-
παιδια ας μη γελιομαστε, υπο τις συνθηκες που εγινε αυτος ο ποδηλατοδρομος ειναι μια καταντια.
πρωτον πλεον η αγιου δημητριου εχει 1,5 λωριδα και οχι 2. αν στη μια λωριδα εχει φορτηγο, δεν χωρας να περασεις.
δευτερον, το προβλημα παρκινγκ για οσους εχουν δουλεια στην περιοχη (πανεπιστημιο, αχεπα) ειναι ΕΛΕΕΙΝΟ. η αγιου δημητριου (οσο καφριλα κι αν φαινεται) ηταν μια ανασα παρκαρισματος για ολους. τωρα απλα δεν υπαρχει μερος να βαλεις το αυτοκινητο. οι θεσεις μεσα στο πανεπιστημιο ειναι τραγικα λιγες. ενα αχτιστο κτιριο χρησιμοποιειται για παρκινγκ μονο για τα μελη ΔΕΠ. (ισως να το μετετρεπαν σε πολυωροφο παρκινγκ για ολους? ισως??)
για αυτο λεω οτι με τις συνθηκες αυτες ο ποδηλατοδρομος ειναι μια κοροιδια για ολους. μονο για να παριστανει ο δημαρχος βασιλειος ο μεγαλοπρεπης τον οικολογο κτλ κτλ. (ασχετο αν εκτισε σ'εναν δυνητικα χωρο πρασινου το τεραστιο δημαρχιακο του μεγαρο/εκτρωμα). πρωτα να φτιαξει υποδομες που θα υποστηριξουν το ολο εγχειρημα και μετα ας στρωσει τη βυσσινι ασφαλτο του...ΥΓ και μην αρχισει κανεις τα 'παρε το λεωφορειο και οχι το αμαξι'. η συγκοινωνια ειναι τραγικα αργη και για πολυ κοσμο που θελει να παει στο απθ, τον παραταει στη χανθ. τα λεωφορεια που περνανε απο εγνατια ειναι λιγα, αραια και δεν εξυπηρετουν ολους.
-
πάρε ταξί
-
Η συγκοινωνία είναι τραγικά αργή γιατί όλοι οι βολεψάκηδες παίρνουν τα αμάξια τους για να πάνε εκεί που θα τους πήγαινε η συγκοινωνία anyway...
Ας έλειπαν τόσα ΙΧ και ο ΟΑΣΘ θα ήταν σφαίρα..
Και μη μου πεις ότι το να περπατήσεις από τη ΧΑΝΘ μέχρι το ΑΠΘ, οπουδήποτε στο ΑΠΘ, είναι τόσο τραγικό. Μιλάμε για 6-15 λεπτά περπάτημα.
Ξέχασα όμως, εδώ στην Ελλάδα θέλουμε τα ΜΜM να μας αφήνουν ΑΚΡΙΒΩΣ εκεί που θέλουμε να πάμε, αλλιώς δεν μας κάνουν.
Έπρεπε να ζούσατε στο Παρίσι, να δείτε...
-
Το προβλημα ειναι πιο συνθετο,ολα αυτα που αναφερατε πιο πανω φταινε και αλλα τοσα,το ζητημα ειναι οτι κανενας δεν εχει ασχοληθει σοβαρα και να δημιουργησει ενα σχεδιο που να εφαρμοσθει σε βαθος χρονου.Ολα γινονται προχειρα και αποσπασματικα και χωρις ευρυτερο σχεδιασμο.Εχουμε την βεβαια να εχουμε με βαμμενο μαυρο το μαλλι για να δειχνει πιο νεος απο τους νεαρους ,και αυτος δυστυχως ειναι υπευθηνος για αρκετα ευτραπελα που γινονται.Τα μαναβικα της Μποτσαρη που εχουν κλεισει το πεζοδρομιο ο γιατι δεν τα κανει κατι?οταν θα συμβει καποιο ατυχημα,τοτε ολοι θα κλαινε με μαυρο δακρυ.Αν την ωρα που αφιερωνει για να βαψει το μαλλι ,ενδιαφεροταν και για τα μαναβικα θα ειχε λυθει το προβλημα
-
Arrows FA1,
οσο αδιανοητο κι αν σου φαινεται, υπαρχουν πολιτες που δεν θελουν να τους πεταει το λεωφορειο ενα τεταρτο μακρια απο τον προορισμο τους, ουτε να ιδρωνουν ή να βρεχονται με το ποδηλατο για να φτασουν στη δουλεια τους.
αν σου αρεσει τοσο πολυ το παρισι, τοτε πηγαινε να κατοικησεις εκει.
το smiley με το ανθρωπακι που την παιζει, ομολογω οτι ειναι πολυ... ευρωπαικο.
μαθε λοιπον, φιλε αρκουδοβλαχε (ημουν παρα πολυ ευγενικος, αλλα δεν εχω την υποχρεωση να παραμεινω ευγενικος οταν ο απεναντι μου ειναι αγενεστατος), οτι στο εξωτερικο υπαρχει η εννοια της επιλογης. ολοι μπορουν να πανε στη δουλεια τους ο καθενας οπως θελει. με αμαξι, με ταξι, με λεωφορειο, με ποδηλατο. ας μου φτιαχναν ενα παρκινγκ κοντα στο απθ και θα πληρωνα ευχαριστως.
μαθατε τωρα ολοι να πιπιλιζετε 'εξω τα αυτοκινητα απο το κεντρο' χωρις ο μικρος εγκεφαλος σας να χωραει την πληρη πραγματικοτητα.
και την πεφτετε με αυνανοsmileys σε οποιον προσπαθησει να σας βγαλει απο την ημιμαθεια σας. -
Ε λοιπόν, αυτοί οι (αρτιμελείς και χωρίς σωματική αδυναμία) πολίτες που το βρίσκουν τόσο δύσκολο να πέρπατήσουν 10 λεπτά και γι' αυτό το λόγο προτιμούν το ΙΧ, αυτοί δημιουργούν το πρόβλημα. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι ο 20χρονος φοιτητής ή ο 40χρονος καθηγητής ΠΡΕΠΕΙ να πάει στο ΑΠΘ με το αμάξι του και δεν μπορεί να περπατήσει 10 λεπτά. Και όπως έχω ξαναγράψει, δεν αναφέρομαι σ' αυτόν που μένει σε μέρος όπου χρειάζεται να αλλάξει 5 λεωφορεία για να έρθει στη Θεσσαλονίκη, αλλά σ' αυτόν που του είναι τόσο, μα τόσο εύκολο, να προτιμήσει το λεωφορείο, αλλά εξαιτίας 'βαριάς διανοητικής πάθησης' (γιατί μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί), προτιμά το ΙΧ.
Έγραψα για το Παρίσι καθώς είναι μια τεράστια πόλη όπου οι άνθρωποι είναι απόλυτα συμβιβασμένοι με την ιδέα ότι ενδέχεται να χρειαστεί να περπατήσουν και λιγάκι.
Έπρεπε βέβαια να είχα γράψει για το Βερολίνο, όπου πρακτικά δεν ακούγεται ΙΧ στο κέντρο..
Υ.Γ. #1 Το υπαίθριο πάρκιγκ της ΔΕΘ, το υπόγειο του Βελλιδείου ή έστω το πάρκιγκ της Shell στην Αγγελάκη δεν σε βολεύει; Σύντομα θα υπάρχει και πάρκιγκ στο ανάκτορο του Παπαγεωργόπουλου. Ή θέλεις το πάρκιγκ σου να είναι και αυτό ακόμη ακριβώς έξω από εκεί που πηγαίνεις;
Υ.Γ. #2 Το αυτοϊκανοποιούμενο ανθρωπάκι δεν αναφερόταν σε εσένα προσωπικά, αλλά καυτηρίαζε συγκεκριμένου είδους συμπεριφορά.
-
Πρώτο έργο ΠΑΣΟΚ:
Kατάργηση του υπουργειου Μακεδονίας-Θράκης....Ετσι μπράβο γιωργάκη....μην αφήσεις τίποτα όρθιο...
Δηλαδή κύριε Παπανδρέου ο πατέρας σας που δημιούργησε το υπουργείο για ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ έκανε λάθος και ήρθες να το διορθώσεις εσύ;
Τι λένε οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης για το θέμα;
Τι λένε οι βουλευτές της Μακεδονίας και της Θράκης; -
To υπουργείο αυτό είναι ανύπαρκτο. Μόνο μια υπηρεσία έχει του υπουργείου εξωτερικών που δημιούργησε η Μπακογιάννη.
Εκεί που θα ήταν μεγάλος μάγκας ο Παπανδρέου θα ήταν να κάνει αποκέντρωση υπουργείων. Στείλε το τουρισμού Κρήτη ή Ρόδο, στείλε το Αγροτικής ανάπτυξης Λάρισα και 2 ΄- 3 ακόμα ανά την Ελλάδα. Αλλά δεν φεύγει το χρήμα από κεί κάτω με τπτ
-
Το Υπ.Μ-Θ. νομίζω έγινε για καθαρά λαϊκιστικούς λόγους, απλά για να αισθανόμαστε εδώ στη Θεσσαλονίκη ότι κάτι γίνεται/υπάρχει και εδώ πέρα. Τίποτα ουσιαστικό δε νομίζω να προσέφερε ποτέ. Το ίδιο και για το υπουργείο Αιγαίου..
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Το Υπ.Μ-Θ. νομίζω έγινε για καθαρά λαϊκιστικούς λόγουςΤο Υπ.Μ-Θ έγινε για καθαρά εθνικούς λόγους.
Αλλά και πρακτικά να το δεις , ήταν που ήταν ανύπαρκτα τα έργα υποδομής στην Βόρεια Ελλάδα , πλέον χάθηκε και η μοναδική δυνατότητα άσκηση πίεσης στην κυβέρνηση μέσα στο υπουργικό συμβούλιο.
-
Μα τί περίμενες φίλε μου. Δεν μου αρέσει να γκρινιάζω αλλά η β ελλάδα είναι κλασμένη εδώ και πολλά χρόνια.΄Ολα τα υπουργεία, όλα τα κεντρικά των εταιριών, όλες οι κεντρικές υπηρεσίες έχουν συγκεντρωθεί σε μία πόλη που αριθμεί το 50% του πληθυσμού της χώρας. Αν θες να ξεμπερδέψεις μια δουλειά πρέπει να κατέβεις κάτω. Ένα αθλητικό δικαστήριο προσπάθησε να κάνει ο Ορφανός για όσα ματς γινόταν από Λάρισα και πάνω και ενώ συστάθηκε διά νόμου...δεν λειτούργησε ποτέ Ξέρεις όλες αυτές οι υπηρεσίες και τα υπουργεία τί χρήμα διακινούν εμμέσως και αμέσως στην Αθήνα? (ξενοδοχεία, δυνέδρια, εστιατόρια. μαγαζιά κλπ). Δεν ξέρω αν αυτό υπάρχει σε άλλη πολιτισμένη χώρα δλδ το 50% του πληθυσμού σε μία πόλη. Βλ. απεναντίας γερμανικό μοντέλο αποκέντρωσης. Με λίγα λόγια η πίτα είναι κάτω και οι διαχειριστές δεν πρόκειται να αφήσουν να φύγει κανένα κομμάτι.
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Αρχισαν να αντικαθιστανται τα κολωνακια των ποδηλατοδρομων με χαμηλα επιμηκη καουτσουκενια 'αναχωματα'.
Σιγουρα πιο ασφαλη για ολους και (μαλλον) δεν ξηλωνονται, αλλα ειναι παιχνιδακι να τα καβαλησει αυτοκινητο και να παρκαρει στο πεζοδρομιο...Κλασσική ελληνική μαλακία......παίρνει χρήμα ένας για να το φτιάξει (χάλια) την πρώτη φορά μετά παιρνει χρήμα κάποιος άλλος για να εντοπίσει που έκανε την μαλακία ο πρώτος και μετά παίρνει χρήμα κάποιος άλλος για να κάνει το κατά τη γνώμη του σωστό και πάεο λέγοντας για να μην στεριώσει ποτέ κανένα δημόσιο έργο !
-
1ον Ο Γιωργακης θα κανει αποκεντρωση με το να μειωσει τα υπουργεια και να τα μαζεψει στην Αθηνα
2ον Οι αρμοδιοτητες του ειναι μειωμενες αλλα οπως αναφερθηκε χανεται ενα απο τα λιγα μεσα πιεσης της Θεσ/νικης στο Αθηνοκεντρικο κρατος
3ον Βγαιναν Θεσ/νικεις σημερα και λεγανε στο ραδιοφωνο οτι ειναι γεματο καρεκλοκένταυρους και ειναι οικονομικα ζημιογονο. Ε δεν νομιζω να συγκρινεται με τις ρεμουλες που παιζονται στα Υπουργεια της 'πρωτευουσας'. Αν ο Γιωργακης θελει να νοικοκυρεψει το κρατος , ας ξεκινησει απο βασικα υπουργεια.Δεν πειραζει συμπολιτες μου. Ας κοιμηθουμε τον υπνο του δικαιου . Οσο οι Σκοπιανοι προπαγανδιζουν εμεις ας κλεισουμε το μοναδικο Υπουργειο μας. Μπορουμε εξαλλου να τρεχουμε στην Αθηνα για τα αιτηματα μας. Και η υποθαλασσια αφου γκρινιαζαμε τοσα χρονια , τωρα , εστω κι ετσι οπως σχεδιαστηκε δεν μας αρεσει, γιατι εμεις στο Σαλονικα ειμαστε ξυπνιοι.
Ζητω το φραπογαλο -
Ο χρήστης DrB έγραψε:
στο εξωτερικο υπαρχει η εννοια της επιλογης. ολοι μπορουν να πανε στη δουλεια τους ο καθενας οπως θελει. με αμαξι, με ταξι, με λεωφορειο, με ποδηλατο. ας μου φτιαχναν ενα παρκινγκ κοντα στο απθ και θα πληρωνα ευχαριστως.
μαθατε τωρα ολοι να πιπιλιζετε 'εξω τα αυτοκινητα απο το κεντρο' χωρις ο μικρος εγκεφαλος σας να χωραει την πληρη πραγματικοτητα.
και την πεφτετε με αυνανοsmileys σε οποιον προσπαθησει να σας βγαλει απο την ημιμαθεια σας.φαίνεται ότι έχεις τεράστια εμπειρία απ το commuting στο εξωτερικό, σε παρακαλώ συνέχισε να την μοιράζεσαι μαζί μας
^2
-
-
Arrows
Όσο για το 'Υπουργείο' Μ.Θ. εκτός από το να υπάρχει για να νιώθουμε πως κάτι έχουμε και εμείς και για να καμαρώνει ο Υπουργός και η κα. Υπουργού, θεωρώ πως πρακτικά ελάχιστη αξία είχε. Θεωρώ πιο σημαντικό πως σε 2 σημαντικά υπουργεία έβαλε υφυπουργούς με έδρα την Θεσσαλονίκη (Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, καθώς και Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας). -
όντως αυτή η πόλη χρειάζεται ένα υπουργείο
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Arrows
Όσο για το 'Υπουργείο' Μ.Θ. εκτός από το να υπάρχει για να νιώθουμε πως κάτι έχουμε και εμείς και για να καμαρώνει ο Υπουργός και η κα. Υπουργού, θεωρώ πως πρακτικά ελάχιστη αξία είχε. Θεωρώ πιο σημαντικό πως σε 2 σημαντικά υπουργεία έβαλε υφυπουργούς με έδρα την Θεσσαλονίκη (Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, καθώς και Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας).Συμφωνώ! Αλλα βρε παιδί μου, άλλο πράγμα είναι να επιδίδεις ψήφισμα σε Υπουργό και άλλο σε Υφυπουργό. Άλλο πράγμα είναι να καταλήγει η πορεία σε Υπουργείο και άλλο σε Υφυπουργείο ή Γενική Γραμματεία...
Φαντάζεσθε να ανεβαίνουν οι Αθηναίοι στη Σαλονίκη για τις υποθέσεις τους και να φωνάζουν για Θεσσαλονικοκεντρικό κράτος;
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Arrows
Όσο για το 'Υπουργείο' Μ.Θ. εκτός από το να υπάρχει για να νιώθουμε πως κάτι έχουμε και εμείς και για να καμαρώνει ο Υπουργός και η κα. Υπουργού, θεωρώ πως πρακτικά ελάχιστη αξία είχε. Θεωρώ πιο σημαντικό πως σε 2 σημαντικά υπουργεία έβαλε υφυπουργούς με έδρα την Θεσσαλονίκη (Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, καθώς και Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας).Στην πραξη ειναι σωστο αυτο που λες αλλα δεν ειναι πρωτη προτεραιοτητα. Με την ιδια λογικη υπουργεια οπως Πολιτισμου , Προστασιας του πολιτη (νεοσυστατο), κ.α. πρεπει να ενσωματωθουν σε αλλα υπουργεια γιατι ειναι ζημιογονα.
Παντως ετσι ο Γιωργακης κανει 'συγκεντρωση' και οχι αποκεντρωση.
Μου αρεσε παντως στη συγκεντρωση του στην Αριστοτελους που εκστομιζε ατακες για καθυστερημενους Θεσ/νικεις του τυπου ,'αυτην την πολη την εχω στην καρδια μου' , οταν το μονο εργο στα 20 χρονια διακυβερνησης του κομματος του , ηταν ο περιφερειακος (αυτο το κομψοτεχνημα). Το μετρο απο το ΄ 86 ηταν κολλημενο. -
Άστο φίλε δεν βγαίνει άκρη για να φεύγουμε είμαστε
Posts προς Θεσσαλονικείς