-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Ακριβώς Lefo . Για το καινούριο ΜΧ 1.8 να υπολογίζεις κάπου μεταξύ 23-25.Μακάρι,αλλά λίγα βάζεις.23990 έχει το σημερινό 1.6.Εγώ το υπολογίζω για 26000Ε αρχική τιμή για το 1.8 .Άντε να το κάνουν 25990 κατά την προσφιλή τους τακτική
-
To είδαμε από κοντά και είναι πραγματικά πανέμορφο!!!
Ο τύπος εκεί που τον ρώτησα από πόσο θα ξεκινάει το φτηνότερο 1.8 και μου είπε κάτω από 23Κ . Επίσης εκεί που κουφάθηκα τελείως και το επιβεβαιώνει και το βιβλιαράκι με τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι πως οι 16άρες αλουμινίου δεν είναι stadard στις 'απλές' εκδόσεις αλλά θα έρχεται με τάσια.... -
Χθες ρώτησα προσωπικά στη mazda και μου είπαν 23 χιλιάρικα, τέλος Νοέμβρη. (για το 1.8 )
Ώρα να κάνω 'τράμπα' το ΜΚ1 μου -
Πολλα τα λεφτα ρε παιδια...ελπιζω να ειναι λογω του επετειακου...αν και φοβαμαι τσουχτερη τιμη και στο κανονικο τωρα που ξεκιναει απο 1.8 και πανω...
Και μου αρεσει τοσο πολυ...αλλα αποτι φαινεται θα ειναι εκτος οικονομικων δυνατοτητων μου Με κανα tigra με βλεπω και οποτε βλεπω το mazda στο δρομο να κλεινω τα ματια.
Μη στενοχωριέσαι καθόλου. Το σημερινό Mk2.5 1.8, ειδικά το Sporty, με το 6άρι, τα Bilstein, τα δερμάτινα θερμαινόμενα κτλ. κτλ. είναι εξαιρετική επιλογή (και σημαντικά φθηνότερη σα μεταχειρισμένο πλέον ).
Πόσο πάει περίπου ένα τέτοιο;
Καλώς ερχόντων των πραγμάτων,θα προσπαθήσω να αποκτήσω ένα τέτοιο σε 3 χρόνια που (ελπίζω) θα τελειώσω τη σχολή... -
Ο χρήστης billlllll έγραψε:
...ρώτησα από πόσο θα ξεκινάει το φτηνότερο 1.8 ... κάτω από 23Κ ...οι 16άρες αλουμινίου δεν είναι stadard στις 'απλές' εκδόσεις αλλά θα έρχεται με τάσια....Μακάρι να ξεκινάει από τόσο. Και καλύτερα να μην έχει ζάντες αλουμινίου.... γιατί να τις πληρώνεις ακριβά για να έχεις τις ίδιες με τους άλλους? Πας και βάζεις αυτές που σου αρέσουν εσένα (μεταθέτοντας και το επιπλέον έξοδο αν έχεις πρόβλημα). Και έτσι νιώθεις και την χαρά της βελτίωσης (για όσους έχουν το σχετικό μικρόβιο).
Παίρνουν παραγγελίες? Πρέπει να έχουμε το νού μας να προλάβουμε γιατί προβλέπω μεγάλη αναμονή.... -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Χθες ρώτησα προσωπικά στη mazda και μου είπαν 23 χιλιάρικα, τέλος Νοέμβρη. (για το 1.8 )
Ώρα να κάνω 'τράμπα' το ΜΚ1 μουΠου να βγεί και 1.6 με 110 άλογα στα 20000. Εκεί να δείς γλέντια, όλες οι πιτσιρίκες θα πάρουν mx5
-
23 χιλιαρικα ειναι πραγματι μια πολυ καλη τιμη, και αμα ειναι ετσι ισως καταφερω να το παρω σε κανα εξαμηνο. Ωστοσο μου φαινεται δυσκολο οταν η τιμη του φτηνοτερου 1600 τωρινου MX-5 ειναι 24 χιλιαρικα (23.990). Δηλαδη ακομα και αν υποθεσουμε πως δεν κοστολογουν παραπανω τον 1.8 κινητηρα (αλλωστε δεν ειναι ο 'καλος' 1.8 του τωρινου μοντελου) απο τον 1.6 , και παλι να ιεναι φτηνοτερο απο την τιμη του απερχομενου μοντελου που λογικα θα ειναι και χαμηλα επειδη αλλαζει το μοντελο?
-
Όντως η τιμή του 1.8 έστω και σε βασική έκδοση είναι πολύ χαμηλή.... (αν ισχύσει τελικά)
Αυτό με τις ζάντες και τα τάσια θα συμφωνήσω... καλύτερα να σου δίνεται η επιλογή να βάλεις όποιες ζάντες aftermarket θέλεις, αλλά θα φαίνεται λίγο άσχημο να κυκλοφορούν MX5 με τάσια (γιατί σίγουρα δε θα βάλουν όλοι αλουμινίου ) -
Ο χρήστης interland.gr έγραψε:
Ώρα να κάνω 'τράμπα' το ΜΚ1 μουΠου να βγεί και 1.6 με 110 άλογα στα 20000. Εκεί να δείς γλέντια, όλες οι πιτσιρίκες θα πάρουν mx5
μπαα....οι πιτσιρίκες θέλουν μεταλλική οροφή.Αστες εκεί με τα Tigra και τα 206cc.
-
Ο χρήστης cynomad έγραψε:
μπαα....οι πιτσιρίκες θέλουν μεταλλική οροφή.Αστες εκεί με τα Tigra και τα 206cc.Eπειδή δεν είμαι πλέον πιτσιρίκα...
μπορείς να με δικαιολογήσεις για το miata μου...
αλλά επειδή ίσως είμαι και πολύ ξανθιά...
και παρακολουθώ τις συζητήσεις σας...
δεν έχω καταλάβει... εσύ τελικά τι οδηγείς cynomad?Κάπου έλεγες ότι τα cabrio έχουν καταντήσει αηδία... (?)
Με εξαίρεση φυσικά τα mx5... αλλά τα γνωρίζεις?Φιλικά Πάντα...
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Ώρα να κάνω 'τράμπα' το ΜΚ1 μουΠροδότη, θα δώσεις το κλασικό...
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Μη στενοχωριέσαι καθόλου. Το σημερινό Mk2.5 1.8, ειδικά το Sporty, με το 6άρι, τα Bilstein, τα δερμάτινα θερμαινόμενα κτλ. κτλ. είναι εξαιρετική επιλογή (και σημαντικά φθηνότερη σα μεταχειρισμένο πλέον ).Πόσο πάει περίπου ένα τέτοιο;
Καλώς ερχόντων των πραγμάτων,θα προσπαθήσω να αποκτήσω ένα τέτοιο σε 3 χρόνια που (ελπίζω) θα τελειώσω τη σχολή...[/quote]Άσε το πόσο πάει τώρα. Σε 3 χρόνια που, πρώτα ο Θεός, θα κινηθείς προς απόκτησήν του, θα έχουν πέσει κι άλλο οι τιμές .
-
Ο χρήστης OSFP έγραψε:
23 χιλιαρικα ειναι πραγματι μια πολυ καλη τιμη, και αμα ειναι ετσι ισως καταφερω να το παρω σε κανα εξαμηνο. Ωστοσο μου φαινεται δυσκολο οταν η τιμη του φτηνοτερου 1600 τωρινου MX-5 ειναι 24 χιλιαρικα (23.990). Δηλαδη ακομα και αν υποθεσουμε πως δεν κοστολογουν παραπανω τον 1.8 κινητηρα (αλλωστε δεν ειναι ο 'καλος' 1.8 του τωρινου μοντελου) απο τον 1.6 , και παλι να ιεναι φτηνοτερο απο την τιμη του απερχομενου μοντελου που λογικα θα ειναι και χαμηλα επειδη αλλαζει το μοντελο?Τα 24Κ που λες για το σημερινό ήταν τιμή καταλόγου, η οποία με την έκπτωση των 2.5Κ γινόταν 21.5. Μα οι τιμές του νέου ΜΧ είναι πολύ λογικές. Σκέψου ότι το δίλιτρο θα κάνει περί τα 30, όσο το σημερινό Sporty, αλλά με πολύ πληρέστερο εξοπλισμό, μεγαλύτερο κινητήρα... Το δίλιτρο Limited Edition βγαίνει στα 32, αλλά για τα μέλη του ΜΧ5 Club, 2Κ κάτω, οπότε 30
-
23 χιλιαρικα ειναι πραγματι μια πολυ καλη τιμη, και αμα ειναι ετσι ισως καταφερω να το παρω σε κανα εξαμηνο. Ωστοσο μου φαινεται δυσκολο οταν η τιμη του φτηνοτερου 1600 τωρινου MX-5 ειναι 24 χιλιαρικα (23.990). Δηλαδη ακομα και αν υποθεσουμε πως δεν κοστολογουν παραπανω τον 1.8 κινητηρα (αλλωστε δεν ειναι ο 'καλος' 1.8 του τωρινου μοντελου) απο τον 1.6 , και παλι να ιεναι φτηνοτερο απο την τιμη του απερχομενου μοντελου που λογικα θα ειναι και χαμηλα επειδη αλλαζει το μοντελο?
Τα 24Κ που λες για το σημερινό ήταν τιμή καταλόγου, η οποία με την έκπτωση των 2.5Κ γινόταν 21.5. Μα οι τιμές του νέου ΜΧ είναι πολύ λογικές. Σκέψου ότι το δίλιτρο θα κάνει περί τα 30, όσο το σημερινό Sporty, αλλά με πολύ πληρέστερο εξοπλισμό, μεγαλύτερο κινητήρα... Το δίλιτρο Limited Edition βγαίνει στα 32, αλλά για τα μέλη του ΜΧ5 Club, 2Κ κάτω, οπότε 30
Άρα τόσο καιρό μας κλέβαν;;;
-
Δε μας έκλεβαν, αλλά έριξαν τις τιμές για να ξεφορτωθούν το στοκ. Λογικό δεν είναι;
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Άρα τόσο καιρό μας κλέβαν;;;
μπορεις να το πεις και ετσι
-
Δε μας έκλεβαν, αλλά έριξαν τις τιμές για να ξεφορτωθούν το στοκ. Λογικό δεν είναι;Δε μιλάω για τις εκπτώσεις για τα παλιά αυτοκίνητα,αλλά για:
Τα 24Κ που λες για το σημερινό ήταν τιμή καταλόγου, η οποία με την έκπτωση των 2.5Κ γινόταν 21.5. Μα οι τιμές του νέου ΜΧ είναι πολύ λογικές. Σκέψου ότι** το δίλιτρο θα κάνει περί τα 30, όσο το σημερινό Sporty, αλλά με πολύ πληρέστερο εξοπλισμό, μεγαλύτερο κινητήρα... **Το δίλιτρο Limited Edition βγαίνει στα 32, αλλά για τα μέλη του ΜΧ5 Club, 2Κ κάτω, οπότε 30
Περίεργο μου φαίνεται...
-
Πηγα σημερα και το ειδα και απο κοντα. Απλα τελειο! ειδικα αυτο το κοκκινο που ειχαν εκει...I am in love! Αντε να ψησουμε τωρα τους γονεις και να βαλουμε και κανα φραγκο στην ακρη απο τη δουλεια μηπως το παρουμε το καλοκαιρακι εφοσον κανει οντως 23κ το πιο χαμηλο...
-
@interland: δεν πρόκειται να βγει 1.6..
το μικρό ειναι το 1.8, το μεγαλύτερο το 2.0Θα πρότεινα να μην πάρει κάποιος την βασική έκδοση, ας ζοριστει λιγάκι προκειμένου να πάρει το whole package!
Ειδικά αυτό που λέτε περι ζαντών, οι μαμίσιες ζάντες που βάζει Mazda ειναι απο τις ελαφρύτερες που υπάρχουν λόγω και μόνο να εκμεταλλευτείς πλήρως την αλουμινένια ανάρτηση.. αρα δυσκολα να βρείς aftermarket και ελαφριά αλλα και να ταιριάζει (βέβαια περι ορέξεως κολοκυθόπιτα)
Μην πώ για το Τορσεν το διαφορικό που δεν θα υπάρχει στις μικρές εκδόσεις και μετά θα ψάχνετε τρελλά ανα τον κοσμο να βρείτε ενα να το βάλετε.. Οσο σκληρό και αν ακουστεί, ΜΧ-5 χωρίς μπλοκέ, είναι μισό ΜΧ-5.
(ειχα το 1.6 κάποτε και ξέρω πολυ καλά την διαφορά)Κατά τα άλλα πολύ ωραίο αυτοκινητο
- πάτωμα RX8
- 40% πιο στιβαρό απο το τωρινό
- αλουμινένια ανάρτηση
- το βάρος αυξήθηκε ελάχιστα ενώ η ιπποδύναμη περισσότερο
- μεγάλο μέρος για το R&D στο στήσιμο έγινε στο Nurburgring
- rolls bars (εντελώς ιδια με της Z4)
Σημεία που επιφυλάσσομαι ακόμη μέχρι να το δοκιμάσω:
- πίσω έχει πολλάπλων συνδέσμων
- ηλεκτρικο γκάζι
- τα πλαστικά του ειναι κάπως πιο φτηνιάρικα απο τα πολυ καλά που έχει το τωρινό
-
Charmak66, δες το αλλιώς. Μπράβο τους που κατάφεραν να το φέρουν σε μια λογική τιμή, γιατί αν πήγαινε παραπάνω, θα έπεφτε πάνω στην Ζ4. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το ΜΧ είναι ανώτερο οδηγικά, σαν ποιότητα εσωτερικού όμως και σαν κύρος, υστερεί. Οπότε, θα είχε δύσκολο έργο.
ΥΓ. Soko, περιμένουμε εντυπώσεις το ταχύτερο δυνατό. Μην ξεχάσεις και το ηλεκτροϋδραυλικό τιμόνι.
Mazda MX-5