-
Παιδια μιας και ειμαι καινουργιος κατοχος δε μου λετε τι πιθανα προβληματα θα εχω. Αυτα δηλαδη που σας εχουν τυχει ή εχετε ακουσει
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Παιδια μιας και ειμαι καινουργιος κατοχος δε μου λετε τι πιθανα προβληματα θα εχω. Αυτα δηλαδη που σας εχουν τυχει ή εχετε ακουσειτίποτα δεν θα έχεις! κοίτα να το ευχαριστηθείς
α! και σχετικά με το άνοιγμα του μοτέρ: στο Γιάρις από τα 30k και μετά, λίγο μετά το μεγάλο σέρβις δηλαδή (φίλτρο βενζίνης ) είδα 'άλλο' μοτέρ
Σπύρος
-
Επειδη εχουμε στην οικογενεια Yaris 1.3 του 2000 ξερω οτι ειχαμε προβληματα με το δισκο. Εχει παρουσιαστει σε κανεναν αυτο στο corolla; Τα προβληματα του Yaris τα ξερω(μηδαμινα) ελπιζω να εχω ακομα λιγοτερα στο corolla.
-
Καλορίζικο κι απο εμένα.
Προσωπικά τους δίσκους τους κατατάσσω στα αναλώσιμα, ειδικά αν χρειάζεται να κάνεις παρκαρίσματα σε ανηφόρες/κατηφόρες. Αν αντέξει ένας δίσκος για 40-50.000 χλμ θεωρώ ότι έχει περάσει με το παραπάνω το τεστ αντοχής. Επίσης, αν το καλοσκεφτείς, δεν είναι και τόσο φοβερή δαπάνη η αλλαγή δίσκου. Σε accent μου είχε κοστίσει σ'εξωτερικό συνεργείο 200 ευρώ με την εργασία. -
200 , 200 δεν παυει να μετριουνται με ευρο.........
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αν αντέξει ένας δίσκος για 40-50.000 χλμ θεωρώ ότι έχει περάσει με το παραπάνω το τεστ αντοχής.στο δικό μου Γιάρις έχει αντέξει 120.000 χιλιόμετρα βάναυσης οδήγησης και αντέχει ακόμα χωρίς ίχνος πατιναρίσματος
Σπύρος
-
Προσωπικα στο Golf μου ειχε αντεξει 80.000 χλμ αλλα στο YAris που ειχε ακουστει αν θυμασται οτι ηταν ελλατωματικες καποιες παρτιδες κτλ. 3 φορες αλλαχθηκε μεχρι τα 70.000. Βεβαια απο τοτε δεν εχει ξαναπαρουσιασει προβλημα(140.000χλμ.)
-
Στο Astra μου στα 100.000 km (και 12 χρόνια ζωής) ο δίσκος είναι σαν καινούριος, χωρίς πατινάρισμα ...μην παίρνετε opel δεν είναι αξιόπιστα
-
Τωρα που ειπες Opel εγω δεν μπορω να καταλαβω πως ενας θειος μου που εχει ενα Ascona εχει κανει 250.000χλμ. και δεν εχει ακομα αλλαξει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Επειδη εχουμε στην οικογενεια Yaris 1.3 του 2000 ξερω οτι ειχαμε προβληματα με το δισκο. Εχει παρουσιαστει σε κανεναν αυτο στο corolla;Ναι φίλε μου σ'εμένα...
Πριν καν συμπληρώσουμε τα πρώτα...100 χιλιόμετρα! -
Πλακα μου κανεις; Σε corolla; Γιατι τι σου ειπαν σαν δικαιολογια; Ξερει κανενας αν το corolla εχει ηλακτονικο γκαζι ή μηχανικο; Βασικα ελαχιστα αυτοκινητα εχουν σημερα μηχανικο(ντιζα) αλλα για σιγουρια ρωταω επειδη καποιος μου το ανεφερε.
-
Ξερει κανενας αν το corolla εχει ηλακτονικο γκαζι ή μηχανικο; Βασικα ελαχιστα αυτοκινητα εχουν σημερα μηχανικο(ντιζα) αλλα για σιγουρια ρωταω επειδη καποιος μου το ανεφερε.Aν κρίνω απο το avensis II που εχει ντίζα, τοτε μαλλον και το corolla ντιζα εχει...
-
Έχει γκάζι με ντίζα (τουλάχιστον το προ - facelift) και υδραυλικό συμπλέκτη. Στα πρώτα 100Km να μείνει από συμπλέκτη είναι προφανέστατα βλάβη του συγκεκριμένου υλικού από το εργοστάσιο και φαντάζομαι αλλάχτηκε στην εγγύηση.
Η ερώτηση είναι πόσα χλμ θεωρείται λογικό για το συγκεκριμένο μοντέλο να κάνει μέχρι την πρώτη αλλαγή συμπλέκτη; Εξαρτάται βέβαια και από το 'πόδι' ή από τις συνθήκες. Έναν μέσο όρο από τις εμπειρίες ιδιοκητών θα ήταν καλό να τον ξέρουμε. Το δικό μου με 24.000Km δείχνει σαν καινούργιο. Περιμένω πάντως πρόωρη φθορά επειδή έχω Parking με πολύ άσχημη ανηφόρα που απαιτεί πατινάρισμα. -
Πρώτη φορά παράπονο από Τογιότα, λέω να το γράψω... Πάω στην αντιπροσωπεία για τα καθιερωμένα, λαδάκια, φιλτράκια κλπ... Φίλτρο καμπίνας επιβατών δεν υπήρχε, μου λένε περάστε από δευτέρα θα έχουμε.
Πρώτη ένσταση εδώ, η Τογιότα 'διαφημίζει' την 99% πληρότητα σε ανταλλακτικά της... τέλοσπάντων.
Ξαναπάω από δευτέρα, τίποτα. Η απάντηση: 'κάνουν καταγραφή στην Τογιότα Ελλάς και δεν μας έχουν φέρει ακόμα...'
Με τα πολλά κάποια στιγμή μου τηλεφωνούν ότι τους ήρθε, πάω, το βάζω. Η ΤΙΜΗ??? 31 Ευρά
δεν τσιγγουνεύομαι, αλλά ρε παιδιά, 31 ευρώ για ένα σκατοφιλτράκι καμπίνας δεν είναι πάρα πολλά? Ρωτώντας κάτω στον αρχιμηχανικό, η απάντησή του με αποστόμωσε: 'Άμα είναι μ@λ@κες τι περιμένεις!'
Σπύρος
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Πρώτη φορά παράπονο από Τογιότα, λέω να το γράψω... Πάω στην αντιπροσωπεία για τα καθιερωμένα, λαδάκια, φιλτράκια κλπ... Φίλτρο καμπίνας επιβατών δεν υπήρχε, μου λένε περάστε από δευτέρα θα έχουμε.Πρώτη ένσταση εδώ, η Τογιότα 'διαφημίζει' την 99% πληρότητα σε ανταλλακτικά της... τέλοσπάντων.
Ξαναπάω από δευτέρα, τίποτα. Η απάντηση: 'κάνουν καταγραφή στην Τογιότα Ελλάς και δεν μας έχουν φέρει ακόμα...'
Με τα πολλά κάποια στιγμή μου τηλεφωνούν ότι τους ήρθε, πάω, το βάζω. Η ΤΙΜΗ??? 31 Ευρά
δεν τσιγγουνεύομαι, αλλά ρε παιδιά, 31 ευρώ για ένα σκατοφιλτράκι καμπίνας δεν είναι πάρα πολλά? Ρωτώντας κάτω στον αρχιμηχανικό, η απάντησή του με αποστόμωσε: 'Άμα είναι μ@λ@κες τι περιμένεις!'
Σπύρος
Σπυρο το συγκεκριμενο φιλτρο ειναι οντως ακριβό, αλλα αυτο δεν ειναι φαινομενο μονο της toyota ,αλλα εχω διαπιστώσει αρκετων εταιρειων ...
Τωρα γιατί, δεν μπορώ να βρω λογική εξηγηση.. -
[>quote='Giorgos']Έχει γκάζι με ντίζα (τουλάχιστον το προ - facelift) και υδραυλικό συμπλέκτη. Στα πρώτα 100Km να μείνει από συμπλέκτη είναι προφανέστατα βλάβη του συγκεκριμένου υλικού από το εργοστάσιο και φαντάζομαι αλλάχτηκε στην εγγύηση.
Η ερώτηση είναι πόσα χλμ θεωρείται λογικό για το συγκεκριμένο μοντέλο να κάνει μέχρι την πρώτη αλλαγή συμπλέκτη; Εξαρτάται βέβαια και από το 'πόδι' ή από τις συνθήκες. Έναν μέσο όρο από τις εμπειρίες ιδιοκητών θα ήταν καλό να τον ξέρουμε. Το δικό μου με 24.000Km δείχνει σαν καινούργιο. Περιμένω πάντως πρόωρη φθορά επειδή έχω Parking με πολύ άσχημη ανηφόρα που απαιτεί πατινάρισμα.
[/quote]
Δισκος στα 100 χλμ ... προφανως ηταν ελλατωματικο το υλικο απο το εργοστασιο.
Ενας μεσος ορος χλμ για αλλαγη δισκου ειναι σε μικτη χρηση τουλαχιστον 80-90000χλμ.
Αν ομως παρκαρεις σε ανηφορα-κατηφορα ειναι σοβαρό μειονεκτημα και θα σε οδηγησει με μαθηματική ακριβεια σε αλλαγη αρκετα νωρις.πχ να σου πω οτι ενας γνωστος μου με χιουνται που παρκαρει στο Γαλατσι στα νταμαρια (μιλαμε για γκρεμο ) αλλαζει δισκο καθε 20-30000χλμ , αρα καταλαβαινεις πλησιαζει η ωρα ...
-
Χθές, μίλησα με τον ασφαλιστή της Toyota - British Providence, γιατί έπρεπε να ανανεώσω το ασφαλιστήριο. Με ενημέρωσε ότι η Τoyota, σε συνεργασία με την Ατλαντική Ένωση, δημιούργησε ένα ιδιαίτερα ελκυστικό - πλήρες και φθηνό- πακέτο κάλυψης. Το πρόγραμμα λέγεται Toyota Insurance και παρέχεται μέσω του υπάρχοντος δικτύου των εξουσιοδοτημένων εμπόρων. Το νέο της ιστορίας είναι ότι επικοινωνείς με την Toyota και δεν εμπλέκεσαι καθόλου με ασφαλιστικές σε περίπτωση ατυχήματος.
Πιστεύω ότι σας ενδιαφέρει. Επικοινωνήστε με τους ασφαλιστές σας. -
@piko.
Πολύ ενδιαφέρον! Thanks. Θα το κοιτάξω@GFON.
Δε νομίζω να χρειαστώ τόσο σύντομα φίλε GFON. Ήδη έχω 24.000Km και δεν έχει αλλάξει τίποτα από την πρώτη μέρα. Ούτε καν έχει σκληρήνει το pedal. 100.000Km έβγαλα με ένα Punto με τις ίδιες συνθήκες και μάλιστα άλλαξα το σύστημα προληπτικά. Δεν είχε καν αρχίσει να πατινάρει και χαλαρά έφτανε 100.000 +. Τα Accent είχανε μια μικρή ευαισθησία στο συμπλέκτη τους και το ξέρω από δύο φίλους ιδιοκτήτες. Αλλάζουν κάθε 40 με 50 χιλιάδες με μέση χρήση μέσα στην πόλη και παρκαρίσματα στην Κυψέλη. Αν ξεπεράσω τα 70.000Km με το Corolla μου χωρίς να μου ζητήσει θα είμαι ευχαριστημένος. Εκτός κι αν αλλάξω parking με κανένα... ίσιο . Τα επιπλέον λεφτά όμως που θα δίνω θα καλύπτουν με το παραπάνω την αλλαγή ενός δίσκου... -
Πρώτη φορά παράπονο από Τογιότα, λέω να το γράψω... Πάω στην αντιπροσωπεία για τα καθιερωμένα, λαδάκια, φιλτράκια κλπ... Φίλτρο καμπίνας επιβατών δεν υπήρχε, μου λένε περάστε από δευτέρα θα έχουμε.Πρώτη ένσταση εδώ, η Τογιότα 'διαφημίζει' την 99% πληρότητα σε ανταλλακτικά της... τέλοσπάντων.
Σπύρος
Κάθε τέλος χρονιάς και αρχή επόμενης υπάρχει αυτό το πρόβλημα με τις απογραφές στις αποθήκες.
Όσο για το φίλτρο νομίζω πως για την τιμή ευθύνεται ο ενεργός άνθρακας που έχουν τα φίλτρα αυτά για την εξουδετέρωση οσμών και ρύπων. -
Για φίλτρο καμπίνας, ο ΒΑΣΙΛΗΣ μου είχε πει αυτά πριν καιρό:
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic ... gen#203254
TOYOTA FORUM