Το όριο είναι 90 και στις δυο κατευθύνσεις με φωτεινή πινακίδα. Δεν νομίζω να κάνω λάθος, μια που κάθε μέρα βγαίνω από την έξοδο των Κωνσταντινουπολίτικων και προσπαθώ να επιταχύνω σε ανηφορικό έδαφος, με αναταράξεις στο οδόστρωμα και περιορισμένη ορατότητα προς τα πίσω, βγαίνοντας από τη στροφή που δεν σηκώνει πάνω από 65. Ίσως η πιο δύσκολη είσοδος στην Περιφερειακή.
Τα ατυχήματα με την αναποδογυρισμένη BMW πέρσι και το χτεσινό, σίγουρα δεν έγιναν από τη διέλευση του τούνελ, αφού σήμερα είδα τα φρεναρίσματα που ξεκινούσαν πάνω από 80 μέτρα μετά την έξοδο. Η στροφή μετά το τούνελ δεν συγχωρεί αν κάνεις ταρζανιά και βγεις με όλα. Μικροσυγκρούσεις γίνονται πολύ συχνά και σίγουρα δεν φταίει το τούνελ ούτε η ανάποδη κλίση. Τα βλαμμένα μας κεφάλια φταίνε που δεν μπορούν να κρατήσουν μια ταχύτητα γύρω στα 80 (ακόμα και για τη δεξιά λωρίδα μόνο) σε ευθεία. Πρέπει να κολλήσουμε ακριβώς πίσω από τους προπορευόμενους και μια που η κατηφόρα το επιτρέπει, να επιταχύνουμε όσο μπορούμε... Πολύ θέλει μετά;;;
Συμφωνώ απόλυτα με το φίλο που μίλησε για την καλοκαιρινή ασφαλτόστρωση. Η εξαίρεση του τούνελ δεν ξέρω με τι κριτήρια έγινε. Φυσικά, σε κανονικές συνθήκες δεν ενοχλεί η χείριστη ποιότητα της ασφάλτου, μια που δεν σου σηκώνεται να αναζητήσεις τα όρια...Αλλά, σε ψιλόβροχο, που μαζεύει όλο το φιλμ του νερού στα λάστιχα και που απλώνεται ισομερώς στο οδόστρωμα, έχει πολύ άσχημες επιδράσεις... Όσο για τους γκαζιάρηδες, ακόμα πιο άσχημα, αφού τείνει να γίνει σημείο δοκιμής (σαν τη στροφή της Express Service, ένα πράγμα). Έχω ακούσει και για 170 (φυσικά με αρκετή δόση φιδιού και μάλιστα εκείνου που βρίσκεται στο σήμα της Άλφα Ρομέο).
Το ότι ο δρόμος δεν αποτελεί εξαίρεση για την 'υψηλή' ποιότητα δρόμων που μας παρέχει η πολιτεία, δεν σηκώνει συζήτηση...Αλλά, απαντήστε ειλικρινά, δεν μπορείτε να πάτε από την Καλαμαριά μέχρι τουλάχιστον τη στροφή στο ύψος του Παπαγεωργίου με 90 με απόλυτη ασφάλεια;
Εγώ νομίζω ότι δεν αποτελεί πρόβλημα μια τέτοια ταχύτητα, ακόμα και σε σχετική κίνηση.