-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Πάντα για άδεια πουκάμισα μαλώνουμε δυστυχώς αλλά ο άνθρωπος δεν αλλάζει.δεν ξερω αλλα ωρες ωρες νιωθω πως ειμαι μηδενιστης, ή οτι καποιοι δινουν υπεραξια σε ορισμενα πραγματα
-
Συχνά πράγματα και γεγονότα που μας συνταράζουν η πορεία του χρόνου αποδηκνήει ότι δεν ήταν τόσο σημαντικά όπως αρχικά φαίνονταν. Επίσης θέματα που περνάνε στα ψιλά και κανένας δεν ασχολείται μαζί τους αποδεικνύεται στην συνέχεια ότι έχουν σημαντικές επιπτώσεις πάνω μας.
Καλός ή κακός αντικειμενικά και απόλυτα αξιόπιστα κριτήρια δεν υπάρχουν. -
Ο συνδυασμός υφαλοκρηπίδας στα νησιά με την αύξηση στα 12 μίλια των χωρικών μας υδάτων δημιουργεί αδιαπέραστα σημεία στο Αιγαίο εκεί που τώρα υπάρχουν διάδρομοι διεθνών υδάτων. Αυτό αυξάνει κατακόρυφα την στρατηγική και εμπορική σημασία μας ενώ υποβαθμίζει τα στενά στον Ελλήσποντο κάτι που φυσικά δεν μπορούν να ανεχθούν οι Τούρκοι.Αδιαπέραστο δεν είναι τίποτα εφόσον το πλοίο του άλλου πραγματοποιεί 'αβλαβή διέλευση', δηλαδή περνά από τα χωρικά ύδατα με σταθερή ταχύτητα ακολουθώντας συγκεκριμένη ρότα χωρίς να 'επιχειρεί'.
(βλ. http://www.hri.org/news/grpapers/typos/ ... pos.html#3 ) -
Ο χρήστης ipan έγραψε:
Και ρε παιδιά μια που ανοίξαμε τέτοια κουβέντα δες σας φαίνετε εντελώς ηλίθιο να μην έχεις ίδιο εναέριο με θαλλάσιο χώρο? Αυτό το έξι στην θάλασσα και 10 στον αέρα στον δικό μας γεωγραφικό χώρο ακούγεται και είναι κατά την γνώμη μου βλακώδες. Και άλλες χώρες το εφαρμόζουν πχ ΗΠΑ με 200μίλια αλλά εκαί είναι μόνοι τους.
Κάνε 10 μίλια και τη θάλλασα να τελειώνει η ιστορία. Ούτε στα 12 φθάνεις να φωνάζουν τα μεμέτια ούτε κάθεσαι να συζητάς ποιος έχει δίκιο και ποιος
άδικο.Το ΄΄6 κ 10΄΄ είναι ελληνική πρωτοτυπία. Αν είναι στα 6 ο θαλάσσιος, στα 6 θα είναι και ο εναέριος. Αν είναι στα 12, στα 12. Αλλά ανοίγεις άλλο θέμα
Ρε συ IPAN άσχετο τώρα, μήκως ακούς λίγο MAIDEN παραπάνω?
Παραπάνω; Όχι πια... Γιατί το λες;
Η διεύθυνση που εχεις δωσει ειναι τραγουδι των Maiden. Και δεν ειναι κακο να ακους. Εγώ εχω παει σε 4 συναυλιες τους. Φυσικα και στην πρωτη που δωσαν στην Ελλαδα στην Φιλαδελφεια
-
christaras73
λες να υποστήριζα ότι υπάρχει Οδός Ακακίας στο Βόλο;
Αλλά τα λέμε με pm αυτά. Το '88 ήμουν 10 ετών. -
Συχνά πράγματα και γεγονότα που μας συνταράζουν η πορεία του χρόνου αποδηκνήει ότι δεν ήταν τόσο σημαντικά όπως αρχικά φαίνονταν. Επίσης θέματα που περνάνε στα ψιλά και κανένας δεν ασχολείται μαζί τους αποδεικνύεται στην συνέχεια ότι έχουν σημαντικές επιπτώσεις πάνω μας.
Καλός ή κακός αντικειμενικά και απόλυτα αξιόπιστα κριτήρια δεν υπάρχουν.Στο συγκεκριμένο ζήτημα της ονομασίας υπάρχουν οι επισημάνσεις και οι ανασκαφές που έκανε ο Ανδρόνικος όπου αποδεικνύεται η ελληνικότητα της Μακεδονίας. Τώρα θέλουν να ονομάσουν και το αεροδρόμιό τους Μέγας Αλέξανδρος, δημιουργούν θέμα 'Μακεδονικής Μειονότητας' στην Ελλάδα και έτσι αρχίζει να δημιουργείται η προσπάθεια ενός νέου status quo. Αν αυτό το κρατίδιο δεν είχε τις πλάτες και το ρόλο του δορυφόρου της Αμερικής θα έλεγε ότι λέει σήμερα; Όσο για τις επιπτώσεις φίλε μου: όταν μπαίνω σε ξένα chats με ρωτάνε 'από που είμαι και λέω από την Ελλάδα. Όταν με ρωτάνε από που κοντά και λέω από τη Μacedonia μου λένε η Macedonia είναι άλλο κράτος. Εσύ από που είσαι τελικά; Από την Ελλάδα ή από τη Macedonia;' Τι να τους απαντήσω;
-
Ο χρήστης powergs έγραψε:
Καλός ή κακός αντικειμενικά και απόλυτα αξιόπιστα κριτήρια δεν υπάρχουν.Στο συγκεκριμένο ζήτημα της ονομασίας υπάρχουν οι επισημάνσεις και οι ανασκαφές που έκανε ο Ανδρόνικος όπου αποδεικνύεται η ελληνικότητα της Μακεδονίας. Τώρα θέλουν να ονομάσουν και το αεροδρόμιό τους Μέγας Αλέξανδρος, δημιουργούν θέμα 'Μακεδονικής Μειονότητας' στην Ελλάδα και έτσι αρχίζει να δημιουργείται η προσπάθεια ενός νέου status quo. Αν αυτό το κρατίδιο δεν είχε τις πλάτες και το ρόλο του δορυφόρου της Αμερικής θα έλεγε ότι λέει σήμερα; Όσο για τις επιπτώσεις φίλε μου: όταν μπαίνω σε ξένα chats με ρωτάνε 'από που είμαι και λέω από την Ελλάδα. Όταν με ρωτάνε από που κοντά και λέω από τη Μacedonia μου λένε η Macedonia είναι άλλο κράτος. Εσύ από που είσαι τελικά; Από την Ελλάδα ή από τη Macedonia;' Τι να τους απαντήσω;
Πολύ απλά ότι η Μακεδονία εκτός από ανεξάρτητο κράτος που δημιουργήθηκε πριν 15 χρόνια είναι και μια μεγάλη περιοχή - γεωγραφικό διαμέρισμα (όπως θες) που ανήκει στην Ελλάδα εδώ και 100 χρόνια. Σου φαίνεται περίπλοκο?
-
Για να μεταφέρω κι εγώ μια μικρογραφία της εξωτερικής μας πολιτικής και τις εντυπώσεις που αυτή δημιουργεί στον δικό μου μικρόκοσμο να σας πω ότι όταν ήμουν στη Σορβόννη για μεταπτυχιακά, στο συγκεκριμένο μεταπτυχιακό (DEA) ήμουνα εγώ και μια άλλη Ελληνίδα (κόρη βουλευτή) και όλοι οι υπόλοιποι ήταν Γάλλοι. Η εν λόγω κοπέλα λοιπόν μόλις άκουγε κάποιον (καθηγητή ή μη) να χρησιμοποιεί τον όρο 'Μακεδονία' για το κράτος που εμείς αποκαλούμε Σκόπια άρχιζε τις διαμαρτυρίες, τις ιστορικές ανασκαφές και τις αναλύσεις (μάλιστα πολλές φορές ενώπιον αμφιθεάτρου ). Ελπίζω να καταλαβαίνετε ότι συντομότατα έγινε γραφική, οι καθηγητές (οι οποίοι κάποιοι ήταν και experts στις πρώην ανατολικές χώρες) χαμογελούσαν ειρωνικά και κοίταζαν το ταβάνι μέχρι να τελειώσει η διάλεξη, οι δε συμμαθητές μας ερχόντουσαν και με ρωτούσαν σκασμένοι στα γέλια για να με πειράξουν ποιος είναι πιο αντιπροσωπευτικός από τους δυο μας ως Έλληνας
Λέτε να τους απαντούσα ότι εγώ είμαι αντιπροσωπευτικότερος?
Ε μπορείτε να μεταφέρετε αυτή τη μικρογραφία θυμυδίας που προκαλούμε σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής ...Σας διαβεβαιώ δεν είναι καθόλου κολακευτική... -
Δεν ήξερα ότι η προάσπιση των συμφερόντων του κράτους/λαού/έθνους μας εξαρτάται από το αν ενοχλούνται ή βαριούνται οι ξένοι...
(μπράβο της κοπέλας)
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν ήξερα ότι η προάσπιση των συμφερόντων του κράτους/λαού/έθνους μας εξαρτάται από το αν ενοχλούνται ή βαριούνται οι ξένοι...(μπράβο της κοπέλας)
Δεν το ήξερες ε?!!!Εξαρτάται 100% από το αν βαριούνται-ενοχλούνται ή διασκεδαζουν οι ξένοι...(σε επίπεδο εξωτερική πολιτικής φυσικά χωρίς να παραμελούμε και την εντύπωση που δημιουργούμε στην κοινή γνώμη των ευρωπαϊκών κρατών)
Τότε γιατί τους απευθύνεις το λόγο και αρχίζεις τις εξηγήσεις στους ξένους για να 'προασπίσεις¨τα εθνικά σου συμφέροντα? Εσύ τρέχεις και ξοδεύεις σάλιο προκαλώντας βαρεμάρα και ειρωνεία, δεν στο ζήτησαν αυτοί...Εσύ τους ζητάς συμπαράσταση όχι αυτοί...Αποφάσισε αν σε ενδιαφέρουν οι ξένοι ή όχι...Αν δεν σε ενδιαφέρει η γνώμη τους μην τους ενοχλείς λοιπόν (όπως έκανε η κοπέλα της οποίας όμως επικροτείς τη στάση)...Αν τους ενοχλείς όμως για να προασπίσεις τα 'εθνικά' συμφέροντα της Ελλάδας δικαιούνται και αυτοί να πιουν το απογευματινό τους aperitif κοροιδεύοντας και ειρωνευόμενοι τις εθνικιστικές μας κορώνες...Δεν νομίζω να σε ρωτήσουν, άλλωστε εσύ ξεκίνησες το θέμα αυτοί απλά διασκεδάζουν...
Σου άρεσε το αποτέλεσμα που έφερε η προαναφερθείσα προσπάθεια προάσπισης των εθνικών μας δικαίων? Δεν έχεις παρά να συνεχίσεις να διασκεδάζεις την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη και να πρήζεις τα @@ των ευρωπαίων υπουργών εξωτερικών...
-
To πολυ το κυρ'ελεησον το βαριεται και ο παπας.
Αν σε καθε ψιλου πηδημα αρχιζεις τις δικες σου θεωριες επαναλαμβανοντας τα ιδια και τα ιδια ,θα'ρθει και η στιγμη που θα σε βαρεθουν.
Για σκεψου εδω μεσα εναν Σκοπιανο που σε καθε post δικο μας να ελεγε παπαγαλια τα δικα του συνεχεια.Θα τον βαριωσουν η οχι; -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Για να μεταφέρω κι εγώ μια μικρογραφία της εξωτερικής μας πολιτικής και τις εντυπώσεις που αυτή δημιουργεί στον δικό μου μικρόκοσμο να σας πω ότι όταν ήμουν στη Σορβόννη για μεταπτυχιακά, στο συγκεκριμένο μεταπτυχιακό (DEA) ήμουνα εγώ και μια άλλη Ελληνίδα (κόρη βουλευτή) και όλοι οι υπόλοιποι ήταν Γάλλοι. Η εν λόγω κοπέλα λοιπόν μόλις άκουγε κάποιον (καθηγητή ή μη) να χρησιμοποιεί τον όρο 'Μακεδονία' για το κράτος που εμείς αποκαλούμε Σκόπια άρχιζε τις διαμαρτυρίες, τις ιστορικές ανασκαφές και τις αναλύσεις (μάλιστα πολλές φορές ενώπιον αμφιθεάτρου ). Ελπίζω να καταλαβαίνετε ότι συντομότατα έγινε γραφική, οι καθηγητές (οι οποίοι κάποιοι ήταν και experts στις πρώην ανατολικές χώρες) χαμογελούσαν ειρωνικά και κοίταζαν το ταβάνι μέχρι να τελειώσει η διάλεξη, οι δε συμμαθητές μας ερχόντουσαν και με ρωτούσαν σκασμένοι στα γέλια για να με πειράξουν ποιος είναι πιο αντιπροσωπευτικός από τους δυο μας ως Έλληνας
Ε μπορείτε να μεταφέρετε αυτή τη μικρογραφία θυμυδίας που προκαλούμε σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής ...Σας διαβεβαιώ δεν είναι καθόλου κολακευτική...ο καθωσπρεπισμός θα μας φάει...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ε μπορείτε να μεταφέρετε αυτή τη μικρογραφία θυμυδίας που προκαλούμε σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής ...Σας διαβεβαιώ δεν είναι καθόλου κολακευτική...ο καθωσπρεπισμός θα μας φάει...
Δεν τίθεται κανένα ζήτημα καθωσπρεπισμού...Απλά κάποιος μιλάει και οι άλλοι γελάνε μαζί του.. Τί? δεν τον νοιάζει? Α περίφημα, δεν έχει παρά να συνεχίσει, κανένας δεν τον εμποδίζει...Αν μάλιστα θεωρεί ότι πράττει ορθά και βοηθάει τη χώρα του ακόμα καλύτερα...
Ο δρόμος είναι ανοιχτός... -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Δεν τίθεται κανένα ζήτημα καθωσπρεπισμού...Απλά κάποιος μιλάει και οι άλλοι γελάνε μαζί του.. Τί? δεν τον νοιάζει? Α περίφημα, δεν έχει παρά να συνεχίσει, κανένας δεν τον εμποδίζει...Αν μάλιστα θεωρεί ότι πράττει ορθά και βοηθάει τη χώρα του ακόμα καλύτερα...
Ο δρόμος είναι ανοιχτός...το λάθος της είναι ότι εφόσον γελάνε μαζί της κακώς κάθεται και τους εξηγεί. Σε καραγκιόζηδες και ανιστόρητους είναι μάταιο.-
-
Φαντάσου πόσο βαριόντουσαν οι ηγέτες των ευρωπαϊκών κρατών να διαβάζουν τις απανωτές επιστολές που τους έστελνε ο 'γραφικός' Καποδίστριας ζητώντας να επεκταθούν τα σύνορα του νέου ελληνικού κράτους και να μην περιοριστεί αυτό σε καθεστώς αυτονομίας αλλά πλήρους ανεξαρτησίας.
Είμαι βέβαιος ότι ο άνθρωπος θα ήταν πολύ πιο αγαπητός και ευχάριστος αν το βούλωνε. Ευτυχώς δεν το έπραξε και συνέχισε τις 'εθνικιστικές κορώνες' προς όφελος της πατρίδας.Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Αποφάσισε αν σε ενδιαφέρουν οι ξένοι ή όχι...Αν δεν σε ενδιαφέρει η γνώμη τους μην τους ενοχλείς λοιπόν (όπως έκανε η κοπέλα της οποίας όμως επικροτείς τη στάση)...Αν τους ενοχλείς όμως για να προασπίσεις τα 'εθνικά' συμφέροντα της Ελλάδας δικαιούνται και αυτοί να πιουν το απογευματινό τους aperitif κοροιδεύοντας και ειρωνευόμενοι τις εθνικιστικές μας κορώνες...Δεν νομίζω να σε ρωτήσουν, άλλωστε εσύ ξεκίνησες το θέμα αυτοί απλά διασκεδάζουν...Το θέμα δεν το ξεκίνησε η κοπέλα της ιστορίας σου, αλλά ο ανιστόρητος καθηγητής. Ίσως θα έπρεπε να μην αντιδράσει ένας Έλληνας ακόμα κι αν ο καθηγητής ή ο συμφοιτητής έλεγε ότι οι Έλληνες είναι Τούρκοι με άλλο αλφάβητο ή Αλβανοί που σφετερίστηκαν την ελληνική ιστορία.
Δεν θα τολμήσω πάντως να υποψιαστώ ότι ήσουν απολογητικός όταν οι τύποι σε 'πείραζαν'.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Φαντάσου πόσο βαριόντουσαν οι ηγέτες των ευρωπαϊκών κρατών να διαβάζουν τις απανωτές επιστολές που τους έστελνε ο 'γραφικός' Καποδίστριας ζητώντας να επεκταθούν τα σύνορα του νέου ελληνικού κράτους και να μην περιοριστεί αυτό σε καθεστώς αυτονομίας αλλά πλήρους ανεξαρτησίας.
Είμαι βέβαιος ότι ο άνθρωπος θα ήταν πολύ πιο αγαπητός και ευχάριστος αν το βούλωνε. Ευτυχώς δεν το έπραξε και συνέχισε τις 'εθνικιστικές κορώνες' προς όφελος της πατρίδας.Φυσικα μιας και ηταν μεγας πολιτικος και ηξερε πως πρεπει να μιλα σε πολιτικους.
Εγω και συ και η κοπελια ειμαστε πολυ αδυναμοι για να σωσουμε την Ελλαδα. -
Θα σου θυμίσω απλώς ότι οι Σκοπιανοί, κυρίως ιδιώτες, έχουν πληρώσει πολλές καταχωρήσεις στον διεθνή τύπο και δημοσιεύσεις βιβλίων με τις οποίες διαφημίζουν τις ψευδείς θέσεις τους. Αυτό γίνεται γιατί η ιστορία διαρκώς γράφεται και σβήνεται. Όλοι έχουμε υποχρέωση να προασπίζουμε τα δίκαια της πατρίδας όποτε μας δίνεται η ευκαιρία, καθένας στα πλαίσια των δυνάμεών του.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Είμαι βέβαιος ότι ο άνθρωπος θα ήταν πολύ πιο αγαπητός και ευχάριστος αν το βούλωνε. Ευτυχώς δεν το έπραξε και συνέχισε τις 'εθνικιστικές κορώνες' προς όφελος της πατρίδας.Μα είναι γνωστό ότι χάρι στις επιστολές του Καποδίστρια πετύχαμε ανεξαρτησία και όχι γιατί οι Μεγάλες Δυνάμεις είχαν συμφέρον γι αυτό ...Συγκινήθηκαν βαθιά από το ύφος των επιστολών και του έκαναν τη χάρη ...Ή μήπως το περιχόμενο των επιστολών τόνιζε εμμέσως τι θα αποκόμιζαν οι Μεγάλες Δυνάμεις από μια ανεξαρτησία της Ελλάδας? (δεν το γνωρίζω το περιεχόμενο αλλά ξέρω ότι σε μία διαπραγμάτευση το ΜΟΝΟ που ενδιαφέρει το άλλο μέρος είναι το δικό του συμφέρον και όχι τρίχες περί δικαίου και αδίκου)
Λες θα συγκινηθούν πολύ οι ευρωπαίοι με το Μ. Αλέξανδρο και τον Ανδρόνικο? Αν πραγματικά πιστεύεις κάτι τέτοιο, όπως είπα και πιο πάνω,δεν έχεις παρά να συνεχίσεις να υπερασπίζεσαι τα συμφέροντά μας έτσι...Προφανώς θεωρείς ότι κάνεις το καλύτερο για τη χώρα σου... -
Όπως είναι γνωστό ότι εκτός των διπλωματικών θεμάτων σημαντικό ρόλο έπαιξαν στο ελληνικό ζήτημα και οι φιλέλληνες που ανακίνησαν με διάφορους τρόπους την υπόθεση στις χώρες τους.
Προς το παρόν η αδράνεια των Ελλήνων παγίωσε την ονομασία Μακεδονία στο εξωτερικό. Το να διαβάζω ότι η αδράνεια αυτή είναι 'λογική' στάση απλώς μου επιβεβαιώνει γιατί μέχρι και οι ξυπόλητοι Σκοπιανοί έκαναν παιχνίδι στην πλάτη μας.
Ελπίζω να ήταν εύγεστο το τσάι τουλάχιστον. -
Μήπως όμως με τόν ίδιο τρόπο που κατορθώθηκε να περάσει στο μυαλό τών ξένων χωρών τό ότι η μακεδονία είναι τα σκόπια ( ο τρόπος του:'πές-πές,κάτι θα μείνει') με τόν΄ίδιο τρόπο πιθανά να πρέπει να το ξαναδιεκδικήσουμε
Αιφνίδια αναγνώριση των Σκοπίων ως Δημοκρατία της Μακεδονίας