-
Δεν συνηθιζεται να βραβευονται κουπε.
Η gt που ειναι μια βελτοιωμενη 156 ηδη πηρε το βραβειο της το 1998.Ας παρει και καποιος αλλος το οσκαρ -
Προσωπικά ψήφισα το PRIUS που θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ
επίκαιρο.Τα θετικά.
α. Νέα φιλοσοφία στο τρόπο διαχείρησης της ενέργειας. Το 2004
δίδεται η δυνατότητα να αποκτήσεις ένα οικογενειακό που μέσα
στη πόλη καίει κάπου στα 5 lt / 100 km και που για να ανέβει
στα 7 πρέπει να το πας χωρίς αύριο.β. Εύκολο στην οδήγηση. Κάτι το αυτόματο κιβώτιο κάτι ο πλήρης
εξοπλισμός κάτι το auto-park δεν νομίζω ότι είναι πιο δύσκολο στην
οδήγηση από οποιαδήποτε μικρό. Βέβαια δεν είναι και SMART
σε ευελίξεια αλλά μην ξεχνάμε ότι χωρά 5 άτομα ή 4 με αποσκευές
που καλύπτουν το 80% των Ελληνικών Οικογενειών.γ. Μπορεί να είναι το μόνο ΙΧ της οικογένειας. Δεν έχει δακτύλιο.
Είναι οικονομικότατο στη πόλη (άσε που άμα θέλεις μπορείς για
2 μέρες να μην βάλεις εμπρός τον κινητήρα) και με αρκετά οικονομικό
στον αυτοκινητόδρομο. Ακόμα όμως και να μην υπήρχαν οι φοροαπαλλα-
γές μιλάμε για κινητήρα 1.5 lt (που όμως θα φορολογείται ως 1.3 lt
δηλάφη 9 με 10 φορολογήσιμους ίππους). Οπότε και χαμηλά ασφάλιστρα.δ. Έχει υψηλό επίπεδο παθητικής ασφάλειας (9 σάκοι και δεν
συμμαζεύεται).ε. Έχει πολύ υψηλό επίπεδο ενεργητικής ασφάλειας. Οι ρεπρίζ είναι
αντίστοιχες δίλιτρου μόνο από 1500 κυβικά και το κυριότερο δεν επηρεά-
ζονται σημαντικά από το βάρος (το αμάξι ήδη ζυγίζει 1300 κιλά (κατά
αντιπροσωπία στην πραγματικότητα δύσκολα θα πέσει κάτω από τα
1360 κιλά).στ. Έχει χώρους.
ζ. Έχει πλήρη εγγύηση στο σύστημα κίνησης.
η. Δεν στοιχίζει πιο ακριβά από ένα AVENSIS 1.8 (αν βάλεις το
αυτόματο κιβώτιο) και τα σταθερά κέρδη είναι 150 Ευρώ το χρόνο
από τα τέλη και με μέση κίνηση 20000 στη πόλη σε σχέση με
ένα αντίστοιχης κατηγορίας αυτοκίνητο κερδίζεις γύρω στα 6
λίτρα τα 100 χιλιόμετρα.θ. Καίει οποιαδήποτε βενζίνη ακόμα και με 91 οκτάνια (δείτε
τις προδιαγραφές).ΤΙ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑ από το PRIUS III
Σύστημα 4κίνησης (με 4 ανεξάρτητους κινητήρες ανά τροχό) και
χρήση ενός μικρού turbo-diesel για ακόμα μεγαλύτερη οικονομία
(το πρόβλημα του σταμάτα-ξεκίνα του diesel αντιμετωπίζεται με
τεχνολογία καυσίμων).Ένα πιο εξελιγμένο σύστημα αποθηκεύσης ενέργειας με υψηλότερη
πυκνότητα ενέργειας ανά κιλό.Χρήση περισσότερο οικολογικών υλικών από το ατσάλι (όπως το
ατσάλι υπερ-υψηλής αντοχής ή ακόμα και αλουμίνιο) σε συνδυασμό
με πλαστικά για το εξωτερικό του αμαξώματος.Μία πολυμορφικότερη έκδοση που για τους ίδιους χώρους θα μείωνε
το μήκος. Το παραπάνω ύψος θα το αντιμετώπιζα με μείωση του συντελε-
στή αντίστασης κατά 10% με 15% (δεν είναι και τόσο δύσκολο να πέσουμε
στα 0.20 άσε που μέσα στη πόλη δεν παίζει και πολύ ρόλο).Η τιμή του να μην διαφέρει τόσο πολύ με την τιμή στην Αμέρικα. Δεν
καταλαβαίνω γιατί πρέπει να δίνω 25000 Ευρώ όταν ο Αμερικάνος
δίνει μόνον 22000 $ για τον ίδιο εξοπλισμό (κάτω από 20000 Ευρώ). -
Ο χρήστης GFON έγραψε:
...να σταματησει να βαζει 1600 κινητηρες στην σειρά 3 οπως και η audi στα α4....ελεος πια με αυτες τις αηδιες...Αφου τα μοντελα αυτα πουλανε και με τους 1600αρηδες κινητηρες γιατι θα πρεπει να σταματησουν να παραγονται?
-
Ο χρήστης johnnyka έγραψε:
...να σταματησει να βαζει 1600 κινητηρες στην σειρά 3 οπως και η audi στα α4....ελεος πια με αυτες τις αηδιες...
Αφου τα μοντελα αυτα πουλανε και με τους 1600αρηδες κινητηρες γιατι θα πρεπει να σταματησουν να παραγονται?
Ακριβως!! Για να μπορει να βγαζει μια Μ5, μια Μ3 θελει και εσοδα τα οποια ερχονται απο αυτα τα μοντελα!!
-
[>quote='frogy']>Ο χρήστης johnnyka έγραψε:
...να σταματησει να βαζει 1600 κινητηρες στην σειρά 3 οπως και η audi στα α4....ελεος πια με αυτες τις αηδιες...
Αφου τα μοντελα αυτα πουλανε και με τους 1600αρηδες κινητηρες γιατι θα πρεπει να σταματησουν να παραγονται?
Ακριβως!! Για να μπορει να βγαζει μια Μ5, μια Μ3 θελει και εσοδα τα οποια ερχονται απο αυτα τα μοντελα!!
[/quote]
Παιδιά , αυτο που λεω ειναι το εξης..
Οταν θελεις να εισαι premium κατασκευαστης με target group συγκεκριμενω που πιο πολυ αγοραζουν κυρος και ονομα, τους σεβεσαι και δεν τους 'ξεφτιλιζεις'.
Η λογική 'πουλά αρα καλά κανουν' δεν με βρισκει συμφωνο....με την ιδια λογική ας φτιαξουν και δονητες bmw, ολοι θα τρεξουν να αγορασουν.
Το ιδιο λαθος κανει, για μενα, και η merc με την σειρα Α.
Ο καθενας στο ειδος του....και γιάυτό θεωρώ την σειρα 1 ,οπως και το Α2 και την Α κοροιδια προς τους πελατες τους.....
Τωρα θα μου πειτε πουλαει....και με 1300 κυβικά να εβγαινε παλι θα πουλαγε, αλλα μονο στην Ελλαδα, οπου πολλοι αγοραζουν και το οκταβια με 75 αλογα, αρα καταλαβαινεις για τι αγορα μιλαμε και τι κριτηρια.. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
[list:mmcrj0ea]C4[/list:u:mmcrj0ea]
Ρέ σείς!!!
Αυτόν εδώ,πρέπει νά τόν τσίμπησε μύγα!!!Επειδή εμένα με τσίμπησε σφήκα ,
ψηφίζω Toyota Prius, για τις πολλές καινοτομίες του εν συγκρίσει με τα υπόλοιπα.
Γιατί, όπως λέει και ο L. Setright,
οι Ιάπωνες φτιάχνουν αυτά που χρειαζόμαστε, περιμένοντας απλώς να τα εκτιμήσουμε -
Ο χρήστης technik έγραψε:
Επειδή εμένα με τσίμπησε σφήκα ,
ψηφίζω Toyota Prius, για τις πολλές καινοτομίες του εν συγκρίσει με τα υπόλοιπα.
οι Ιάπωνες φτιάχνουν αυτά που χρειαζόμαστε, περιμένοντας απλώς να τα εκτιμήσουμεΚαλά, τι σφήκα είναι αυτή;
Να ψηφίζω εγώ Focus και εσύ Prius;
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Ο καθενας στο ειδος του....και γιάυτό θεωρώ την σειρα 1 ,οπως και το Α2 και την Α κοροιδια προς τους πελατες τους.....
Mήν ξεχνάς ότι ουσιαστικά η νέα A Class τοποθετείται περισσότερο στα σειρά 1/ Α3, παρά στο Α2.
Επιπλέον, το Α3 πρωτοεμφανίστηκε το 1996.
Θα το θεωρούσες κοροιδία σήμερα,
μετά τις καλές πωλήσεις σε Ευρωπαικό επίπεδο,
αλλά και την καθιέρωσή του ως 'σημείο αναφοράς' στην δύσκολη αυτή κατηγορία ? -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Επειδή εμένα με τσίμπησε σφήκα ,
οι Ιάπωνες φτιάχνουν αυτά που χρειαζόμαστε, περιμένοντας απλώς να τα εκτιμήσουμεΚαλά, τι σφήκα είναι αυτή;
Να ψηφίζω εγώ Focus και εσύ Prius;
Αλλάζουν οι καιροί και οι διαθέσεις φίλε ikar......!
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Mήν ξεχνάς ότι ουσιαστικά η νέα A Class τοποθετείται περισσότερο στα σειρά 1/ Α3, παρά στο Α2.
αλλά και την καθιέρωσή του ως 'σημείο αναφοράς' στην δύσκολη αυτή κατηγορία ?Μα.... δεν μιλησα για το Α3!!
-
Καλησπέρα
Είναι η επίσημη λίστα του COTY
Mέσα από αυτά θα προκύψει το αυτοκίνητο της χρονιάς...
Ήταν ακόμα υποψήφια η Ακλας, το Αλτέα, το Α6, το Χοντα FRV, το Ιντεα, το Κολτ, κ.α....
Μέχρι τις 10 Νοεμβρίου το αποτέλεσμα
ΣΧ -
Ο χρήστης GFON έγραψε:
αλλά και την καθιέρωσή του ως 'σημείο αναφοράς' στην δύσκολη αυτή κατηγορία ?Μα.... δεν μιλησα για το Α3!!
Φανταζομαι ο technik θα το αναφερει ως παραδειγμα. Δεν ξερεις τι πορεια θα εχει η σειρα 1 στο μελλον. Μπορει να βγει πατατα αλλα μπορει και να πρωταγωνηστισει στην κατηγορια. Ηδη εμπορικα τουλαχιστον δειχνει πολυ καλα σημαδια. Και δεν βλεπω το κακο οι εταιρειες να επεκτινονται!
-
Btw,το 407 με τι προσόν μπαίνει στη λίστα;Με τον μεγάλο αεραγωγό;
-
Νομίζω δεν εχω γινει σαφης....
Ασχετα με την πορεια του στις πωλησεις, θεωρώ οτι αυτό δεν ειναι επεκταση, αλλα εκμεταλευση του brand name της bmw ωστε να στραφεί σε
μικροτερες κατηγορίες για να τραβηξει πελατες.
Η ενσταση μου ειναι οτι δεν ξερω κατα ποσο αυτό θα χαροποιηση αυτους που διεθεταν αρκετα χρηματα για να παρουν ενα αυτοκινητο με το σημα της bmw για κυρος και πολυτελεια...... και αν το θελετε κατα μια εννοια δεν εινια τουοτα , αλλα απευθυνεται σε καπως πιο κλασατους καταναλωτες.Απο την αλλη πλευρα η bmw προσπαθεί να χωρεσει 2 καρπουζια στην ιδια μασχαλη......και executive cars αλλα και μικρομεσαια(θα βγαλει και supermini??).
Να δουμε πως θα τα καταφερει .....μεχρι στιγμης δεν το εχει κανει κανενας χωρις να χασει απο καπου, η ΒΜW απο που θα χασει????YS. Θεωρώ οτι ο καλυτερος τροπος επεκτασης ειναι η συνεργασια και κατασκευη αυτοκινητων με καποια αλλο ονομα εκει που θες να επεκταθεις
πχ η toyota με τα lexus
merc με τα smart και αλλοι..... -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Btw,το 407 με τι προσόν μπαίνει στη λίστα;Με τον μεγάλο αεραγωγό;Φανταζομαι με τον πρωτοποριακό σχεδιασμό για τα δεδομενα της μεσαιας κατηγοριας, που βαζει νεα δεδομενα στον ανταγωνισμό.. δεν ειναι και λιγο που τολμησαν!!!
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Btw,το 407 με τι προσόν μπαίνει στη λίστα;Με τον μεγάλο αεραγωγό;
Φανταζομαι με τον πρωτοποριακό σχεδιασμό για τα δεδομενα της μεσαιας κατηγοριας, που βαζει νεα δεδομενα στον ανταγωνισμό.. δεν ειναι και λιγο που τολμησαν!!!
Η λόγω τής καταπληκτικής ανάρτησης πού διαθέτει
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Νομίζω δεν εχω γινει σαφης....
Ασχετα με την πορεια του στις πωλησεις, θεωρώ οτι αυτό δεν ειναι επεκταση, αλλα εκμεταλευση του brand name της bmw ωστε να στραφεί σε
μικροτερες κατηγορίες για να τραβηξει πελατες.
Η ενσταση μου ειναι οτι δεν ξερω κατα ποσο αυτό θα χαροποιηση αυτους που διεθεταν αρκετα χρηματα για να παρουν ενα αυτοκινητο με το σημα της bmw για κυρος και πολυτελεια...... και αν το θελετε κατα μια εννοια δεν εινια τουοτα , αλλα απευθυνεται σε καπως πιο κλασατους καταναλωτες.Απο την αλλη πλευρα η bmw προσπαθεί να χωρεσει 2 καρπουζια στην ιδια μασχαλη......και executive cars αλλα και μικρομεσαια(θα βγαλει και supermini??).
Να δουμε πως θα τα καταφερει .....μεχρι στιγμης δεν το εχει κανει κανενας χωρις να χασει απο καπου, η ΒΜW απο που θα χασει????YS. Θεωρώ οτι ο καλυτερος τροπος επεκτασης ειναι η συνεργασια και κατασκευη αυτοκινητων με καποια αλλο ονομα εκει που θες να επεκταθεις
πχ η toyota με τα lexus
merc με τα smart και αλλοι.....Εχεις καποιο δικιο. Οσο για τους πιο κλασσατους αγοραστες ειδικα στην Ελλαδα αστο...
Supermini εχει το mini. Γιατι λες οτι ολοι εχασαν απο καπου? Η μερσεντες εχασε με aclass?
Η συνεργασια ειναι κατι που εμενα προσωπικα δεν μου αρεσει. Προτιμω την bmw οπως εχει κανει και η porsche μονη της. -
ΟΚ, αποψεις ειναι αυτες , αν ολοι συμφωνουσαμε θα ημασταν συντεχνεια ,αρα καλα κανουμε!!!
Η Α δεν εφτασε ποτε τους στοχους στις πωλησεις που ηθελε, διοτι ηταν ιδιαιτερα ακριβώ αμαξι για αυτά που προσφερε, και ο ανταγωνισμός σημαντικός,δεν ειναι τυχαιο οτι την νεα Α την μεγαλωσαν αρκετά ωστε να καλυπτει περισσοτερες αναγκες και να τραβηξει νεους πελατες.....αρα απο καπου εχασε.
Ενα αμαξι δεν υλοποιειτε η κατασκευη του ετσι απλα θελει R&D,γραμες παραγωγης κα. και αποσκοπεις σε ενα οφελος ρισκαρωντας την φημη σου.... δεν νομιζω οτι ειναι και μεγαλη επιτυχια για ενα brand name οπως η merc ενα μοντελο της να μην βρισκει την προσδοκουμενη ανταποκριση!!
-
Η μεγέθηνση της A=klasse ουσιαστικά ακύρωσε τον λόγο ύπαξής της. Η 'κοντή' είχε το μήκος ενός 106 και ασύγκριτους χώρους. Νομίζω ότι ήταν πολύ πρακτική για την πόλη, αν και πολύ ακριβή επίσης. Η 'μακριά' έχει μεγαλύτερους χώρους μα και μεγαλύτερο μήκος, οπότε δεν ξέρω αν αξίζει.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Btw,το 407 με τι προσόν μπαίνει στη λίστα;Με τον μεγάλο αεραγωγό;Έχει προχωρημένο σχεδιασμό γενικότερα, ανάρτηση πολλά υποσχόμενη, εξοπλισμό ασφαλείας πολλά υποσχόμενο (μέχρι στάνταρ αερόσακο γονάτων οδηγού), πολύ καλούς χώρους (έχω μπει μόνο στην στέησιον) αν και για το μέγεθός της αναμενόμενο ήταν (4,76 Χ 1,81 Χ 1,47), εξαιρετικά λογικές τιμές (στην Ελβετία η δίλιτρη στέησιον από 24.000-25.000 ευρώ βενζίνη και ντήζελ αντιστοιχα), πλούσιο προαιρετικό εξοπλισμό, θεαματική γυάλινη οροφή.
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ στοιχείο είναι αυτό που έχω ζήσει και με την C5 του πατέρα μου: Στα πίσω καθίσματα ενώ οι χώροι είναι πλουσιότατοι τα εμπρός καθίσματα είναι τόσο χαμηλά που τα πόδια σου δεν χωράνε ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!!
Ήθελα να ήξερα, οι Γάλλοι κάθονται πίσω ξυπόλιτοι, είναι ακρωτηριασμένοι στις πατούσες, ή έχουν εντελώς φλατ πόδια;;;;;; Είναι αν μη τι άλλο βλακώδες να έχεις ένα αμάξι 5 μέτρα παρά λίγο και να μην χωράς να βολέψεις τα πόδια σου!!!!!!Επίσης η προς τα πίσω ορατότητα από τον κεντρικό καθρέφτη είναι αν μη τι άλλο κακή...
Από την άλλη και τίποτα να μην προσέφερε, αρκεί να ήταν καλύτερο από τα υπόλοιπα που αποκλείστηκαν...
Αυτοκινητο του 2005!!!