-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Δεν είναι καθόλου προσβλητικό λεβέντη μου.
Λάθος κάνεις. Μια πραγματικότητα περιγράφει.Μια πραγματικότητα που -δυστυχώς για σένα-υφίσταται.Τώρα εάν εθελοτυφλείς, δικαίωμά σου είναι και αν η δημοκρατικότά σου εξαντλείται σε ανούσια ..ραβασάκια του τύπου 'φιλικά', 'με εκτίμηση' πάλι δικαιωμα σου είναι.
Αλλά μην λες ότι πρόσβαλλα!!!Κάνεις μέγιστο λάθος.Ταξιδιώτη παραμιλάς?
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Λάθος κάνεις. Μια πραγματικότητα περιγράφει.Μια πραγματικότητα που -δυστυχώς για σένα-υφίσταται.Τώρα εάν εθελοτυφλείς, δικαίωμά σου είναι και αν η δημοκρατικότά σου εξαντλείται σε ανούσια ..ραβασάκια του τύπου 'φιλικά', 'με εκτίμηση' πάλι δικαιωμα σου είναι.
Μην κρίνεις εξ ιδίων.
Καθόλου δεν παραμιλάω.
Κάποιος 'θίχτηκε' με αυτά που έγραψα και του απάντησα. -
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Όχι αναφέρεται σε εμένα. Έγραψα ένα post όπου ζητούσα απο τον Kyan να κάνει delete to παραπάνω post ώς προσβλητικό και ώς εκτός θέματος. Όμως επειδή θεώρησα οτι δεν είμαι σύμφωνος με τη λογοκρισία και ούτε εγώ είμαι αυτός που θα πεί στον kyaν τι να κάνει το έκανα το ποστ μου delete αμέσως. Ούτε ένα λεπτό δεν έμεινε ώς post. Προφανώς ο ταξιδιώτης το διάβασε και απάντησε.
Μάλλον το να γράφω φιλικά δεν του αρέσει ..
ΦΙΛΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ γιατί το νοιώθω,
Δημήτρης -
Ο χρήστης dimitrios2004 έγραψε:
Όχι αναφέρεται σε εμένα. Έγραψα ένα post όπου ζητούσα απο τον Kyan να κάνει delete to παραπάνω post ώς προσβλητικό και ώς εκτός θέματος. Όμως επειδή θεώρησα οτι δεν είμαι σύμφωνος με τη λογοκρισία και ούτε εγώ είμαι αυτός που θα πεί στον kyaν τι να κάνει το έκανα το ποστ μου delete αμέσως. Ούτε ένα λεπτό δεν έμεινε ώς post. Προφανώς ο ταξιδιώτης το διάβασε και απάντησε.
ΔημήτρηςΜπορείς να γράφεις όπως θέλεις.Ο καθένας μας μπορεί να γράφει όπως θέλει.Και κρίνεται γι αυτό.Σε ότι αφορά το γράψιμο το δικό μου, δεν προτιμώ τα 'σοροπιάσματα' αλλά και δεν 'εκρίγνημαι' όταν διβάζω κάτι και δε μου αρέσει!
Όπως είδες έσβησα κι εγώ το δικό μου post.
Δεν θέλω να δυναμυτίσω ένα φορουμ που φιλοξενεί την άποψη μου.
Από σεβασμό και μόνο στους 'οικοδεσπότες μου'.¨
Αυτοί που ...'έπρεπε' να το διαβάσουν το διάβασαν.
Και τέλος...
Ο σεβασμός και η δημοκρατικότητα καλό θα είναι να φαίνονται στην πράξη και όχι μόνο σαν...'υπογραφή' -
ΔημήτρηςΌπως είδες έσβησα κι εγώ το δικό μου post.
Και τέλος...
Ο σεβασμός και η δημοκρατικότητα καλό θα είναι να φαίνονται στην πράξη και όχι μόνο σαν...'υπογραφή'Δεν νομίζω οτι έπρεπε να το σβήσεις.
Τι εννοεις αυτοι που έπρεπε να το διαβάσουν το διάβασαν; Σε εμένα αναφέρεσαι?
Θα σου πρότινα να το αφήσεις προσωπικά..Μήν μετανιώνεις για αυτά που έγραψες. Άσε να δείς τις αντιδράσεις αύριο.
Έτσι και αλλιώς ανοησίες και εγώ μπορώ να γράφω άν θέλω. Αλλά δεν τις σβήνω μετάΥΓ. Όσοι πρόλαβαν να διαβάσουν το μακροσκελές ποστ του ταξιδιώτη καταλαβαίνουν..
ΥΓ2. Και αντί να κάνεις τον κόπο να γράφεις τόσο μακροσκελή emails για τους 'ηλίιθιους προέδρους μας' τις ατομικές μας βόμβες, τους φόνους που κάνουμε, τα πανεπιστήμιά μας , το ΙQ μας, δεν κάνεις τον κόπο να απαντήσεις και στο θέμα που συζητάμε; ΓΙα όσους δεν διάβασαν το post που σβήστηκε επιμελώς, αυτά αναγραφόντιυσαν σε μία αναλυτική σελίδα , ώς απάντηση στο post του τιτσατακι. Για αυτό και το θεώρησα τόσο προσβλητικό. -
Ο χρήστης dimitrios2004 έγραψε:
Και τέλος...
Ο σεβασμός και η δημοκρατικότητα καλό θα είναι να φαίνονται στην πράξη και όχι μόνο σαν...'υπογραφή'Δεν νομίζω οτι έπρεπε να το σβήσεις.
Τι εννοεις αυτοι που έπρεπε να το διαβάσουν το διάβασαν; Σε εμένα αναφέρεσαι?Ναι , σε σένα αναφέρομαι. Αν και όπως παρατήρησες το post απαντούσε σε άλλον χρήστη
Θα σου πρότινα να το αφήσεις προσωπικά..Μήν μετανιώνεις για αυτά που έγραψες. Άσε να δείς τις αντιδράσεις αύριο.
Είπαμε ΄...καλή είναι η ματαιοδοξία αλλά μην κολακεύεις και τοοοοσο πολύ τον εαυτό σου!!!!!
Δεν το έσβησα για σένα σε καμιά περίπτωση
Αλλά είμαι νέος χρήστης στο φόρουμ και δε θέλω σε καμια περίπτωση να προξενήσω -έστω και άθελά μου-'ανάφλεξη'.Μη νομίζει ότι θα το έσβηνα εάν είχα 2-3 χρονάκια εδώ μέσαΈτσι και αλλιώς ανοησίες και εγώ μπορώ να γράφω άν θέλω.
Ποτέ μου δεν αμφέβαλλα!!!!
Αλλά δεν τις σβήνω μετά
Μάλλον σε χαρακτηρίζει έλλειψη αυτοκριτικής διάθεσης...
ΥΓ. Όσοι πρόλαβαν να διαβάσουν το μακροσκελές ποστ του ταξιδιώτη καταλαβαίνουν..
Οι προσβολές σε μια απρόσωπη μορφή επικοινωνίας είναι το μόνο εύκολο πράγμα.(ντάξει τώρα...μην ξανά-κολακέψεις τον εαυτό σου, δεν μπορείς εσύ να προσβάλεις εμένα...αλλά τέλος πάντων)
Το δύσκολο είναι σε όσα ιστορικά γεγονότα και ντοκουμέντα σου παραθέτει κάποιος, και που είναι πέρα από κάθε αμφισβήτηση, να απαντάς κι εσύ , τουλάχιστο με επιχείρηματα και όχι με κραυγές, προσβολές και αφορισμούς.
'Ιδού πεδίο δόξης λαμπρόν' λοιπόν...απάντησε σε όλα αυτά που διάβασες , έστω και με p.m....
Περιμένω ε?? -
Και τέλος...
Τι εννοεις αυτοι που έπρεπε να το διαβάσουν το διάβασαν; Σε εμένα αναφέρεσαι?Ναι , σε σένα αναφέρομαι. Αν και όπως παρατήρησες το post απαντούσε σε άλλον χρήστη
Είπαμε ΄...καλή είναι η ματαιοδοξία αλλά μην κολακεύεις και τοοοοσο πολύ τον εαυτό σου!!!!!
Δεν το έσβησα για σένα σε καμιά περίπτωση
Αλλά είμαι νέος χρήστης στο φόρουμ και δε θέλω σε καμια περίπτωση να προξενήσω -έστω και άθελά μου-'ανάφλεξη'.Μη νομίζει ότι θα το έσβηνα εάν είχα 2-3 χρονάκια εδώ μέσαΈτσι και αλλιώς ανοησίες και εγώ μπορώ να γράφω άν θέλω.
Ποτέ μου δεν αμφέβαλλα!!!!
Αλλά δεν τις σβήνω μετά
Μάλλον σε χαρακτηρίζει έλλειψη αυτοκριτικής διάθεσης...
ΥΓ. Όσοι πρόλαβαν να διαβάσουν το μακροσκελές ποστ του ταξιδιώτη καταλαβαίνουν..
Οι προσβολές σε μια απρόσωπη μορφή επικοινωνίας είναι το μόνο εύκολο πράγμα.(ντάξει τώρα...μην ξανά-κολακέψεις τον εαυτό σου, δεν μπορείς εσύ να προσβάλεις εμένα...αλλά τέλος πάντων)
Το δύσκολο είναι σε όσα ιστορικά γεγονότα και ντοκουμέντα σου παραθέτει κάποιος, και που είναι πέρα από κάθε αμφισβήτηση, να απαντάς κι εσύ , τουλάχιστο με επιχείρηματα και όχι με κραυγές, προσβολές και αφορισμούς.
'Ιδού πεδίο δόξης λαμπρόν' λοιπόν...απάντησε σε όλα αυτά που διάβασες , έστω και με p.m....
Περιμένω ε??Βάλε το post σου πίσω και θα απαντήσω εδώ.
-
Ταξιδιωτη καταλαβα οτι απαντησες στον Δημητρη και ρωτησα γιατι παρακολουθω το θεμα και δεν μου αρεσε που απαντησες σε κατι που οι υπολοιποι δεν ειχαμε δει. Επισης πιστευω πως δεν επρεπε να σβησεις το ποστ.
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Ταξιδιωτη καταλαβα οτι απαντησες στον Δημητρη και ρωτησα γιατι παρακολουθω το θεμα και δεν μου αρεσε που απαντησες σε κατι που οι υπολοιποι δεν ειχαμε δει.Δεν έχω να πω κάτι σε αυτό.Αναφαίρετο δικαίωμά σου να ορίζεις τι σου αρέσει και τι όχι. >Επισης πιστευω πως δεν επρεπε να σβησεις το ποστ.
Καλώς κάνεις και το πιστεύεις. Εγώ πιστεύω πως έπρεπε να το σβήσω και έτσι έπραξα, αφού πριν εξήγησα (επαρκώς κατά τη γνώμη μου) το 'γιατί' το έσβησα.
-
Ειλικρινα Δεν μπορω να καταλαβω γιατι μερικοι καθονται και μιλανε σε ατομα ΕΛΛΗΝΕΣ της Αμερικης για το ποσο κακοι ειναι οι αμερικανοι και ποσο υπερβαλουν και γιατι ζουνε ετσι και γιατι αλλιως.
Ρε παιδια ελεος δηλαδη. Εσεις εχετε ΤΗΝ ΑΥΤΑΠΑΤΗ οτι αν μπορουσατε να ζειτε στη χλιδα και με ανεση και οχι να μετρας το τελευταιο eurocent σας επειδη ακριβυνε η πατατα, η να μην μπορεις να βαλεις 100αρα βενζινη γιατι ειναι 10 λεπτα ακριβοτερη το λιτρο...Ποστ σαν αυτα εδω, απλα δειχνουνε τον κομπλεξισμο που κρυβει το καθε ατομο κατα τη γνωμη μου...
ΥΓ. Προσωπικα θεωρω οτι ο μεσος αμερικανος χαρακτηριζεται απο μεγαλυτερη αγνοια αποτι ενας μεσος Ευρωπαιος πολιτης, αλλα επισης εχω μιλησει με πολυ συνηδειτοποιημενα ατομα αμερικανους, και πολυ τρομπες ευρωπαιους. Στο κατω κατω γιατι δεν λετε και τα ιδια για τους Ελβετους? Αμαν. Κομπλεξ - Κομπλεξ.
Αν ζηλευετε μερικοι, μπορειτε να ζητησετε πληροφοριες απο το immigration της Αμερικανικης πρεσβειας. Αλλα μην επιτιθεστε ετσι στα παιδια. Ειναι αδικο και Κομπλεξικο. -
Αφού ο Traveller,
αρνείται πεισματικά να μας δώσει πίσω το post που έγραψε, αλλά επέλεξε να το σβήσει μετά, το κάνω εγώ.
Δεν μπορώ να καταλάβω φυσικά τι σχέση έχουν όλα τα γραφόμενα του με το θέμα μας.
Ορίστε λοιπόν το post του για το οποίο συζητάμε παραπάνω..
Αρχισαμε παλι τις αιχμες μεταξυ εμας και των 'Αμερικανων'.
To όλο post -κατά τη γνώμη μου-δεν «δικαιολογεί» τα εισαγωγικά (« .») , οπότε καλό θα είναι για «την οικονομία της συζήτησης» στο εξής να χρησιμοποιείται ο όρος Αμερικάνοι (σκέτο)
Γιατι ξαφνικα πρεπει να αποδειξουμε γιατι μπορουμε και γιατι εχουμε την δυνατοτητα να κυκλοφορουμε με 5αλιτρα αυτοκινητα και SUV;
Γιατι πρεπει να αποδειξουμε και να δικαιολογησουμε την πραγματικοτητα στις ΗΠΑ;Σε ότι με αφορά δε χρειάζεται να δικαιολογήσεις απολύτως τίποτα. Μακάρι να κυκλοφορείτε και με 10λιτρα.
Άλλωστε είτε εκ του σύνεγγυς είτε εκ μακρόθεν έχουμε όλοι μας θαυμάσει τα…5λιτρα κομψοτεχνήματα της αμερικάνικης αυτοβιομηχανίας. Οπότε “aπό πίττα που δεν τρως…»Εσεις το θεωρειτε λαθος εσεις πρεπει να μας αποδειξετε γιατι το θεωρειτε λαθος. Εσεις ξερετε γιατι πληρωνετε ενα ευρω το λιτρο; Γατι πρεπει να σας εξηγησουμε και να δικαιολογηθουμε γιατι δεν πληρωνουμε τεκμηρια, γιατι δεν φορολογουμαστε με βαση τα κυβικα τους αυτοκινητου η γιατι πληρωνουμε τα μισα λεφτα το λιτρο της βενζινας.
Η αρμόδια επίτροπος της Ε.Ε , η ισπανίδα Παλάθιο, είπε προσφάτως ότι « πληρώνουμε τις αμερικάνικες εκλογές» και «μετά τις εκλογές η τιμή θα πέσει κατακόρυφα». Σε περίπτωση που επαληθευτεί , μάλλον εσύ θα πρέπει να μας εξηγήσεις , γιατί εμείς πληρώνουμε 1
-
Οπως έχουμε πει πολλές φορές και έχουμε συζητήσει αμέτρητες (και απ ότι φαίνεται θα το ξανακάνουμε άλλες τόσες) η προσωπική γνώμη του καθένα μας είναι απόλυτα σεβαστή!
Αν ο TRAVELER πιστεύει ότι ετσι είναι οι ΗΠΑ και οι κάτοικοί της είναι δικαίωμά του,όπως επίσης εχουν το δικαίωμα να έχουν διαφορετική άποψη οι υπόλοιποι!
Η κατάθεση της άποψής μας χωρίς να προσβάλουμε δεν είναι κακό!
Το να βγαίνουμε Off topic όμως για άλλη μια φορά για το πως βλέπουμε τους Αμερικανούς είναι....αφήστε το!
Σας παρακαλώ συζητήστε το θέμα σχετικά με την Αμερική σε άλλο θέμα που ανοίγω τώρα!Προσωπικά συμφωνώ με τον titsataki και τον dimitrios2004!
Κάθε υπερδύναμη κάνει τα ίδια και χειρότερα!Και εμείς σε κάποια στιγμή (και μάλιστα πρόσφατα) τα ίδια κάναμε!! -
Ως σπασικλάκι λοιπόν (με πυρετό στο κρεβάτι) ... να και η δική μου συνεισφορά στην διεξαγόμενη τριχο-παπαρο-συζήτηση …
… 2420 χρόνια πρίν ... μεσούντος του Πελλοπονησιακού Πολέμου ... Οι Αθηναίοι απευθυνόμενοι στους Μηλίους, απαιτούν την 'αυθόρμητη' προσχώρηση τους στην αθηναική συμμαχία ... αποσπάσματα του περίφημου -κατά θουκιδίδη- διαλόγου από μετάφραση …
**
89. [Αθηναίοι:] Νομίζομεν, τουναντίον, ότι επιβάλλεται να επιδιώξωμεν και ημείς και σείς ότι θεωρούμεν αληθώς κατορθωτόν, εφού εξίσου γνωρίζομεν και οι δύο, ότι κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλει ότι του επιτρέπει η δύναμις του και ο ασθενής παραχωρεί ότι του επιβάλλει η αδυναμία του.- [Αθηναίοι:] Αλλ ημείς δεν ανησυχούμεν δι’ ενδεχόμενην κατάλυσιν της ηγεμονίας μας. Διότι επίφοβοι δια τους ηττηθέντας δεν είναι εκείνοι, οι οποίοι, όπως οι Λακεδαιμόνιοι είναι συνηθισμένοι ν’ ασκούν ηγεμονίαν επί άλλων, αλλ’ ο αλληθής κίνδυνος πρόερχεται από ενδεχόμενην εναντίον των ασκούντων την ηγεμονίαν εξέγερσιν και επικράτησιν αυτών των υπηκόων των.
94 & 95 [Μήλιοι:] Ώστε δεν θα μας δεχθήτε να είμεθα φίλοι σας αντί εχθρών, αλλά να διατηρήσωμεν την ειρήνην και την ουδετερότητα μας? [Αθηναίοι:] Όχι. Διότι η έχθρα σας μας βλάπτει πολύ ολιγώτερον από την φιλίαν σας. Καθόσον είς τα όμματα των υπηκόοων μας αύτη μεν είναι τεκμήριον αδυναμίας, ενώ το μίσος σας είναι τεκμήριον δυνάμεως.
- [Αθηναίοι:] Καθόσον ως προς μεν τους θεούς πιστεύομεν, ως προς δε τους ανθρώπους καλώς γνωρίζομεν ότι ωθούμενοι ανέκαθεν υπό ακαθέκτου φυσικής ορμής, άρχουν παντού, όπου η δύναμις των είναι επικρατεστέρα. Τον νόμον τούτον ούτε εθέσαμεν, ούτε ισχύοντα ήδη πρώτοι ημείς εφηρμόσαμεν. Τον ευρήκαμεν ισχύοντα και Θα τον κληροδοτήσωμεν ισχύονται αωνίως, γνωρίζοντες ότι και σεις επίσης και κάθ άλλος, εάν είχατε όσην ημείς δύναμιν, θα επράττατε το αυτό.
**
[Θουκιδίκου Ιστορίαι, Βιβλίο Ε’ (Εκδόσεις Γεωργιάδη, Αθήνα 2001, Μτφ. Ε.Βενιζέλος)]
...
Βραστούς, Βραστούς θα φάμε τους Αστούς
Και τους γραφειοκράτες, στο φούρνο με Πατάτες -
Άπαιχτοι οι Αθηναίοι!
Το κακό είναι ότι όσα έλεγαν και έκαναν οι Αθηναίοι πριν 2.500 χρόνια, συμβαίνουν και σήμερα. Δηλαδή στην αρχαιότητα και σε διεθνές περιβάλλον όπου ο καθένας μπουκάριζε στη χώρα του γείτονα επειδή απλώς μπορούσε να το κάνει, οι Αθηναίοι ήταν υποχρεωμένοι να έχουν υπό την εξουσία τους όσους δεν προλάβαιναν να βάλουν από κάτω οι Σπαρτιάτες ή οι Πέρσες.
Θα περίμενα (και θα απαιτούσα) να έχει αλλάξει η κατάσταση στην εποχή μας, με τόσους διεθνείς οργανισμούς, τόσες διεθνείς συμβάσεις που προστατεύουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την ελευθερία και τα ατομικά δικαιώματα.Αντ'αυτού βλέπω τους Αμερικάνους (κατά κύριο λόγο) να σκοτώνουν ακόμα και προληπτικά προκειμενου να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους, ενώ δεν έχουν καν το σθένος να παραδεχθούν αυτά που κάνουν, όπως οι Αθηναίοι της αρχαιότητας. 'Ναι, σας πηδάμε, γιατί αν δεν το πράξουμε θα ζημιωθούμε'.
Αντ'αυτού έχει προτιμηθεί η ηθική εξόντωση ακόμα και ολόκληρων λαών (Σέρβων, Ιρακινών, Κούρδων, Παλαιστινίων κλπ) με τη χρήση ευρύτατης προπαγάνδας, προκειμένου να εμφανίζονται οι επιδρομείς ως σωτήρες και οι ανθίσταμενοι ως ένα μάτσο φονιάδων. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Θα περίμενα (και θα απαιτούσα) να έχει αλλάξει η κατάσταση στην εποχή μας, με τόσους διεθνείς οργανισμούς, τόσες διεθνείς συμβάσεις που προστατεύουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την ελευθερία και τα ατομικά δικαιώματα.Αυτό πρέπει να μπεί στα Ανέκδοτα!
Φίλε Μάνο, δέν σε κοροιδεύω, απλά πιστεύω οτι εφ'όσον η φύση του ανθρώπου δέν έχει αλλάξει εδώ και τόσες χιλιάδες χρόνια, δεν θα έπρεπε να σε παραξενεύει που ακόμα υπάρχουν τέτοιου είδους φαινόμενα.
Εχω κι'άλλα να πώ, αλλά πρέπει να φύγω τώρα.....
-
Μπράβο Ευτύχη για την προσπάθεια!Το λεγαμε και το ξαναλέγαμε..ε τώρα το έχουμε και γραπτά για να καταλάβουμε καποτε ότι η ανθρωπινη φύση δεν έχει αλλάξει!
Η δύναμη είναι δύναμη και ο χειρισμός της ο ίδιος!Απο αρχαιτάτων χρόνων!Αν δηλαδή η Ελλάδα γινόταν υπερδύναμη...ή ακόμα καλύτερα,στην Βαλκανική που θεωρείται υπερδύναμη σε σύγκριση με τις άλλες χώρες.. νομίζει κανείς ότι εξυπηρετούμε τα συμφάροντά μας με διαφορετικό τρόπο?
Και σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να υπάρχουν γενικεύσεις του τύπου 'οι Αμερικανοί είναι δολοφόνοι...ηλίθιοι..κλπ κλπ'
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Αυτό πρέπει να μπεί στα Ανέκδοτα!
Φίλε Μάνο, δέν σε κοροιδεύω, απλά πιστεύω οτι εφ'όσον η φύση του ανθρώπου δέν έχει αλλάξει εδώ και τόσες χιλιάδες χρόνια, δεν θα έπρεπε να σε παραξενεύει που ακόμα υπάρχουν τέτοιου είδους φαινόμενα.
Εχω κι'άλλα να πώ, αλλά πρέπει να φύγω τώρα.....
Φυσικά και δεν περιμένω ν'αλλάξει η ανθρώπινη φύση, παρερμήνευσες τα γραφόμενά μου. Η φύση του ανθρώπου τον ωθεί να πάρει αυτό που ανήκει σε άλλον και να κάνει χρήση της ισχύος που τυχαίνει να διαθέτει προκειμένου να ζήσει καλύτερα. Το ίδιο μάλιστα ισχύει σε ολόκληρο το ζωικό βασίλειο, δεν είναι πατέντα του ανθρώπου.
Γιατί όμως δεν γίνεται το ίδιο σε απόλυτο βαθμό στην κοινωνία στην οποία ζούμε; Γιατί δεν έρχομαι εγώ να σου πάρω το αυτοκίνητο με το έτσι θέλω, έχοντας πχ πίσω μου τη δύναμη 10 μπράβων; Επειδή υπάρχουν νόμοι που σε προστατεύουν. Σύμφωνα με ένα απόφθευγμα 'Νόμος είναι η επιβολή της θέλησης των αδυνάτων στους ισχυρούς'. Ακόμα και υπό το πρίσμα του ότι η παραγωγή των νόμων ανήκει κυρίως στους ισχυρούς, ο συνασπισμός των πολλών αδυνάτων έχει επηρρεάσει προς το καλύτερο το περιεχόμενό τους.
Αυτά για την οργανωμένη κοινωνία των ανθρώπων.Ας δούμε τώρα την κοινωνία των εθνών/κρατών. Έως και τις αρχές του 20ου αιώνα εξακολουθούσε ο ισχυρός να επιβάλλεται στους αδύνατους. Μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο δημιουργήθηκε ο πρώτος διεθνής οργανισμός, η Κοινωνία των Εθνών. Για να μην τα πολυλογούμε, καθώς ο κόσμος δεν ήταν έτοιμος για ένα τέτοιο εγχείρημα, η ΚτΕ έφαγε φούντο και αντικαταστάθηκε μετά τον Β Π.Π. από τον ΟΗΕ. Σύμφωνα με το καταστατικό του Οργανισμού αυτού, κανένα κράτος δεν είχε το δικαίωμα, πλην ελαχίστων περιπτώσεων, να εισβάλλει σε άλλο. Με άλλες διεθνείς συνθήκες απαγορεύτηκαν τα βασανιστήρια, η κρατική τρομοκρατία ενώ προστατεύτηκαν τα ατομικά δικαιώματα και οι ελευθερίες. Σχεδόν στο σύνολό τους αυτά αντιγράφηκαν στα εσωτερικά Συντάγματα των περισσότερων δημοκρατικών κρατών.
Τι έγινε στην πράξη:
Τα δυνατότερα κράτη απέφυγαν στο μέτρο του δυνατού να επέμβουν άμεσα με στρατιωτικές δυνάμεις στο έδαφος άλλων κρατών, πλην των εξαιρέσεων στην περίοδο του ψυχρού πολέμου (Βιετνάμ, Κορέα, Τσεχοσλοβακία κλπ). Μπορεί να μην ήταν ρόδινα τα πράγματα, όμως ας μην ξεχνάμε τι συνεπαγόταν έως και τον Α΄ Π.Π. η άρνηση ενός κράτους να συμμορφωθεί στις επιταγές μιας υπερδύναμης. Οι παππούδες ορισμένων από εμάς ίσως πρόλαβαν τις κανονιοφόρους των Αγγλογάλλων στο λιμάνι του Πειραιά...Αν λοιπόν η φύση των ανθρώπων που είναι πολίτες μιας υπερδύναμης τους ωθεί να ψηφίσουν έναν πρόεδρο σαν τον Μπους που τους υπόσχεται φωτιά και σίδερο κατά όσων απειλούν έμμεσα ή άμεσα τις ΗΠΑ, η φύση των υπολοιπων πολιτών του κόσμου (που είναι και πολύ περισσότεροι) τους ωθεί να αντισταθούν, απαιτώντας την ισχυροποίηση των διεθνών συνθηκών και οργάνων προς όφελός τους.
-
Η σύγκριση των Αμερικάνων με τους Αθηναίους μπορεί να μην είναι και τόσο ορθή για τους εξής λόγους :
- Οι Αθηναίοι ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν το έπαιξαν απελευθερωτές και καλοί. Τα έλεγαν ξεκάθαρα! Τον νόμο του ισχυρού δεν τον επινοήσαμε εμείς, ούτε τον εφαρμόζουμε πρώτοι εμείς. Αυτόν τον νόμο θα εφαρμόσουμε και σε 'σας. Γιατί; γιατί έτσι εξυπηρετούνται τα συμφέροντά μας!
Αυτό αν μη τι άλλο είναι τίμιο! Το να κάνεις τα χειρότερα εγκλήματα του κόσμου φορώντας την λεοντή της αθωότητας, είναι το μεγαλύτερο έγκλημα όλων!!!
2)Δείτε τους διαλόγους ρε παιδιά! Ολόκληρες στιχομυθίες...
Δεν λέω (προς Θεού!) ότι αυτό κάνει το έγκλημα λιγότερο ειδεχθές, αλλά απέχει έτη φωτός από την σημερινή στάση των Γελαδάριδων του Τεξας και των πρώην διευθυντικών στελεχών - τεχνοκρατών της Halliburton κ.α.3)Και εμπάσει περιπτώσει οι Αθηναίοι είχαν τα ίδια όπλα με τους
Μηλίσιους!!! Δεν πήγαν να τους βομβαρδίσουν από τα 100.000 μέτρα με πυραύλους ακριβείας, ούτε έστειλαν του αναλώσιμούς τους (βλ. μαύρους, φτωχόπαιδα κ.τ.λ.)!!! Πήγανε οι καλύτεροι πολεμιστές, μιας και η πολεμική τέχνη ήταν αρετή! Αν είχαν τα balls οι Αμερικάνοι (όπως τα είχανε οι Αρχαίοι) ας κάνανε το ίδιο!!!
Οι αρχαίοι κάθε φορά που σκοτώνανε κάποιον δεν λέγανε 'Yeah man!! You' ve got his ash! God bless you!!!'. Ξέρανε τι κάνανε, δεν ήτανε αποκομένοι από την πραγματικότητα! Δεν είχανε ακουστικά στα αυτιά τους για να ακούνε 'Τhe roof is on fire, burn motherfucker, burn' και έτσι να πορώνονται για να σκοτώνουν καλύτερα!!!
Αυτά, αν μη τι άλλο, είναι μια ειδοποιός διαφορά... - Οι Αθηναίοι ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν το έπαιξαν απελευθερωτές και καλοί. Τα έλεγαν ξεκάθαρα! Τον νόμο του ισχυρού δεν τον επινοήσαμε εμείς, ούτε τον εφαρμόζουμε πρώτοι εμείς. Αυτόν τον νόμο θα εφαρμόσουμε και σε 'σας. Γιατί; γιατί έτσι εξυπηρετούνται τα συμφέροντά μας!
-
Η Ανθρωπότητα προχωράει, εξελέσσεται. Και μαζί της, οι μέθοδοι και τα μέσα που χρησιμοποιούνται στον πόλεμο.
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Η Ανθρωπότητα προχωράει, εξελέσσεται. Και μαζί της, οι μέθοδοι και τα μέσα που χρησιμοποιούνται στον πόλεμο.Νομίζω ότι αυτό δεν αποτελεί επ' ουδενί την απάντηση σε όλα αυτά που γράφω.
Και για του λόγου το αληθές, δες πως συμπεριφέρονται οι Βρετανοί (που, παρόλα τα απίστευτα εγκλήματά τους, έχουν ιστορία και πολιτιστική διαδρομή) στους Ιρακινούς, στην μάχη, στις περιπολείες. Θα διαπιστωσεις ποιοτικές διαφορές, και ας έχουν την ίδια τεχνολογική υποδομή (ή τουλάχιστον υποδομή που τους επιτρέπει να κάνουνε ό,τι θέλουν)
Και άντε πες ότι το (3) το απαντάς έτσι. Για το (1) και (2) τι λες; Έχει καμιά σχέση η τεχνολογία;
Περί ΗΠΑ και Αμερικανών (αντε πάλι!!!)