-
Η ιστορία έχει ως εξής:
Στις 9/10/2004 (Σάββατο) παραγγείλαμε ένα Fiat Punto Emotion 1.4 χρώματος μπλε από τη FIAT ΛΑΜΔΑ. Την επόμενη Δευτέρα μας ενημερώσανε ότι το αυτοκίνητο για καλή μας τύχη είναι ετοιμοπαράδοτο και ότι θα το έχουμε σε 10 εργάσιμες. Πέμπτη 14/10/2004 γίνεται η εξόφληση της προκαταβολής και ΤΟΤΕ ενημερωνόμαστε ότι οι δέκα εργάσιμες ξεκινάνε από εκείνη τη στιγμή!
Διαμαρτυρηθήκαμε αλλά αυτό δεν αλλάζει τίποτα. Περνάει ο καιρός, την Παρασκευή 29/10/2004 δέχομαι τηλέφωνο από την αντιπροσωπεία στις 14:30 ότι το αυτοκίνητο είναι έτοιμο και μπορώ να πάω να το παραλάβω. Φεύγω από τη δουλειά μου, αλλά στις 15:00 δέχομαι άλλο τηλεφώνημα από την αντιπροσωπεία όπου με ενημερώνουνε ότι έγινε λάθος και το αυτοκίνητο δεν είναι έτοιμο.
Η διευκρίνιση ήταν ότι το αυτοκίνητο δεν έχει ούτε πινακίδες ακόμα και συγκεκριμένα βρίσκεται ακόμα στο τελωνείο . Επειδή είμαι λίγο δύσπιστος, πως μπορώ να ξέρω ότι π.χ. δεν υπήρξε κάποιο ατύχημα με το αυτοκίνητο ή κάποια βλάβη και απλώς με καθυστερούν για να το μπαλώσουν;
Γνωρίζει κάποιος που και πως μπορώ να μάθω αν το αυτοκίνητο είναι πράγματι στο τελωνείο ή πότε έφυγε από εκεί; Μιλάμε για το τελωνείο της Πάτρας ή πάνε και αλλού;
Διευκρινίζω ότι τα αυτοκίνητα δεν έρχονται στην τοπική αντιπροσωπεία της ΛΑΜΔΑ αλλά παραλαμβάνονται από τα κεντρικά της ΛΑΜΔΑ κάπου στην Κηφισιά. -
Η ιστορία έχει ως εξής:
Στις 9/10/2004 (Σάββατο) παραγγείλαμε ένα Fiat Punto Emotion 1.4 χρώματος μπλε από τη FIAT ΛΑΜΔΑ. Την επόμενη Δευτέρα μας ενημερώσανε ότι το αυτοκίνητο για καλή μας τύχη είναι ετοιμοπαράδοτο και ότι θα το έχουμε σε 10 εργάσιμες. Πέμπτη 14/10/2004 γίνεται η εξόφληση της προκαταβολής και ΤΟΤΕ ενημερωνόμαστε ότι οι δέκα εργάσιμες ξεκινάνε από εκείνη τη στιγμή!
Διαμαρτυρηθήκαμε αλλά αυτό δεν αλλάζει τίποτα. Περνάει ο καιρός, την Παρασκευή 29/10/2004 δέχομαι τηλέφωνο από την αντιπροσωπεία στις 14:30 ότι το αυτοκίνητο είναι έτοιμο και μπορώ να πάω να το παραλάβω. Φεύγω από τη δουλειά μου, αλλά στις 15:00 δέχομαι άλλο τηλεφώνημα από την αντιπροσωπεία όπου με ενημερώνουνε ότι έγινε λάθος και το αυτοκίνητο δεν είναι έτοιμο.
Η διευκρίνιση ήταν ότι το αυτοκίνητο δεν έχει ούτε πινακίδες ακόμα και συγκεκριμένα βρίσκεται ακόμα στο τελωνείο . Επειδή είμαι λίγο δύσπιστος, πως μπορώ να ξέρω ότι π.χ. δεν υπήρξε κάποιο ατύχημα με το αυτοκίνητο ή κάποια βλάβη και απλώς με καθυστερούν για να το μπαλώσουν;
Γνωρίζει κάποιος που και πως μπορώ να μάθω αν το αυτοκίνητο είναι πράγματι στο τελωνείο ή πότε έφυγε από εκεί; Μιλάμε για το τελωνείο της Πάτρας ή πάνε και αλλού;
Διευκρινίζω ότι τα αυτοκίνητα δεν έρχονται στην τοπική αντιπροσωπεία της ΛΑΜΔΑ αλλά παραλαμβάνονται από τα κεντρικά της ΛΑΜΔΑ κάπου στην Κηφισιά. -
Η ιστορία έχει ως εξής:
Δεν ξερω για το τελωνειο, απλως θελω να πω οτι μου φαινεται λογικο οι 10 εργασιμες να ισχυουν απο την στιγμη που σκας την προκαταβολη, γιατι τοτε ειναι που επισημα εχεις 'παραγγειλει' το αυτοκινητο. Ισως να ηταν λαθος που δεν στο ειπαν, ισως να το θεωρησαν και δεδομενο οτι το καταλαβες, αλλα σαν πρακτικη λογικο μου φαινεται. Μολις εδωσες την προκαταβολη, σου εκλεισαν το αυτοκινητο.
-
Αυτό είναι το λιγότερο. Το σχολίασα επειδή και στο Corolla που αγόρασα οι 10 εργάσιμες μέτρησαν από όταν το έκλεισα και μάλιστα στην πορεία γίναν οχτώ. Όπως λες έπρεπε να ενημερωθώ από την αρχή για να κάνω τον προγραμματισμό μου. Επίσης θα έπρεπε να ενημερωθώ εξ αρχής ότι η παραλαβή του αυτοκινήτου δεν γίνεται από την αντιπροσωπεία που το παρήγγειλα αλλά από τα κεντρικά (κάπου 20 χλμ μακριά).
Αυτό που με καίει όμως τώρα είναι το τι μπορεί να έχει συμβεί και πως μπορώ εγώ να σιγουρευτώ ότι όλα είναι OK. -
ειναι γεγονος οτι αρκετες φορες καινουργια αυτοκινητα περνουν απο τα συνεργεια των αντιπροσωπειων [φαναρτζιδικα κυριως] για επισκευες που ποτε δεν μαθαινει ο κατοχος τους οτι πραγματοποιηθηκαν στο κατα τα αλλα ''καινουργιο'' του αυτοκινητο.
ετυχα σε περιπτωση που φιλος μου μηχανικος ετοιμαζε τουμπαρισμενο βιταρα πελατη του για τον φαναρτζη και βγαζοντας ενα πλαστικο καλλυμα απο το πισω πλαινο μερος ειδαμε το εσωτερικου του πισω φτερου με ποντες [οχι φυσικα απο το εργοστασιο] ενω ηξερε πολυ καλα οτι οσο το ειχε στην κατοχη του [πρωτο χερι] φυσικα δεν ειχε γινει κανενος τετοιου ειδους επισκευη.
αν λοιπον εχεις τετοιες αμφιβολιες ψαξε καλα για τυχον ιχνη επισκευης στο αμαξωμα και στην αναγκη βρες και καποιον φαναρτζη για να το ελεγξει και εκεινος με τα σιγουρα πιο εμπειρα του ματια.
ακομα αν θες να δεις αντιδρασεις και δεν εχεις προβλημα για το τι μπορει να σκεφτουν σε αντιθετη περιπτωση για σενα ριξε και κανενα σχολιο του τυπου ''γνωριζετε πιστευω οτι σε περιπτωση που εχει γινει οποιαδηποτε επισκευη προβλεπεται απο το νομο μεχρι διωξη για απατη''.......
-
Ιστορίες με φίδια....
Λαχείο η όλη υπόθεση να πάνε όλα καλά κατά την παράδοση του αυτοκινήτου χωρίς να έχεις αμφιβολίες για το τι παίζεται κάθε φορά...
-
Οσο περισσότερο το ψάχνεις τόσο περισσότερο χαλιέσαι,ανοιξε τα πόδια και απόλαυσε αυτο που σου προσφέρουν απλώχερα οι ελληνικές αντιπροσωπείες,και απλως κανε έναν έλεγχο οταν έρθει με το καλό.
-
Για δοκιμασε να τους πεις να σου επιστρεψουν τη προκαταβολη και να ακυρωσουν τη παραγγελια, για να δουμε για ποτε θα εχει ερθει το αμαξακι σου.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Οσο περισσότερο το ψάχνεις τόσο περισσότερο χαλιέσαι,ανοιξε τα πόδια και απόλαυσε αυτο που σου προσφέρουν απλώχερα οι ελληνικές αντιπροσωπείες,και απλως κανε έναν έλεγχο οταν έρθει με το καλό.Δεν λες τίποτα... Φίλε Γιώργο, δεν είσαι ο μόνος πάντως. Επειδή έχω περάσει αντίστοιχα ζόρια, ρίξε μια ματιά στην περίπτωσή μου, για να δεις ότι μάλλον ευχαριστημένος πρέπει να είσαι, αν δεν έρθει με προβλήματα το αμάξι σου.
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=8232Ενημερωτικά απλώς, αναφέρω ότι οι θόρυβοι για τους οποίους θα διαβάσεις, παραμένουν ιδιαίτερα ενοχλητικοί , αν και επιτέλους ανακάλυψα ακριβώς από που προέρχονται!
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
,ανοιξε τα πόδια και απόλαυσε αυτο που σου προσφέρουν απλώχερα οι ελληνικές αντιπροσωπείες,και απλως κανε έναν έλεγχο οταν έρθει με το καλό.''ανοιξε τα ποδια.......'' που κολλαει αυτο;;;;;;;;;
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
,ανοιξε τα πόδια και απόλαυσε αυτο που σου προσφέρουν απλώχερα οι ελληνικές αντιπροσωπείες,και απλως κανε έναν έλεγχο οταν έρθει με το καλό.
''ανοιξε τα ποδια.......'' που κολλαει αυτο;;;;;;;;;
Είναι πιο εύηχο (και διακριτικό) απ' το 'στήσε κwl0' ας πούμε...
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
,ανοιξε τα πόδια και απόλαυσε αυτο που σου προσφέρουν απλώχερα οι ελληνικές αντιπροσωπείες,και απλως κανε έναν έλεγχο οταν έρθει με το καλό.
''ανοιξε τα ποδια.......'' που κολλαει αυτο;;;;;;;;;
Είναι πιο εύηχο (και διακριτικό) απ' το 'στήσε κwl0' ας πούμε...
μαλλον εννοει οτι αφου δεν μπορει να αποφύγει τον βιασμο ας τον απολαυσει
-
αν και δεν θεωρω οτι επειδη υπηρξε μια ολιγοημερη καθυστερηση στην παραδοση ενος αυτοκινητου [ισως απο κακο προγραμματισμο ή αλλη αιτια] θα πρεπει να ειναι λογος αυτος να λεμε οτι μας ''βιαζουν'' κιολας.
επισης για τους τυπους το ''ανοιξε τα ποδια'' δεν κολλαει γιατι δεν αφορα αντρες αλλα γυναικες ........πιο σωστα θα ηταν να πει ''σκυψε''.........τι καθομαστε και συζηταμε τωρα
-
Αν έχεις την πολυτέλεια ακύρωσέ το,οι 10 εργάσιμες έχουν περάσει. Το πιθανότερο είναι οτι κάποιος το είδε έτοιμο και ωραίο ,έσκασε τα λεφτά ντούκου και το βούτηξε. Διαφορετικά ετοιμάσου οι δέκα μέρες να γίνουν τουλάχιστον 20.
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
αν και δεν θεωρω οτι επειδη υπηρξε μια ολιγοημερη καθυστερηση στην παραδοση ενος αυτοκινητου [ισως απο κακο προγραμματισμο ή αλλη αιτια] θα πρεπει να ειναι λογος αυτος να λεμε οτι μας ''βιαζουν'' κιολας.Ο βιασμος ειναι πολυπλευρος,εχεις δει τι υπογραφουμε για να παρουμε ενα αυτοκινητο;Οποτε θελουν θα το φερουν,σε οποια τιμή θελουν,και αμα θελουν.Και πιο παλια ήταν ακομα χειρότερα...
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
αν και δεν θεωρω οτι επειδη υπηρξε μια ολιγοημερη καθυστερηση στην παραδοση ενος αυτοκινητου [ισως απο κακο προγραμματισμο ή αλλη αιτια] θα πρεπει να ειναι λογος αυτος να λεμε οτι μας ''βιαζουν'' κιολας.
Ο βιασμος ειναι πολυπλευρος,εχεις δει τι υπογραφουμε για να παρουμε ενα αυτοκινητο;Οποτε θελουν θα το φερουν,σε οποια τιμή θελουν,και αμα θελουν.Και πιο παλια ήταν ακομα χειρότερα...
και τι σε εμποδιζει να πεις οχι ;;;;;
-
Ωραία...
Εν πάση περιπτώση ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Η διαβεβαίωση ήταν ότι αυτή την εβδομάδα θα το έχουμε το αυτοκίνητο.
Θα συνεχίζω να το παίζω... ρομαντικός και θα προσπαθήσω να μάθω βάση αριθμού πλαισίου, πότε ακριβώς έφυγε το αυτοκίνητο από το τελωνείο. Αν δεν έφυγε την Παρασκευή τότε δεν υφίσταται θέμα ατυχήματος και όντως το θέμα κόλλησε κάπου αλλού. Μικρό το κακό. Αν όμως ανακαλύψω ότι Παρασκευή είχε φύγει από το τελωνείο ενώ η αντιπροσωπεία μου είπε ότι ήταν εκεί, τότε θα αρχίσω κι εγώ να το απολαμβάνω...
Θα κρατήσω το Forum ενήμερο...
Αν κάποιος έχει κάποια πληροφορία που νομίζει ότι θα μπορούσε να μου φανεί χρήσιμη, εδώ θα είμαι
Αχχχχχχχχ... -
ΧΑ! Σας την έσκασα!!!
Βρήκα άκρη! Το αυτοκίνητο ήταν όντως στο τελωνείο απείραχτο. Ενημερώθηκα για την παραλαβή του από λάθος υπαλλήλου που είδε ένα ιδίου χρώματος στις εγκαταστάσεις και έσπευσε να με ειδοποιήσει.
Μετά από άπειρα τηλεφωνήματα βρέθηκε γνωστός στο τελωνείο ο οποίος βρήκε το αυτοκίνητο μέσω του αριθμού πλαισίου.
Την ίδια στιγμή η FIAT με διαβεβαίωνε ότι θα με ειδοποιήσει αν θέλω, να παραβρίσκομαι την ώρα της παραλαβής τους από το φορτηγό. -
Tέλος καλό, όλα καλά λοιπόν έτσι;;
Προβλήματα στην παράδοση νέου αυτοκινήτου