δε θα'ναι τόσο σπορ όσο το 106.
νωρις???
ποσα χρονια εβγενε το ραλλι?
απο το 96-97 το 8v και μετaτο 16v.
εεε ειανι αρρκετα θα ελεγα.
εξαλλου δεν ειναι η μοναδικη αγορα η ελληνικη. δεν εχουν ολες το ιδιο ενδιαφερο.
την ιδια απορρια ειχα κι εγω οταν η lancia σταματησε την deltonaΔε με κατάλαβες.. Εννοούσα γιατί το σταματήσανε τόσο νωρίς, πριν βγει ο αντικαταστάτης του;
Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.BYE BYE RALLYE.FIESTA ST 150 PS