-
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
το μοναδικο μπουγατσατζιδικο που εξακολουθει να σερβιρει ατομικο κομματι μεριδα (οπως η παλια Δωδωνη) και οχι τμημα μεγαλου, ειναι το Νεον στη γωνια Λ. Σοφου και Φραγγων...Αλλά τα καλά σταματάνε εκεί...γιατί από γεύση
-
δεν γνωριζω αν η ποιοτητα του 'σημερα' ειναι καλυτερη απο του 'χθες'....αλλα αυτο που ξερω ειναι οτι η γευση που ειχε το κωλοσουβλακι της χαλκιδονας ή η μπουγατσα της δωδωνης ακομη και το λουκανικο στο κυλικειο του σχολειου δεν υπαρχει στις μερες της τυποποιησης των παντων.
βλεπω γνωστους μου μαγαζατορες να παιρνουν κρεατα απο το ΜΑΚΡΟ για πιατα γκουρμε....και μπορει να μην υστερει σε ποιοτητα το αρνακι ν. ζηλανδιας αλλα απο γευση??? οπως και τα χοιρινα για γυρο...ολα απο ολανδια με τυποποιηση!!! γευσης και οσμης...ημαρτον. -
Δεν έχουν κάτι ανώτερο τα ελληνικά κρέατα. Αν μη τι άλλο, στην κτηνοτροφία είμαστε πίσω...
Εξάλλου οι γκουρμεδιές που ήρθαν από την Ευρώπη, με δικά τους κρέατα εφευρέθηκαν. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δεν έχουν κάτι ανώτερο τα ελληνικά κρέατα. Αν μη τι άλλο, στην κτηνοτροφία είμαστε πίσω...
Εξάλλου οι γκουρμεδιές που ήρθαν από την Ευρώπη, με δικά τους κρέατα εφευρέθηκαν.Mην το λες, φιλος Γερμανος ελεγε πως γινεται να μην μπορει να πετυχει την γευση που εχει το αρνακι στο φουρνο με πατατες, με ολα τα υλικα Ελληνικα, εκτος του κρεατος.
Οταν μαλιστα τον φιλοξενησαμε παραγγειλε το ιδιο φαγητο για να δει με τα ματια του την διαδικασια, μην τυχων και δεν εκανε κατι σωστα.
Στο τελος ειπε οτι θα εψαχνε να βρει και κρεας Ελληνικο. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Εξάλλου οι γκουρμεδιές που ήρθαν από την Ευρώπη, με δικά τους κρέατα εφευρέθηκαν.στην κτηνοτροφια ειμαστε πισω γιατι δεν εχουμε καταφερει να την 'εντατικοποιήσουμε' οσο οι εξω.
Απο άποψη ποιοτητας ειμαστε πολυ καλαΑλλωστε να μην ξεχναμε οτι ολα τα διατροφικα σκανδαλα μας ήρθαν απ'εξω
δεν γνωριζω αν η ποιοτητα του 'σημερα' ειναι καλυτερη απο του 'χθες'....αλλα αυτο που ξερω ειναι οτι η γευση που ειχε το κωλοσουβλακι της χαλκιδονας ή η μπουγατσα της δωδωνης ακομη και το λουκανικο στο κυλικειο του σχολειου δεν υπαρχει στις μερες της τυποποιησης των παντων.
βλεπω γνωστους μου μαγαζατορες να παιρνουν κρεατα απο το ΜΑΚΡΟ για πιατα γκουρμε....και μπορει να μην υστερει σε ποιοτητα το αρνακι ν. ζηλανδιας αλλα απο γευση??? οπως και τα χοιρινα για γυρο...ολα απο ολανδια με τυποποιηση!!! γευσης και οσμης...ημαρτον.πιστευω οτι καποια πραγματα τα θυμομαστε με 'νοσταλγια', οποτε ισως μεροληπτουμε υπερ των 'παλιων'.
Επίσης καποια υλικα που προμηθευονταν παλια οι παραγωγοι τροφιμων σημερα ειτε εχουν απαγορευτει (αλλαζουν οι ποδιαγραφες), ειτε δεν υπαρχουν.
αχ τι μου θυμισατε τωρα, γυρος στον Ξενοφωντα...
Ο χοντρος (στο ταμειο) και ο λιγνος ο αεικίνητος να κοβει το γυρο και να φτιαχνει τα σαντουιτς...για τις μπουγατσες που ειναι ειδικοτητα μου θα τα πουμε αλλη φορα
-
Μπουγάτσα 'ΝΕΟΝ' στην Καλαμαριά... Αλλά η απληστία του ιδιοκτήτη του οικήματος χαντάκωσε both sides...
-
-
Ναι όμως είναι 'δυο' οι ελληνικές σημαίες.
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Εξάλλου οι γκουρμεδιές που ήρθαν από την Ευρώπη, με δικά τους κρέατα εφευρέθηκαν.Mην το λες, φιλος Γερμανος ελεγε πως γινεται να μην μπορει να πετυχει την γευση που εχει το αρνακι στο φουρνο με πατατες, με ολα τα υλικα Ελληνικα, εκτος του κρεατος.
Οταν μαλιστα τον φιλοξενησαμε παραγγειλε το ιδιο φαγητο για να δει με τα ματια του την διαδικασια, μην τυχων και δεν εκανε κατι σωστα.
Στο τελος ειπε οτι θα εψαχνε να βρει και κρεας Ελληνικο.Ιδεοληψίες. Αντιστοίχως εδώ ψάχνουμε τα αυθεντικά γερμανικά bradwurst και τις αυθεντικές αργεντίνικες μοσχαρίσιες μπριζόλες...
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Μπουγάτσα 'ΝΕΟΝ' στην Καλαμαριά... Αλλά η απληστία του ιδιοκτήτη του οικήματος χαντάκωσε both sides...Κάποτε Κυριάκο. Πριν μια 20ετία ιδίως Κυριακές!
Και σκληρός ο ανταγωνισμός νοστιμιάς μεταξύ της μπουγάτσας του και του πεινιρλί στον 'Ξυλινο Φούρνο' στην Κομνηνών!
Πέρασαν ομως τα χρόνια και κανένα δεν έχει την γευση του τότε! -
Υποδοχή δημάρχου πολης της αλβανίας υποδέχτηκε τι έπρεπε να κάνει δηλ.
Αμα υποδεχόταν το δήμαρχο της ΝΥ ή της Μόσχας και έβαζε σημαία θα υπήρχε ανάλογη γκρίνια
on μπουγάτσα.
Αυτό που έχει χαλάσει την γεύση είναι η τυποποίηση (δεν νομίζω να υπάρχουν πολλοί που να είναι τεχνίτες) και η προσπάθεια μείωσης του κόστους. Γι αυτό και τα περισσότερα μπουγάτσα/κρέπα/τοστ θα κλείσουν. Καμιά διαφοροποίηση και κανένας λόγος ύπαρξης.
-
Μπουγάτσα μόνο δελφων με καραισκάκη που είναι δικιά τους !!!
-
Και το Ανώτερον στην Α.Δημητρίου καλά κρατεί. Μιλάω βέβαια μόνο για κρέμα, με τυρί δεν τρώω οπότε δεν ξέρω τι κάνει εκεί.
-
μακράν η καλύτερη μπουγατσούλα είναι [spoiler:mwwh0xfn]η σπιτική[/spoiler:mwwh0xfn]
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Μπουγάτσα 'ΝΕΟΝ' στην Καλαμαριά... Αλλά η απληστία του ιδιοκτήτη του οικήματος χαντάκωσε both sides...
Κάποτε Κυριάκο. Πριν μια 20ετία ιδίως Κυριακές!
Και σκληρός ο ανταγωνισμός νοστιμιάς μεταξύ της μπουγάτσας του και του πεινιρλί στον 'Ξυλινο Φούρνο' στην Κομνηνών!
Πέρασαν ομως τα χρόνια και κανένα δεν έχει την γευση του τότε!Κώστα το ΝΕΟΝ έκλεισε πριν αρκετά χρόνια. Είχα χρόνια πελάτη τον μάστορα που τις έφτιαχνε. Τώρα έχει καντίνα( ο μάστορας, όχι ο 'ΝΕΟΝ').
Μπουγάτσα μόνο δελφων με καραισκάκη που είναι δικιά τους !!!
Κατώτερη των κατεψυγμένων που κυκλοφορούν διάφορες εταιρείες(Ιωνική, Δούκας κλπ). Το ότι κάτι είναι ιδία παραγωγή κάποιου μαγαζιού, δε σημαίνει ότι είναι και καλό. Για αυτό και ποτέ δεν κατάλαβα το νόημα της πινακίδας 'ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΑΣ'. Στα τομπολίνια μου αν το φτιάχνεις εσύ ή κάποιος άλλος. Θέλω να είναι νόστιμο και ποιοτικό.-
-
Εμενα με αρεσει πολυ και στον παργαλατσο μου!!!
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
μακράν η καλύτερη μπουγατσούλα είναι [spoiler:11gk2cki]η σπιτική[/spoiler:11gk2cki]Αμα ξέρεις να ανοίγεις φίλο αέρος σε ζητάω απο τη μάνα σου ΧΤΕΣ δίνω και προίκα
-
Show me the Money
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
Show me the MoneyΘα πρέπει να πέσει επίσημη πρόσκληση μετα της μητρός με τραπέζωμα (μπουγάτσα κρέμα και τυρί) απ τα χεράκια σου εννοείται
Γουρούνι στο σακί δεν παίρνω. Αν μετράει η μπουγάτσα τα υπόλοιπα κανονίζονται παρουσία συμβολαιογράφου. Θα σε έχω αρχόντισσα.
-
είσαι λαρτζ ρε άτιμε
Posts προς Θεσσαλονικείς