-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
ε αφου κανει μισα λεφτα. Αν ηταν **ολοι **φραγκατοι ολοι Μερσεντες θα περνανε
Δεν ισχυει για ολους αυτο...
Υπαρχουν αρκετοι συνειδητοποιημενοι miataκηδες...αν είχες τα λεφτά για μερσεντέ και ήθελες κάτι πιο αγνό και σπορ θα έπερνες elise...
Γνωριζομαστε?
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
ε αφου κανει μισα λεφτα. Αν ηταν **ολοι **φραγκατοι ολοι Μερσεντες θα περνανε
Δεν ισχυει για ολους αυτο...
Υπαρχουν αρκετοι συνειδητοποιημενοι miataκηδες...αν είχες τα λεφτά για μερσεντέ και ήθελες κάτι πιο αγνό και σπορ θα έπερνες elise...
Δεν ειναι απαραιτητο αυτο, καθως οπως λεει και ο βαγκμαν υπαρχουν συνειδητοποιημενοι Miataκιδες οι οποιοι μπορει να μην γουσταρουν το MR layout για τον εναν η τον αλλον λογο και να προτιμουν το FR. Στα λεφτα του λοιπον το Miata (για να μην πω ακομα και στα διπλασια) δεν ειναι η καλυτερη επιλογη, ειναι η μονη επιλογη --> Double Wishbone FTW ! Τα μονα που πλησιαζαν σε γενικοτερη φιλοσοφια το Miata στα μεγαλτερου price range αυτοκινητα, ειναι καποια TVR τα οποια ομως εχουν τον αστριφτο.
Z4M, SLK55 AMG και λοιπα τετοια χαριτωμενα που θα προτεινετε απορριπτονται ολα καθως αλλα δεν ειναι καθαροαιμα roaster, αλλα ειναι προσανατολισμενα περισσοτερο προς το cruising, αλλα δεν ειναι FR (βλ. Boxter), αλλα δεν εχουν μπλοκε κ.ο.κ. Και καπου εδω μπαινει η συζητηση της βελτιωσης, της οποιας οι περισσοτεροι εδω μεσα απ'οτι εχω καταλαβει ειστε κατα. Το Miata ειναι απιστευτο στα χρηματα του και δεν υπαρχει κανενας ανταγωνισμος εφοσον αναφερομαστε παντα στους συνειδητοποιημενους αγοραστες και αυτο σας το λεει ανθρωπος που εχει MR2. Εφοσον λοιπον το ΜΧ5 τα εχει ολα και το μονο που του λειπει ειναι το γκαζι, μπορει να βελτιωθει στα σημεια και να γινει ακριβως αυτο που ψαχνει ο αγοραστης σε λεφτα που ουτε θα ονειρευοταν ποτε οτι θα μπορουσε να το αποκτησει. Ακομα κι αν υπηρχει δηλαδη ενα αυτοκινητο, που να εχει ολα αυτα που παρεχει το ΜΧ5 αλλα σε μια κατηγορια πανω θα κοστιζε πολυ περισσοτερο απ'το να αγορασει κανεις ενα Miata και να το φερει στα μετρα του. Αλλα ειπαμε, η βελτιωση ειναι κακο πραγμα και καγκουρια, εδω μεσα ντρεπεσαι να πεις οτι εχεις βαλει αναρτησεις για να μην σε πανε στο αντιστοιχο αυστραλιανο τοπικ (οκ υπερβαλω λιγακι αλλα δεν πειραζει). Απλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι ο ανθρωπος που φτιαχνει δικο του ΗΥ, επειδη βγαινει πιο φθηνα απ'τον ετοιμο και θα ειναι και καλυτερος, δεν μπορει να αντιληφθει τα οφελη της σωστης βελτιωσης σε ενα αυτοκινητο και υιοθετει την λογικη 'Το θες με τοσα αλογα ; Παρτο με τοσα αλογα'. To valye for money ενος Miata με εναν Rotrex θα εκανε πολλα sport cars να ντρεπονται, τουλαχιστον ετσι πιστευω εγω, αλλωστε μην μου δινετε και πολυ σημασια, ειμαι κακοκεφος, νυσταγμενος και μ'αρεσει να σκαλιζω τα αυτοκινητα μου ... -
Φίλε Καμπά,
και σε μένα αρέσει το σκάλισμα των αυτοκίνητών μου (και πολύ μάλιστα), αλλά νομίζω ότι γίνεσαι λίγο υπερβολικός. Νομίζω ότι ένα S2000 είναι ακριβώς στην κλάση του Miata και προσφέρει ό,τι και το Miata στο 150% (τυχαίο νούμερο, για να καταλάβετε το συλλογισμό). Θα μου πεις ότι δεν είναι τόσο φιλικό. Μήπως ένα τουρμπάτο Miata με 240 άλογα είναι τέρας φιλικότητας, όπως το εργοστασιακό; Όχι...
Τώρα, τα μοντέλα της TVR είναι πολύ μακριά από τη φιλοσοφία της Mazda. Καμία φιλικότητα, ακραία συμπεριφορά, αξιοπιστία κουκουρούκου... Απορώ πώς έκανες αυτόν τον συσχετισμό, βρε αδερφάκι μου.
Μία Ζ4Μ είναι μια χαρά driver's car, είμαι σίγουρος ότι μετά από μια βόλτα με μια από δαύτες, θα λες τι Miata και S2000... Με τα χρήματά της όμως αγοράζεις 2 S ή 4 Miata, οπότε τι συζητάμε τώρα;
Από όσα μου έχουν πει όσοι είχαν την ευτυχία να βρεθούν στο τιμόνι μιας Boxster ή μιας Cayman, κι αυτές είναι ονειρικές κατασκευές κι ας μην έχουν το μοτέρ μπροστά.Σε καμία περίπτωση δε θέλω να υποβαθμίσω την αξία του Miata, άλλωστε είμαι ερωτευμένος μαζί του. Απλά δε θεωρώ ότι και τα άλλα μοντέλα που αναφέρθηκαν δεν είναι πολύ αξιόλογα, πράγμα που διέγνωσα στο κείμενό σου και πετάχτηκα σαν την π...δή.
-
Eγω φιλε οπως και ξεκαθαρισα στο κειμενακι μου, αναφερομουν στους συνειδητοποιημενους μιατακιδες που θελουν το μπλοκε του Miata (που δεν το εχουν οι Ζ4Μ, Boxter) την FR διαταξη του Miata (που δεν την εχουν τα S2K, Boxter), το χαμηλο βαρος του Miata (που δεν το εχει κανενα τους) και προσθετω ορους οπως την φιλικοτητα, την αξιοπιστια, το κοστος συντηρησης, τελη κτλ. Επισης δεν μιλησα για τουρμπισμα, αλλα για κομπρεσορα που ειναι ιδιαιτερα φιλικος στην οδηγηση του, γραμμικοτατος και αξιοπιστος.
Δεν ειπε κανεις οτι δεν ειναι drivers cars τα παραπανω αυτοκινητα, αλλα ξαναλεω οτι στο κειμενο μου ξεκαθαρισα οτι αναφερομαι στον συνειδητοποιημενο Miataκια, σε αυτον που ξερει ακριβως τι ζηταει απο το αυτοκινητο. Σε αυτον που θελει ολα αυτα που εχει το Miata αλλα τον ξενερωνει το γκαζι και αντι οπως ολοι να παει σε S2000, να πει 'Οχι, δεν θα συμβιβαστω με την οποια δυσκολη συμπεριφορα φερει μια διαταξη με το μοτερ πισω απ'τον μπροστα αξονα, δεν γουσταρω ξαφνικα ξεσπασματα στις ψηλες στροφες, γι'αυτο θα παρω ενα ΝΒFL 1,8 Sporty και θα του βαλω εναν rotrex για να εχω ακριβως ολα οσα ζηταω απο το αυτοκινητο μου'. Απλα φανταζομαι οτι ειναι πολλοι που δεν γνωριζουν οτι εχουν αυτην την επιλογη η απλα την φοβουνται και ετσι αναγκαζονται να κοιταξουν αλλου.
Εγω γραφω τα παραπανω γιατι και γω ειμαι ενας απο αυτους τους συνειδητοποιημενους. Πηρα MR2 ενω μπορουσα να εχω S2000, δεν ηθελα το μαιμου κεντρομηχανο, ηθελα το real thing με την μηχανη να γουργουριζει απο πισω μου με οτι κι αν αυτο συνεπαγεται στην γρηγορη οδηγηση. Ναι μου λειπει το εξτρα γκαζι αλλα ξερω οτι με εναν rotrex και γω δεν θα εχω τιποτα απολυτως να ζηλεψω απ'το S και σε κοστος πολυ χαμηλοτερο Aκομα και αν ημουν στην θεση να εχω μια Boxter, εφοσον εκτελει τον ρολο του fun-trackday-car θα προτιμουσα και παλι το MR2 απλα λιγο πιο δυνατο γιατι καλως η κακως αυτο το χαμηλο βαρος εχει να δωσει τοσα πολλα απο αποψη αμεσοτητας και οδηγικης ευχαριστησης που μετα μπαινοντας στην Boxter θα νομιζα οτι μπηκα σε αυτοκινητο πολης. (Εδω δεν υπερβαλω πιστεψε με, το MR2 φοραει coilover με αρκετα μεγαλα spring rates ) Η Elise θα ηταν η τελεια επιλογη αλλα και εκει ρε γαμωτο, να μην εχω ενα ντουλαπακι να βαλω τα χαρτια του αυτοκινητου ; Μια ποτηροθηκη ; Μια οποιαδηποτε θηκουλα να ακουμπησω το κινητο μου ;
Tελικα δεν μου εκατσε ασχημα, μικροτερη καταβαλωση απ'το S2K, μικροτερα τελη απ'το S2K, γενικοτερα μικροτερο κοστος συντηρησης απ'το S2K και γιατι οχι πιο fun to drive απ'το S2K. Για μενα τουλαχιστον ειναι αρκετα fun οταν drive ( ) στα Μεγαρα γυρναω στο 1:11 εχοντας μονο μια αναρτηση και τα S2K φευγουν μονο στην ευθεια. Ειμαι ενας συνειδητοποιημενος ιδιοκτητης και ειμαι πολυ ικανοποιημενος με την επιλογη μου.
Ετσι θα ηθελα να δω και αλλους ιδιοκτητες αυτοκινητων, με τοσα aftermarket προιοντα σημερα στην αγορα, πρεπει να ξεφυγουμε απ'την νοοτροπια 'Παιρνω κατι ετοιμο' καθως υπαρχουν αυτοκινητα που ειναι φανταστικες βασεις για να χτισεις πανω τους οπως το Miata και το αποτελεσμα εκτος του οτι μπορει να ειναι ακριβως στα μετρα που το θελει κανεις, θα ειναι και εξαιρετικα ανταγωνιστικο. Και εκει προκυπτει το παραδειγμα με τους ΗΥ, γιατι δεν σκεφτονται οι ανθρωποι με τον ιδιο τροπο και για τα αυτοκινητα τους ; Εγω το βλεπω ηδη να εχει ξεκινησει γυρω μας αλλα σε διαφορετικη κατηγορια αυτοκινητων. π.χ. 'Γιατι να δωσω εναν σκασμο λεφτα για το σιροκο R ; Θα παρω το 160αρι θα του βαλω ενα προγραμμα και θα ειμαι κοντα σε επιδοσεις πληρωνοντας και λιγοτερα τελη'. (Αυτη δεν ειναι δικια μου αποψη, αλλα ακουω πολλες αντιστοιχες τελευταια)
Τελος παντων, σας κουρασα παλι με το γραψιμο μου, συγνωμη !
-
Συμφωνώ στην όλη νοοτροπία σου και την ενστερνίζομαι. Όμως, αν έχεις τα φράγκα, θα πάρεις ένα S2000, θα του βάλεις μια καλή ανάρτηση και 4 ημισλίκ, έναν κομπρέσορα και μετά θα κουνάς το μαντήλι στο Miata και το MR2.
Επίσης, μια Ζ4Μ μπορεί να δεχτεί αφτερμάρκετ μπλοκέ και να δεις εκεί τι πανηγύρι γίνεται...
Το ότι ζυγίζει μισό τόνο πάνω από ένα MR2 είναι άλλο θέμα. -
Η Ζ4Μ δεν είχε στάνταρ μπλοκέ;
http://www.bmw.com.my/com/en/newvehicle ... llock.html
-
Mazdaκιας από κούνια είμαι... με 323F πρώτης γενιάς ανδρώθηκα οδηγικά, αλλά να λέμε ότι το Miata είναι η επιτομή της σπορ οδήγησης είναι στρουθοκαμηλισμός.
-
Το μονα μχ5 που προσφερουν οδηγικη απολαυση ειναι τα φτιαγμενα με διαφορικα, τουρμπο κτλ. Δηλ ενα S2000 απο αποψη κοστους
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Mazdaκιας από κούνια είμαι... με 323F πρώτης γενιάς ανδρώθηκα οδηγικά, αλλά να λέμε ότι το Miata είναι η επιτομή της σπορ οδήγησης είναι στρουθοκαμηλισμός.Συμφωνώ.
Για εισαγωγή στα basics της πίσω κίνησης, με χαμηλό κόστος, είναι καλό όμως. -
οποτε παει ως εξης:
παιρνεις ενα μεταχειρισμενο με 4-5 χιλιαρικα, το λιωνεις, το πετας στα σκουπιδια και πας σε ανωτερα πραγματα -
Όχι ότι ενδιαφέρει κανέναν , αλλά με τη βαλβολίνη της AMS που άλλαξα (SVG 75-90) έχει γίνει σαφώς καλύτερο το κιβώτιο. Δεν γρατζουνάει, αλλά παραμένει σφιχτό και όταν ζεσταθεί, είναι απλώς το καλύτερο κιβώτιο που έχω πετύχει. Πιο πριν η κατάσταση ήταν πονεμένη, ειδικά όταν ήταν κρύο.
Τα δε λάδια που έβαλα μαζί (ASL 5-30) βελτίωσαν το ηχητικό σήμα εκκίνησης του κρύου κινητήρα. Πλέον δεν κάνει σαν τενεκεδάκι, αλλά σαν κατσαρόλι. Αναβάθμισις!
-
Μουχου έχεις πουλάκι μου ;
-
Aν δεν έχει αλλάξει ο προηγούμενος, να αλλάξεις βαλβολίνες διαφορικού. Πόσα χλμ έχεις?
-
Άλλαξα μαζί με όλα τα υπόλοιπα και βαλβολίνες διαφορικού και υγρά φρένων για να φρεσκαριστεί, ο μαστρο-Μήτσος (καλή του ώρα εκεί που είναι) μου είπε ότι ήταν αρκετά ταλαιπωρημένες οι του διαφορικού, σε αντίθεση με του κιβωτίου. 42Κ χιλιόμετρα έχω.
@ελτεο
Μουχού; Δεν είναι το Hyundai Forum εδώ; -
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Άλλαξα μαζί με όλα τα υπόλοιπα και βαλβολίνες διαφορικού και υγρά φρένων για να φρεσκαριστεί, ο μαστρο-Μήτσος (καλή του ώρα εκεί που είναι) μου είπε ότι ήταν αρκετά ταλαιπωρημένες οι του διαφορικού, σε αντίθεση με του κιβωτίου. 42Κ χιλιόμετρα έχω.οκ τότε.
Αυτό το αμάξι τουλάχιστον δεν σε ξεπουλάει στη συντήρηση. Λάδια κάθε 10κ με φ., φ.αερα τσεκ κάθε τόσο, μπουζί σχεδόν ποτέ, φ.καμπίνας δεν έχει . Μόνο τα τακάκια είναι ακριβά και δεν κρατάνε όσο στα ΝΒ, ΝΑ. -
Πρώτη φορα το ακουω αυτο αλλα ετσι προφανως εξηγουνται και τοσες αγγελιες που γραφουν για esp. Σιγουρα το esp ειδικα για καποιον που ειναι απειρος στην πισω κινηση ειναι σημαντικο ακομα κι αν οπως διαβαζω παντου ειναι πολυ προβλεψιμο με την ουρα το mx5. Για τα rollbar το ειπα γιατι περα απο το κατα ποσο ειναι καλα κλπ. ειναι περιπου στο υψος των κεφαλιων(δεν ειναι πχ οπως της z4 που ειναι αισθητα πιο ψηλα). Τhanks παντως!
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Και το mk2 1,6 έχει ιμάντες; Αν ναι νομίζω ότι αυτό είναι σημαντικός λόγος υπέρ του 3, τόσο σε θέμα κόστους συντήρησης όσο και σε θέμα αξιοπιστίας δλδ δεν κάθεσαι να αγχωθείς αν ο άλλος έχει αλλάξει ιμάντες όταν έπρεπε.αμα μιλας για μεταχειρα τους αλλαζεις με το που το αγοραζεις μαζι με ολα τα υγρα
κατα τα αλλα γιατι ειναι καλυτερη η καδενα απο τον ιμαντα?
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Και το mk2 1,6 έχει ιμάντες; Αν ναι νομίζω ότι αυτό είναι σημαντικός λόγος υπέρ του 3, τόσο σε θέμα κόστους συντήρησης όσο και σε θέμα αξιοπιστίας δλδ δεν κάθεσαι να αγχωθείς αν ο άλλος έχει αλλάξει ιμάντες όταν έπρεπε.
αμα μιλας για μεταχειρα τους αλλαζεις με το που το αγοραζεις μαζι με ολα τα υγρα
κατα τα αλλα γιατι ειναι καλυτερη η καδενα απο τον ιμαντα?
δεν είναι καλύτερη ...
-
ναι το ξερω (μου χει κανει την αναλυση συναδελφος σου ) , αλλα γιατι εχει φτασει να θεωρειται καλυτερη δε μπορω να καταλαβω
επισης τον τελευταιο καιρο παρατηρω μια επιστροφη στη καδενα (κυριως απο vag μερια) και δε καταλαβαινω το λογο
ευτυχως εγω εχω ιμαντα -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ναι το ξερω (μου χει κανει την αναλυση συναδελφος σου ) , αλλα γιατι εχει φτασει να θεωρειται καλυτερη δε μπορω να καταλαβωεπισης τον τελευταιο καιρο παρατηρω μια επιστροφη στη καδενα (κυριως απο vag μερια) και δε καταλαβαινω το λογο
ευτυχως εγω εχω ιμανταγιατί ο κόσμος είναι τσίπης και τον χαλάει που αλλάζει ιμάντα που και που...
και αυτό μάρκετινγκ του βαγκ είναι... για να παρατείνουν τα διαστήματα σέρβις...
Mazda MX-5