-
Ο χρήστης Minos έγραψε:
Πρωτοπορία είναι ο νέος δίλιτρος ΤFSI, με τα 200 άλογα, μιας
και είναι ο πρώτος κινητήρας turbo άμεσου ψεκασμού σε αυτοκίνητο μαζικής παραγωγήςΤεχνολογία που εφαρμόστηκε και μετακόμισε από το Le Mans
Αν είναι πρωτοπορεία τα 200 άλογα από 2.000κ.εκ. και μάλιστα με χρήση turbo και άμεσου ψεκασμού τι να μας πουν κι άλλοι!
Ναι αλλα και 28Kgm ροπης στις 1800σ.α.λ.
Αυτό για καλό το έγραψες; Πόσοι δίλιτροι turbo ΔΕΝ βγάζουν 30 τουλάχιστον κιλά ροπής;
-
Πάντως αρνητικό δεν είναι.....
Εεεεεε.......!
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Πρωτοπορία είναι ο νέος δίλιτρος ΤFSI, με τα 200 άλογα, μιας
και είναι ο πρώτος κινητήρας turbo άμεσου ψεκασμού σε αυτοκίνητο μαζικής παραγωγήςΤεχνολογία που εφαρμόστηκε και μετακόμισε από το Le Mans
Αν είναι πρωτοπορεία τα 200 άλογα από 2.000κ.εκ. και μάλιστα με χρήση turbo και άμεσου ψεκασμού τι να μας πουν κι άλλοι!
Ναι αλλα και 28Kgm ροπης στις 1800σ.α.λ.
Αυτό για καλό το έγραψες; Πόσοι δίλιτροι turbo ΔΕΝ βγάζουν 30 τουλάχιστον κιλά ροπής;
Στις ποσες σ.α.λ.??
-
Mitsubishi Lancer Evo VIII FQ330
Displacement 1997 cc
Max. output 334.6 PS@6800 rpm
Max. torque 42.1 kgm@5000 rpmΕίπατε τίποτα?
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Mitsubishi Lancer Evo VIII FQ330Displacement 1997 cc
Στις 1800??
Ποτε παιρνει χαμπαρι η τουρμινα να ανοιξει??
Στο Golf απο το ρελαντιΠρος θεου το Lancer ειναι αλλη κατηγορια (πιο αγωνιστικο).
Αλλος ο σκοπος του. -
Ο χρήστης Minos έγραψε:
Mitsubishi Lancer Evo VIII FQ330
Displacement 1997 cc
Στις 1800??
Ποτε παιρνει χαμπαρι η τουρμινα να ανοιξει??
Στο Golf απο το ρελαντιΠρος θεου το Lancer ειναι αλλη κατηγορια (πιο αγωνιστικο).
Αλλος ο σκοπος του.Προγραμματισμός κεντρικής μονάδος, you know?
-
οκ για να δουμε και τι καινοτομιες εχουν και οι αλλοι?
Μηπως στην αντιγραφη? -
Ο χρήστης Minos έγραψε:
οκ για να δουμε και τι καινοτομιες εχουν και οι αλλοι?
Μηπως στην αντιγραφη?ΕΓΙΝΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
-
Ζήτω η Γερμανοποίηση!!!!!
btw ο άλλος συγκρίνει το Γκολφ με το EVO
εεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεελεεεεος -
Επειδή δεν έχω καταλάβει γιατί γίνεται ο χαμός και τσακώνεστε όλοι, εγώ απλά θα ψηφίσω το GOLF V για 2 λόγους καταρχήν.
α) Επειδή έχω το συγκεκριμένο αμάξι και
β) Επειδή το νέο FOCUS δεν έχει βγει ακόμα στην κυκλοφορία.
Κάνω λάθος?
Το V κύριοι, για όσους δεν ξέρουν κι απλά δεν θέλουν να ρωτήσουν είναι αρκετά καλό. Ναι μεν είναι ένα βαρύ αμάξι, αλλά με τον 1,6 κινητήρα δεν καταλαβαίνει τίποτα. Συμφωνω πως οι μικρότεροι κινητήρες δεν αποδίδουν καθόλου καλά, αλλά για σκεφτείτε κι αυτό? Τι προσφέρει ο Γερμανός? ΑΣΦΑΛΕΙΑ! Κι πως νιώθεις ασφάλεια? Μα βέβαια μπαίνοντας μέσα σ' ένα βαρύ αμάξι!!!
Κι αν θέλετε να προχωρήσω λίγο παραπέρα την σκέψη μου... Ο Ιάπωνας, τι προσφέρει? ΚΙΝΗΤΗΡΑ! Το αμάξωμα όμως είναι απαίσιο. Κι ένα σχόλιο... είμαι Ιάπωνας! Για Γάλλους και Ιταλούς δεν θα πω τίποτα, γιατί απλά δεν ασχολούμαι καθόλου με τις εταιρίες των 2 χωρών.
Απλά να κοιτάμε παιδιά αντικειμενικά τι γίνεται κι όχι να απαντάμε με κείμενα του τύπου: FOCUS γιατί δεν είναι GOLF. Γιατί θα μπορούσα κι εγώ να πω... Αν μπορείς κι έχεις τα χρήματα, πάρε ή το ένα ή το άλλο! Κι δεν το λέω συγκεκριμένα για το παλικάρι που το έγραψε, γιατί μπορεί να έχει τα λεφτά κι απλά να μην τα γουστάρει. Απλώς, θα ήθελα μέσα σ' ένα forum ενός περιοδικού να μην συναντώ απαντήσεις που θα διάβαζα σε forum κάποιων club. Ας σεβαστούμε το κύρος του περιοδικού και τους ανθρώπους που δουλεύουν σ' αυτό!
Κι κάτι τελευταίο: Εάν κοιτάξουμε τα 2 αμάξια με βάση τα χρήματα που χρειάζεται κάποιος να δώσεις για να αγοράσει ένα από τα 2 αμάξια, σίγουρα νικητής είναι το FOCUS. Από κει και πέρα όμως η VW είναι ένας κολοσσός κι αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς!!! Έχει δυνατά ονόματα κάτω από την ομπρέλα της (βλ. AUDI - SKODA - SEAT). ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ? Παίρνει από κάθε εταιρία εξαρτήματα και τα μεταφέρει στις υπόλοιπες 'θυγατρικές' τις εταιρίες. Ποιά αμάξια θα κοιτάξει πρώτα όμως? ΜΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ! Τεχνολογικά λοιπόν η VW υπερέχει της FORD και κατά συνέπεια το GOLF V του FOCUS. Δεν διαφωνώ πως η FORD έχει αναπτύξει αρκετά καλή τεχνογνωσία, αλλά όχι στο σημείο να κοιτάει στα μάτια την VW.
Αυτά είχα να πω. Ζητάω συγνώμη για το μεγάλο post. Έλπίζω να μην στεναχώρησα κανέναν, αλλά αντιθέτως να έβαλα κάποιους σε ένα καλό δρόμο για μια πιο ορθή σκέψη. -
Ο χρήστης moho έγραψε:
Για Γάλλους και Ιταλούς δεν θα πω τίποτα, γιατί απλά δεν ασχολούμαι καθόλου με τις εταιρίες των 2 χωρών.Απλά να κοιτάμε παιδιά αντικειμενικά
Έλπίζω να μην στεναχώρησα κανέναν, αλλά αντιθέτως να έβαλα κάποιους σε ένα καλό δρόμο για μια πιο ορθή σκέψη.
Νάτος και ο αντικειμενικός 'δάσκαλος' που θα μας νουθετήσει κιόλας.
Όταν εγώ λέω ότι σιχαίνομαι τη λέξη 'αντικειμενικότητα' και τα παράγωγά της κάποιοι με αποκαλούν κολλημένο. Βλέπετε τώρα τι εννοούσα;
Καλύτερα να ζητήσεις συγγνώμη επειδή προσβάλλεις τη νοημοσύνη μας υποννοώντας ότι 'εσύ ξέρεις καλύτερα'.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Για Γάλλους και Ιταλούς δεν θα πω τίποτα, γιατί απλά δεν ασχολούμαι καθόλου με τις εταιρίες των 2 χωρών.
Απλά να κοιτάμε παιδιά αντικειμενικά
Έλπίζω να μην στεναχώρησα κανέναν, αλλά αντιθέτως να έβαλα κάποιους σε ένα καλό δρόμο για μια πιο ορθή σκέψη.
Νάτος και ο αντικειμενικός 'δάσκαλος' που θα μας νουθετήσει κιόλας.
Όταν εγώ λέω ότι σιχαίνομαι τη λέξη 'αντικειμενικότητα' και τα παράγωγά της κάποιοι με αποκαλούν κολλημένο. Βλέπετε τώρα τι εννοούσα;
Καλύτερα να ζητήσεις συγγνώμη επειδή προσβάλλεις τη νοημοσύνη μας υποννοώντας ότι 'εσύ ξέρεις καλύτερα'.
ΝΑΙ, γιατί δεν έχω οδηγήσει ποτέ Ιταλό ή Γάλλο! Δεν νομίζω πως είπα κάτι άσχημο! Κι επειδή μάλλον θα ξαναστραβώσεις με αυτό που έγραψα, ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΕΔΩ με Ιταλούς και Γάλλους γιατί δεν έχω οδηγική εμπειρία. Δεν έχω οδηγήσει ΠΟΤΕ ένα Γαλλικό ή Ιταλικό αμάξι!
Δεν νομίζω πως προσέβαλα κανέναν, οπότε και δεν θεωρώ πως πρέπει να ζητήσω συγνώμη από κανέναν. Και δεν είπα πως ξέρω κάτι περισσότερο από κάποιον άλλο! Και κάτι τελευταίο: εάν είσαι αντικειμενικός, δεν είσαι κολλημένος... -
Ο χρήστης moho έγραψε:
Και κάτι τελευταίο: εάν είσαι αντικειμενικός, δεν είσαι κολλημένος...Χα! Έπεσες στην περίπτωση! Τυγχάνει να είμαι μαθηματικός.
'εάν είσαι αντικειμενικός, δεν είσαι κολλημένος' δεν συνεπάγεται 'εάν δεν είσαι αντικειμενικός, είσαι κολλημένος'.
Αν x => y τότε not(y) => not(x) και όχι not(x) => not(y).
Μαθηματική λογική 101!
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
'εάν είσαι αντικειμενικός, δεν είσαι κολλημένος' δεν συνεπάγεται 'εάν δεν είσαι αντικειμενικός, είσαι κολλημένος'.
Μαθηματική λογική 101!
Μόνο σου το είπες... Εγώ δεν είπα τίποτα...
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Και κάτι τελευταίο: εάν είσαι αντικειμενικός, δεν είσαι κολλημένος...
Χα! Έπεσες στην περίπτωση! Τυγχάνει να είμαι μαθηματικός.
Μαθηματική λογική 101!
κοινώς, η πρόταση δεν είναι 1-1, ή αλλιώς δεν αποδεικνύεται αντιθετοαντίστροφα.... Καλά τα λέω???
Σπύρος
-
Ο χρήστης moho έγραψε:
Επειδή δεν έχω καταλάβει γιατί γίνεται ο χαμός και τσακώνεστε όλοι, εγώ απλά θα ψηφίσω το GOLF V για 2 λόγους καταρχήν.
Κάνω λάθος?
Το V κύριοι, για όσους δεν ξέρουν κι απλά δεν θέλουν να ρωτήσουν είναι αρκετά καλό. Ναι μεν είναι ένα βαρύ αμάξι, αλλά με τον 1,6 κινητήρα δεν καταλαβαίνει τίποτα. Συμφωνω πως οι μικρότεροι κινητήρες δεν αποδίδουν καθόλου καλά, αλλά για σκεφτείτε κι αυτό? Τι προσφέρει ο Γερμανός? ΑΣΦΑΛΕΙΑ! Κι πως νιώθεις ασφάλεια? Μα βέβαια μπαίνοντας μέσα σ' ένα βαρύ αμάξι!!!καλώς τα παλικάρια απ'το vwclub.... είσαι σίγουρος ότι εννοείς αυτό που λες? βαρύ αμάξι = ασφαλές αμάξι??? ποιός νόμος της φυσικής μπορεί να επιβεβαιώσει αυτό που λες???
Σπύρος
-
Ισως κ να μιλαει για την αισ8ηση ασφαλειας, οποτε δε χρειαζεται φυσικη αναλυση, αλλα ψυχολογικη.
Εγω πχ αισ8ανομαι φτερο στον ανεμο παρ'ολο που ειναι βαρυ στα χαρτια το GV(εκτος κι αν μαπινει στην μα8ηματικη κατηγορια 4x4,SUV=επικινδυνα ).. -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
καλώς τα παλικάρια απ'το vwclub.... είσαι σίγουρος ότι εννοείς αυτό που λες? βαρύ αμάξι = ασφαλές αμάξι??? ποιός νόμος της φυσικής μπορεί να επιβεβαιώσει αυτό που λες???
Σπύρος
Κλείσε την πόρτα ενός Γερμανικού αμαξιού και θα καταλάβεις και στην πράξη τι εννοώ. Να φανταστώ ότι ο νόμος περί ευστάθειας είναι ο καταλληλότερος? Δεν ξέρω... Φυσικός δεν είμαι! Πήγαινε μέχρι Λουτράκι με το YARIS σου και μετά κάνε την ίδια διαδρομή με ένα Γερμανικό... Θα καταλάβεις και μόνος σου ποιός είναι ο νόμος...
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Κάνω λάθος?
Το V κύριοι, για όσους δεν ξέρουν κι απλά δεν θέλουν να ρωτήσουν είναι αρκετά καλό. Ναι μεν είναι ένα βαρύ αμάξι, αλλά με τον 1,6 κινητήρα δεν καταλαβαίνει τίποτα. Συμφωνω πως οι μικρότεροι κινητήρες δεν αποδίδουν καθόλου καλά, αλλά για σκεφτείτε κι αυτό? Τι προσφέρει ο Γερμανός? ΑΣΦΑΛΕΙΑ! Κι πως νιώθεις ασφάλεια? Μα βέβαια μπαίνοντας μέσα σ' ένα βαρύ αμάξι!!!καλώς τα παλικάρια απ'το vwclub.... είσαι σίγουρος ότι εννοείς αυτό που λες? βαρύ αμάξι = ασφαλές αμάξι??? ποιός νόμος της φυσικής μπορεί να επιβεβαιώσει αυτό που λες???
Σπύρος
αρε σπυρο απο το στομα μου το πηρες............
και κατι αλλο.......θερμη παρακληση τα παλικαρια απο το vwclub ας μη μιλανε να μην πω να μην αναφερουν καθολου τη λεξη αντικειμενικοτητα........ κοκκινιζει η καημενη η λεξη απο την ντροπη της...... -
Ο χρήστης moho έγραψε:
καλώς τα παλικάρια απ'το vwclub.... είσαι σίγουρος ότι εννοείς αυτό που λες? βαρύ αμάξι = ασφαλές αμάξι??? ποιός νόμος της φυσικής μπορεί να επιβεβαιώσει αυτό που λες???
Σπύρος
Κλείσε την πόρτα ενός Γερμανικού αμαξιού και θα καταλάβεις και στην πράξη τι εννοώ. Να φανταστώ ότι ο νόμος περί ευστάθειας είναι ο καταλληλότερος? Δεν ξέρω... Φυσικός δεν είμαι! Πήγαινε μέχρι Λουτράκι με το YARIS σου και μετά κάνε την ίδια διαδρομή με ένα Γερμανικό... Θα καταλάβεις και μόνος σου ποιός είναι ο νόμος...
Αφήστε αυτά περί πόρτας και ας φτιαχτεί λίγο η αξιοπιστία που έχει γίνει της πλάκας στα γερμανικά....
FORD FOCUS II vs VW GOLF