-
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
'H alfa είναι τα μόνα αυτοκίνητα που έχουν ψυχή'
Λάθος!
..............................
Και αντίθετα ρώτα τον ιδιοκτήτη ενός VW αν το αυτοκίνητό του του προκαλεί κάποια ιδιαίτερα συναισθήματα. Η απάντηση θα είναι όχι ή θα σου πει 'είναι σκυλί...δεν παθαίνει τίποτα'. Στο ίδιο άτομο τώρα δώσε την Giulia και ρώτα τον το ίδιο. Η απάντηση που θα πάρεις θα είναι 'όχι, ένα κάρο σάπιες λαμαρίνες είναι'. Ο τελευταίος κύριος δεν είναι καθόλου καλός δέκτης. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αγόρασε VW. Δεν μπορεί να είναι όλοι καλοί δέκτες σε αυτή τη ζωή!!!AlfaRomeo ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΕΣΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!!!
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Ιταλούς κι εγώ είναι λιιιιιιγο πιο φανατικοί από τους 'Γερμανούς'Το γερμανικό λόμπι πάντως αποτελείται από VAG & BMW (ευτυχώς δεν υποστηρίζουν πολύ τις Merc ) και το ιταλικό ουσιαστικά μόνο Alfa (γιατί οι άλλες απλώς υπάρχουν )
**εγώ για μία ακόμα φορά δεν ανήκω πουθενά, αφού λόγω Τσεχίας δεν είμαι στην ψηφοφορία
**
Εισαι 'παρελκώμενος' Γερμανός....
-
Ψήφισα τα Ιταλικά. Οι Ιταλόφιλοι - και ίσως μόνο οι Αλφίστες - είναι οι μόνοι που πιστεύουν ότι το αυτοκίνητό τους 'μιλάει' και έχει 'ψυχή'...
-
Θα ήθελα να επισημάνω κάτι...Το να έχεις κόλλημα δεν ειναι κακό..Είμαι και εγω ενας alfisti εξάλλου ...Κακό ειναι να μην αναγνωρίζεις το κολλημα του άλλου αν είναι διαφορετικό απο το δικό σου...Δέχομαι οτι κάποιος μπορεί να είναι κολλημένος με τη honda η με την opel κλπ...ο καθένας για τους δικούς του λόγους..Το οτι είμαι alfisti δεν σημαίνει οτι δεν αναγνωρίζω τα ελλατώματα της alfa romeo αλλα εχω μάθει να ζώ με αυτά διοτι για μένα η ευχαρίστηση που μου δίνουν τα προτερήματα της είναι πολύ μεγαλύτερη απο την στενοχώρια που μου δίνουν τα ελατωματα της..Αυτό ισχύει για μένα και δεν θα θεωρήσω αντίπαλο καποιον που έχει αντίθετη άποψη.Σκοπός μας δεν πρέπει να ειναι η προσπάθεια να αλλάξουμε γνώμη σε καποιον αλλα να ακούσουμε τις εμπειρίες απο το δικό του κόλλημα.Ολοι εχουμε κοινο παρανομαστή το πάθος μας για την αυτοκίνηση....ή οχι?
-
Ο χρήστης crash έγραψε:
Θα ήθελα να επισημάνω κάτι...Το να έχεις κόλλημα δεν ειναι κακό..Είμαι και εγω ενας alfisti εξάλλου ...Κακό ειναι να μην αναγνωρίζεις το κολλημα του άλλου αν είναι διαφορετικό απο το δικό σου...Δέχομαι οτι κάποιος μπορεί να είναι κολλημένος με τη honda η με την opel κλπ...ο καθένας για τους δικούς του λόγους..Το οτι είμαι alfisti δεν σημαίνει οτι δεν αναγνωρίζω τα ελλατώματα της alfa romeo αλλα εχω μάθει να ζώ με αυτά διοτι για μένα η ευχαρίστηση που μου δίνουν τα προτερήματα της είναι πολύ μεγαλύτερη απο την στενοχώρια που μου δίνουν τα ελατωματα της..Αυτό ισχύει για μένα και δεν θα θεωρήσω αντίπαλο καποιον που έχει αντίθετη άποψη.Σκοπός μας δεν πρέπει να ειναι η προσπάθεια να αλλάξουμε γνώμη σε καποιον αλλα να ακούσουμε τις εμπειρίες απο το δικό του κόλλημα.Ολοι εχουμε κοινο παρανομαστή το πάθος μας για την αυτοκίνηση....ή οχι?Φίλε crash, δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο μαζί σου. Και ερωτώ: αν ξαφνικά έβγαινε ο Χ κατασκευαστής και διαφήμιζε 'ψυχή' και 'αισθήσεις' και 'καρδιά' και έβγαζε ένα σούπερ-αυτοκίνητο, τι θα κάναμε; Θα το προσπερνούσαμε, θα το 'γειώναμε' επειδή δεν θα είχε το ένα ή το άλλο 'έμβλημα';; (έμβλημα, έλεος )
-
Αυτό είναι ένα συχνό πρόβλημα με εμάς τους ανθρώπους: Αντί να εστιάζουμε, υπερ-εστιάζουμε. Βλέπουμε το δέντρο και όχι το δάσος. Το αυτοκίνητο και όχι την αυτοκίνηση.
Και εντάξει να το κάνουμε γιατί 'έτσι' (Ναί, ξέρω οτι υπάρχει ένα κοτζάμ δάσος αλλά εμένα αυτό το δέντρο μ'αρέσει, τί θες τώρα?).
Το να νομίζουμε οτι μόνο εμείς έχουμε δίκαιο όμως είναι τραγικό.
-
Ο χρήστης Jazzouras έγραψε:
Το να νομίζουμε οτι μόνο εμείς έχουμε δίκαιο όμως είναι τραγικό.Δίκαιο σε τι ακριβώς;
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Θα ήθελα να επισημάνω κάτι...Το να έχεις κόλλημα δεν ειναι κακό..Είμαι και εγω ενας alfisti εξάλλου ...Κακό ειναι να μην αναγνωρίζεις το κολλημα του άλλου αν είναι διαφορετικό απο το δικό σου...Δέχομαι οτι κάποιος μπορεί να είναι κολλημένος με τη honda η με την opel κλπ...ο καθένας για τους δικούς του λόγους..Το οτι είμαι alfisti δεν σημαίνει οτι δεν αναγνωρίζω τα ελλατώματα της alfa romeo αλλα εχω μάθει να ζώ με αυτά διοτι για μένα η ευχαρίστηση που μου δίνουν τα προτερήματα της είναι πολύ μεγαλύτερη απο την στενοχώρια που μου δίνουν τα ελατωματα της..Αυτό ισχύει για μένα και δεν θα θεωρήσω αντίπαλο καποιον που έχει αντίθετη άποψη.Σκοπός μας δεν πρέπει να ειναι η προσπάθεια να αλλάξουμε γνώμη σε καποιον αλλα να ακούσουμε τις εμπειρίες απο το δικό του κόλλημα.Ολοι εχουμε κοινο παρανομαστή το πάθος μας για την αυτοκίνηση....ή οχι?
Φίλε crash, δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο μαζί σου. Και ερωτώ: αν ξαφνικά έβγαινε ο Χ κατασκευαστής και διαφήμιζε 'ψυχή' και 'αισθήσεις' και 'καρδιά' και έβγαζε ένα σούπερ-αυτοκίνητο, τι θα κάναμε; Θα το προσπερνούσαμε, θα το 'γειώναμε' επειδή δεν θα είχε το ένα ή το άλλο 'έμβλημα';; (έμβλημα, έλεος )
Όχι, και υπάρχουν αρκετοί αλφίστι σε αυτό το φόρουμ που έχουν αυτή τη στάση. Απλά εσείς οι υπόλοιποι έχετε πάντα στο μυαλό σας τον ένα ή δύο που μας δίνουν κακό όνομα. Έχω δει ελάχιστους να σχολιάζουν θετικά για παράδειγμα τον διθύραμβό μου για το γερμανικό SportKa που έχω οδηγήσει, το ότι έχω υπερασπιστεί πολλές φορές το Rallye ή το ότι έχω πει πόσο όμορφο είναι το πρωτότυπο της Σούπρα. Αντίθετα, όταν εμφανιστεί ο AlfaRomeo αρχίζετε τα σχόλια για τους κολλημένους αλφίστι γενικώς και αδιακρίτως και όταν κάποιος αλφίστα εκφέρει αρνητική άποψη για ένα μη-ιταλικό αυτοκίνητο αμέσως αρχίζετε να τον χαρακτηρίζετε κολλημένο και να λέτε ότι χαλάει την συζήτηση. Μέχρι και προβοκατόρικο θέμα φτάσατε να ανοίξετε για να αποδειχθεί και 'επίσημα' πόσο κολλημένοι είμαστε! Γι'αυτό και εγώ, όπως και άλλοι ιταλόφιλοι άλλωστε σας αφήνουν να σχολιάζετε χωρίς να τολμούν να πουν την άποψή τους. Ξέρετε πώς λέγεται αυτό κύριοι; Ανάστροφος ρατσισμός!
Ουφ! Τα είπα και ησύχασα...
-
Το θέμα νομίζω δεν έχει να προσφέρει κάτι ....
Μήπως πρέπει να διαγραφεί/κλειδωθεί από τους moderators?ΥΓ. Επίσης δεν θεωρώ κολακευτικό το cartoon στην υπογραφή του συνφορουμά Alfa Romeo
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
(...)Και ερωτώ: αν ξαφνικά έβγαινε ο Χ κατασκευαστής και διαφήμιζε 'ψυχή' και 'αισθήσεις' και 'καρδιά' και έβγαζε ένα σούπερ-αυτοκίνητο, τι θα κάναμε; Θα το προσπερνούσαμε, θα το 'γειώναμε' επειδή δεν θα είχε το ένα ή το άλλο 'έμβλημα';; (έμβλημα, έλεος )Αν δηλαδή το εν λόγω αυτοκίνητο δεν μας εξέφραζε και δεν 'μιλούσε' στα συναισθήματα και στα γούστα μας, θα έπρεπε να τρέξουμε να το αγοράσουμε επειδή κάποιος το είπε σούπερ,επειδή το διαφήμισαν, επειδή είναι 'in', επειδή το αγοράζουν οι 'μουράτοι'; Μέχρι εκεί φτάνει η κρίση μας; Και ξαναζητώ να δοθεί ορισμός του 'κολλήματος'!!!
-
Δίκαιο σε τι ακριβώς;
AR, πιστεύω είμαι σαφής.
Δίκιο στην επιλογή μας. Οτι αυτό που επιλέξαμε εμείς είναι το ΜΟΝΟ σωστό και οι επιλογές των άλλων, όχι μόνο είναι λάθος, αλλά τους χαρακτηρίζουν κιόλας σαν άσχετους (που έμαθαν για αμάξια στου μαστρο-Μήτσου) και μή ικανους 'δέκτες' και άλλα τέτοια.
Αυτό είναι τραγικό AR.
-
'Οι γερμανικοί θερμοσίφωνες'
Εγώ τα λέω πλυντήρια. Γιατί; Διότι κάνουν τη δουλειά για την οποία φτιάχτηκαν αρκετά καλά (δε φημίζονται και για την αξιοπιστία τους) αλλά από κει και πέρα δεν έχουν να μας πουν απολύτως τίποτα. Και αυτό είναι γενικώς αποδεκτό. Γιατί αυτοκίνηση δε σημαίνει κάνω μια συγκεκριμένη δουλειά. Δεν είναι εργολαβία. Είναι κάτι παραπάνω πιστεύω... Και η γενική θεώρηση των Γερμανόφιλων για το αυτοκίνητο είναι: 'Το καλό αυτοκίνητο πρέπει να είναι σαν το πλυντήριο'. Δική τους άποψη είναι, μη σε εκπλήσσει! Γενικά αποδεκτό και αυτό!Το δίλιτρο GTi μου και η SLK δεν μου φάνηκαν και πολύ 'πλυντήριο' .
Και οσον αφορά παθιασμένους οδηγους....δύσκολα θα βρείς πιο παθιασμένους απο τους Γερμανούς!
-
Για την ακρίβεια ένα Honda δεν θα το προτείνω ποτέ σαν αγορά παρά μόνο αν με ρωτήσουν συγκεκριμένα για Honda (Γιώργο? ).Παρών!
Επιβεβαιώνω. -
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Όχι, και υπάρχουν αρκετοί αλφίστι σε αυτό το φόρουμ που έχουν αυτή τη στάση. Απλά εσείς οι υπόλοιποι έχετε πάντα στο μυαλό σας τον ένα ή δύο που μας δίνουν κακό όνομα. (...)
Αντίθετα, όταν εμφανιστεί ο AlfaRomeo αρχίζετε τα σχόλια για τους κολλημένους αλφίστι γενικώς και αδιακρίτως και όταν κάποιος αλφίστα εκφέρει αρνητική άποψη για ένα μη-ιταλικό αυτοκίνητο αμέσως αρχίζετε να τον χαρακτηρίζετε κολλημένο και να λέτε ότι χαλάει την συζήτηση.Kyan, έγραψες!!!!!
Σε λίγο θα μου ζητήσεις -με την ευγένεια που πάντοτε σε διακρίνει- να σταματήσω να εκφέρω τις απόψεις μου διότι 'λασπώνω' το όνομα των αλφίστι. Αυτό δε λέγεται ανάστροφος... αυτό λέγεται ευθύτατος ρατσισμός... ΚΡΙΜΑ!!!!!.... -
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Αντίθετα, όταν εμφανιστεί ο AlfaRomeo αρχίζετε τα σχόλια για τους κολλημένους αλφίστι γενικώς και αδιακρίτως και όταν κάποιος αλφίστα εκφέρει αρνητική άποψη για ένα μη-ιταλικό αυτοκίνητο αμέσως αρχίζετε να τον χαρακτηρίζετε κολλημένο και να λέτε ότι χαλάει την συζήτηση.Λάθος kyan.
Δεν έχει να κάνει με την αρνητική άποψη για ένα μη Ιταλικό αμάξι. Έχει να κάνει με την πεποίθηση οτι η Alfa Romeo και μόνο είναι το καλύτερο αμάξι απ'όλα και οι υπόλοιποι είστε ή βλάκες ή άσχετοι που δεν αγοράσατε.
Κάνω λάθος?
--------EDIT---------
Επίσης είστε οι μόνοι που αυτοαποκαλείστε αλφίστι. Γιατί?
-
Δίκαιο σε τι ακριβώς;
AR, πιστεύω είμαι σαφής.
Δίκιο στην επιλογή μας. Οτι αυτό που επιλέξαμε εμείς είναι το ΜΟΝΟ σωστό και οι επιλογές των άλλων, όχι μόνο είναι λάθος, αλλά τους χαρακτηρίζουν κιόλας σαν άσχετους (που έμαθαν για αμάξια στου μαστρο-Μήτσου) και μή ικανους 'δέκτες' και άλλα τέτοια.
Αυτό είναι τραγικό AR.
Οι επιλογές των άλλων σηματοδοτούν το χαρακτήρα και τα γούστα του καθενός. Αυτό δεν μπορώ να το σημειώσω; Δεν μπορώ να πω πως άλλα είναι τα κριτήρια επιλογής για κάποιον που αγοράζει Γκολφ και άλλα γι'αυτόν που αγοράζει ΑΡ; Δεν μπορώ να υποστηρίξω πως ΠΡΟΤΙΜΩ τα κριτήρια και τον χαρακτήρα αυτού που επιλέγει ΑΡ;
Το τραγικό ξέρεις ποιο είναι; Το να σου κολλάνε ταμπέλες όταν 'πάρεις το θάρρος' να το κάνεις.... -
Ο χρήστης κάποιος έγραψε:
ΥΓ. Επίσης δεν θεωρώ κολακευτικό το cartoon στην υπογραφή του συνφορουμά Alfa RomeoΑποφασίστε και διατάξτε.........
-
Το να σου κολλάνε ταμπέλες όταν 'πάρεις το θάρρος' να το κάνεις....Δηλαδή AR, η ατάκα με τον μαστρο-Μήτσο και την 'πως-την-λένε' την κωμμώτρια, υποδηλώνει θάρρος γνώμης? Δεν είναι ταμπέλα? Δεν είναι προσβολή?
Προς τί οι παραθέσεις 'ποιητικών' κειμένων που στάζουν μέλι για την Alfa?
Εσύ δεν μίλησες πρώτος για το 'φώς της Alfa'? Οτι είμαστε ανήμποροι να το δούμε?Έλα τώρα......
-
Ουφ, αμάν πιά!
Λοιπόν...chacun son gout όπως λένε και οι Γάλλοι. Οι Αλφίστες έχουν το δικαίωμα να παραμείνουν 'κολλημένοι' στην Αλφα, και οι υπόλοιποι ας διαλέξουν οτι θέλουν!
-
Οι επιλογές των άλλων σηματοδοτούν το χαρακτήρα και τα γούστα του καθενόςΚαι τις ανάγκες του επίσης. Αν μια Alfa δεν καλύπτει τις ανάγκες πάλι κατακριτέα είναι η επιλογή;
Περί "κολλημάτων"....