-
Στο δικο μου εχω κανει 1800χλμ σε ενα μηνα. Ρωτησα οταν το πηρα στην αντιπροσωπεια για το τι ακυρωνει την εγγυηση και μου ειπαν οτι οι περιφερειακες βελτιωσεις (φιλτρο,μπουζι,εξατμιση κτλ) δεν την ακυρωνουν.
Σκεφτομαι μετα τα χριστουγεννα που θα εχει κανει παραπανω χλμ να του αλλαξω φιλτρο και εξατμιση και μετα βλεπουμε.
Οσο για τα λαδια οταν ακουσα 30.000 χλμ εμεινα εκπληκτος και τους λεω αποκλειεται, και μου λενε οτι επειδη ειναι twinport δεν χρειαζεται αλλαγη πιο πριν!!! Αλλα εγω λεω να τα αλλαξω γυρω στις 7000χλμ. -
Εγω μολις τους ειπα οτι σκεφτομαι να βαλω εξατμιση μονο που δεν με εδειραν!Παντως με τη φιλτροχοανη εχει αλλαξει ο ηχος στις υψηλες στροφες.Κανει ενα πολυ ωραιο ρουφηχτο και σε συνδυασμο με μια πιο ελευθερη εξατμιση ακομα καλυτερα.Αργοτερα ενας σειριακος προγραμματισμος του εγκεφαλου και θα ειμαστε πρωτο σταδιο.Γυρω στα 105 αλογα απο οτι λενε οι ειδικοι γιατι το εχω ψαξει πολυ το θεμα.Παντως για τα λαδια καλα θα κανεις να τα αλλαξεις πιο νωρις.Οι συνθηκες στην ελλσδε δεν εχουν σχεση με τις χωρες του εξωτερικου και στην καταπονηση του κινητηρα..
-
Ο χρήστης punto GT170 έγραψε:
Εβαλα φιμε τζαμι και ετοιμαζομαι για αλλα κολπα.Κανενα club για εμας δεν υπαρχει???Για τα φιμε έβαλες μόνο τα 3 μπροστά ή τα έβαλες όλα ?
Αν έχεις βάλει τα 3 μπροστά πόσο πήγαν και από πού .
Ευχαριστώ. -
Εβαλα σε ολα τα τζαμια οχι το τελειως μαυρο,εναν τονο πιο ανοιχτο.Στο μπροστινο εβαλα δυο τονους πιο ανοιχτο.190 ευρο για τα πλαινα και 60 για το παρμπριζ.Δηλαδη 250 συνολο.Τα εβαλα στην 3Μ που ειναι στην παλαια καβαλας στο αιγαλεω.Περιττο να πω οτι το αυτοκινητο εδειξε αμεσως...Η δουλεια που εκαναν με ικανοποιησε και επιπλεον εχουν εγγυηση εφ΄¨ορου ζωης!
-
gia ta ladia sas eipan 30000km giati ypotithetai oti tha kanete ta service sthn opel kai ayth tha sas bazoun ta longlife ladia ths opel.
se kathe allh periptwsh synistatai h allagh ladiwn opws thn gnwrizetai,dhladh ana xrono 'h 15000km...
-
Εγω στο Αστρα Σπορτ έκανα την αλλαγή στα 7.500 χιλιιόμετρα. Οσα δηλαδή έλεγε η Οπελ. Σχετικά με την επόμενη αλλαγή μου είπαν οτι πρέπει να γίνει στα 30000χλμ. Τα λάδια που έβαλαν είναι τα πλήρως συνθετικά 5-30w. Η απορία μου είναι οτι σαν μεγάλο να είναι το νούμερο που μας δίνουν για τις αλλαγές των λαδιών. Πραγματικά αντέχουν για τόσα χιλιόμετρα???
-
Επειδη δεν ειμαι περιεργος,λεω να μην διαπιστωσω αν αντεχουν ή οχι τοσα χιλιομετρα!θα τα αλλαζω καθε 7500χλμ να εχω το κεφαλι μου ησυχο.Εξ΄αλλου κακο αποκλειεται να κανουμε στον κινητηρα.Μονο στην τσεπη μας.
-
7.500km nomizw oti einai ligo 'paratrabhgmeno'. ta sygxrona ladia antexoun polla perissotera km.
h xrysh tomh kata thn apopsh mou einai opws proanefera ta 10.000-15.000km `h o enas xronos, eksartatai poio epelthei nwritera...
-
Εχω ενα μικρο προβληματακι.Εβαλα 17αρες με λαστιχο 205/40 και καποιες φορες σε ανωμαλιες φυσικα βρισκουν οι πισω τροχοι στο πλαστικο των θολων.Τους εξυσα λιγο με ενα σβουρακι και η κατασταση βελτιωθηκε.Εχει να προτεινει κανεις κατι αλλο?Εξακολουθει και βρισκει σε εντονες μονο ανωμαλιες.Το offset της ζαντας ειναι σωστο...
-
Φιλε puntogt για το προβλημα με τις ζαντες σου δεν ξερω να σου απαντησω.
Αλλα εχεις κανει καμίοα βελτιωση στα φρενα? Γιατι το μεσαιο πενταλ εχει πολυ μεγαλη διαδρομη και αυτο δεν μου αρέσει, ακόμη τι πρεπει να κάνω για να βελτιώσω την αίσθηση τους αλλα και την αποτελεσματικότητα τους? -
Λυσεις υπαρχουν πολλες.εξαρτωνται ομως απο το ποσα λεφτα εισαι διατεθιμενος να δωσεις.Υποθετω οχι και πολλα οποτε να προτεινω κατι γηινο και σχετικα φτηνο.Κατ΄αρχην και εμενα ετσι ειναι τα φρενα μου και δεν μου αρεσει καθολου.Αυτο ομως δεν εχει να κανει με την αποτελεσματικοτητα τους.Σε ολα τα τεστ του αυτοκινητου εχω διαβασει οτι εχει πολυ καλα φρενα(και ας μην εχει δισκους πισω,μεγαλο λαθος κατα την γνωμη μου).Ενα καλυτερο υγρο φρενων DOT5 παρεα με σωληνακια αεροπορικου τυπου και ενα σετ καλυτερα aftermarket τακακια νομιζω οτι θα βελτιωναν πολυ την αισθηση αλλα και σε εναν βαθμο την αποτελεσματικοτητα των φρενων.Συνολικη τιμη?Γυρω στα 260 ευρω.Μια αλλη καλη λυση(την οποια θα πραγματοποιησω συντομα)ειναι να βαλουμε πισω αξονα με δισκους και δαγκανες.Η ολη ιστορια θα παει το πολυ 800 ευρω.Μετα ομως ουτε θα κουραζονται τα φρενα σε μια γρηγορη καταβαση,η αποσταση φρεναρισματος σαφως και θα μειωθει,για να μην μιλησω για το look!Μου την δινει αφανταστα το γεγονος οτι αν πειραξω κατι μηχανικα στο αυτοκινητο θα χασω την εγγυηση.Δεν θα αντεξω τελικα!!!
-
Το offset της ζαντας ειναι σωστο...Δηλαδή πόσο; Ποιες ζάντες έβαλες;
-
παιδια σχετικα με τα φρενα πιστευω οτι για να μη πεταμε λεφτα , εχω και εγω sporting 1.4 με ταμπουρα , δισκοφρενα στο πισω αξονα σιγουρα .Τα ταμπουρα εχουν το ασχημο οτι μπλοκαρουν πολυ πιο γρηγορα τους τροχους στους οποιους επιδρουν με αποτελεσμα να χανεις σε αποσταση ακινητοποιησης αλλα και κρατημα π.χ σε στροφες αλλα και αισθηση .Συν της αλλης νομιζω οτι ισως βελτιωνει και το esp οταν αυτο ενεργει στα φρενα του πισω αξονα .
Η δε top βελτιωση ειναι τα μπροστα δισκοφρενα να πανε πισω και μπροστα 4πιστονα (οσο πιο μεγαλα χωρα η ζαντα σου και κυριως το πορτοφολι σου ) -
Corsa 14 οι ζαντες που εβαλα ειναι της Γερμανικης RIAL και ειναι 7 ιντσες παχος με λαστιχο 205/40.Πολυ ανθεκτικες για να μην στραβωνουν με το παραμικρο στους τελειους Ελληνικους δρομους!Το μονο που εχω να πω ειναι οτι το αυτοκινητο δεν εχει καμια σχεση με πριν.Στριβει 3 επιπεδα καλυτερα
-
Corsa 14 οι ζαντες που εβαλα ειναι της Γερμανικης RIAL και ειναι 7 ιντσες παχος με λαστιχο 205/40.Με γειές! Αλλά τι offset έχουν;
-
To offset ειναι 35.Το σωστο δηλαδη αφου αυτο λεει και το εγχειριδιο που ειχε μεσα το κουτι.Απορω ομως γιατι βρισκουν ελαχιστα και σε εντονες ανωμαλιες βεβαια στο πλαστικο των θολων.Μαλλον ειναι πολυ χοντρο το ατιμο..Το εξυσα με σβουρακι βεβαια και η κατασταση βελτιωθηκε πολυ.Παντως αξιζε ο κοπος!!!
-
To offset ειναι 35.Το σωστο δηλαδη αφου αυτο λεει και το εγχειριδιο που ειχε μεσα το κουτι.Απορω ομως γιατι βρισκουν ελαχιστα και σε εντονες ανωμαλιες βεβαια στο πλαστικο των θολων.Μαλλον ειναι πολυ χοντρο το ατιμο..Το εξυσα με σβουρακι βεβαια και η κατασταση βελτιωθηκε πολυ.Παντως αξιζε ο κοπος!!!Και επειδή λέει το βιβλιαράκι στο κουτί ότι είναι 35 το σωστό νομίζεις ότι είναι; Το αμάξι σου έχει offset 49 και όχι 35 !!! Βέβαια υπάρχουν ανοχές όταν αυξάνεις μαζί και το πλάτος της ζάντας αλλά σίγουρα οι ζάντες που έβαλες έχουν λανθασμένο offset και γι' αυτό και βρίσκεις. Το ότι βρίσκεις βέβαια είναι το λιγότερο. Όταν αλλάζεις τόσο πολύ το offset παρατηρείς και άλλες μεταβολές. Πχ. ανέφερες ότι πατάει το αυτοκίνητο 3 φορές καλύτερα. Η γνώμη μου είναι ότι δεν πατάει 3 φορές καλύτερα αλλά 3 φορές διαφορετικά και θα το διαπιστώσεις αν μπεις στο όριο σε οποιαδήποτε στροφή. Σίγουρα η κίνηση της αλλαγής ζαντών σε Opel δεν είναι τόσο εύκολη όσο πολλοί νομίζουν λόγω του πολύ μεγάλου εργοστασιακού offset.
-
Φιλε corsa 14 για το offset δεν ηξερα οτι 49 ειναι του αυτοκινητου και ευχαριστω.Θα το ψαξω παντως...Τωρα για το κρατημα επιτρεψε μου να διαφωνησω μαζι σου.Εστριβα το αυτοκινητο και πριν του βαλω 17αρες και πιστεψε με δεν εχει καμια σχεση.Οσο για το οριο,σιγουρα εγινε λιγο πιο αποτομο αλλα οχσε επικινδυνα επιπεδα.Αν εισαι απο αθηνα μπορουμε να κανονισουμε μια συναντηση στα περιεργα μερη να πειστεις!Φιλικα παντα...
-
Αν εισαι απο αθηνα μπορουμε να κανονισουμε μια συναντηση στα περιεργα μερη να πειστεις!Φιλικα παντα...Με μεγάλη μου χαρά να σε συναντήσω, θα τα πούμε. Φιλικά, Νίκος
-
Σε Opel Corsa B 99 μοντέλο 1000 κυβικά με κινητήρα eko
ξέρει κανείς αν μπαίνει υποβοήθηση τιμονιού (υδραυλική ή ηλεκτρική
opel corsa