-
enginekiller όλα το κάνουν αυτό (αργούν να πέσουν οι στροφές) και μένα με είχε παραξενέψει στην αρχή, αλλά θέμα συνήθειας είναι...
Το άλλο που λες ότι μπερδέυεται όταν ξαναπατήσεις εμένα πάντως δε το κάνει....
Οι πρώτες corolles με τις βίδες του πίσω άξονα που δεν ήταν σφιγμένες καλά πάντως στην Αγγλία ήταν φτιαγμένες.... -
Εννοω οτι αν ξαναπατησεις γκαζι ενω ακομα οι στροφες δεν εχουν πεσει τοτε μου φαινεται σαν να μην αρπαζει αμεσως. Ισως μου φαινεται βεβαια ετσι απλως επειδη οι στροφες ειναι πιο ψηλα ηδη τι να πω; Δεν το εχω δει σε κανενα αλλο αυτοκινητο αυτο!
-
Στο test drive που έκανα το παρατήρησα και εγώ ότι δεν πέφτουν οι στροφές και ρώτησα. Μου είπαν ότι είναι για να εξασφαλίζετε ροπή όπως έγραψε και ο Giorgos.
Άσχετο:
Έχει πάρει κάποιος με χρηματοδότηση από Toyota; Με την ασφάλεια τι γίνετε; Υποχρεωτικά μέσω Toyta την κάνω ή αν τους τρίξω τα δόντια πάω και αλλού; Ξέρετε πόσο περίπου θα μου κοστίσει η μικτή για το 1600 το Corolla; -
Ο χρήστης eleos111 έγραψε:
Έχει πάρει κάποιος με χρηματοδότηση από Toyota; Με την ασφάλεια τι γίνετε; Υποχρεωτικά μέσω Toyta την κάνω ή αν τους τρίξω τα δόντια πάω και αλλού; Ξέρετε πόσο περίπου θα μου κοστίσει η μικτή για το 1600 το Corolla;Εγώ πήρα με χρηματοδότηση. Τους έτριξα τα δόντια και κράτησα τη δική μου ασφάλεια η οποία βέβαια κάλυπτε με το παραπάνω τις απαιτήσεις τους. Όμως στην πορεία ανακάλυψα ότι η ασφάλεια που μου προτείνανε ήταν σημαντικά φθηνότερη στις ίδιες καλύψεις και γίνεται μέσω αυτών χωρίς να μιλάω εγώ με ασφαλιστικές. Άτακτη υποχώρηση λοιπόν και με τη λήξη του εξαμήνου ακολούθησα τη δική τους.
Κοίτα το κόστος και αποφάσισε. Μπορείς πάντως αν θέλεις να κρατήσεις τη δική σου, πηγαίνοντάς τους αν θυμάμαι καλά μια βεβαίωση ασφάλισης. Θα γκρινιάξουν λίγο αλλά θα δεχτούν. -
Toyota Insurance...
Πλήρης κάλυψη και σε εξαιρετικά ανταγωνιστική τιμή.
Και ... after sales Toyota
Συζητήστε με τους αντιπροσώπους -
Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει κανένα ηχοσύστημα που να αντικαθιστά το ήδη υπάρχον στην στην κονσόλα της Corolla, και που να παίζει ΜΡ3???
-
Ναι μία καλή ερώτηση!
Έχω δει Corolla με ειδική θήκη - αντάπτορα στη θέση του ηχοσυστήματος όπου στο πάνω μέρος βάζεις ηχοσύστημα της επιλογής σου και από κάτω αφήνει μία μικρή θηκούλα για μικροαντικείμενα. Έτσι βέβαια χάνεις την οθόνη του trip computer και σταματάν να ισχύουν και τα χειριστήρια του τιμονιού.
Tο υπάρχον ηχοσύστημα είναι της Panasonic (νομίζω ). Αν υπάρχει μοντέλο της Panasonic συμβατό με το υπάρχον που να παίζει Mp3 τότε αυτή είναι η λύση μας. Αντικαθιστάς το 'από μέσα', το ταμπλό μένει το ίδιο και τελείωσες.
Υπάρχει κανένας γνώστης; -
Ο χρήστης Giorgos έγραψε:
Ναι μία καλή ερώτηση!
Έχω δει Corolla με ειδική θήκη - αντάπτορα στη θέση του ηχοσυστήματος όπου στο πάνω μέρος βάζεις ηχοσύστημα της επιλογής σου και από κάτω αφήνει μία μικρή θηκούλα για μικροαντικείμενα. Έτσι βέβαια χάνεις την οθόνη του trip computer και σταματάν να ισχύουν και τα χειριστήρια του τιμονιού.
Tο υπάρχον ηχοσύστημα είναι της Panasonic (νομίζω ). Αν υπάρχει μοντέλο της Panasonic συμβατό με το υπάρχον που να παίζει Mp3 τότε αυτή είναι η λύση μας. Αντικαθιστάς το 'από μέσα', το ταμπλό μένει το ίδιο και τελείωσες.
Υπάρχει κανένας γνώστης;Δε γνωρίζω να υπάρχει.
Πάντως αν αποφασίσετε να αλλάξετε το μαμά μπορείτε να βάλετε οτιδήποτε. Υπάρχουν διάφορες προσθήκες που μπορούν να μπουν (το μαμά είναι 2 DIN) για να καλύψουν το κενό.
Η οθόνη του trip computer Μπορεί να μεταφερθεί αλλού.
Το μόνο που χάνεις είναι τα χειριστήρια του τιμονιού και μέχρι να βγουν ειδικοί adaptors γι' αυτά.Πάντως με το μαμά, με έναν AUX adaptor που μπαίνει στη φίσα του CD-Chnager μπορείς να βάλεις iPod (με 40 Gb σκληρό πχ) και να είσαι μια χαρά. Παίζουν και τα χειριστήρια του τιμονιού
-
Ναι μία καλή ερώτηση!
Έχω δει Corolla με ειδική θήκη - αντάπτορα στη θέση του ηχοσυστήματος όπου στο πάνω μέρος βάζεις ηχοσύστημα της επιλογής σου και από κάτω αφήνει μία μικρή θηκούλα για μικροαντικείμενα. Έτσι βέβαια χάνεις την οθόνη του trip computer και σταματάν να ισχύουν και τα χειριστήρια του τιμονιού.Κοίτα εδώ.
http://www.add-a-cdchanger.co.uk/acatal ... r_266.htmlκαι εδώ
http://www.add-a-cdchanger.co.uk/acatal ... s_398.html
Tο υπάρχον ηχοσύστημα είναι της Panasonic (νομίζω ).
Το υπάρχουν ηχοσύστημα ειναι όντως της Panasonic.
Αν υπάρχει μοντέλο της Panasonic συμβατό με το υπάρχον που να παίζει Mp3 τότε αυτή είναι η λύση μας. Αντικαθιστάς το 'από μέσα', το ταμπλό μένει το ίδιο και τελείωσες.
Υπάρχει κανένας γνώστης;Δεν ειναι έτσι. Το εργοστασιακό ειναι 'κολλημένο' με την οθονίτσα - ταμπλό που βλέπεις. Στο λέω με σιγουριά γιατί κάποια στιγμή την είχα αλλάξει (γιατι η οθονίτσα είχε 'τρελαθει').
Πάντως τα παραπάνω έλεγα να τα κάνω και εγώ αλλά μετά το άφησα λόγω έλλειψης χρημάτων.
Θα προτιμούσα να άλλαζα τα ηχεία πάντως. -
Ο χρήστης Everville έγραψε:
Πάντως τα παραπάνω έλεγα να τα κάνω και εγώ αλλά μετά το άφησα λόγω έλλειψης χρημάτων.
Θα προτιμούσα να άλλαζα τα ηχεία πάντως.Γιατί τοσο ασχημο ηχο παιζουν τα ηχεια????
Μου κανει εντυπωση διοτι στο avensis το ηχυσυστημα ειναι απο τα καλυτερα ''σημεια'' του......8 ηχεια ομοιομορφη κατανoμη ηχου στην καμπινα, αρκετες ρυθμισεις, και τα surround ζωντανευουν τον ηχο φοβερά.
ΥΣ. τον πρωτο καιρο οταν το πηρα ακουγα συνεχεια ''τριξιματα'' και περιεργους ηχουν.... αμαν λεω κουδουνιστρα πηρα αλλα τελικα ηταν οι διαφοροι ηχοι απο το surround.
Στο τελος το συνηθισα και ολα καλα...Παντως, αν καποιος δεν το ξερει απορεί....
-
Εμένα όταν ρώτησα μου είπαν ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να μπει κάποιο με mp3.
-
Μπα, μια χαρά παίζουν τα ηχεία στο Corolla... Βασικά μια χαρά για τις δικές μου μικρές απαιτήσεις. 4 ηχεία στις πόρτες και 2 τουϊτεράκια στους καθρεύτες έχει και εμένα με καλύπτει μια χαρά.
Θα γούσταρα πάντως Mp3 player επειδή όλο στους δρόμους είμαι... -
Corolaκιδες να ρωτησω κατι: το κλειδι του τηλεχειρισμου που εχετε απο ποσο μακρια πιανει; Και εξηγουμε. Εχουμε ενα yaris εδω και 5 χρονια και το κλειδι του(ενα μαλιστα) πιανει ακομα απο 30 μετρα τουλαχιστον(δεν το εχω δοκιμασει πιο πολυ. Το κλειδι βεβαια δεν εχει πολυχρησιμοποιηθει αλλα εστω 30 μετρα σε εστω καινουργιο κλειδι. Ο ξαδερφος μου εχει ενα mazda 6 και πιανει το κλειδι του μεσα απο club 30 μετρα πιο περα εξω απο το club! Εμενα ομως και τα 2 κλειδια δεν επιαναν ποτε πανω απο 10 μετρα και τωρα αυτο που χρησιμοποιω εγω με το ζορι 5 μετρα! Ειναι σπαστικο πολλες φορες που θελω αν ανοιξω απο το μπαλκονι για να βαλει κατι μεσα ο πατερας μου και δεν μπορω! Στην αρχη λεω οτι μπορει να ειναι πεσμενη η μπαταρια αν και καινουργιο αλλα και στα 2! Εσας ποσα μετρα πιανει;
-
Αρκετά μακριά πιάνει, σίγουρα περισσότερο από 5 και 10 μέτρα.
Τώρα που το σκέφτομαι ανοίγει από τον τέταρτο όροφο όταν είναι παρκαρισμένο από κάτω. -
Στο Corolla η πρόσοψη δεν πρέπει να είναι απαγορευτική όπως σε άλλα αυτοκίνητα για να βάλεις aftermarket mp3 CD player. Και με 200 ευρώ έχεις ένα επώνυμο μηχάνημα, καλύτερο από σχεδόν όλα τα εργοστασιακά εμπορικών αυτοκινήτων.
-
Κατι ενδιαφερον
Το καπο του Yaris ειναι 40 περιπου ευρω φθηνοτερο απο το καπω του Seicento , τιμες εκτός αντιπροσωπειας. -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Κατι ενδιαφερον
Το καπο του Yaris ειναι 40 περιπου ευρω φθηνοτερο απο το καπω του Seicento , τιμες εκτός αντιπροσωπειας.Ναι αλλά για να φτάσει να διπλώσει το καπό θα έχει γίνει τόση ζημιά που η διαφορά θα έιναι πολύ μεγάλη πρός τα πάνω στο yaris
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Corolaκιδες να ρωτησω κατι: το κλειδι του τηλεχειρισμου που εχετε απο ποσο μακρια πιανει; Και εξηγουμε. Εχουμε ενα yaris εδω και 5 χρονια και το κλειδι του(ενα μαλιστα) πιανει ακομα απο 30 μετρα τουλαχιστον(δεν το εχω δοκιμασει πιο πολυ. Το κλειδι βεβαια δεν εχει πολυχρησιμοποιηθει αλλα εστω 30 μετρα σε εστω καινουργιο κλειδι. Ο ξαδερφος μου εχει ενα mazda 6 και πιανει το κλειδι του μεσα απο club 30 μετρα πιο περα εξω απο το club! Εμενα ομως και τα 2 κλειδια δεν επιαναν ποτε πανω απο 10 μετρα και τωρα αυτο που χρησιμοποιω εγω με το ζορι 5 μετρα! Ειναι σπαστικο πολλες φορες που θελω αν ανοιξω απο το μπαλκονι για να βαλει κατι μεσα ο πατερας μου και δεν μπορω! Στην αρχη λεω οτι μπορει να ειναι πεσμενη η μπαταρια αν και καινουργιο αλλα και στα 2! Εσας ποσα μετρα πιανει;Σε μερικά σημεία η συχνότητα που εκπέμπει το τηλεχειριστήριο μπορεί να μπλέκεται με άλλες συχνότητες (πλέον υπάρχουν άπειρες συχνότητες όλα εκπέμπουν και από κάτι) και γι αυτό σε ορισμένα αυτοκίνητα η απόσταση που πιάνει ο συναγερμός δεν είναι σταθερή!!!!!!
-
παιδια να ρωτησω κατι. Εχω ενα πουντο τωρα και τουχω βαλει ενα πολυ καλο mp3 player.
Σε 1-2 μηνες θα παρς το Corolla 1.6 sol. Θα μπορω να του βαλω εκει το mp3 player?
και επισης τα ηχεια που εχει εχουν καλη ποιοτητα;ευχαριστω πολυ
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Corolaκιδες να ρωτησω κατι: το κλειδι του τηλεχειρισμου που εχετε απο ποσο μακρια πιανει; Και εξηγουμε. Εχουμε ενα yaris εδω και 5 χρονια και το κλειδι του(ενα μαλιστα) πιανει ακομα απο 30 μετρα τουλαχιστον(δεν το εχω δοκιμασει πιο πολυ. Το κλειδι βεβαια δεν εχει πολυχρησιμοποιηθει αλλα εστω 30 μετρα σε εστω καινουργιο κλειδι. Ο ξαδερφος μου εχει ενα mazda 6 και πιανει το κλειδι του μεσα απο club 30 μετρα πιο περα εξω απο το club! Εμενα ομως και τα 2 κλειδια δεν επιαναν ποτε πανω απο 10 μετρα και τωρα αυτο που χρησιμοποιω εγω με το ζορι 5 μετρα! Ειναι σπαστικο πολλες φορες που θελω αν ανοιξω απο το μπαλκονι για να βαλει κατι μεσα ο πατερας μου και δεν μπορω! Στην αρχη λεω οτι μπορει να ειναι πεσμενη η μπαταρια αν και καινουργιο αλλα και στα 2! Εσας ποσα μετρα πιανει;
Σε μερικά σημεία η συχνότητα που εκπέμπει το τηλεχειριστήριο μπορεί να μπλέκεται με άλλες συχνότητες (πλέον υπάρχουν άπειρες συχνότητες όλα εκπέμπουν και από κάτι) και γι αυτό σε ορισμένα αυτοκίνητα η απόσταση που πιάνει ο συναγερμός δεν είναι σταθερή!!!!!!
Σωστά! Τις προάλλες στο δρόμο που παρκάρω ήταν μια πρέσσα μπετού. Ξέρετε ότι ο χειρισμός σε αυτά τα μηχανήματα γίνεται με remote control. Αποτέλεσμα ήταν να μην μπορώ νε ξεκλειδώσω το Corolla μου. Απλά δεν άκουγε ο τηλεχειρισμός του κλειδίού. Κατάλαβα το τι συνέβαινε και είπα στο χειριστή του μηχανίματος να κλείσει για λίγο το remote control, και ώ! του θαύματος ο τηλεχειρισμός του κλειδιού άκουσε και ξεκλείδωσε το Corolla.
TOYOTA FORUM