-
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
204χλμ/ώρα?? Εγώ δεν έχω δει παραπάνω από 195 σε κατηφόρα με το corsa (1.4) μου με δύο άτομα.μηπως παιζει ρόλο η βενζίνη (απλή / 100αρα); Αλλιώς μήπως έχεις αλλάξει διασταση ελαστικών και χάνει το κοντέρ;
-
Η βενζίνη μου ήταν απλή αμόλυβδη και το αυτοκίνητο τα έχει όλα εργοστασιακά. Έχω διακοσαρίσει αρκετές φορές...
Βέβαια το corsaki έχει γύρω στις 27000 km και πολλά από αυτα σε ταξίδια (όπως προείπα) -
Kαι εμένα ρε γμτ δεν έχει 200αρίσει ποτέ, έως 195 πάει. Μόνο μια φορά ΑΟ έδειξε ότι θα τα φτάσει αλλά αναγκάστηκα να κόψω.
Στην κατηφόρα πάντως το βάρος βοηθά την τελική -
Στις υψηλές στροφές ακούτε ένα βουητό??
-
Ο χρήστης Έλσα έγραψε:
Στις υψηλές στροφές ακούτε ένα βουητό??Όχι δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο. Πότε το ακούς? Με 5η μόνο ή και σε άλλες σχέσεις?
ΥΓ. Εδώ και ένα μήνα δημιουργήθηκε forum για το Corsa!!!
Θα το βρείτε εδώ: http://www.clubcorsa.gr/
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Στις υψηλές στροφές ακούτε ένα βουητό??
Όχι δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο. Πότε το ακούς? Με 5η μόνο ή και σε άλλες σχέσεις?
ΥΓ. Εδώ και ένα μήνα δημιουργήθηκε forum για το Corsa!!!
Θα το βρείτε εδώ: http://www.clubcorsa.gr/
Και με 2α, όταν φτάνει στις 4.000 στροφές....
-
Elσα ψηλά ακούω κάτι σα σφύριγμα...
( Οι φίλοι με δουλεύουν, 'Ρε εβαλες τούρμπο στο κορσάκι;;'
-
Ο χρήστης Έλσα έγραψε:
Και με 2α, όταν φτάνει στις 4.000 στροφές....Σίγουρα δεν είναι κάτι αναμενόμενο αυτό. Ίσως θα πρέπει να το κοιτάξεις.
Στο κόρσα πάντως αλλάζει ο θόρυβος όσο ανεβαίνουν οι στροφές. Στις μεσαίες έχει έναν ελαφρύ βρηχυθμό ο οποίος εξαφανίζεται (μαζί με την ροπή...) πάνω από τις 5500σαλ όπου ο κινητήρας πράγματι απλώς βουήζει.
-
Άλλη μια ερωτησούλα: Σας έχει τύχει το ραδιόφωνο να 'πηδάει' κάποια στιγμή τους σταθμούς και μετά να επανέρχεται? Μου συμβαίνει πού και πού τις τελευταίες μέρες...
-
εγω με 1200 ecotec εχω πιασει 190+ κοντερισια σε ελαφρια κατηφορα, εγνατια μονος.
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
204χλμ/ώρα?? Εγώ δεν έχω δει παραπάνω από 195 σε κατηφόρα με το corsa (1.4) μου με δύο άτομα.
μηπως παιζει ρόλο η βενζίνη (απλή / 100αρα); Αλλιώς μήπως έχεις αλλάξει διασταση ελαστικών και χάνει το κοντέρ;
Όχι δεν έχω αλλάξει λάστιχα, έχω τα stadar που έρχονται με τις 15άρες ζάντες. Βενζίνη χρησιμοποιώ κυρίως ΕΚΟ 95 οκτανίων.
-
Πρέπει να το παω για σερβις, (τα τακακια μου τελειωνουν) και δεν εχω χρόνο....
-
ΕΛΣΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΟΥΗΤΟ ΑΚΟΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΉ; ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΜΕΤΑΛΙΚΟΣ ΗΧΟΣ; ΑΚΟΥΓΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΡΕΛΛΑΝΤΙ; ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΔΕΝΑ. ΕΔΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΚΑΠΟΙΑ CORSAKIA ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΔΕΝΑ. ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΗΣΗ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ ΑΠΛΑ ΛΙΓΟ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΘΟΡΥΒΟΣ. ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΘΥΜΙΖΕΙ.....ΚΑΔΕΝΑ!!
-
Ασχέτως θορύβου αν δεν έχεις αλλάξει καδένα θα πρέπει να αλλάξεις, όπως και όλα τα Corsa (τουλάχιστον τα twinport 1,4).
Επειδή είναι εργοστασιακή ανάκληση γίνεται δωρεάν σε οποιαδήποτε αντιπροσωπία.
-
Έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα με την καδένα... το αυτοκίνητο κάνει σαν diesel!
Επίσης το αυτοκίνητο χτυπάει σε λακούβες - σαμαράκια και εμπρός και πίσω. Από εμπρός ακούγεται σαν μέταλλα που γδέρνονται και από πίσω χτύπημα. Όταν το πήγα στην Opel μου είπαν ότι τερματίζει η ανάρτηση αλλά το κάνει και σε πολύ μικρά σαμαράκια.
Άλλο πρόβλημα είναι αυτό με τα παράθυρα. Στην αρχή χτυπούσαν όταν ήταν λίγο κατεβασμένα τώρα έχουν φτάσει να χτυπάνε και κλειστά . Θα είναι η 5η φορά που θα το πάω για τα παράθυρα στην αντιπροσωπεία
Τέσπα, μια και έρχεται ο χειμώνας και λέμε να ανεβαίνουμε κανένα Παρνασσό για ski ξέρει κανείς αν οι κοινές αλυσίδες τρώνε τις ζάντες?
-
Αυτόν τον εκνευριστικό ήχο μόλις πάρει μπροστά τον κάνει και το δικό μου. Μετά όμως σταματάει να ακούγεται. Θα το ψάξω και εγώ από εβδομάδα μήπως το πάω συνεργείο.
Όσο αφορά τον μεταλλικό ήχο σαν ξύσιμο που ακούγεται από μπροστά όταν περνάς από σαμαράκια είναι από την ζαμφόρ. Έχει κάτι κλειδώσεις με λαστιχένια σακουλίτσα η οποία έχει μέσα γράσο. Από εκεί ακούγεται ο ήχος, τις άλλαξα μία φορά και τις δύο (αριστερά-δεξιά) και σταμάτησε. Το κάνει ξανά τώρα αλλά πιο λίγο απ'ότι παλιά.
Όσο αφορά τον ήχο από τα παράθυρα τι ακριβώς συμβαίνει?? Ακούω ένα ήχο κάπου δεξιά από την πόρτα του συνοδηγού αλλά δεν έχω εντοπίσει ακόμα από που είναι. Ξεσφίγκει τίποτα μέσα στο παράθυρο? -
πειτε βρε παιδια και ανησυχουσα αδικα!Ολα τα παραπανω συμπτωματα τα παρουσιαζει και το δικο μου(9ος του 2004)!Τα παραθυρα,ειτε κλειστα ειτε ανοιχτα νιωθω οτι θα πεταξουν απο τις πορτες!Μιλαμε για πολυ τριξιμο.Η καδενα χτυπαει και στο δικο μου.Πρεπει να το παω καποια στιγμη.Ηδη εχω αλλαξει μια φορα κρεμαργιερα.Τι αλλο να πω...Τουλαχιστον παρηγοριεμαι γιατι νομιζα οτι καποια απο αυτα τα συμπτωματα οφειλονται στο 40αρι προφιλ του ελαστικου και την σκληρη αναρτηση αλλα διαπιστωνω οτι δεν εχει καμια σημασια,απλα ειναι προγραμματισμενες κουδουνιστρες!
-
Ναι παιδιά, με τους τριγμούς εγώ κατέληξα πως μια είναι η λύση. Μουσική!
Δυστυχώς η μόνη αποτελεσματική σε βάθος χρόνου λύση...
-
Εγώ πάντως έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μάλλον δεν φταίνε τα κακόμοιρα τα αυτοκίνητα μας αλλά κωλοδρόμοι μας! Τι να σου κάνει το αμαξάκι αν πέφτει τουλάχιστον σε 3-4 λακούβες την ημέρα (και να φανταστείτε ότι προσέχω πολύ κιόλας)? Κάποια μέρα ότι αμάξι και να είνα θα τρίζει. Πριν από το corsa είχα ένα golf IV, και εκείνο κουδουνίστρα είχε γίνει.
-
τριγμοι σε κορσα????????????
ειχα ενα κορσα β για 10χρονια(94-04)
το αμαξι μπορει να ηταν και 5ποντους κοντυτερο απο τις τρακες
φορουσε στενοπιατελη αναρτηση και 185-50-14 λαστιχα και ΔΕΝ ΕΤΡΙΖΕ τιποτα.....200000χλμ σκισιμο και το αμαξι δεν ειχε κανει κιχ σε βλαβες ουτε και ετριζε.τωρα εχω εδω και εναχρονο ενα 206 gti...τραγικη κατασταση
τριζει παντου(ειδικα με τη πεζο σπορτ αναρτηση) και συνεχεια τρεχω σερβις για μικροχαζοπροβληματακια...πρεπει να το παρουμε αποφαση- ΔΕΝ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ...
υ.γ φιλος πηρε απο βελγιο ενα γκολφ ΙΙΙ σινκρο...για οσους δε ξερουν 190αλογα 2.9 τετρακινητο
το αμαξι ηταν σε αθλια κατασταση.μεχρι και κλειδαριες λειπανε.ουρανοι χαλασμενοι. ξεφτισμενο τιμονι ΑΛΛΑ η ποιοτητα του αντε γεια....δε ετριζε τιποτα σχεδον και το αμαξι μετα απο 170000 σε 3-4χωρες ηταν βραχος!
opel corsa