-
Καλησπέρα σας.Γράφω για πρώτη φορά στο forum των 4Τ,αν και είμαι αναγνώστης τους τα τελευταία 16 χρόνια.Είμαι 39 χρονών,και αυτοκίνητο απέκτησα για πρώτη φορά σε ηλικία 23(Seat ibiza junior 903cc).
Από τότε,έχω αλλάξει αρκετά αυτοκίνητα,άλλα καινούρια,άλλα μεταχειρισμένα.Ευρωπαικά,αλλά και Ιαπωνικά/Κορεάτικα,ανάλογα με την οικονομική μου κατάσταση.Κοινός παρανομαστής ΟΛΩΝ;
Οι τριγμοί.
Και είναι λογικό,μιας και κανένα αυτοκίνητο,όσο σωστά και νά΄χει συναρμολογηθεί,δεν μπορεί ν΄αντέξει το Ελληνικό 'οδόστρωμα'.
Το αναφέρω,για μερικές από τις βλάβες που παρουσιάστηκαν στο Avensis του φίλου.' 8.000 χλμ Λύσιμο κι επισκευή ουρανού λόγω τριγμών -(εγγύηση)'
'12.000 χλμ Ανεξήγητο τρίξιμο απο την κολώνα του τιμονιού και μεχρι σήμερα έχει αλλαχτεί 3 φορές το σπιράλ του τιμονιού -(εγγύηση) χωρίς αποτελεσμα'
'35.000 χλμ αλλαγή καθίσματος οδηγού αφού έπειτα απο αλλεπάλληλα ψεκάσματα με σπρέυ σιλικόνης το κάθισμα έτριζε απελπιστικά -(εγγύηση)'
'44.000 χλμ Δεύτερη εξαγωγή ταμπλώ λόγω έντονου μεταλλικού θορύβου που τελικά κατέληξε σε ηλεκτροκόλληση ενος μεταλλικού μέρους μπροστά απο το ταμπλώ που έιχε ξεχαστεί απο το εργοστάσιο -(εγγύηση)'Μεγαλύτερη εντύπωση πάντως μου έκανε η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ του καθίσματος του οδηγού!!!
Φίλε μου,έλα ν΄ακούσεις τα κάθίσματα οδηγού/συνοδηγού στην Alfa 166 που έχω και είμαι σίγουρος ότι θα τρελλαθείς..
Για τους τριγμούς λοιπόν,η λύση είναι μία.Παλαιά,γνωστή και αποτελεσματική.Ανοίγουμε την ένταση του ήχου.Κατά τ΄άλλα,δώστο και πάρε RAV.
-
Γενικά η Toyota είναι εξαιρετική αντιπροσωπεία στο after sales και έχοντας 10 χρόνια toyota μπορω να πω ότι είμαι απολυτα ικανοποιημένος μιας και ακολουθούν την λογική 'ό,τι τρίζει το αλλάζουν ' και ότι ο πελάτης δεν φεύγει ποτέ ανικανοποίητος (τουλάχιστον απο προσωπική πείρα)
Θα συμφωνήσω εν μέρει με την αποψη σου για τους τριγμούς αλλα όταν αυτοί προέρχονται απο καινούργιο αυτοκίνητο είναι αδικαιολόγητοι είδικά όταν συνδυάζονται με εμφανή λάθη συναρμολόγησης .
Βεβαια στην περίπτωση της Αlfa σου, οι τριγμοί είναι σχεδόν μέσα στις προδιαγραφές του αυτοκινήτου αλλα με την οδική συμπεριφορά και το τράβηγμά της είμαι βέβαιος πως ξεχνάς όλα αυτά τα γήινα.......
Εγω πάλι με το αχρωμο άοσμο κι άγευστο Avensis δεν έχω και πολλά για να ξεχαστώ οπότε λέω να το ξεχάσω και να πάρω κανένα RAV ή κανένα Αudi -
Σου έστειλα pm.
-
Αυτό με το χρώμα του ουρανού δεν είναι πολύ ύποπτο?
-
Ο χρήστης georgex έγραψε:
Αυτό με το χρώμα του ουρανού δεν είναι πολύ ύποπτο?Δυστυχως πολλα αμαξια πωλουνται για καινουργια ενω δεν ειναι. Τελευταια ακουσα 2 παραδειγματα. Συναδελφος μου αγοραζει 'καινουργιο' αυτοκινητο, και επειδη δεν του αρεσει το χρωμα ψαχνει στην εφορια μεσω φιλου του, και ανακαλυπτει δευτερο αρχικο ιδιοκτητη του αυτοκινητου του. Μετα παει στην αντιπροσωπεια και αφου κοντευει να σκοτωσει τον αντιπροσωπο του φερνουν ενα πραγματικο καινουργιο με φουλ εξτρα εξοπλισμο και ετσι τελειωνει αισια η ιστορια (για τον συναδελφο μου) . Δευτερο παραδειγμα. Τριαξονικο κατεβαζοντας την ραμπα για να ξεφορτωσει αυτοκινητα εξω απο μια αντιπροσωπεια, κανει πλακε ενα καινουργιο παρκαρισμενο αυτοκινητο της αντιπροσωπειας. Περιτο να σας πω οτι το 'λιωμενο' αυτοκινητο σε 2 μερες εχει ξαναγινει καινουργιο απο τους λαμαριναδες και δεν θα δυσκολευτει να βρει αγοραστη -θυμα.
-
Ο χρήστης tiodor έγραψε:
Δυστυχως πολλα αμαξια πωλουνται για καινουργια ενω δεν ειναι. Τελευταια ακουσα 2 παραδειγματα. Συναδελφος μου αγοραζει 'καινουργιο' αυτοκινητο, και επειδη δεν του αρεσει το χρωμα ψαχνει στην εφορια μεσω φιλου του, και ανακαλυπτει δευτερο αρχικο ιδιοκτητη του αυτοκινητου του. Μετα παει στην αντιπροσωπεια και αφου κοντευει να σκοτωσει τον αντιπροσωπο του φερνουν ενα πραγματικο καινουργιο με φουλ εξτρα εξοπλισμο και ετσι τελειωνει αισια η ιστορια (για τον συναδελφο μου) . Δευτερο παραδειγμα. Τριαξονικο κατεβαζοντας την ραμπα για να ξεφορτωσει αυτοκινητα εξω απο μια αντιπροσωπεια, κανει πλακε ενα καινουργιο παρκαρισμενο αυτοκινητο της αντιπροσωπειας. Περιτο να σας πω οτι το 'λιωμενο' αυτοκινητο σε 2 μερες εχει ξαναγινει καινουργιο απο τους λαμαριναδες και δεν θα δυσκολευτει να βρει αγοραστη -θυμα.
Εδώ στη Θεσ/νίκη ένας ξάδελφός μου το '97 αγόρασε το Passat σε ασημί χρώμα. Επειδή ήταν φίλος με τον αντιπρόσωπο, ζήτησε να είναι εκεί όταν θα έρθει το αμάξι.
Στο ξεφόρτωμα λοιπόν έπεσε η πάνω ράμπα της νταλίκας στο δικό του αμάξι! Ψύχραιμος ο ξάδελφος λέει στον φίλο/αντιπρόσωπο οτι φυσικά θέλει άλλο αμάξι και μάλιστα σκούρο μπλέ! Έτσι ήταν σίγουρος οτι δεν πήρε το ίδιο.
-
Ο χρήστης tiodor έγραψε:
Δυστυχως πολλα αμαξια πωλουνται για καινουργια ενω δεν ειναι. Τελευταια ακουσα 2 παραδειγματα. Συναδελφος μου αγοραζει 'καινουργιο' αυτοκινητο, και επειδη δεν του αρεσει το χρωμα ψαχνει στην εφορια μεσω φιλου του, και ανακαλυπτει δευτερο αρχικο ιδιοκτητη του αυτοκινητου του. Μετα παει στην αντιπροσωπεια και αφου κοντευει να σκοτωσει τον αντιπροσωπο του φερνουν ενα πραγματικο καινουργιο με φουλ εξτρα εξοπλισμο και ετσι τελειωνει αισια η ιστορια (για τον συναδελφο μου) . Δευτερο παραδειγμα. Τριαξονικο κατεβαζοντας την ραμπα για να ξεφορτωσει αυτοκινητα εξω απο μια αντιπροσωπεια, κανει πλακε ενα καινουργιο παρκαρισμενο αυτοκινητο της αντιπροσωπειας. Περιτο να σας πω οτι το 'λιωμενο' αυτοκινητο σε 2 μερες εχει ξαναγινει καινουργιο απο τους λαμαριναδες και δεν θα δυσκολευτει να βρει αγοραστη -θυμα.
Επειδή δεν του αρέσει το χρώμα έψαξε στην εφορία για να βρεί τι? Μήπως σε δουλέυει ο συνάδελφος?
Σχετικά με τα επισκευασμένα μην πάτε μακριά. Τα αυτοκίνητα που είναι στα τελωνεία και στις εκθέσεις μετά απο ένα δυνατό χαλάζι και στην Αττική που σπάνε παραμπρίζ τι γίνονται? Μα φυσικά επισκευάζονται και πωλούνται!!!
-
Μήπως εννοεί ότι δεν του άρεσε η κατάσταση του χρώματος η οποία έδειχνε ότι το αυτοκίνητο έχει χρησιμοποιηθεί; Π.χ. ελαφρά διαφορετική απόχρωση σε κάποιο φτερό που υποννοεί τρακάρισμα;
-
¨Οπως παει η κατάσταση μάλλον σε λίγο θα πρέπει να κοιτάμε και στα καινουργια αν είναι ξαναβαμμένο......και μήπως ο προηγούμενος το χε τρακάρει.....
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Μήπως εννοεί ότι δεν του άρεσε η κατάσταση του χρώματος η οποία έδειχνε ότι το αυτοκίνητο έχει χρησιμοποιηθεί; Π.χ. ελαφρά διαφορετική απόχρωση σε κάποιο φτερό που υποννοεί τρακάρισμα;Ναι κατι τετοιο εννούσα. Το βαψιμο σε καποια σημεια φαινοταν οτι δεν ειναι εργοστασιακο. Ο πρωτος ιδιοκτητης προφανεστατα το ειχε τρακαρει. Συγγνωμη για την ασαφεια-ευχαριστω για την διευκρινιση.
Τα ονοματα του αντιπροσωπου και φυσικα η μαρκα του αυτοκινητου μου ειναι γνωστα. Επισης τα ονοματα των δυο ιδιοκτητων. Δεν τα γραφω για προφανεις λογους. -
Ο χρήστης tiodor έγραψε:
Μήπως εννοεί ότι δεν του άρεσε η κατάσταση του χρώματος η οποία έδειχνε ότι το αυτοκίνητο έχει χρησιμοποιηθεί; Π.χ. ελαφρά διαφορετική απόχρωση σε κάποιο φτερό που υποννοεί τρακάρισμα;
Ναι κατι τετοιο εννούσα. Το βαψιμο σε καποια σημεια φαινοταν οτι δεν ειναι εργοστασιακο. Ο πρωτος ιδιοκτητης προφανεστατα το ειχε τρακαρει. Συγγνωμη για την ασαφεια-ευχαριστω για την διευκρινιση.
Τα ονοματα του αντιπροσωπου και φυσικα η μαρκα του αυτοκινητου μου ειναι γνωστα. Επισης τα ονοματα των δυο ιδιοκτητων. Δεν τα γραφω για προφανεις λογους.Μήπως είναι εκείνος ο έξυπνος απο τα Χανιά με την citroen που μάζεψ κάτι εκκατομύρια € και την έκανε?
-
Θα διαφωνίσω. Μάλλον έπεσες στην περίπτωση κακομεταχειρισμένου Avensis. Της ίδιας χρονιάς μοντέλο, και με στούκα το 2005 και το αμάξι παραμένει άψογο. Σε αυτό να φανταστείς έμαθα οδήγηση και εγώ και η αδελφή μου. Τίποτα δεν καταλαβαίνει. Το χώνω σε στροφές με πολλά, του πίνω το αίμα στις ευθείες (όσο πάει). ΤΙΠΟΤΑ. Τα service του στην ώρα τους και λάστιχα. Μόνο αυτά. Από τα καλύτερα που έχω οδηγήσει ώς τώρα.
-
Εχουν περασει 8 χρονια απο το τελευταιο ποστ...ελπιζω ο φιλος να εχει το Avensis ακομα και να μας διαβαζει...!!!
-
Ο χρήστης avensakias έγραψε:
Θα διαφωνίσω. Μάλλον έπεσες στην περίπτωση κακομεταχειρισμένου Avensis. Της ίδιας χρονιάς μοντέλο, και με στούκα το 2005 και το αμάξι παραμένει άψογο. Σε αυτό να φανταστείς έμαθα οδήγηση και εγώ και η αδελφή μου. Τίποτα δεν καταλαβαίνει. Το χώνω σε στροφές με πολλά, του πίνω το αίμα στις ευθείες (όσο πάει). ΤΙΠΟΤΑ. Τα service του στην ώρα τους και λάστιχα. Μόνο αυτά. Από τα καλύτερα που έχω οδηγήσει ώς τώρα. -
Εγω θα συμφωνησω, απαραδεκτο αυτοκινητο
Δεν πιασαμε ρεκορ ξεθαματος παντως
-
-
Παιδια εντελως για την ιστορια να σας πω πως το Avensis το πουλησα μετα απο 6 μηνες απο το ποσταρισμα και το πηρε ενας παππους απο την Λακωνια...εκτοτε αγνοειται η τυχη του ( του Αβενσις και του παππου)....
Αμεσως μετα πηρα ενα 2λιτρο impreza και καταλαβα πως ειναι τα αυτοκινητα...
Toyota Avensis 1998 - μάλλον το χειρότερο Toyota εως τώρα