-
Εχω corolla 1.4 και εβαλα ΒΡ ultimate 100 και σαν να ακουω τον κινητηρα να μουγκριζει..... Τι ξερετε πανω σ' αυτο το θεμα??
Τι εννοείς 'μουγκρίζει' ? Εγώ μια φορά ειχα βάλει τέτοια βενζίνη αλλά δεν είδα τίποτα το ιδιαίτερο. Απόδοση δεν είδα διαφορά αλλά έτσι και αλλιώς κινομουν στην Αθήνα συνέχεια εκείνες τις μέρες. Περίεργο σύμπτωμα μου φαίνεται..
-
Κάνει 15 λεπτά να δροσίσει ένα πυρομένο αυτοκίνητο δεν είναι υποτονικό αλλά λογικό. Καλό είναι να αφήνεις για πέντε λεπτά ανοιχτά τα παράθυρα. Αν παρόλα αυτά συνεχίσεις να πιστεύεις ότι υπάρχει πρόβλημα μπορείς να το πας να σου μετρήσουν την απόδοση κι εκεί θα φανεί πραγματικά τι βγάζει.
Έχεις την έκδοση με τον αυτόματο κλιματισμό; Αν ναι, για να βγάλει τη μέγιστη απόδοση πρέπει η ένδειξη της θερμοκρασίας να είναι στο κατώτερο δυνατό επίπεδο δηλαδή να δείχνει 'Low'Αν αφήσει την ένδειξη στο κατώτερο επίπεδο τότε θα .. ξεπαγιάσει μέσα
Τελείως εμπειρικά παντως και με κάποιους πειραματισμούς αν π.χ. έξω έχει 35 - 40 τότε ο αυτόματος κλιματισμός λειτουργεί περίφημα. Οπως π.χ. σε συνθήκες μεγάλου κρύου (κάτω από 7 βαθμούς).
Απλά με το αυτόματο κλιματισμό θα πρέπει να κανεις λίγη υπομονή ώσπου να βελτιστοποιηθεί η θερμοκρασία σταδιακά. Δηλαδή αρχικά θα ιδρώσεις λίγο αλλά μετά θα δροσιστείς σταδιακά.
Σε μέτριες συνθηκες θερμοκρασίες μάλλον οι χειροκίνητες ρυθμίσεις ειναι καλυτερες. -
Ο χρήστης dimitris67 έγραψε:
Εχω corolla 1.4 και εβαλα ΒΡ ultimate 100 και σαν να ακουω τον κινητηρα να μουγκριζει..... Τι ξερετε πανω σ' αυτο το θεμα??Ξύπνησαν τα παραπάνω άλογα!!!
-
Αν εχεις με το αυτοματο κλιματισμο τοτε αν το βαλεις στο 16-17 η στο LOW για 3-5 λεπτα δε πα να το εχεις ολη μερα στον ηλιο θα ξεπαγιασεις! Ο κλιματισμος του αυτοκινητου ειναι μια χαρα προσεχε μηπως εχεις κανενα προβλημα.
-
ÐáéäéÜ ìïõ ðñïîÝíçóå ôï åíäéáöÝñïí ôï ðáñáêÜôù ãåãïíüò.Ößëïò êÜôï÷ïò corolla åíåñãïðïßçóå ôïí óõíáãåñìü ìå åëÜ÷éóôá áíïéêôü ôï ðáñÜèõñï óõíïäçãïý.Óôçí óõíÝ÷åéá öýóçîå áðáëÜ óôï Üíïéãìá êáé ï óõíáãåñìüò ÷ôýðçóå...!!! Áõôü Ýãéíå îáíÜ êáé îáíÜ... ÊáìéÜ åîÞãçóç;
-
Ο συναγερμος ενεργοποιειται μεσα απο κινηση. Γιατι σου φαινεται παραξενο; Επειδη ηταν μονο ο αερας; Η σκονη;
-
Ο χρήστης solar_energy έγραψε:
Παιδιά μου προξένησε το ενδιαφέρον το παρακάτω γεγονός.Φίλος κάτοχος corolla ενεργοποίησε τον συναγερμό με ελάχιστα ανοικτό το παράθυρο συνοδηγού.Στην συνέχεια φύσηξε απαλά στο άνοιγμα και ο συναγερμός χτύπησε...!!! Αυτό έγινε ξανά και ξανά... Καμιά εξήγηση;Λογικοτατο...... οι αισθητηρες κινησης γιάυτο υπαρχουν.
Αν δεν χτυπαγε θα επρεπε να ανυσηχης!!
-
Ìå ôéò áñÜ÷íåò êáé ôá ìéãÜêéá ôß ãßíåôáé;
-
Αραχνες;;;;;;;;;; Να προτινω καθαρισμα;;;;; Περανπλακας δε πιστευω οτι θα χτυπαει με αυτα αλλα και να χτυπησει σταματαει σε 30 δευτερα οποτε μην ανησυχεις. Εμενα δε μου εχει συμβει παντως.
-
Ρε παιδιά ξέρετε σε ποιό εργοστάσιο φτιάχνονται τα COROLLA που έρχονται στην Ελλάδα??? Υπάρχει περίπτωση να βρούμε Γιαπωνέζικο COROLLA στην Ελλάδα ή μας στέλνουν Εγγλέζικα και Τούρκικα???
-
Ο χρήστης stavrosbiologos έγραψε:
Ρε παιδιά ξέρετε σε ποιό εργοστάσιο φτιάχνονται τα COROLLA που έρχονται στην Ελλάδα??? Υπάρχει περίπτωση να βρούμε Γιαπωνέζικο COROLLA στην Ελλάδα ή μας στέλνουν Εγγλέζικα και Τούρκικα???τρίθυρο-πενταθυρο =Μade in England
σεντάν=Made In Japan
Verso=Made in Turkeyαν και νομίζω οτι στην Ελλάδα δεν φέρνουν τούρκικα τογιότα λόγω της εχθρας μεταξύ των δύο λαών.Ετσι τουλάχιστον μου είχε πει ο διευθυντής μιας αντιπροσωπείας στη Θεσσαλονίκη
Το sedan που οδήγησα πάντως οταν είχε βγει,σε ποιότητα κατασκευής με είχε εντυπωσιάσει.Εφάμιλλο ή και λίγο καλύτερο απο μερσεντές C200 το προηγούμενο μοντέλο.
-
Λεγοντας οτι κατασκευαζονται σε Αγγλια και Τουρκια
σημαινει οτι υπαρχει γραμμη παραγωγης εκει η'
οτι απλα παραγουν τα διαφορα μερη στην Ιαπωνια
και συναρμολογειται το αυτοκινητο στις εν λογω χωρες??? -
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
τρίθυρο-πενταθυρο =Μade in England
σεντάν=Made In Japan
Verso=Made in Turkeyαν και νομίζω οτι στην Ελλάδα δεν φέρνουν τούρκικα τογιότα λόγω της εχθρας μεταξύ των δύο λαών.Ετσι τουλάχιστον μου είχε πει ο διευθυντής μιας αντιπροσωπείας στη Θεσσαλονίκη
Το sedan που οδήγησα πάντως οταν είχε βγει,σε ποιότητα κατασκευής με είχε εντυπωσιάσει.Εφάμιλλο ή και λίγο καλύτερο απο μερσεντές C200 το προηγούμενο μοντέλο.
H 3θ TS είναι Made in Japan σύμφωνα με τα λεγόμενα της Toyota Ελλάς, εκτός κι αν κάνεις ειδική παραγγελία (πχ. Ηλιοροφή) οπότε έρχεται από Αγγλία.
Βέβαια, χλωμό το κόβω. Όλα φαίνονται στον αριθμό πλαισίου
-
Noμίζω ότι όλα τα Tsport είναι από Ιαπωνία.
Αν το πρώτο γράμμα είναι J στον αριθμό πλαισίου τότε είναι Μade in Japan
-
Μολις ήρθα απο αντιπροσωπεια TOYOTA όπου μου είπανε ότι υπάρχουνε και Corolla απο Japan αλλά κυρίως φτιάχνονται στην Αγγλία . Εγώ βέβαια επέμεινα ότι θέλω Corolla μόνο απο Japan για το λόγο ότι είναι πιο αξιόπιστα και τέτοια και ο ΄πωλητής μου είπε ότι δεν μπορώ να το παραγγείλω να είναι Japoneζικο παρά μόνο στην περίπτωση που υπάρχει στην αποθήκη της εκάστοτε αντιπροσωπείας ετοιμοπαράδοτο.
Η ΤΟΥΟΤΑ δηλαδή δεν σου λέει εάν είναι Γιαπωνέζικό ή όχι απο την στιγμή που θα το παραγγείλεις απο τις κεντρικές αποθήκες της στην Ελλάδα .
Με λίγα λόγια θέλει ψάξιμο το πράμα...
Σε ερώτηση μου στον πωλητή για τα γνωστά ''τριξίματα'' που παρουσιάζουν τα Corolla στο ταμπλό και στο σκέπαστρο του πόρτμπαγκάζ το παραδέχτηκε,αλλά μου είπε ότι απο τη στιγμή που σε καλύπτει η εγγύηση το πρόβλημα εάν παρουσιαστει είναι αντιμετωπίσιμο. Τουλάχιστον το παλληκάρι ήταν ειλικρινής!!!
Όσο για κάτι ''αρκουδιές'' που γράφουνε ορισμένοι οτι τα service της TOYOTA είναι ακριβά οι επίσημες τιμές που μου ανέφεραν για το πρώτο σέρβις λαδιών και φίλτρου και για τα λοιπά υγρά που λείπουν στα 15.000χλμ είναι 110ευρώ. Όσο για το δεύτερο το ''μεγάλο'' στα 30.000χλμ κοστίζει μόνο 200ευρώ!!! Όχι άσχημα θα έλεγα... σε σχέση με τα λαμόγια της VAG που σου πίνουνε το αίμα για ένα σέρβις...Βe COOL,be JAZZ!!!
-
το δικο μου Corolla ειναι japanεζικο χωρις να το εψαξα η να το ζητησα οποτε πιστευω οτι θα βρεις σχετικα ευκολα. Οσο για τους τριγμους στο ταμπλω τι εννοεις; επειδη ολο μου το σοι πηρε καινουργια αυτοκινητα αυτη τη διετια εχει εκπαιδευτει πολυ το αυτι μου σε τριγμους και πιστεψε με τουλαχιστον το δικο μου δεν τριζει καθολου μα καθολου πουθενα! Η αληθεια ειναι οτι εχω μπει σε corolla προfacelift και ψιλοετριζε κατι στην κολονα αλλα σε αγριο δρομο. Οσο για την εταζερα πισω την εχω ακουσει και εγω **μια δυο ** φορες και **πολυ λιγο ** οταν περναω απο εναν πλακοστρωτο δρομο που εχει υποστει καθυζηση και εχει και λακουβες! Ειλικρινα σου λεω οτι αν σου περασε απο το μυαλο οτι κατι θα τριζει στο αυτοκινητο ξεχασε το! Μπορεις να πεις οτι αλλο κακο θες για αυτο το αυτοκινητο αλλα αν ειναι κατι που εχει καλο αυτο, ειναι η ποιοτητα συναρμογης, του εσωτερικου τουλαχιστον, και η ελλειψη τριγμων.
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
το δικο μου Corolla ειναι japanεζικο χωρις να το εψαξα η να το ζητησα οποτε πιστευω οτι θα βρεις σχετικα ευκολα. Οσο για τους τριγμους στο ταμπλω τι εννοεις; επειδη ολο μου το σοι πηρε καινουργια αυτοκινητα αυτη τη διετια εχει εκπαιδευτει πολυ το αυτι μου σε τριγμους και πιστεψε με τουλαχιστον το δικο μου δεν τριζει καθολου μα καθολου πουθενα! Η αληθεια ειναι οτι εχω μπει σε corolla προfacelift και ψιλοετριζε κατι στην κολονα αλλα σε αγριο δρομο. Οσο για την εταζερα πισω την εχω ακουσει και εγω **μια δυο ** φορες και **πολυ λιγο ** οταν περναω απο εναν πλακοστρωτο δρομο που εχει υποστει καθυζηση και εχει και λακουβες! Ειλικρινα σου λεω οτι αν σου περασε απο το μυαλο οτι κατι θα τριζει στο αυτοκινητο ξεχασε το! Μπορεις να πεις οτι αλλο κακο θες για αυτο το αυτοκινητο αλλα αν ειναι κατι που εχει καλο αυτο, ειναι η ποιοτητα συναρμογης, του εσωτερικου τουλαχιστον, και η ελλειψη τριγμων.Δε μπορώ να πώ τίποτα κακό για την Corolla γιατί έχω ακούσει μόνο καλά λόγια... Τώρα σε ότι αφορά τους τριγμούς κι εγώ απο αλλους το άκουσα και το ανέφερα στον πωλητή για να τον ''ψαρέψω'' να δω τι θα μου έλεγε και όντως μου επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν καποια προβλήματα απο τριγμούς αλλά αντιμετωπίσιμα.
Δηλαδή εσύ προτείνεις να το ''χτυπήσω'' το Corollaki χωρίς δεύτερη σκέψη
??? Δεν θα το μετανοιώσω έτσι??? -
Ο χρήστης stavrosbiologos έγραψε:
Όσο για κάτι ''αρκουδιές'' που γράφουνε ορισμένοι οτι τα service της TOYOTA είναι ακριβά οι επίσημες τιμές που μου ανέφεραν για το πρώτο σέρβις λαδιών και φίλτρου και για τα λοιπά υγρά που λείπουν στα 15.000χλμ είναι 110ευρώ. Όσο για το δεύτερο το ''μεγάλο'' στα 30.000χλμ κοστίζει μόνο 200ευρώ!!! Όχι άσχημα θα έλεγα... σε σχέση με τα λαμόγια της VAG που σου πίνουνε το αίμα για ένα σέρβις...H Τοyota αυτή τη στιγμή έχει ένα από τα φθηνότερα service στην Ελλάδα αν όχι το φθηνότερο...
Eνδεικτικά σας αναφέρω ότι σε τεστ ανάμεσα σε όλα τα δίλιτρα SUVs της ελληνικής αγοράς το RAV ήταν αυτό με τα φθηνότερα service (και μάλιστα με σημαντική διαφορά) ανάμεσα σε Tuscon, Sportage, Maverick, X-trail κ.λ.π. -
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
Noμίζω ότι όλα τα Tsport είναι από Ιαπωνία.Αν το πρώτο γράμμα είναι J στον αριθμό πλαισίου τότε είναι Μade in Japan
Μπα,
Όσους έχω δει κι έχω ρωτήσει από Αγγλία τους έχει έρθει
Ορίστε και η επίσημη απάντηση από την Αντιπροσωπεία:
' Όσον αφορά στο ερώτημά σας, θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι το
νέο Corolla TS 3d, κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της ΤΟΥΟΤΑ που εδρεύει στην Ιαπωνία.'Βέβαια όταν με ενημέρωσε ο πωλητής μου ότι τελικά το δικό μου θα είναι από Αγγλία, διαμαρτυρήθηκα.
Η απάντηση; Αυτό πόυ σας είχαμε πει ισχύει. Το δικό σας όμως είναι 'ειδική' παραγγελία επειδή έχει ηλιοροφή!!!!!!!! Αυτά έρχονται από Αγγλία
Τα συμπεράσματα δικά σας
-
oταν λέω Τσπορτ δεν εννοώ μόνο τις κορολλες εννοω ολη την γκαμα τσπορτ.
Ισως το corolla tsport να φτιάχνεται στην Αγγλία.
Νομίζω πως το corolla compressor συναρμολογείται στην Ολλανδία.
Πάντως Τογιότα που δεν συναρμολογείται στην Ιαπωνία προσωπικά δεν θα αγόραζα.
TOYOTA FORUM