-
Μα εγώ δεν είπα να μην πάρουν και 2ο και 3ο και 4ο αυτοκίνητο. Απλώς είπα ότι πρέπει να έχουν λύσει και το θέμα του πάρκινγκ. Γιατί δηλαδή θα πρέπει να έχουμε την απαίτηση να μας φτιάξουν πάρκινγκ, και ελεύθερο και δίπλα στο σπίτι μας? Από πότε το αυτοκίνητο έγινε είδος πρώτης ανάγκης..? Και εγώ έχω αυτοκίνητο, και μένω και σε δύσκολη περιοχή μιας και δεν πολυκυκλοφορούν λεωφορεία αλλά δεν κατεβαίνω στο κέντρο ή στην σχολή με το αυτοκίνητο γιατί ξέρω ότι είτε θα χάσω ώρα στο να βρω να παρκάρω νόμιμα είτε ότι θα αναγκαστώ να πληρώσω πάρκινγκ. Γι'αυτό και κάθεται το αυτοκίνητο στο σπίτι, ασχέτως αν θα κάνω μια ώρα για να γυρίσω σπίτι μου μετά. Πρέπει κάποτε να φτιάξουμε οδηγική συνείδηση. Μπορώ για παράδειγμα να κατεβαίνω στο πανεπιστήμιο από τις 8 το πρωί που έχει θέσεις να παρκάρω, όμως δεν το κάνω γιατί ξέρω ότι θα έρθουν αργότερα άλλοι από χαλάστρα, θέρμη, εύοσμο κλπ και θα έχουν περισσότερο 'δίκιο' να παρκάρουν αυτοί... Αυτό με την στάθμευση και τα αυτοκόλλητα δεν ξέρω που ισχύει, άμα θέλεις και γνωρίζεις θέλεις να μου εξηγήσεις σε ποιους δρόμους ισχύει?
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
ΔΕΝ τους ενδιαφέρει που θα παρκάρει το αυτοκίνητό του ο κλασσικός τεμπέλης Έλληνας...Εγώ που δεν είμαι ο κλασσικός τεμπέλης Έλληνας, που μπορώ να παρκάρω όταν πηγαίνω στο πανεπιστήμιο;
(να μην πάρω αυτοκίνητο δεν είναι λύση γιατί μετά πρέπει να πάω στο νοσοκομείο)
(να παρκάρω μέσα δεν είναι λύση γιατί ήδη παρκάρουν ο ένας πάνω στον άλλον)Το παρκάρισμα στα πεζοδρόμιο της Αγ.Δημητρίου ήταν μια κάποια (αναρθόδοξη μεν) λύσις για καμιά 100αριά φοιτητές...
-
Ο χρήστης og2002gr έγραψε:
Εγώ που δεν είμαι ο κλασσικός τεμπέλης Έλληνας, που μπορώ να παρκάρω όταν πηγαίνω στο πανεπιστήμιο;
(να μην πάρω αυτοκίνητο δεν είναι λύση γιατί μετά πρέπει να πάω στο νοσοκομείο)
(να παρκάρω μέσα δεν είναι λύση γιατί ήδη παρκάρουν ο ένας πάνω στον άλλον)Το παρκάρισμα στα πεζοδρόμιο της Αγ.Δημητρίου ήταν μια κάποια (αναρθόδοξη μεν) λύσις για καμιά 100αριά φοιτητές...
Πιστεύεις ότι είναι σωστό να ενδιαφέρει τις κατηγορίες ανθρώπων που προανέφερα που θα παρκάρεις εσύ? Μακάρι να μην βρεθείς στην θέση τους . Μέχρι τις 9 το πάρκινγκ στο πανεπιστημίο έχει θέσεις, μετά έπεται κορεσμός. Οπότε μπορείς να κατεβαίνεις νωρίτερα, εγώ αυτό κάνω (γιατί και εγώ δεν είμαι τεμπέλης Έλληνας αλλά σέβομαι τα δικαιώματα των υπολοίπων)...
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Πιστεύεις ότι είναι σωστό να ενδιαφέρει τις κατηγορίες ανθρώπων που προανέφερα που θα παρκάρεις εσύ? Μακάρι να μην βρεθείς στην θέση τους . Μέχρι τις 9 το πάρκινγκ στο πανεπιστημίο έχει θέσεις, μετά έπεται κορεσμός. Οπότε μπορείς να κατεβαίνεις νωρίτερα, εγώ αυτό κάνω (γιατί και εγώ δεν είμαι τεμπέλης Έλληνας αλλά σέβομαι τα δικαιώματα των υπολοίπων)...Και άμα εχεις μάθημα στις 10, 11 τι κάνεις; Άμα θες να περάσεις από την γραμματεία το μεσημέρι τι κάνεις;
Ξέρω ότι κανέναν δεν τον ενδιαφέρει αυτό. Δεν υπάρχει άλλη λύση όμως.
Και αυτό ΔΕΝ είναι από τεμπελιά.
Να σκεφτείς και εγώ με το που παρκάρω, νευριάζω που πρέπει να κανω ζικ-ζακ, πάνω κάτω σε πεζοδρόμιο-δρόμο μέχρι να φτάσω στον προορισμό μου. Αλλά είναι αναγκαίο κακό. -
Θα συμβιβαστείς ή θα ψάξεις να παρκάρεις στην Ευαγγελίστρια. Και ας είναι και 15 λεπτά από την σχολή σου, εγώ πάντα βρίσκω ...
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Θα συμβιβαστείς ή θα ψάξεις να παρκάρεις στην Ευαγγελίστρια. Και ας είναι και 15 λεπτά από την σχολή σου, εγώ πάντα βρίσκω ...Άσε, με έχει φάει η ανηφόρα στις 40 εκκλησιές
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Μα εγώ δεν είπα να μην πάρουν και 2ο και 3ο και 4ο αυτοκίνητο. Απλώς είπα ότι πρέπει να έχουν λύσει και το θέμα του πάρκινγκ. Γιατί δηλαδή θα πρέπει να έχουμε την απαίτηση να μας φτιάξουν πάρκινγκ, και ελεύθερο και δίπλα στο σπίτι μας? Από πότε το αυτοκίνητο έγινε είδος πρώτης ανάγκης..? Και εγώ έχω αυτοκίνητο, και μένω και σε δύσκολη περιοχή μιας και δεν πολυκυκλοφορούν λεωφορεία αλλά δεν κατεβαίνω στο κέντρο ή στην σχολή με το αυτοκίνητο γιατί ξέρω ότι είτε θα χάσω ώρα στο να βρω να παρκάρω νόμιμα είτε ότι θα αναγκαστώ να πληρώσω πάρκινγκ. Γι'αυτό και κάθεται το αυτοκίνητο στο σπίτι, ασχέτως αν θα κάνω μια ώρα για να γυρίσω σπίτι μου μετά. Πρέπει κάποτε να φτιάξουμε οδηγική συνείδηση. Μπορώ για παράδειγμα να κατεβαίνω στο πανεπιστήμιο από τις 8 το πρωί που έχει θέσεις να παρκάρω, όμως δεν το κάνω γιατί ξέρω ότι θα έρθουν αργότερα άλλοι από χαλάστρα, θέρμη, εύοσμο κλπ και θα έχουν περισσότερο 'δίκιο' να παρκάρουν αυτοί... Αυτό με την στάθμευση και τα αυτοκόλλητα δεν ξέρω που ισχύει, άμα θέλεις και γνωρίζεις θέλεις να μου εξηγήσεις σε ποιους δρόμους ισχύει?η απαντηση ειναι μια και απλα δεν την ξερεις για να λες τετοια...
ΓΙΑΤΙ πληρωνουμε ολοι φορους και τελη κυκλοφορειας καθως περιλαμβανουν και τα τελη σταθμευσης μεσα.
αν εντοπιζει η πολιτεια ενα προβλημα και δεν ειναι σε θεση να το λυσει τοτε τι προτιμας να το λυσουν οι κατοικοι της περιοχης...να βγουν με ροπαλα και οποιος παρκαρει κατω απο το σπιτι τους να τον πλακωνονυ ολοι μαζι στο ξυλο???
δεν μιλαω για σενα που ζεις αλλου ...μιλαω για ταυτους που ζουν στο κεντρο και θελοντας η μη πρεπει να παρκαρουν στο κεντρο γιατι πολυ απλα ΕΚΕΙ ΜΕΝΟΥΝ -
Καταρχήν σε πόλη μένουμε, όχι σε κάποιο χωριό, οπότε θεωρητικά και πρακτικά είναι λιιιιιιίγο δύσκολο να βρίσκεις συνέχεια πάρκινγκ κάτω από το σπίτι σου. Αυτό δεν νομίζω ότι μπορείς να το αμφισβητήσεις. Κατά δεύτερον, οι φόροι που πληρώνεις δεν σου λένε που υποτίθεται ότι πηγαίνουν. Δεν νομίζω να μου λέει το κράτος πλήρωνε φόρους για να σου κάνω παρκινγκ. Αλλά και πάλι δεν σε δικαιολογεί κανείς αν παρκάρεις παράνομα, παράτυπα και επικίνδυνα... Νομίζω ότι πάνω απ'όλα πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας και μετά να τα ρίχνουμε όλα στους άλλους... Δηλαδή τι κάνω εγώ για τους άλλους και μετά τι κάνουν οι άλλοι για μένα... Και εγώ έχω παρκάρει πάνω στο πεζοδρόμιο της Αγ. Δημητρίου και μετά από 5 λεπτά γύρισα πίσω και ξεπάρκαρα γιατί 1ον) ντράπηκα και 2ον) αν γινόταν κάτι με κάποιον πεζό τότε θα το είχα βάρος στην συνείδησή μου.
ΥΓ.: Αν θέλεις να τονίσεις κάτι μπορείς να το κάνεις με bold γράμματα, και όχι με κεφαλαία .
-
δεν πιστευω σε τιποτα ,δεν ελπιζω τιποτα ...ειμαι ελευθερος να γραφω με κεφαλαια!
στο ξαναλεω τα τελη κυκλοφορειας περιλαμβανουν και τελη σταθμευσης .....ελπιζω να καταλαβαινεις τι σημαινει αυτο.
μια πολιτεια λειτουργει τελειως διαφορετικα απο οτι νομιζεις....καθως εχει και τις υποχρεωσεις της.
δεν θα καθησουμε να αναφερουμε τις διαφορες μεταξυ ατυπων υποχρεωσεων (συνηθειες) και ουσιαστικων υποχρεωσεων
ΔΙΑΒΑΣΕ ξανα πιο πανω σ ποιο θεμα εχω κανει αναφορα...
ΔΕΝ εχω κανει σ εσενα που κακως θα ερθεις αγιου δημιτριου με το αμαξι ΕΦΟΣΟΝ παντα υπαρχει και εναλλακτικη αστικη συγκοινωνια
θα στο πω απλα...
αντι να κατσει η πολιτεια να στρωσει τον κωλο της κατω να βρει λυση στο κυκλοφορειακο προβλημα του κεντρου και να χωσει το χερι βαθια στην τσεπη (αλλωστε τοσοι ειδικοι μας μοστραρονται στις τηλεορασεις της δημοτικης τηλεορασης) και σ συνεργασια με το ΥΠΕΧΩΔΕ να κατασκευασουν λυσεις...
βρηκε την ευκολη λυση στο δημοτη του κεντρου να του απαγορεψει εμμεσα (να αγορασει )να παρκαρει το δευτερο αυτοκινητο που πιθανον το χρειαζεται σε δημοσιο δρομο ο οποιος τυχαινει να ναι κατω απο το σπιτι του.edit :οταν λεω κατω απο το σπιτι του πιστευω να καταλαβαινεις τον γεωγραφικο χωρο που περιγραφω
-
πέσμου λίγο, δηλαδή εσύ μένεις στο κέντρο και θέλεις να πηγαίνεις στα περίχωρα του νομού για δουλειά και μετά να έρχεσαι και να βρίσκεις ελεύθερο χώρο κάτω από το σπίτι σου? Λογικό πλην όμως ανέφικτο γι'αυτήν την χώρα... Ο sv2 έχει ένα δίκιο, για το 1ο αυτοκίνητο το βάζεις 'κάτω' από το σπίτι σου, για το 2ο κλπ θα ψαξεις και αν δεν βρεις δεν σε φταίει ΚΑΝΕΝΑ κράτος. Υπάρχουν όμορφα ιδιωτικά πάρκινγκ τα οποία είναι για το αυτοκίνητό σου. Συνεχίζω όμως να έχω την απορία σε ποιον δρόμο γίνεται αυτό με τα αυτοκόλλητα. Εγώ ξέρω μόνο ότι υπάρχουν αυτοκόλλητα σε κάποιες οδούς όπου αντικαθιστούν τα παρκόμετρα μιας και είναι κάτοικοι αυτοί που τα βάζουν εκεί και δν θεωρείται λογικό να πληρώνουν 24€ την μέρα για πάρκινγκ.
-
Συμφωνώ απόλυτα. Το να έχεις ένα αυτοκίνητο και να θες να παρκάρεις κοντά στο σπίτι σου είναι κατανοητό, το να θες να έχεις 2-3 αυτοκίνητα, να μη βρίσκεις και να παρκάρεις πάνω στα πεζοδρόμια (επειδή πληρώνεις φόρους ) είναι απλά απαράδεκτο. Όσο για το ότι δε βρίσκαν και 'αναγκάζονταν' να παρκάρουν πάνω στα πεζοδρόμια της Α.Δημητρίου απλά δεν ισχύει. Το 2003 χρειαζόταν να κατεβαίνω καθημερινά στο πανεπιστήμιο. Ο πανικός που υπάρχει τώρα προφανώς δεν υπήρχε, παρόλα αυτά τα πεζοδρόμια ήταν πάντα γεμάτα από αυτοκίνητα. Όχι επειδή δεν έβρισκαν στα στενάκια λίγο παραπάνω να παρκάρω (όσες φορές πήρα αμάξι πάντα βρήκα), απλά επειδή βαριούνται να πάρουν τα πόδια τους. Και έτσι εσύ ο πεζός αναγκαζόσουν να περπατάς στον δρόμο (με 5 μέτρα πεζοδρόμιο παρακαλώ ) και να περνάν από δίπλα σου τα αυτοκίνητα με 70-80 kmh. Πραγματικά λυπάμαι ανάπηρους και μητέρες με παιδιά.
-
καταπληκτικος καιρος το σκ,απιστευτη θαλασσα.Εκανα μπανακι και τις 2 μερες,σαββατο-κυριακη,το νερο ηταν στην ιδανικη θερμοκρασια,πολυς κοσμος στις παραλιες.Στην παραλια του Αγιου Μαμα ολα θυμιζαν αρχες Ιουνιου
Ενα ασχημο ειναι οτι στην περιοχη της ποτιδαιας ,εχουν ανοιξει παρα πολλα εξοχικα και σηκωνουν ακομα και οικοσυσκευες απο μεσα. -
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Θα συμβιβαστείς ή θα ψάξεις να παρκάρεις στην Ευαγγελίστρια. Και ας είναι και 15 λεπτά από την σχολή σου, εγώ πάντα βρίσκω ...η ανηφορα της Ευαγγελιστριας εχει σωσει τους μονιμους κατοικους απο τους επισκεπτες του κεντρου της θεσσαλονικης
Πολλους τους αποθαρυνει ο ανηφορος και δεν τολμανε να παρκαρουν εκει
Αυτο ειναι βεβαια καλο για ολους τους αλλους(μονιμους κατοικους και οσους περπατανε και 10 λεπτακια)γιατι παντα υπαρχουν θεσεις -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Ενα αυτοκίνητο ανά διαμέρισμα είναι το λογικό.Το δεύτερο ας πάει σε ιδιωτικό πάρκιγκ.Υπάρχουν άφθονα και σε λίγες μέρες θα προστεθούν και οι 900 θέσεις του δημαρχείου.ο φιλος που ζει παντως στο κεντρο ειναι σ αδιεξοδο.
-
η δεν εγινα σαφης η δεν ξερω
καταλαβαινεται τι λετε? η τα πετατε εκ του ασφαλους...
δεν λεω να παρκαρει κατω απο το σπιτι του ....αλλα τον απαγορευουν να παρκαρει σ ολη την περιοχη του κεντρου και αντι για αυτο τον υποχρεωνουν να πουλησει το αυτοκινητο του η να παει σ ιδιοτικο παρκινγκ....διοτι απαγορευεται να παρκαρει στην γειτωνια που μενει( το λεω ετσι μηπως και το καταλαβουν μερικοι μερικοι) -
A. Αλλάζει γειτονιά
Β. Μετακινείται με ΜΜΜ
Γ. Παρκάρει 15 λεπτά πιο πέρα και περπατάει μέχρι εκεί
Δ. Το βάζει σε ιδιωτικό πάρκιγκΤο (α) μπορεί να είναι ανέφικτο, το (β) μπορεί να είναι δύσκολο αν δουλεύει στου διαόλου τη μάνα, το (δ) μπορεί να είναι ακριβό, για το (γ) όμως δε νομίζω ότι μπορείς να πεις κάτι.
Αν δεν βρω κάπου να παρκάρω νόμιμα+χωρίς να ενοχλώ κανέναν, θα πάω παραπέρα να το αφήσω, έστω και αν είναι 15'-20'-25' (!) από το σπίτι μου. Σίγουρα θα προτιμούσα να είχα παρκάρει δίπλα στο σπίτι μου, αλλά αν αυτό δεν είναι εφικτό, τι πρέπει να κάνω; Να παρκάρω πάνω σε διαβάσεις και πεζοδρόμια και στάσεις εδώ τριγύρω, επειδή 'είναι και αυτή μια κάποια λύσις;'. Ε όχι...
Ο καθένας έχει τις αξίες του, για μένα είναι πιο σημαντικό να μην ενοχλώ από το να περπατήσω 20 λεπτά λιγότερο.
Όσο για τα αυτοκόλλητα, θα στο θέσω αλλιώς. Σίγουρα υπάρχουν πολλοί που μένουν στο κέντρο και έχουν πάνω από ένα αυτοκίνητο. Ε λοιπόν, αν ο δήμος έδινε σήμα στάθμευσης σε 2 ή 3 αυτοκίνητα ανά κατοικία, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα έβρισκες να παρκάρεις εκεί ούτε καν το πρώτο σου...
-
να προσθεσω κ ενα Ε στα προαναφερθεντα στοιχεια?να γινει επιτελους κ στην ελλαδα αυτο που συμβαινει στην ευρωπη οπου μη κατοικος του κεντρου δεν μπορει να παρκαρει στο κεντρο(κ αναλογα για καθε περιοχη)..κ ετσι λυνεται το ζητημα..
γνωστος μου παει καθε πρωι(6-7-8 το πρωι) στο κεντρο με το αυτοκινητο κ βρισκει παντα θεση..γιατι το κεντρο ειναι ουσιαστικα αδειο..λεει οτι παντα βρισκει να παρκαρει διπλα στην δουλεια του..αυτος δηλαδη ειναι μαγος?η μαγκας?αρα θεσεις υπαρχουν..παντα..εστω κ με λιγο ψαξιμο..
αρα το προβλημα δεν ειναι το αν εχει θεσεις,το προβλημα ειναι οτι οι ποτακηδες δεν αποχωριζονται το καρο τους ουτε στο κεντρο..κ καταλαμβανουν θεσεις αλλων,οι οποιοι βαριουνται να περπατησουν(ε τι,ελληναρας!!) λιγο παραπανω κ γινεται ενας φαβλος κυκλος..
παντως εξαρχης το προβλημα δημιουργηθηκε απο την ελευθερη προσβαση οχηματων στο κεντρο..αλλα κ αυτοι που παραπονιουνται για το οτι δεν παρκαρουν κατω απο το σπιτι τους,σορρυ φιλοι,αλλα δημοσιος δρομος ειναι,δεν ειναι κ ιδιωτικη σας πυλωτη.. -
δηλαδη υπαρχει αυτο το μετρο που αναφερω?οπου αν δεν εισαι κατοικος του κεντρου δεν μπορεις να παρκαρεις?γιατι λες οτι ειναι για ενα αυτοκινητο ανα διαμερισμα?πως το καταλαβαινουν?
σοβαρα τωρα,η λυση ειναι η απαγορευση εισοδου(η εστω σταθμευση) στο κεντρο με αυτοκινητο,απο τους μη κατοικους του..κ σε οποιο παρανομα σταθμευμενο,να το σηκωνουν κ να το παιρνεις την επομενη απο την μαντρα της τροχαιας μετα πληρωμης φυσικα..οπως γινεται στο εξωτερικο.. -
delete
-
Όταν επιβάλλεις ένα μέτρο (στην περίπτωση μας η ελεγχόμενη στάθμευση) φροντίζεις επίσης να το τηρείς.
Ποιόν κοροϊδεύουμε; Πότε πάτησε το πόδι της η δημοτική αστυνομία να γράψει σε οδούς και στενά πάνω από την Εγνατία; Μια φορά το τρίμηνο;
Κάθε μέρα χιλιάδες είναι τα αυτοκίνητα μη μόνιμων κατοίκων που παρκάρουν στο κέντρο παράνομα. Οι θέσεις δεν επαρκούν ούτε για μισό αυτοκίνητο. Το μέτρο ίσως (δεν το ξέρω αυτό) βοηθά αυτούς που κατοικούν κάτω από την Εγνατία, και αυτό είναι καλό. Πάνω όμως από την Εγνατία που κατοικεί το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού οι θέσεις δεν επαρκούν καθώς παρκάρουν όλοι, ασχέτως αν κατοικούν εκεί ή όχι.Δεν ζητάμε να παρκάρουμε κάτω από το σπίτι μας. Ζητάμε να βρίσκουμε να παρκάρουμε έστω και σε μια απόσταση 10-15 λεπτών μακριά από το σπίτι. Στο κέντρο όμως δεν βρίσκεις, πουθενά.
Όλοι έξω απ’ το χορό πολλά τραγούδια λένε.
Φιλικά πάντα
Posts προς Θεσσαλονικείς