-
Ε καλα αυτο δεν ειναι κατι καινουργιο ή πρωτακουστο. Γενικα ομως σκυλια μαυρα. Οπως και να το κανουμε ειναι ξεπερασμενης τεχνολογιας και εποχης. Απλα στη τογιοτα και τα επομενα πιο συγχρονα μοτερ ειχαν αυτη την ευαισθησια.
-
Ο χρήστης tifo45 έγραψε:
Ε καλα αυτο δεν ειναι κατι καινουργιο ή πρωτακουστο. Γενικα ομως σκυλια μαυρα. Οπως και να το κανουμε ειναι ξεπερασμενης τεχνολογιας και εποχης. Απλα στη τογιοτα και τα επομενα πιο συγχρονα μοτερ ειχαν αυτη την ευαισθησια.Τι σκυλια μαύρα;Αυτά είναι πεκινουά του καναπέ!!!
-
Ο χρήστης tifo45 έγραψε:
Ε καλα αυτο δεν ειναι κατι καινουργιο ή πρωτακουστο. Γενικα ομως σκυλια μαυρα. Οπως και να το κανουμε ειναι ξεπερασμενης τεχνολογιας και εποχης. Απλα στη τογιοτα και τα επομενα πιο συγχρονα μοτερ ειχαν αυτη την ευαισθησια.Γενικά τα 4AFE δεν καίγαν καθόλου λάδια, τα επόμενα είχαν θέμα.
-
Τι να πω. Σε μένα πάντως μετα απο δύσκολη χρήση έκαιγε, μετα τις 150.000 χλμ, το ίδιο και ενός γνωστού μου το μικρότερο μοτέρ 1,3 4efe.
-
Γνωριζω αρκετα αβενσις με 4αφε, και κανενα δεν καει λαδι.
Το δικο μου με 400.000 χλμ ξεκινησε να καει λαδι τωρα, μεχρι φετος δεν ειχα συμπληρωσει ποτε. -
To αβενσις ομως με τον 4afe παράχθηκε μετα το 98. Το πιο πιθανό είναι το μοτέρ να βελτίωθηκε σε επιμέρους σημεία έχοντας δει τη συμπεριφορά του στις προηγούμενες γενιές σε EE90 - ΑΕ101 και Carina II - Carina E.
-
Εσείς τι αυτοκίνητο θα διαλέγατε αν ήταν να το κρατήσετε πολλά χρόνια; Αν ξέρατε ότι θα πρέπει να ζήσετε με αυτό για ένα μεγάλο διάστημα; Μήπως συμφωνείτε με όσους λένε ότι αν θες αυτοκίνητο για 'μια ζωή” θα πρέπει να πάρεις ιαπωνικό;
Ο μέσος όρος ηλικίας των αυτοκινήτων στην Ελλάδα μεγαλώνει. Δεν είναι περίεργο, κρατάμε τα αυτοκίνητα περισσότερο απ όσο παλιά. Είναι λοιπόν λογικό όταν διαλέγεις αυτοκίνητο να μην σκέφτεσαι μόνο τι σου αρέσει σήμερα, αλλά τι θα θες να οδηγείς κάθε μέρα και σε μερικά χρόνια. Όταν θα είναι «παλιό».
Κάνε άλλο ένα πείραμα. Ρώτα τον διπλανό σου, τι αυτοκίνητο θα αγόραζε για να κρατήσει δέκα χρόνια; Οι μισοί θα απαντήσουν ιαπωνικό. Γιατί; Τι είναι αυτό που έχουν τα αυτοκίνητα της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας που τα ξεχωρίζουν και τα κάνουν ιδανικά γι αυτό το σκοπό;
Η πρώτη ματιά, το κλισέ στα ιαπωνικά αυτοκίνητα είναι η αξιοπιστία. Σαφώς και αδιαμφισβήτητα οι Ιάπωνες ήταν αυτοί που έσπρωξαν όλη την αυτοκινητοβιομηχανία στο να κατασκευάζει αυτοκίνητα που κρατάνε.
Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, ορμώμενη από τον κώδικα τιμής που ακολουθεί η κοινωνική ηθική της χώρας, έφερε στην αγορά μοντέλα που δεν σου μένουν στο δρόμο, δεν πάνε για πέταμα και δεν περνάνε τη ζωή τους στα συνεργεία. Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία έφτιαξε το προφίλ της αξιοπιστίας με πραγματικά καθημερινά παραδείγματα.
Όμως η αξιοπιστία από μόνη της σαν χαρακτηριστικό ήταν αρκετή το 1990. Εικοσιτέσσερα χρόνια μετά θέλουμε και κάτι παραπάνω. Όταν αγοράζεις αυτοκίνητο για να το κρατήσεις δε θέλεις απλά να μην χαλάει. Θέλεις να αντέχει στο χρόνο. Να είναι σύγχρονο όσο το δυνατό περισσότερο.
Οι Ιάπωνες ήταν οι πρώτοι και παραμένουν στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας. Μπορεί οι περισσότεροι να συνδυάζουμε την τεχνολογία με γκάτζετ και ευκολίες, όμως εδώ μιλάμε για τους πιο εξελιγμένους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου σε κυβισμούς και αποδόσεις που ταιριάζουν στην Ελλάδα. Μιλάμε για την υβριδική τεχνολογία, πλήρους ή ήπιας μορφής, μιλάμε για απίστευτα χαμηλές καταναλώσεις και ελάχιστους ρύπους.
Μιλάμε ακόμη για τεχνολογία στη χρήση υλικών, στην εφαρμογή της εργονομίας και της σχεδίασης για μέγιστους χώρους με ελάχιστες διαστάσεις αλλά και βάρος.Τι αυτοκίνητο λοιπόν θα αγόραζε κανείς για να το κρατήσει; Για να είναι αξιόπιστο και τεχνολογικά προηγμένο από κάθε άποψη, σε βάθος χρόνου; Ποιο είναι το βασικό στοιχείο των ιαπωνικών αυτοκινήτων που τα κάνει ξεχωριστά, τι είναι αυτό που κάνει εσάς να τα θέλετε και τελικά τι θα αγοράσετε για να κρατήσετε «μια ζωή»;
http://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Giati-epimenoyn-polloi-pws-an-pareis-aytokinhto-gia-«mia-zwh»-tha-prepei-na-einai-iapwniko_119406.asp -
Ειμαι απο κινητο και δεν εχω την ευκολια να απαντησω σε πολλα απο αυτα που ειμαι αντιθετος.....
Με την τριβη μου μεσα σε γενικο συνεργειο ιαπωνικων και κορεατικων αυτοκινητων η επιλογη μου για αξιοπιστα αμαξια ειναι Χιουνται.... ακομα και τα Ινδικα... αλλα μαλλον παραμενω στα Renault για να εχω το κεφαλι μου ησυχο!!!
Το μονο που θα προσθεσω.... απο ποτε η ιαπωνες ειχαν εμπειρια στους πετρελαιοκινητηρες μεσαιου κυβισμου? Ενας d4d στα 1.4 ψιλο αξιζει αλλα οταν σταματησει να καιει λαδια....!!!!
-
Ο δικός μου μετά από 20.000χλμ δεν έχει κάψει ούτε γραμμάριο. Μπορώ να ησυχάσω;
-
Ειναι κατι παρτιδες που αν σου ειχε κατσει θα το ειχες καταλαβει!
-
Πιστεύω πως έχουν διορθωθεί οι προβληματικές παρτίδες και αν αγοράσεις σύγχρονο μοντέλο δεν θα υπάρχει πρόβλημα.
Επίσης δεν ξέρω αν μετράει η εμπειρία, αλλά τα χαρακτηριστικά λειτουργίας που έχει ο συγκεκριμένος κινητήρας είναι κορυφαία στη μικρή κατηγορία ( δεν μου κάνει για μεσαία στα 1.4 λίτρα ) . Μιλάω για καλό τράβηγμα από χαμηλά ακόμα και με πρώτη και πολύ χαμηλό θόρυβο/κροτάλισμα, μη δίνοντάς σου τόσο πολύ την εντύπωσή πως πρόκειται για ντίζελ.
Στάλθηκε από το Nexus 5 μου
-
Πραγματικα αυτο πιστευα και εγω αλλα υπαρχουν yaris 2013 που ζητανε το λαδακι τους!
Ενα ξερω σιγουρα και ειναι με 25.000χλμ ολα σε εθνικη με χαλαρη οδηγηση! -
Βάζω στοίχημα οτι οι αναρτήσεις του τελευταίου yaris 1.4 D-4D ( 2013) εξελίχθηκαν κατά 90% σε εξομοιωτές ( PC) .
Είναι τόσο μα τόσο κούτσουρα , άκυρες εντελώς με ηλίθια απόσβεση, ένα μηδενικό. -
H αντοχή των Ιαπωνικών και ο μύθος τους χτίστηκε από τα Made In Japan αυτοκίνητα όχι όμως από μοτέρ τους τα οποία έσπαγαν, κάπνιζαν τα λάδια τους, στράβωναν τα καπάκια τους και έκαιγαν τις φλάτζες τους, αλλά από την ποιότητα των περιφερειακών τους, όπως τα άθραυστα πλαστικά τους, τα εξαιρετικής ποιότητας ηλεκτρικά τους ( διακόπτες, πολλαπλασιαστές, βοηθητικά ηλεκτρικά μοτέρ, και από την εν γένει άριστη ποιότητα όλων των υποσυστημάτων του αυτοκινήτου γιατί ευτύχησαν να έχουν εξαρτήματα από τις κορυφαίες παγκοσμίως εταιρίες τα ονόματα των οποίων είναι πασίγνωστα σήμερα, που προμήθευαν τα εργοστάσια με ποιοτικά εξαρτήματα σαν υποκατασκευαστές.
Τα χρόνια που οι Ιάπωνες έκαναν επίθεση ποιοτικών προϊόντων σε όλες τις αγορές για να αποκτήσουν όνομα με βάση της ποιότητα και με όπλο τις συνεχείς υποτιμήσεις του Γιέν έχουν περάσει ανεπιστρεπτεί.
Από τη στιγμή που τα Ιαπωνικά αυτοκίνητα κατασκευάζονται εκτός Ιαπωνίας, ειδικά τα Ευρωπαϊκά, τα κρατάει όρθια στην συνείδηση του καταναλωτή μόνο ο μύθος που τα ακολουθεί, τα σημερινά Ιαπωνικά έχουν τα ίδια προβλήματα με τα Ευρωπαϊκά λόγω της ποιότητας των Ευρωπαίων υποκατασκευαστών που δεν χρησιμοποιούν λόγω ανταγωνισμού μεταξύ, λόγω των πιέσεων που δέχονται από τα εργοστάσια για μείωση του κόστους τους, αλλά και με τους Κινέζους, ποιοτικές Α! ύλες.
Αν δούμε το σύνολο των βλαβών στα σύγχρονα Ευρωπαϊκά αυτοκίνητα θα δούμε ότι το 95% + είναι βλάβες και δυσλειτουργίες υποσυστημάτων και όχι βλάβες προερχόμενες από κακή σχεδίαση ή σπάσιμο του συγκροτήματος κινητήρα/σαζμάν/διαφορικού καθ΄εαυτού παρόλες τις πολύ μεγαλύτερες ιπποδυνάμεις σε σχέση με τις δεκαετίες 1970-2000.
Τα ρουλεμάν, τα δισκοπλατώ, οι αντλίες νερού/βενζίνης, οι ιμάντες χρονισμού με τους εντατήρες, οι καδένες χρονισμού, τα ψυγεία, τα ηλεκτρικά, οι αυτοματισμοί απαραίτητα και περιττοί, οι μπιλιοφόροι, τα αδύναμα φρένα με τα ποικολογικά τακάκια που διαλύονται σε 5-7.000 χλμ και τρώνε τους δίσκους από τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσονται για να σταματήσουν τα πολλά πλέον κιλά τους, είναι όλα υποσυστήματα από τους κατασκευαστές, όλα αυτά βγάζουν βλάβες συχνές έως συχνότερες.
Μόνο τα Ιαπωνικής κατασκευής αυτοκίνητα σήμερα είναι αξιόπιστα όπως τότε, αλλά είναι ελάχιστα πια και πολύ ειδικά, εκτός από λίγα οικογενειακά.
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Βάζω στοίχημα οτι οι αναρτήσεις του τελευταίου yaris 1.4 D-4D ( 2013) εξελίχθηκαν κατά 90% σε εξομοιωτές ( PC) .
Είναι τόσο μα τόσο κούτσουρα , άκυρες εντελώς με ηλίθια απόσβεση, ένα μηδενικό.Σήμερα όλα τα υποσυστήματα που τοποθετούνται είναι σχεδιασμένα/κατασκευασμένα και εξελιγμένα από τους υποκατασκευαστές, και το συμβόλαιο μιας μεγάλης παρτίδας εκατοντάδων χιλιάδων συστημάτων έτοιμων και μονταρισμένων το κερδίζει όποιος δώσει την καλύτερη προσφορά.
Οι ανακλίσεις που γίνονται κατά καιρούς κοστίζουν στα εργοστάσια ψίχουλα εμπρός στο κόστος της εξέλιξης όλων των κρίσιμων εξαρτημάτων, έτσι όλη η βρώμικη δουλειά γίνεται από τους υποκατασκευαστές και όταν προκύψει πατάτα πέφτουν κεφάλια.
Αυτά όπως και τα παραπάνω τα λέω μετά λόγου γνώσης γιατί επί 4 χρόνια ( 2000 - 2003 ) είχα όλη την ευθύνη του περιπτέρου Ελληνικής υποκατασκευαστικής βιομηχανίας στο Αννόβερο ( χυτά ακριβείας - Investment Casting ) στη διεθνή έκθεση υποκατασκευαστών και είδα από μέσα πως λειτουργεί η αυτοκινητοβιομηχανία.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Ε καλα αυτο δεν ειναι κατι καινουργιο ή πρωτακουστο. Γενικα ομως σκυλια μαυρα. Οπως και να το κανουμε ειναι ξεπερασμενης τεχνολογιας και εποχης. Απλα στη τογιοτα και τα επομενα πιο συγχρονα μοτερ ειχαν αυτη την ευαισθησια.
Γενικά τα 4AFE δεν καίγαν καθόλου λάδια, τα επόμενα είχαν θέμα.
Στην Ελλάδα συγκεκριμένα είχαν εισαχθεί παρτίδες του 1.6 σε Corolla ,
χρονιές 91-92, όπου εμφάνιζαν αυξημένη κατανάλωση ,
περί τα 1-2 λίτρα ανα 3000-5000 χλμ.
Δεν τίμησε την Toyota αυτό αλλά διαπιστωμένα, ήταν και το
μοναδικό θέμα αξιοπιστίας του αυτοκινήτου για πολλά
χιλιόμετρα μετά. -
Είναι τόσο μα τόσο κούτσουρα , άκυρες εντελώς με ηλίθια απόσβεση, ένα μηδενικό.Έκανα test drive όλα τα μικρά diesel και τα βρήκα πλην yaris πολύ μαλακά εως πλαδαρά με αποκορύφωμα το c3 που ζαλίστηκα ενώ ήμουν οδηγός ,πρώτη φορά στη ζωή μου!!!
Ακόμη και το αγαπημένο μου fiesta που με είχε ενθουσιάσει με τον 1,0 ecoboost, με απογοήτευσε με το τον diesel, πολύ βάρος μπροστά που το ένοιωθες και δεν είχε την ανάλαφρη αίσθηση του χιλιαριού .
Προσωπικά το καλλίτερο για τα γούστα μου ήταν το yaris , μεγάλη έκπληξη για μένα γιατί ούτε toyota είχα ποτέ ούτε yaris και από αυτά που διάβαζα ούτε τη καλλίτερη εντύπωση για την οδική τους συμπεριφορά .
Να φανταστείτε ότι στο test drive του yaris πήγα κατά λάθος , έψαχνα μία αντιπροσωπεία της Peugeot (που κλασικά είχε κλείσει) κοντά ήταν μία toyota ,μια και έκανα το δρόμο ας το δοκιμάσω αφού είναι διαθέσιμο και τελικά ...το αγόρασα, ένα αμάξι που δε ήταν ούτε στη λίστα με τα υποψήφια για αγορά, κυρίως λόγω τιμής .
Μπας και έχουν τίποτα μυστήριους υπερ υπολογιστές για εξομοιωτές εκεί στη toyota
-
Προφανώς δεν κινούμαστε στους ίδιους δρόμους. Η συγκεκριμένη ανάρτηση αποδίδει μόνο σε επιφάνειες επιπέδου 'τραπέζι μπιλιάρδου' και αρχίζω να καταλαβαίνω τον λόγο που ο Σ.Χ το περιέγραφε ως το Gti της κατηγορίας. Δεν ήταν τόσο λόγω μηχανής(το μόνο που αξίζει) όσο ξερής ανάρτησης.
-
Το yaris που έχουμε αντικατέστησε ένα Jazz που είχαμε πάρει για λίγο, το οποίο συμπτωματικά είχε τροχούς με την ίδια διάμετρο (λάστιχα 175/65 15) και πραγματικά κοπανούσε πάρα πολύ(χωρίς να έχει και κανένα ιδιαίτερο κράτημα). Έχοντας συμβιώσει με εκείνο για 6 μήνες, πραγματικά δεν με ενόχλησε το Yaris. Ωστόσο δεν θα το έλεγα πως είναι μαλακό. Απλά δεν ενοχλεί. Για να το θέσω διαφορετικά, αν κάποιος έχει την απαίτηση να περνάει από λακούβες χωρίς να σταματάει και χωρίς να νιώθει πολλά, τότε ναι θα το βρει πολύ σκληρό και με απότομη απόσβεση. Αν όμως κόβεις λιγάκι όταν συναντάς χαρακώματα, τότε δεν θα σε ενοχλήσει παρά πολύ σπάνια έως καθόλου. Έχω δε την εντύπωση πως μετά από 2 χρόνια είναι λίγο καλύτερο. Ίσως όταν είναι καινούριο να θέλει να 'στρώσει' λίγο η ανάρτηση, δεν ξέρω.
-
Προφανώς δεν κινούμαστε στους ίδιους δρόμους. Η συγκεκριμένη ανάρτηση αποδίδει μόνο σε επιφάνειες επιπέδου 'τραπέζι μπιλιάρδου' και αρχίζω να καταλαβαίνω τον λόγο που ο Σ.Χ το περιέγραφε ως το Gti της κατηγορίας. Δεν ήταν τόσο λόγω μηχανής(το μόνο που αξίζει) όσο ξερής ανάρτησης.Εχω το d4d 2010 και ο father το 2012 d4d με το πακετο με τα χαμηλωμενα ελατηρια. Το δικο μου ειναι υπερβολικα μαλακο για τα γουστα μου αλλα το 2012 θεωρω οτι ειναι ιδανικο για στριφτερες διαδρομες.λιγο καμπερ θελει μονο και κανεις τρομερο παιχνιδι χωρις να υστερει στο θεμα αναρτησης
TOYOTA FORUM