-
Επιτέλους.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Στα mr2 δεν βγήκε ποτέ παρτίδα με προβληματικά μοτέρ;Εγραψα παραπανω για τα προβληματικα μοτερ.
Αυτο που λες εσυ, για το στεγνωμα, ομως δεν ισχυει.
-
Ο χρήστης nightmare_S16 έγραψε:
Στα mr2 δεν βγήκε ποτέ παρτίδα με προβληματικά μοτέρ;
Εγραψα παραπανω για τα προβληματικα μοτερ.
Αυτο που λες εσυ, για το στεγνωμα, ομως δεν ισχυει.
Δεν το χα προσέξει, ορίστε το ποστ για όποιον ενδιαφέρεται.
Κοιτα οντως το MR2 εχει ενα θεμα με το μοτερ.
Το μεγαλυτερο προβλημα του ειναι οι προκαταλυτες οι οποιοι και δημιουργουν τα περισσοτερα.
Το δευτερο ειναι το θεμα των θερμοκρασιων (λογω πισω κινητηρα) και τις συνεπειες που αυτο εχει. Ομως η Toyota αλλαξε το μπλοκ στα αμαξια που εσπασαν και τα μετα το facelift φορανε το καινουργιο μπλοκ.
Οπως καταλαβαινεις τα παραπανω προβληματα ή εχουν λυθει πλεον (με τη βουλα της αντιπροσωπειας) ή εχουν πολυ ευκολη λυση (αλλαζεις χταποδι ή βγαζεις τους προκαταλυτες).
Να πω εδω πως τα μοτερ που εσπασαν στα πριν το facelift τα επιναν κανονικα. Μιλαμε για κυνηγι και τρελα κατεβασματα που συχνα εβγαζαν το μοτερ εκτος κοφτη.
-
Πρόβλημα με τα λάδια είχαν μόνο τα MR2 με σλικ λάστιχα σε πίστα, κάτι για το οποίο δεν είχε προβλέψει το εργοστάσιο. Κατά τα άλλα το κλασσικό πρόβλημα όπου αποσυντίθετο οι προκαταλύτες καταστρέφοντας τον κινητήρα, που αντιμετωπιζόταν μόνο με αφαίρεσή τους, κάτι το εύκολο.
Το πόσο ψηλοί χωράνε στο ΜR2 αν ξέρει κάποιος ας το απαντήσει... ελπίζω να χωράω γιατί ίσως να είναι το επόμενο αυτοκίνητό μου!
flame υστερόγραφο: Κατά τη δοκιμή του MR2 οι 4Τ δήλωσαν 'Ποιό Μιάτα?'
http://library.techlink.gr/4t/article.asp?mag=1&issue=266&article=6620
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Το πόσο ψηλοί χωράνε στο ΜR2 αν ξέρει κάποιος ας το απαντήσει... ελπίζω να χωράω γιατί ίσως να είναι το επόμενο αυτοκίνητό μου!
Απο τα προηγούμενα ποστ σου νόμιζα πως ήσουν κάτοχος. Πώς γίνεται να έγραφες ότι το mr2 είναι παντού καλύτερο χωρίς καν να έχεις μπει μέσα;
-
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
Απο τα προηγούμενα ποστ σου νόμιζα πως ήσουν κάτοχος. Πώς γίνεται να έγραφες ότι το mr2 είναι παντού καλύτερο χωρίς καν να έχεις μπει μέσα;
Aπλά από τα spec και ως θαυμαστής του.
Εσύ πως νομίζεις ότι το θέμα των Ferrari έχει 100+ σελίδες με έναν μόνο κάτοχο στο forum? Mε τον εαυτό του μιλάει? -
-
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
Κάποιος από εδώ μέσα εχθές δήλωσε ότι το mx5 είναι ανώτερο αμάξι από το 106 που τόσο αγαπούσε!
Κάποιος άλλος μάλιστα δήλωσε εχθές πως του άρεσε τόσο το miata που θέλει να αγοράσει ένα αλλά φοβάται την παντόφλα!!!Μα πως μπορει καποιος να συγκρινει 2 τοσο διαφορετικα αμαξια? και εγω 106 εχω και θελω να παρω mx-5, καμια σχεση το ενα με το αλλο ομως! Ανωτερο αμαξι δεν θα το ελεγα....διαφορετικο ναι!
Απο οτι καταλαβαινω απο την συζητηση το mr ειναι για χεραδες και το mx για κουλομαριες και κομωτριες, κομωτρια δεν ειμαι....αρα ειμαι κουλος, οποτε μπορω να αγορασω ενα.
Τωρα οσο για κοφτες σεμισλικ και πιστες σαν απαντηση για τα προβληματα του μοτερ μαλλον δεν μου αρκουν. Το 106 μου πραγματικα το εχω γαμησει εκτος απο πιστες κυκλοφορουσα 1,5 χρονο συνεχομενο με σεμι καθημερινα, εχω κανει 3-4 κατεβασματα και το στροφομετρο εδειξε 7500 αντι για 7250 (7300 στο στροφομετρο πες) και δεν εχει κανει κιχ, μονο νερακια και λαδακια, δλδ οι ιαπωνες το βγαλανε στο ποδι το mr?
Και τελος γιατι δεν λεμε τα υπερ και τα κατα του καθε αμαξιου μακρυα απο οπαδισμους και προσπαθουμε να βγαλουμε ο ενας χαρχαλο το αμαξι του αλλου?
-
Ξαναδιάβασε όλα τα ποστ των 'υπερασπιστών' του μιάτα, και βρες ενα που λεμε οτι το MR-2 δεν ειναι καλο αμαξι. Απλα λεμε οτι το μιατα δεν ειναι hairdresser car και για κουλομαριες
-
Μα γιατί όσοι τα ξέρουν απέχουν και αυτοί που τα αγνοούν απλά επιβεβαιώνουν την ημιμάθεια-εμπάθεια τους.Δηλαδή εσύ δε ξέρεις τι είναι το μχ5 και τι το εμαρ2?Εδώ περίμενες να μάθεις?
Να,λίγο παραδίπλα κάποιοι συγκρίνουν τις ...φτερούγες τους άλλοι με ενδιαφέροντα και άλλοι με απαράδεκτο τρόπο.Μαθαίνει κανείς τπτ απο αυτά?
Πάρε,οδήγα,κράτα την άποψη για τον εαυτό σου και μόνο εαν πείσεις οτι διαθέτεις οξυμένη αντίληψη και αντικειμενική κρίση,προσπάθησε να μεταδόσεις τις γνώσεις-εμπειρίες σου.*
*Δεν αναφέρομαι σε σενα.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Κάποιος από εδώ μέσα εχθές δήλωσε ότι το mx5 είναι ανώτερο αμάξι από το 106 που τόσο αγαπούσε!
Κάποιος άλλος μάλιστα δήλωσε εχθές πως του άρεσε τόσο το miata που θέλει να αγοράσει ένα αλλά φοβάται την παντόφλα!!!Μα πως μπορει καποιος να συγκρινει 2 τοσο διαφορετικα αμαξια? και εγω 106 εχω και θελω να παρω mx-5, καμια σχεση το ενα με το αλλο ομως! Ανωτερο αμαξι δεν θα το ελεγα....διαφορετικο ναι!
Απο οτι καταλαβαινω απο την συζητηση το mr ειναι για χεραδες και το mx για κουλομαριες και κομωτριες, κομωτρια δεν ειμαι....αρα ειμαι κουλος, οποτε μπορω να αγορασω ενα.
Τωρα οσο για κοφτες σεμισλικ και πιστες σαν απαντηση για τα προβληματα του μοτερ μαλλον δεν μου αρκουν. Το 106 μου πραγματικα το εχω γαμησει εκτος απο πιστες κυκλοφορουσα 1,5 χρονο συνεχομενο με σεμι καθημερινα, εχω κανει 3-4 κατεβασματα και το στροφομετρο εδειξε 7500 αντι για 7250 (7300 στο στροφομετρο πες) και δεν εχει κανει κιχ, μονο νερακια και λαδακια, δλδ οι ιαπωνες το βγαλανε στο ποδι το mr?
Και τελος γιατι δεν λεμε τα υπερ και τα κατα του καθε αμαξιου μακρυα απο οπαδισμους και προσπαθουμε να βγαλουμε ο ενας χαρχαλο το αμαξι του αλλου?
Δε μίλησα για ημισλίκ αλλά για σλικ, τα οποία και είναι παράνομα για κυκλοφορία σε δημόσιο δρόμο.
Κατά τα άλλα εννοείται ότι ένας κινητήρας πρέπει να μπορεί να αντέχει σε πολύ 'ξύλο' και ο κινητήρας του MR2 δε φαίνεται να είναι εξαίρεση. Έπασχε (και μάλλον εξακολουθεί να πάσχει και στις τελευταίες εκδόσεις) από συγκεκριμένο πρόβλημα με συγκεκριμένη λύση. -
flame υστερόγραφο: Κατά τη δοκιμή του MR2 οι 4Τ δήλωσαν 'Ποιό Μιάτα?'http://library.techlink.gr/4t/article.asp?mag=1&issue=266&article=6620
Πίστεψέ με, φίλε μου, δε θες να κάνουμε αντιπαράθεση του τι έχει γράψει ο Τύπος για το ένα αμάξι και τι για το άλλο
Και ξαναλέω αυτό που είπε και ο gmantz λίγο παραπάνω. Κανένας μιατάκιας δεν άρχισε τις συγκρίσεις [και δεν τις συνεχίζει]. Αλλά το ότι έχετε έρθει στο thread του ΜΧ-5 να μας πείτε ότι έχουμε μαλακία αμάξι και πρέπει όλοι να γυρίσουμε σε MR-2...ε, χτυπάει κάπως. Αν ήταν thread για άλλο αυτοκίνητο, θα είχε βαφτεί ήδη κόκκινο από τα αίματα
-
offset φυσικα και ειμαι απο τα ατομα που βασιζονται περισοτερο στο τι καταλαβαινουν οι ιδιοι απο ενα αμαξι και οχι απο αρθρα περιοδικων κλπ.
Απλα ανεφερα τι παιρνω απο την κουβεντα σαν αποτελεσμα.nickolas καταλαβαινω τι λες, αλλα το νομιμο και παρανομο λιγη σημασια εχει. Πιστευεις οτι ενα φουλ σλικ στα μεγαρα εχει καλητερη προσφηση απο ενα σεμισλικ σε καποιον πολυ καλο δρομο της αλλοδαπης?
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Κανένας μιατάκιας δεν άρχισε τις συγκρίσεις [και δεν τις συνεχίζει]. Αλλά το ότι έχετε έρθει στο thread του ΜΧ-5 να μας πείτε ότι έχουμε μαλακία αμάξι και πρέπει όλοι να γυρίσουμε σε MR-2...ε, χτυπάει κάπως. Αν ήταν thread για άλλο αυτοκίνητο, θα είχε βαφτεί ήδη κόκκινο από τα αίματαΕγώ αυτή τη στιγμή δεν έχω καν αμάξι, οπότε είμαι αδίστακτος και απελπισμένος!
Υπόσχομαι να μη σας γαμήσω το θρεντ, αν μου διαθέσετε Μιάτα ΜΚ2,5 σε λογική τιμή! -
Τωρα οσο για κοφτες σεμισλικ και πιστες σαν απαντηση για τα προβληματα του μοτερ μαλλον δεν μου αρκουν. Το 106 μου πραγματικα το εχω γαμησει εκτος απο πιστες κυκλοφορουσα 1,5 χρονο συνεχομενο με σεμι καθημερινα, εχω κανει 3-4 κατεβασματα και το στροφομετρο εδειξε 7500 αντι για 7250 (7300 στο στροφομετρο πες) και δεν εχει κανει κιχ, μονο νερακια και λαδακια, δλδ οι ιαπωνες το βγαλανε στο ποδι το mr?Στελιο αυτο με τα σλικ δεν ισχυει.
Ποσες φορες θα τω πω δε στεγνωνει το μοτερ.Δεν μπορω να καταλαβω γιατι ακουτε οτι θελετε και δεν ακουτε τους χρηστες-κατοχους του αμαξιου.
-
Ρε παιδία έξω το έχουν αναφέρει. Συνήθως όμως πρόκειται για σλικ σε τσιμέντο που δίνουν 1,5G πλευρική επιτάχυνση, 50% πάνω από το καλύτερο ελαστικό δρόμου σε καλή άσφαλτο. Και αυτό μόνο σε παρατεταμένες στροφές συγκεκριμένης φοράς.
Στα Μέγαρα ό,τι και να γίνει τέτοιο πρόβλημα δε θα δημιουργηθεί. Ούτε στις Σέρρες. Γενικά στην Ελλάδα δεν πρόκειται να έχεις πρόβλημα εκτός αν βάλεις σλικ, μπεις στο Ελληνικό για Autocross και υπάρχει συγκεκριμένου τύπου παρατεταμένη στροφή.
-
Ο χρήστης nightmare_S16 έγραψε:
Στελιο αυτο με τα σλικ δεν ισχυει.
Ποσες φορες θα τω πω δε στεγνωνει το μοτερ.Δεν μπορω να καταλαβω γιατι ακουτε οτι θελετε και δεν ακουτε τους χρηστες-κατοχους του αμαξιου.
Eίπα εγω οτι στεγνωνει το μοτερ? Πιο πανω ενας κατοχος ειπε οτι σπαει λογβ σλικ κρατηματος στροφαρισματων στον κοφτη κλπ.
-
Στελιο αυτο με τα σλικ δεν ισχυει.
Eίπα εγω οτι στεγνωνει το μοτερ? Πιο πανω ενας κατοχος ειπε οτι σπαει λογβ σλικ κρατηματος στροφαρισματων στον κοφτη κλπ.
Στελιο αναφερεις τι εχεις κανει με το 106 (στο οποιο συμφωνουμε απολυτα ) και μετα λες για το MR2.
O nickolas δεν ειναι κατοχος.
-
Το πόσο ψηλοί χωράνε στο ΜR2 αν ξέρει κάποιος ας το απαντήσει... ελπίζω να χωράω γιατί ίσως να είναι το επόμενο αυτοκίνητό μου!Άντε ρε παιδία κανείς να μας βοηθήσει σε αυτό το ερώτημα!!
Πάντως σε επίπεδο χρόνων για εργοστασιακά οχήματα δεν τίθεται θέμα. Το mr2 ήταν πολύ πιο γρήγορο όταν το είχαν συγκρίνει οι 4Τ στα μέγαρα μαζί με μπαρκέτα και MGF. (βαριέμαι να ψάχνω στο χάος μου είναι τεύχος τέλους καλοκαιριού - αρχές φθινοπωρου 2003 περίπου)
Για να εξηγούμαστε, προσωπικά θα προτιμούσα ένα μιάτα ΝΒ αλλά ντεν χωράει καρντιά μου. Γιατί? Είναι πιο ωραίο, έχει χώρο για αποσκευές, μάλλον καλύτερη παθητική ασφάλεια (4*), ο τύπος έλεγε πως ήταν πιο προσιτό στον άπειρο χρήστη και θα το εμπιστευομουνα περισσότερο από αξιοπιστία...
-
τί ύψος έχεις travelman?
Εγώ είμαι 1.87 και χωράω μια χαρά και έχουμε παιδιά στο club που είναι ψηλότερα και είτε έβγαλαν τους σιδηρόδρομους του καθίσματος (εφόσον εσύ μόνο το οδηγάς)
Στο MR2 επειδή το έχω οδηγήσει αρκετά, τολμώ να πώ οτι χωράω πιο άνετα.
Mazda MX-5