-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Nαι αλλά άσε την 156. Και όσο για την 159 και το Α3 ΤFSI από specs είναι φοβερό. Στο δρόμο όμως όπως και το μεγάλο αδελφάκι του με τον 3.2 κινητήρα δε λένε και πολλά...Δυστυχώς δεν έχω ιδέα για το Α3 TFSI και τι διαφορές έχει σε σχέση πχ με κάποιο Α4. Πρέπει να βρεθεί και ένας sakis για τους Audαδες. Ο technik δεν είναι αρκετός!
-
Το GOLF GTi καθαροαιμο πιστας???
-
Ο χρήστης nkaragou έγραψε:
Το GOLF GTi καθαροαιμο πιστας???Μην κρατιέστε από μια λέξη. Ο πίνακας είχε aπό S4 (4θυρο), ΤΤ(ρόουντστερ), Α3-Golf χατσμπακ κπλ. Δεν έχει σημασία το περιτύλιγμα αλλά για τον σκοπό που φτιάχθηκε. Και φυσικά ο φυσικός χώρος του golf είναι τα κλειστά στροφιλίκια και οι πίστες. Για χεράδες και υψηλή αδρεναλίνη φτιαχτηκε όπως και το type-r.
-
Ο χρήστης sakiss έγραψε:
To spasimo tou moter tou xristou diekdikei to brabeio prototipias kai gkantemias...proti fora simbainei kai na mou epitrepseis na exo kapoies amfibolies os pros to strosimo-metaxeirisi tou kinitira.Να μην έχεις καμιά αμφιβολία
-
Ο χρήστης alfista έγραψε:
Nαι αλλά άσε την 156. Και όσο για την 159 και το Α3 ΤFSI από specs είναι φοβερό. Στο δρόμο όμως όπως και το μεγάλο αδελφάκι του με τον 3.2 κινητήρα δε λένε και πολλά...
Δυστυχώς δεν έχω ιδέα για το Α3 TFSI και τι διαφορές έχει σε σχέση πχ με κάποιο Α4. Πρέπει να βρεθεί και ένας sakis για τους Audαδες. Ο technik δεν είναι αρκετός!
Tί να κάνω, να φωνάζω ? Να γράφω κατεβατά ?
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Yπάρχουν κάποιες παρεξηγήσεις, τις οποίες θα προσπαθήσω να διελευκάνω.
B.Περί πλαισίου
Ο ένας τρόπος να δεις ότι η GT έχει το πλαίσιο της 156/147, είναι να πείς ότι είναι απαράδεκτο να έχεις πλαίσιο οικογενειακού-χατσμπακ σε κουπέ!!
Ο άλλος τρόπος να το δεις είναι ότι ούτε η 156 ούτε η 147 είναι οικογενειακά ήρεμα αμάξια αλλά σπορ αμάξια που απλά το ένα απεθύνεται σε μικρότερς ηλικίες(147) το άλλο σε μεγαλύτερες ηλικίες και οικογενειάρχες(156)
Άρα η Alfa σαν σπορ εταιρία φτιάχνει σπορ αμάξια που απλά ανάλογα με τις ανάγκες του αγοραστή έχουν άλλο περιτύλιγμα( sedan-hatchback-coupe). χωρίς να θυσιάζουν οδιγική απόλαυση και επιδόσεις.
Αυτό δεν είναι καθόλου μειωτικό!!
Αν το έκανε η NISSAN -ΤΟΥΟΤΑ-PEUGEOT-OPEL κλπ τότε θα ήταν πρόβλημα γιατί τα vectra/astra, passat, almera/primera κλπ δεν έχουν πλαίσιο σπορ. Αν λοιπόν το 350Ζ είχε το πλαίσιο του primera φυσικά και θα ήταν απαράδεκτο!!
όχι όμως η GT με την 156 όπου η 156 έχει πλαίσιο για σεμινάριο!
σπορ εταιρεία η Alfa; ή μήπως Premium Sport; τι είναι τελικά;
H Celica δεν έχει το πλαίσιο της Corolla, ούτε και το RX κανενός, γι'αυτό και είναι μοναδικά. Για ΤΤ Ci, MB δεν χρειάζεται να τα ξαναγράψω.Το Mondeo είναι 'σπορ'; όταν βγει coupe στο δάπεδο του Mondeo τι θα γράφουμε; Το Focus CC που θα βγει θα είναι σπορ;
B.Οδηγική Συμπεριφορά-Ταχύτητα σε Στροφές
-
Η GT έχει χαρακτήρα μεγάλου τουρισμού, κάτι το οποίο και προβλήθηκε. Όπως είπα σε καμία από τις διαφημήσεις δεν υπονοήθηκε κάι άλλο.
-
Παρόλο τον χαρακτήρα της και τα ηλεκτρονικά της καταφέρνει να κοντράρει καθαρόαιμα αμάξια:
Πχ Aπο τους 4τροχούς στην πίστα των μεγάρων είναι 0,5΄’ πίσω από το RX-8!! Και 1,5’’ πίσω από το 350Ζ!!
350Z 280PS------1:13:30
GTV 240PS------1:15:35
RX-8 230PS------1:15:05
GT 3.2 240PS----1:15:35Από το drive στην πίστα των Σερρών είναι 1,5’’ πίσω από το RX-8, 0,45’’ πίσω από το ΤΤ
Ford Focus RS(225PS)---------------1.38.10
Audi S4(344PS)-----------------------1.38.30
Mazda RX8(231ps)-------------------1.38.50?
RX-8 192 (192PS)--------------------1.38. 60?
BMW Z4 (192PS)-------------------- 1.38.85
Golf GTi(200PS)----------------------1.39.70
TT roadster 3.2 DSG(250PS)--------1.39.80
Seat Leon Cupra R(225PS)----------1.39.80
A3 Sportback TFSI (200PS)---------1.39.85
Alfa GT 3.2(240PS)-------------------1.40.25Και σκεφτείτε ότι το drive είναι ένα περιοδικό που έχει στην μπούκα την Άλφα και γι’αυτό δεν υπάρχουν διαφημίσεις της εκεί!!
**Τέλος στο στο τεστ του quattroruote στη πίστα του Vairano ήταν μόλις 0,6' πίσω απο το S2000 αυτοκίνητο που είναι κατά σχεδόν 200 κιλά ελάφρύτερο με πιο ακραία ρύθμιση στην ανάρτηση και φαρδύτερα ελλαστικά σε μια πίστα όπως το Vairano που 'τιμωρεί' τα προσθιοκίνητα.....πιθανότατα με τα 225 σε 18' θα είχε ισοφαρίσει το χρόνο του S2000 παρόλο το μεγαλύτερο βάρος και τη πιο τουριστική ανάρτηση της GT 3.2V6 σε μια πίστα που ευνοεί τα πισωκίνητα όπως το S2000.... **
**Δηλαδή και με ηλεκτρονικά στο on και με την «ταπεινή» μπροστά κίνηση , αλλά και με το «ελεεινό και τρισάθλιο» πλαίσιο της «οικογενειακής» 156 που απευθύνεται στον «Συντηρητικό οικογενειάρχη» στροφάρει ελάχιστα πιο αργά από καθαρόαιμα πίστας! **
Αν σκεφτείς ότι η GT ώς μεγάλος τούρερ δεν σχεδιάστηκε για πίστες αλλά για αυτοκινητορδρόμους και δρόμους με μεγάλες-μεσσαίες καμπές αυτές οι διαφορές είναι επιτυχία!!!
Και είναι επιτυχία γιατί και το ΡΧ και το 350Ζ κλπ είναι καθαρόαιμα αμάξια όπου ο φυσικός τους χώρος είναι η πίστα! Άρα συγκέντρωσαν όλη την τεχνογνωσία των εταιριών για την ανάπτυξή τους και φυσικά κατόρθωσαν να κερδίσουν!!
Φυσικά θα με ρωτήσετε αν νιώθω περίφανος που μια Άλφα είναι τόσο πίσω!!
Θα απαντήσω ότι για την συσγκεκριμένη Άλφα μεγάλου τουρισμού και μαλακών αναρτήσεων ναι τα πάει μια χαρά. Για την Brera που αντικαθιστά την GTV θα ένιωθα ντροπή!!!
Φυσικά γνωρίζω ότι για να συγκρίνουμε επιδόσεις σε πίστα μετράνε πολλά πράγματα όπως:
1.Θερμοκρασία
2.Υγρασία
3. Άνεμος
4.Κατάσταση ελαστικών-ζαντών(πχ αν η GT έτρεχε με 18’’ αντί για 17’’ τα αποτελέσματα ίσως να ήταν διαφορετικά5.Κατάσταση οδηγού , αλλά και κλιση του. Αν ο οδηγός είναι καλύτερος σε προσθιοκίνητα ή μπροσοκίνητα κλπ
Απλά μας δίνουν μία εικόνα και η εικόνα είναι ότι παρόλα τα αρνητικά(μετάδοση-ηλεκτρονικά-όχι εξειδικευμένο πλαίσιο) η gt τα πάει μια χαρά παρόλο που δεν σχεδιάστηκε γι’αυτό!!
- Από τις διαφημίσεις κατάλαβα ότι είναι ένα αυτοκίνητο για να ρίχνεις γκόμενες
Τους χρόνους για καλό τους έγραψες; Συγκρίνεις την GT 3.2 των 40Κ+ ευρώ με πιο αδύναμα αυτοκίνητα, πιο φτηνά, με σαφώς λιγότερη ροπή, χωρίς 'όνομα' και βγαίνει πίσω και είσαι και περήφανος;
Αν έμπαινε η 2.0 JTS πόσους αιώνες θα ταν η διαφορά; Η 1.8 μάλλον χιλιετίες. Για την ιστορία στα Μέγαρα η JTS έχει κάνει με το 'θείο' οδηγό 1.18:00. Οι χρόνοι των RX & GT στα Μέγαρα είναι με βρεγμένο κομμάτι πίστας (κοίταξέ το καλύτερο). Δηλαδή ακόμα και με βρεγμένο κομμάτι, το αντίστοιχου κόστους RX-8 είναι 3 :ο :ο δευτερόλεπτα πιο γρήγορο. Αν το θεωρείς επιτυχία αυτό, τέλος.
Γ.Χάσιμο Σπορ χαρακτήρα – αλλαγή στο κοινό
Όπως έχω ξαναγράψει :
Σπορ Σημαίνει 3 πράγματα:
1)Εμφάνιση
2)Επιδόσεις σε αυτοκινητόδρομους-Ανοικτές-Μεσαίες καμπές
3)Επιδόσεις σε Πίστες-κλειστές καμπές
4)Λοιπά χαρακτηριστικά(Ήχος μοτέρ, κλπ)Από πότε σπορ σημαίνει εμφάνιση; ή και εμφάνιση; τα φτερουγάτα ταξί δεν είναι σπόρ δηλαδή; Εκτός κι αν είναι για σένα σπορ ότι έχει (και) εμφάνιση. Το κυριότερο χαρακτηριστικό του σπορ είναι το 3. Από τη στιγμή που και συ συμφωνείς ότι είναι σε μικρότερο βαθμό, δεν είναι σπορ. Η εμφάνιση δεν αλλάζει τον -πραγματικό- χαρακτήρα ΚΑΝΕΝΟΣ αυτοκινήτου.
Με το δικό σου σκεπτικό και η CLK σπορ είναι. Στα 1,2,4 μια χαρά τα καταφέρνει (οκ δεν έχει τιμόνι). Στο 3 όμως...
-
-
Ο χρήστης xristos69 έγραψε:
To spasimo tou moter tou xristou diekdikei to brabeio prototipias kai gkantemias...proti fora simbainei kai na mou epitrepseis na exo kapoies amfibolies os pros to strosimo-metaxeirisi tou kinitira.
Να μην έχεις καμιά αμφιβολία
Ελα ντε; Τι κουφό είναι αυτό που λες βρε Σάκη; Κανονικά μόλις το πάρω μπορώ να το σκίζω χωρίς στρώσιμο. Εγώ μετά τα 1000χλμ το πήγαινα στις 6.000 στροφές και Σούνιο απο την πρώτη μέρα.
Δεν μου έχει κάψει ούτε γραμμάριο λάδι... -
Ο χρήστης sakiss έγραψε:
Poli sosta.....einai anepitrepto gia ena autokinito 30k na iparxoun tetoiou eidous ateleies.Den xreiazetai na genikeuoume giati iparxoun kai idioktikes pou den antimetopizoun kanena apo ta proanaferthenta** epilisima problimatakia** kai einai pragmatika eutixeis.
Δηλαδή τα σοβαρά ποια είναι; η φωτιά μόνο; (προνόμιο άλλων )
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
To spasimo tou moter tou xristou diekdikei to brabeio prototipias kai gkantemias...proti fora simbainei kai na mou epitrepseis na exo kapoies amfibolies os pros to strosimo-metaxeirisi tou kinitira.
Ελα ντε; Τι κουφό είναι αυτό που λες βρε Σάκη; Κανονικά μόλις το πάρω μπορώ να το σκίζω χωρίς στρώσιμο. Εγώ μετά τα 1000χλμ το πήγαινα στις 6.000 στροφές και Σούνιο απο την πρώτη μέρα.
Δεν μου έχει κάψει ούτε γραμμάριο λάδι...Ακριβως και μετα φταιει η αλφα ρομεο.Δεν αντιλεγω...ο κωνσταντινος την σκιζει απο την πρωτη μερα και δεν εχει παθει τιποτα.Εγω μεχρι τα 5000χιλ δεν ξεπερασα τις 3500σαλ και συνεχιζω μεχρι τα 10000 το στρωσιμο αυξομοιωνοντας τις στροφες.Βεβαια οι ιταλοι ενδεικτικα στρωνουν σε παγκους μονο το 10% των κινητηρων.Ενας αλλος γνωστος μου απο το πρωτο λεπτο που την οδηγησε χτυπουσε συνεχεια κοφτες με αποτελεσμα να χτυπησει μπιελα στα 3000χιλ...οι κινητηρες εχουν ανοχη μεχρι να γινει το στρωσιμο για 4-5κοφτες αλλα απο εκει και μετα παιζεις με την φωτια.Ενας αλλος που την ανοιξε φυσιολογικα εχει κανει 200000 απροβληματιστα χιλιομετρα.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Poli sosta.....einai anepitrepto gia ena autokinito 30k na iparxoun tetoiou eidous ateleies.Den xreiazetai na genikeuoume giati iparxoun kai idioktikes pou den antimetopizoun kanena apo ta proanaferthenta** epilisima problimatakia** kai einai pragmatika eutixeis.
Δηλαδή τα σοβαρά ποια είναι; η **φωτιά **μόνο; (προνόμιο άλλων )
Nα κάνουμε μια έρευνα στις ασφαλιστικές,
να δούμε ποιές μάρκες έχουν περισσότερο,
την κάλυψη 'πυρός'
-
Ο χρήστης sakiss έγραψε:
Δεν μου έχει κάψει ούτε γραμμάριο λάδι...Ακριβως και μετα φταιει η αλφα ρομεο.Δεν αντιλεγω...ο κωνσταντινος την σκιζει απο την πρωτη μερα και δεν εχει παθει τιποτα.Εγω μεχρι τα 5000χιλ δεν ξεπερασα τις 3500σαλ και συνεχιζω μεχρι τα 10000 το στρωσιμο αυξομοιωνοντας τις στροφες.Βεβαια οι ιταλοι ενδεικτικα στρωνουν σε παγκους μονο το 10% των κινητηρων.Ενας αλλος γνωστος μου απο το πρωτο λεπτο που την οδηγησε χτυπουσε συνεχεια κοφτες με αποτελεσμα να χτυπησει μπιελα στα 3000χιλ...οι κινητηρες εχουν ανοχη μεχρι να γινει το στρωσιμο για 4-5κοφτες αλλα απο εκει και μετα παιζεις με την φωτια.Ενας αλλος που την ανοιξε φυσιολογικα εχει κανει 200000 απροβληματιστα χιλιομετρα.
Εν συντομία αναφέρω:
μέχρι τα 5.000 χλμ δεν το πήγα πάνω απο 3500-4000 στροφές.
Στα 5000 χλμ άλλαξα τα λάδια
Απο τα 5.000 μέχρι τα 9.000 δεν ξεπέρασα τις 5000 κατα κανόνα. Άντε σε καμιά προσπέραση 3-4 φορες να πήγα 6000 σ.α.λ
Στα 9.000 έσπασε ο κινητήρας.Δηλαδή ρε Σάκη το ξέσκισα το αυτοκίνητο ε??? Λογικό ήταν να χαλάσει με αυτή τη βάρβαρη χρήση ε?
Μπίελα πάντος δεν βάρεσε (δεν πρόλαβε)για να μην μπερδευόμαστε. έτσι?
Τα κουζινέτα ήταν φθαρμένα και σκούζανε. Απο 'έλλειψη λαδιού' πιθανότερη αιτία απ ότι μου είπαν στο συνεργείο.(δεν το είχα αφήσει χωρίς λάδι)
Και χωρίς να είμαι μηχανικός, με βάση συζητήσεις που έχω κάνει με γνώστες το πιθανότερο ήταν αστοχία υλικού στην τρόμπα λαδιού.Η οπόια βέβαια αν και λειτουργουσε (έτσι είπαν , μπορεί να μην λειτουργούσε) αλλάχτηκε προληπτικά μαζί με κουζινέτα, ελλατήρια, στροφαλοφόρο.Σήμερα μετά απο 4.000 χλμ μετά την επισκευή και έλεγχο στο συνεργείο ο μηχανικός μου λέει 'Τέρμα το στρώσιμο. Δώστου να καταλάβει'
-
Ο χρήστης xristos69 έγραψε:
Τα κουζινέτα ήταν φθαρμένα και σκούζανε. Απο 'έλλειψη λαδιού' πιθανότερη αιτία απ ότι μου είπαν στο συνεργείο.(δεν το είχα αφήσει χωρίς λάδι)Το φίλτρο λαδιού το κοίταξαν; Υπάρχει περίπτωση να καταρρεύσει το χάρτινο εσωτερικό φίλτρο και να βουλώσει την εξαγωγή του φίλτρου οπότε δεν έχεις καθόλου λάδι (ή ελάχιστο) στο κινητήρα και να μην ανάψει το λαμπάκι γιατί ο αισθητήρας της πίεσης λαδιού είναι(?) πριν το φίλτρο.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
σπορ εταιρεία η Alfa; ή μήπως Premium Sport; τι είναι τελικά;
H Celica δεν έχει το πλαίσιο της Corolla, ούτε και το RX κανενός, γι'αυτό και είναι μοναδικά. Για ΤΤ Ci, MB δεν χρειάζεται να τα ξαναγράψω.Το Mondeo είναι 'σπορ'; όταν βγει coupe στο δάπεδο του Mondeo τι θα γράφουμε; Το Focus CC που θα βγει θα είναι σπορ;
Απο πότε το Premium Spor παύει να είναι σπορ????
Φίλε μου δεν μπορούμε να γράφουμε για μια αιωνιότητα τα ίδια.
Εσύ βλέπεις το avensis-primera-mondeo-corolla-almera-focus-156-147 ως απλά αμάξια που μπορούν να προσφέρουν κάποιες συγκινήσεις με αποτέλεσμα όταν πρέπει να φτιαχτεί ένα σπορ κουπέ να πρέπει να εξελιχθεί ένα καινούριο πλάισιο!Εγώ διαχωρίζω την 156-147 από τα υπόλοιπα και θεωρώ ότι έχουν ένα καθαρόαιμο σπορ πλαίσιο αντάξιο της φήμης της Alfa Romeo και με βάση αυτό η εταιρία φτιάχνει σπορ sedans/hatchbacks/coupes,**χωρίς να πρεπει να ανακαλύπτει τον τροχό κάθε φορά. **
Απόδειξη αυτού είναι η ύπαρξη χαρακτηριστικών όπως τα διπλά ψαλίδια, οι ανεξάρτητες αναρτήσεις εμπρός-πίσωμε τις αντιστρεπτικές τους, τα τιμόνια δύο στροφών κλπ. πράγματα που ακόμα και σήμερα φαντάζουν μακρινά για άλλες εταιρίες που ακόμα έχουν 3-3,5 στροφών τιμόνια, απλά mcferson και ημιάκαμπτους άξονες. και είναι διαθέσιμα από την απλή 147 των 105 ίππων και των 17000
-
[quote='Babbis']Απόδειξη αυτού είναι η ύπαρξη χαρακτηριστικών όπως τα διπλά ψαλίδια, οι ανεξάρτητες αναρτήσεις εμπρός-πίσωμε τις αντιστρεπτικές τους, τα τιμόνια δύο στροφών κλπ. πράγματα που ακόμα και σήμερα φαντάζουν μακρινά για άλλες εταιρίες που ακόμα έχουν 3-3,5 στροφών τιμόνια, απλά mcferson και ημιάκαμπτους άξονες. και είναι διαθέσιμα από την απλή 147 των 105 ίππων και των 17000
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Κι εδώ δεν αξίζει να συνεχίσουμε να γράφουμε μέχρι τα γεράματά μας. Ο κόσμος πάλι μπορει να βγάλει τα συμπεράσματά του.Μην ανησυχείς τα 'χει βγάλει. Οι φτερούγες δεν είναι σπορ, αφούν έχουν εμφάνιση ταξί και φυσικά πως γίνεται να είναι σπορ με McPherson μπροστά, (τα scubi έχουν και πίσω, όπως οι Alfa, μήπως είναι σπορ; )
Άρα η GT είναι για απλούς οδηγούς που δεν μπορούν να οδηγήσουν ένα πισωκίνητο
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Προσωπικά προτιμώ να μην στέκομαι στα τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά στα αποτελέσματα που έχουν αυτά στις επιδόσεις (γκάζια-φρένα-κρατήματα) του αυτοκινήτου.
Ετσι, δεν μου λένε τίποτα τα διπλά ψαλίδια αν δεν χρησιμοποιούνται σωστά (πχ. όλα τα Civic της δεκαετίας του 90 είχαν διπλά ψαλίδια αλλά ταυτόχρονα 'ιδιόμορφο' κράτημα) όπως και δε με ενοχλούν τα McPherson αν χρησιμοποιούνται σωστά (πχ. το TypeR έχει McPherson, ομοίως και η Μ3, ομοίως και οι 'φτερούγες', ομοίως και όλα τα WRC).
Και αν μιλάς για πλαίσιο, θυμάμαι κάπου εκείνες τις τιμές στρεπτικής ακαμψίας, όπου η μεν 159 έχει πάνω από 30000 Ν/μοίρα, η δε 147 είχε ούτε τα μισά και γενικά μία από τις χειρότερες επιδόσεις (δεν είμαι 100% σίγουρος, αν μπορείς να το βρεις θα δεις αν το λέω σωστά).
Σημασία έχει όμως τι έχει μεγαλύτερη σημασία όταν βλέπεις το αυτοκίνητο. Δηλαδή αν δεις μια GT λες 'ωραίο αυτοκίνητο' (όχι πως δεν είναι γρήγορο) ενώ αν δεις μια Μ3 ή ένα GTI λες 'γρήγορο αυτοκίνητο' (όχι πως δεν είναι ωραίο).
Εν ολίγοις η γνώμη του lkar με βρίσκει σύμφωνο: όμορφο αμάξι η GT αλλά (όπως και άλλα αντίστοιχά της, πχ. ΤΤ, SLK κτλ.) είναι περισσότερο 'μούρη' παρά 'ουσία' (διότι η ουσία της GT είναι παρόμοια μιας οποισδήποτε 156 με ίδιο κινητήρα). Πρόσεξε, όχι 'λίγη' ουσία, αρκετή αντιθέτως, αλλά όταν στη ζυγαριά βαραίνει περισσότερο η μούρη, ε, δεν μ΄ αρέσει και, ως οπαδό του understatement (δεν μ΄ αρέσει να θαυμάζουν το αυτοκίνητό μου), δεν με εκφράζει.
Oi 147/156 δεν είναι μόνο στα χαρτιά και στην θεωρία καλές είναι και στην πράξη.
Νομίζω ότι η 147 θεωρείτε το κορυφαίο χάτσμπακ από το σύνολο του ειδικού τύπου(στην οδική συμπεριφορά μόνο) και η 156 από τα κορυφαία αν όχι το κορυφαίο sedan πάλι από το σύνολο του ειδικού τύπου!
Όπως έχω ξαναγράψει για να πάρει κάποιο μοντέλο το χρίσμα του κορυφαίου σε οδική συμπεριφορά πρέπει να παίξει με μια Alfa Romeo! Mπορεί να την κερδίσει αλλά αν δεν παίξει δε θα έχει το χρίσμα.Αυτό εμένα μου αρκεί.
Αγαπητέ nass δεν έχω κανένα πρόβλημα που η GT συγκρίνεται με ΤΤ-SLK-CLK-3ΧΧ Ci κλπ! Άλλωστε κοι 4τροχοί αυτό είπανε!!
Είπαμε η άλφα θα προσφέρει ένα grand tourismo όπως η GT και ένα 'για χεράδες' όπως η brera!!
Εμένα μου αρέσει και μου αρκεί να θαυμάζω εγώ το αυτοκίνητό μου.
Τώρα αν δείχνει γρήγορο, πρέπει να πω, πως στο δρόμο πολλές φορές μου έτυχε να με βλέπουν στον καθρέπτη εξίσου γρήγορα αμάξια ή και γρηγορότερα και να κάνουν στην άκρη.
Μου έτυχε να συναντήσω φτιαγμένο rally και saxo που σίγουρα λόγω κιλά/ίππο με 'είχει', να κάνει σφήνες και προσπεράσεις να με φτάνει και μόλις άνοιξα λίγο (έτσι για πλάκα) να κάνει στην άκρη όχι γιατί ήμουνα πιο γρηγορος αλλά επειδη ψάρωσε. Το παρατήρησε και ο συνοφηγός μου. Τέτοια περιστατικά μου έχουν τύχει και άλλα και συνάδελφος μου είπε ότι το φοβούνται το αυτοκίνητο όταν το βλέπουν στον καθρέπτη.
Δεν νομίζω να ισχύει λοιπόν ότι θα πού μόνο τι όμορφο αμάξι. Οι πιο ψαγμένοι ίσως το πούν γιατί ξέρουν ότι με 140-165 δεν έιναι ο φόβος και ο τρόμος ενώ η 240 έκδοση δεν πολυκυκλοφορεί.
Τέλος έχω ξαναπεί φίλε lkar ότι μπορείς να πετύχεις πολύ καλά αποτελέσματα και με άλλες αναρτήσεις , και φυσικά οι Μ3,Μ5,WRX, S4, 911 κλπ έχουν απλά μακφέρσον. Απλά λέω πως δεν είναι 'politically correct' να το κάνεις!!
Όσο για τους χεραδες, στο τεύχος Απριλίου στους 4Τροχούς ο Γιώργος Μόσχους ένας θρύλος της Ελληνικής αυτοκίνησης επέλεξε να οδηγάει GT!!
όπως έγραψε και το περιοδικό: 'Εξαφανίστηκε σπινιάροντας με την GT του'
παραδεχόμενος όμως ότι είναι πιο light από τις αγωνιστικές Gulia GTA που οδηγούσε!Γιατί αυτός ο άνθρωπός που οδηγούσε χρόνια και το Nissan 240 δεν επέλεξε το 350Ζ, RX8,Celica,evo?
Απάντηση : Γιατί και η GT ακόμα κι αν υπολείπεται a couple of seconds είναι ένα πολύ καλό και ολοκληρωμένο σπορ αμάξι.
Παιδιά νομίζω ότι το έχουμε κουράσει το θέμα!! [/list][/b]
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Oi 147/156 δεν είναι μόνο στα χαρτιά και στην θεωρία καλές είναι και στην πράξη.Βέβαια. Απλά λέω πως δεν πρέπει να λέμε 'α, έχει διπλά ψαλίδια, άρα είναι ΟΚ' διότι σημασία δεν έχουν οι προδιαγραφές αλλά το αποτέλεσμα.
Αγαπητέ nass δεν έχω κανένα πρόβλημα που η GT συγκρίνεται με ΤΤ-SLK-CLK-3ΧΧ Ci κλπ! Άλλωστε κοι 4τροχοί αυτό είπανε!!
Αυτό κατάλαβες ?
Τέλος έχω ξαναπεί φίλε lkar ότι μπορείς να πετύχεις πολύ καλά αποτελέσματα και με άλλες αναρτήσεις , και φυσικά οι Μ3,Μ5,WRX, S4, 911 κλπ έχουν απλά μακφέρσον. Απλά λέω πως δεν είναι 'politically correct' να το κάνεις!!
Who gives a fuck about political correctness ?
Και τι ακριβώς σημαίνει άραγε αυτό που είπες ?
Όσο για τους χεραδες, στο τεύχος Απριλίου στους 4Τροχούς ο Γιώργος Μόσχους ένας θρύλος της Ελληνικής αυτοκίνησης επέλεξε να οδηγάει GT!!
όπως έγραψε και το περιοδικό: 'Εξαφανίστηκε σπινιάροντας με την GT του'
παραδεχόμενος όμως ότι είναι πιο light από τις αγωνιστικές Gulia GTA που οδηγούσε!Γιατί αυτός ο άνθρωπός που οδηγούσε χρόνια και το Nissan 240 δεν επέλεξε το 350Ζ, RX8,Celica,evo?
Γιατί έχει αντιπροσωπεία AlfaRomeo μήπως ?
Και ο 'Ιαβέρης' παλιά οδηγούσε BMW ενώ τώρα τελευταία τον έχω πετύχει με Fiat
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Γιατί έχει **αντιπροσωπεία AlfaRomeo **μήπως ?
Και ο 'Ιαβέρης' παλιά οδηγούσε BMW ενώ τώρα τελευταία τον έχω πετύχει με Fiat
O Κύρκος που έχει συνεργείο Alfa, μόνο με Alfa δεν κυκλοφορεί
για να αισθανθείς 'άσχημα' το θαυμάζω το αυτοκίνητό σου
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
και με διπλά ψαλίδια μπορείς να πετύχεις άσχημα αποτελέσματε, who cares;;;; εκτός κι αν για σένα -που έτσι φαίνεται- είναι όλα θέμα ονομασίας και εμφάνισης
-
όταν μια εταιρία πέρνει το πλαίσιο ενος σενταν/χατσμπακ και φτιάχνει κουπέ, για κάποιους(lkar κλπ) είναι κοροιδία(==>Νοτ politically correct)!!
Όταν κάποιοι άλλοι κατασκευαστές βασίζουν υπεραμάξια σε αναρτήσεις σουπερ-μίνι ή αυτοκινήτου πόλης λέμε
Ο χρήστης nass έγραψε:
Who gives a f**k about political correctness ?
Μάλλον δύο μέτρα και δύο σταθμά!! μου φαίνονται!!
Όχι από την μεριά μου γιατί δεν 'επιτέθηκα' εξαρχής σε αυτά τα αμάξια/εταιρίες αλλά αμύνθηκα για την GT και την Alfa Romeo!!
To ότι ο Μόσχους έχει αντιπροσωπία κάποιας μάρκας δεν σημαίνει ότι πρέπει να έχει και το αντιστοιχο αμάξι!! Θα μπορούσε να έχει όποιοδήποτε αμάξι!!
Το ότι ανέφερα ότι ο Μόσχους έχει GT το έκανα απλά για να απαντήσω στον
lkar ότι η Άλφα δεν βγάζει αμάξια για χεράδες!! Δεν αποτελεί επιχείρημα ότι είναι καλό αμάξι!!
[/list]
Alfa Romeo GT