-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Ναι αλλά ακόμη είμαστε όλοι αιφνιδιασμένοι...Δεν βλέπεις τις μη αντιδράσεις της κυβέρνησης στις επιστολές του μαλακοπίτουρα ;
ναι ναι ....σήμερα έμαθα ότι του έστειλαν και επιστολή ο Καραμάν και η Μητσοτάκη....δίνοντας του συγχαρητήρια για την εκλογή του.
-
Εγώ πάντως νομίζω πως γι' ακόμη μια φορά η κουβέντα γίνεται γιατί κάποιοι συνέλληνες δεν θέλουν να δεχτούν πόσο συνδεμένες ήταν και είναι οι μοίρες των δύο εθνών, Ελλήνων και Αλβανών...
Δίπλα δίπλα ζούσαμε και ζούμε επί αιώνες, μαζί πολεμήσαμε για να διώξουμε τους Οθωμανούς, δίπλα δίπλα υπήρχαν ελληνικά και αλβανικά χωριά, ενώ τ'αρβανίτικα είναι ουσιαστικά αλβανικά και ουδεμία σχέση έχουν με τα ελληνικά.
Ενα μεγάλο τουρλουμπούκι ήμασταν πάντα, κάποια στιγμή χωρίσαμε, χάρη στο ...σιδηρούν παραπέτασμα, οι γείτονες έμειναn πίσω, που έφτασαν να είναι...περίγελως και ανέκδοτο και τώρα σιγά σιγά πάνε καλύτερα και προοδεύουν.Φαντάζομαι έχεις τις διαφωνίες σου ε;
-
Ωχ...Πώς το κατάλαβες ;
-
Προσωπικά δεν διαφωνώ. Άλλο οι 'Τουρκαλβανοί' (που έκαψαν τη μισή Ελλάδα) κι άλλο οι Αρβανίτες (που ήρθαν, εγκαταστάθηκαν με το έτσι θέλω βέβαια - συχνά με τη βία - αλλά τρόπον τινά ενσωματώθηκαν στην ελληνική κοινωνία, διατηρώντας συχνά πάντως μια νοοτροπία που δεν θα σχολιάσω).
Τώρα, επειδή σκυλοβαριέμαι δεν θα μπω σε κουβέντα για το τι είναι Έλληνας - προφανώς δεν αναφέρομαι στον όρο με την τυπική του έννοια (= ιθαγένεια). -
Ωχ...Πώς το κατάλαβες ;E, ίσως κάποιος άλλος να το σκεφτόταν λίγο παραπάνω, κάτι που μάλλον σου είναι δύσκολο. Εσύ θα είχες διαφωνίες και μόνον στην σκέψη να συγκριθούν Έλληνες και Αλβανοί (μα Αλβανοί; Αν είναι ποτέ δυνατόν... ).
Σωστά;
Μάλλον σωστά... -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Ωχ...Πώς το κατάλαβες ;
E, ίσως κάποιος άλλος να το σκεφτόταν λίγο παραπάνω, κάτι που μάλλον σου είναι δύσκολο. Εσύ θα είχες διαφωνίες και μόνον στην σκέψη να συγκριθούν Έλληνες και Αλβανοί (μα Αλβανοί; Αν είναι ποτέ δυνατόν... ).
Σωστά;
Μάλλον σωστά...Χαζομάρα είπες.
Η σκέψη μου - και δεν είναι δύσκολο να σκεφτώ , σε διαβεβαιώνω - είναι ότι ο καθένας είναι από κάπου , έλκει μία καταγωγή. Αυτή η καταγωγή είναι και, δεν είναι ούτε ντροπή , όνειδος κτλ ούτε αντικείμενο , από μόνο του χωρίς να βελτιώνεις τον εαυτό σου , περηφάνιας.
Είμαι περήφανος που έλκω την καταγωγή μου από την Ελλάδα λόγω του κλέους των προγόνων μου αλλά αυτό από μόνο του δεν λέει τίποτα εφόσον δεν κάνω κάτι να αποδείξω ότι αξίζω να περηφανεύομαι.
Γενικά θεωρώ , αντίθετα με το κοινό σκεπτικό που σε αρκετά θέματα σπανίως ακολουθώ , ότι είμαστε ένα από τα δύο έθνη με τις λιγότερες επιμειξίες. Το άλλο είναι το Εβραϊκό. Με αυτήν την λογική θεωρώ ανακόλουθο να συγκρίνω την καταγωγή μου με αυτήν των γειτόνων. Μάλλον αυτοί πρέπει να το κάνουν και εάν προσέξεις και σκεφτείς λίγο , υποθέτω ότι σε εσένα δεν θα είναι δύσκολο δεδομένων των εύκολων κρίσεων που κάνεις για άλλους που καν δεν γνωρίζεις , το κάνουν.
Επιπλέον βάζω στη ζυγαριά το από αρχαιοτάτων χρόνων πάθος που είχαν οι Έλληνες με την 'καθαρότητα' του έθνους και με την εμμονή να βρίσκουν την καταγωγή τους ( μόλις χθες από μία τυχαία συνάντησα μετά από αναζήτηση έμαθα πως είμαι 8η γεννεά στο δένδρο που ρίζες έχει στο Φανάρι ) και μου κάνει δύσκολο να ισοπεδώσω τον λόγο της μητέρας , του παππού και του προπάππου μου καθώς και διαφόρων ιστορικών που επέμεναν και επιμένουν ότι οι Αλβανοί ( κάποιοι ) μπορεί να είναι Αρβανίτες όχι οι Αρβανίτες Αλβανοί.Εάν σου φαίνονται δύσκολα στην ανάγνωση αυτά μπορώ να στα κάνω 0,05€.
-
Ωχ...Πώς το κατάλαβες ;
E, ίσως κάποιος άλλος να το σκεφτόταν λίγο παραπάνω, κάτι που μάλλον σου είναι δύσκολο. Εσύ θα είχες διαφωνίες και μόνον στην σκέψη να συγκριθούν Έλληνες και Αλβανοί (μα Αλβανοί; Αν είναι ποτέ δυνατόν... ).
Σωστά;
Μάλλον σωστά...Χαζομάρα είπες.
Η σκέψη μου - και δεν είναι δύσκολο να σκεφτώ , σε διαβεβαιώνω - είναι ότι ο καθένας είναι από κάπου , έλκει μία καταγωγή. Αυτή η καταγωγή είναι και, δεν είναι ούτε ντροπή , όνειδος κτλ ούτε αντικείμενο , από μόνο του χωρίς να βελτιώνεις τον εαυτό σου , περηφάνιας.
Είμαι περήφανος που έλκω την καταγωγή μου από την Ελλάδα λόγω του κλέους των προγόνων μου αλλά αυτό από μόνο του δεν λέει τίποτα εφόσον δεν κάνω κάτι να αποδείξω ότι αξίζω να περηφανεύομαι.
Γενικά θεωρώ , αντίθετα με το κοινό σκεπτικό που σε αρκετά θέματα σπανίως ακολουθώ , ότι είμαστε ένα από τα δύο έθνη με τις λιγότερες επιμειξίες. Το άλλο είναι το Εβραϊκό. Με αυτήν την λογική θεωρώ ανακόλουθο να συγκρίνω την καταγωγή μου με αυτήν των γειτόνων. Μάλλον αυτοί πρέπει να το κάνουν και εάν προσέξεις και σκεφτείς λίγο , υποθέτω ότι σε εσένα δεν θα είναι δύσκολο δεδομένων των εύκολων κρίσεων που κάνεις για άλλους που καν δεν γνωρίζεις , το κάνουν.
Επιπλέον βάζω στη ζυγαριά το από αρχαιοτάτων χρόνων πάθος που είχαν οι Έλληνες με την 'καθαρότητα' του έθνους και με την εμμονή να βρίσκουν την καταγωγή τους ( μόλις χθες από μία τυχαία συνάντησα μετά από αναζήτηση έμαθα πως είμαι 8η γεννεά στο δένδρο που ρίζες έχει στο Φανάρι ) και μου κάνει δύσκολο να ισοπεδώσω τον λόγο της μητέρας , του παππού και του προπάππου μου καθώς και διαφόρων ιστορικών που επέμεναν και επιμένουν ότι οι Αλβανοί ( κάποιοι ) μπορεί να είναι Αρβανίτες όχι οι Αρβανίτες Αλβανοί.Εάν σου φαίνονται δύσκολα στην ανάγνωση αυτά μπορώ να στα κάνω 0,05€.
Δεν χρειάζεται, τόσο κάνουν κι έτσι όπως είναι ....
-
Ενταξει...Είναι γνωστό το ρητό για τις απόψεις και τις
Θα μπορούσες όμως να μπεις στον κόπο να γράψεις το λόγο της διαφωνίας σου.
-
Τώρα το ποιος λέει χαζομάρες εδώ μέσα, ας το αφήσουμε στην κρίση των άλλων...
Τα περί καθαρότητας και μόνον του...έθνους, είναι και λίγο αστεία... Πρώτον, δεν υπάρχει καμία απόδειξη γι'αυτό, αφού πώς ακριβώς 'πιστοποιείς' την καθαρότητα; Εχουμε τμήμα μετρολογίας στην εταιρία, και σε διαβεβαιώ, δεν υπάρχει καμία τέτοια μέτρηση!Επιπλέον, πώς ακριβώς διαχωρίζεις έναν Αλβανό από έναν Έλληνα, σε ό,τι αφορά την φυλετική καθαρότητα; Έχουμε διαφορετικό DNA μήπως; Μήπως το δικό μας γένος, έχει έρθει από τον Σείριο;
Τα περί καθαρότητας Εβραίων και Ελλήνων, είναι εντελώς παρωχημένα κι εν τέλει, ακόμη και να ισχύουν αποδεικνύουν τι; Πως το αίμα μας είναι καθαρό και αμόλυντο; Από ποιους και τι;Το πρόβλημα ξέρεις δεν είναι να σκεφτείς, αυτό το καταφέρνουν όλοι. Το ζήτημα είναι ΤΙ σκέφτεσαι.
Αν είναι ν'αναμασούμε τις αστειότητες του Δαυλού , του Φουράκη και τον αστικών μύθων που δυστυχώς αναπαρήγαγε και η Λιλή Ζωγράφου στην Αντιγνώση (έκανα το λάθος να το διαβάσω σχετικά νωρίς, στα 20 μου και χρειάστηκα κάμποσο καιρό για να καταλάβω πόσο λάθος ήταν οι πηγές και οι αναφορές της, στην πλειοψηφία τους... ), δεν κάνουμε τίποτε ουσιαστικό...
Πάντως ομολογουμένως ...φτηνά χρεώνεις, ελπίζω η ποιότητα να βελτιωθεί όμως!
-
Μίλησα εγώ για δική μου εμμονή στην καθαρότητα του έθνους ;
Ό,τι θέλετε ή νομίζετε ότι θέλετε διαβάζετε ; Μίλησα για εμμονή των προγόνων μας στην αυτή καθαρότητα την οποία έβαλα σε εισαγωγικά.
Από αυτό και μόνο , διότι εκεί στηρίχθηκες για να πεις τα πιο πάνω είσαι άκυρος.Πάμε παρακάτω...
Το εάν είναι ή δεν είναι λάθος η άποψή μου για το ότι το δικό μας και το εβραϊκό είναι τα έθνη με τις λιγότερες επιμειξίες δεν είναι παράγοντας διαχωρισμού των ανθρώπων , εκφράστηκα και επ' αυτού αλλά το αγνόησες για να πεις τα δικά σου περί DNA και μετρήσεων = χαζομάρες εις το τετράγωνον , αλλά παράγοντας έναρξης της συζήτησης. Εάν όντως είναι τα έθνη με τις λιγότερες επιμειξίες και τα έθνη που βρίσκονται στο ίδιο τόπο παλαιώθεν έστω και χωρίς να αναζητήσουμε τις προ του 3.500πχ ρίζες διότι αυτό δεν μας χρειάζεται επί του παρόντος τότε αυτό κάτι , πάει στο διάολο, θα σημαίνει για την καταγωγή των γύρω μας ή και τίποτα. Αλλά σίγουρα θα σημαίνει κάτι για την καταγωγή αυτών που λέμε σήμερα Έλληνες ή Ελληνικά φύλλα. Το εάν είναι παρωχημένα το λές χωρίς να αποδικνύεται από κάπου ( το αυτό μπορείς να ισχυριστείς και μάλλον θα το κάνεις και για την δική μου άποψη ). Παρ' όλα αυτά πιστεύεις στην εξίσου παρωχημένη ινδοευρωπαϊκή θεωρία ή στην Αφρικανική καταγωγή παρ' όλο που στην Μακεδονία βρέθηκε ένα από τα αρχαιότερα παγκοσμίως λείψανο ανθρώπου όμοιου με το δικό μας είδος ( μάλλον όμως θα ήταν Σκοπιανή ).
Τέλος δεν χρέωσα τίποτα , είπα ότι μπορώ να στα κάνω πιο λιανά. Βλέπω όμως ότι η φασίζουσα νοοτροπία σου δεν σε απέτρεψε από το να με χρεώσεις με ταμπελίτσες και χαζόγελα. Δεν πειράζει. Καθείς με ό,τι κουβαλάει μέσα του.
-
Άλλο το 'ανάδελφον έθνος' και η εθνική ιδιαιτερότητα κι άλλο η φυλετική καθαρότητα. Ξεκινήστε από εκεί (εγώ απέχω λόγω ζέστης και περιορισμένου χρόνου).
-
Θα παρακαλούσα να μείνει η συζήτηση σε πολιτισμένα πλαίσια και να λείπουν οι χαρακτηρισμοί . Είναι κρίμα τόσο ενδιαφέρον θέμα να κλειδωθεί. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την κατανόηση σας και την βοήθεια σας να κρατήσουμε τη συζήτηση μέσα στα πλαίσια της ευπρέπειας.
-
Το ιδιο πιστευω κι εγω.Ενω γραφονται πολυ ενδιαφερουσες αποψεις,η εικονα χαλαει απο προσωπικες διελκυνστιδες
-
Μερικοί έχουν βάλει σκοπό της ζωής τους την επιβολή των προσωπικών τους απόψεων με όποια μέθοδο μπορούν.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Θα παρακαλούσα να μείνει η συζήτηση σε πολιτισμένα πλαίσια και να λείπουν οι χαρακτηρισμοί . Είναι κρίμα τόσο ενδιαφέρον θέμα να κλειδωθεί. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την κατανόηση σας και την βοήθεια σας να κρατήσουμε τη συζήτηση μέσα στα πλαίσια της ευπρέπειας.ΣΩΣΤΟΣ!!!!!
-
Μερικοί έχουν βάλει σκοπό της ζωής τους την επιβολή των προσωπικών τους απόψεων με όποια μέθοδο μπορούν.Τι σημαίνει πάλι αυτό. Αν βλέπεις άνωθεν υποστήριξη ή κάτι άλλο γίνε σαφής και μην αφήνεις υπονοούμενα σε παρακαλώ.
-
Ποιά καθαρότητα, ποιών Ελληνων.... ειδικά των εβραίων ειναι το απόλυτο ανέκδοτο... (Εβραίοι είναι από μαύρους μέχρι σουηδούς ξανθομπούμπουρες)
Το μόνο που ένωνε τότε τους πλυθυσμούς Ρωμιοί, Αρβανίτες, Σλαβόφωνοι ήταν η θρησκεία.Εαν είχαμε μια σωστή πολιτική και δεν μας έπιανε το εθνικιστικό σύνδρομο των βαλκανίων θα βλέπαμε οτι εκτός από κοινή ίστορια και κοινούς αγώνες έχουμε και κοινά συμφέροντα ειρήνης και συνεργασίας.
-
Μερικοί έχουν βάλει σκοπό της ζωής τους την επιβολή των προσωπικών τους απόψεων με όποια μέθοδο μπορούν.Kι εγω σαν ανεξαρτητος παρατηρητης σου λεω να μην ανησυχεις.Κανεις δεν μπορει να επιβαλλει την αποψη του (ειδικα σε ενα forum) ουτε να της προσθεσει περισσοτερο βαρος απο οσο ηδη διαθετει
-
Μερικοί έχουν βάλει σκοπό της ζωής τους την επιβολή των προσωπικών τους απόψεων με όποια μέθοδο μπορούν.Το ποιο ωραίο είναι πως ενώ υιοθετείς φασίζουσες απόψεις περί φύλων, φυλών, επιμειξιών, καθαροτήτων κλπ κλπ, διαμαρτύρεσαι για την φασίζουσα νοοτροπία των...άλλων!
Σου απαγόρευσε κάποιος να πεις την άποψή σου και δεν το κατάλαβα; Επιπλέον, τις προσωπικές επιθέσεις περί...κριτικής ικανότητος (για να το πω πολιτικώς ορθά... ), τις άρχισες πρώτος, οπότε μην διαμαρτύρεσαι άδικα...
Συνεχίζω, βγαίνεις και λες πως οι Εβραίοι και οι Ελληνες είναι...'καθαροί'. Γιατί; Ποιος το λέει αυτό; Και τι σημαίνει τελικά; Η ιδέα της συνέχειας του 'αίματος' της φυλής είναι όχι απλώς παρωχημένη πλέον, αλλά παραπέμπει σε ευγονική.
Έλληνας είσαι κι εσύ, είμαι κι εγώ (μόνο που δεν το...περηφανεύομαι... ) , αλλά είναι και ο... Ζυλ Ντασσέν, ο οποίος γεννήθηκε Γάλλος, αλλά ένιωσε περισσότερο Έλληνας από μένα. Έλληνας θα είναι κι αυτός που θα γεννηθεί στην Αθήνα, από Αλβανούς γονείς, θα πάει σ' ελληνικό σχολείο και θα μιλάει και τις δύο γλώσσες, ενώ πάλι Αλβανός πιθανόν να είναι ο γείτονάς του που θα γεννηθεί από Αλβανούς γονείς και θα πηγαίνει σε ελληνικό σχολείο και θα μιλάει κι αυτός δυο γλώσσες...
Τα χαρτιά θα γράφουν πως ΟΛΟΙ οι παραπάνω, είναι έλληνες. Πόσο το πιστεύουν βέβαια και τι σημαίνει γι'αυτούς Ελληνας, το συζητάμε...
Εγώ πιστεύω πως θα φτιάξεις μια χαρά ελληνόπουλο από Αλβανούς γονείς, αν τελικά το παιδί γουστάρει να μείνει εδώ και δεν το εμποδίσουν κάποιοι πατριωτάρες... Όπως σαφέστατα, οι ίδιοι γονείς θα φτιάξουν μια χαρά αλβανάκι, αν τους πρήξουμε με τις φαιές ιδέες μας περί 'ανωτερότητος' του ελληνικού έθνους...Tα περί καθαρότητας και τα ρέστα σου (ούτε για pourboir δεν φτάνουν πια... ) , τ'ακούω βερεσέ: ποιος μου λέει εμένα πως κάποιος πρόγονός ΣΟΥ στην πόλη δεν έκανε χωριό με τούρκο ή τουρκάλα; Ή ποιος μου λέει πως κάποιος από τους προγόνους ΜΟΥ, δεν ήταν τούρκος, αλβανός, τουρκαλβανός, εβραίος, γενοβέζος, βενετός, ενετός, πέρσης, μήδος, σατράπης ή κάποιος από όλους αυτούς που πέρασαν από τουτη δω την άκρη γης;
Κι εμένα δεν μου καίγεται καρφί, αλλά εσύ μάλλον θα...συγκλονιστείς συθέμελα, αν μάθεις πως καμιά προγιαγιά σου κλέφτηκε με κάνα τούρκο εκεί στην Πόλη! Αλλά φαντάζομαι εσύ είσαι βέβαιος και για το ποιόν των προγιαγιάδων σου, μόνον εγώ είμαι κι εκεί γεμάτος ...αμφιβολίες!
-
Τελευταία παρατήρηση και λυπάμαι για αυτό. Μην κάνετε ευθεία σχόλια στο τι λέει ο κάθε ένας και κυρίως όχι χαρακτηρισμούς. Δεν προχωράτε τη συζήτηση με αλλά δημιουργείτε απλά στείρες αντιπαραθέσεις. Ας σταματήσουμε λοιπόν φίλοι μου και ας κάνουμε το αυτονόητο, να εκφράσουμε τις απόψεις μας.
Αιφνίδια αναγνώριση των Σκοπίων ως Δημοκρατία της Μακεδονίας