-
gavriil1, αν διεκδικείς για τις ΗΠΑ τη συνέχιση του αρχαίου Ελληνικού πνεύματος, φαντάζομαι δεν θα έχεις αντίρρηση να είσαι πιο ολοκληρωμένος.
Δηλαδή:
Οχι μόνο Παρθενώνες αλλά και σφαγή της Μήλου (εδώ στο Forum σου ανοίξαμε τα μάτια, ούτε που είχες ξανακούσει για αυτή -ή κάνω λάθος ? Αν μιλάς για γνώση της αρχαίας Ελλάδας και άλλα ηχηρά)
Οχι μόνο Αθηναϊκή Δημοκρατία αλλά και ποδηγέτηση - καθοδήγηση του πλήθους (homework: τι και πως ακολούθησε τη ναυμαχία των Αργινουσσών. Ή δεν τα λέει αυτά το History channel ? Read history )
Οχι μόνο οικονομική ανάπτυξη αλλά και ιμπεριαλισμός και πρακτικά υποδούλωση των οικονομικών εταίρων στο συγκεκριμένο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης
Οχι μόνο ευκαιρίες στους πάντες αλλά και μεγάλες κοινωνικές ανισότητες (γυναίκες ΕΞΩ, σκλάβοι...)
και άλλα πολλά. Βλέπεις, δεν μπορείς να είσαι εκλεκτικός με την ιστορία...
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Για αυτο σε διαβαιβεω οτι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΗΠΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑ ΕΛΛΗΝΕΣ. Οτι και εαν πεις, ετσι ειναι. Μια απο τις πολλακις αποδειξεις οτι δεν εχεις ΙΔΕΑ για το τι εστι ΗΠΑ.
Εδω η συζηγος μου English major σπουδασε και ξερει παραπανω απο την Ελλαδα απο οτι εγω. Και δεν ειναι η μονη.
Ε έλεος κυρ-Γαβριήλ.. προς Θεού πια!
Εχει και άλλος κόσμος παρτίδες με ανθρώπους απο US, είτε σε προσωπικό είτε επαγγελματικό κύκλο, και έχει σχηματίσει ιδία άποψη.Εχεις σιγουρα το δικαιωμα να αμφιβαλεις με αυτο που εγραψα παραπανω. Ομως εγω καταλαβα καλυτερα τι εστι Αρχαια Ελλαδα αφου κατανοησα τον ΗΠΑμερικανικο τροπο σκεψης για οτιδηποτε. Κατι που ειναι αδυνατον να περιγραψω με λεξεις
Περίμενε, γιατί εδώ θ'αρχίσουν να γελούν και τ'αγάλματα των αρχαίων ημών προγόνων! Λες πως εσύ κατάλαβες καλύτερα 'τι εστί Αρχαία Ελλάδα' ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ του 'ΗΠΑμερικανικού τρόπου σκέψης';;;!!!!! Δηλαδή χωρίς 'αυτόν' (όποιος και να είναι 'αυτός') είχες πρόβλημα κατανόησης;.. Και, τι ακριβώς κατάλαβες ότι 'εστί' (Αρχαία Ελλάδα); A, ξέχασα, δε μπορείς να τα περιγράψεις με λέξεις αυτά. Είναι γνωστό άλλωστε ότι υπάρχουν γνώσεις στο σύμπαν τις οποίες ο νους του κοινού ανθρώπου αδυνατεί να τις περιγράψει με λέξεις...
Ο λογος που καταλαβα περισσοτερα απο πριν για την Αρχαια Ελλαδα ειναι επειδη η μοντερνα Ελλαδα δεν εχει ΚΑΜΙΑ! σχεση με την Αρχαια. Απο οποιαδηποτε πλευρα.
Οι ΗΠΑ ομως εχουν. Απο ενα τονο πλευρες. Γιαυτο λοιπον, επηδει απο βιβλια δεν μπορεις να κατανοησεις μια κουλτουρα, οταν ειρθα εδω και εζησα και καταλαβα την τωρινη ΗΠΑμερικανικη κουλτουρα και τα συνδυασα με αυτα που εχω ακουσει και διαβασει για την Αρχαια Ελλαδα, την καταλαβα καλυτερα (σιγουρα οχι τοσο καλα εαν ζουσα στην Αρχαια Αθηνα, αλλα φυσικα κατι τετοιο ειναι αδυνατον).
Αυτό που λες δεν ισχύει σε καμία περίπτωση και θα σου δώσω το απλούστερο των παραδειγμάτων. Η λέξη που χρησιμοποιείται στα Αγγλικά για τον 'ηλίθιο' , είναι η 'idiot' που προκύπτει από τον άκρως υποτιμητικό χαρακτηρισμό ' ιδιώτης ' που δίνουμε ( εμείς , οι Έλληνες ) στον άνθρωπο που δεν ασχολείται με τα κοινά , δεν ψηφίζει , δεν διεκδικεί και εν γένει ιδιωτεύει. Μάλιστα έχει και ακριβώς την ίδια σημασία με την έννοια που οι Αγγλόφωνοι χρησιμοποιούν το 'idiot'. Βεβαίως εάν εννοούσες ότι αυτό συνδέει τις ΗΠΑ με την Ελλάδα ( δεν υπάρχει Αρχαία και Νέα , υπάρχει Ελλάδα.- ) τότε ναι. Είναι ακριβής ο χαρακτηρισμός που δίνεται στους εαυτούς σας. Ο ακριβέστερος όλων για την ακρίβεια.
-
Oι ΗΠΑ έκαναν 'επεκτατικούς' πολέμους, όχι με την έννοια της προσάρτησης νέων εδαφών, αλλά με την πολιτική της εγκαθίδρυσης χειραγωγούμενων -από αυτές- δικτατοριών, της παρουσίας αμερ.στρατού για την προάσπιση των συμφερόντων των αμερ.επιχειρήσεων που ξεκινούν μπίζνες στο υπό κατοχή κράτος.
Και μετα ξυπνησες.
Το πρόβλημα είναι ότι αυτός δεν έχει κοιμηθεί. Είναι σκόπιμο να βλέπουμε και πιο μακριά από τις τρίχες που εξέχουν από τη μύτη μας.
-
Κατα καιρούς εχω διαβάσει κατι γκάλοπ που γινονται σε παγκοσμια κλιμακα (όσο μπορει να γινει κατι τετοιο, ΟΚ) και ΠΑΝΤΑ οι αμερικάνοι ειναι λιγότερο μορφωμένοι σε σχέση με τις υπολοιπες αναπτυγμένες χώρες.
να υποθεσω οτι λένε βλακείες και ειναι στημένα;
-
Και βεβαια ειναι στημενα.Απορω πως ειναι δυνατον να μπερδευτηκες.
Απλα παιρνεις ως παραδειγμα τον παντογνωστη και επι παντος επιστητου Γαβριλο και παιρνεις μια ιδεα. -
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Oι ΗΠΑ έκαναν 'επεκτατικούς' πολέμους, όχι με την έννοια της προσάρτησης νέων εδαφών, αλλά με την πολιτική της εγκαθίδρυσης χειραγωγούμενων -από αυτές- δικτατοριών, της παρουσίας αμερ.στρατού για την προάσπιση των συμφερόντων των αμερ.επιχειρήσεων που ξεκινούν μπίζνες στο υπό κατοχή κράτος.
Και μετα ξυπνησες.
Το πρόβλημα είναι ότι αυτός δεν έχει κοιμηθεί. Είναι σκόπιμο να βλέπουμε και πιο μακριά από τις τρίχες που εξέχουν από τη μύτη μας.
Άρχισες να κουράζεσαι ε?...Κι όλας
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Και μετα ξυπνησες.
Μα ο άνθρωπος δεν σέβεται τους συνομιλητές του. Νομίζει ότι σκοπό έχουν να του αλλάξουν τη θεώρηση της ζωής και όχι να του προτείνουν να δει τα ζητήματα που τον αφορούν και από άλλες γωνίες.
-
Ολους μας θα μας φάνε τα σκουλήκια. Δε θα ξεφύγει ούτε αυτός. Οπότε προς τι ο θυμός;
-
Τωρα θυμηθηκα ενα σκηνικο με κατι Αμερικανακια και λεω να το γραψω.
Ως γνωστον εμεις στα Χανια εχουμε την Αμερικανικη βαση.
Ηταν λοιπον ο φιλος μου στο κεντρο προχθες και προχωρουσε.Συνανταει στο δρομο του 2 Αμερικανακια.O ενας ηταν λευκος αλλα ηταν τυφλα της μεθιας και ο αλλος ηταν μαυρος αλλα τριφυλη ντουλαπα αλλα normal.Kαι τον αρχιζουν στα Yo man και What's up και τα σχετικα.Τους κανει ο φιλος μου καλα,εσεις.Navy?Oχι λενε αυτοι.Marines.War marines.Παμε να μαμησουμε στο Λιβανο.Μπραβο σας λεει ο φιλος μου.Γυρναει ο λευκος και του κανει:Τι εισαι εσυ?Κατασκοπος?Κατασκοπος ε!Κανει ο μαυρος του ασπρου σταματα ρε συ.Αστον υσηχο.
Τα παλικαρια βλεπεται κραταγανε τα μπιρακια τους στο χερι και λεει ο φιλος μου ασε μη φαμε κανενα μπιρομπουκαλο στο κεφαλι,και τη νεκανε.
Βλεπεται τα περιστατικα εδω δεν ειναι και λιγα(καυγαδες,εισοδοι μεσα σε σπιτια,κτλ)οποτε ποσο απμονικα συμβιωνουμε με τους φιλους μας τους Αμερικανους.
Τελικα αν εχεις τετοιους φιλους(Αμερικη,Τουρκια) τι τους θελεις τους εχθρους??? -
Άνθρωποι δεν είναι και οι Αμερικάνοι; Να μην πιουν και να πουν καμιά μαλακία;
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Και μετα ξυπνησες.
Μα ο άνθρωπος δεν σέβεται τους συνομιλητές του. Νομίζει ότι σκοπό έχουν να του αλλάξουν τη θεώρηση της ζωής και όχι να του προτείνουν να δει τα ζητήματα που τον αφορούν και από άλλες γωνίες.
21 Ιουνίου 2002 ημερομηνία εγγραφής μου...Ξέρω τι εννοείς πολύ καλά:roll:
-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Άνθρωποι δεν είναι και οι Αμερικάνοι; Να μην πιουν και να πουν καμιά μαλακία;Σωστα.Εχοες δικιο.Δεν το σκεφτηκα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Είπαμε: ΗΠΑ=ΡΩΜΗ (και πολύ τους πέφτει).Πιο πολυ μου κολλαει εμενα ΗΠΑ=Βυζαντιο αλλα τεσπα..
-
ΗΠΑ - Περσία.
Οι σύμμαχοι μες στο χρυσάφι, όποιος δεν προσκυνήσει στα σκ@τ@.
Κι ο βασιλιάς να κοιτάζει τη μάχη από μακριά, έτοιμος αν χρειαστεί να την κοπανήσει.
-
Άμα Γαβριήλ δε γνωρίζεις τι σημαίνει επέμβαση από τις ΗΠΑ σε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ κράτος και δεν έχεις ιδέα για το ποιες επιχειρήσεις έχουν κάνει οι Αμερικάνοι (όχι κρυφές, αλλά φανερότατες) σε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ κυρίως της Λατ. Αμερικής, μην πουλάς πνεύμα αδερφέ.
Επιπλέον το ότι σας γάνωσαν το κεφάλι ότι στην Αρχαία Αθήνα η λέξη πολίτης προέρχεται από παραφθορά του όρου οπλίτης, καθώς ο πολίτης του κράτους είναι εκείνος που κρατά το όπλο του (κάτι που ισχύει και στο σύνταγμά σας), αυτό δε σημαίνει ότι είστε η 'πολιτισμική συνέχεια' της αρχαίας Ελλάδας. Επίσης ότι χρησιμοποιείτε κολώνες κορινθιακού ρυθμού έξω από τα διοικητικά σας κτίρια δε σημαίνει επίσης ότι είστε η συνέχεια της 'αρχιτεκτονικής παράδοσης' της αρχαίας Ελλάδας.
Υ.Γ. Αυτό δε σημαίνει ότι ισχυρίζομαι πως ο νεοελληνικός 'πολιτισμός' είναι γνήσιο απότοκο του αρχαιοελληνιού.
-
Για αυτο σε διαβαιβεω οτι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΗΠΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑ ΕΛΛΗΝΕΣ. Οτι και εαν πεις, ετσι ειναι. Μια απο τις πολλακις αποδειξεις οτι δεν εχεις ΙΔΕΑ για το τι εστι ΗΠΑ.
Εδω η συζηγος μου English major σπουδασε και ξερει παραπανω απο την Ελλαδα απο οτι εγω. Και δεν ειναι η μονη.
Ε έλεος κυρ-Γαβριήλ.. προς Θεού πια!
Εχει και άλλος κόσμος παρτίδες με ανθρώπους απο US, είτε σε προσωπικό είτε επαγγελματικό κύκλο, και έχει σχηματίσει ιδία άποψη.Εχεις σιγουρα το δικαιωμα να αμφιβαλεις με αυτο που εγραψα παραπανω. Ομως εγω καταλαβα καλυτερα τι εστι Αρχαια Ελλαδα αφου κατανοησα τον ΗΠΑμερικανικο τροπο σκεψης για οτιδηποτε. Κατι που ειναι αδυνατον να περιγραψω με λεξεις
Περίμενε, γιατί εδώ θ'αρχίσουν να γελούν και τ'αγάλματα των αρχαίων ημών προγόνων! Λες πως εσύ κατάλαβες καλύτερα 'τι εστί Αρχαία Ελλάδα' ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ του 'ΗΠΑμερικανικού τρόπου σκέψης';;;!!!!! Δηλαδή χωρίς 'αυτόν' (όποιος και να είναι 'αυτός') είχες πρόβλημα κατανόησης;.. Και, τι ακριβώς κατάλαβες ότι 'εστί' (Αρχαία Ελλάδα); A, ξέχασα, δε μπορείς να τα περιγράψεις με λέξεις αυτά. Είναι γνωστό άλλωστε ότι υπάρχουν γνώσεις στο σύμπαν τις οποίες ο νους του κοινού ανθρώπου αδυνατεί να τις περιγράψει με λέξεις...
Ο λογος που καταλαβα περισσοτερα απο πριν για την Αρχαια Ελλαδα ειναι επειδη η μοντερνα Ελλαδα δεν εχει ΚΑΜΙΑ! σχεση με την Αρχαια. Απο οποιαδηποτε πλευρα.
Οι ΗΠΑ ομως εχουν. Απο ενα τονο πλευρες. Γιαυτο λοιπον, επηδει απο βιβλια δεν μπορεις να κατανοησεις μια κουλτουρα, οταν ειρθα εδω και εζησα και καταλαβα την τωρινη ΗΠΑμερικανικη κουλτουρα και τα συνδυασα με αυτα που εχω ακουσει και διαβασει για την Αρχαια Ελλαδα, την καταλαβα καλυτερα (σιγουρα οχι τοσο καλα εαν ζουσα στην Αρχαια Αθηνα, αλλα φυσικα κατι τετοιο ειναι αδυνατον).
Γαβριήλ, κάνε σε παρακαλώ ενα τεστ την επόμενη φορα που θα έρθεις Ελλάδα... κάνε μια επανάληψη για ενα σημαντικό ιστορικό γεγονός, πχ μάχη Θερμοπυλών και μετά κάνε εναν κόπο και πήγαινε επι τόπου στο μνημείο, προσπαθωντας να αναπαραστήσεις αυτά που ξέρεις πάνω στο ζωντανό χάρτη... Αμα δε σου σηκωθεί η τρίχα κάγκελο, σταμάτα να λές οτι είσαι Έλληνας, ακόμα. Αν πάλι 'το νιώσεις' σταμάτα να υποστηρίζεις αυτά που έγραψες παραπάνω.
-
Πότε είπε ότι είναι έλληνας;;;
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Πότε είπε ότι είναι έλληνας;;;Κάτι είχε πει στα πρωτα του ποστ αν θυμάμαι καλά αλλά μετά δεν άντεξε και του βγήκε το outing! Ε ναι λοιπόν!
-
Θελει η τατιανα να κρυφτει και η χαρα δεν την αφηνει!!!
-
kiloMeater κακο παραδειγμα εδωσες. Οι Θερμοπυλες δεν εχουν καμια σχεση με την τοπογραφια τη εποχης του Λεωνιδα
Περί ΗΠΑ και Αμερικανών (αντε πάλι!!!)