-
alex mix wrote:
apolonios wrote:
Το toyota flex δεν ισχύει για ισόποσες δόσεις; Στην αντιπροσωπεία ενώ δίνω το 50 τοις εκατό προκαταβολή μου δίνουν επιτόκιο 8.9 ενώ το 7.5 το δίνουν μόνο αν κάνεις balloon δοση
Αυτή είναι η flex η balloon που λες. Η άλλη είναι η basic
Πραγματικά το επιτόκιο είναι εξωφρενικό και είναι κρίμα γιατί οι τιμές των αυτοκινήτων είναι χαμηλές.
Θα συμφωνήσω μαζί σου φίλε μου 100%
-
Πραγματικά το επιτόκιο είναι εξωφρενικό και είναι κρίμα γιατί οι τιμές των αυτοκινήτων είναι χαμηλές.
Μερικές σκέψεις:
- Στο 90% των εταιρειών τόσο είναι τα επιτόκια.
- Συνεχίζουν να είναι χαμηλότερα από τα επιτόκια των τραπεζών.
- Αυτοκίνητα πουλάνε, όχι δάνεια, δεν τους απασχολεί το επιτόκιο.
- Η πλειοψηφία αγοράζει μετρητά ή με leasing.
- Προσωπικά, επείδη το έψαξα, όποιος θέλει Τογιότα με δόσεις, συμφέρει περισσότερο το leasing.
-
apolonios wrote:
Μερικές σκέψεις:
- Στο 90% των εταιρειών τόσο είναι τα επιτόκια.
- Συνεχίζουν να είναι χαμηλότερα από τα επιτόκια των τραπεζών.
- Αυτοκίνητα πουλάνε, όχι δάνεια, δεν τους απασχολεί το επιτόκιο.
- Η πλειοψηφία αγοράζει μετρητά ή με leasing.
- Προσωπικά, επείδη το έψαξα, όποιος θέλει Τογιότα με δόσεις, συμφέρει περισσότερο το leasing.
Η ford δίνει 1%, η skoda 5.3% και αν το κάνεις σε 12 δόσεις 0%. Η seat μου έδωσε το ίδιο με της skoda. Λογικά επιτόκια δηλαδή και όχι επιτόκια πιστωτικής καρτας
-
Οι πιστωτικές έχουν 16%-17%. Και το αυτοκίνητο είναι ένα καταναλωτικό αγαθό.
Επειδή προφανώς κάποιοι διαφωνούν με την αγορά αυτοκινήτου με μετρητά, τότε θα πρέπει να ψάξουν τα επιτόκια και ναδουν συνολικά πόσο θα τους κοστίσει το χ αυτοκίνητο.
Διαβάζω ότι το corolla από τα 23.000€ πάει στα 27.000€. Ενώ το focus πόσο πάει π.χ. ;
Όσοι λοιπόν ενδιαφέρονται να πάρουν με δάνειο θα συγκρίνουν τα 27.000€ και όχι τα 23.000€.
Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι στην ενδεχόμενη πώληση σαν μτχ σε μερικά χρόνια, η τιμή που θα υπολογιστεί για το πόσο είχε καινούριο, θα είναι τα 23.
-
Οι πιστωτικές έχουν 16%-17%. Και το αυτοκίνητο είναι ένα καταναλωτικό αγαθό.
Επειδή προφανώς κάποιοι διαφωνούν με την αγορά αυτοκινήτου με μετρητά, τότε θα πρέπει να ψάξουν τα επιτόκια και ναδουν συνολικά πόσο θα τους κοστίσει το χ αυτοκίνητο.
Διαβάζω ότι το corolla από τα 23.000€ πάει στα 27.000€. Ενώ το focus πόσο πάει π.χ. ;
Όσοι λοιπόν ενδιαφέρονται να πάρουν με δάνειο θα συγκρίνουν τα 27.000€ και όχι τα 23.000€.
Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι στην ενδεχόμενη πώληση σαν μτχ σε μερικά χρόνια, η τιμή που θα υπολογιστεί για το πόσο είχε καινούριο, θα είναι τα 23.
Αν δεν πάρω το focus η δεύτερη επιλογή είναι το corolla 1.2t eco που με μεταλλικό και αισθητήρες βγαίνει στα 18500. Θα δώσω 11000 προκαταβολή και 36 δόσεις και ο τόκος βγαίνει 1300ε. Στα 8500 μετρητά και 48 δόσεις βγαίνει 2200. Έχει μεγάλη διαφορά
-
Η ford δίνει 1%, η skoda 5.3% και αν το κάνεις σε 12 δόσεις 0%. Η seat μου έδωσε το ίδιο με της skoda. Λογικά επιτόκια δηλαδή και όχι επιτόκια πιστωτικής καρτας
Το ξέρω. Για αυτό έγραψα 90% και όχι 100%. Κάποιες (ελάχιστες) δίνουν χαμηλότερα επιτόκια. Αλλά Συγγελίδης, Τογιότα, Νισσαν, Γερμανοί κλπ. όλοι είναι πάνω από 7.5%. Τώρα με 12 δόσεις είναι λίγο άκυρο, είναι σχεδόν σαν μετρητά, βγαίνει τεράστια δόση και μπορείς να το κάνεις και με την κάρτα π.χ. στην Βελμάρ εαν σου φτάνει το όριο.
-
Ας πούμε ότι είσαι o toyotas... Και έχεις αναμονή για παράδοση κάποιους μήνες, και παραγγελίες στην σειρά.
Γιατί να αλλάξεις προς το χειρότερο(για εσένα) το χρηματοδοτικό πακέτο που προσφέρεις;;; Δηλαδή εφόσον προσελκύεις το αγοραστικό κοινό που ενδιαφέρεσαι, δεν βλέπω το λόγο να κάνεις ανταγωνιστικότερο το χρηματοδοτικό πρόγραμμα. ΟΤΑΝ και ΑΝ πέσουν οι πωλήσεις είμαι σίγουρος πως θα το ξανασκεφτεί η toyota. Θυμάμαι αρκετές περιπτώσεις που στην αρχή είχε ένα αυτοκίνητο κανονικό επιτόκιο και μερικά χρόνια μετά ήταν άτοκο(π.χ. 147). Και διαφωνώ κάθετα, και δε θα ξαναγόραζα αυτοκίνητο της εταιρίας. Όταν για να πουλήσει κάποια κομμάτια παραπάνω, πηδάει τον παλιό αγοραστή. Πώς, και πόσο να το πουλήσει σαν μτχ;;;
Και πάλι στην toyota....Για εμένα που το πλήρωσα μετρητοίς, μου φαίνεται σαν εταιρεία που με σέβεται σαν πελάτη. Γιατί και προφανώς θα στράβωνα, αν μπορούσε να το πάρει κάποιος με 72 άτοκες δόσεις. Ή και να επέλεγα και εγώ το άτοκο, και να χρησιμοποιούσα τα χρήματα αλλιώς. Πληρώνεις μετρητοίς για να κερδίσεις, και αυτό είναι που ισχύει στην πραγματική οικονομία, σε αντίθεση με άλλα που διάβασα. Το κόστος του χρήματος είναι δεδομένο. Οπότε όταν το ίδιο προϊόν έχει την ίδια τιμή, είτε με μετρητά είτε με δάνειο, μαντέψτε ποιος είναι ριγμένος......
-
Ας πούμε ότι είσαι o toyotas... Και έχεις αναμονή για παράδοση κάποιους μήνες, και παραγγελίες στην σειρά.
Γιατί να αλλάξεις προς το χειρότερο(για εσένα) το χρηματοδοτικό πακέτο που προσφέρεις;;; Δηλαδή εφόσον προσελκύεις το αγοραστικό κοινό που ενδιαφέρεσαι, δεν βλέπω το λόγο να κάνεις ανταγωνιστικότερο το χρηματοδοτικό πρόγραμμα. ΟΤΑΝ και ΑΝ πέσουν οι πωλήσεις είμαι σίγουρος πως θα το ξανασκεφτεί η toyota. Θυμάμαι αρκετές περιπτώσεις που στην αρχή είχε ένα αυτοκίνητο κανονικό επιτόκιο και μερικά χρόνια μετά ήταν άτοκο(π.χ. 147). Και διαφωνώ κάθετα, και δε θα ξαναγόραζα αυτοκίνητο της εταιρίας. Όταν για να πουλήσει κάποια κομμάτια παραπάνω, πηδάει τον παλιό αγοραστή. Πώς, και πόσο να το πουλήσει σαν μτχ;;;
Και πάλι στην toyota....Για εμένα που το πλήρωσα μετρητοίς, μου φαίνεται σαν εταιρεία που με σέβεται σαν πελάτη. Γιατί και προφανώς θα στράβωνα, αν μπορούσε να το πάρει κάποιος με 72 άτοκες δόσεις. Ή και να επέλεγα και εγώ το άτοκο, και να χρησιμοποιούσα τα χρήματα αλλιώς. Πληρώνεις μετρητοίς για να κερδίσεις, και αυτό είναι που ισχύει στην πραγματική οικονομία, σε αντίθεση με άλλα που διάβασα. Το κόστος του χρήματος είναι δεδομένο. Οπότε όταν το ίδιο προϊόν έχει την ίδια τιμή, είτε με μετρητά είτε με δάνειο, μαντέψτε ποιος είναι ριγμένος......
Έχεις κάποιο δίκιο έτσι όπως το θετεις
-
Εμένα δεν με πειράζει τόσο ο τόκος όσο το υψηλό επιτόκιο. Το 8.9% απέχει πολύ απο το 5.3%. Απλά η toyota πουλάει γιατι εχει καλά αυτοκίνητα και σε χαμηλή αρχική τιμή. Π.χ το corolla 1.2t ξεκινάει απο 16700, με ελλείψεις βέβαια στον εξοπλισμό, αλλά η τιμή ειναι εξαιρετικά χαμηλή. Για παράδειγμα αν είχε 5.3% επιτόκιο θα αγοράζα corolla με το 50% προκαταβολή ,αλλά όταν ο τόκος παει στα 2200ε, βλέπεις οτι ερχεται στην ίδια τιμή με το focus που εχει πληρέστερο εξοπλισμό, οπότε η αγορά δεν είναι συμφέρουσα.
Δηλαδή αν πας στο active plus που εχει τον ίδιο εξοπλισμό με το ford connected, το corolla θα στοιχίσει 23.000ε με τους τόκους και το ford 21.000ε
-
Σε αυτήν την περίπτωση 'ριγμένος' είναι αυτό που θα αγοράσει focus με μετρητά. Και αν για εσένα είναι λόγος να επιλέξεις την ford, για εμένα είναι λόγος να την αποφύγω
Δε θυμάμαι ποιος το έγραψε. Αλλά αυτή τη στιγμή toyota αγοράζεις με μετρητά ή leasing.
-
Δε θυμάμαι ποιος το έγραψε. Αλλά αυτή τη στιγμή toyota αγοράζεις με μετρητά ή leasing.
Εγώ το έγραψα, γιατί το ψάχνω αρκετά αφού κατά 90% το επόμενο μου αυτοκίνητο θα ειναι Corolla Hybrid Active+ (εκτός εαν αργήσω να αλλάξω και έχει βγεί κάτι που μου αρέσει περισσότερο). Και έχω καταλήξει ότι με συμφέρει ή μετρητά ή με Leasing. Αλλιώς με δόσεις, μόνο Ford...δεν υμφέρει κάτι άλλο.
-
Καλησπέρα,
Καθώς συζητάτε τα χρηματοδοτικά γνωρίζει κανείς με ποια ασφαλιστική συνεργάζεται η Toyota;
Αναμένω το νέο Yaris προς τα τέλη Φεβρουαρίου και κάποια στιγμή που είχαν πει θα επικοινωνήσουν για προσφορά. Στο site του μεταπωλητή αναφέρει εκτύπωση για hybrid που δεν το έχω βρει σε καμία εταιρεία ασφάλισης.
-
kyr80 wrote:
Εγώ το έγραψα, γιατί το ψάχνω αρκετά αφού κατά 90% το επόμενο μου αυτοκίνητο θα ειναι Corolla Hybrid Active+ (εκτός εαν αργήσω να αλλάξω και έχει βγεί κάτι που μου αρέσει περισσότερο). Και έχω καταλήξει ότι με συμφέρει ή μετρητά ή με Leasing. Αλλιώς με δόσεις, μόνο Ford...δεν υμφέρει κάτι άλλο.
Συμφέρει και αν δώσεις το 70% προκαταβολή. Για παράδειγμα αν από τα 18500 που κάνει το αμάξι δώσεις 12000ε και 36 δόσεις ,ο τόκος είναι κάτω από 1000ε.
-
Συμφέρει και αν δώσεις το 70% προκαταβολή. Για παράδειγμα αν από τα 18500 που κάνει το αμάξι δώσεις 12000ε και 36 δόσεις ,ο τόκος είναι κάτω από 1000ε.
Ναι, ΟΚ. Δεν μιλάω όμως για τόσο μεγάλη προκαταβολή...με 70% προκαταβολή είναι σαν να αγοράζεις μετρητά! Μιλάω για το αυτοκίνητο των €22.500 (τόσο έχει αυτό που θέλω) με €10.000 προκαταβολή.
-
kyr80 wrote:
Χωρίς προκαταβολή 289+ΦΠΑ(=358€) για 4 χρόνια και 80.000χλμ
209+ΦΠΑ με προκαταβολή 3508+ΦΠΑ
Δεν αξίζει για 300€ σε 4 χρόνια να δώσεις προκαταβολή.
Σε 4 χρόνια θα έχεις δώσει 13872+ΦΠΑ=17201
Στην Toyota με 0 προκταβολή βγαίνει 27186€ και μηνιαία δόση 566€
Άρα θα έχεις δώσει χοντρικά 10.000€ λιγότερα. 4 χρόνια μεικτή ασφάλεια, 2 τετράδες λάστιχα, 4 service.
Πόσο να το πουλήσεις μτχ μετά από 4 χρόνια;;; Τα auris τα βλέπω από 13-15000€
Leasing και πάλι leasing
-
Σε ποια εταιρεία είναι αυτές οι τιμές?
Πάντως η Executive εχει ακόμα καλύτερο πακέτο με €174 (+ΦΠΑ) και €4.690 προκαταβολή. Βγαίνει περίπου €600 λιγότερα στην 4ετία. Η ALD είναι η πιο ακριβή μέχρι στιγμής. -
[...]Δηλαδή αν πας στο active plus που εχει τον ίδιο εξοπλισμό με το ford connected, το corolla θα στοιχίσει 23.000ε με τους τόκους και το ford 21.000ε
Το ford connected δεν έχει τον ίδιο εξοπλισμό με την active plus. Με μία πρόχειρη ματιά βλέπω πως έχει air condition αντί διζωνικού κλιματισμού και απλό cc αντί acc.
-
[quote=Fanis75
kyr80 wrote:
Σε ποια εταιρεία είναι αυτές οι τιμές?
Πάντως η Executive εχει ακόμα καλύτερο πακέτο με €174 (+ΦΠΑ) και €4.690 προκαταβολή. Βγαίνει περίπου €600 λιγότερα στην 4ετία. Η ALD είναι η πιο ακριβή μέχρι στιγμής.[/quote]
Leaseplan. Service αντιπροσωπεία, άμεση κάλυψη αυτοκινήτου αντικατάστασης
Δίνεις 1200€ +φπα περισσότερη προκαταβολή στην executive. Αλλά για εμένα δεν αξίζει να τους δώσεις 4690+φπα μπροστά. Στο chr έδωσα προκαταβολή γιατί γλίτωσα κανένα 2χίλιαρο συνολικά και συνέφερε. Αν θυμάμαι καλά ήταν 3500€ περίπου. Στο ranger δεν έδωσα καθόλου προκαταβολή, και για λογιστικούς λόγους.
-
Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες!
Όταν έρθει η ώρα θα μελετήσω προσεκτικά όλες τις αναλλακτικές. Θα μιλήσω και σε έναν φίλο μου μου εργάζεται σε εταιρεία leasing, μήπως μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο.
Edit: μόλις την είδα την Leasplan, ΔΕΝ συμφέρει...πανάκριβη! Οι τιμές που λές είναι σωστές, αλλά για την έκδοση ECO, όχι την Active+. Δηλαδή βγαίνει και πιο ακριβή και για μια έκδοση με χειρότερο εξοπλισμό και περί τα €2.000 φτηνότερη ως τιμή αγοράς. Οπότε η Executive συνεχίζει να είναι η πιο συμφέρουσα επιλογή αυτή τη στιγμή. Τουλάχιστον στις δημοσιευμένες προσφορές.
-
Το 4690 είναι τελική με ΦΠΑ ή χωρίς;
Δεν είδα την έκδοση στην leaseplan. Λάθος μου. Στο chr είχε μια έκδοση που την έλεγε business κάτι . Και δίνω 219+ΦΠΑ.
Για ένα αυτοκίνητο παζάρια δε χωράνε. Χωράνε στα μτχ 4ετίας που έχουν.
TOYOTA FORUM