-
Ακολουθεί αυτούσιο άρθρο από το site http://www.autopress.gr το οποίο αφορά τον αφασικό τρόπο ζωής στην πρώην-Ολυμπιακή πόλη μας:
'.. Άσχημα ξεκίνησε η σημερινή ημέρα για όλους μας. Νωρίς το πρωΐ ένα αυτοκίνητο μάρκας Alfa Romeo έπεσε σε στάση λεωφορείου στη Λεωφόρο Συγγρού λίγο πριν την διασταύρωσή της με την Λεωφόρο Αμφιθέας.
Στο αυτοκίνητο επέβαιναν δύο νεαροί στο αίμα των οποίων βρέθηκε, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αλκοόλ. Το αυτοκίνητο εκινείτο στο ρεύμα της καθόδου προς Πειραιά όταν ξέφυγε της πορείας του και καβάλησε το δεξί διάζωμα παρασύροντας δύο ανθρώπους που περίμενα σε στάση λεωφορείου. Στη συνέχεια συνέχισε την τρελλή του πορεία καταστρέφοντας τέσσερα παρκαρισμένα αυτοκίνητα στον παράδρομο της Συγγρού και σταμάτησε σε κολώνα φωτισμού.
Ένας από τους πεζούς έχασε τη ζωή του και τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά. Η σφοδρότητα της σύγκρουσης ήταν τέτοια ώστε η μηχανή του αυτοκινήτου έφυγε από το καπό και εκτοξέυτηκε σε 50 μέτρα απόσταση ενώ το ψυγείο του τουλάχιστον 70 μέτρα μακριά..'
Το link είναι το http://www.autopress.gr/dnews/show.asp?ID=5178
Τα συμπεράσματα δικά σας!
Φιλικά,
-
Ο χρήστης treasure έγραψε:
Ακολουθεί αυτούσιο άρθρο από το site http://www.autopress.gr το οποίο αφορά τον αφασικό τρόπο ζωής στην πρώην-Ολυμπιακή πόλη μας:'.. Άσχημα ξεκίνησε η σημερινή ημέρα για όλους μας. Νωρίς το πρωΐ ένα αυτοκίνητο μάρκας Alfa Romeo έπεσε σε στάση λεωφορείου στη Λεωφόρο Συγγρού λίγο πριν την διασταύρωσή της με την Λεωφόρο Αμφιθέας.
Στο αυτοκίνητο επέβαιναν δύο νεαροί στο αίμα των οποίων βρέθηκε, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αλκοόλ. Το αυτοκίνητο εκινείτο στο ρεύμα της καθόδου προς Πειραιά όταν ξέφυγε της πορείας του και καβάλησε το δεξί διάζωμα παρασύροντας δύο ανθρώπους που περίμενα σε στάση λεωφορείου. Στη συνέχεια συνέχισε την τρελλή του πορεία καταστρέφοντας τέσσερα παρκαρισμένα αυτοκίνητα στον παράδρομο της Συγγρού και σταμάτησε σε κολώνα φωτισμού.
Ένας από τους πεζούς έχασε τη ζωή του και τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά. Η σφοδρότητα της σύγκρουσης ήταν τέτοια ώστε η μηχανή του αυτοκινήτου έφυγε από το καπό και εκτοξέυτηκε σε 50 μέτρα απόσταση ενώ το ψυγείο του τουλάχιστον 70 μέτρα μακριά..'
Το link είναι το http://www.autopress.gr/dnews/show.asp?ID=5178
Τα συμπεράσματα δικά σας!
Φιλικά,
Αστα, το διαβασα κ γω πρωι-πρωι κ φτιαχτηκα. Αν ακουσα καλα εφυγαν κ 4 παλικαρια σε ενα γκρεμο μεσα στο ΣΚ Τα ιδια Παντελακη μου...
-
Αγαπητοι φιλοι, ειδικα τωρα που πιανουν και οι βροχες, εχετε το μυαλο στη θεση του, το γκαζι στο 1/2 και τα λαστιχα πληρη γομας. Για να συνεχισουμε να βρισκομαστε ολοι εμεις εδω στο φορουμ για πολυ καιρο......Μcguyver.
-
Ο χρήστης Madman77 έγραψε:
Ακομα και στην κλουβα που οδηγω τωρα δεχομαι πιεση τουλαχιστον ειναι καινουργια. Μπορεις να βρεις απειρα ερειπια ομως στο γκαραζ αναμεσα στην δικια μου που κυκλοφορουν εξω...Χαίρε,
επέτρεψέ μου να εκδηλώσω το ενδιαφέρον μου και να σού θέσω δύο ερωτήματα.
-
Κλούβα; Σαν να λέμε αστυνομική κλούβα; Τυγχάνει να έχω ρίξει βέλη προς τους οδηγούς αυτών μερικές φορές σε αυτό το forum, αναφερόμενος στην οδηγική τους συμπεριφορά. Επειδή πιστεύω ότι εσύ είσαι από τους 'καλούς', θα ήθελα να μάθω τη γνώμη σου για τους συναδέλφους σου, από επαγγελματική σκοπιά πάντοτε.
-
Θα ήθελες να αναφέρεις περισσότερες λεπτομέρειες για το τι βλέπεις μέσα στο γκαράζ; Νομίζω ότι θα ενδιαφέρουν πολλούς αναγνώστες του φόρουμ.
Ευχαριστώ προκαταβολικά
-
-
Ο χρήστης treasure έγραψε:
Γιατί η πολιτεία αφού ενδιαφέρεται για τους πολίτες της δεν μειώνει ή καταργεί τον ΦΠΑ στα παιδικά καθίσματα όπως έκανε με τα κράνη ?Να μου επιτραπεί να διαφωνήσω? Ούτε στα κράνη έπρεπε να μειωθεί, ούτε στα παιδικά καθίσματα πρέπει να μειωθεί. Δεν τα αγοράζουμε για να κάνουμε χάρη στο κράτος ούτε είναι τόσο δυσβάτακτο το ποσό ώστε ο ΦΠΑ να κάνει τη διαφορά.
Αν βρείτε γονέα που δεν αγόρασε παιδικό κάθισμα αλλά θα αγόραζε εάν μειωνόταν ο ΦΠΑ, παρακαλώ να τον φτύσετε και εκ μέρους μου.
kosmo
-
Ο χρήστης kosmo έγραψε:
Γιατί η πολιτεία αφού ενδιαφέρεται για τους πολίτες της δεν μειώνει ή καταργεί τον ΦΠΑ στα παιδικά καθίσματα όπως έκανε με τα κράνη ?
Να μου επιτραπεί να διαφωνήσω? Ούτε στα κράνη έπρεπε να μειωθεί, ούτε στα παιδικά καθίσματα πρέπει να μειωθεί. Δεν τα αγοράζουμε για να κάνουμε χάρη στο κράτος ούτε είναι τόσο δυσβάτακτο το ποσό ώστε ο ΦΠΑ να κάνει τη διαφορά.
Αν βρείτε γονέα που δεν αγόρασε παιδικό κάθισμα αλλά θα αγόραζε εάν μειωνόταν ο ΦΠΑ, παρακαλώ να τον φτύσετε και εκ μέρους μου.
kosmo
πες τα μεγάλε μαζί σου
Σπύρος
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Γιατί η πολιτεία αφού ενδιαφέρεται για τους πολίτες της δεν μειώνει ή καταργεί τον ΦΠΑ στα παιδικά καθίσματα όπως έκανε με τα κράνη ?
Να μου επιτραπεί να διαφωνήσω? Ούτε στα κράνη έπρεπε να μειωθεί, ούτε στα παιδικά καθίσματα πρέπει να μειωθεί. Δεν τα αγοράζουμε για να κάνουμε χάρη στο κράτος ούτε είναι τόσο δυσβάτακτο το ποσό ώστε ο ΦΠΑ να κάνει τη διαφορά.
kosmo
πες τα μεγάλε μαζί σου
Σπύρος
Κ γω με τη σειρα μου μαζι σου Σπυρο γιατι η υπογραφη σου μαλλον δεν σηκωνει αντιρρησεις..
-
BAR δέν είναι Σπύρο;
-
Ο χρήστης kosmo έγραψε:
kosmo
Aγαπητέ Kosmo,
η μείωση του ΦΠΑ στο παιδικό κάθισμα δεν θα έκανε οπωσδήποτε τη διαφορά σε κάποιον που ούτως ή άλλως θα αγόραζε παιδικό κάθισμα!
Η μείωση του ΦΠΑ αποτελεί μέρος κυβερνητικής πολιτικής που σαν κομμάτι ενός πιο μεγάλου σχεδίου (π.χ. αστυνόμευση, εκπαιδευτικά προγράμματα στα σχολεία, κ.λ.π.) επιχειρεί να δείξει στον πολίτη τι είναι σωστό να κάνει! Είναι να σαν να του λέει ότι εγώ έκανα την κίνησή μου, κάνε και εσύ την δικιά σου!
Για να γίνω πιο κατανοητός, φαντάσου μια Ελλάδα που δεν θα υποχρέωνε κανέναν πολίτη να τελειώνει και τις 12 τάξεις του σχολείου. Σίγουρα όσοι ήθελαν να μάθουν γράμματα θα μάθαιναν ούτως ή άλλως. Θα υπήρχαν όμως πάρα πολλοί που θα βαριόντουσαν και στο τέλος δεν θα πήγαιναν. Ξέρεις ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα ? Μια Ελλάδα με τους μισούς τουλάχιστον κούτσουρα απελέκητα (όχι ότι τώρα είμαστε τέλεια, αλλά λέμε)!
Ο σκοπός του κράτους και της πολιτείας είναι να συνετίσει, να βοηθήσει, να μανατζάρει εν πάσει περιπτώσει τους πολλούς και όχι τους λίγους! Αυτοί οι λίγοι ούτως ή άλλως θα τον έβρισκαν τον δρόμο τους!
Τουλάχιστον έτσι λέω εγώ!
Παρόλα αυτά, αν κάποιος αγοράσει καθισματάκι μόνο γιατί μειώθηκε ο ΦΠΑ τότε ίσως καλό θα ήταν να μην είχε επιλέξει να είναι γονιός αλλά γερολαδάς!
Anyway!
Φιλικά,
-
50% ενός σύγχρονου αυτοκινήτου αποτελείται από πανάκριβα συστήματα παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας. Για λόγους ισονομίας, θα έπρεπε μετά να μειωθεί ο ΦΠΑ και για αυτά. Νομίζω ότι το να κάνουμε θέμα ορισμένα Ευρώ διαφορά τιμής, μεταθέτει τις ευθύνες από το άτομο σε ένα κράτος που θα έπρεπε να σκέφτεται πριν από εμάς για μάς. Εγώ δεν θέλω τέτοιο κράτος. Το προτιμώ να κάνει τη δουλειά του εκεί που δεν μπορεί να αντικατασταθεί από την ατομικότητα.
Ας κρατήσουν το ΦΠΑ και ας βάλουν NJ στο Μαλλιακό. Τί διάβασα; Ότι δεν θα χωρούν δύο νταλίκες. Τί είδα και τι γνωρίζω από ίδια αντίληψη; Ότι χωρούν και παραχωρούν αρκεί να πηγαίνουν με 30. Θα πηγαίνουν με 30; Ασφαλώς και θα πηγαίνουν γιατί δεν θα τους παίρνει αλλοιώς. Όμως η κυκλοφοριακή πολιτική στην Ελλάδα ασκείται με στόχο τη διεκπεραίωση τής κυκλοφορίας και όχι με στόχο την ασφάλειά μας. Αυτό αποδεικνύουν διάφορες δηλώσεις μετά το ατύχημα (δυστυχώς δεν θυμάμαι από το στόμα τίνος): 'Εάν χαλάσει κάποια νταλίκα, πώς θα την προσπεράσουν;', 'Εάν ένα φορτηγό πηγαίνει αργά, θα έχουμε ουρές χιλιομέτρων από πίσω'. Δηλαδή ο δηλών προτρέπει να προσπερνάμε ένα αργό φορτηγό σε σημείο με διπλή γραμμή όταν αυτό πηγαίνει αργά. Τέλεια!
Θα σκεφτόντουσαν επίσης την ασφάλειά μας εάν στα φαρδύτερα σημεία (1,5 + 1,5 λωρίδα) κάναν επαναχάραξη λωρίδων ώστε να δημιουργηθούν 1+2 λωρίδες εναλλακτικά ανά 2 χιλιόμετρα με NJ για διαχωρισμό των κατευθύνσεων. Γιατί παρά το τραγικό πρόσφατο δυστύχημα, οι περισσότεροι νεκροί είναι στα φαρδειά τμήματα όταν ο οδηγός που έχει την εντύπωση ότι οδηγεί σε άνετο δρόμο και προσπερνάει με 160 βρίσκεται αντιμέτωπος με άλλον οδηγό που κάνει το ίδιο από την αντίθετη κατεύθυνση.
Εκεί πρέπει να επικεντρωθεί το κράτος γιατί αυτά είναι θέματα που δεν μπορεί να δεκπεραιώσει ο πολίτης μόνος του. Το κράνος και το παιδικό καθισματάκι ας τα αφήσουν σε μένα. Θα πιώ 3 καφέδες λιγότερους και θα καλύψω τη διαφορά ΦΠΑ.
kosmo
-
Mcguyver.. Οχι βεβαια τετοια κλουβα...
Σε καμια απολυτως περιπτωση.. Αλλωστε αν ημουν στρουμφ θα το ειχε καταλαβει !Κλουβα ενωω ενα φορντ τρανζιτ κονεκτ καθως και ενα γκολφ 2 μετατροπη σε επαγγελματικο.
Οι πιεσεις ειναι οι γνωστες> εχεις 10 σημεια να πας πρεπει να εισαι προκαθορισμενες ωρες εκει.Τον εργοδοτη δεν τον ενδιαφερει αν επεσες σε κινηση ή αν δεν υπαρχει χωρος να παρκαρεις.Παρκινκ πληρωνεται μονο στο κεντρο και αυτο σπανια.Στην προηγουμενη αντιστοιχη δουλεια με διωξανε επειδη δεν εβγαζα τα δρομολογια.Για να τα βγαλω ομως επρεπε οχι απλα να ειμαι 'γρηγορος' αλλα να γινω καφρος. Και με 140 στο ποταμι με γεματο κλουβι να τραβαω σφηνες καλυτερα οχι.Οι αλλες κλουβες κ ιδιαιτερα η παλια πασχουν απο λαστιχα κ αμορτισερ.
Καθως και ζημιες που δεν επισκευαζονται οπως παρμενα σασμαν, βασεις κλπ...Παντα υπαρχει ανοχη. Ποτε δεν με εχουν σταματησει για ουσιαστικο ελεγχο παρα μονο για τα τυπικα.
ΚΤΕΟ με 100Ε περνας τα παντα.Να κινηθω εναντιον? Την αλλη μερα εχω χασει την δουλεια κ εχω και 5 ατομα να με κυνηγανε. Κ ουτε θα παθει κατι αυτος.
Το κακο με τα ΔΧ ειναι οχι ο οδηγος.
Ειναι η εταιρια.
Οσο υπαρχει υπερεπαρκια οδηγων η εταιρια κανει οτι γουσταρει.Ειδικα εσυ που εισαι στα βαρια οχηματα τα ξερεις καλυτερα.
-
αγαπητε madman
καταρχην την ερωτηση την εθεσε αλλος αλλα θα συμφωνησω απολυτα σε οτι λες διοτι δυστυχως αυτη ειναι η μεχρι στιγμης ωμη σκληρη πραγματικοτητα. Και ο λογος ειναι απλος. Οταν πληρωνομαστε ψιχουλα, παιζουμε το κεφαλι μας και ολων των υπολοιπων γυρω μας, αν αντιδρασουμε ο ευγενικος ιδιοκτητης, μας στελνει ευγενικα στο διαολο, και ανεβαζει αλβανο με τα μισα απο τα δικα μας ψιχουλα, χωρις ΙΚΑ κλπ, και εμεις ΟΛΟΙ αντι να μαζευτουμε και να μην ξανανεβει κανεις μας σε πουλμαν φορτηγο, βαν, η τρικυκλο παμε και τους γλυφουμε για τα μισα των μισων καλα παθαινουμε. Αναρωτηθηκες αγαπητε μου τι θα γινει αν πανελληνιως οι οδηγοι κατεβουν σε απεργια τι εχει να γινει? Θα νεκρωσει η Ελλαδα. Το εκανε ποτε κανεις? Οχι.......... Γιατι? Γιατι ολοι μας εχουμε οικογενειες θα μου πεις. Ναι αλλα χωρις θυσιες δεν βγαινει το σαπιο αιμα.
Εγω φιλε την εκανα, και ενας απο τους πολλους λογους ηταν αυτος.Βαρεθηκα να βλεπω εκει μεσα ανθρωπους να τρωνε ανθρωπους. Λυπαμαι που το λεω αλλα εδω και πολυ καιρο στην αθηνα η λεξη αξιοπρεπεια, εχει εκλειψει. Αν μπορεις και αντεχεις, καντην και εσυ και βγες απο το βαρυ πεπλο που καλυπτει αυτη την πολη, φυγε μακρυα. Δουλεια υπαρχει εξω και λεφτα, πολλα. Αρκει να εχεις ορεξη να ζησεις. Εγω θα ξαναγυρισω στο πουλμαν αργα η γρηγορα, αλλα οχι πια εκει μεσα μονιμος. Να την χαιρονται οπως την καταντησαν. Ας μεινουν εκει οι ανεπηρεαστοι συνταξιουχοι να παραπονιουνται για την ακριβεια της λαικης, και ας εχουν τα χωραφια στα χωρια τους να μενουν ακαλλιεργητα. Καποιος αλβανος θα βρεθει να τα αγορασει, με χρημα απο ναρκωτικα που μας πουλησε και θα μας βαλει εργατες στη δικη μας πατριδα. Τετοια αυηνα και κοσμο μακρυα απο μενα. Και να σου πω και κατι αλλο? παροτι 27 ετων οταν πηγα στρατο, καθε φορα που καθομουν παρουσιαστε αρμ στη σημαια εκλαιγα. Για το συμβολο απο χαρα γιατι της απετια φορο τιμης. Απο λυπη γιατι διπλα μου το καθε μαλακισμενο σιγομουρμουριζε,'αντε ρε πουστη να τελειωνουμε να παμε για καφε' . Αυτοι ειμαστε φιλε madman. Και αν εμεις η βαση ειμαστε σκατα, σκατα θα ειναι και αυτοι που μας κυβερνανε. Συγνωμη για τις φρασεις αλλα θελω να πιστευω οτι αν καταλαβουμε οτι καθε μερα με τα ιδια μας τα χερια βγαζουμε τα ματια μας, ισως καταλαβουμε επιτελους τι αυτοκτονικες τασεις εχουμε και τις κοψουμε. Βοηθα ξυπνησουμε οσους μπορουμε..................... -
Απο την δουλεια παιρνω απολυση τελος του μηνα.
Ηδη ξεκινησα υδραυλικος και αυτο θα κανω πλεον..Εχεις απολυτο δικιο για την αντιδραση υπαρχει και ενα Αλλα ομως...
Υπαρχει κοσμος που εχει αναγκη τα λευτα κ δεν ρισκαρει την δουλεια του καλως η κακως.
Και υπαρχουν κ ενα καρο αλλοι που δεν νομιζουν οτι θα γινει κατι ..Δυστηχως οταν μιλας με τους περισσοτερους ειτε σου λενε οτι γκρινιαζεις ειτε οτι δεν θα γινει τπτ..
Οσο υπαρχει αυτη η λογικη δεν προκειται κανεις να ασχοληθει.
Αν γινοταν τετοια διαδηλωση θα κατεβαινα πρωτος κατω.
Κανεις δεν ενδιαφερεται ομως!!Κ ενα παραδειγμα να δεις> Οταν ημουν μελος του ΣΦΣ ολοι φωναζανε στον ΟΣΕ για κακη ποιοτητα δικτυου, ταχυτητες πανω απο τις ανοχες κλπ...
Οταν εκανα αποπειρα να βγουν εγγραφως ολα αυτα ολοι επεσαν να με φανε.Τα ιδια και για την αποτυχια του ΟΣΕ στο Καλλιδρομο.Το συμπερασμα ειναι απλο παρα πολυς κοσμος δεν ξερει ειτε αν ξερει δεν ρισκαρει την θεση του..
-
Ο χρήστης Madman77 έγραψε:
Τα ιδια και για την αποτυχια του ΟΣΕ στο Καλλιδρομο.Τι έγινε με το Καλλίδρομο?
kosmo
-
Ως γνωστο το κομματι Τιθορεα-Δομοκος θα κοβοταν μεσω σηραγγας στο Καλλιδρομο που θα ηταν και μια απο τις πιο μεγαλες της Ευρωπης οπως κοκορευοταν ο ΟΣΕ..
Το οτι ειναι οτι πιο σαθρο σε βουνο μαλλον δεν το πηραν στα σοβαρα και ετσι τους ηρθε 2 φορες στο κεφαλι η σηραγγα καθως και πληθως κατολισθησεων στα ανοιχτα κομματια.Μετα την 2η αποπειρα το εργο εγκαταληφθηκε.Στην 1η αποτυχια βγηκε και η ανακατασκευη της παλιας μονης χαραξης και οι σκεψεις για ηλεκτροκινηση μεχρι Τιθορεα κ μετα ντηζελ μεχρι Δομοκο....
Περισυ ακουγα οτι παλι θα κανουν αποπειρα να διανοιξουν...
-
Μας έμεινε όμως η εντυπωσιακή γέφυρα πάνω από την Εθνική! Θα την χρησιμοποιούν για να περνάνε πρόβατα (όπως γίνονταν για 30 χρόνια στην Τατάρνα) ή θα μετατραπεί σε αυτοκινήτων για την ανισόπεδη διάβαση;
-
Αμάν! Κι εγώ περίμενα να ολοκληρωθεί για να κάνουμε τη διαδρομή 30-45 λεπτά πιο γρήγορα. Θυμάμαι ότι είχα δει τα τεύχη δημοπράτησης το 1996.
kosmo
-
Η μια απο τις αυθεντικοτερες λαικες μας φωνες, και ΚΥΡΙΑ, η Χαρις Αλεξιου ειπε καποτε ενα τραγουδι,
' Το δρομο που μου δειχνεις να βαδισω, τον ξερω φιλε πιο καλα........
.............μια ζωη τα ιδια λογια να μου λενε...................
αυτη η χωρα θελει κουμπακι και βυθισμα και ξανα χτισιμο απο το απολυτο μηδεν... -
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Μας έμεινε όμως η εντυπωσιακή γέφυρα πάνω από την Εθνική! Θα την χρησιμοποιούν για να περνάνε πρόβατα (όπως γίνονταν για 30 χρόνια στην Τατάρνα) ή θα μετατραπεί σε αυτοκινήτων για την ανισόπεδη διάβαση;Ξέρει και άλλος τη Γέφυρα Τατάρνας??? Καταγωγή μήπως από κει κοντά ??
Πραγματικά πολύ δύσκολο έργο για την εποχή της. Αλλά εντελώς αχρησιμοποίητη για αρκετά χρόνια (δεν είχαν κατασκευάσει ούτε καν τις ράμπες πρόσβασης), και για ακόμη περισσότερα ο δρόμος πρόσβασης ήταν μόνο κατ' όνομα δρόμος.Γιάννης
-
Δεν έχω σχέσει με την περιοχή, αλλά έχω κάνει τη διαδρομή Αμφιλοχία-Καρπενίσι και την φχαριστήθηκα.
...............ANTI ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΥ........................