-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Σου εύχομαι μόνο να μην είναι το σπίτι σου κοντά σε αυτό το οικόπεδο γιατί σίγουρα θα χάσεις τον ύπνο σου....
Ασφαλώς μια πίστα (παράνομη ή μη) εκπέμπει θόρυβο, άρα για κατοικημένη περιοχή κάτι τέτοιο απαγορεύεται. Οι γείτονες μπορούν να παραπονεθούν απλώς στην αστυνομία ή και να κάνουν αγωγή για τη διακοπή αυτής της χρήσης, σύμφωνα με την ακόλουθη διάταξη (αν δεν ισχύει ειδικότερη νομοθεσία για τη συγκεκριμένη περιοχή):
***Άρθρο 1003 Αστικού Κώδικα
Περιορισμοί κυριότητας, εκπομπές
Ο κύριος ακινήτου έχει υποχρέωση να ανέχεται την εκπομπή καπνού, αιθάλης, αναθυμιάσεων, θερμότητας, θορύβου, δονήσεων ή άλλες παρόμοιες επενέργειες που προέρχονται από άλλο ακίνητο, εφόσον αυτές δεν παραβλάπτουν σημαντικά τη χρήση του ακινήτου του ή προέρχονται από χρήση συνήθη για ακίνητα της περιοχής του κτήματος από το οποίο προκαλείται η βλάβη.
Δηλαδή, καταρχήν κάποιο θόρυβο είσαι υποχρεωμένος να τον ανέχεσαι, ιδίως αν υπάρχουν ανάλογες θορυβώδεις εγκαταστάσεις τριγύρω, αλλά καμιά δεκαριά κινητήρες που να σηκώνουν τον κόσμο στο ποδάρι μαζί με πολλή σκόνη, όχι.
-
Απ΄ όσο γνωρίζω, η διενέργεια αυτοσχέδιων αγώνων είναι παράνομη ΠΑΝΤΟΥ (ο ΚΟΚ δεν λέει τίποτα για ιδιωτικούς χώρους, οπότε πως συμπεραίνεται πως επιτρέπεται σε ιδιωτικό χώρο ?), και κατά συνέπεια αν η Αστυνομία μάθει πως γίνεται κάτι τέτοιο μπορεί άνετα να εμφανιστεί με τον Εισαγγελέα και να μπει στο οικόπεδό ΣΟΥ
Ή, απλούστερα, περιμένει τους συμμετέχοντες να τελειώσουν και τους αφαιρεί κατά την έξοδό τους τις πινακίδες κυκλοφορίας ή, αν τις έχουν αφαιρέσει μόνοι τους εκ των προτέρων , επιβάλλει τα προβλεπόμενα πρόστιμα και λοιπές διοικητικές ποινές (προσωρινή δήμευση αυτοκινήτου αν θυμάμαι καλά) για κυκλοφορία χωρίς πινακίδες
Δεν έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί δεν επιτρέπεται στα Μέγαρα η 'κόντρα' μεταξύ συμμετεχόντων πχ. σε Track Days αλλά επιβάλλεται να έχουν απόσταση μεταξύ τους κτλ. κτλ. ?
Αν ήταν τόσο απλό να διοργανωθούν αγώνες, θα το έκαναν όλοι...
Παράκληση μόνο: ας σταματήσει η καραμέλλα 'ας μας φτιάξουν μια πίστα να μην κάνουμε κόντρες' Πίστα υπάρχει αλλά κόντρες γίνονται. Και, όπως είπαν σωστά και οι προλαλήσαντες, και στην Αγγλία και τις ΗΠΑ υπάρχουν χιλιάδες πίστες, αλλά οι κόντρες βασιλεύουν. Διότι ικανοποιούν άλλες ανάγκες πέραν της 'αγωνιστικής' (επίδειξη, αίσθηση παρανομίας - ελευθερίας, αδυναμία συμμόρφωσης με οργανωτικούς ή τεχνικούς κανονισμούς κοκ.)
-
Αγαπητή παρέα καλημέρα. Έχω βαρεθεί να βλέπω τους δήθεν γρήγορούς και ραλλάκιδες να μου δυσκολεύουν την ασφαλή μου μετάβαση στον εκάστοτε προορισμό μου. Ο κάθε καραγκιόζης που οι γονείς του, (είναι εγκληματίες) του αγοράσανε ένα τακουνιάρικο μπρίκι πάει και κάνει σφήνες για να κοντραριστεί με έναν άλλο κουβά (γενικά παίζουνε πολλά κουβαδάκια). Πόσες φορές έχω πατήσει με αγωνία τα φρένα για να μην πατήσω κάποιον από τους ....γρήγορους!!! Είναι τραγικό το θέαμα αν πάει κάποιος σε ένα νεκροταφείο και δει πόσα νέα παιδιά βρήκαν εκεί το σημείο τερματισμού μιας ανόητης κόντρας. Γενικά δεν φταινε οι νεαροί αλλά όπως προανέφερα οι γονείς τους. Ακόμα και, πράγμα απίθανο, που αποκτήσουνε το αντικείμενο ματαιοδοξίας με δικό τους κόπο θα έπρεπε να επέμβουν. Έχω και είχα στην κατοχή μου γρήγορα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού. Δεν έκανα κόντρα αν και οδηγώ σχετικά γρήγορα, όχι με σφήνες και ποτέ σε κίνηση. Κάποτε στις ΗΠΑ πήγαινα και σε αγώνες πίστας. Ίσως γιατί εκεί οδηγούσα πραγματικά αυτοκίνητα με ιπποδύναμη που ξεκίναγε στα 600hp μου έφυγε η γκ.... ! Δεν πάει καιρός που ενώ ανέβαινα την Συγγρού στη μεσαία, ήρθαν δυο νεαροί με τα γνωστά κουβαδάκια, ψαρωμένοι από το αυτοκίνητο και....προσπαθούσαν να με συμπαρασύρουν σε ...κόντρα!?!?!. Όπως πάντα είπα το γνωστό «σιγά μη κάψω βενζίνη για εσάς» και έφυγαν τσαντισμένοι να συνεχίσουν την κόντρα...λίγο πιο κάτω στου Φιξ είχε μπλόκο! Αν δεν είχε και έπεφταν πάνω σε κάποιο ανυποψίαστο? Αν πεταγόταν ένα σκυλί ή μια γάτα...Δυστυχώς είχα φίλους που τους αποχαιρέτησα έτσι. Πάνε πάνω κάτω 10 χρόνια που στην επιστροφή από τα δοκιμαστικά της Ανάβυσσου ενός Ακρόπολης, ένα GTI προσπαθούσε να ακολουθήσει ένα αγωνιστικό! Αποτέλεσμα, έχασε τον έλεγχο σε μια στροφή έπεσε σε διερχόμενο αυτοκίνητο και....τουλάχιστον 5 άνθρωποι έφυγαν από την ζωή. Τι θα πεις σε όλους αυτούς τους ανθρώπους...δεν έχει πίστα να εκτονωθώ;;!!!;;;!!!
Ευχαριστώ και συγνώμη για τα κάπως ειρωνικά σχόλια δεν απευθύνομαι σε κανέναν προσωπικά.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Απ΄ όσο γνωρίζω, η διενέργεια αυτοσχέδιων αγώνων είναι παράνομη ΠΑΝΤΟΥ (ο ΚΟΚ δεν λέει τίποτα για ιδιωτικούς χώρους, οπότε πως συμπεραίνεται πως επιτρέπεται σε ιδιωτικό χώρο ?), και κατά συνέπεια αν η Αστυνομία μάθει πως γίνεται κάτι τέτοιο μπορεί άνετα να εμφανιστεί με τον Εισαγγελέα και να μπει στο οικόπεδό ΣΟΥΉ, απλούστερα, περιμένει τους συμμετέχοντες να τελειώσουν και τους αφαιρεί κατά την έξοδό τους τις πινακίδες κυκλοφορίας ή, αν τις έχουν αφαιρέσει μόνοι τους εκ των προτέρων , επιβάλλει τα προβλεπόμενα πρόστιμα και λοιπές διοικητικές ποινές (προσωρινή δήμευση αυτοκινήτου αν θυμάμαι καλά) για κυκλοφορία χωρίς πινακίδες
Δεν έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί δεν επιτρέπεται στα Μέγαρα η 'κόντρα' μεταξύ συμμετεχόντων πχ. σε Track Days αλλά επιβάλλεται να έχουν απόσταση μεταξύ τους κτλ. κτλ. ?
Αν ήταν τόσο απλό να διοργανωθούν αγώνες, θα το έκαναν όλοι...
Παράκληση μόνο: ας σταματήσει η καραμέλλα 'ας μας φτιάξουν μια πίστα να μην κάνουμε κόντρες' Πίστα υπάρχει αλλά κόντρες γίνονται. Και, όπως είπαν σωστά και οι προλαλήσαντες, και στην Αγγλία και τις ΗΠΑ υπάρχουν χιλιάδες πίστες, αλλά οι κόντρες βασιλεύουν. Διότι ικανοποιούν άλλες ανάγκες πέραν της 'αγωνιστικής' (επίδειξη, αίσθηση παρανομίας - ελευθερίας, αδυναμία συμμόρφωσης με οργανωτικούς ή τεχνικούς κανονισμούς κοκ.)
Νάσσο,στίς πίστες πού υπάρχουν (πίστα μότο-κρός στόν Γαλλικό π.χ.),κάθε μέρα υπάρχουν μοτοσυκλέτες πού τίς επισκέπτονται (έχω δεί καί κάποια 'πολεμικά' 4Χ4),χωρίς κανένας νά τούς ενοχλήσει ποτέ.
Καί νομίζω ότι (γιά τή συγκεκριμένη πίστα) τούς προτρέπει ο Μ.Ο.Θ. νά τή χρησιμοποιούνε. -
Χμ, κατα τα λεγομενα του nass καμια τυχη λοιπον. Μονο αν υλοποιηθει το sci-fi σεναριο του F&F, επιτοπια χαραξη, κλεισιμο της διαδρομης, ομαδες επιτηρησης με CB κ ολα αυτα για 10 λεπτα μεχρι να αρχισουν να σκανε περιπολικα (αντε 20 στην Ελλαδα γιατι θελουμε κ τον χρονο μας ). Παντως για την ιστορια η αστυνομια ξερει ακριβως ποτε κ που λασπωνουμε τα 4Χ4 στην Πεντελη κ δεν επεμβαινει.. Οποτε αν γινοταν κατι αναλογο με αυτοκινητα δρομου, σωστα ομως, μηπως θα ειχαν κ αυτοι συμφερον να κανουν τα στραβα ματια προκειμενου να εχουν το κεφαλι τους ησυχο οτι καποιος δεν θα εκτονωθει στο δρομο;
-
Ο χρήστης Lord_Rutherford έγραψε:
Êáé ðéóôåýåôå ïôé áõôü êÜðïôå èá óôáìáôÞóåé; Ôþñá âÜæïõí êüíôñåò ìå ôá áìÜîéá, ðáëéÜ ðáßæáíå ìå ôá Üëïãá, êáé ôá ëéïíôÜñéá, óôç Ñþìç ôïõò ñß÷íáí óôçí áñÝíá ãéá äéáêÝäáóç....ÐåñÜóáìå üìùò ôçí åðï÷Þ ôçò ÁíáãÝííçóçò.Ï Üíèñùðïò, ðëÝïí äÝí ðéóôåýåé óôá öáíôÜìáôá.×ñçóéìïðïéåß ôï ìõáëü ôïõ ïñèïëïãéêÜ. Æïýìå óå äçìïêñáôéêü ðïëßôåõìá. Å÷ïõìå äéêáéþìáôá êáé õðï÷ñåþóåéò. ÅÜí äÝí ìáò ôáéñéÜæåé áõôü ôï êáèåóôþò, ôüôå íá ôï áíáôñÝøïõìå-ÔÏ ÏÍÅÉÑÏ ÌÏÕ ÅÉÍÁÉ ÍÁ ÃÉÍÙ ÓÊËÁÂÏÓ (ÌÅ ÔÇ ÂÏÕËÁ).
áëëÜ åðåéäÞ åßìáé ðåðåéóìÝíïò ïôé Ýôóé åßíáé ç öýóç ôïõ áíèñþðïõ, íá êÜíåé ôÝôïéïõ åßäïõò ìáëáêßåò - ãéá íá íéþóåé áõôü ðïõ äåí Ý÷åé íéþóåé, îÝñù ãù...
Ôï íá áíáêáëýðôåéò ôá üñéá óïõ åßíáé áíèñþðéíï êáé èåìéôü.Ï÷é üìùò åéò âÜñïò ôùí Üëëùí.Óôéò ÇÐÁ ôá ãõìíáóéüðáéäá å÷ïõí âñåß ôñüðï íá îåöåýãïõí áðï ôçí êáèçìåñéíüôçôá.ÁñðÜæïõí ìéá åðáíáëçðôéêÞ êáñáìðßíá êáé áäåéÜæïõí ôéò óöáßñåò óôá êåöÜëéá ôùí óõììáèçôþí ôïõò.Åßíáé êé áõôüò Ýíáò ôñüðïò íá áíáêáëýðôåé êáíåßò ôá üñéÜ ôïõ...
-
Για ποιά εκτόνωση μιλάμε?!...Και γιατι δεν μπορεί να εκτονωθεί κάποιος με 10 γύρους στην πίστα?!!
Δεν θεωρώ ότι εκτονώνεται κάποιος στις κόντρες,το είπα και πιο πριν!
Είναι θέμα επίδειξης και μόνο!Οπως μου έλεγε γυιός φίλου μου το Σάββατο το βράδυ 'Πηγαίνω με το Evo8 του μπαμπά μου για να με κοιτάνε οι κοπέλλες'!!
Και μην μου πείτε για οικονομικό και τέτοια!Οι μετατροπές που απαιτούνται σε ένα αυτοκίνητο για κόντρες υπερκαλύπτουν τον προϋπολογισμό για ενα αγωνιστικό αυτοκίνητο και την συμμετοχή σε ενα πρωτάθλημα!
Αλήθεια ο Παπαδόπουλος (πρώην Καταραμένος) τι έκανε τελικά μετά την εμπλοκή του στο Πρωτάθλημα?Συνεχίζει ή τα παράτησε?
-
νομιζω ακομα τρεχει σε καποια dirft challenge και σε επιλεγμους αγωνες.....οι δηθεν σοβαροι(φανεις) κυριοι που οδηγανε και κατηγορουνε τους πιτσιρικαδες και τους γονεις τους δειχνουν την σοβαροτητα τους βγαινοντας στο φορουμ και σχολιαζοντας με τετοιον δεικτικο τροπο?
α ρε γραμματεις και φαρισαιοι
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Νάσσο,στίς πίστες πού υπάρχουν (πίστα μότο-κρός στόν Γαλλικό π.χ.),κάθε μέρα υπάρχουν μοτοσυκλέτες πού τίς επισκέπτονται (έχω δεί καί κάποια 'πολεμικά' 4Χ4),χωρίς κανένας νά τούς ενοχλήσει ποτέ.
Καί νομίζω ότι (γιά τή συγκεκριμένη πίστα) τούς προτρέπει ο Μ.Ο.Θ. νά τή χρησιμοποιούνε.Ναι αλλά δεν κάνουν ΑΓΩΝΑ. Για παράδειγμα, δεν ξεκινάνε όλοι μαζί... Ενας-ένας μόνος του (έτσι δεν γίνεται και στις Σέρρες ?) δεν είναι αγώνας. Φυσικά ο ορισμός του 'αυτοσχέδιου αγώνα' είναι στη διακριτική ευχέρεια κάθε μπάτσου
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ναι αλλά δεν κάνουν ΑΓΩΝΑ. Για παράδειγμα, δεν ξεκινάνε όλοι μαζί... Ενας-ένας μόνος του (έτσι δεν γίνεται και στις Σέρρες ?) δεν είναι αγώνας. Φυσικά ο ορισμός του 'αυτοσχέδιου αγώνα' είναι στη διακριτική ευχέρεια κάθε μπάτσου
Αυτό είναι τό πρόβλημα.Η διακριτική ευχέρεια τού μπάτσου!!!
Πάντως,στή συγκεκριμένη πίστα,δέν υπάρχει προσωπικό ασφαλείας,εκτός τών ημερών πού διεξάγεται αγώνας,οπότε,΄κάνει ο καθένας ότι θέλει.Είτε μόνος του ξεκινάει καί τρέχει,είτε δυό-δυό.Δέν υπάρχει ο παραμικρός έλεγχος.
Εχω δεί,ακόμα καί 'παπάκια' νά πασχίζουν νά ανέβουν στά 'τραπέζια'.Καί χωρίς κράνος.
Φυσικά,οι 'γνώστες',είναι πάντα 'αρματωμένοι'. -
Αγάπητέ Βαγγέλη, δεν ξέρω αν αναφέρεσαι σε εμένα προσωπικά. Εγώ πάντως θα σου απαντήσω με ειλικρίνεια. Δεν ξέρω αν είμαι σοβαρο(φανής) και ούτε πρόθεση μου ήταν να το παίξω ...μπλαζέ! Πολλές φορές από το γράψιμο δεν καταλαβαίνεις το ύφος του άλλου. Απλά δεν μπορώ να ξεχάσω τους φίλους που έφυγαν (και δυστυχώς ήταν αρκετοί) και αυτούς που είναι ζωντανοί-νεκροί! Και διαφωνώ μαζί σου, δεν ήμουν δεικτικός (ήμουν αρκετά γενικός στις περιγραφές μου), αλλά καυστικός και λίγο (όσο πατάει ο ελέφαντας) ειρωνικός. Αξίζουν την χλεύη μου και μόνο, άτομα που νομίζουν ότι ο δρόμος τους ανήκει. Λες και ο παππούς τους έδωσε χωράφια για να γίνει ο δρόμος. Και ναι αγαπητέ μου φίλε, δεν αντέχω να μην γελάω με όλες αυτές τις κιτς καταστάσεις (αεροτομές, φιλτρο-χοάνες κλπ κλπ). Απλά προσβάλουν την αισθητική μου. Σε καμία όμως περίπτωση δεν είμαι αυτός που θα επιβάλει το δικό του στιλ. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να έχει το δικό του τρόπο ζωής. Μπορεί και εγώ να είμαι κιτς κάπου αλλού για άλλους, μπορεί να έχω κάνει χίλια μύρια φάουλ. Όμως δεν θα θέσω την ζωή συνανθρώπων μου σε κίνδυνο. Γιατί πιστεύω ότι συμφωνείς και εσύ, όταν κάνεις κόντρα σε δημόσιο δρόμο είναι σαν να διαπράττεις προμελετημένο έγκλημα. Τι να μου πει εμένα αν ακούγομαι γελοίος ή σοβαροφανής όταν έχεις φυτό παλικάρι 32 χρονών ή παραμορφωμένο από εγκαύματα;
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ναι αλλά δεν κάνουν ΑΓΩΝΑ. Για παράδειγμα, δεν ξεκινάνε όλοι μαζί... Ενας-ένας μόνος του (έτσι δεν γίνεται και στις Σέρρες ?) δεν είναι αγώνας. Φυσικά ο ορισμός του 'αυτοσχέδιου αγώνα' είναι στη διακριτική ευχέρεια κάθε μπάτσουΚ ο dog80 παντως, που υποστηριξα την ιδεα του, αυτο ακριβως προτεινε. Αν τωρα η οδηγηση με μοναδικο αντιπαλο τον χρονο, πραγμα που κανουμε oi περισσοτεροι καθημερινα κ μαλιστα οχι για διασκεδαση, θεωρειται αυτοσχεδιος αγωνας, τι να πω πια, οκ, πεταει ο γαϊδαρος, whatever..
-
Ο χρήστης ping of death έγραψε:
Ναι αλλά δεν κάνουν ΑΓΩΝΑ. Για παράδειγμα, δεν ξεκινάνε όλοι μαζί... Ενας-ένας μόνος του (έτσι δεν γίνεται και στις Σέρρες ?) δεν είναι αγώνας. Φυσικά ο ορισμός του 'αυτοσχέδιου αγώνα' είναι στη διακριτική ευχέρεια κάθε μπάτσου
Κ ο dog80 παντως, που υποστηριξα την ιδεα του, αυτο ακριβως προτεινε. Αν τωρα η οδηγηση με μοναδικο αντιπαλο τον χρονο, πραγμα που κανουμε oi περισσοτεροι καθημερινα κ μαλιστα οχι για διασκεδαση, θεωρειται αυτοσχεδιος αγωνας, τι να πω πια, οκ, πεταει ο γαϊδαρος, whatever..
Δυστυχώς δεν έχει σημασία τι πιστεύουμε εμείς αλλά τι πιστεύουν τα όργανα της τάξεως Εδώ που τα λέμε, αν πάμε σε ένα άδειο πάρκινγκ και βάλουμε 10 κορίνες και γυρίζουμε γύρω-γύρω, έστω και ένας-ένας, με αντίπαλο το χρονόμετρο και μας δει οποιοσδήποτε μπάτσος, όσο καλοπροαίρετος και να είναι (που συχνά δεν είναι καλοπροαίρετοι), ε, πως θα πειστεί πως ΔΕΝ είναι 'αυτοσχέδιος αγώνας' ?
-
kning ησουν απλως η αφορμη.....αυτο το υφος το εχουν παααρα πολλοι εδω μεσα.....ξερεις ποσοι το παιζουν τερατα ηθικης ικανοτητων ομορφιας και δεν ξερω γω τι.....και ξερεις ποσους με οικογενειακα αυτοκινητα εχω δει να κανουν δολοφονικα προσπερασματα να καθονται με 80 χλμ στην αριστερη λωριδα και δεν ξερω και γω τι. αλλα βεβαια δεν ειδα κανεις να βγει και να πει 'οι κοιλοι οικογενειαρχες που σκοτωνουν τις οικογενειες τους με τα βρωμοhuyndai τους κτλ.'
ολοι λετε για τις κοντρες κτλ......αλλα δε νομιζω οτι ειναι το σημαντικοτερο προβλημα της αυτοκινησης στην ελλαδα ουτε ειναι η ταχυτητα η αιτια των περισσοτερων δυστυχηματων. απλα ειναι ευκολο να κατηγορησουν ολοι οι ηθικοι καρανομιμοι. ολοι αυτοι που θα βαλουν το σκαμπω να τους φυλαει την θεση, η θα παρκαρουν σε 2 θεσεις για να μην στριμωχτει κανενας διπλα τους.
οποιος θελει ας κατηγορησει....απλα να μην χαρακτηριζει και απλα να ξερει τι κρινει......γιατι και η γιαγια μου ξερει απο κοντρες.....ειδε το ρεπορταζ στο star και αντε μην την φερω να γραψει στο φορυμ. παει καισ την εκκλησια συχνα και για αυτο ειναι καλυτερη απ ολους -
Τα πράγματα είναι απλά 99% όπως στρώνεις κοιμάσαι.....
θέμα βούλησης είναι και αυτό, αν το πάρουν απόφαση σε ένα βράδυ και οι κόντρες κόβονται και όλα μπαίνουν σε τάξη.....
αλλά ο πεινασμενος λυκος δεν μπορεί να φυλάξει τα πρόβατα
-
Συγγνώμη ρέ Βαγγέλη, σέ πείραξε τό ύφος τών δημοσιεύσεων (Ο.Κ.,τό καταλάβαμε ),γιά τήν ουσία τους όμως,δέν αναφέρθηκες.
Σού αρέσει τό 'καθεστώς' τής 'κόντρας';Θέλεις κάτι νά αλλάξει πάνω σέ αυτό; -
Φίλε nass, νομίζω οτι δεν έχεις δίκιο. Όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται εκτός δημόσιων δρόμων, ουσιαστικά παύει να ισχύει ο ΚΟΚ.
Βέβαια, μπορεί να προκύψουν άλλες κατηγορίες, όπως για παράδειγμα, διατάραξη της κοινής ησυχίας.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Φίλε nass, νομίζω οτι δεν έχεις δίκιο. Όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται εκτός δημόσιων δρόμων, ουσιαστικά παύει να ισχύει ο ΚΟΚ.Βέβαια, μπορεί να προκύψουν άλλες κατηγορίες, όπως για παράδειγμα, διατάραξη της κοινής ησυχίας.
Αρθρο 49 του ΚΟΚ:
*Aγώνες ζωηλάτων oxημάτων, ζώων, πoδηλάτων, αυτoκινήτων, τρίτροχων οχημάτων, μoτoσυκλετών και μoτoπoδηλάτων στις δημόσιες ή ιδιωτικές oδoύς και xώρoυς, επιτρέπεται να γίνoυν μόνo ύστερα από σxετική άδεια. *
Προσοχή στο 'ιδιωτικές' και στο 'οδούς και χώρους'...
-
Βαγγέλη έχεις δίκαιο, αλλά δεν ήταν του θέματος όλοι αυτοί οι «νομοταγείς»-επικίνδυνοι οδηγοί. Πολλές φορές η κατηγορία που αναφέρεσαι είναι η κύρια αιτία θανατηφόρων τροχαίων. Ίσως φταιει και η αστυνομία που δεν σταματάει όλους αυτούς που παρεμποδίζουν την ομαλή κυκλοφορία. Πας αριστερά και έχεις κάποιον που πάει 20χλμ κάτω του ορίου, του αναβοσβήνεις τα φώτα ...και σου πατάει και φρένο!!!! για να κάνεις πίσω.... Δυστυχώς σε άλλη πολιτισμένη χώρα, που οι αρχές μεριμνούν για την ασφάλεια των δρόμων, θα τους είχαν σταματήσει και θα είχαν φαει ένα πρόστιμο με μια κατσάδα που θα ξανασκεφτόντουσαν πολύ την ασυδοσία. Όμως για να ξανά έρθουμε στο θέμα, δεν είναι καθαρή ανοησία να κάνεις κόντρα σε δρόμους που κυκλοφορούν οι παραπάνω? Γιατί και την κόντρα δεν θα ευχαριστηθείς, και αν γίνει η στραβή μας πήρε όλους η μπάλα!!!
-
Νομίζω τα πράγματα είναι απλά: Οι κόντρες είναι 'επικίνδυνη οδήγηση', αποτελούνται από 'επικίνδυνους ελιγμούς', και ως εκ τούτου απαγορεύονται.
Και ας μου πει κάποιος από τους 'κοντρόφιλους', αν αφού έχει τελειώσει με την κόντρα του και έχει 'ξεθυμάνει' από την καταπίεση της 'άτιμης της κοινωνίας', και ενώ πηγαίνει ήσυχα πλέον στο σπίτι του, έρθει κάποιος άλλος κοντράκιας που 'ξεθυμαίνει' εκείνη την ώρα και πέσει απάνω του, τί θα του πει;;; 'Ρε φίλε, έχασες λίγο το πισινό, έλα να σου δείξω';;;
Για μια λύση, δεν έχουμε παρά να κοιτάξουμε τους γείτονές μας τους Ιταλούς: Λέσχες που διογρανώνουν αγώνες σε δημόσιους δρόμους, πάντα σε συννενόηση με τις αρχές.
ΟΙ ΚΟΝΤΡΑΚΗΔΕΣ