-
Δεν θα μπω στον κόπο να σου αποδείξω ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΟΣ γιατί δεν υπάρχει λόγος.
Η αμφισβήτηση είναι ανθρώπινη…αλλά τουλάχιστον να μην είναι τόσο ΠΕΖΗ!!!
Λέγε ότι θες…ή πιο σωστά συνέχισε να αμφισβητείς. -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Δεν είναι έτσι τα πράγματα φίλε μου.
Στα σημερινά σκόπια κατοικούν 35% αλβανοί, 15-20% Σέρβοι, 15-20% Βούλγαροι και 10-15%Έλληνες, που οι Αλβανοί αποκαλούν τους εαυτούς τους Αλβανούς και οι Σέρβοι-Σέρβους, οι Βούλγαροι-Βούλγαρους.
Οι σκοπιανοί τους Έλληνες, συνήθως τους αποκαλούν «Βλάχους», αλλά αυτοί έχουν ελληνική συνείδηση και φυσικά μιλούν ελληνικά, αφού είναι Έλληνες.
Υπάρχει και μια μικρή μειονότητα από τα υπολείμματα των Ρωμαίων-Ούγγρων-Τσιγγάνων-Τούρκων κ.λ.π. που στην προσπάθεια τους να ταυτοποιηθούν, αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες.https://www.cia.gov/library/publication ... os/mk.html' target='_blank' target='_blank
Ethnic groups:
Definition Field Listing
Macedonian 64.2%, Albanian 25.2%, Turkish 3.9%, Roma (Gypsy) 2.7%, Serb 1.8%, other 2.2% (2002 census)
Religions:
Definition Field Listing
Macedonian Orthodox 64.7%, Muslim 33.3%, other Christian 0.37%, other and unspecified 1.63% (2002 census)
Languages:
Definition Field Listing
Macedonian 66.5%, Albanian 25.1%, Turkish 3.5%, Roma 1.9%, Serbian 1.2%, other 1.8% (2002 census)τωρα που βρηκες τα δικα σου στοιχεια δεν ξερω...
Υπάρχει μακεδονικό έθνος ; Δεν νομίζω άρα το 64% που αναφέρεται πιο πάνω είναι κάτι άλλο. Σλάβοι ίσως ;
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Υπάρχει μακεδονικό έθνος ; Δεν νομίζω άρα το 64% που αναφέρεται πιο πάνω είναι κάτι άλλο. Σλάβοι ίσως ;
οχι, δεν υπαρχει.
το 64% ειναι οι σκοπιανοι, που βασικα ειναι βουλγαροι... -
Ο χρήστης skye έγραψε:
.....και εγω καθε φορα που βαζω βενζινη και βλεπω το εργατικο δυναμικο στα βενζιναδικα ελλαδος συνειδητοποιω οτι οι ξενοι στην ελλαδα ειναι περιπου 97%Ασχετο...skye, στην Αθήνα ζεις ;;;
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
H μακεδονική γλώσσα (66,5%) ποια είναι ακριβώς; Εξέλιξη της ομιλουμένης από τον Αλέξανδρο και τον Φίλιππο;
η βουλγαρικη διαλεκτος που μιλανε στα σκοπια προφανως
Από την ίδια πηγή πριν από μερικά χρόνια…με μια μεγάλη διαφορά…ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΝΑ PUBLIC SITE…Ο νοών νοήτο.
35% Αλβανούς, 15-20% Σέρβους, 15-20% Βούλγαρους και 10-15% Έλληνες.δηλαδη εχεις προσβαση στα μυστικα αρχεια της CIA;
σε φανταζομαι σε φαση με ρολόι james bond φαση και μηχανικο μολυβι-βομβα σε μυστικες αποστολες να το ζεις κανονικαΘα σου πρότεινα να επισπευτείς τα γειτονικά σκόπια για να ρωτήσεις και να δεις από μόνος σου…όπως έχω πράξει προσωπικά!!!
οκ, δηλαδη πηγες στα σκοπια, εχωσες census ή γκαλλοπ και εβγαλες αποτελεσμα.
θα θεωρησω οτι εκανες γκαλλοπ, γιατι census αποκλειεται.
τι δειγμα πηρες; ποσο % επι του πληθυσμου;καλά....
εσύ περιμένεις από την CIA.....αλήθειες ??????το world factbook θεωρειται απο τα πιο αντικειμενικα.
δες της ελλαδος και πες μου αν σου φαινεται οτι λεει μαλακιες: https://www.cia.gov/library/publication ... os/gr.html' target='_blank' target='_blank' target='_blankπαρολα αυτα, αντε να παω με τα νερα σου και να σου πω οτι λεει μαλακιες.
δειξε μου λοιπον τα δικα σου στοιχειαΠάντως σε ότι αφορά τον πληθυσμό είναι λάθος μιάς που οι μετανάστες είναι πλέον κοντά στο 20% ( βάσει των στοιχείων της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλείας ).
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
O Βερόπουλος στα Σκόπια:
http://www.vero.com.mk' target='_blank' target='_blank
Και γενικά όλες οι ιστοσελίδες των Σκοπίων είναι σε .mk
Να αλλάξουν σε .sk πάραυτα! Ουπς, αυτό το έχει πιάσει η Σλοβακία!
Αιφνίδια διαδικτυακή προβοκατόρικη αναγνώριση των Σκοπίων ως Μακεδονία!Πρόσεξες την επιλογή της γλώσσας ;
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Mια φορα, οταν εγω επισκεφτηκα την ενδοχωρα της Θεσσαλονικης, ολοι βουλγαρομακεδονικα μιλουσαν, δεν μπορεσα να βγαλω απολυτως κανενα συμπερασμα πλην των περιοχων που οι ταμπελες στα μαγαζια και οι κρεμασμενες σημαιες ηταν αλβανικες.Μαλλον ομως επρεπε να περναω πορτα-πορτα και να ρωταω: Τι εθνικοτητος εισθε περικαλω;
ΥΓ Ο Μιθριδατης και το βασιλειο του δεν ηταν Ελληνικα, αλλα εμεις αποκαλουμε 'ποντιακά' μια ελληνικη διαλεκτο
Δεν κατάλαβα εάν αυτό ήταν φαντασία ή πραγματικότητα.
-
Ο χρήστης Pacos έγραψε:
Δεν θα μπω στον κόπο να σου αποδείξω ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΟΣ γιατί δεν υπάρχει λόγος.Τότε γιατί συμμετέχεις στη συζήτηση Pacos ? Για να συμφωνούν όλοι μαζί σου, διαφορετικά 'δεν θα κάνω τον κόπο να σου αποδείξω τίποτα' ?
Τελευταία φορά που το τσεκάρισα, 'συζήτηση' (τουλάχιστον 'σοβαρή') σήμαινε 'εκατέρωθεν παράθεση επιχειρημάτων και απόψεων, συνοδευόμενων όταν ζητηθεί από τεκμηρίωση, και 'βάσανος' αυτών'. Αν τα επιχειρήματα είναι επιπέδου 'η Μεγ. Βρετανία μπήκε στην ΕΟΚ ως 'Ηνωμένο Βασίλειο' επειδή έβαλε βέτο ο De Gaulles', τότε δεν είναι συζήτηση αλλά παράλληλοι μονόλογοι. Αν είναι αυτό που θες, κρίμα...
Η αμφισβήτηση είναι ανθρώπινη…αλλά τουλάχιστον να μην είναι τόσο ΠΕΖΗ!!!
Δηλαδή τι το 'ποιητικό' μπορεί να έχει το συγκεκριμένο θέμα ? Το 'Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάντρου η χώρα' και 'ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος ?' Νόμιζα πως η διεθνής διπλωματία είχε ξεφύγει από τους ποιητές από την εποχή του Ταλλεϋράνδου (α ναι και του Σεφέρη).
Λέγε ότι θες…ή πιο σωστά συνέχισε να αμφισβητείς.
Στα @@ μας και μας, Κωστής Παλαμάς, έτσι ?
Πάντως αυτός που 'λέει ό,τι θέλει' μέχρι στιγμής είσαι εσύ.
add:Pacos
-
Παίδες μην τρελαθούμε τελείως......
Μακεδονική γλώσσα δεν υπήρξε ποτέ......η γλώσσα που μιλούσε ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Αρχαία Ελληνικά αφού είχε δάσκαλο τον Αριστοτέλη......
η γλώσσα που μιλάνε οι Σκοπιανοί είναι Σλάβικη.......βασισμένη στο Κυριλλικό αλφάβητο.....(Η μορφή του αλφαβήτου προέρχεται από την πρώιμη μορφή του κυριλλικού αλφαβήτου, το οποίο είναι παράγωγο του γλαγολιτικού αλφαβήτου, μεγαλογράμματης κυρτής γραφής της οποίας η επινόηση τον 9ο αι. αποδίδεται σε δυο Βυζαντινούς μοναχούς από τη Θεσσαλονίκη, τα αδέλφια Άγιο Κύριλλο και Άγιο Μεθόδιο. Αν και είναι ευρύτατα αποδεκτό ότι το γλαγολιτικό αλφάβητο επινοήθηκε από τους Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο, η προέλευση του κυριλλικού αλφαβήτου αποτελεί ακόμη πηγή μεγάλης αντιπαράθεσης. Παρόλο που αποδίδεται συνήθως στον Άγιο Κλεμέντιο της Οχρίδας, μαθητή του Αγίου Κυριλλίου και του Αγίου Μεθοδίου από την Βουλγαρική Μακεδονία, το αλφάβητο αναπτύχθηκε πιθανότατα στην Λογοτεχνική Σχολή του Πρέσλαβ στην βορειοανατολική Βουλγαρία, όπου έχουν βρεθεί οι παλαιότερες κυριλλικές επιγραφές και χρονολογούνται από τη δεκαετία του 940. Η θεωρία ενισχύεται από το γεγονός ότι το κυριλλικό αλφάβητο αντικατέστησε σχεδόν ολοκληρωτικά το γλαγολιτικό στην βορειοανατολική Βουλγαρία στα τέλη του 10ου αι., ενώ η Λογοτεχνική Σχολή της Οχρίδας–όπου εργαζόταν ο Άγιος Κλεμέντιος-συνέχισε να χρησιμοποιεί το γλαγολιτικό μέχρι τον 12ο αι. Καθώς οι μαθητές των Αγίων Κύριλλο και Μεθόδιο εξαπλώθηκαν σε ολόκληρη την Πρώτη Βουλγαρική Αυτοκρατορία, είναι πιθανόν αυτά τα δυο κύρια κέντρα να ήταν τμήμα μιας ενιαίας παράδοσης.
Ορισμένοι λόγοι για την αντικατάσταση του γλαγολιτικού με το κυριλλικό αλφάβητο είναι η μεγαλύτερη απλότητα και μεγαλύτερη ευκολία χρήσης του κυριλλικού καθώς και η ομοιότητα του με το ελληνικό αλφάβητο, το οποίο ήταν πολύ γνωστό στην Πρώτη Βουλγαρική Αυτοκρατορία.
Υπάρχουν και άλλες θεωρίες σχετικά με την προέλευση του κυριλλικού αλφαβήτου, δηλαδή ότι το αλφάβητο δημιουργήθηκε από τους ίδιους τους Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο, ή ότι προϋπήρξε του γλαγολιτικού αλφαβήτου, αποτελώντας μεταβατικό στάδιο μεταξύ της ελληνικής και γλαγολιτικής κυρτής γραφής, αλλά αυτές οι θεωρίες έχουν διαψευστεί. Το αλφάβητο διαδόθηκε μαζί με την Παλαιά Εκκλησιαστική Σλαβική γλώσσα, και το αλφάβητο που χρησιμοποιείται για την νέα Εκκλησιαστική Σλαβική γλώσσα στα μυστήρια της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Ανατολικής Καθολικής Εκκλησίας εξακολουθεί να έχει κοινά γνωρίσματα με την αρχική μορφή του κυριλλικού. Τους επόμενους δέκα αιώνες όμως, το κυριλλικό αλφάβητο προσαρμόστηκε στις αλλαγές της ομιλούμενης γλώσσας, ανέπτυξε τοπικές παραλλαγές για να ταιριάξει με τα χαρακτηριστικά των εθνικών γλωσσών, και τροποποιήθηκε από ακαδημαϊκές μεταρρυθμίσεις και πολιτικά διατάγματα. Σήμερα, δεκάδες γλώσσες της ανατολικής Ευρώπης και της Ασίας γράφονται με το κυριλλικό αλφάβητο.)
Η Σλαβομακεδονική θεωρείται γλωσσολογικά οτι ανήκει στις νότιες σλαβικές γλωσσες μαζί με τη Βουλγάρικη, τη Σερβική, την Σλοβενική και την Κροατική γλώσσα. Επίσης παρουσιάζει μια αντιστοιχία με το λεξιλόγιο της Βουλγάρικης γλώσσας, με την οποία η Σλαβομακεδονική είναι αμοιβαία κατανοητή, και η σχέση του λεξιλογίου της με το αντίστοιχο της Βουλγάρικης έχει ως εξής: το 15% των λέξεων είναι διαφορετικό, το 65% είναι κοινό αλλά προφέρεται διαφορετικά και το 20% είναι πανομοιότυπο. Από τις λέξεις που είναι διαφορετικές η μεγάλη πλειοψηφία βρίσκεται και στις δύο γλώσσες με λίγο ή πολύ παραλλαγμένο νόημα. Σύμφωνα με τη Βουλγαρική άποψη η Σλαβομακεδονική πρέπει να θεωρείται διάλεκτος της Βουλγαρικής, άποψη που δε βρίσκει απήχηση και πολεμάται στην Π.Γ.Δ.Μ.. Έτσι για πολιτικούς και κοινωνικούς λόγους η Σλαβομακεδονική συχνά θεωρείται διεθνώς ως ξεχωριστή γλώσσα.
Οι πρώτες μελέτες επιστημόνων που διέκριναν τη σλαβομακεδονική γλώσσα από τη βουλγαρική ανάγονται στα μέσα του 19ου αιώνα, όμως ο γλωσσολόγος που εργάστηκε περισσότερο προς αυτή την κατεύθυνση ήταν ο Krste Misirkov στις αρχές του 20ου αιώνα. Η διασύνδεση μεταξύ της επιστημονικής θεώρησης και των πολιτικών επιταγών έγινε το 1944 από τη Συνέλευση για την Εθνική Απελευθέρωση της Μακεδονίας. Τότε ονομάστηκε απ´τοv ηγετη της Γιουγκοσλαβιας Tίτο (με τη συvαίvεση του Ιωσήφ Στάλιν) το προφορικό Βουλγαρικό ιδίωμα που ομιλείτο στα Σκόπια (με το αμφισβητούμενο όνομα «Μακεδονική») Σλαβομακεδονική γλώσσα και μόνο το 1945, μετά από επεξεργασία, έγινε η 6η επίσημη γλώσσα της πρώην (Ομοσπονδιακής Σοσιαλιστικής) Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας.
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
.....και εγω καθε φορα που βαζω βενζινη και βλεπω το εργατικο δυναμικο στα βενζιναδικα ελλαδος συνειδητοποιω οτι οι ξενοι στην ελλαδα ειναι περιπου 97%
Ασχετο...skye, στην Αθήνα ζεις ;;;
ναι.
Τόσο της Ελλάδας όσο και της 'Μακεδονίας' τα στατιστικά προέρχονται από τις επίσημες απογραφές των χωρών. Για την Ελλάδα συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα αναφέρει ότι τα στοιχεία αφορούν υπηκοότητα και ΌΧΙ εθνικότητα*! Διαφορετικά, μπορεί και να βλέπαμε και ποσοστά Τούρκων, 'Μακεδόνων' (Σκοπιανών), κτλ.
Πολύ πιθανό να έχουν βρει και οι Σκοπιανοί ένα τρόπο να μαγειρέψουν τα αποτελέσματα. Και πάλι, όμως, χωρίς στοιχεία αυτό αποτελεί στην καλύτερη μία υπόθεση.*: note: percents represent citizenship, since Greece does not collect data on ethnicity
δε νομιζω οτι προκειται περι μαγειρεματος, εφοσον ξεκαθαριζεται οτι τα στοιχεια αφορουν υπηκοοτητα.
αν υπαρχει περιπτωση να εχουν μαγειρευτει τα στοιχεια απο την κυβερνηση των σκοπιων ή απο καποιον αλλον; μπορει.
το 15% των ελληνων ομως, εχω την αισθηση πως σε καμια περιπτωση δεν θα γινοταν λιγοτερο του 1%.Πάντως σε ότι αφορά τον πληθυσμό είναι λάθος μιάς που οι μετανάστες είναι πλέον κοντά στο 20% ( βάσει των στοιχείων της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλείας ).
βασικα ειναι περιεργη η φαση με τους μεταναστες στην ελλαδα, αφενος λογω των γραφειοκρατικων διαδικασιων για αδεια παραμονης και αφετερου λογω της αδυναμιας (οπως ειναι λογικο) να υπαρξει καποια σχετικη απογραφη. αλλα οντως θεωρειται οτι οι μεταναστες που ζουν στην ελλαδα ειναι περισσοτεροι απ'αυτους που δειχνουν τα επισημα στοιχεια.
εμενα μ'αρεσει ο καβαφης παντως
αλλα δεν αντεχεται απο ενα σημειο και μετα η μελαγχολια του -
Ο χρήστης skye έγραψε:
αλλα δεν αντεχεται απο ενα σημειο και μετα η μελαγχολια τουΓι αυτό παράτα τον και πιάσε κάτι χαρούμενο όπως Καρυωτάκη
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
αλλα δεν αντεχεται απο ενα σημειο και μετα η μελαγχολια τουΓι αυτό παράτα τον και πιάσε κάτι χαρούμενο όπως Καρυωτάκη
Μπα,ο Καρυωτάκης τα έβλεπε πολύ αισιόδοξα τα πράγματα...
Όπως πάει το πράγμα,νομίζω ότι το βέτο είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο.
-
Μια φορά ας μην κάνουμε το χατήρι των ΗΠαμερικανών...μια φορά!
Πάντως η ανοικτή και προκλητικότατη στήριξη του Μπουσ(τ) είναι ένα γραμμάτιο που μας το πληρώνουν για την ενεργειακή υποστήριξη μέσω των αγωγών στους Ρώσους. Των ρώσων που έχουν ΗΔΗ αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Μακεδονία.
Χαμένο παιχνίδι πλέον για μενα.
-
Ο χρήστης pjathan έγραψε:
Γι αυτό παράτα τον και πιάσε κάτι χαρούμενο όπως Καρυωτάκη
Μπα,ο Καρυωτάκης τα έβλεπε πολύ αισιόδοξα τα πράγματα...
νομιζω πως μακραν... καβαφης > καρυωτακης
αλλα οπως ειπα, δεν ειναι και για χορταση -
Ο χρήστης skye έγραψε:
.....και εγω καθε φορα που βαζω βενζινη και βλεπω το εργατικο δυναμικο στα βενζιναδικα ελλαδος συνειδητοποιω οτι οι ξενοι στην ελλαδα ειναι περιπου 97%
Ασχετο...skye, στην Αθήνα ζεις ;;;
ναι.
Καλά το φαντάστηκα...Εχω πάθει την πλάκα μου οσες φορές έχω έρθει κάτω. Ισχύει αυτό που λες... Εδω πάντως, στη Λάρισα, τα πλυντήρια είναι κυρίως ετσι...Βενζίνη βάζουν χέρια 'Δυνατά και Ελληνικά'....
-
Διαβάζοντας τις τελευταίες σελίδες σκέφτομαι τι ωραία που θα ηταν ο κάθε Έλληνας να ξόδευε το 10% τις φαιάς ουσίας που ξοδεύει σπαζοκεφαλιάζόμενος το Σκοπιανό για κάποιο πραγματικό ζήτημα (διοτί συγνώμη, συγκρινόμενο με άλλα τρέχοντα ζητήματα, το Σκοπιανό δεν ειναι τίποτα).
'Η απλούστατα, πριν ρίξει την ψήφο του στην κάλπη...
Αλλα φαίνεται οτι η τακτική 'smoke and mirrors' δουλεύει και θα συνεχίσει να δουλεύει... Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Διαβάζοντας τις τελευταίες σελίδες σκέφτομαι τι ωραία που θα ηταν ο κάθε Έλληνας να ξόδευε το 10% τις φαιάς ουσίας που ξοδεύει σπαζοκεφαλιάζόμενος το Σκοπιανό για κάποιο πραγματικό ζήτημα (διοτί συγνώμη, συγκρινόμενο με άλλα τρέχοντα ζητήματα, το Σκοπιανό δεν ειναι τίποτα).'Η απλούστατα, πριν ρίξει την ψήφο του στην κάλπη...
Αλλα φαίνεται οτι η τακτική 'smoke and mirrors' δουλεύει και θα συνεχίσει να δουλεύει... Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.
είναι πως το αισθάνεται κανένας.....
εμένα δεν μου αρέσει που οι κωλοαμερικανοί μας έχουν γραμμένους.........
τους έχω και εγώ......
καλά έκανε τότε η Αλ-Κάιντα...... -
Την πολιτική τους ακολουθούν οι ΗΠΑ,εμείς τι κάνουμε;
Αυτό το θέμα μπορούσε να έχει λυθεί εδώ και χρόνια,αλλά που..... -
Ο χρήστης pjathan έγραψε:
Την πολιτική τους ακολουθούν οι ΗΠΑ,εμείς τι κάνουμε;
Αυτό το θέμα μπορούσε να έχει λυθεί εδώ και χρόνια,αλλά που.....θα σου έλεγα τώρα.....
αλλά φοβάμαι για μπάν......... -
Αιφνίδια αναγνώριση των Σκοπίων ως Δημοκρατία της Μακεδονίας