-
Ο χρήστης Everville έγραψε:
Αλήθεια γιατί κάποιοι φίλοι κάτοχοι toyota αφήνουν την toyota και πανε στην alfa ? Για ποιο sport οδήγηση ?
H Celica ? Την ξεχάσανε
Καλύτερα βέβαια. ! Οσοι ποιο λίγοι οδηγουν την Celica τοσο ανεβαίνει η αξία της..!BTW. Μου προξενεί συχνά μεγάλη εντύπωση πως λίγα παλιά (εννοώ 10 χρόνια περίπου + ) sport αμάξια κυκλοφορούν και ειναι Celica !
Φιλικά!
(όχι δεν έχω Celica !. Θα ήθελα να είχα βεβαια !)Σε περιοδικο διαβασα οτι απο το 2006 σταματαει η παραγωγη Celica και Mr2
λογω του οτι η ΤΟΥΟΤΑ δεν μπορει να αντιμετωπισει τους ανταγωνιστες σε αυτη την κατηγορια .Φιδια ; Το ελπιζω !!!! -
Όταν λέμε Alfa δεν εννούμε ντε και καλά μια διθέσια Alfa (ή έστω 2+2). Έτσι κατάλαβα τουλάχιστον
Πάντως έχοντας το Corolla δε θα με χάλαγε καθόλου και μια Celica για τις βόλτες μου...
Απλά η Alfa συνδυάζει καλύτερα τη σπορ οδήγηση με τους οικογενειακούς χώρους. Με τους αντίστοιχους συμβιβασμούς βέβαια.
Όλα είναι θέμα προσωπικών επιλογών και προτεραιοτήτων -
Ο χρήστης dimitrios2004 έγραψε:
TOYOTA=ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ,ΠΟΙΟΤΗΤΑ,ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ,ΑΝΕΣΗ,ΚΥΡΟΣ.
ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΟΥΟΤΑ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΤΟΥΟΤΑ [/img][/u]Συμφωνώ για την αξιοπιστία. Συμφωνώ επίσης οτι πολλοί που αγοράζουν Toyota μένουν σε toyota (εδώ τουλάχιστον)
To ίδιο σημβαίνει και με τη Honda.
Προσωπικά διαφωνώ στη ποιότητα (εκτός αν αναφέρεις και το Lexus μέσα)
Διαφωνώ στην άνεση και σίγουρα στο κύρος..
Άν όμως ώς Toyota αναφέρεις και την Lexuς, συμφωνώ με όλα τότε, εκτός την ποιότηταΦιλικά,
ΔημήτρηςΥΓ. ώς ποιότητα προσωπικά καταλαβαίνω οτι εννοείς ποιότητα υλικών , συναρμολόγησης.
Ουπς! Το thread μου
ΟΚ με αξιοπιστία, επιδόσεις. Κοινή παραδοχή
Όσον αφορά την ποιότητα θα πω ότι εξαρτάται από τον ορισμό της. Ο καθένας δίνει τον δικό του ορισμό οπότε θα υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις. Αν σαν ποιότητα ορίζεις την ποιότητα υλικών και ποιότητα συναρμολόγησης θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω Δημήτρη. Πολύ καλά η πρώτη και άψογη η δεύτερη. γνώμη μου.
Στην άνεση φυσικά και δεν είναι πολύ καλό.
Για κύρος. Ε, δεν έχει καταφέρει ακόμα να παει πολύ ψηλά. Αλλά αν συνεχίσει έτσι τότε σίγουρα θα τα καταφέρει. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Óå ðåñéïäéêï äéáâáóá ïôé áðï ôï 2006 óôáìáôáåé ç ðáñáãùãç Celica êáé Mr2
ëïãù ôïõ ïôé ç ÔÏÕÏÔÁ äåí ìðïñåé íá áíôéìåôùðéóåé ôïõò áíôáãùíéóôåò óå áõôç ôçí êáôçãïñéá .Öéäéá ; Ôï åëðéæù !!!!ÖÞìåò óå Forum ëÝíå ïôé èá áíôéêáôáóôáèïýí ìå õâñéäéêÜ ôåôñáêßíçôá ôýðïõ Volta.
-
ΤΟΥΟΤΑ=Μακροπρόθεσμο κέρδος και εξηγούμε βρείτε έναν που είχε ΤΟΥΟΤΑ και άλλαξε εταιρία γιατι του έβγαλε προβλήματα, εξου και οι πωλήσεις που κάνει στην Ελλάδα.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αλήθεια γιατί κάποιοι φίλοι κάτοχοι toyota αφήνουν την toyota και πανε στην alfa ? Για ποιο sport οδήγηση ?
H Celica ? Την ξεχάσανε
Καλύτερα βέβαια. ! Οσοι ποιο λίγοι οδηγουν την Celica τοσο ανεβαίνει η αξία της..!BTW. Μου προξενεί συχνά μεγάλη εντύπωση πως λίγα παλιά (εννοώ 10 χρόνια περίπου + ) sport αμάξια κυκλοφορούν και ειναι Celica !
Φιλικά!
(όχι δεν έχω Celica !. Θα ήθελα να είχα βεβαια !)Σε περιοδικο διαβασα οτι απο το 2006 σταματαει η παραγωγη Celica και Mr2
λογω του οτι η ΤΟΥΟΤΑ δεν μπορει να αντιμετωπισει τους ανταγωνιστες σε αυτη την κατηγορια .Φιδια ; Το ελπιζω !!!!Η celica έχει γράψει ιστορία τόσο στις διάφορες εκδόσεις δρόμου όσο και στους αγώνες έτσι και αλλιώς.....
-
ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΥΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΥΟΤΑ.ΚΥΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΑΜΑΞΙΑ,ΜΕ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ(ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΟΣΟ ΤΗΣ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ ΑΛΛΑ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ).ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ Η ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ ΕΧΕΙ ΚΥΡΟΣ.ΤΑ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ ΣΤΡΙΒΟΥΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΙΑΠΩΝΙΚΑ,ΧΑΛΑΝΕ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ.ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ?ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ.ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΜ ΤΡΙΖΟΥΝ ΟΛΑ.ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ.ΤΙ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΜΕΝΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΚΑΡΥΔΙΑ Η ΑΠΟ ΑΧΛΑΔΙΑ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΤΟ ΤΑΜΠΛΟ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.
ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΠΑ.Η ΤΟΥΟΤΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΑΜΑΞΙΑ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.ΑΠΟ ΠΙΣΩΚΙΝΗΤΕΣ ΚΟΡΟΛΕΣ ΜΕΧΡΙ ΣΟΥΠΡΑ.ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΧΑΛΑΕΙ.ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ. -
Ο χρήστης syele έγραψε:
Ουπς! Το thread μου
ΟΚ με αξιοπιστία, επιδόσεις. Κοινή παραδοχή
Όσον αφορά την ποιότητα θα πω ότι εξαρτάται από τον ορισμό της. Ο καθένας δίνει τον δικό του ορισμό οπότε θα υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις. Αν σαν ποιότητα ορίζεις την ποιότητα υλικών και ποιότητα συναρμολόγησης θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω Δημήτρη. Πολύ καλά η πρώτη και άψογη η δεύτερη. γνώμη μου.
Στην άνεση φυσικά και δεν είναι πολύ καλό.
Για κύρος. Ε, δεν έχει καταφέρει ακόμα να παει πολύ ψηλά. Αλλά αν συνεχίσει έτσι τότε σίγουρα θα τα καταφέρει.Αγαπητέ Syele,
προσωπικά ώς ποιότητα κατασκευής κατάλαβα αυτό που έθιξες και εσύ. Δηλαδή ποιότητα συναρμολόγησης και υλικών.
Τα μοντέλα που έχουμε εδώ διαφέρουν λίγο απο τα δικά σας και δεν είμαι σίγουρος άν έχουμε ίδια ακριβώς κριτήρια. Προσωπικά πιστεύω οτι συγκρίνοντας τα υλικά των Toyota με άλλα αυτοκίνητα ίδιας αξίας, σίγουρα είναι πάνω απο το μέσο όρο, αλλά δεν νομίζω οτι η ποιότητα είναι αυτό που χαρακτηρίζε τα Τοyta, άν έπρεπε να αποδώσουμε μερικούς χαρακτηρισμούς για αυτάι. Πχ ένα Camry εδώ κάνει περίπου όσο ένα Passat. Έχω την αίσθηση οτι το Passat έχει πιο προσεγμένο ποιοτικά εσωτερικό. Πάντως ακόμα και η ποιότητα είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα. Πολλές φορές γίνεται χρήση πολύ καλών υλικών με άσχημο φινίρισμα που μπορεί να παραπλανήσει, ή καλό φινίρισμα με φτηνά υλικά.ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΥΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΥΟΤΑ.ΚΥΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΑΜΑΞΙΑ,ΜΕ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ(ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΟΣΟ ΤΗΣ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ ΑΛΛΑ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ).ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ Η ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ ΕΧΕΙ ΚΥΡΟΣ.ΤΑ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ ΣΤΡΙΒΟΥΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΙΑΠΩΝΙΚΑ,ΧΑΛΑΝΕ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ.ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ?ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ.ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΜ ΤΡΙΖΟΥΝ ΟΛΑ.ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ.ΤΙ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΜΕΝΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΚΑΡΥΔΙΑ Η ΑΠΟ ΑΧΛΑΔΙΑ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΤΟ ΤΑΜΠΛΟ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.
ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΠΑ.Η ΤΟΥΟΤΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΑΜΑΞΙΑ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.ΑΠΟ ΠΙΣΩΚΙΝΗΤΕΣ ΚΟΡΟΛΕΣ ΜΕΧΡΙ ΣΟΥΠΡΑ.ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΧΑΛΑΕΙ.ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ.Εδώ θα διαφωνήσω αγαπητέ μου Red_army7. Κύρος είναι μία καλά ορισμένη λέξη που δεν συνδέεται με την ποιότητα κατασκευής., αξιοπιστία, αλλά με τη γενική εικόνα που έχει ο κόσμος για ένα προιόν. Μία εικόνα που είναι και θέμα διαφήμισης, αλλά και μίας γενικής πραγματικότητας που μέσα απο το πέρασμα των ετών διαμορφώνεται.
Μπορεί να βρείς ένα φτηνό και πολύ καλό κοστούμι, αλλά ένα Armani θα έχει καλύτερο κύρος και άς μήν έχει την ίδια ποιότητα. Εδώ πλέον είναι θέμα καταναλωτή να μπορεί να ξεχωρίσει τις πραγματικές του ανάγκες και να αγοράσει αυτό που χρειάζεται.
Πάντως τη σύγκριση Toyota/Mercedes τη βρίσκω άστοχη. Δεν μπορείς να συγκρίνεις δύο τόσο διαφορετικά αυτοκίνητα και διαφορετικής κατηγορίας. Η Mercedes είναι αυτοκίνητο πολυτελείας και προφανώς δεν φτιάχτηκε για να στρίβει όπως κάποια άλλα. Απο εκει και πέρα μιλώντας ώς κάτοχος δύο Mercedes (S kai CLK320) δεν με νοίαζει άν θα χαλάσουν μετά απο 10 χρόνια, γιατί πάνω απο 3 δεν θα τα κρατήσω. Δεν μπορείς να αγνοήσεις το γεγονός οτι κάποια αυτοκίνητα πολυτελείας δεν φτιάχνονται με σκοπό να κρατήσουν για πάντα. Γνωρίζω οτι στην Ελλάδα κάποιος μπορεί να αγοράσει Mercedes για να την έχει για 'μία ζωή', αλλά δεν είναι η φιλοσοφία του αυτοκινήτου τέτοια. Όσο για τριγμους... Δεν έχω ακούσει προσωπικά τριγμό σε κανένα αυτοκίνητο πολυτελείας που είχα.
Να προσθέσω οτι σε ένα τόσο ακριβό αυτοκίνητο δεν πληρώνεις μόνο το όνομά του , αλλά και την έρευνα που έχει γίνει για την εξέλιξή του.
Ένα μεγάλο κομμάτι τις αξιοπιστίας των Ιαπώνων οφείλεται στοι οτι εν αντιθέση με τους Γερμανούς έχουν την τάση να επενδύουν στην εξέλιξη υπάρχουσας τεχνολογίας, ενώ οι Γερμανοί έχουν τη τάση να δημιουργούν κάτι νέο πάντα.Φιλικά,
Δημήτρης -
Ο χρήστης red_army7 έγραψε:
ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΥΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΥΟΤΑ.ΚΥΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΑΜΑΞΙΑ,ΜΕ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ(ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΟΣΟ ΤΗΣ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ ΑΛΛΑ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ).ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ Η ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ ΕΧΕΙ ΚΥΡΟΣ.ΤΑ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ ΣΤΡΙΒΟΥΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΙΑΠΩΝΙΚΑ,ΧΑΛΑΝΕ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ.ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ?ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ.ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΜ ΤΡΙΖΟΥΝ ΟΛΑ.ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ.ΤΙ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΜΕΝΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΚΑΡΥΔΙΑ Η ΑΠΟ ΑΧΛΑΔΙΑ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΤΟ ΤΑΜΠΛΟ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.
ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΠΑ.Η ΤΟΥΟΤΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΑΜΑΞΙΑ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.ΑΠΟ ΠΙΣΩΚΙΝΗΤΕΣ ΚΟΡΟΛΕΣ ΜΕΧΡΙ ΣΟΥΠΡΑ.ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΧΑΛΑΕΙ.ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ.Έχει δίκιο ο Δημήτρης.. τι πας να συγκρίνεις ρε φίλε τώρα.. Κι έπειτα, ποιος σου είπε εσένα ότι τα mercedes δε στρίβουν; Και έχεις μπει σε πολλές μερσεντές που έτριζαν; Ρωτάω πάντα σε φιλικό επίπεδο..
Σε λίγο θα μου συγκρίνετε το σμαρτ με 156 GTA.
-
Χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης και μόνο για τη διευκόλυνση της κουβέντας μήπως βγει κανά χρήσιμο συμπέρασμα, παραθέτω τα παρακάτω.
Η ΤΟΥΟΤΑ έφτασε να είναι πλέον το Νο2 στον κόσμο.
Στην Εύρωπη δυναμικά μπήκε τελευταία και όλοι διαβάζουμε το πως αυξάνει θεαματικά τις πωλήσεις της. και πως πιάνει στόχους πολύ πριν από τις χρονιές που έχει θέσει.
Για μένα αυτό σημαίνει ότι μάλλον έχει βρει τη συνταγή για τα αυτοκίνητα που ζητάει ο κόσμος. Και λέγοντας αυτοκίνητο να έχουμε στο μυαλό μας όλο το πακέτο (πριν και μετά την πώληση). Ερευνες έχουν δείξει ότι εταιρείες με υποδειγματικό after sales service μπορούσαν να αυξάνουν το μερίδιο αγοράς τιμολογώντας κατά 10% περισσότερο από τον ανταγωνισμό (μας θυμίζει κάτι αυτό?). Και βέβαια αυτό είναι ένα κομμάτι, τα υπόλοιπα προφανώς αναφέρονται στην αξιοιπιστία, οδήγηση, και ότι άλλο μπορεί να θέσει κανείς ως κριτήριο αγοράς για ένα αυτοκίνητο.Στη συνέχεια η ΤΟΥΟΤΑ θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι εφαρμόζει από ίδρυσης της ένα τρόπο διοίκησης (Management) σε όλες τις λειτουργίες της από παραγωγή ως ανάπτυξη προιόντων τον οποίο όλες οι άλλες εταιρείες (και όχι μόνο αυτοκινητοβιομηχανίες) προσπαθούν να μιμηθούν. Σημειώστε ότι η ΤΟΥΟΤΑ δίνει απλόχερα και αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες της προκειμένου να μυηθούν στα σύστημα διοίκησης της οι λοιποί 'ανταγωνιστές'. Και αυτό λόγω κουλτούρας που είναι και το κυρίαρχο στοιχείο που τη διαφοροποιεί από τις άλλες εταιρείες και ο κύριος λόγος που οι άλλες εταιρείες δεν μπορούν εύκολα να υιοθετήσουν τον τρόπο λειτουργίας της ΤΟΥΟΤΑ.
Λόγω επαγγέλματος και συνεχής εκπαίδευσης έμαθα πια ότι πριν κρίνω μια κατάσταση και ειδικότερα ένα τεχνολογικό προιόν, θα πρέπει να διαχωρίζω αν η κρίση μου θα βασιστεί αποκλειστικά στη δική μου άποψη ως χρήστη ή αν θα είναι αποτέλεσμα έρευνας βάσει αντικειμενικών στοιχείων.
Στην πρώτη περίπτωση έχω συμφωνήσει με τον εαυτό μου ότι τα όποια συμπεράσματα είναι χρήσιμα μόνο σε μένα και μπορούν να ερμηνεύσουν μόνο τη δική μου συμπεριφορά και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να επεκταθούν και να γενικευτούν τα συμπερασμάτα σε άλλους, όπου σε αυτή την περίπτωση απαιτείται εκτενής και τεκμηριωμένη ανάλυση.Ετσι μιλώντας για αυτοκίνητα, και αν πούμε για ΤΟΥΟΤΑ προσπάθησα παραπάνω να σας δώσω μερικά αντικειμενικά στοιχεία για το τι σημαίνει ΤΟΥΟΤΑ γιατί δυστυχώς δεν είναι ευρέως γνωστά. Και εγώ τώρα τελευταία τα μαθαίνω, το τελευταίο δίμηνο έχω διαβάσει έξι βιβλία για το ΤΟΥΟΤΑ WAY, προκειμένου να καταλάβω αλλά και να πειστώ ότι κάπως έτσι είναι τα πράγματα στην ΤΟΥΟΤΑ.
Σε προσωπικό επίπεδο, θα μπορούσα να σας πως πολλά καθώς εδώ και πέντε μήνες είμαι κάτοχος ενός RAV4. Αλλά νομίζω ότι δεν είναι η ουσία αυτή αν και ευχαρίστως θα το κάνω αν μου ζητηθεί. Εδώ αναφερόμαστε σε μια εταιρεία και τα προιόντα της και προσπαθήσουμε να τους αποδώσουμε ιδιότητες όπως ποιότητα, αξιοπιστία και άλλα. Θυμίζω ότι υπάρχουν οργανισμοί που τουλάχιστον στο εξωτερικό θεωρούνται αξιόπιστοι και παίζουν το ρόλο του opinion maker (sic!) οι οποίοι μετρούν συστηματικά και μεθοδικά αυτές τις ιδιότητες. Από ότι θυμάμαι η ΤΟΥΟΤΑ είναι στις πρώτες θέσεις σε θέματα αξιοπιστίας με μακρά πρώτη τη LEXUS. H LEXUS θυμίζω ότι είναι brand της ΤΟΥΟΤΑ, και αν θέλουμε να συγκρίνουμε αυτοκίνητα πολυτελείας τύπου Mercedes ή ΒΜW, τότε ο κατάλληλος αντίπαλος είναι η LEXUS. Παρακαλώ όμως όποια τέτοια σύγκριση να γίνεται βάσει στοιχείων και όχι αυθαίρετα. Οι προσωπικές εμπειρίες είναι καλοδεχούμενες με τη διαφορά ότι όταν θα αρχίσουν οι αντικρουόμενες απόψεις δεν θα οδηγηθούμε σε αντικειμενικά συμπεράσματα.
Και για την ιστορία ΟΧΙ δεν δουλεύω στην ΤΟΥΟΤΑ, ούτε τα παίρνω αν και θα ήθελα πολύ να δούλευα για μια εταιρεία σαν την ΤΟΥΟΤΑ.
Συγγνώμη για την πολυλογία. -
Ο χρήστης vmantas έγραψε:
Η ΤΟΥΟΤΑ έφτασε να είναι πλέον το Νο2 στον κόσμο.Νομίζω σε ένα άλλο thread αναφέρθηκε οτι πέρασε πρώτη, μπροστά από την DaimlerChrysler.
-
Ο χρήστης solar_energy έγραψε:
Σε περιοδικο διαβασα οτι απο το 2006 σταματαει η παραγωγη Celica και Mr2
λογω του οτι η ΤΟΥΟΤΑ δεν μπορει να αντιμετωπισει τους ανταγωνιστες σε αυτη την κατηγορια .Φιδια ; Το ελπιζω !!!!Φήμες σε Forum λένε οτι θα αντικατασταθούν με υβριδικά τετρακίνητα τύπου Volta.
Ετσι ακριβως ειναι. http://www.autopress.gr/nmodels/showafixi.asp?ID=783
-
Ο χρήστης Jazzouras έγραψε:
Η ΤΟΥΟΤΑ έφτασε να είναι πλέον το Νο2 στον κόσμο.
Νομίζω σε ένα άλλο thread αναφέρθηκε οτι πέρασε πρώτη, μπροστά από την DaimlerChrysler.
H DC (κάτι έχουν φαίνεται αυτά τα αρχικά, αφού κι ο Κουλ-ο-θαρντ χάλια πάει) είναι... 5η πίσω και από το VAG
H Toyota είναι 2η σε πωλήσεις μονάδων παγκοσμίως πίσω από την GM. Σε κέρδη όμως είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
H Toyota åßíáé 2ç óå ðùëÞóåéò ìïíÜäùí ðáãêïóìßùò ðßóù áðü ôçí GM. Óå êÝñäç üìùò åßíáé óå ðïëý êáëýôåñç êáôÜóôáóçÔá êáèáñÜ êÝñäç ôçò Toyota åßíáé ðåñéóóüôåñá áðï üôé ôá áíôßóôïé÷á GM+Ford+DC ìáæß...
-
Συγνωμη αν ειναι λιγο ασχερο αλλα δεν βρηκα που αλλου να το βαλω. Η καινουργια corolla 1.4 Sol ξερει κανενας με τι λαστιχα ερχεται; Διασταση και μαρκα. Ευχαριστω
-
195/60 R15
Στις προ facelift έβαζαν michelin energy (εμένα μου άρεσαν αρκετά αυτά τα λάστιχα) dunlop sp sport (άθλια κατά τη γνώμη μου).
τώρα έβαλα τα yokohama c.drive και ούτε αυτά μου αρέσουν....καλά για την αξιοπιστία της toyota ξεχάστε τα παλιά καλά μοντέλα...
πριν 10 μέρες ήταν μέσα η corollίτσα μου για επισκευή στο διαφορικό.
επίσης τώρα που άρχισε να κρυώνει ο καιρός άρχισαν να τρίζουν το ταμπλώ και η κονσόλα σα τρελλά....
Προσθέστε τα στην ατελείωτη λίστα με τα προβλήματα που μου έχει βγάλει...(βέβαια δεν περνάει και πολυ καλά μαζί μου αλλά οδηγούσα και άλλα αυτοκίνητα παλιότερα που δεν έβγαζαν τόσα προβλήματα....)
-
Όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν παραπάνω πράγματα για τον τρόπο δουλειάς στην Toyota μπορούν να διαβάσουν (για το TPS) στο παρακάτω link:
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=1677 -
Σε συνέχεια του παραπάνω post και για την κουβέντα που είχε γίνει τότε σχετικά με τους ανθρώπους που κάνουν τη διαφορά, φαίνεται τελικά ότι όντως η Toyota αντιμετωπίζει προβλήματα στην εφαρμογή του TPS στα εργοστάσια του εξωτερικού. (σημειωτέον ότι το TPS πλέον έχει αλλάξει ριζικά μέσα σε 2χρόνια που έχουν περάσει από το ποστ - όταν βρω χρόνο κάτι θα γράψω).
http://www.cheersandgears.com/forums/index.php?showtopic=4744Τα προβλήματα αυτά μεγαλώνουν όσο μεγαλώνει και η Toyota. Ελπίζω σύντομα να βρουν λύσεις. Το παρελθόν έχει δείξει ότι λύνουν τα όποια προβλήματα εμφανίζονται. Βέβαια η Toyota πλέον είναι μια πολύ μεγάλη εταιρεία κι έτσι τα προβλήματα θα λύνονται με όλο και μεγαλύτερη δυσκολία.
-
Ο χρήστης billlllll έγραψε:
πριν 10 μέρες ήταν μέσα η corollίτσα μου για επισκευή στο διαφορικό.
επίσης τώρα που άρχισε να κρυώνει ο καιρός άρχισαν να τρίζουν το ταμπλώ και η κονσόλα σα τρελλά....
Προσθέστε τα στην ατελείωτη λίστα με τα προβλήματα που μου έχει βγάλει...Μπορείς να αναφερθείς πιο συγκεκριμένα φίλε Billllll; Από τον περασμένο Φλεβάρη που το έχω εγώ δεν έχει παρουσιάσει το παραμικρό και από τριγμό δεν έχει κάνει κιχ... Συμπλήρωσα 20.100Km στην Αθήνα και κάθε Σαββατοκύριακο σε καρόδρομους της Αρκαδίας. Πολύ καλός μου φίλος που δουλεύει σε συνεργείο Toyota (αυτός με ώθησε να το πάρω) μου είπε ότι τα προβλήματα είναι ελάχιστα. Θα μου το έλεγε αν κάτι δεν πήγαινε καλά γενικά με το μοντέλο.
Σε κάλυψε η εγγύηση; Πές τα όλα να μαθαίνουμε!!! -
Γειά σας και πάλι!
Τα έχω γράψει αναλυτικά κάπου αλλού τα προβλήματα που μου έβγαλε και πίστεψέ με δεν είμαι ο μόνος...
Ένας φίλος μου έχει την ίδια με μένα και του έχει βγάλει σχεδόν τα ίδια....
Επίσης στο http://www.corollaclub.com και στις συναντήσεις με τους corollάκηδες είναι πολλοί που έχουν αντιμετωπίσει αντίστοιχα προβλήματα...
Στα 10.000κμ μου άλλαξαν δίσκο-πλατώ χωρίς να υπάρχει προφανής λόγος (μου είπαν τον αλλάζουν σε όλα)
Μαζί μου άλλαξαν και ντίζες ταχυτήτων γιατί συντνίζονταν και έκαναν ένα σπαστικό θόρυβο...
Κάπου εκεί άρχισαν και τα πρώτα τριξίματα από την κονσόλα... Άλλα τα φτίξαν στην αντιπροσωπεία (βάζαν σφουγγαράκια) και άλλα μόνος μου.
Στις 18.000κμ σπάει το μοτέρ μου (δε λέω το ζορίζω γενικά) η μπιέλα συγκεκριμένα και μου το αλλάζουν στην εγγύηση (για την αντιπροσωπεία και τα τρομερά παράπονα που έχω θα πω άλλη φορά...)
μαζί τότε μου αλλάζουν και τακάκια και δίσκους μπροστά γιατί λέει τους αλλάζουν σε όλα (στην εγγύηση πάντα)
Οι δίσκοι της ΤΟΥΟΤΑ στα καινούρια μοντέλα δεν είναι ιδιαίτερα ανθεκτικοί και επειδή με τα μαστόρια εκεί στην αντιπροσωπεία που πήγα γίναμε κολλητρια μου είπαν ολοι να βρω κάποια καλή μάρκα aftermarket και να βάλω αυτούς(τελικά δεν βγάζει καμία εταιρία σοβαρή δίσκους για την Ε12 μη TS και τελικά ίσως φέρουμε από fensport μόνο εκεί βρήκαμε... ) το ίδιο και τα τακάκια κρατάνε αρκετά λίγο.
Μετά από αυτά αρχίζει ένα πανηγύρι από τριξίματα μέσα από το ταμπώ από την κονσόλα το οποίο στην αντιπροσωπεία δεν κάναν τον κόπο να ασχοληθούν (αν δεν βγάζουν φράγκα (λαδάκια-service) δεν ασχολούνται...) αυτό φτιάχτηκε από εμένα και τον συνcorollάκια φίλο μου αφού ξηλώσαμε τα πάντα και τα σταθεροποιήσαμε (σφουγγαράκια-σιλικόνες κτλ) Τώρα που άρχισε να χειμωνιάζει πάλι άρχισαν και τα τριξίματα )
Η Corollϊτσα φοράει τα 3cm ελατήρια και ανακατασκευή τα μαμά αμορτισέρ ρυθμισμένα πάλι σχετικά μαλακά... δεν είναι κούτσουρο δηλαδή και δεν κοπανάει καθόλου (δεν οφείλονται εκεί τα τριξίματα...)
Σε κάποια φάση είχε χαλάσει το χειριστήριο του στερεοφωνικού στο τιμόνι (εγγύηση)
Σε κάποια φάση και ειδικά το καλοκαίρι με ζέστη δεν δούλευαν σωστά τα ηλεκτρικά παράθυρα.
Πριν από 5-6.000κμ είχαν ΛΥΘΕΙ 3 από τα 4 βίδες που συγκρατούν το πίσω αριστερό μουαγιέ και παραλίγο να μου φύγει τελείως η ρόδα (ευτυχώς πήγαινα σιγά τότε! γι αυτό δεν κατηγορώ τελείως την Μαμά ΤΟΥΟΤΑ όσο την αντιπροσωπεία....)
Τώρα στα 57.000κμ κάτι χάλασε στο διαφορικό και μου το επισκεύασαν (έκανε έναν περίεργο θόρυβο)
Γενικά τα προβλήματα που παρουσιάζονταν είναι και άλλα, καθίσματα που έτριζαν, αλλαγή πολαπλής εισαγωγής κ.α.
Τα περισσότερα παρουσιάζονταν στις πρώτες φουρνιές αφού από το corollaclub οι πιό καινούριοι δεν αντιμετώπισαν τα περισσότερα από αυτά (εισαγωγή, ντίζες, δίσκος)
Για την facelift δεν γνωρίζω απολύτως τίποτα...Φίλε Giorgo αυτό που σου είπε ο φίλος σου δεν ξέρω γιατί στο είπε ...
Τουλάχιστον στην αντιπροσωπεία που πήγαινα τα παιδιά εκεί (πολλοί λίγοι σωστοί) κάθε φορά που πήγαινα μου έλεγαν και διαφορετική ιστορία για πρόβληματα σε Ε12
μιας κυρίας της κλείδωνε το τιμόνι εν κινήσει! μιας άλλης το έγδυναν για 3η φορά για τριγμούς μιλάμε για σήριαλ!
Όλοι μου έλεγαν να πάρω κανα yaris που είναι 1.000φορές καλύτερα φτιαγμένο....
Τι να πω μερικά από αυτά που εμφανίστηκαν στο αυτοκίνητό μου ίσως να εμφανιζόταν αργότερα σε κάποιον ποιό συντηριτικό οδηγό αλλά νομίζω πως είναι υπερβολικά. Πριν οδηγούσα renault 5 μετατροπή 1.4 από clio μιλάμε για ΑΝΕΛΕΗΤΟ λιώσιμο και διαφορικό μοτέρ δεν είχε κάνει τσικ όχι να χαλάσουν σε 18.000 και 45.000κμ ....Καλά έκθεση έγραψα και πάω στοίχημα πως κάτι ξεχνάω....
Edit: χρειάζομαι τώρα πάλι άμεση αλλαγή από δίσκους μπροστά και πίσω και τακάκια για 3η φορά μπροστά... Επίσης μαζί με το διαφορικό μου άλλαξαν και δίσκο-ρουλεμάν στην αντιπροσωπεία (αυτόν τον πλήρωσα-φθορά μου είπαν.... άντεξε δηλαδή 40.000κμ)
Πείτε καμιά γνώμη....
TOYOTA FORUM